Het overige nieuws

Ivo Michetti overleden

Donderdag 30 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Ivo Michetti overledenDinsdag is Ivo Michetti overleden, de weduwnaar van Maria Liberati. Hij was 91 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Zo slim als Kees: leer Chinees

Woensdag 29 augustus 2012
Het Sint-Franciscuscollege in Heusden(-Zolder) start in september met lessen Chinees voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar. De lessen duren het hele schooljaar en zullen op woensdagnamiddag gegeven worden. Op welke uren dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Indien er veel respons komt, wordt de groep opgesplitst. De lessen zijn gratis. Inschrijven kan via info[!]sfc.be.
Vandaag vond in Kortrijk opnieuw een toelatingsexamen voor de studies geneeskunde plaats. Kortrijk is niet bij de deur, vorige keer was er felle kritiek omdat studenten gedwongen werden tot extreme situaties om tijdig daar te zijn. Daarom had het provinciebestuur nu op vraag van de Vlaamse minister van Onderwijs busvervoer heen en terug georganiseerd vanuit Hasselt, Neerpelt en Maasmechelen. Aan het provinciehuis in Hasselt vertrokken om 6.15u 45 studenten waarvan 1 uit Meeuwen, 1 uit (…) Het hele nieuwsbericht

Seraphine Kelchtermans overleden

Dinsdag 28 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Seraphine Kelchtermans overledenZondag is Seraphine Kelchtermans overleden, de weduwe van Jules De Sutter. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Andreas Schepers overleden

Dinsdag 28 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Andreas Schepers overledenVrijdag is Andreas Schepers overleden, de echtgenoot van Angèle Gijbels. Hij was 86 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een afscheidsviering in besloten kring. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Lillo.

Een bloem uit de ruimte

Zondag 26 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Een bloem uit de ruimteZoomBij de NASA noemen ze dit de katoognevel, wij zien er eerder een bloem in. Een bloem uit de ruimte. Die bloem staat op zowat 3000 lichtjaren van ons verwijderd. Het is een stervende ster, die ladingen gloeiend gas in de ruimte stuurt. Ze werd gefotografeerd door de Hubble Space Telescope, die de Cat's Eye Nebula als een van de meest complexe bekende planetaire nevels onthulde. Het heldere, centrale object in het midden is volgens astronomen vermoedelijk een binair zonnestelsel. (Foto  J. P. Harrington, U. Maryland, & K. J. Borkowski, NCSU, HST, NASA)

En wat zegt weerman Ruben Weytjens?

Vrijdag 24 augustus 2012
"Alweer een erg mooie zomerdag vandaag in Limburg! Jammer genoeg voor wie een stapje in de wereld wil gaan zetten wordt deze dus vanavond besloten met flink wat regen. Maar onze gewassen zullen er blij mee zijn. Er zal wellicht meer regen vallen dan er tot dusver deze maand alles bij mekaar naar beneden is gekomen (dat is bijna overal <5mm)." Ruben Weytjens
Houthalen-Helchteren - Muzikale workshops voor baby's en peutersZoomOok dit najaar organiseert Musica een nieuwe reeks 'Muzikale Dialogen' voor kinderen van 0 tot 36 maanden en hun (groot)ouders. De workshops zijn gebaseerd op de Music Learning Theory van E. Gordon. Die theorie zegt dat kinderen muzikaliteit op dezelfde manier ontwikkelen als taal en dat vooral door te zingen, te spelen met ritmische bewegingen en tonen.
De workshops vinden op zondag 23 en 30 september plaats in Dommelhof. Meer info.

Jaak Neyens overleden

Dinsdag 21 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Jaak Neyens overledenZaterdag is Jaak Neyens overleden, de echtgenoot van Yvonne Wouters. Hij was 89 jaar. De uitvaartplechtigheid en crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Laak.
De Veldeke Literatuurprijs is een jaarlijkse wedstrijd voor schrijvers van proza en poëzie in de Limburgse dialecten. Deelnemen kan in beide categorieën. Het onderwerp is vrij maar de omvang van het werk is gelimiteerd. Voor de winnaar is er 500 euro en een kunstwerkje. Inschrijven kan tot 1 oktober. Meer info.

Een mailtje van zorggebruikers.be

Zaterdag 18 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Een mailtje van zorggebruikers.beZoom"Mogen wij uw hulp vragen om de affiche van Zorggebruikers.be met Karen Snyers te laten winnen in de Standaard Solidariteitsprijs? Zoals elk jaar doen we mee aan deze wedstrijd voor de mooiste affiche. Dit jaar zijn we bij de beste 24 en werden we gepubliceerd op 6 augustus.
Vanaf gisteren kan het publiek stemmen en de advertentie met de meeste stemmen wint… nog eens 3 gratis publicaties!
Hoe kunt u stemmen ? Heel eenvoudig en snel:
 1. Klik Het hele nieuwsbericht

Morgen mogelijk warmste dag ooit

Zaterdag 18 augustus 2012
Het was heet vandaag en dat hebben we geweten. In Kleine-Brogel was het vandaag 36,5 graden. De allerhoogste temperatuur die ooit gemeten werd was 38,8 graden in 1947. Morgen wordt het nog warmer en mogelijk krijgen we dan de warmste dag ooit. In Midden-Frankrijk werden vandaag temperaturen van boven de 40 graden gemeten.

Maria Spital overleden

Zaterdag 18 augustus 2012
Maandag is Maria Spital overleden, de weduwe van Gerard Mensack. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering heeft in besloten kring plaats gevonden.

Mon Boden overleden

Zaterdag 18 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Mon Boden overledenWoensdag is Mon Boden overleden, de weduwnaar van Yvonne Langens en de levenspartner van Josée Vandevelde. Hij was 68 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) n de kerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Maurice Bas overleden

Donderdag 16 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Maurice Bas overledenZondag is Maurice Bas overleden, de echtgenoot van Yvonne Vanquaethoven. Hij was 74 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis in de kerk van Houthalen-Oost. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Groeten uit Art Bokrijk

Dinsdag 14 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Groeten uit Art BokrijkZoomKunstliefhebbers komen deze zomer in Limburg goed aan hun trekken. Niet alleen is er de tentoonstelling Manifesta in Genk, er zijn tevens de talrijke nevenactiviteiten. Zo is er rond het kasteel van Bokrijk het project Art Bokrijk. Dit kunstenevenement bestaat niet alleen uit beeldende kunst maar tevens zijn er op specifieke tijdstippen verschillende optredens van koren, muziekgroepen, theatergezelschappen. Binnen Art Bokrijk tonen vele vooral Limburgse amateurkunstenaars hun kunnen. Meer info. (Foto Josh Vandijck)

Een retrorit met mooie oude wagens

Zondag 12 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Een retrorit met mooie oude wagensZoomVandaag organiseerden de Ambiorix Old Cars hun jaarlijkse 'retro-rit', met start en aankomst op het Neremsplein in Nerem (Tongeren). Er waren 90 deelnemers ingeschreven voor een rondrit van 140 km met een fotozoektocht. Rinus Verrijzer uit Lanaken (Pontiac Firebird 1988) won de hoofdprijs: een  vierdaags verblijf in de Elzas. Tweede werd Theo Konings uit Houthalen (Citroën Traction 1950). De derde prijs ging naar Jos Broekx uit Lommel (Matra Bagheera 1980). (Foto's Patrice Goffin)

Dodentocht gestart

Vrijdag 10 augustus 2012
Vanavond om 21 uur vertrokken er 10.957 wandelaars aan de Dodentocht in Bornem, dit is een record. Het goede weer zal daar natuurlijk ook een rol in gespeeld hebben. Morgenochtend rond 7 uur zullen de eerste wandelaars hun 100 km in de benen hebben. Om 21uur moet iedereen binnen zijn.  Ook 26 inwoners van Houthalen-Helchteren wagen zich aan de tocht. Benieuwd of ze de eindstreep, met of zonder blaren halen. U kan hun tocht hier volgen. Veel succes!

Filip Desirant overleden

Woensdag 8 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Filip Desirant overledenZondag is Filip Desirant overleden. Hij was 48 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een uitvaartplechtigheid in de aula van het crematorium in Hasselt.

Jules Vanoppen overleden

Dinsdag 7 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Jules Vanoppen overledenZaterdag is Jules Vanoppen overleden, de echtgenoot van Alice Gerits. Hij was 83 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Laak. Woensdag om 19 uur is e daar een gebedswake.
Houthalen-Helchteren - Dagpauwoog domineert vlindertelweekendZoomDe dagpauwoog (foto) zet zijn herstel voort, ondanks het koude voorjaar. Dat is een van de conclusies uit het vlindertelweekend dat Natuurpunt organiseerde. De tellingen worden nog volop verwerkt, maar uit de eerste waarnemingen blijken al enkele duidelijke trends, aldus Natuurpunt.
De dagpauwoog werd gezien in drie op de vier tuinen en staat in
bijna elke Vlaamse provincie op nummer één. In Antwerpen en Limburg is de atalanta talrijker.
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Tel dit weekend de vlinders in je tuinZoomNatuurpunt en haar Waalse zustervereniging Natagora organiseren dit weekend voor de zesde keer de nationale tuinvlindertelling Vlinder Mee. Iedereen met een tuin of terras wordt uitgenodigd om morgen/zaterdag en overmorgen de vlinders te tellen (en er wordt redelijk vlinderweer voorspeld).
Na een buitengewoon warme maand maart verschenen veel vlindersoorten vroeger en talrijker dan gemiddeld. Het leek toen een heel goed vlinderjaar te worden. Maar van april tot juni was het bijna permanent veel (…) Het hele nieuwsbericht

Romalda Rebisz overleden

Donderdag 2 augustus 2012
Houthalen-Helchteren - Romalda Rebisz overledenDinsdag is Romalda Rebisz overleden, de weduwe van Felix Mankowski. Ze was 82 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10 uur) in het crematorium in Hasselt. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Oost.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen