Het overige nieuws

71,4 procent van de zelfstandigen in Limburg bevestigt dat ze best tevreden zijn over hun werk-privébalans en ze hebben daarmee het hoogste percentage op vlak van tevredenheid van alle provincies. De factoren die de tevredenheid voeden zijn 1) dat ze iets doen wat ze graag doen en 2) dat ze hun werkuren zelf kunnen regelen. Mensen die eerst als loontrekkende aan de slag waren en pas later de stap naar zelfstandigheid zetten, zijn het meest tevreden. Dat  blijkt uit een grootschalig onderzoek van sociaal verzekeringsfonds ACERTA bij 2559 zelfstandigen over heel België.
Door het aanhoudende warme en vooral droge weer staat er op dit ogenblik weinig water in het overgrote deel van de Limburgse beken, kleine(re) waterlopen en greppels. Hoewel (enkel) de aangelanden water uit de beek mogen onttrekken, is het absoluut raadzaam om dit - zolang de huidige weersomstandigheden aanhouden - gewoon even na te laten. Zo kan het weinige water dat nog doorheen de beekjes en grachten stroomt specifiek ten goede komen van de vissen, waterdiertjes en -planten waar het levensbelangrijk voor (…) Het hele nieuwsbericht
Fatma Pirinc uit Houthalen-Helchteren en drie personen uit Heusden-Zolder hebben de bvba Kempische Woonprojecten opgericht met zetel aan de Europaweg in Lummen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondverkavelingen, handel in onroerend goed én thermische en akoestische isolatiewerken.
Houthalen-Helchteren - Vijf jaar voor doodsteken vader ex-liefLuciano W (25) uit Zonhoven is tot 5 jaar celstraf veroordeeld omdat hij in juni 2015 de vader van zijn ex-lief doodstak. Het Openbaar Ministerie had 19 jaar cel gevorderd. De rechter toonde zich mild omdat het slachtoffer de feiten uitlokte.(PG)

Nieuwe bvba: Infrahulp

Woensdag 11 juli 2018
Dominiek Ryelandt uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Infrahulp opgericht met zetel aan de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling, algemene bouwwerken en bestratingswerken.

Nieuwe bvba: ProCon Engineering

Woensdag 11 juli 2018
Marc Barone uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba ProCon Engineering opgericht met zetel aan de Fazantenstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van stoomketels en de vervaardiging van gedrukte elektrische schakelingen.

Verdwenen meisje (14) terecht

Woensdag 11 juli 2018
De 14-jarige Liana uit Genk, die een week geleden als vermist werd opgegeven, is terecht. Ze werd aangetroffen in Antwerpen.

Aanrander veroordeeld

Woensdag 11 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Aanrander veroordeeld
Achttien maanden cel waarvan de helft met uitstel: dat is de straf die de rechter in Hasselt oplegde aan een vijftiger uit Heusden-Zolder die schuldig bevonden werd aan de aanranding van twee minderjarigen. De feiten dateren uit 2000 en 2017. Aan de burgerlijke partijen moet de man 7.150 euro betalen. Dit bedrag kan nog oplopen. (PG)

Vandaag is het 11 juli

Woensdag 11 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Vandaag is het 11 juliZoomDe Rode Duivels, het nationale symbool bij uitstek, zijn verslagen door Frankrijk. Weer over naar de orde van de dag: 11 juli, vindt Fobie.

Ondertussen, in Brussel...

Woensdag 11 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Brussel...ZoomDe Amerikaanse president Trump is gearriveerd voor de NAVO-top. (Cartoon: Fobie)

Jean Meynen-Degryse overleden

Woensdag 11 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Jean Meynen-Degryse overledenZondag is Jean Meynen-Degryse overleden, de echtgenoot van Elise Smets. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Debacker-Put aan de Guldensporenlaan.

Limburg telt 2.861 leefloners

Dinsdag 10 juli 2018
Limburg telt 2.861 leefloners, 1.231 mannenn en 1.630 vrouwen. De meeste leefloners behoren tot de leeftijdscategorie tussen 25 en 44 jaar. Eén en ander blijkt uit gegevens van de POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid.
Houthalen-Helchteren - België uitgeschakeld in WK voetbalZoomIn de halve finales van het WK voetbal heeft Frankrijk vanavond in Sint-Petersburg België verslagen. Uitslag: 1-0.

Liana Ulenaers (14) vermist

Dinsdag 10 juli 2018
Sinds 4 juli is Liana (14) uit Genk vermist. Ze is 1.65 m groot, heeft een normale lichaamsbouw, lang bruin haar in een dot en bruine ogen. Tips: 116000 (24/4-7/7)

Meer erkenning verdiend

Dinsdag 10 juli 2018
Vandaag gelezen
"De sociale verandering die België in korte tijd heeft doorgemaakt - pijnlijk, onvolmaakt - is een prestatie, en verdient meer erkenning van de buitenwereld dan dat onfortuinlijke beeld van een plassende cherubijn."
                                                                                    (Financial Times)

En toen waren we nog met 4!

Dinsdag 10 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - En toen waren we nog met 4!Wij hebben tijdens het WK 2018 een vast kantoor in het International Broadcast Center in Moskou. Daar zitten zowat alle TV-zenders van de hele wereld samen. Wij delen een kantoor met de RTBF en de NOS (heerlijk om die af en toe te jennen, het was jarenlang andersom). Van 99 procent van de aanwezige zenders is hun land al uitgeschakeld. En dan hebben ze weinig onderwerpen.
Plots wil iedereen alles weten over de Belgen. Elk gesprekje met een Rode Duivel is plots wereldnieuws, in het centrum van Moskou (…) Het hele nieuwsbericht
Morgenvroeg om 3u begint een treinstaking van 48u die georganiseerd wordt door drie kleinere vakbonden. De NMBS verwacht dat één trein op drie zal rijden. In ieder geval zal er een minimale dienstverlening worden voorzien. Die houdt onder meer in dat enkele stations mogelijk geschrapt worden als stopplaats. Meer informatie achter deze link 

Fons Maris overleden

Maandag 9 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Fons Maris overledenVrijdag is Fons Maris overleden. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Golly Houben overleden

Maandag 9 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Golly Houben overledenVrijdag is Golly Houben overleden, de weduwe van René Dirix. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - Georges Leekens om de tuin geleidDe bondscoach tijdens het WK van 1998 was Georges Leekens. Die hield niet zo van pottenkijkers. Hij zou zijn eerste training houden achter gesloten deuren en zelfs de locatie werd niet bekend gemaakt. In alle vroegte begonnen we rond te rijden om uit te vissen waar de training zou plaats vinden. Al snel vonden we een voetbalveldje waar er zeilen rond gespannen waren. Hebbes! Een oude man op een zitmaaier was het gras aan het afrijden. Hij vertelde dat hij er best trots op was dat een WK-ploeg op (…) Het hele nieuwsbericht
Op het kruispunt van de Binnenvaartstraat en de Steenhovenstaat raakten vanavond rond 18.30 uur een auto en een motorfietser in een aanrijding betrokken. Bij het ongeval vielen twee lichgewonden: Mateusz G. (34) en Magda F. (34), beiden uit Hasselt.
Houthalen-Helchteren - Claire werkt aan onderzoek rond stressZoomClaire De Decker is doctoraatsstudente aan de UHasselt bij professor Katleen Bogaerts, die ook zaakvoerder is van het multidisciplinair expertisecentrum Tumi Therapeutisch in Heusden-Zolder. Zij gaan deze zomer een onderzoek doen naar hoe mensen op stress reageren en Claire is op zoek naar proefpersonen die in de regio wonen.
"Het gaat om een studie rond stressreactiviteit in samenwerking van KULeuven, UHasselt en multidisciplinair expertisecentrum Tumi Therapeutics. Wij vragen de deelnemers (…) Het hele nieuwsbericht
Met het warme weer wordt ons afval extra vroeg opgehaald. Limburg.net vraagt dan ook om daar rekening mee te houden en de vuilniszak of PMD-zak al vanaf 6 uur 's ochtends klaar te zetten.
Van alle Vlamingen zijn de Limburgers het meest tevreden over hun job. En niet alleen dat. Ze zijn het meest betrokken bij hun organisatie. Ook op het vlak van de tevredenheid over hun loon, hun management, de visie van hun bedrijf en de waardering die ze van zowel collega’s als van management krijgen scoren ze het hoogst. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx.

Criminaliteit gevoelig gedaald

Zaterdag 7 juli 2018
Vorig jaar is de criminaliteit in de meeste Limburgse politiezones gevoelig gedaald. Alleen in de politiezone Tongeren-Herstappe steeg ze sterk. Dat blijkt uit cijfers van de lokale en federale politie.
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 3.516 nieuwe eenmanszaken en vennootschappen opgericht. Nooit eerder begonnen zoveel Limburgers met een eigen zaak.

Koekoeksjong

Vrijdag 6 juli 2018
Tribunaliteiten
Als men getrouwd is moet men dikwijls ruzie maken, want zodoende komt men iets van elkaar te weten, zei de Duitse dichter Goethe ooit. Had het echtpaar waar het hier over gaat misschien te weinig ruzie gemaakt? Ze hadden samen een dochter, twee jaar na hun ja-woord geboren. Zes jaar later kwam het tot een echtscheiding en een bitsige strijd over de verblijfsregeling van hun dochtertje. Tot hun dochter, ondertussen elf jaar, de familierechter van Brussel liet weten ‘met iets te zitten’. (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Rode Duivels in halve finales WK voetbalZoomIn het WK voetbal heeft België de halve finales gehaald. Onze nationale ploeg versloeg vanavond Brazilië met 2-1, na doelpunten van Fernandinho (own goal) en Kevin De Bruyne. Dinsdag nemen ze het op tegen Frankrijk, dat vanmiddag Uruguay versloeg. (Cartoon: Fobie)

Arrestatie na vechtpartij

Vrijdag 6 juli 2018
Een 47-jarige Genkenaar raakte gisteren zwaargewond bij een vechtpartij tussen drie mannen in een woning aan de Nielerlaan in As. Er was een ruzie ontstaan in het kader van een relationeel conflict. Eén van de drie mannen liep hierbij een steekwonde op. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeerde niet in levensgevaar. De politie arresteerde er een 35-jarige Genkenaar, deze mocht na verhoor beschikken. De derde persoon kon niet meer aangetroffen worden maar wordt wel opgespoord door de politie.

Nieuwe bvba: FunCaV

Vrijdag 6 juli 2018
Frank Geerts en Vicky Broux, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba FunCaV opgericht met zetel aan de Herebaan-West in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groothandel in elektronische en telecommunicatieapparatuur, verhuur en lease van tv-toestellen en andere audio- en videoapparatuur én ondersteunende activiteiten voor de uitvoerende kunsten.

Zot zijn doet geen zeer

Vrijdag 6 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - Zot zijn doet geen zeerHet WK in Frankrijk was het eerste dat we om professionele redenen volgden. Ik werkte voor TV Limburg en had de hoofdredacteur beloofd om elke dag een stukje te maken met de Limburgse Rode Duivels, met VIP’s en supporters. Helaas beslisten de Belgen om hun basiskamp op te trekken in de buurt van Lyon (hotel Golf du Gouverneur in Monthieux). En TV Limburg had in die periode nog geen zendapparatuur. Het gevolg was dat we bijna elke avond meer dan 700 kilometer terugreden van Lyon naar Hasselt om te (…) Het hele nieuwsbericht
Fietsster Greta V. (61) uit Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de Weg naar Zwartberg in Genk.
De deputatie van de provincie Limburg keurde vandaag een subsidie goed aan Bionerga, de Limburgse maatschappijdie van ons afval opnieuw energie maakt. Daarvoor bouwt ze momenteel een biostoomcentrale in Beringen. Om het teveel aan energie op te slaan, wil ze de mogelijkheid van de aanmaak van waterstof onderzoeken. Nu moet het teveel aan ‘groene energie’ (zon, wind, biostroom) nog opgeslagen worden in dure en zware batterijen. Waterstof zou een milieuvriendelijk alternatief kunnen zijn.De deputatie wil dit innoverend project een kans geven.
1

Waterstof en koelstof gestolen

Donderdag 5 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Waterstof en koelstof gestolenIn een bedrijf op Centrum-Zuid is afgelopen nacht ingebroken. Er werden drie waterstofflessen en enkele flessen koelstof ontvreemd.

Gemeentelijke balies gesloten

Donderdag 5 juli 2018
Op woensdag 11 juli zijn al de gemeentelijke  balies gesloten. Dan is het immers her Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Het recyclagepark van Limburg.net is wel open.
Wie op onderzoek moet in het UZ Gasthuisberg in Leuven of er een zieke gaat bezoeken houdt er best rekening mee dat van 9 juli tot 2 september op de E314 de op- en afrit aan campus Gasthuisberg is afgesloten. U kunt de campus vlot bereiken en weer verlaten via de op- en afritten Leuven (nr. 15), Winksele (nr. 17) en Herent (nr. 18).
De ochtendspits op het drukke kruispunt van de Europalaan met de Wiemesmeerstraat in Genk verliep vanmorgen bijzonder moeizaam door een bizar verkeersongeval. Een truck is er tegen het verkeersportiek beland. De constructie moest ontmanteld worden.

Bewoners gekneveld

Woensdag 4 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Bewoners gekneveldVanochtend rond 3 uur zijn een aantal gewapende personen binnengedrongen in een woning op de Geenhornstraat in Genk. Ze bedreigden de twee aanwezige bewoners - vader en zoon - met wapens en eisten geld. Beide Genkenaren van 38 jaar en 62 jaar werden vervolgens meerdere malen geslagen en gekneveld achtergelaten in de woning. De twee mannen raakten hierdoor zwaargewond, maar verkeren niet in levensgevaar. De daders konden een hoeveelheid cash geld buit maken.
Houthalen-Helchteren - Limburgse academies stellen tentoonZoomDe hele zomer lang fungeert de abdijsite van Herkenrode als klankbord voor de acht Limburgse academies voor beeldende kunsten. Een honderdvijftigtal kunstwerken die hun oorsprong vonden in één van de academies in Limburg, treden hier in dialoog met elkaar, én met het unieke erfgoed.  De diversiteit is enorm. Schilders, beeldhouwers, keramisten, tekenaars, grafici, industrieel vormgevers, juweelontwerpers, animatoren, illustratoren, fotografen en glaskunstenaars leveren de werken.  (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden 323 Limburgse bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er acht procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
De droogte veroorzaakt de jongste dagen op sommige plaatsen breuken in de waterleiding. Bij een lange droge periode droogt de ondergrond steeds dieper uit en dan komen er in de grond wat verschuivingen. Enkele millimeters kunnen al volstaan voor gevoelige leidingen om te breken. Het gaat vooral om leidingen in oud gietijzer of vezel-cementleidingen. 
Vandaag en morgen worden er in Limburg en ook op andere plaatsen in het land hoge ozonconcentraties verwacht. Dat komt door de opstapeling van de luchtvervuiling de voorbije dagen en het aanhoudende zonnige en warme weer. Vooral in Limburg is de kans groot dat de Europese informatiedrempel overschreden wordt.

De meeste Limburgse brandweerkorpsen hebben hun handen vol met het verdelgen van wespennesten. Bij de brandweerzone Oost-Limburg alleen al is er een lijst met 160 adressen waar wespennesten moeten verdelgd worden. En er lopen nog elke dag nieuwe aanvragen binnen.
Houthalen-Helchteren - Verbod op kampvuren in LimburgDoor de aanhoudende droogte is de vegetatie zeer droog en dor. Sinds 1 juli geldt de code rood voor brandgevoeligheid in gans Limburg. Brandweerdiensten en natuurbeheerders zijn extra alert en staan stand-by om een beginnende brand zo snel mogelijk te blussen, maar vragen ook de medewerking van elke burger om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Een natuurbrand kan zich in droge periodes namelijk zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden en kent niet altijd een natuurlijke oorzaak . Gelet op deze droogte geldt vanaf vandaag een geheel verbod op kampvuren in Limburg en dit zolang code rood van kracht is en tot tegenbericht.
Vanaf morgenmiddag worden  in Limburg lokale onweersbuien verwacht. Dat zegt het KMI. Er kan in korte tijd veel neerslag en zelfs hagel vallen. Het noodnummer 1722 voor niet dringende brandweerinterventies is opnieuw geactiveerd.

Auto tegen lantaarnpaal

Dinsdag 3 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Auto tegen lantaarnpaalOp de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren botste gisterenavond rond 21.20 uur een auto tegen een lantaarnpaal. De 37-jarige Mustafa I. uit Genk liep daarbij lichte verwondingen op.

Yolanda Vanheel overleden

Dinsdag 3 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Yolanda Vanheel overledenOp 30 juni overleed Yolanda Vanheel. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Nadine Descamps overleden

Dinsdag 3 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Nadine Descamps overledenGisteren is Nadine Descamps overleden, de weduwe van Salvatore Bottaru. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Houthalen-Helchteren - WK voetbal: België verslaat JapanZoomIn de 1/8 finales van het WK voetbal heeft België vanavond Japan verslagen, na doelpunten van Vertonghen, Fellaini en Chadli. Uitslag: 3-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. In de kwartfinales komt België vrijdag uit tegen Brazilië.
In de vooravond is op de Grote Baan een vrachtwagen in panne gevallen op de brug van de E314. De wegreus verloor veel olie. De brandweer neutraliseerde het glibberige goedje. Het voorval had heel wat verkeershinder tot gevolg.

Auto in beslag genomen

Maandag 2 juli 2018
Houthalen-Helchteren - Auto in beslag genomenDe politie Maasland heeft gisteren op de Rijksweg in Dilsen de auto van een 41-jarige man uit Houthalen in beslag genomen. Bij controle was gebleken dat het voertuig niet ingeschreven was bij de Dienst voor het Wegverkeer en niet-verzekerd was. De wagen werd ook niet aangeboden bij de technische controle.
Het Voedselagentschap heeft tijdens de voorbije 8 weken de ziekte van Newcastle bevestigd bij kippen van 10 hobbyhouders in verschillende gemeenten in België. Op basis van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek legt het FAVV vanaf vandaag, 2 juli, nieuwe maatregelen op voor alle hobbyhouders van pluimvee in België: op het volledige grondgebied komt er een verbod op het overdragen (verkoop, afstaan, uitwisselen,…) van kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, kwartels, (…) Het hele nieuwsbericht
Morgennamiddag worden in het sportcafé Houthalen-Oost een perceel landbouwgrond en een hoeve met omliggende landbouwgrond, gelegen Baarsstraat, openbaar verkocht na hoger bod. Het perceel landbouwgrond in lot 1 is 4ha41a50ca groot en de inzetprijs is na hoger bod gebracht op 156.200 euro. De op te knappen hoeve met landbouwgrond beslaat in totaal 2ha38a66ca en de inzetprijs is na hoger bod gebracht op 132.200 euro.

In lingerie aan het zwembad

Maandag 2 juli 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - In lingerie aan het zwembadWe zijn er in 1994 ongewild in geslaagd om de eerste bladzijde van het Nieuwsblad te halen, onder de titel ‘Duivelsfans gestrand in Washington’. Supporters van de Belgen konden enkel tickets bemachtigen via het Antwerpse reisbureau Pauwels Travel. Maar dat was blijkbaar te hoog gegrepen: tijdens het WK ging het bureau failliet.
Dat gaf problemen bij de terugvlucht. Wij hadden onze bagage ingecheckt en wachtten om te vertrekken. Op het bord met de vertrekkende vluchten stond nergens (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme in domein Bovy

Zondag 1 juli 2018
Vandalen hebben vrijdagnacht zwaar uitgehaald in en aan domein Bovy in Heusden-Zolder. Een kunstwerk van Koen Vanmechelen maar ook brievenbussen en verkeersborden moesten het ontgelden.

Code rood in natuurgebieden

Zondag 1 juli 2018
Sinds vanochtend geldt code rood of 'extreem hoog gevaar' voor brand in de de natuurgebieden in de provincie Limburg. Dat heeft het Agentschap Natuur en Bos beslist na overleg met de brandweer.
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen