Het overige nieuws

Vrouw (63) zwaargewond bij ongeval

Donderdag 31 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de N74 in Zonhoven is deze namiddag een 63-jarige fietsster zwaargewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Krystyna Wolkiewicz overleden

Donderdag 31 augustus 2023
Genk - Krystyna Wolkiewicz overledenMaandag is Krystyna Wolkiewicz overleden. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Evence Coppéeplaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Motorfietser (64) gewond bij botsing

Woensdag 30 augustus 2023
Genk - Motorfietser (64) gewond bij botsingIn de Onderwijslaan botsten gisterennamiddag rond 16 uur een auto en een 64-jarige motorfietser uit Zutendaal. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Genk - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Pina Losasso overleden

Dinsdag 29 augustus 2023
Genk - Pina Losasso overledenVandaag is Pina Losasso overleden, de weduwe van de in 1980 gestorven Corrado Pilozzi. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk aan de Kerkstraat in Winterslag. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

2,61 procent bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Genk kenden van 2013 tot 2023 een bevolkingsgroei van 2,61 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)

KRC-selectie voor match in Adana

Dinsdag 29 augustus 2023
De selectie van KRC Genk voor de match tegen Adena Demirspor van donderdag bestaat uit Vandevoordt, Van Crombrugge, Pieklak, Munoz, Preciado, Cuesta, Sadick, McKenzie, Kayembe, Arteaga, Ouattara, Galarza, Hrosovsky, Heynen, El Khannouss, Ait El Hadj, Bonsu Baah, Sor, Arokodare, Fadera en Oyen.

Nieuwe vennootschap: Forturo

Dinsdag 29 augustus 2023
Robin Vos (25) uit Genk heeft de besloten vennootschap Forturo opgericht met zetel aan de Vennestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen een aanleggen van tuinen en parken, de aanleg van gazon, tuinonderhoud en snoeien en vellen van bomen.
Bedrijfsnieuws
De Tubobel Group, die gevestigd is aan de Transportlaan, gaat tien miljoen investeren in productontwikkeling, personeel en machines. Het bedrijf produceert geprefabriceerde betonproducten. De investeringen gebeuren onder meer in de vestigingen van Genk en Neeroeteren.

Nieuwbouw voor Jacobs Transport

Dinsdag 29 augustus 2023
Bedrijfsnieuws
Transportbedrijf Jacobs bouwt een nieuwe vestiging op de voormalige Ford-site. Daarmee is een investering gemoeid van zes miljoen euro. Op termijn komen er vijftig nieuwe jobs bij. De nieuwbouw zal vermoedelijk eind volgend jaar klaar zijn.

Rosa Jambon overleden

Dinsdag 29 augustus 2023
Genk - Rosa Jambon overledenZondag is Rosa Jambon overleden, de weduwe van de in 2022 gestorven Marcel Thijs. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: donderdag (18-19 uur).

Rosalia Abbate overleden

Dinsdag 29 augustus 2023
Genk - Rosalia Abbate overledenOp 24 augustus is Rosalia Abbate overleden. Zij was 75 jaar en afkomstig uit Palermo.
Partnerbijdrage
Genk - Zomeruitverkoop: de populairste technische gadgetsZoomNu de zomer ten einde loopt, zijn veel mensen nog niet klaar voor de overgang naar het herfstsfeer. In plaats daarvan richten ze zich op hoe ze hun humeur kunnen verbeteren en hun omgeving kunnen opvrolijken als de bladeren van de bomen beginnen te vallen. Gadgets en andere spannende technische artikelen staan voorop in deze missie. Maar wat zijn de gadgets die perfect passen bij de sfeer van de nazomer? Laten we eens kijken naar de top 3 van de meest populaire aankopen in de uitverkoop, gepresenteerd door experts (…) Het hele nieuwsbericht

WK obstacle run in Genk

Dinsdag 29 augustus 2023
Genk is gaststad voor het allereerste WK obstacle run die van 14 tot en met 17 september wordt georganiseerd. De sport combineert lopen met gewaagde hindernissen. De deelnemers schuwen hierbij geen water of modder.

Chantal Franssen overleden

Dinsdag 29 augustus 2023
Genk - Chantal Franssen overledenOp 25 augustus is Chantal Franssen overleden, de echtgenote van Peter Bex. Zij was 62 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eisden-Dorp.

Nieuw trainersduo bij Bokrijk Sport

Maandag 28 augustus 2023
Genk - Nieuw trainersduo bij Bokrijk SportVierde provincialer Bokrijk Sport heeft een nieuw trainersduo: Robby en Yannick Lenaerts. Ze waren aan de slag bij Zutendaal VV.

Trio betrapt met drugs

Maandag 28 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
De poliote heeft het voorbije weekend in Zonhoven drie twintigers onderschept die verdacht worden van drugshandel. Zij waren in het bezit van zo'n 60 gram wiet en 1.000 euro.

Spanjaard fluit Demirspor - KRC Genk

Maandag 28 augustus 2023
De Spaanse topref José Luis Munuera Montero fluit donderdag de terugmatch van de play-offs van de Conference League tussen Adana Demirspor en KRC Genk.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Genk - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'. Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club. In Genk doen 7 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.

Steven Huygen overleden

Maandag 28 augustus 2023
Genk - Steven Huygen overledenZaterdag is Steven Huygen (53), echtgenoot van Claudia Daemen, overleden. Hij woonde in Paal maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Vincenzo Tullii

Maandag 28 augustus 2023
Genk - Vincenzo TulliiZaterdag is Vincenzo Tullii overleden, de echtgenoot van Candida lezzi. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Eveline Berben overleden

Maandag 28 augustus 2023
Genk - Eveline Berben overledenZaterdag is Eveline Berben overleden, de echtgenote van Jos Timmermans. Zij was 71 jaar en afkomstig uit Leut. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).

Paintsil drie wedstrijden geschorst

Maandag 28 augustus 2023
De UEFA heeft Joseph Paintsil (KRC) drie wedstrijden geschorst. Hij krijgt deze straf wegens natrappen in de match tegen Olympiakos.

Bert Surinx overleden

Maandag 28 augustus 2023
Genk - Bert Surinx overledenOp 22 augustus is in Heusden-Zolder Bert Surinx overleden, de levenspartner van Aimée Latinne. Hij was 62 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

139 hardrijders betrapt

Zondag 27 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in de Nieuwstraat en op de Steenweg en de Grendelbaan in Diepenbeek zijn vandaag 139 hardrijders betrapt. Twee bestuurders reden respectievelijk 117 en 119 km per uur hoewel de maximumsnelheid er 70 km per uur bedraagt. Aan de controleposten passeerden 1.550 voertuigen.

Deken wijdt boekentassen

Zondag 27 augustus 2023
Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar heeft deken Luc Herbots vandaag tijdens de Heidefeesten in de Bret de boekentassen gewijd. De Heidefeesten worden al 62 jaar georganiseerd. Dit jaar was het het 30ste jaar dat er boekentassen werden gewijd.
Genk - Bregel Sport verliest van KVK WellenBregel Sport heeft met 2-4 verloren van KVK Wellen. Choua en Brants scoorden voor Bregel.

Geluidsschermen langs E314

Zondag 27 augustus 2023
Er komen geluidsschermen langs de E314 tussen Genk-Oost en Genk-Centrum, richting Lummen . De plaatsing zou zo'n drie maanden duren. Tijdens de werken komen er versmalde rijstroken richting Lummen en mogelijk wordt ook de oprit Genk-Oost richting Lummen tijdelijk afgesloten. Wanneer de werken starten, is nog niet geweten.
Genk - Reserven Termien verliezen van StevoortDe reserven van Eendracht Termien hebben met 3-0 verloren van Eendracht Stevoort.

Nieuwe vennootschap: Arivin

Zondag 27 augustus 2023
Arivin Klimczak (34) uit Genk heeft de besloten vennootschap Arivin opgericht met zetel aan de Barenzaallaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's en computerconsultancy-activiteiten.

Auto en ambulance botsen

Zondag 27 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag raakten een auto en een ambulance in een kop-staartbotsing betrokken in de Grendelbaan in Diepenbeek. Daarbij is een vrouw gewond geraakt.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Genk - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

WAVO - Future Winterslag 1-1

Zondag 27 augustus 2023
Genk - WAVO - Future Winterslag 1-1In de Beker van Limburg heeft Future Winterslag 1-1 gelijkgespeeld bij WAVO.

STA Genk verliest van Elen B

Zondag 27 augustus 2023
Genk - STA Genk verliest van Elen BSTA Genk heeft in de Beker van Limburg met 4-2 verloren van Elen B.

Bokrijk klopt Wijshagen

Zondag 27 augustus 2023
Genk - Bokrijk klopt WijshagenBokrijk Sport heeft in de Beker van Limburg met 4-0 gewonnen van Heidebloem Wijshagen.

N. Gruitrode - Turkse Rangers 0-3

Zondag 27 augustus 2023
Genk - N. Gruitrode - Turkse Rangers 0-3Nevok Gruitrode heeft in de Beker van Limburg met 0-3 verloren van Turkse Rangers.

Bregel Sport verliest van Stokkem

Zondag 27 augustus 2023
Genk - Bregel Sport verliest van StokkemBregel Sport heeft in de Beker van Limburg met 3-1 verloren van Stokkem.

Genk VV B - FC Maasland NO B 0-2

Zondag 27 augustus 2023
Genk - Genk VV B - FC Maasland NO B 0-2In de Beker van Limburg heeft Genk VV B met 0-2 verloren van FC Maasland NO B.

FC Helson - Eendracht Termien 4-0

Zondag 27 augustus 2023
Genk - FC Helson - Eendracht Termien 4-0FC Helson heeft Eendracht Termien geklopt met 4-0. Kanli, Moerenhout, Vangeneugden en Sblendorio maakten de doelpunten.

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Genk - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: My Blue

Zaterdag 26 augustus 2023
Sönmez Alpak uit Genk heeft de besloten vennootschap My Blue opgericht met zetel aan de Weg naar As. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een wasserij, het desinfecteren van gebouwen, en industriële en chemische reiniging.

Arno Beckers overleden

Zaterdag 26 augustus 2023
Genk - Arno Beckers overledenOp 22 augustus is in Rekem Arno Beckers overleden, de echtgenoot van Martine Jonckers. Hij was 65 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaars in uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.

Charleroi - KRC Genk Ladies 1-2

Vrijdag 25 augustus 2023
Genk - Charleroi - KRC Genk Ladies 1-2KRC Genk Ladies heeft vanavond met 1-2 gewonnen van Charleroi. Aan de rust was de stand 1-1. Jadoullle had Charleroi in de 32ste minuut op voorsprong gebracht maar één minuut later maakte Petry de gelijkmaker. In de 70ste minuuut scoorde Vanzeir het winnende doelpunt.

Jong Genk - Club NXT 0-3

Vrijdag 25 augustus 2023
Genk - Jong Genk - Club NXT 0-3Jong Genk heeft vanavond met 0-3 verloren van Club NXT. Aan de rust was de stand 0-2 na doelpunten van De Smet en Vermant. In de 81ste minuuut legde Granados de eindcijfers vast. Jong Genk had zijn eerste twee competitiematchen gewonnen maar moest nu in Club NXT zijn meerdere herkennen.

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Genk - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom
Genk - KRC Genk – Demirspor: geen incidentenDe Conference League-wedstrijd tussen KRC Genk en het Turkse Adana Demirspor verliep voor de politiediensten zonder incidenten. De heenwedstrijd in de Cegeka Arena verliep rustig op het vlak van openbare orde, zonder noemenswaardige incidenten en dit zowel in en rond het stadion als in het centrum. Politie CARMA zette zelf een groot aantal manschappen in en kreeg ook versterking van andere politiediensten. Wederom kon de politie rekenen op een goede samenwerking met de club en de andere veiligheidsdiensten.

Doelman Mike Penders langer bij KRC

Vrijdag 25 augustus 2023
Genk - Doelman Mike Penders langer bij KRCDoelman Mike Penders (18 ) heeft zijn contract bij KRC Genk verlengd tot 2028. Hij kwam in 2018 over van Bregel Sport. De lange doelman maakte zijn professioneel debuut afgelopen seizoen bij Jong Genk tegen Lierse SK. Penders maakte intussen ook zijn optreden in de UEFA Youth League en staat ook tussen de palen bij de nationale U18 selectie. Bij aanvang van dit seizoen werd Penders aangeduid als vaste kapitein van Jong Genk. Zijn goede prestaties van de voorbije maanden worden nu erkend met een nieuw contract dat loopt tot 2028.
Genk - Verkeer verstoord door zware regenvalVanmorgen werd in Genk op meerdere plaatsen het verkeer verstoord door zware regenval. Dat was onder meer het geval op de Westerring, die plaatselijk een tijdlang afgesloten werd voor het verkeer. Ook op de Noordlaan en de Zuiderring waren er problemen, net als in de Henri Decleenestraat.

Genk VV verliest van Diepenbeek

Donderdag 24 augustus 2023
Genk - Genk VV verliest van DiepenbeekGenk VV heeft met 3-2 verloren van FC Diepenbeek.

Helene Dalkilitsis overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Genk - Helene Dalkilitsis overledenDinsdag is Helene Dalkilitsis overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Athanas Moustakas.  Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Bestuurster step gewond bij aanrijding

Donderdag 24 augustus 2023
Genk - Bestuurster step gewond bij aanrijdingOp de kruising van Bochtlaan en de Jan Habexlaan raakten gisterenavond rond 20.30 uur een auto en de 27-jarige bestuurster van een step in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Fietser (56) aangereden door auto

Donderdag 24 augustus 2023
Gisterennamiddag rond 16 uur is een 56-jarige fietser uit Genk door een auto aangereden in de Emiel Van Dorenlaan. Hij raakte daarbij gewond.

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Genk - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)

V. 's Herenelderen klopt Bregel Sport

Woensdag 23 augustus 2023
Genk - V. 's Herenelderen klopt Bregel SportVictoria 's Herenelderen heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Bregel Sport.

Eendracht Termien - Bocholt VV 4-2

Woensdag 23 augustus 2023
Genk - Eendracht Termien - Bocholt VV 4-2Eendracht Termien heeft vanavond met 4-2 gewonnen van Bocholt VV. Voor Termien scoorden Opdekamp, Ospitalieri, Mateso en Carvalho. Azevedo en Lenaerts maakten de Bocholtse doelpunten.

Genk VV wint in Vroenhoven

Woensdag 23 augustus 2023
Genk - Genk VV wint in VroenhovenGenk VV heeft vanavond met 0-5 gewonnen van Vroenhoven VV.

Bokrijk Sport - Fl. Termolen 3-3

Woensdag 23 augustus 2023
Genk - Bokrijk Sport - Fl. Termolen 3-3Bokrijk Sport en Fl. Termolen hebben vanavond 3-3 gelijkgespeeld.

Turkse Rangers - K. Opglabbeek 1-0

Woensdag 23 augustus 2023
Genk - Turkse Rangers - K. Opglabbeek 1-0Turkse Rangers heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Kabouters Opglabbeek.
Voor de match KRC Genk - Demirspor selecteerde trainer Wouter Vranken 22 spelers: Vandevoordt, Chambaere, Van Crombrugge, McKenzie, Sadick, Arteaga, Kayembe, Munoz, Cuesta, Preciado, Kongolo, Aziz, Hrosovsky, El Hadj, Galarza, El Khannnous, Bangoura, Fadera, Sor, Oyen, Bonsu Baah en Tolu.

Frans Filipowicz overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Genk - Frans Filipowicz overledenGisteren is Frans Filipowicz overleden, de echtgenoot van Rita Claes. Hij was 70 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag(11 uur) plaats in de parochiekerk van Balen-Rosselaar.

Theophile Vandendries overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Genk - Theophile Vandendries overledenMaandag is Theophile Vandendries overleden, de weduwnaar van Maria Vervaeren. Hij was 90 jaar en afkomstig uit Kaggevinne. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Twee gewonden op Westerring

Woensdag 23 augustus 2023
Genk - Twee gewonden op WesterringEen 57-jarige vrouw uit Oudsbergen en een 46-jarige man uit Genk zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Diefstal in Swinnenwijerweg

Woensdag 23 augustus 2023
In de Swinnenwijerweg is een statief van een meettoestel gestolen. De dieftal is vanmiddag vastgesteld.

Man (54) gewond bij botsing

Woensdag 23 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Verbindingslaan in Diepenbeek botsten gisterenavond twee auto's. Daarbij raakte een 54-jarige man gewond.

Zware brandschade in houtbedrijf

Woensdag 23 augustus 2023
In Zutendaal is gisterenavond rond 22 uur brand uitgebroken in een houtbedrijf aan de Zevenputtenstraat. De brand heeft zware schade aangericht. Het bedrijf kan voorlopig niet heropstarten.

Dennenhof wordt afgebroken

Woensdag 23 augustus 2023
Het provinciebestuur heeft beslist dat het Dennenhof in Bokrijk zal worden afgebroken. De grote horecazaak met het rieten dak staat al vijf jaar leeg.

Yvonne Deville overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Genk - Yvonne Deville overledenZondag is Yvonne Deville (77) overleden, de weduwe van Jean Stulens. Zij woonde in Bilzen maar was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Lenaerts Belgisch kampioen schaken

Dinsdag 22 augustus 2023
De 25-jarige Lennert Lenaerts uit Genk is sinds zondag Belgisch kampioen schaken. Eerder was hij al twee keer Belgisch jeugdkampioen.

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Genk - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser aangereden in Arbeidsstraat

Dinsdag 22 augustus 2023
Genk - Fietser aangereden in ArbeidsstraatDeze voormmiddag rond 9.45 uur is een 40-jarige fietser door een auto aangereden in de Arbeidsstraat. De fietser raakte daarbij gewond.

Duo betrapt met drugs

Dinsdag 22 augustus 2023
Genk - Duo betrapt met drugsDe politie heeft vanochtend rond 4 uur twee twintigers uit Genk betrapt op bezit van drugs. De controle vond plaats in de Meelpadweg in Dilsen nadat de politie melding had gekregen van een verdacht voertuig.

Speedpedelec tegen ree

Maandag 21 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend botste een speedpelelec tegen een ree in de Berkenbosstraat in Diepenbeek. De bestuurder van de speedpedelec raakte gewond.

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Simonne Metten overleden

Maandag 21 augustus 2023
Genk - Simonne Metten overledenVandaag is Simonne Metten overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Vic Cochet. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Restaurant Olive failliet verklaard

Maandag 21 augustus 2023
De Ondermersrechtbank in Tongeren heeft vandaag het faillissement uitgesproken van restaurant Olive uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 20 september ingediend worden.

Clementina Peeters overleden

Maandag 21 augustus 2023
Genk - Clementina Peeters overledenGisteren is Clementina Peeters overleden. Zij was 89 jaar.

Jean Berger overleden

Maandag 21 augustus 2023
Genk - Jean Berger overledenZaterdag is Jean Berger overleden, de echtgenoot van Rina Geebelen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Woning uitgebrand in Zonhoven

Maandag 21 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Alkenhoofseweg in Zonhoven is vandaag een huis door brand verwoest. De bewoner werd bevangen door de rook en is naar het ziekenhuis gebracht.

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Genk - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

Lucia Speelmans overleden

Maandag 21 augustus 2023
Genk - Lucia Speelmans overledenVrijdag is Lucia Speelmans overleden, de weduwe van Jean Stokmans. Zij was 88 jaar. De uitvaart vindt vrijdag plaats. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Monsterscore voor KRC Ladies B

Maandag 21 augustus 2023
Genk - Monsterscore voor KRC Ladies BIn de bekerpartij van het vrouwenvoetbal heeft KRC Ladies B met 0-12 gewonnen van Hensies. De doelpunten werden gescoord door Warps (5), Beyens (3), Versluijs (2), Prevost en Van de Rijdt.

Turkse FC - Turkse Rangers 0-1

Zondag 20 augustus 2023
Genk - Turkse FC - Turkse Rangers 0-1Turkse FC heeft met 0-1 verloren van Turkse Rangers.
Genk - Zwaar verlies voor reserven E. TermienDe reserven van Eendracht Termien hebben vanmiddag thuis met 1-6 verloren van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas.
Genk - Jong Genk leider in Challenger Pro LeagueJong Genk heeft deze namiddag met 2-5 gewonnen van Franc Borains en staat na twee speeldagen aan de leiding in de Challenger Pro League. Beniangba (2), Abid, Claes en John zorgden voor de doelpunten. Aan de rust leidde Jong Genk met 0-2. Vrijdag speelt Jong Genk een thuiswedstrijd tegen Club NXT.

Bregel Sport verliest van Anadol

Zondag 20 augustus 2023
Genk - Bregel Sport verliest van AnadolIn de Beker van Limburg is Bregel bij FC Anadol gaan verliezen met 3-0.

Jose Martinez overleden

Zondag 20 augustus 2023
Genk - Jose Martinez overledenOp 15 augustus is Jose Martinez overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur).

Bogdan Wisniewski overleden

Zondag 20 augustus 2023
Genk - Bogdan Wisniewski overledenOp 17 augustus is Bogdan Wisniewski overleden, de echtgenoot van Gina Krawczyk. Hij was 75 jaar en oprichter van BW Consult. Het afscheid en de bijzetting in het familiegraf op de begraafpaats van Waterschei vinden plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartorg Remans aan de Hoogstraat.

Genk Ladies winnen van Telstar

Zondag 20 augustus 2023
Genk - Genk Ladies winnen van TelstarGenk Ladies heeft Telstar geklopt met 1-5. De doelpunten werden gescoord door Van Kerkhoven (2), Van Belle (2) en Petry.
De visie van Fobie
Genk - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Doelman Leysen (KRC) naar OH Leuven

Zaterdag 19 augustus 2023
Doelman Tobe Leysen trekt de deur achter zich dicht bij KRC Genk en verkast naar OH Leuven. De 21-jarige goalie tekent er een contract voor vier seizoenen. Hij speelde vorig seizoen 21 wedstrijden bij Jong Genk.

Wandeltocht langs Belgische mijnen

Zaterdag 19 augustus 2023
Genk - Wandeltocht langs Belgische mijnenZoomPaul Coolen uit Heusden-Zolder vertrekt maandag voor een wandeltocht van 440 km langs de voormalige Belgische koolmijnen. De wandeling start aan de Franse grens in Henegouwen en gaat door de Borinage rond Bergen, Le Centre rond La Louvière, Le Pays Noir bij Charleroi en het Luikse mijnbekken. Verder langs de Limburgse mijnen Eisden, Waterschei, Zwartberg, Winterslag, Houthalen en Beringen om op 9 september te eindigen op de top van de terril in Zolder (foto) Daar wil hij samen met anderen toosten op de toekomst, want de tocht staat in het teken van de 17 duurzame doelstellingen en burgerparticipatie die ook Toekomst Telt nastreeft. Dit zijn de links naar de reisblog en de route.

STA Genk klopt VC Kesselt

Zaterdag 19 augustus 2023
Genk - STA Genk klopt VC KesseltSTA Genk heeft vanavond VC Kesselt verslagen met 0-1.

KRC Genk ontvangt Sporting Charleroi

Zaterdag 19 augustus 2023
Morgennamiddag speelt KRC Genk thuis tegen Sporting Charleroi. De selectie: Vandevoordt, Chambaere, Van Crombrugge, McKenzie, Sadick, Arteaga, Kayembe, Munoz, Cuesta, Aziz, Hrosovsky, El Hadj, Galarza, El Knannous, Fadera, Sor, Oyen, Paintsil, Bonsu Baah en Tolu.

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Willy Breur overleden

Zaterdag 19 augustus 2023
Genk - Willy Breur overledenWoensdag is Willy Breur overleden, de levenspartner van wijlen José Vandeloo. Hij was 83 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) bij Begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Ingrid Huygh overleden

Zaterdag 19 augustus 2023
Genk - Ingrid Huygh overledenWoensdag is Ingrid Huygh overleden, de echtgenote van Guy Quetin. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bolderberg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Juwelendiefstal in Zonhoven

Vrijdag 18 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Berkenenstraat in Zonhoven kwamen dieven over de vloer. Zij gingen met juwelen aan de haal.

Fietser (83) gewond bij aanrijding

Vrijdag 18 augustus 2023
Een 83-jarige fietser uit Genk is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Molenheideweg in Zonhoven. Het ongeval gebeurde vanmiddag, even voor 13 uur.

Verkeersongeval in Melbergstraat

Vrijdag 18 augustus 2023
Genk - Verkeersongeval in MelbergstraatVanmorgen rond 7 uur is in de Melbergstraat een minderjarige bromfietser aangereden door een auto. De jongen uit Genk raakte daarbij gewond.

Natalino Enna overleden

Vrijdag 18 augustus 2023
Genk - Natalino Enna overledenIn WC Mandana is gisteren Natalino Enna overleden. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Lucienne Steegmans overleden

Vrijdag 18 augustus 2023
Genk - Lucienne Steegmans overledenOp 15 augustus is Lucienne Steegmans overleden, de echtgenote van Maurice Jacobs. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans. Begroeting: maandag (19-20 uur).

Bregel Sport - KSK Meeuwen 1-4

Donderdag 17 augustus 2023
Genk - Bregel Sport - KSK Meeuwen 1-4In de Beker van Limburg heeft Bregel Sport vanavond met 1-4 verloren van KSK Meeuwen.

Houthalen VV - Future Winterslag 3-4

Donderdag 17 augustus 2023
Genk - Houthalen VV - Future Winterslag 3-4Houthalen VV heeft vanavond met 3-4 verloren FC Future Winterslag.

Zware pandoering voor Bokrijk Sport

Donderdag 17 augustus 2023
Genk - Zware pandoering voor Bokrijk SportBokrijk Sport heeft vanavond met 8-0 verloren van Grimbie 69.

Turkse Rangers winnen van Belisia

Donderdag 17 augustus 2023
Genk - Turkse Rangers winnen van BelisiaTurkse Rangers heeft in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-3 gewonnen van Belisia.

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Man (42) gewond bij botsing

Donderdag 17 augustus 2023
Een 42-jarige man uit Genk is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Zalmstraat in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde de voorbije nacht.

Wielen scootmobiel gestolen

Donderdag 17 augustus 2023
Genk - Wielen scootmobiel gestolenUit een gemeenschappelijke kelder aan de Hooiplaats zijn de vier wielen van een scootmobiel gestolen. De diefstal is gisterennamiddag gepleegd.

KRC winnaar van 9de Kempencup

Donderdag 17 augustus 2023
KRC Genk is winnaar geworden van de negende KempenCup. Die werd dinsdag georganiseerd door KFC De Kempen uit Tielen (Kasterlee). De KempenCup is een internationaal voetbaltoernooi voor U12-spelers. De jeugdploeg van KRC slaagde erin om de beker bij haar eerste deelname meteen te winnen.

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

Genk VV - Zonhoven United B 6-1

Donderdag 17 augustus 2023
Genk - Genk VV -  Zonhoven United B  6-1Genk VV heeft in een vriendschappelijke wedstrijd Zonhoven United B verslagen met 6-1.

Fien Smeets overleden

Donderdag 17 augustus 2023
Genk - Fien Smeets overledenOp 13 augustus is Fien Smeets overleden, de weduwe van Georges Timco. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Hilde Vande Reyd overleden

Donderdag 17 augustus 2023
Genk - Hilde Vande Reyd overledenDinsdag is Hilde Vande Reyd overleden. Zij was 56 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.45-19.15 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.

Bromfietser (18) gewond bij botsng

Woensdag 16 augustus 2023
Een 18-jarige bromfietser uit Genk is gewond geraakt bij een botsing met een auto in de Nieuwstraat in Diepenbeek. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7.15 uur.

Termien klopt KSK Tongeren

Woensdag 16 augustus 2023
Genk - Termien klopt KSK TongerenEendracht Termien heeft vanavond KSK Tongeren verslagen met 2-0.

Brandweer vist koe uit kanaal

Woensdag 16 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag sukkelde een koe in het Albertkanaal in Zutendaal. De brandweer slaagde erin het dier op het droge te krijgen.

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Genk - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht

KRC - Olympiakos: de selectie

Woensdag 16 augustus 2023
Morgenavond speelt KRC Genk de terugwedstrijd tegen Olympiakos. De selectie: keepers: Penders, Van Crombrugge, Vandevoordt; Verdedigers: Arteaga, Cuesta, Kayembe, Kongolo, McKenzie, Munoz, Preciado, Sadick; middenvelders: Aziz, Bangoura, El Hadj, El Khannous, Galarza, Hrosovsky; aanvallers: Bonsu Baah, Fadera, Oyen, Paintsil, Sor, Tolu en Trésor.

Josée Geuns overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Genk - Josée Geuns overledenMaandag is in WZC Prinsenpark in Genk Josée Geuns overleden. Zij was 76 jaar en afkomstig uit Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Motorrijder en fietsster gewond

Woensdag 16 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Engstegenseweg in Zonhoven botsten gisterennamiddag een motorrijder en een fietsster. Beiden raakten daarbij gewond.
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Genk - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

2B Funding Group failliet

Dinsdag 15 augustus 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft gisteren het faillissement uitgesproken van 2B Funding Group uit Genk. Tot 13 september kunnen schuldvorderingen ingediend worden.

Vrouw (30) gewond bij botsing

Dinsdag 15 augustus 2023
Een 30-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een lichte vrachtwagen in de Henry Fordlaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.45 uur.

Drie fietsen gestolen uit kelder

Dinsdag 15 augustus 2023
Genk - Drie fietsen gestolen uit kelderBij een inbraak in een woning aan de Plaggenstraat zijn drie fietsen gestolen uit de kelder. Dat meldde de politie vandaag.

Jacky Termonia overleden

Maandag 14 augustus 2023
Genk - Jacky Termonia overledenZaterdag is Jacky Termonia overleden, de echtgenoot van Yvonne Ilsbroux. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Houthalen vinden plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Chiara Milito overleden

Maandag 14 augustus 2023
Genk - Chiara Milito overledenVrijdag is Chiara Milito overleden, de echtgenote van Gerardo Palermo. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Hubert Wuytjens overleden

Maandag 14 augustus 2023
Genk - Hubert Wuytjens overledenZaterdag is Hubert Wuytjens overleden, de weduwnaar van Gerda Joosten. Hij was 86 jaar en afkomstig uit Kaulille. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans in Genk. Begroeting: donderdag (18-19 uur).

Juwelendiefstal in Muntstraat

Maandag 14 augustus 2023
Genk - Juwelendiefstal in MuntstraatDieven drongen binnen in een woning aan de Muntstraat. Zij gingen er met juwelen aan de haal.

Sylvain Wolfs overleden

Maandag 14 augustus 2023
Genk - Sylvain Wolfs overledenZaterdag is Sylvain Wolfs overleden, de echtgenoot van Monique Polutnik. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: donderdag (19-20 uur ) bij Uitvaartzorg Remans.

Maria D'Alu overleden

Maandag 14 augustus 2023
Genk - Maria D'Alu overledenVrijdag is Maria D'Alu overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Michele Cantella. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 19 augustus (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kolderbos.

Jean Desaer overleden

Maandag 14 augustus 2023
Genk - Jean Desaer overledenVrijdag is in Opglabbbeek Jean Desaer overleden, de echtgenoot van Lène Camps. Hij was 81 jaar en afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Meeuwen.

Brand op scoutsterreinen

Zondag 13 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer rukte vanavond uit omdat er palletten in brand stonden op de scoutsterreinen aan de Kneuterweg in Zonhoven. Het vuur was overgeslagen naar een kleine opslagruimte. Er is sprake van brandstichting.

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)

Auto tegen aanhangwagen en boom

Zondag 13 augustus 2023
Een 24-jarige vrouw uit Genk is gewond geraakt toen zij deze voormiddag tegen een aanhangwagen en een boom reed op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Termien verliest van FC Warnant

Zondag 13 augustus 2023
Genk - Termien verliest van FC WarnantIn de Beker van België heeft Eendracht Termien thuis met 1-2 verloren van FC Warnant. Voor Termien scoorde Pieter Jeunen.
Genk - Jong Genk wint met tien van SK BeverenJong Genk heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van SK Beveren. Het doelpunt werd gescoord door Kelvin John. De eindstand was aan de rust al bereikt. Op het einde van de eerste helft pakte Genkie Brad Manguelle rood. Jong Genk speelde dominant tegen een al bij al matig SK Beveren. Doelman Penders moest op het einde van de wedstrijd wel zorgen voor een paar prachtige reddingen.
In de Winterslagstraat botste een 68-jarige fietsster uit Genk vrijdagavond rond 17.45 uur tegen een openslaand autoportier. Zij liep daarbij verwondingen op.

Meisje (16) aangereden

Zondag 13 augustus 2023
Op de Guillaume Lambertlaan in Zwartberg is vrijdagavond rond 18 uur een 16-jarig meisje uit Genk aangereden. Zij raakte daarbij gewond.

Inbraak in Zaveldriesstraat

Zondag 13 augustus 2023
Genk - Inbraak in ZaveldriesstraatEr is vrijdagnamiddag ingebroken in een huis aan de Zaveldriesstraat. Er is geld en een gsm gestolen.

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)

Bokrijk Sport verliest van Boorsem B

Zaterdag 12 augustus 2023
Genk - Bokrijk Sport verliest van Boorsem BIn de Beker van Limburg heeft Bokrijk Sport vanavond met 2-1 verloren van Boorsem B.

Future Winterslag wint van Elen B

Zaterdag 12 augustus 2023
Genk - Future Winterslag wint van Elen BFuture Winterslag heeft het vanavond in de Beker van Limburg met 1-0 gehaald van St. Elen B.

Genk VV B verliest van Uikhoven

Zaterdag 12 augustus 2023
Genk - Genk VV B verliest van UikhovenIn de Beker van Limburg heeft Genk VV B vanavond met 3-1 verloren van VC Uikhoven.
Morgennamiddag speelt KRC Genk uit bij Cercle Brugge. De selectie: keepers: Vandevoordt, Leysen, Van Crombrugge; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Kayembe, Munoz, Cuesta, Preciado; middenvelders: Aziz, Hrosovsky, El Hadj, El Khannous; aanvallers: Trésor, Sor, Oyen, Paintsil, Bonsu Baah en Tolu.
KRC Genk Ladies speelden in een oefenwedstrijd 0-0 gelijk tegen PSV. Genk goalie Van Wijngaarden ranselde een strafschop uit het doel.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Chauffeur rijdt 70 km te snel

Vrijdag 11 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag op de Boudewijnlaan in Diepenbeek een chauffeur uit het verkeer geplukt die 120 km per uur reed op een plaats waar een maximum snelheid geldt van 50 km per uur. Het rijbewijs van de chauffeur is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Motorrijder (20) gewond bij botsing

Vrijdag 11 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg in Diepenbeek botsten gisterenavond een auto en een 20-jarige motorrijder. Deze laatste raakte daarbij gewond.

OH Leuven wil Tobe Leysen (KRC)

Vrijdag 11 augustus 2023
OH Leuven heeft zijn zinnen gezet op doelman Tobe Leysen van KRC Genk. Leysen is derde doelman bij KRC.

Jeanneke Reyskens overleden

Vrijdag 11 augustus 2023
Genk - Jeanneke Reyskens overledenGisteren is Jeanneke Reyskens overleden, de weduwe van Theo Haesen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag 17 augustus (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Genk - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee kluizen gestolen

Vrijdag 11 augustus 2023
Genk - Twee kluizen gestolenEr is ingebroken in een huis aan de Gieterijstraat. De dieven gingen met twee kluizen en geld aan de haal.

Bromfietsster gewond op Hasseltweg

Vrijdag 11 augustus 2023
Op de Hasseltweg raakten deze voormiddag rond 11 uur een auto en een 57-jarige bromfietsster uit Zonhoven in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.

Geen GP Zweden voor Jago Geerts

Vrijdag 11 augustus 2023
Genk - Geen GP Zweden voor Jago GeertsZoom
"Vandaag heb ik na een medische test in overleg met mijn dokter en team beslist om niet van start te gaan in Zweden", laat Jago Geerts weten via sociale media. Voor de motorcrosser van het Monster Energy Kemea team van Hans Corvers is dit een bittere pil om te slikken want de eindzege in het WK, waar het team zo op had gehoopt, is nu voorbij.(foto: [!]fullspectrum.media – Yamaha Racing)

Drie gewonden bij zware klap

Donderdag 10 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Agoralaan in Diepenbeek is vanavond een auto tegen een boom beland. Daarbij zijn drie gewonden gevallen. Eén van de slachtoffers moest door de brandweer bevrijd worden. Het gaat om een man uit Bocholt die in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht, maar inmiddels buiten levensgevaar is.

Genk VV klopt Herk Sport

Donderdag 10 augustus 2023
Genk - Genk VV klopt Herk SportGenk VV heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Herk Sport.
Genk - F. Winterslag B start in 's HerenelderenFuture Winterslag B start de competitie zondag 3 september op het veld van Victoria 's Herenelderen B. Zondag 10 september speelt Future Winterslag B thuis tegen Eigenbilzen.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Genk - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

Genk VV B opent tegen V. Riemst

Donderdag 10 augustus 2023
Genk - Genk VV B opent tegen V. RiemstGenk VV B start de competitie zondag 3 september met een thuiswedstrijd tegen V.Riemst. Zaterdag 9 september speelt Genk VV B uit bij Schoonbeek-Beverst B.

Bokrijk Sport start tegen Rekem

Donderdag 10 augustus 2023
Genk - Bokrijk Sport start tegen RekemBokrijk Sport ontvangt AA Rekem voor zijn eerste competitiematch op 2 september. Op zondag 10 sepember speelt Bokrijk Sport uit bij V. Riemst.

Auto in gracht en tegen duiker

Donderdag 10 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen, kort voor 8 uur, is in de Noordlaan in Zutendaal een auto in de gracht en tegen een duiker beland. De wagen raakte daarbij zwaar beschadigd.

STA Genk start tegen Leut

Donderdag 10 augustus 2023
Genk - STA Genk start tegen LeutVierdeprovincialer STA Genk start de competitie op zondag 3 september met een thuismatch tegen Leut. Zaterdag 9 september speelt STA Genk uit bij FC Neeroeteren.

Genk VV klopt FC Opitter

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Genk VV klopt FC OpitterGenk VV heeft met 7-1 gewonnen van FC Opitter.

Bokrijk Sport - Century Hasselt 0-3

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Bokrijk Sport - Century Hasselt 0-3Bokrijk Sport heeft vanavond met 0-3 verloren van Century Hasselt.

Auto rijdt tegen graafmachine

Woensdag 9 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is op het kruispunt van de Koelbrikstraat en de Heiwijkerweg in Zutendaal een auto tegen een graafmachine gereden. De auto werd tot schroot herleid.

Future Winterslag speelt eerst thuis

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Future Winterslag speelt eerst thuisFuture Winterslag speelt op zondag 3 september zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen KMR Biesen B. Zaterdag 9 september speelt Future Winterslag uit bij Wiemismeer.

Genk VV start tegen Kesselt

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Genk VV start tegen KesseltGenk VV speelt op zondag 3 september zijn eerste competitiematch op het veld van Kesselt. Zondag 10 september speelt Genk VV thuis tegen Opoeteren.

Bregel Sport - Genk VV A 8-0

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Bregel Sport - Genk VV A  8-0Bregel Sport heeft vanavond met 8-0 gewonnen van Genk VV A.

Monsterscore voor STA Genk

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Monsterscore voor STA GenkSTA Genk heeft vanavond met 0-12 gewonnen van FC Neeroeteren.
Genk - E. Termien verliest van Turkse RangersEendracht Termien heeft vanavond met 3-4 verloren van Turkse Rangers.

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Genk - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vloerkleed: praktisch en stijlvol

Woensdag 9 augustus 2023
Partnerbijdrage
Genk - Vloerkleed: praktisch en stijlvolZoomHet toevoegen van een vloerkleed aan je interieur is een eenvoudige en effectieve manier om warmte, comfort en stijl toe te voegen aan elke ruimte. Of je nu je woonkamer, slaapkamer of kantoor wilt opfrissen, een vloerkleed kan een enorm verschil maken. In dit artikel bespreken we de vele voordelen van vloerkleden, hoe je het juiste vloerkleed kiest en hoe je het kunt integreren in je interieur. Laten we beginnen! Waarvoor dient een (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.

Herdenking ramp Marcinelle

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Herdenking ramp MarcinelleZoomIn het Waalse Marcinelle werd gisteren de grote mijnramp van 8 augustus 1956 herdacht. De jaarlijkse herdenking op de voormalige mijnsite van Bois du Cazier wordt altijd bijgewoond door een ruime Limburgse delegatie. Ook koningin Paola was dit jaar aanwezig. 
Herdenking ramp MarcinelleHerdenking ramp MarcinelleHerdenking ramp Marcinelle
Zoom

Bregel Sport opent tegen Koersel

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Bregel Sport opent tegen KoerselBregel Sport start de competitie op zaterdag 2 september met een thuiswedstrijd tegen Weerstand Koersel. Zondag 10 september speelt Bregel uit bij Zonhoven Utd.

Turkse Rangers starten in Achel

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Turkse Rangers starten in AchelFC Turkse Rangers werkt op zaterdag 2 september zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen af op het veld van Achel VV. Zondag 8 september speelt FV Turkse Rangers thuis tegen Herkol.

Jean Vancraybex overleden

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Jean Vancraybex overledenZaterdag is Jean Vancraybex overleden, de echtgenoot van Jeannine Flak. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk aan de Berglaan. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Pierre Geurts overleden

Woensdag 9 augustus 2023
Genk - Pierre Geurts overledenZondag is Pierre Geurts overleden, de levensgezel van Jenny Convents. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Ekosky Group failliet verklaard

Dinsdag 8 augustus 2023
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft het faillissement uitgesproken van Ekosky Group uit Genk. De rechtbank heeft Velkeneers aangeduid als curator van dit faillissement.

Voetgangster en fietsster gewond

Dinsdag 8 augustus 2023
Genk - Voetgangster en fietsster gewondIn de Vennestraat raakten gisterenavond rond 18 uur een voetgangster en een fietsster in een ongeval betrokken. Beiden raakten gewond. Het betreft een 83-jarige- en een 59-jarige vrouw uit Genk.

KRC Genk naar Olympiakos

Dinsdag 8 augustus 2023
Genk - KRC Genk naar  OlympiakosMorgen vertrekt KRC Genk naar Griekenland waar het donderdag in de derde voorronde van de UEFA Europa League speelt tegen Olympiakos. Een week later volgt de return. Met 47 landstitels en 28 bekerwinsten is Olympiakos zonder twijfel de meest succesvolle voetbalclub uit de Griekse geschiedenis. Het belooft voor KRC Genk geen makkelijke wedstrijd te worden. De Genkse selectie: keepers: Vandevoordt, Leysen, Van Crombrugge; verdedigers: McKenzie, Sadick, Arteaga, Kayembe, Munoz, Cuesta, Preciado en Kongolo; middenvelders: Aziz, Hrosovsky, El Hadj, Galarza, El Khannous en aanvallers Fadera, Trésor, Sor, Oyen, Paintsil, Bonsu Baah en Tolu.

Godelieve Van Dijcke overleden

Dinsdag 8 augustus 2023
Genk - Godelieve Van Dijcke overledenGisteren is Godelieve Van Dijcke overleden, de weduwe van Frans Thaens. Ze was geboren in Genk en werd 85 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis in Neerglabbeek zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in uitvaartcentrum Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Genk - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

Jenny Melon overleden

Dinsdag 8 augustus 2023
Genk - Jenny Melon overledenGisteren is Jenny Melon overleden, de weduwe van Jean Stams. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vridjag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
Genk - Future Winterslag heeft nieuwe spitsDerdeprovincialer Future Winterslag heeft met Tolga Ulupinar van FC Anadol een nieuwe spits aangetrokken.

Nicolas Castro (KRC) naar Elche

Maandag 7 augustus 2023
KRC Genk verhuurt middenvelder Nicolas Castro (22) voor de rest van het seizoen aan Elche. De Spaanse tweedeklasser heeft een aankoopoptie bedongen. De uitleenbeurt komt er omdat de concurrentie op het Genkse middenveld te groot is.

Ann Daenen overleden

Maandag 7 augustus 2023
Op 3 augustus is Ann Daenen overleden. Zij was 45 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding vindt plaats in besloten kring.

Vassili Politis overleden

Maandag 7 augustus 2023
Genk - Vassili Politis overledenGisteren is Vassili Politis overleden. Hij was 49 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Galopinstraat in Zwartberg. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Fietsster (16) aangereden in HavenlaanEen 16-jarige fietsster uit Genk raakte gewond toen zij door een auto werd aangereden in de Havenlaan. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.30 uur.

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Christine Knazovics overleden

Maandag 7 augustus 2023
Genk - Christine Knazovics overledenVrijdag is Christine Knazovics overleden, de weduwe van de in 2001 gestorven Reszö Skoflek. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Tenera aan de Grotestraat. Begroeting: disndag (19-20 uur).

Maria Carteri overleden

Zondag 6 augustus 2023
Genk - Maria Carteri overledenDonderdag is Maria Carteri overleden, de weduwe van de in 1995 gestorven Ennio Tedeschi. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk aan de Noordlaan in Winterslag. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Marie-Louise Heetfeld overleden

Zondag 6 augustus 2023
Genk - Marie-Louise Heetfeld overledenDonderdag is Marie-Louise Heetfeld overleden, de echtgenote van Pierre Vos. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

KV Mechelen - Genk Ladies 1-2

Zondag 6 augustus 2023
Genk - KV Mechelen - Genk Ladies 1-2In de Luc Nilis Cup heeft Genk Ladies met 1-2 gewonnen van KV Mechelen. Vandersanden en Knols maakten de Genkse doelpunten.
Genk - Eendracht Termien - Ekeren Donk 5-0In de Beker van België heeft Eendracht Termien vanmiddag met 5-0 gewonnen van KSK Ekeren Donk. Dauwe, Carvalho, Opdekamp, Ospitalieri en Yakupçebioglu maakten de doelpunten.
Genk - Nevok  Gruitrode - Bregel Sport 0-2In de Beker van Limburg heeft Nevok Gruitrode met 0-2 verloren van Bregel Sport.

Eerst steutel gestolen, dan auto

Zondag 6 augustus 2023
Genk - Eerst steutel gestolen, dan autoVanmiddag is er in de Bosrandstraat ingebroken in een woning. De inbrekers vonden er de autosleutel en gingen met de auto aan de haal.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Genk - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 

Genk VV A - K. Opglabbeek A 3-2

Zaterdag 5 augustus 2023
Genk - Genk VV A - K. Opglabbeek A 3-2In de Beker van Lilmburg heeft Genk VV A met 3-2 gewonnen van Kabouters Opglabbeek A.

Bokrijk Sport - STA Genk 0-3

Zaterdag 5 augustus 2023
Genk - Bokrijk Sport - STA Genk 0-3In de Beker van Limburg heeft Bokrijk Sport met 0-3 verloren van STA Genk.

Genker VV B - Umitspor B 1-0

Zaterdag 5 augustus 2023
Genk - Genker VV B - Umitspor B 1-0In de Beker van Limburg heeft Genk VV B met 1-0 gewonnen van Umitspor Maasmechelen B.

Turkse Rangers kloppen Stokkem

Zaterdag 5 augustus 2023
Genk - Turkse Rangers kloppen StokkemIn de Beker van Limburg hebben de Turkse Rangers een 2-4 uitoverwinning behaald op het veld van KVV Vlug & Vrij Stokkem.

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Genk - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Genk - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

WJD in het teken van de verzoening

Zaterdag 5 augustus 2023
Genk - WJD in het teken van de verzoeningZoomDe Wereldjongerendagen in Lissabon bereiken stilaan het hoogtepunt. Gisteren stond in het teken van de verzoening. De Limburgse jongeren kregen de kans om bij onze Limburgse bisschop of bij andere priesters het sacrament van de verzoening te ontvangen. Gisteren was het ook tijd voor bedankwoordjes: voor de organisatie en de begeleiders maar ook voor de vele Portugese vrijwilligers van de parochie Famões die de jongeren hebben opgevangen. Dagelijks zorgden ze voor drank, fruit en heel veel lekker (…) Het hele nieuwsbericht
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
Zoom

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bryan Heyen (KRC) enkele weken uit

Vrijdag 4 augustus 2023
KRC Genk communiceerde in een persbericht over de toestand van Bryan Heynen. De Genkse kapitein stelt het goed, en ook zijn blessure valt al bij al goed mee. Een MRI bracht een letsel aan de ligamenten van de linkerenkel aan het licht. Bryan Heynen is naar verwachting enkele weken buiten strijd. Heynen raakte gewond tijdens de terugwedstrijd tegen Servette Genève.
Doelman Lucca Kiaba tekent zijn eerste contract bij KRC Genk. De 15-jarige kwam vorig seizoen over van PSV.

Carstensen (KRC) naar FC Köln

Vrijdag 4 augustus 2023
De Deense rechtsachter Rasmus Carstensen (KRC Genk) wordt voor een jaar verhuurd aan FC Köln. FC Köln dwong ook een aankoopactie af.

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Genk - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

Nieuwe vennootschap: CTT Services

Donderdag 3 augustus 2023
Walter Raaymakers (46) en Kim Schrijvers (41) , beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap CTT Services opgericht met zetel aan de Sint-Lodewijkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een carwash en het onderhoud en de herstellingen van personenwagens en vrachtwagens.

Jetje Mouchaers overleden

Donderdag 3 augustus 2023
Genk - Jetje Mouchaers overledenOp 31 juli is Jetje Mouchaers overleden, de weduwe van de in 1989 gestorven Louis Beyens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Porsche vat vuur in Waterschei

Donderdag 3 augustus 2023
Gisterenavond vloog een Porsche in brand in de Varenlaan in Waterschei. Het voertuig is uitgebrand. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een technisch defect.

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Genk - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 

Voorzitter FC Winterslag stopt

Donderdag 3 augustus 2023
Genk - Voorzitter FC Winterslag stoptFC Winterslag moet op zoek naar een nieuwe voorzitter omdat voorzitter Rachid Chelah stopt. De voormalige profvoetballer van PSV stopt ook met zijn voetbalschool in Winterslag.

Turkse Rangers verslaan Genk VV A

Woensdag 2 augustus 2023
Genk - Turkse Rangers verslaan Genk VV  AIn de Beker van Limburg hebben de Turkse Rangers Genk VV A geklopt met 6-0.
Genk - Park Houthalen - Eendracht Termien 2-6In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Park Houthalen vanavond met 2-6 verloren van Eendracht Termien.

KSK Tongeren wint van Bregel Sport

Woensdag 2 augustus 2023
Genk - KSK  Tongeren wint van Bregel SportKSK Tongeren heeft vanavond met 4-0 gewonnen van Bregel Sport. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Dupain zette de thuisploeg al snel op 1-0, Cheprassov prikte zijn eerste voor SKT op voorzet van Bourard, Stassen zorgde voor 3-0 en Callemin met de 4-0 op vrije trap.

Windstoot blaast eik omver

Woensdag 2 augustus 2023
Een grote eik in de Neerzijstraat heeft vanmiddag een fikse windstoot niet overleefd. De boom belandde op het wegdek en sleurde in zijn elektriciteitskabels mee.

Vrouw (69) gewond bij botsing

Woensdag 2 augustus 2023
Op de Westerring zijn deze voormiddag rond 9.30 uur een vrachtwagen en een auto gebotst. Een 69-jarige vrouw uit Lummen raakte daarbij gewond.

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Genk - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Bisschop in dialoog met jongeren

Woensdag 2 augustus 2023
Genk - Bisschop in dialoog met jongerenZoomDe Limburgse bisschop Patrick Hoogmartens bracht deze voormiddag een bezoek aan de Vlaamse jongeren die in Lissabon aanwezig zijn voor de Wereldjongerendagen. Hij ging er in gesprek met de jongeren om te luisteren naar hun zorgen en verlangens. Vandaag stond in het teken van ecologie. Deze avond is een delegatie uitgenodigd op de Belgische ambassade. Een fotoverslag van de ochtend kan je bekijken via deze link. 

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Genk - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom

Maria Varacalli overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Genk - Maria Varacalli overledenGisteren is Maria Varacalli overleden, de weduwe van de in 1999 gestorven Bruno Gratteri. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 8 augustus (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Margherita Vittore overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Genk - Margherita Vittore overledenGisteren is Margherita Vittore overleden, de echtgenote van Luigi Mele. Zij was  83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: vrijdag (17-18 uur) in uitvaartcetrum Deborre aan de Oostlaan.

Sporting Hasselt - Jong Genk 0-2

Dinsdag 1 augustus 2023
Genk - Sporting Hasselt - Jong Genk 0-2Jong Genk heeft vanavond een oefenwedstrijd tegen Sporting Hasselt gewonnen met 0-2. Adedeji opende de score in de 17de minuut. Da Costa legde in de 72ste minuut de eindcijfers vast.
Sarah Ver Elst (37) uit Genk heeft de besloten vennootschap IB - Inner Body opgericht met zetel aan de Kievitstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van voedingspreparaten, dieetvoeding en voedingssupplementen, het ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes, webhosting en advies op het gebied van public relations en communicatie.
Genk - KRC-selectie voor match tegen FC ServetteMorgenavond (19 uur) speelt KRC Genk de terugwedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Servette Genève. De selectie: Vandevoordt, Van Crombrugge, Leysen, Muñoz, McKenzie, Cuesta, Preciado, Sadick, Kongolo, Arteaga, Kayembe, Aziz, Heynen, Hrošovský, Galarza, Ait El Hadj, Trésor, Sor, Oyen, Paintsil, Fadera, El Khannouss, Bonsu Baah en Tolu. Trainer Wouter Vrancken: “Iedereen is inderdaad fit. We zijn er volledig klaar voor, maar makkelijk zal het (…) Het hele nieuwsbericht
De visie van Fobie
Genk - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Maurits Vandebeek overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Genk - Maurits Vandebeek overledenZondag is Maurits Vandebeek overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Virginie Avermate. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Tenera aan de Grotestraat.

Jadwiga Krawczyk overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Genk - Jadwiga Krawczyk overledenZondag is Jadwiga Krawczyk overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Karl Servos. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.

Georgette Roggen overleden

Dinsdag 1 augustus 2023
Genk - Georgette Roggen overledenOp 28 juli is Georgette Roggen overleden, de weduwe van de in 1999 Jean Triekels. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Genk.De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leut.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen