Het overige nieuws

Ivo Nelis overleden

Zaterdag 21 januari 2017
Ivo Nelis overleden
Gisteren is Ivo Nelis overleden. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkle familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Hoger en hoger

Zaterdag 21 januari 2017
Hoger en hoger
Vandaag is het 32 jaar geleden dat Jackie Wilson overleed. Hij had maar liefst acht jaar in coma gelegen na een hartaanval tijdens een concert op het moment dat hij ‘Lonely Teardrops’ stond te zingen. Je kent hem ongetwijfeld ook van ‘Reet Petite’ en ‘(Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher’. Lees hier in welke songs van andere artiesten hem ode wordt gebracht.

Hommage aan de soul

Vrijdag 20 januari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Hommage aan de soul
Vandaag vijftig jaar geleden nam Arthur Conley zijn enorme hit ‘Sweet Soul Music’ op. Lees hier welke soulartiesten allemaal de revue passeren in deze hommage. En ontdek er uit welke westernsoundtrack het blazersbegin werd gekopieerd.

Vingerafdruk af te lezen van foto

Woensdag 18 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Digitale fotografie is zo ver gevorderd dat vingerafdrukken kunnen worden gekopieerd van een foto. Dat zegt het Japanse Instituut voor Informatica (NII). Het waarschuwt ervoor dat scherpe foto's, waarop iemand bijvoorbeeld het populaire vredesteken maakt (met twee vingers een V maken) gebruikt kunnen worden voor identiteitsdiefstal. Een experiment toonde aan dat een vinger, gefotografeerd van op een afstand van drie meter met een goede digitale camera, gemakkelijk kon worden "gereproduceerd". (Bron: dpreview.com)
1

Appartementen fors duurder

Woensdag 18 januari 2017
Een appartement kopen is weer fors duurder geworden in Limburg. Het afgelopen jaar steeg de prijs van een appartement in onze provincie met 13 procent, gemiddeld betaal je nu zo een 197.000 euro. Dat meldt TVL.

Nieuwe bvba: Dap Hoydonkx Hans

Woensdag 18 januari 2017
Hans Hoydonkx uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Dap Hoydonkx Hans opgericht. De zetel van de bvba met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro is gevestigd aan de Broekkantstraat. Dierengeneeskunde is het doel van deze bvba.
Het is maar dat u 't weet
38% van Vlaamse broedvogels in gevaar
Op basis van een evaluatie van 161 Vlaamse broedvogelsoorten blijkt dat 38% ‘ernstig bedreigd’, ‘bedreigd’ of ‘kwetsbaar’ is. Minder dan de helft van de soorten wordt momenteel als niet in gevaar beschouwd. Lees meer bij Natuurpunt. Op de foto: een kievit. (Foto © Wim Dirckx)

'Te rap kapot'

Dinsdag 17 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Wil je smartphone na 1 jaar niet meer updaten? Is je wasmachine al na enkele jaren defect en is het vervangstuk te duur? Geef dit dan door aan het meldpunt "Te rap kapot" van Test-Aankoop. Wanneer er voldoende meldingen zijn over hetzelfde toestel, kunnen zij de problematiek aankaarten en zelfs onderhandelingen voeren met fabrikanten over een tegemoetkoming voor de gedupeerden. Volg deze en andere weetjes via www.klimaatnieuws.be!

Ivo Nelis overleden

Maandag 16 januari 2017
Ivo Nelis overleden
Gisteren is Ivo Nelis overleden. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Singles Night in het museum

Maandag 16 januari 2017
Het is maar dat u 't weet
Op zaterdag 11 februari organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor de vierde keer een ‘Singles Night’. Alleenstaanden die op een fijne manier een vleugje cultuur willen opsnuiven, leren in het museum andere singles kennen. Luchtige activiteiten, animatie, opdrachten en muziek loodsen de aanwezigen doorheen de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ en, wie weet, in elkaars armen.
De tentoonstelling focust op het schoonheidsideaal van de vrouw in de (…) Het hele nieuwsbericht
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
-4°
0.0 mm
Helder/Zonnig
-2°
-1°
13/01
jeanne en willy wensen gert en rik bloemen een gelukkig 2017 toe groetjes
willy vanhees
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Meeuwen-Gruitrode
  1. Auto in gracht: bestuurster gewond
  2. Nieuwe bvba: Dap Hoydonkx Hans
  3. Ivo Nelis overleden