• Nog geen evenementen in Meeuwen-Gruitrode
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Dansen als een paling

Woensdag 21 maart 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Dansen als een paling
Op deze dag in 1952 werd ‘Moondog Coronation Ball’ in Cleveland georganiseerd, algemeen beschouwd als het allereerste rock-‘n-rollconcert, al moest het door de enorme toeloop vroegtijdig worden afgesloten. Alleen The Hucklebuck was gespeeld. Lees hier dat iedereen die song nu als een twist uit de jaren zestig kent, terwijl het oorspronkelijk – zonder te waggelen als een gans of te wiebelen als een paling – een veel rustiger instrumentaal nummer was. Je kan het daar trouwens beluisteren.
Lezing Sabine De Vos over Cunina
Cunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Win een dvd - of een boek
Het is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Twee bedrijfsinbraken

Maandag 19 maart 2018
Twee bedrijfsinbraken
Zowel op de Nijverheidslaan als op de Industrieweg-Noord in Opglabbeek is er ingebroken in een bedrijf. In beide bedrijven zijn werkmaterialen gestolen. De inbraken zijn vanmorgen vastgesteld.

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Nieuwe fietsgids voorgesteld
Voor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht
3

Melanie Leppens overleden

Maandag 19 maart 2018
Melanie Leppens overleden
Vrijdag overleed de uit Bocholt afkomstige Melanie Leppens, de weduwe van Bèr Kerkhofs. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-230 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
1

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Wie won de dvd?
Het is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwbouw voor SAB

Zondag 18 maart 2018
Nieuwbouw voor SAB
Vrijdag is het officiële startschot (de eerste spadesteek) gegeven voor de tweede fase van de nieuwbouw in SAB (Sint-Augustinusinstituut Bree). Tegen 1 september 2019 moeten een nieuwe sporthal, moderne vakateliers, een indrukwekkende agora en een heraangelegde speelplaats klaar zijn om meer dan 1000 leerlingen uit de bovenbouw te ontvangen. Meteen wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nodige voorzieningen aan te leggen om later desgevallend gemakkelijk op een warmtenetwerk (‘diepe geothermie’) te kunnen aansluiten. De nieuwe toiletten voor de leerlingen (de 1ste fase van het project) zijn intussen al in gebruik sinds 1 september 2017.foto SAB)
Nevok Gruitrode verliest in Paal
Nevok Gruitrode heeft met 3-2 verloren op het veld van Flandria Paal. Nevok staat tiende in de stand met 34 punten uit 25 wedstrijden. Wijshagenwon bij Zutendaal: 1-0. In de stand staat Wijshagen twaalfde met 39 punten uit 28 wedstrijden.Ellikom, rodelantaarndrager in 4de Provinciale C, verloor met 4-3 van Rekem. Uit 28 matchen puurde Ellikom slechts 9 punten.