Het overige nieuws

Woensdagavond krijgt Peer weer zijn na-Tourcriterium. Het is daar dan - dat leert de traditie - héél druk. De Nacht van Peer is niet alleen het oudste Limburgse na-Tourcriterium, het Peerse wielerevenement is ook al verschillende jaren het ‘kampioenschap van Limburg’ voor profs. Dit jaar wordt het een ‘echt’ kampioenschap want er staan liefst twaalf Limburgers aan de start. De absolute toppers in Peer zijn dan ook de spurters Robbie McEwen en Gert Steegmans, niet toevallig twee (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de zomermaanden is onze bloedvoorraad lager dan anders, meldt het Rode Kruiscentrum in Overpelt. "Maar we hebben wel net zoveel bloed nodig als in andere maanden. Geef je nog bloed voordat je geniet van je welverdiende vakantie? Of kom je nadien langs? We nodigen je graag uit op één van onze volgende bloedinzamelingen. Mogen we ook deze keer op jullie steun rekenen?
Elke 2de en 3de woensdag van de maand is er een bloedinzameling in onze lokalen, Weidestraat 10 te Overpelt".

Herinneringen...

Maandag 30 juli 2007
Komkommertijd, weinig nieuws dus. Daarom kunnen we ons volgende idee wel eens even uit de schuif halen: een rubriek vol herinneringen. Hoe gaat dat - je maakt in je leven zoveel mee: plezierige dingen waarvan je ook anderen zou willen laten meegenieten, of triestige dingen die je van je af zou willen schrijven. Wij geven u daartoe de gelegenheid. Mail ons uw verhaal, eventueel met foto, en wij publiceren het. Adres: redactie[!]internetgazet.be.

Brons voor jonge zwemmers

Vrijdag 27 juli 2007
Op de eerste dag van de Belgische jeugdkampioenschappen 2007 in het openluchtbad van Mol zorgden Lukas Vaes en Lien Meijlaers gisteren meteen voor twee bronzen medailles voor OZV. Lukas werd derde op de 100 meter schoolslag en Lien zwom de derde tijd op de 200 meter wisselslag. De jeugdkampioenschappen duren nog tot zondag.

Lieske Mertens overleden

Donderdag 26 juli 2007
Lieske Mertens overledenIn het rusthuis Immaculata is gisteren Lieske Mertens overleden. Ze was 84 jaar oud.
Haar lichaam zal op een nog niet genoemde datum worden gecremeerd. De asverstrooiing vindt dan plaats op het kerkhof van Overpelt-Centrum. Zaterdag is er om 11 uur een rouwmis in de kapel van rusthuis Immaculata.
Het nieuwe seizoen van Dommelhof begint op zaterdag 1 september met het Wereldfeest Ondersteboven. De eerste film van het nieuwe seizoen van Zebracinema staat gepland op 4 september en op 15 september wordt er uitgebreid feest gevierd naar aanleiding van de 40ste verjaardag van Dommelhof. Dat lezen we allemaal op de website van dit provinciale cultuur- en sportcentrum. Die website is pas vernieuwd; ze ziet er goed uit en zit overzichtelijk in elkaar. Bezoekers kunnen zich inschrijven op een nieuwsbrief die maandelijks wordt verstuurd. Dommelhof

Leve Internetgazet (4)

Dinsdag 24 juli 2007
Leve Internetgazet (4)Het eindwerk van de zesdejaars publiciteit van Mater Dei had als thema "De Internetgazet". Een onderdeel was het maken van een promotiefilmpje. Als vierde in de rij presenteren we het werk van Lize Pinxten. Een klasgenootje neemt de rol van parachutist op zich om te illustreren hoe "vliegensvlug" we wel zijn.

Een nieuw gezicht!

Zondag 22 juli 2007

Vanaf vandaag heeft de Internetgazet een nieuw gezicht. Wat u ziet is de nieuwe lay-out, die gemaakt is op basis van het eindwerk van leerlingen van het zesde jaar Publiciteitsgrafiek van Mater Dei. Wat u niet ziet is de motor van de site, ze is nu database gestuurd. Voortaan gebeurt veel automatisch waardoor we meer tijd krijgen om de site nog boeiender te maken. Voor dat achterliggende werk is Overpeltenaar Christophe Evers van Webstylers verantwoordelijk. Hem, en de leerlingen van Mater Dei, zijn we zeer erkentelijk.

Wat is er nu allemaal veranderd?

  • Geen revolutie in de eerste kolom, u vindt daar net zoals vroeger de knoppen terug waarmee u naar de andere pagina's kunt klikken. U zal ook merken dat er een knop "Info & links" staat; als u daarop klikt komt u op een pagina waarop alle overige pagina's van de vorige site zijn samengebracht - ook de service-informatie die vroeger in de derde kolom stond. Verder in die eerste kolom de logo's en kleine banners van handelaars en ondernemingen die het goed met ons menen. We zijn hen dankbaar, want zonder de banners - ook de grotere in de middenkolom - kan de Internetgazet niet overleven.
  • In de brede middenkolom staat nog altijd het nieuws. Onder de titel van elk bericht ziet u de datum waarop het geplaatst werd. Rechts van de titel staan drie icoontjes. Het eerste dient om het artikel te printen, het tweede om het artikel naar iemand te mailen en het derde is de zogenaamde permalink. Dat is de link naar het artikel die altijd geldig blijft, ook als het artikel naar het archief verhuisd is. Handig om een bladwijzer van het bericht te maken, om er naartoe te linken vanop een andere site, om door te mailen, enzomeer. De uitleg van de icoontjes staat ook nog onderaan op deze pagina.
  • Nieuw is verder dat u de zoekertjes nu zelf kan intikken en ook zelf kan verwijderen van de site. Vroeger moest u ons daarvoor mailen. Wie een zoekertje op de oude site had, moet het wel nog even toevoegen op de nieuwe site. De nieuwste zoekertjes en felicitaties staan in de derde kolom.
  • Voortaan zetten we geen aanklikbare mailadressen meer op de site. Dat is om ze te vrijwaren van spam - u weet wel, de ongewenste reclameberichten. De adressen zien er nog steeds hetzelfde uit, maar technisch gezien worden ze niet als mailadres weergegeven. Daardoor zijn ze moeilijk geautomatiseerd te traceren en te misbruiken.

Ziedaar de nieuwe site, laat ons gerust weten wat u ervan vindt. Spaar uw kritiek niet (lof mag ook) en stuur uw reacties naar de redactie: redactie[!]internetgazet.be.

De lokale politie heeft gisteren verkeerscontroles uitgevoerd in de Fabrieksstraat en op de N71 in Overpelt. In Hamont-Achel waren er controles op de N748 te Achel. Het ging daarbij vooral om controles inzake het dragen van de veiligheidsgordel. Ook in de vakantie mag men niet nonchalant om springen met de eigen veiligheid... n totaal werden er 121 voertuigen gecontroleerd. De politie schreef 69 onmiddellijke inningen uit voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel, 3 onmiddellijke inningen voor gsm-gebruik aan het stuur, vier pv's voor rijden met een verlopen keuringskaart, een pv voor het sturen zonder verzekering, een pv voor sturen zonder rijbewijs, een pv voor het rijden in een voertuig dat niet was ingeschreven, een pv voor rijden met kale banden, een pv wegens gebrek aan vervoersvergunning, en vijf waarschuwingen. Er werden twee auto's in beslag genomen.

Overpelt heeft jongste molenaar

Woensdag 18 juli 2007
Overpelt heeft jongste molenaarZoomNeerpeltenaar Rob Simons (foto) is met zijn 17 jaar goed op weg om Vlaanderens jongste molenaar te worden. Amper 10 jaar oud ging hij molenaar Jef Brouwers van de Lilse meulen al helpen, en nu gaat hij de Sevensmolen bedienen. Rob studeert nog op Mater Dei maar is ook de molenaarscursus aan het volgen: 10 uur theorie en 100 uur praktijk met stage op de Lilse Meulen en de Napoleonsmolen van Hamont. Belangrijk voor een molen is dat hij kan draaien, zegt Rob: het hout blijft droger en de molen blijft in een veel betere staat. Een regelmatige onderhoudsbeurt is dan ook veel beter dan om de 10 jaar een volledige en dure renovatie. Om de Sevensmolen goed in orde te houden moeten er echter bomen in het Heesakkerbos verdwijnen, waardoor de molen meer wind kan vangen. Bovendien kan de Sevensmolen momenteel wat verf en restauratie gebruiken om volledig verval te voorkomen.
TV-Limburg meldde gisteravond dat de bioscoopgroep Kinepolis in Bree een nieuw cinemacomplex gaat bouwen. Burgemeester Gabriels van Bree had dat gezegd. Maar in De Standaard van vandaag spreekt Gilbert Deley, de managing director van Kinepolis, die informatie tegen. 'Bree is één van de achttien of negentien gemeenten waar we momenteel onderzoeken of een vestiging haalbaar is. Maar dat er zeker een bioscoop komt in Bree klopt zeker niet. We weten dat in de stad een projectontwikkelaar graag een bioscoop zou lokken, maar concrete plannen zijn er niet. We hebben zelfs nog geen rechtstreeks contact met burgemeester Gabriëls gehad', zegt Deley.
Vliegtuigen kijken op Kleine-BrogelZoomOp de vliegbasis van Kleine-Brogel vindt morgen een internationale spottersdag plaats. Met spotters worden vliegtuigfanaten bedoeld die van het fotograferen van de verschillende (militaire) vliegtuigen niet genoeg kunnen krijgen. Het thema van de internationale spottersdag is de twintigste verjaardag van een van de drie F-16-squadrons. Voor de gelegenheid zijn op het vliegveld tientallen gevechts- en burgervliegtuigen uit onder meer België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Portugal, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland tentoongesteld. Met een aantal daarvan zal er morgen ook gevlogen worden. De opbrengst van de spottersdag, die van 9 tot 17 uur duurt, gaat naar een hulpfonds voor de slachtoffers van het Belgische vliegwezen. De toegangsprijs bedraagt 20 euro. Foto: enkele arriverende toestellen vandaag.
Tegen 2030 zullen er over de IJzeren Rijn 52 tot 115 goederentreinen per etmaal rijden. Dat stellen geactualiseerde vervoersprognoses die in opdracht van Infrabel en ProRail opgesteld zijn door twee Belgisch/Nederlandse onderzoeksbureaus. De werkzaamheden zijn begeleid door de Commissie van Onafhankelijke Deskundigen (COD), die door de Verkeersministers van België en Nederland is ingesteld. De COD beveelt aan dat de IJzeren Rijn wordt ingericht voor 72 doorgaande internationale goederentreinen per etmaal in beide richtingen tezamen. Het overige vervoer kan worden afgewikkeld over de Montzenroute. De Verkeersministers hebben dit COD-advies overgenomen. Maar als er daadwerkelijk rond 2030 dagelijks 72 treinen over het historische tracé van de IJzeren Rijn zullen rijden, heeft dat een enorme impact op de omgeving langs dat tracé, wordt in Nederlands-Limburg gesteld door betrokken overheden. Aan Belgische kant is er op de jongste ontwikkelingen in verband met de IJzeren Rijn nog niet gereageerd.

Actie tegen hondenpoep

Donderdag 12 juli 2007
De wijkpolitie en de stadswacht gaan de komende maanden extra aandacht besteden aan de hondenpoepvervuiling. Volgens een politiereglement van eind 2005 moet iedereen die met de hond gaat wandelen, een (plastic) zakje bij zich hebben en daarin daadwerkelijk de excrementen deponeren die door dat beest worden gedeponeerd. Het klinkt vies, maar als dat niet gebeurt is het ook vies voor de voorbijgangers. "Wie zo'n zakje niet bij zich heeft als hij met de hond gaat wandelen is in principe strafbaar", zegt schepen Dirk Vanseggelen. De actie, die aanvankelijk een preventief karakter zal hebben, volgt op klachten van buurtbewoners. Wie klachten heeft over hondenpoep kan overigens de stadswacht contacteren via jessica.gijbels !!! overpelt.be of via 0475/96 17 18.

Huismededeling

Zondag 1 juli 2007
Het is vakantie, ook voor Internetgazet. Tot 12 juli zetten we de site op waakvlam. Geniet van het leven, geniet van de vakantie! Wij doen het ook. Tot 12 juli!
16/04
Proficiat met jullie 66ste huwelijksverjaardag! Dikke kus van Charles, Marieke en Dominique xxx
Dominique Tielens
15/04
ja dat verdient een pluim ..voor francois ! lena en jan pepels
lena/jan pepels
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Overpelt