Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Essers Consultancy

Zaterdag 24 juni 2017
Kathleen Essers uit Meeuwen-Gruitrode heeft de bvba Essers Consultancy opgericht met zetel aan de Hensemstraat. De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van belastingconsulent uit te oefenen. Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.

Catho Janssen (100) overleden

Zaterdag 24 juni 2017
Catho Janssen (100) overleden
Donderdag is de uit Gruitrode afkomstige Catho Janssen overleden, de weduwe van Jef Reyners. Zij was 100 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in  de parochiekerk van Bocholt

Vette knipoog

Zaterdag 24 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Vette knipoog
Vandaag wordt Mick Fleetwood, de drummer van Fleetwood Mac, zeventig. Op de Jukeboxkalender nemen ze zijn solowerk onder de loep en stellen ze vast dat hij daarin graag teruggrijpt naar de bluesrock uit de begindagen van zijn band. Dat is bijvoorbeeld het geval met ‘Rattlesnake Shake’, een song waarin hij voor de goede verstaander met een vette knipoog wordt genoemd.

Zondag Limburgse Open Molendag

Vrijdag 23 juni 2017
Zondag Limburgse Open Molendag
Zondag is er de Limburgse Open Molendag. Bezoekers krijgen gratis toegang tot de molen tussen 10 en 17 uur. De vrijwillige molenaars zullen jullie met plezier op hun wind- of watermolen ontvangen. Op de meeste molens zullen maaldemonstraties worden gegeven, afhankelijk van wat de natuur ons aan wind of water geeft. Deelnemende molens aan de Open Molendag zijn hier terug te vinden.

Germaine Schepers overleden

Vrijdag 23 juni 2017
Germaine Schepers overleden
Gisteren is de uit Meeuwen afkomstige Germaine Schepers overleden, de echtgenote van Bèr Van Baelen. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lindel-Hoeven (Overpelt) waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Unieke oude machines te koop

Vrijdag 23 juni 2017
Unieke oude machines te koop
In de mijngebouwen van Beringen liggen nog enkele oude machines die in het verleden werden aangekocht door de provincie. Die worden nu verkocht.
In de jaren 1980 dacht de provincie Limburg na over de oprichting van een Museum voor Industrieel Erfgoed. Pleitbezorgers waren Adriaan Linters en toenmalig gedeputeerde Emiel Smets. Met het oog op het museum werd gestart met het samenbrengen van kenmerkende industriële objecten die toen dreigden verloren te gaan. Een van de verzamelthema’s (…) Het hele nieuwsbericht

Tranen met tuiten

Vrijdag 23 juni 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Tranen met tuiten
Op deze dag in 1964 nam Dave Berry de single ‘The Crying Game’ op. Lees hier wat die plaat met Led Zeppelin te maken heeft en hoe het nummer bijna dertig jaar later weer een hit kon worden. Dave Berry, inmiddels 76, treedt trouwens nog altijd op. Eind augustus kan je hem aan het werk zien op de Vostertfeesten in Bree.
Voor de derde dag op rij was het vandaag prijs op de E314. Met volledig versperde rijbanen, lange files en het bijhorende economische verlies tot gevolg. Maar het kan ook anders. Voka – Kamer van Koophandel Limburg, samen met de sociale partners verenigd in de SERR, zijn al heel lang vragende partij voor een verbreding van de E314 en de E313. Bovendien pleit Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor een performant disaster recovery beleid.  Op die manier kunnen dergelijke ongevallen performanter en dus sneller afgehandeld worden, wat een voordeel is voor heel de maatschappij, aldus Voka.
Het verbod dat minister Schauvliege heeft afgekondigd voor het wassen van auto's slaat niet op vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen. Het verbod geldt alleen voor het besproeien van de tuin en het wassen van de wagen met eigen leidingwater, dus het zelf wassen van de wagen.
Vergunde carwashbedrijven in Vlaanderen recycleren en hergebruiken meer dan 90% water, zegt woordvoerder Johan Maesen van de Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen. "Het weinige water dat door die bedrijven wordt geloosd, wordt eerst gefilterd om er zoveel mogelijk schadelijke stoffen uit te halen. Je kan dus gewoon zonder problemen een professionele carwash bezoeken om je voertuig te laten reinigen."
1

Verboden thuis auto's te wassen

Woensdag 21 juni 2017
Vanaf morgen is het in Vlaanderen het "niet-noodzakelijk gebruik van drinkwater" verboden. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege vandaag bekendgemaakt. Onder "niet-noodzakelijk gebruik" wordt onder meer verstaan het beregenen van gras, het thuis wassen van auto's, het vullen van een zwembad, en dies meer. De minister zegt er op te rekenen dat de bevolking voldoende gezond verstand aan de dag zal leggen om de noodzaak van besparing op drinkwater in te zien.
4
02/06
Voor mijn zus, Psst, niemand mag het weten dat je vandaag 60 lentes hebt bereikt, psst, ik zeg het ook tegen niemand. Gelukkige verjaardag!
uw zus Neerpelt
29/05
Kris gefeliciteerd met je goude medaille op de special Olympics op de volgende training mogen we hem toch eens zien hé! Groetjes Lydia en Rony zc. De waterlelies
Rony en lydia Devuyst_ deckers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Meeuwen-Gruitrode
  1. Openbare verkoping: Grote Baan
  2. Voertuig gestolen uit garagebox
  3. Catho Janssen (100) overleden