Het overige nieuws

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Een geval van plagiaat

Donderdag 21 september 2017
Uit het popgeschiedenisboek
Een geval van plagiaat
Vandaag 25 jaar geleden bracht Radiohead de debuutsingle ‘Creep’ uit, tot vandaag een van hun meest bekende nummers. Opmerkelijk is wel dat ook Albert Hammond en Mike Hazlewood als co-auteurs worden vermeld. Hoe dat komt? Wel, zulke vragen worden beantwoord op de Jukeboxkalender. We kunnen al verklappen dat het iets met plagiaat heeft te maken.

90 jaar Gezinsbond

Maandag 18 september 2017
Afgelopen weekend vierde de Gezinsbond Meeuwen & Ellikom zijn 90ste verjaardag. De afdeling telt zo'n 350 leden. Omdat voor kleinere afdelingen zelfstandig werken moeilijker werd fuseerde de afdeling Ellikom in 2006 met Meeuwen en ging Neerglabbeek samen met Gruitrode. Voorzitster van de gezinsbond Meeuwen & Ellikom is Chantal Coolen.

Belgisch Kampioenschap politiehonden

Maandag 18 september 2017
Hondenclub De Trouwe Vriend uit Meeuwen organiseert zondag 24 september (9-18 uur) het Belgisch Kampioenschap voor politiehonden. Locatie: Genitsstraat, 68 Meeuwen. Je kan er zowel waak- als verdedigingshonden aan het werk zien.

Handbal: Meeuwen wint

Maandag 18 september 2017
In het handbal (Liga 1) heeft Meeuwen Uilenspiegel verslagen. Uitslag: 27-23. Aan de rust was de stand 12-12.
N.-Limburgs talent op podium in Maastricht
In het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht
2

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Win een dvd - of een boek!
De nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Wie won de dvd?
Het is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Gruitrode klopt Lutlommel

Zondag 17 september 2017
Gruitrode klopt Lutlommel
Nevok Gruitrode heeft deze namiddag Lutlommel verslagen met 1-0. KSK Meeuwen verloor met 2-1 bij Flandria Paal. Sporting Ellikom verloor met 2-5 van Dilsen en Heidebloem Wijshagen verloor van Molenbeersel: uitslag 3-1.

Nieuwe bvba: Jolie Handles

Zaterdag 16 september 2017
De bvba I.B.E. uit Meeuwen-Gruitrode en BV Fermar Holding uit Oisterwijk (Ned.) hebben de bvba Jolie Handles opgericht met zetel aan de Kolisstraat. Doel van de vennootschap: productie, aan- en verkoop, in- en uitvoer en handel in ijzerwaren en meubelbeslag.