Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Octave Landuyt: mooie tentoonstellingZoomIn kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder kunt u nog tot 24 februari gaan kijken naar een tentoonstelling met werk van Octave Landuyt, één van de grote namen in de Belgische kunstscène. Hij is afgelopen week 90 jaar geworden en daarom brengt De Mijlpaal dit eerbetoon aan hem. Landuyt is een multidisciplinair kunstenaar: schilder, beeldhouwer, juweelontwerper maar ook kunstleraar en filosoof. De expo brengt dan ook een overzicht van origineel en grafisch werk, juwelen en beeldhouwwerk; ze geeft zowel van zijn oeuvre als van zijn recente kunst een representatief beeld. De Mijlpaal is geopend in de weekends of op afspraak.
Houthalen-Helchteren - Bokrijk liep vol voor eindejaarsattractiesZoomHet was gisteravond net alsof half Limburg naar Bokrijk was gekomen om daar te genieten van de feestelijke attracties in het domein. Vooral het verlichte reuzenrad (foto) bekoorde groot en klein. (Foto Jacky Geboers)

Bertha Colleye overleden

Maandag 24 december 2012
Houthalen-Helchteren - Bertha Colleye overledenZaterdag is Bertha Colleye overleden, de weduwe van Louis Diliën. Ze was 92 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een uitvaartceremonie in de aula van het crematorium in Hasselt. 

Hechtel verliest van Park Houthalen

Zaterdag 22 december 2012
In 3de provinciale heeft Hechtel vanmiddag de inhaalwedstrijd in Park Houthalen verloren met 3-1. Topschutter Jan De Man scoorde alle doelpunten voor de thuisploeg. Voor de Duinenjongens maakte Kelchtermans het enige doelpunt.

'Mijnspin' is spin van het jaar

Vrijdag 21 december 2012
Houthalen-Helchteren - 'Mijnspin' is spin van het jaarZoomElk jaar kiezen 85 spinnendeskundigen uit 24 Europese landen een 'ambassadrice' die de nog steeds wat verguisde diergroep van de spinnen in een positief daglicht moet stellen. Voor 2013 werd de Gewone mijnspin verkozen tot Europese spin van het Jaar.
Vlaanderen telt slechts vier wettelijk beschermde spinnensoorten, de zogenaamde 'bijlage-soorten' bij het Soortenbesluit: de Wespspin, de Waterspin, de Gerande oeverspin en de Gewone mijnspin. Deze laatste is de enige vogelspinachtige die we in (…) Het hele nieuwsbericht

Tina Engels overleden

Dinsdag 18 december 2012
Houthalen-Helchteren - Tina Engels overledenZaterdag is Tina Engels overleden, de weduwe van Nestor Cielen. Ze was 84 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden.

Gerard Schepers overleden

Dinsdag 18 december 2012
Houthalen-Helchteren - Gerard Schepers overledenZondag is Gerard Schepers overleden, de echtgenoot van Sophie Driesen. Hij was 77 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
In de Nederlandse provincie Gelderland is men begonnen met het plaatsen van zwijnverdwijnblokken in de bermen langs enkele provinciale wegen, om op die manier het aantal aanrijdingen met wilde zwijnen terug te dringen.
Door de plaatsing van de betonnen tegels worden zwijnen ontmoedigd om in de berm te komen eten. Het patroon waarin de blokken gelegd worden, zorgt ervoor dat ze niet omgewoeld kunnen worden.
Ook het water dat van de weg af stroomt zal door de blokken sneller in de grond verdwijnen. Dat water is vaak zouter dan grondwater en trekt torren en kevers aan. Everzwijnen zijn dol op die insecten, maar zullen die omwille van de nieuwe betonblokken niet snel meer aantreffen in de berm.
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - Brian Lynch begint een nieuwe carrière...Zoom...en die kwam gisteravond in Antwerpen aan het licht, tijdens het afscheid van Kim Clijsters. Fobie zag dat zo...

Time's beste nieuwsfoto's van 2012

Woensdag 12 december 2012
Altijd de moeite om te bekijken: de foto's die het Amerikaanse weekblad Time koos als de beste fotojournalistieke prenten van het jaar. Dat moet u wel even in het oog houden: niet de mooiste foto's, wel de mooiste journalistieke foto's. Het zijn er 44 en u vindt ze hier.

Maria Vanbriel overleden

Dinsdag 11 december 2012
Houthalen-Helchteren - Maria Vanbriel overledenZaterdag is Maria (Moeke) Vanbriel overleden, de weduwe van Paul Loenders. Ze was 83 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

François Gybels overleden

Maandag 10 december 2012
Houthalen-Helchteren - François Gybels overledenDonderdag is François Gybels overleden, de echtgenoot van Fieneke Cuppens. Hij was 67 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. 

Sneeuwketting voor fietsen

Zondag 9 december 2012
Een jonge man uit het Nederlandse Lieshout, Cesar van Rongen, heeft een 'sneeuwketting' voor fietsen bedacht. Die sneeuwketting, eigenlijk een frame van hard plastic met metalen punten, was zijn afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven. Hij koos voor het project omdat hij zag dat het met fietsers vaak fout ging in de sneeuw. Naar verwachting ligt de sneeuwketting vanaf volgend jaar in de winkel. Fietsers kunnen dan met een gerust hart de weg op, ook als het hevig sneeuwt. De frames kunnen ook op de wielen van rolstoelen worden bevestigd.


Hechtel: gelijkspel in Superliga

Zaterdag 8 december 2012
In de Superliga van het handbal hebben Houthalen en Arena in de topper vanavond de punten gedeeld. Uitslag: 23-23. Houthalen behoudt zo 4 punten voorsprong op Hechtel.
Houthalen-Helchteren - Handbaltopper met Arena in HouthalenZoomMorgen/zaterdag staat in de Superliga van het Handbal de topper op het programma tussen de ongeslagen leider Houthalen en het 2de geklasseerde Arena. De wedstrijd begint om 20.15 uur in de sporthal Lakerveld in Houthalen. Bij winst van de thuisploeg is wellicht de strijd om de titel beslist. Mocht Arena winnen, dan naderen ze tot op 2 punten. Iedereen op post dus!

Voetbal: ook in Limburg afgelast

Vrijdag 7 december 2012
Het Provinciaal Comité Limburg van de KBVB heeft vanmiddag bekendgemaakt dat alle kampioenschapswedstrijden en alle vriendschappelijke wedstrijden van 7 tot en met 12 december 2012 worden afgelast, inclusief de wedstrijden van het G-voetbal en de KLBS.

Mariette Baeten overleden

Vrijdag 7 december 2012
Houthalen-Helchteren - Mariette Baeten overledenWoensdag is Mariette Baeten overleden, de echtgenote van Albert Neyens. Ze was 75 jaar. Maandag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Zaterdag om 19  uur is er daar een gebedswake.

Madeleine Poelmans overleden

Vrijdag 7 december 2012
Houthalen-Helchteren - Madeleine Poelmans overledenMaandag is Madeleine Poelmans overleden, de echtgenote van Julien Peeters. Ze was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie hebben in intieme kring plaatsgevonden.

Sebastiaan Loos overleden

Woensdag 5 december 2012
Houthalen-Helchteren - Sebastiaan Loos overledenZaterdag is Sebastiaan Loos overleden, de zoon van Ludo en Lea Loos-Maex. Hij was 19 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering in de kerk van Houthalen-Centrum.

De paus gaat twitteren...

Dinsdag 4 december 2012
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - De paus gaat twitteren...Zoom...en zo ziet Fobie dat gebeuren. UPDATE Op 24 uur tijd had de paus al een half miljoen volgers, zeggen bronnen binnen Vaticaanstad.

Jozef Van De Voorde overleden

Dinsdag 4 december 2012
Houthalen-Helchteren - Jozef Van De Voorde overledenVrijdag is Jozef Van De Voorde overleden, de weduwnaar van Celina Matthijs. Hij was 83 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondgebed in de kerk van Helchteren.

't Is winter in de Hoge Venen

Zondag 2 december 2012
Houthalen-Helchteren - 't Is winter in de Hoge VenenZoomWeerman Ruben Weytjens trok vanmorgen naar Signal de Botrange in de Hoge Venen en stelde vast dat daar al 15 cm sneeuw lag. De webcam van Wirtzfeld, in de Oostkantons, liet vanmorgen om kwart voor acht dit feeërieke beeld zien.

Rosa Gijbels overleden

Zaterdag 1 december 2012
Houthalen-Helchteren - Rosa Gijbels overledenWoensdag is Rosa Gijbels overleden, de weduwe van Maurice Achten. Ze was 81 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen