• Nog geen evenementen in Meeuwen-Gruitrode
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Everzwijn tegen auto

Vrijdag 20 oktober 2017
Een everzwijn is gisteravond op de Dilserweg in Opoeteren tegen een auto gelopen. De wagen werd beschadigd, maar het dier was op slag dood.

Nieuwe bvba: KeLL

Vrijdag 20 oktober 2017
Kelly Vanbriel uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba KeLL opgericht met zetel aan de Gruitroderbaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de organisatie van boekhoudingsdiensten, het opmaken van jaarrekeningen én het verstrekken van advies in alle belastingsaangelegenheden.

Twee inbrekers aangehouden

Vrijdag 20 oktober 2017
Twee inbrekers aangehouden
Gisterenavond rond 18.10 uur zijn twee mannen binnengedrongen in een appartement in Kaulillerdorp in Bocholt. De bewoonster stond in haar slaapkamer plots oog in oog met de twee. Toen de mannen de bewoonster opmerkten, sloegen ze op de vlucht. Daarbij duwden ze de 30-jarige, zwangere bewoonster aan de kant. De moeder van de bewoonster trachtte de twee staande te houden en raakte hierbij lichtgewond. Het duo liep weg in de richting van de kerk van Bocholt. De zwangere vrouw liep de mannen achterna en (…) Het hele nieuwsbericht
Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft op vraag van het Federaal agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen (FAVV) 150 fazanten opgevangen. De dieren zijn in beslag genomen nadat de douane het illegale transport vanuit Nederland onderschepte. Volgens het Natuurhulpcentrum waren de fazanten bedoeld om uitgezet te worden tijdens de jacht.

Condoomautomaten

Vrijdag 20 oktober 2017
Tribunaliteiten
Condoomautomaten
Het woord ‘condoom’ zou verwijzen naar de 18e-eeuwse Engelsman Condom, die schapendarm als voorbehoedsmiddel propageerde. Maar ook naar het Latijnse condomare (temmen, intomen). Was het die laatste betekenis die een bakker inspireerde om de broodautomaten van zijn concurrent te beschadigen door er condooms in te steken? Hoe dan ook, de belaagde bakker raamde de schade door de sabotage met Engelse jassen op 25.000 à 30.000 euro en om de dader te ontmaskeren had hij (…) Het hele nieuwsbericht

Loslopend wild

Vrijdag 20 oktober 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Loslopend wild
Vandaag wordt Wanda Jackson tachtig. ‘Let’s Have A Party’, zou ze zeggen. Dat was de titel van haar grote hit uit 1960. Leer hier het ander werk kennen van deze ‘Queen of Rockabilly’. Zoals ‘Funnel Of Love’, inmiddels hier bekend als kenwijsje van de komische televisiereeks ‘Loslopend Wild’.

Stacaravan verwoest door brand

Donderdag 19 oktober 2017
Stacaravan verwoest door brand
Vanavond is een stacaravan uitgebrand in een bos aan de Teewisstraat in Opglabbeek. De caravan was moeilijk bereikbaar. De brandoorzaak is nog niet gekend.

Actie zwaar vervoer

Donderdag 19 oktober 2017
Actie zwaar vervoer
Deze voormiddag heeft de politie een actie zwaar vervoer gehouden in Bree. De agenten controleerden er dertig vrachtwagens. Twee chauffeurs werden betrapt op een overtreding met de tachograaf. De éne moest 198 euro betalen, de andere 220 euro.

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat u 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht