Het overige nieuws

De dood van een kunstenaar

Woensdag 22 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
De dood van een kunstenaar
Vandaag is het 30 jaar geleden dat de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol overleed. Hij heeft niet alleen een voorname rol gespeeld in de popart, maar ook in de rockgeschiedenis. Lees hier welke albums hij producete, welke hoezen hij ontwierp en welke songs er over hem zijn geschreven. O, ja, The Dandy Warhols, bekend van ‘Bohemian Like You’, ontleenden hun bandnaam bij hem.

Openbare verkoping: Genitsstraat

Woensdag 22 februari 2017
Morgennamiddag wordt in café "In the Mood" de tweewoonst met loods, gelegen Genitsstraat 44, openbaar verkocht. Het gaat om een woning met achterliggende garage, en een appartement. Het perceel is 15a72ca groot.
Het is maar dat u 't weet
Daar is de lente, daar zijn de padden
Malse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Eenzaam zonder jou

Dinsdag 21 februari 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Eenzaam zonder jou
Janet Vogel was 38 toen ze op deze dag in 1980 zelfmoord pleegde. Ze was zangeres in de originele bezetting van The Skyliners. Lees hier het verhaal achter dit vocaal kwintet dat verder alleen uit mannen bestond en dat vooral bekend is gebleven door hun vaak gecoverde debuuthit ‘Since I Don’t Have You’.

Man gewond bij diefstal met geweld

Dinsdag 21 februari 2017
Man gewond bij diefstal met geweld
In een appartement  aan de Reyndersstraat in Opglabbeek werd afgelopen nacht een bewoner met zware verwondingen aangetroffen. De broer van het slachtoffer verwittigde de hulpdiensten. Het 61-jarige slachtoffer werd met een ernstige hoofdwonde overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde niet in levensgevaar. Het parket en Politie MidLim startten een onderzoek naar de omstandigheden. Twee verdachten werden intussen gearresteerd.
Vrijdag vanaf 18 uur vindt de maandelijkse papierophaling plaats in de Dorpsstraat, Hoogstraat, Beemdstraat, Kruisstraat, Begoniastraat, Lentestraat en aanpalende straten. En zaterdag vanaf 8 uur in de overige straten van Meeuwen.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat u 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Win een dvd - of een boek!
U hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
En wie won de dvd?
Het is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Henri Schrooten overleden

Donderdag 16 februari 2017
Henri Schrooten overleden
In WZC Kloosterhof in Meeuwen is gisteren Henri Schrooten overleden, de weduwnaar van Lena Jehoul. Hij was 79 jaar. De afscheidsviering in aula Omega in Peer vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.
Neerslag vandaag? Bezoek buienradar (klik)
10°
7.4 mm
Bewolking
11°
13/01
jeanne en willy wensen gert en rik bloemen een gelukkig 2017 toe groetjes
willy vanhees
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Meeuwen-Gruitrode
Aangeboden
Rollator Gps
Te koop
Te koop
Te koop
  1. Gruitrode klopt Turkse
  2. Meeuwen verliest van Achel
  3. Muziek in de bib