Het overige nieuws

Bocholt - Technisch probleem in Zaventem opgelost?ZoomEurocontrol sloot deze namiddag het luchtruim na een technisch probleem in Zaventem. Het zou nu weer geopend zijn. Maar zijn alle problemen daar nu opgelost? vraagt Fobie zich af...
1

Nieuwe opleidingen in KANL

Donderdag 19 juli 2018
Vanaf volgend schooljaar gaan 11 academies in Limburg voor het eerst opleidingen voor muziek en woord vanaf 6 jaar aanbieden. Dat blijkt uit de nieuwe programmaties voor het deeltijds kunstonderwijs die Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft goedgekeurd. Er komen ook nieuwe opleidingen. In de Kunstacademie Noord-Limburg in Neerpelt komen de opties "dirigent instrumentale muziek" en "Urban dance" erbij.
Met de nieuwe opleidingen - voor heel Vlaanderen een 70-tal - komt er een einde aan de programmatiestop die 7 jaar van kracht was.

Nieuwe bvba: DDM Technics

Donderdag 19 juli 2018
Domien Driesen en Inge Jansen, beiden uit Reppel, hebben de bvba DDM Technics opgericht met zetel aan de Merelstraat in Reppel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer wegenbouw, industriële vormgeving en landschapsverzorging.
Op de windmolens in de regio zijn de wieken vandaag in rouwstand gezet. Aanleiding is het overlijden van Theo Keyers, de molenaar van de Keyersmolen in Molenbeersel. "De laatste beroepsmolenaar van de regio en een grote mijnheer met een nog groter hart," schrijft Toon Verlaak op Facebook.
Wegens de aanhoudende droogte mogen er geen nesten van processierupsen meer worden weggebrand of wegbermen worden gemaaid. Het brandgevaar is te groot en de provincie Limburg legde een verbod op. De processierupsen zijn intussen vlinder geworden en zullen dus ook geen directe overlast meer veroorzaken, al kunnen er haartjes in de lucht blijven circuleren zolang het niet echt regent.
Sinds 3 juli geldt er een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit blijft van kracht zolang code rood van toepassing is en tot tegenbericht. Dat meldt de gouverneur. Bovendien is er in een natuurgebied (en tot 25m daarbuiten) geen enkele vorm van vuur meer toegestaan: roken, kaarsen, fakkels, vuurkorven, barbecues, enz.. "Ik kan niet genoeg benadrukken dat zowel burgers, organisaties als overheden voorzichtig moeten zijn," zegt de gouverneur, en hij ontraadt de volgende activiteiten: (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Bloemen overleden

Woensdag 18 juli 2018
Bocholt - Henriette Bloemen overledenIn WZC Immaculata is vandaag de uit Kaulille afkomstigre  Henriette Bloemen overleden, de echtgenote van Henri Gielkens. Ze was 85 jaar. Dinsdag wordt haar asurn begraven op de begraafplaats van Lindel-Hoeven, na een dankviering (om 10.30u) in de parochiekerk daar. Maandag om 18.30u is er in de kerk een gebedswake, waarna mogelijkheid tot begroeting in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
5
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1,5 miljoen euro in betere infrastructuur voor logies. De uitbaters van 64 vergunde logies in heel Vlaanderen krijgen financiële steun om werk te maken van structurele verbeteringen, zoals familievriendelijke voorzieningen, volledig toegankelijke infrastructuur en voorzieningen voor kampeerauto’s. In onze provincie gaat er onder meer geld naar de aanleg van kindvriendelijk sanitair in vakantiecentrum De Bosberg in Houthalen-Helchteren en naar de aanleg van vijf nieuwe camperplaatsen in camping Goolderheide in Bocholt.
Van 2012 tot 2018 kende Bocholt een bevolkingsaangroei van 2,80 procent. Ter vergelijking: de Limburgse bevolking kende in dezelfde periode een aangroei van 2,53 procent. In het Vlaams Gewest bedroeg de aangroei 3,18 procent, in Belgie 3,08 procent. (Bron: Statbel, Algemene Directie Statistiek).
De Limburgse conjunctuur bereikte vorig jaar een historische piek. Dat zegt VOKA-Limburg. Een vergelijkend resultaat dateert al van 2007. Daarnaast braken ook de starters een record. Met 6.196 start-ups was 2017 het beste jaar van de eeuw, aldus Voka.

Wespennest? Hier melden

Dinsdag 17 juli 2018
Bocholt - Wespennest? Hier meldenZoomHeb je een wespennest? Bel voor de verdelging niet langer naar de brandweer, maar vul meteen online je gegevens in via deze link. Hou je rijksregisternummer bij de hand. (Foto Frido Van Hertum)

Frits Vlassaks overleden

Dinsdag 17 juli 2018
Bocholt - Frits Vlassaks overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige Frits Vlassaks overleden, de echtgenoot van Thea Dirkx. Hij was 84 jaar en oud-voetballer bij Hamont-Lo en Winterslag. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lozen.
11

Catho Peeters overleden

Dinsdag 17 juli 2018
Bocholt - Catho Peeters overledenZaterdag is Catho Peeters overleden, de weduwe van Theo Boonen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Gertha Housen overleden

Maandag 16 juli 2018
Bocholt - Gertha Housen overledenVrijdag is Gertha Housen overleden, de echtgenote van Nic Knevels. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Noodnummer 1722 geactiveerd

Zondag 15 juli 2018
Bocholt - Noodnummer 1722 geactiveerdDe komende dagen kan er onweer de kop opsteken. Het zal vaak gaan om plaatselijk onweer, het is dan ook moeilijk te voorspellen waar de onweders zullen voorkomen. In ieder geval is vanaf nu het noodnummer 1722 geactiveerd. Daar kun je terecht met meldingen van wateroverlast, omgewaaide bomen, schade aan daken,... alle gevallen waar geen mensen direct bedreigd zijn.
Bocholt - Brons voor België op WK voetbalZoomBelgië heeft deze namiddag in Sint-Petersburg in het kader van het WK voetbal Engeland verslagen met 2-0, na doelpunten van Thomas Meunier (4de minuut) en Eden Hazard (82ste minuut). De Rode Duivels eindigen dus op de 3e plaats, het beste resultaat in de geschiedenis.   
1

Met Prins Filip naar Japan

Zaterdag 14 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Bocholt - Met Prins Filip naar JapanIk was al een paar keer gaan zeuren bij hoofdredacteur Philip Hilven van TV-Limburg om naar het WK in Japan te gaan. Maar er bleek geen budget voor te zijn. Wie niet rijk is, moet slim zijn. Op een dag viel er een uitnodiging in de bus voor een handelsmissie met prins Filip, de huidige koning, naar Japan, tijdens het WK. Als we daar nu eens op inschreven?
Zo geraakten we gratis met het regeringstoestel in Japan. Uit eerlijke schaamte maakten we een item met enkele Limburgse bedrijfsleiders en een modeshow (…) Het hele nieuwsbericht
1

Leeuwenwelpje doodgebeten

Vrijdag 13 juli 2018
Kort na zijn geboorte is woensdag in het tuinen- en dierenpark Mondo Verde in het Nederlands-Limburgse Landgraaf een leeuwenwelpje doodgebeten door een van de andere leeuwen. De bevalling kwam voor de verzorgers onverwacht zodat de moederleeuw nog niet apart was gezet. Dat gebeurde nadien wél, zodat er gisteren nog enkele andere welpen geboren werden. Die maken het goed.
71,4 procent van de zelfstandigen in Limburg bevestigt dat ze best tevreden zijn over hun werk-privébalans en ze hebben daarmee het hoogste percentage op vlak van tevredenheid van alle provincies. De factoren die de tevredenheid voeden zijn 1) dat ze iets doen wat ze graag doen en 2) dat ze hun werkuren zelf kunnen regelen. Mensen die eerst als loontrekkende aan de slag waren en pas later de stap naar zelfstandigheid zetten, zijn het meest tevreden. Dat  blijkt uit een grootschalig onderzoek van sociaal verzekeringsfonds ACERTA bij 2559 zelfstandigen over heel België.

Stefan Bleyen overleden

Vrijdag 13 juli 2018
Bocholt - Stefan Bleyen overledenDinsdag is Stefan Bleyen overleden, de man van Coy Jaritngam. Hij was 44 jaar. Het afscheid vindt maandag (10 uur) plaats in aula De Sprink. Begroetingsmoment: zaterdag (19-21 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
8
Door het aanhoudende warme en vooral droge weer staat er op dit ogenblik weinig water in het overgrote deel van de Limburgse beken, kleine(re) waterlopen en greppels. Hoewel (enkel) de aangelanden water uit de beek mogen onttrekken, is het absoluut raadzaam om dit - zolang de huidige weersomstandigheden aanhouden - gewoon even na te laten. Zo kan het weinige water dat nog doorheen de beekjes en grachten stroomt specifiek ten goede komen van de vissen, waterdiertjes en -planten waar het levensbelangrijk voor (…) Het hele nieuwsbericht
Wandelen in Bosland kan vanaf nu met knooppunten. Je kan voortaan zelf je wandelroute samenstellen op wandelknooppunt.be
Als eerste ziekenhuis in Limburg heeft het Mariaziekenhuis in Overpelt de "MonaLisa Touch" geïntroduceerd. Dat meldt het jaarverslag van het ziekenhuis. De laserbehandeling – niet-chirurgisch, niet-hormonaal en pijnvrij – biedt de meest natuurlijke oplossing om vaginale droogheid ten gevolge van de menopauze te verhelpen, met langdurig resultaat.
Het proces bestaat uit drie korte laserbehandelingen waarbij al na de eerste sessie verbetering optreedt. Vergelijkend (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het 11 juli

Woensdag 11 juli 2018
Bocholt - Vandaag is het 11 juliZoomDe Rode Duivels, het nationale symbool bij uitstek, zijn verslagen door Frankrijk. Weer over naar de orde van de dag: 11 juli, vindt Fobie.

Ondertussen, in Brussel...

Woensdag 11 juli 2018
Bocholt - Ondertussen, in Brussel...ZoomDe Amerikaanse president Trump is gearriveerd voor de NAVO-top. (Cartoon: Fobie)

Limburg telt 2.861 leefloners

Dinsdag 10 juli 2018
Limburg telt 2.861 leefloners, 1.231 mannenn en 1.630 vrouwen. De meeste leefloners behoren tot de leeftijdscategorie tussen 25 en 44 jaar. Eén en ander blijkt uit gegevens van de POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid.
Bocholt - België uitgeschakeld in WK voetbalZoomIn de halve finales van het WK voetbal heeft Frankrijk vanavond in Sint-Petersburg België verslagen. Uitslag: 1-0.

Meer erkenning verdiend

Dinsdag 10 juli 2018
Vandaag gelezen
"De sociale verandering die België in korte tijd heeft doorgemaakt - pijnlijk, onvolmaakt - is een prestatie, en verdient meer erkenning van de buitenwereld dan dat onfortuinlijke beeld van een plassende cherubijn."
                                                                                    (Financial Times)

Jaak Dreesen overleden

Dinsdag 10 juli 2018
Bocholt - Jaak Dreesen overledenZaterdag is Jaak Dreesen overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

En toen waren we nog met 4!

Dinsdag 10 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Bocholt - En toen waren we nog met 4!Wij hebben tijdens het WK 2018 een vast kantoor in het International Broadcast Center in Moskou. Daar zitten zowat alle TV-zenders van de hele wereld samen. Wij delen een kantoor met de RTBF en de NOS (heerlijk om die af en toe te jennen, het was jarenlang andersom). Van 99 procent van de aanwezige zenders is hun land al uitgeschakeld. En dan hebben ze weinig onderwerpen.
Plots wil iedereen alles weten over de Belgen. Elk gesprekje met een Rode Duivel is plots wereldnieuws, in het centrum van Moskou (…) Het hele nieuwsbericht
Morgenvroeg om 3u begint een treinstaking van 48u die georganiseerd wordt door drie kleinere vakbonden. De NMBS verwacht dat één trein op drie zal rijden. In ieder geval zal er een minimale dienstverlening worden voorzien. Die houdt onder meer in dat enkele stations mogelijk geschrapt worden als stopplaats. Meer informatie achter deze link 

Jan Vanmierlo overleden

Maandag 9 juli 2018
Bocholt - Jan Vanmierlo overledenVrijdag is de uit Grote Brogel afkomstige Jan Vanmierlo overleden, de echtgenoot van Maria Nysen. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bocholt. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
WK-verhalen van Gert Gommé
Bocholt - Georges Leekens om de tuin geleidDe bondscoach tijdens het WK van 1998 was Georges Leekens. Die hield niet zo van pottenkijkers. Hij zou zijn eerste training houden achter gesloten deuren en zelfs de locatie werd niet bekend gemaakt. In alle vroegte begonnen we rond te rijden om uit te vissen waar de training zou plaats vinden. Al snel vonden we een voetbalveldje waar er zeilen rond gespannen waren. Hebbes! Een oude man op een zitmaaier was het gras aan het afrijden. Hij vertelde dat hij er best trots op was dat een WK-ploeg op (…) Het hele nieuwsbericht
Het Harmonieorkest van de Kunstacademie heeft gisteren in Wenen het prestigieuze Summa Cum Laude Youth Music Festival gewonnen in de categorie ‘Symphonic bands: competition’. Dat was als het ware de bekroning na het optreden van het orkest in de gouden zaal van de Musikverein Wien. Gelukwensen! Het orkest vertrok vorige donderdag naar Oostenrijk en keert donderdag weer terug.
1

Nog even het Oud-Limburgs

Zondag 8 juli 2018
Bocholt - Nog even het Oud-LimburgsZoomHet Oud-Limburgs Schuttersfeest is weer achter de rug, we meldden het al. Elk jaar opnieuw komen er tienduizenden mensen op af. Dit jaar was het wel een erg warme editie, zowel voor de schutters (zes per schutterij) als voor de deelnemers aan de schoonheidswedstrijden (schoonste koningspaar, mooiste uniform,... e.d.) en de deelnemers aan de optocht, want daar was een uniform verplicht. In dit filmpje van Rudy Luys zult u in het begin ook deelnemers zien die een bijl op hun schouder droegen; dat zijn de bielemannen, die eeuwen geleden met hun bijl de weg voor de schuitterij moesten vrijmaken maar nu een folkloristische functie hebben.

Bèr Peeters overleden

Zondag 8 juli 2018
Bocholt - Bèr Peeters overleden
Vrijdag is de uit Bocholt afkomstige Bèr Peeters overleden, de echtgenoot van Lieve Van Baelen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in aula Vita in Maaseik.
Met het warme weer wordt ons afval extra vroeg opgehaald. Limburg.net vraagt dan ook om daar rekening mee te houden en de vuilniszak of PMD-zak al vanaf 6 uur 's ochtends klaar te zetten.
Van alle Vlamingen zijn de Limburgers het meest tevreden over hun job. En niet alleen dat. Ze zijn het meest betrokken bij hun organisatie. Ook op het vlak van de tevredenheid over hun loon, hun management, de visie van hun bedrijf en de waardering die ze van zowel collega’s als van management krijgen scoren ze het hoogst. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx.
Bocholt telt 1.284 alleenwonenden. Dat zijn er 327 meer dan tien jaar geleden. De gemeente telt ook 365 eenoudergezinnen. In 2008 waren er dat 351.
Het OLS, het Oud-Limburgs Schuttersfeest, zal volgend jaar op de eerste zondag van juli in het Nederlands-Limburgse Sevenum worden georganiseerd. Schutterij Sint-Sebastianus uit die gemeente won vandaag in Ophoven de Interlimburgse schietwedstrijd voor buksschutterijen en mocht dan ook de "Um" mee naar huis nemen, voor de eerste keer in de geschiedenis van het dorp. De 5 Belgische schutterijen die op de tweede kaveldag nog in de running waren, vielen uit, net als 21 Nederlands-Limburgse schutterijen.

Leo Simons overleden

Zaterdag 7 juli 2018
Bocholt - Leo Simons overleden
In WZC Sint-Jan Berchmans in Hamont is gisteren de uit Kaulille afkomstige Leo Simons overleden, de echtgenoot van Jeanne Govers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
3

Criminaliteit gevoelig gedaald

Zaterdag 7 juli 2018
Vorig jaar is de criminaliteit in de meeste Limburgse politiezones gevoelig gedaald. Alleen in de politiezone Tongeren-Herstappe steeg ze sterk. Dat blijkt uit cijfers van de lokale en federale politie.
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 3.516 nieuwe eenmanszaken en vennootschappen opgericht. Nooit eerder begonnen zoveel Limburgers met een eigen zaak.

Koekoeksjong

Vrijdag 6 juli 2018
Tribunaliteiten
Als men getrouwd is moet men dikwijls ruzie maken, want zodoende komt men iets van elkaar te weten, zei de Duitse dichter Goethe ooit. Had het echtpaar waar het hier over gaat misschien te weinig ruzie gemaakt? Ze hadden samen een dochter, twee jaar na hun ja-woord geboren. Zes jaar later kwam het tot een echtscheiding en een bitsige strijd over de verblijfsregeling van hun dochtertje. Tot hun dochter, ondertussen elf jaar, de familierechter van Brussel liet weten ‘met iets te zitten’. (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Rode Duivels in halve finales WK voetbalZoomIn het WK voetbal heeft België de halve finales gehaald. Onze nationale ploeg versloeg vanavond Brazilië met 2-1, na doelpunten van Fernandinho (own goal) en Kevin De Bruyne. Dinsdag nemen ze het op tegen Frankrijk, dat vanmiddag Uruguay versloeg. (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Droneteam hulpdiensten N-LimburgZoomVanmiddag werd in de kazerne Lommel van de hulpverleningszone N-Limburg de eerste evaluatie voorgesteld van de inzet van drones. En deze evaluatie was over de ganse lijn erg positief. Zo kan men terugkijken op de opleiding van van zeven piloten, werden de drones al meerdere keren effectief ingezet, zoals bij het opsporen van cannabisplantages, enkele grote industrie- en natuurbranden, acties tegen wildcrossers en  de zoektocht naar vermiste personen. Ook bij grote manifestaties zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Droneteam hulpdiensten N-LimburgDroneteam hulpdiensten N-Limburg
Zoom

Nieuwe bvba: Marsico

Vrijdag 6 juli 2018
Marsico: dat is de naam van de bvba die door Gert Schrooten en Sigi Bielen, beiden uit Hamont-Achel werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Kaulillerweg in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in al haar vormen, het uitbaten van een beenhouwerij én het houden van depots voor kansspelen.

Zot zijn doet geen zeer

Vrijdag 6 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Bocholt - Zot zijn doet geen zeerHet WK in Frankrijk was het eerste dat we om professionele redenen volgden. Ik werkte voor TV Limburg en had de hoofdredacteur beloofd om elke dag een stukje te maken met de Limburgse Rode Duivels, met VIP’s en supporters. Helaas beslisten de Belgen om hun basiskamp op te trekken in de buurt van Lyon (hotel Golf du Gouverneur in Monthieux). En TV Limburg had in die periode nog geen zendapparatuur. Het gevolg was dat we bijna elke avond meer dan 700 kilometer terugreden van Lyon naar Hasselt om te (…) Het hele nieuwsbericht
De deputatie van de provincie Limburg keurde vandaag een subsidie goed aan Bionerga, de Limburgse maatschappijdie van ons afval opnieuw energie maakt. Daarvoor bouwt ze momenteel een biostoomcentrale in Beringen. Om het teveel aan energie op te slaan, wil ze de mogelijkheid van de aanmaak van waterstof onderzoeken. Nu moet het teveel aan ‘groene energie’ (zon, wind, biostroom) nog opgeslagen worden in dure en zware batterijen. Waterstof zou een milieuvriendelijk alternatief kunnen zijn.De deputatie wil dit innoverend project een kans geven.
1
Wie op onderzoek moet in het UZ Gasthuisberg in Leuven of er een zieke gaat bezoeken houdt er best rekening mee dat van 9 juli tot 2 september op de E314 de op- en afrit aan campus Gasthuisberg is afgesloten. U kunt de campus vlot bereiken en weer verlaten via de op- en afritten Leuven (nr. 15), Winksele (nr. 17) en Herent (nr. 18).
Bocholt - Limburgse academies stellen tentoonZoomDe hele zomer lang fungeert de abdijsite van Herkenrode als klankbord voor de acht Limburgse academies voor beeldende kunsten. Een honderdvijftigtal kunstwerken die hun oorsprong vonden in één van de academies in Limburg, treden hier in dialoog met elkaar, én met het unieke erfgoed.  De diversiteit is enorm. Schilders, beeldhouwers, keramisten, tekenaars, grafici, industrieel vormgevers, juweelontwerpers, animatoren, illustratoren, fotografen en glaskunstenaars leveren de werken.  (…) Het hele nieuwsbericht

Leonard Daniels overleden

Woensdag 4 juli 2018
Bocholt - Leonard Daniels overledenDinsdag is Leonard Daniels, de echtgenoot van Mia Vandekerkhove, op zijn 82ste verjaardag overleden. Hij wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kaulille. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers aan de Belgebergstaat. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
1
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden 323 Limburgse bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er acht procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
De droogte veroorzaakt de jongste dagen op sommige plaatsen breuken in de waterleiding. Bij een lange droge periode droogt de ondergrond steeds dieper uit en dan komen er in de grond wat verschuivingen. Enkele millimeters kunnen al volstaan voor gevoelige leidingen om te breken. Het gaat vooral om leidingen in oud gietijzer of vezel-cementleidingen. 
Vandaag en morgen worden er in Limburg en ook op andere plaatsen in het land hoge ozonconcentraties verwacht. Dat komt door de opstapeling van de luchtvervuiling de voorbije dagen en het aanhoudende zonnige en warme weer. Vooral in Limburg is de kans groot dat de Europese informatiedrempel overschreden wordt.

De meeste Limburgse brandweerkorpsen hebben hun handen vol met het verdelgen van wespennesten. Bij de brandweerzone Oost-Limburg alleen al is er een lijst met 160 adressen waar wespennesten moeten verdelgd worden. En er lopen nog elke dag nieuwe aanvragen binnen.
Bocholt - Verbod op kampvuren in LimburgDoor de aanhoudende droogte is de vegetatie zeer droog en dor. Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in gans Limburg. Brandweerdiensten en natuurbeheerders zijn extra alert en staan stand-by om een beginnende brand zo snel mogelijk te blussen, maar vragen ook de medewerking van elke burger om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Een natuurbrand kan zich in droge periodes namelijk zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden en kent niet altijd een natuurlijke oorzaak . Gelet op deze droogte geldt vanaf vandaag een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit zolang code rood van kracht is en tot tegenbericht.
Vanaf morgenmiddag worden  in Limburg lokale onweersbuien verwacht. Dat zegt het KMI. Er kan in korte tijd veel neerslag en zelfs hagel vallen. Het noodnummer 1722 voor niet dringende brandweerinterventies is opnieuw geactiveerd.

Jaak Tielens overleden

Dinsdag 3 juli 2018
Bocholt - Jaak Tielens overledenOp 29 juni overleed de uit Gruitrode afkomstige Jaak Tielens, de weduwnaar van Fin Peeters. Hij was 90 jaar. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Bocholt. Jaak Tielens schonk zijn lichaam aan de wetenschap.
1

Meester Lambert met pensioen

Maandag 2 juli 2018
Meester Lambert Vandeweyer, directeur van De Driehoek, gaat met pensioen. Leerlingen en collega's hebben hem in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet in de school.
Bocholt - WK voetbal: België verslaat JapanZoomIn de 1/8 finales van het WK voetbal heeft België vanavond Japan verslagen, na doelpunten van Vertonghen, Fellaini en Chadli. Uitslag: 3-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. In de kwartfinales komt België vrijdag uit tegen Brazilië.

Militaire oefening

Maandag 2 juli 2018
Op woensdag 4 en donderdag 5 juli vindt er een militaire oefening plaats op het grondgebied van Neerpelt, Hamont-Achel en Kaulille.
Het Voedselagentschap heeft tijdens de voorbije 8 weken de ziekte van Newcastle bevestigd bij kippen van 10 hobbyhouders in verschillende gemeenten in België. Op basis van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek legt het FAVV vanaf vandaag, 2 juli, nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België: op het volledige grondgebied komt er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen,…) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag wordt in theater-café De Kroon de woning gelegen Oude Hostieweg 46 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 9a50ca en heeft een K.I. van 946 euro. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 206.200 euro.

In lingerie aan het zwembad

Maandag 2 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Bocholt - In lingerie aan het zwembadWe zijn er in 1994 ongewild in geslaagd om de eerste bladzijde van het Nieuwsblad te halen, onder de titel ‘Duivelsfans gestrand in Washington’. Supporters van de Belgen konden enkel tickets bemachtigen via het Antwerpse reisbureau Pauwels Travel. Maar dat was blijkbaar te hoog gegrepen: tijdens het WK ging het bureau failliet.
Dat gaf problemen bij de terugvlucht. Wij hadden onze bagage ingecheckt en wachtten om te vertrekken. Op het bord met de vertrekkende vluchten stond nergens (…) Het hele nieuwsbericht

Code rood in natuurgebieden

Zondag 1 juli 2018
Sinds vanochtend geldt code rood of 'extreem hoog gevaar' voor brand in de de natuurgebieden in de provincie Limburg. Dat heeft het Agentschap Natuur en Bos beslist na overleg met de brandweer.
27/06
rudi waelbersik wil even rudi en inge waelbers een zeer fijne vakantie toewensen. OOK zijn kinderen natuurlijk. Jullie hebben het samen verdiend na een jaar hard werken samen.
elseline zimmerman
08/06
Een hele dikke proficiat met het slagen voor je examen van gitaar! Een topmuzikant ;)
Cindy xxx
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Bocholt
Aangeboden
V tech tablet Tablet
Te koop
Te koop
Te koop
Verloren
Huissleutel