Het overige nieuws

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Wie won de DVD?
Het is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Stem op de achtergrond

Zondag 20 augustus 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Stem op de achtergrond
Vandaag viert David Lasley zijn zeventigste verjaardag. Niemand kent hem, want hij heeft nooit solosuccessen geboekt. Maar hier lezen we dat hij altijd een veelgevraagd studiozanger is geweest en op tal van beroemde platen te horen is, ook op die van Chic.

Ellikom verliest van Hechtel FC

Vrijdag 18 augustus 2017
In de Beker van Limburg, gewest Noord-Limburg, heeft Ellikom verloren van Hechtel FC. Uitslag: 2-4.
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht
1

Tien auto's in brand gestoken

Vrijdag 18 augustus 2017
Tien auto's in brand gestoken
In de Gruitroderstraat in Bree zijn afgelopen nacht een tiental auto’s uitgebrand op de parking van garage Modern, de dealer van Mercedes. Vermoedelijk gaat het om opzettelijke brandstichting.
Rond 2.50 uur vanochtend liep een oproep binnen over brandende voertuigen op een binnenplaats van de garage in de Gruitroderstraat. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Politie CARMA deed de nodige vaststellingen. Het gerechtelijk labo en de branddetectiehond kwamen ter plaatse. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Domen overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
In Meeuwen is woensdag Mia Domen overleden, de echtgenote van Théo Guffens. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nevok verliest oefenwedstrijd

Donderdag 17 augustus 2017
Nevok Gruitrode heeft zijn oefenwedstrijd tegen Esperanza Pelt verloren. Uitslag: 0-3. SK Meeuwen won op Herkol met 2-3.

Nieuwe bvba: Nelis Invest

Donderdag 17 augustus 2017
Peter Nelis uit Peer en Chris Nelis uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba Nelis Invest opgericht met zetel aan de Zuiderstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitgeven van vastgoedcertificaten, het toestaan van leningen, management- en holdingactiviteiten, het plaatsen van ventilatie- en koelingsapparatuur en -leidingen én slopingswerken.

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

Loods uitgebrand: uren bluswerk

Dinsdag 15 augustus 2017
Aan de Napoleonsdijk in Bocholt is gisterennamiddag een loods met stro uitgebrand. Het was uren blussen geblazen. De brandweer van Bree riep de hulp van de Lommelse collega's in. De brand zou veroorzaakt zijn door zelfontbranding.