Het overige nieuws

102 weekendongevallen in Limburg

Maandag 29 september 2014
Oudsbergen - 102 weekendongevallen in LimburgZoomAfgelopen weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 34 met lichamelijk letsel en 68 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaargewonden en 34 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 74 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 positief bleken (of 2,7 %). Van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf. 
Vrijdag 17 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren de jeugdbewegingen het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.
In Limburg worden er in het kader van de Dag van de Jeugdbeweging onder meer activiteiten opgezet in Lommel, Peer, Houthalen-Helchteren, Hasselt, Bilzen, Sint-Truiden en Tessenderlo.

Een huis met een kruis

Vrijdag 26 september 2014
Tribunaliteiten
Een dame uit Limburg verkocht een woonhuis voor 348.000 euro. In de voorlopige koopovereenkomst stond dat het onroerend goed vrij was van bouwovertredingen. Vier dagen voor de datum waarop het huis moest worden “beschreven” bij de notaris, liet haar advocaat plots aan de notaris weten dat de verkoop niet kon doorgaan omdat een aantal constructies en verbouwingen op het verkochte perceel niet vergund waren. “Aan het perceel kleefde een misdrijf en het mocht dus niet worden verkocht, waarmee de (…) Het hele nieuwsbericht

Zitdag burgemeester op maandag

Donderdag 25 september 2014

Meeuwen-Gruitrode

Vanaf 1 oktober vindt de zitdag van de burgemeester op maandag plaats.Om onnodige wachttijden te vermijden, zal er enkel nog op afspraak gewerkt worden. Je kan een afspraak maken via het kabinet van de burgemeester: telefoon 011- 79 01 70 of mail naar heidi.jansen[!]meeuwen-gruitrode.be.

We worden steeds ouder

Donderdag 25 september 2014
De nieuwe sterftecijfers van 2013, die vandaag gepubliceerd werden, wijzen op een nieuwe toename van de levensverwachting na de lichte terugval in 2012. Voor de hele bevolking in België (beide geslachten) bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 80,47 jaar, een aanzienlijke vooruitgang van bijna 80 dagen vergeleken met het jaar voordien.
Die nieuwe stijging is aanzienlijk hoger voor mannen, bij wie de levensverwachting bij de geboorte 77,94 jaar
bedraagt (+119 dagen), dan voor (…) Het hele nieuwsbericht

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 23 september 2014
Het afgelopen weekend gebeurden er in Limburg 84 verkeersongevallen, waarvan 18 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 positief bleken. Van vier bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken in opdracht van het parket. Er waren in totaal 25 gevallen van vluchtmisdrijf.
Op zondag 9 november (om 14.30 uur) zal mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, Etienne Sourbron, echtgenoot van Relinde Vandewinkel, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt.
Op zondag 30 november 2014 (om 14.30 uur) zal de bisschop Jef Verhaegen, echtgenoot van Carina Bienstman, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Hulst (Tessenderlo).
Op (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Meus overleden

Dinsdag 23 september 2014
Meeuwen-Gruitrode - Jef Meus overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jef Meus overleden, de echtgenoot van Lies Bloemen. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen volgens zijn wens in beperkte familiekring plaatsvinden.  

Marc Peeters overleden

Dinsdag 23 september 2014
Meeuwen-Gruitrode - Marc Peeters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Marc Peeters overleden, de partner van Sonja Nijs. Hij was 46 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden.  

Maria Vaes overleden

Maandag 22 september 2014
Meeuwen-Gruitrode - Maria Vaes overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Maria Vaes overleden, de weduwe van Leo Creemers. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Een beschermingsparaplu als een zeef

Zondag 21 september 2014
België is een rijk land en toch leeft één op de zeven Belgen in armoede. Als je geen werk hebt, ziek of oud bent, of uit een ander land komt, is het moeilijk om erbij te horen. Niet weten waar je terecht kunt, weinig hulp of geen duidelijke informatie krijgen, leidt tot uitsluiting. Met de campagne Iedereen beschermd tegen armoede vraagt Welzijnszorg dit jaar aandacht voor de problematiek van sociale onderbescherming. De organisatie gaat op zoek naar de gaten in de paraplu die (…) Het hele nieuwsbericht
De onafhankelijke internationale niet-gouvernementele organisatie Handicap International wil op termijn vrijwilligersgroepen uitbouwen in heel Limburg. Die zullen lokaal een aanspreekpunt zijn en activiteiten organiseren om de projecten van Handicap International te ondersteunen. Bedoeling is dat ze het grote publiek sensibiliseren over de situatie van mensen met een handicap in het Zuiden. In Hasselt is zopas de eerste vrijwilligersgroep van start gegaan.
Handicap International is vooral bekend (…) Het hele nieuwsbericht

Schotland vandaag...

Vrijdag 19 september 2014
Oudsbergen - Schotland vandaag...ZoomEn zo ziet de uitslag van het referendum in Schotland vandaag er uit, volgens Fobie...

Minder industrie in Top-500

Vrijdag 19 september 2014
VKW Limburg heeft vandaag in Hasselt de jongste editie van de Limburgse Top 500 voorgesteld. In het lijvige naslagwerk – dat 50 nieuwkomers telt – worden de bedrijfsresultaten opgenomen van de 500 Limburgse ondernemingen met de grootste omzet in het jaar 2013. Samen staan deze ondernemingen in voor 28,18% van de totale RSZ-tewerkstelling in onze provincie. De minimumomzet om in de editie 2014 opgenomen te worden, bedraagt maar liefst 11,09 mio euro. Dat is de omzet van het 500ste (…) Het hele nieuwsbericht

Schotland gisteren...

Vrijdag 19 september 2014
Oudsbergen - Schotland gisteren...ZoomZo zag Fobie gisteren het verloop van het referendum in Schotland...

Nieuwe NMBS-dienstregeling

Vrijdag 19 september 2014
Vanaf maandag staat de nieuwe dienstregeling van de NMBS online. Ze gaat op 14 december in.

Bloemetje voor Kempisch Tehuis

Donderdag 18 september 2014
De sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Kempisch Tehuis heeft van minister Homans gelukwensen gekregen omwille van het positieve rapport dat een visitatiecommissie onlangs over de werking van de SHM schreef.
Die commissie sprak met verschillende betrokken actoren: de
huurders, OCMW’s, gemeentebesturen, personeel, bestuursleden, ambtenaren en welzijnswerkers.
Op basis van de prestatiedatabank van de Vlaamse overheid werden de prestaties van Kempisch Tehuis vergeleken met die van alle (…) Het hele nieuwsbericht

Bouwvakantie volgend jaar

Donderdag 18 september 2014
Binnen de Limburgse bouwsector is een akkoord bereikt over de verlofregeling voor volgend jaar. Daaruit blijkt dat de bouwvakantie valt van maandag 13 juli tot en met maandag 3 augustus. Daarnaast kunnen werknemers vijf vakantiedagen vrij kiezen.

Norma Stas overleden

Donderdag 18 september 2014
Meeuwen-Gruitrode - Norma Stas overleden

Meeuwen-Gruitrode

In het woonzorgcentrum 'De Motten' is dinsdag Norma Stas overleden, de echtgenote van Albert Petiels.  Ze was 92 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur in de kerk van Lauw. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Maria Casters overleden

Dinsdag 16 september 2014
Meeuwen-Gruitrode - Maria Casters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Maria Casters overleden, de weduwe van Marcel Nouwen. Ze was 90 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Provincie schrapt subsidiereglementen

Maandag 15 september 2014
Op de agenda van de provincieraadszitting van woensdag staat de opheffing van twee subsidiereglementen. Deze opheffing vloeit rechtstreeks voort uit de bepaling in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord, dat bepaalt dat subsidiëring van persoonsgebonden materies geen provinciale opdracht meer is vanaf 2016.
Het eerste reglement dat wordt opgeheven, betreft de “investeringssubsidie voor dagverzorgingscentra”. Dit reglement werd goedgekeurd door de provincieraad van 18 juni 2014. (…) Het hele nieuwsbericht

Gertrude Thys overleden

Zondag 14 september 2014
Meeuwen-Gruitrode - Gertrude Thys overleden

Meeuwen-Gruitrode

In het WZC Sint-Antonius in Peer is vrijdag Gertrude Thys overleden, de weduwe van Victor Pannekoeke. Ze was 86 jaar. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Wijshagen. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Als arbeid een feest wordt

Zaterdag 13 september 2014
Tribunaliteiten
Wanneer kan je zeggen dat je voor iemand arbeid presteert? Als je luistert naar een baas en in ruil een loon ontvangt? Juist. Maar wat als je werk aanvoelt als een ontspanning en je  genoegen neemt met een habbekrats?
Neem bijvoorbeeld dat je op een festival de tickets en toegang tot de backstage controleert. Je krijgt gratis toegang tot de festivalweide, je idolen zijn binnen handbereik. Er is warm eten à volonté, zij het uit de gaarkeuken. Als toemaatje ontvang je nog wat gratis bonnen die je (…) Het hele nieuwsbericht

Daling Limburgse jeugdwerkloosheid

Vrijdag 12 september 2014
Een analyse van de jeugdwerkloosheid toont niet alleen een daling van de Limburgse werkloosheidscijfers maar ook een sterkere daling dan in Vlaanderen. In vergelijking met augustus 2013 daalt de jeugdwerkloosheid in Vlaanderen met 3,3 %. In Limburg bedraagt de daling 5,5 %. 

Jongerendag op vliegbasis Kleine Brogel

Donderdag 11 september 2014
Komend weekend zijn er op de vliegbasis van Kleine Brogel de "Belgian Air Force Days", morgen/vrijdag wordt van 9 tot 17u op die basis een jongerendag georganiseerd voor de leerlingen van het secundair onderwijs (voorlaatste en laatste jaar). Scholen uit het hele land hebben zich daar al voor ingeschreven.
Die jongeren zullen zich niet vervelen, zo blijkt uit de mededeling van de vliegbasis:
"De objectieven van deze Jongerendag zijn:
- Kennismaking met mogelijke toekomstige (…) Het hele nieuwsbericht

Infrabel lanceert nieuwe overwegbel

Maandag 8 september 2014
Oudsbergen - Infrabel lanceert nieuwe overwegbelZoomGoed nieuws voor de omwonenden van overwegen: Infrabel start met de installatie van een nieuw soort bel op die overwegen, die tegen eind volgend jaar overal aanwezig moet zijn. Het gaat om een elektronisch, golvend belsignaal. Voor de autobestuurders is het veel beter te horen dan de klassieke bel, en doordat het geluid gericht wordt, zullen omwonenden er veel minder last van hebben. Zegt Infrabel. Morgen wordt de eerste "nieuwe bel" geïnstalleerd op een overweg in Hasselt. Meer info (Foto GB)
Oudsbergen - Schrijf een 'soundscape' voor Radio ForestZoomMusica heeft een wedstrijd uitgeschreven voor het componeren van een soundscape voor "Radio Forest", de permanente klankkunstinstallatie in Klankenbos in Neerpelt. De drie beste inzendingen krijgen opnameapparatuur, een recensie op Gonzo Circus en worden voorgesteld aan publiek en genodigden tijdens de Klankenbos Nocturne op vrijdag 28 november. Meer info (Foto Musica)
Het bisdom Hasselt heeft een voorlopig bedrag van 10.000 euro overgemaakt voor hulp aan de slachtoffers van het geweld in het Midden-Oosten. Enkele weken geleden deden de Belgische bisschoppen een oproep tot solidariteit met de christenen in dat gebied. Hiervoor werd er op 15 augustus jl. in alle parochies en kerken van het land een bijzondere collecte gehouden.
Om de opbrengst van deze collecte ten goede te laten komen aan de christenen van Irak, Syrië en het Midden-Oosten werden er concrete projecten uitgewerkt door Kerk in Nood en Caritas International. Het bisdom heeft – in afwachting van het eindresultaat van deze collecte – nu al een voorschot van telkens 5.000 euro overgemaakt aan beide organisaties.
Op dinsdag 16 en woensdag 17 september pakt het bisdom Hasselt in het kader van het nieuwe werkjaar uit met een startavond in het Cultuurcentrum Hasselt. De avond staat open voor alle priesters, diakens, parochieassistenten, teamleden van parochie en federatie, catechisten, jongerenbegeleiders, pastores in de zorgsector en geïnteresseerden. Op dinsdag worden de deelnemers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht; op woensdag die uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden.

'Streekfoto's' van Limburg

Maandag 1 september 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM-ERSV Limburg heeft de nieuwe Streekfoto's voor de 5 Limburgse streken online gezet. Voor elke streek en haar gemeenten (Noord-Limburg, West-Limburg, Maasland, Midden-Limburg, Zuid-Limburg) werd een socio-economische analyse opgemaakt. De 50 geanalyseerde indicatoren kunnen ingedeeld worden in de domeinen demografie, arbeidsmarktaanbod, ondernemerschap, tewerkstelling, werkgelegenheid, werkenden en gemeentelijke pendelarbeid. Telkens worden de resultaten van een streek vergeleken met de resultaten van de andere vier Limburgse streken, met Limburg en met Vlaanderen. Bovendien worden de gemeenten van een streek ook onderling met elkaar vergeleken.
De "Streekfoto" van Noord-Limburg kunt u hier downloaden.

Von Willemse overleden

Maandag 1 september 2014
Meeuwen-Gruitrode - Von Willemse overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Von Willemse overleden, de echtgenote van Jean Dautzenberg. Ze was 83 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijshagen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen
Aangeboden
Wandkast Wandkast
Te koop
Te koop
Te koop