• Nog geen evenementen in Meeuwen-Gruitrode
  • Voeg uw evenement als eerste toe, klik hier

Het overige nieuws

Zaterdag 'repair-café'

Dinsdag 24 april 2018
Zaterdag 'repair-café'
Heb je in 't Heem in Meeuwen het Repair Café al eens bezocht? Zaterdag 28 april is het er weer vanaf 14u, met bijzondere gasten zoals Velt, de scharenslijper, de twicebiker, de groep breicafé, info over het voedselteam en de Vredeshofkes, de weggeefhoek en natuurlijk de herstellers van kleding, electro, fietsen en nog meer. Er is zelfs een muzikaal intermezzo en vzw De Tandem houdt tijdens zijn volkskeuken zijn algemene vergadering en stelt er zijn jaarrekening, begroting en jaarverslag voor. In de volkskeuken heb je dit maal keuze tussen een vegetarische (5 euro) of een niet-vegetarische maaltijd (6 euro). Wel dringend inschrijven via jos[!]vzwdetandem.be of tel. 0497/75 07 47. Iedereen is er van harte welkom!

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Uit het popgeschiedenisboek
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht
7

Pastoor Jos Calsius overleden

Dinsdag 24 april 2018
Zaterdag is in het AZ Monica in Deurne pater Jos Calsius overleden. Hij was tot voor kort pastoor-moderator van de federatie Meeuwen-Gruitrode. Hij was 75 jaar en lid van de congregatie van de Missionarissen van het Heilig Hart. Calsius was een sociaal bewogen priester en ving onder meer vluchtelingen op in zijn pastorie aan de Pastoriestraat. Jos Calsius was afkomstig uit Rekem en werd op 16 maart 1969 in Heverlee priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van OL-Vrouw van het H. Hart in Borgerhout. Op een latere datum is er een herdenkingsviering in Gruitrode.

Zeldzame gast

Dinsdag 24 april 2018
Zeldzame gast
Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft een beflijster opgevangen. De vogel was tegen een raam gevlogen en liep een breuk op in de linkervleugel. Het is uitzonderlijk dat een beflijster in het Natuurhulpcentrum belandt. Beflijster (Foto Natuurhulpcentrum).

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Win een dvd, of een boek!
De nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)
Bang voor een "nieuwe knie"? Dat hoeft vanaf vandaag niet meer. In het Mariaziekenhuis werd vanmorgen de eerste knieoperatie verricht waarbij artificiële intelligentie werd gebruikt: een intelligente robot werd er ingezet om zelfsturend mee ingrepen te verrichten die anders door de chirurg alleen zouden moeten gebeuren. Zo is een gepersonaliseerde aanpak van elke knieoperatie mogelijk. Gevolg: meer comfort voor de patiënt, minder zwelling in de kniestreek, minder revalidatie nodig (…) Het hele nieuwsbericht

Leopold Boelanders overleden

Maandag 23 april 2018
Leopold Boelanders overleden
Op 19 april overleed in Meeuwen de uit Heppen afkomstige Leopold Boelanders, de echtgenoot van Jeanne Corstjens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Bromfietser (40) gewond

Zondag 22 april 2018
Op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek botsten een auto en bromfietser Mamadou S. (40) uit Opglabbeek. De bromfietser is daarbij gewond geraakt.

Fietser (51) gewond

Zondag 22 april 2018
In de Regenboogstraat in Bree raakten een auto en fietser Rafaël D. (51) uit Bree in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij lichtgewond geraakt.