Het overige nieuws

In pocketformaat

Donderdag 22 februari 2018
In pocketformaat
Op deze dag in 1942 werd Christine Keeler geboren. Zij werd de spil in een schandaal toen ze tijdens de Koude Oorlog tegelijk de lakens deelde met de Britse minister van Defensie en een militair attaché van de Russische ambassade in Londen. Lees hier hoe onder meer Ian Dury, The Kinks en Dusty Springfield haar bezingen. En hoe Wim Sonneveld haar ‘in pocketformaat’ opvoert in Margootje
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Twintig extra jobs bij LAG

Woensdag 21 februari 2018
Trailerfabrikant LAG in Bree verhoogt zijn personeelsbestand nog dit jaar met 20 man. Bij LAG werken nu 430 personen. Het bedrijf profiteert momenteel van de economische hoogconjunctuur.

Mantelbavianen uitgezwaaid

Dinsdag 20 februari 2018
Mantelbavianen uitgezwaaid
De mantelbavianen die in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden opgevangen zijn vertrokken naar Stichting AAP in Nederland. Beide mantelbavianen verbleven illegaal bij een zware jongen in een klein dorpje in Bretagne. Samen met de plaatselijke politie, de Franse collega's van 30 Millions d'Amis en een dierenarts konden de dieren gered worden uit hun benarde situatie. Eenmaal in het Natuurhulpcentrum genoten ze de beste zorgen totdat een nieuwe thuis werd gevonden. Die nieuwe thuis ligt in Almere, bij het Nederlandse Stichting AAP. Daar zullen ze deel uit maken van grote groepen mantelbavianen, totdat er geïnteresseerde dierentuinen enkele dieren permanent kunnen huisvesten. (foto: Natuurhulpcentrum)

Julienne Dreesen overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Julienne Dreesen overleden
Zondag is Julienne Dreesen overleden, de weduwe van Jos Janssen. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Ellikom. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Stanislaw Buchla overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Stanislaw Buchla overleden
Zondag is Stanislaw Buchla overleden, de echtgenoot van Julia Neyens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.

Nieuwe speler voor Nevok Gruitrode

Maandag 19 februari 2018
Nieuwe speler voor Nevok Gruitrode
Nevok Gruitrode heeft een nieuwe speler aangetrokken. Het betreft Maxim Geurden, van eerste provincialer Bregel. Hij heeft een contract van twee jaar ondertekend.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Win een dvd (of een boek)
U hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Wie won de dvd?
Ralf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).
Er zijn nog geen wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw felicitaties toe!
Felicitatie of wensen toevoegen
  1. Mantelbavianen uitgezwaaid
  2. Julienne Dreesen overleden
  3. Gruitrode klopt Lindel-Hoeven