Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Pieter Clemens

Zaterdag 18 november 2017
Pieter Clemens uit Gruitrode en Toon Clemens uit Genk hebben de gewone commanditaire vennootschap Pieter Clemens opgericht met zetel aan de Taelstraat in Gruitrode. De vennootschap heeft onder meer als doel prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op groot- en kleinhandel in paarden en het uitbaten van maneges en paardenpensions.

Jan Maesen overleden

Zaterdag 18 november 2017
Jan Maesen overleden
Op 11 november overleed de uit Meeuwen afkomstige Jan Maesen, de echtgenoot van Rosa Kerfs. Hij was 79 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Waterschei (Genk) vond plaats in besloten kring.

In allerlei gedaanten

Zaterdag 18 november 2017
Uit het popgeschiedenisboek
In allerlei gedaanten
Vandaag in 1999 overleed Doug Sahm. In de jaren zestig was hij de man achter Sir Douglas Quintet, vooral bekend van ‘She’s About A Mover’ en ‘Mendocino’, maar lees hier dat hij later nog in tal van andere gedaanten platen heeft gemaakt.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Meldpunt everzwijnen

Vrijdag 17 november 2017
Het Agentschap voor Natuur en Bos, de wildbeheerseenheid Bocholt, Natuurpunt en de gemeente Bocholt hebben afspraken gemaakt over het beheer van de everzwijnenpopulatie. Een van deze afspraken is het oprichten van een meldpunt voor waarnemingen van deze dieren. Het doel van dit meldpunt is het in kaart brengen van de populatie in de gemeente, zowel op vlak van locatie als van aantallen. De gegevens worden gebruikt door de wildbeheerseenheid om haar beheer op de populatie af te stemmen.
1

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Taxus en beesten
Het leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Lippen die geluk brengen

Vrijdag 17 november 2017
Lippen die geluk brengen
Vandaag elf jaar geleden overleed Ruth Brown. Ze had tot op haar 77ste op het podium gestaan. Lees hier hoe zij zestig jaar geleden de originele uitvoerder was van ‘Lucky Lips’, vooral bekend in de latere versie van Cliff Richard.

Wietplantage ontdekt

Donderdag 16 november 2017
In een loods in de Industrieweg-Noord in Opglabbeek werd gisteren een professioneel ingerichte cannabisplantage aangetroffen. In een verborgen ruimte, met toegang via een opening achter een kast, stonden zo’n 1.800 potten en andere kweekmaterialen. De plantage bleek net geoogst te zijn. De politie nam in de loods ook een geseind voertuig in beslag. Het gerechtelijk labo voerde er een technisch onderzoek uit.
In het kader van dit onderzoek voerde de politie later op de dag een huiszoeking (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Opnieuw groot verkeerscontroleweekend
Iedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!
1

Marcel Nouwen overleden

Donderdag 16 november 2017
Marcel Nouwen overleden
Dinsdag is Marcel Nouwen overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat.