Het overige nieuws

Lene Bancken overleden

Zaterdag 30 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Lene Bancken overledenWoensdag is Lene Bancken overleden, de echtgenote van Frans Testelmans. Ze was 73 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. 

Willy Van Rillaer overleden

Dinsdag 26 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Willy Van Rillaer overledenVrijdag is Willy Van Rillaer overleden, de echtgenoot van Rita Poelmans. Hij was 63 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lillo. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Albert Houben overleden

Maandag 25 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Albert Houben overledenVrijdag is Albert Houben overleden, de weduwnaar van Guillemine Ramaekers. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Mal. Morgen om 19 uur is er daar een gebedswake.
Houthalen-Helchteren - Tom Boonen wint BK wielrennenZoomFLASH Tom Boonen (foto) heeft in Geel, op 5km van zijn woonplaats in Balen, voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap wielrennen gewonnen. (Foto Marc Faes) Meer foto's

Nino di Nicola overleden

Zaterdag 23 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Nino di Nicola overledenGisteren Is Nino di Nicola overleden. Hij was 57 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Maandag om 18.30 uur is er daar een gebedswake.

Fernand Hoebers overleden

Zaterdag 23 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Fernand Hoebers overledenMaandag is Fernand Hoebers overleden, de echtgenoot van Annie Henraat. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst heeft in intieme kring plaatsgevonden.
Vanaf vandaag kunt u op de Internetgazet reageren op nieuwsberichten. Als u op de titel van het bericht klikt, opent de berichtweergave met onderaan ruimte voor reacties. Om spam en anonieme commentaren zonder nuttige inhoud zoveel mogelijk te weren, moet u eerst inloggen via Facebook als u zelf een reactie wil plaatsen. Al uw reacties en meningen zijn welkom voor zover ze niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden (meer daarover hier).
Houthalen-Helchteren - Alle donders! Gauw maatregelen nemen...Zoom...want er staat een stevig onweer aan te komen. Kijk maar naar de bliksemkaart hierbij en houd er rekening mee dat die zone opschuift naar het noordoosten - naar hier dus. Dus seffens als de bliksem de auto's binnenzetten, de ramen sluiten, hond en kat binnenhalen, stekkers van huishoudtoestellen uittrekken tegen die tijd... en dan maar hopen dat het snel voorbij is. UPDATE En gelukkig is het allemaal meegevallen.

Eddy Cich overleden

Maandag 18 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Eddy Cich overledenVrijdag 1 juni is Eddy Cich overleden. Hij was 45 jaar. De uitvaartdienst heeft in intieme familiekring plaatsgevonden.
Houthalen-Helchteren - 'Ontdekkingskaart' voor BoslandZoomToerisme Limburg heeft zopas een ontdekkingskaart voor Bosland gepubliceerd. Die kaart toont aan dat de regio nu al aantrekkelijk is voor toeristen, ook al staan er nog veel toeristische producten in de steigers. De gratis folder geeft tal van tips om het grootste avonturenbos van Vlaanderen te beleven per fiets, al wandelend of zwemmend, te paard, enz. Je krijgt er in één oogopslag ook een overzicht van alle binnen- en buitenattracties voor kinderen. De kaart ligt klaar in alle toeristische infokantoren in de Limburgse Kempen. (Foto Kristien Windmolders)
Houthalen-Helchteren - Zeer zeldzaam insect aangetroffenZoomIn een natuurgebied bij Eindhoven is de vermiljoenkever (foto) aangetroffen. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in het
Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels. De kever is zeer zeldzaam in Europa. Volgens het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis is het insect nooit eerder aangetroffen in Nederland en België. De vermiljoenkever is 1 tot 1,5 centimeter groot. Een groot deel van het dier is rood. De poten, sprieten en bovenkaken zijn zwart.
Taxussnoeisel helpt in de bestrijding van kanker. In vers snoeisel  van de ‘Taxus baccata’ zit een stof die wordt gebruikt in kankerremmende medicijnen. Breng het dus zo snel mogelijk na het snoeien naar het recyclagepark of containerpark! Maar:
- taxussnoeisel moet droog, zuiver, jong en vers zijn.
- snoei de taxus niet als het net geregend heeft of als er nog ochtenddauw op zit.
- vang het snoeisel op met een laken, deken of zeil. Zo komt er geen zand of (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteravond gezien...

Donderdag 14 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Gisteravond gezien...Zoom...tijdens Duitsland-Nederland. (Foto Leon Alders)

Martha Keunen overleden

Maandag 11 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Martha Keunen overledenZaterdag is Martha Keunen overleden, de weduwe van Gerard Mantels. Ze was 96 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
De Internetgazet brengt nieuws voor u én door u - dus voortaan kunt u ook zelf meewerken en berichten en/of foto's toevoegen. Daartoe vindt u bovenaan in het menu de knop "uw bericht toevoegen". Lees zeker onze tips voor reporters alvorens aan de slag te gaan!

Albert Thijs overleden

Donderdag 7 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Albert Thijs overledenDinsdag is Albert Thijs overleden, de weduwnaar van Alice Doné. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

'Terminator Trilogie' in Genk

Woensdag 6 juni 2012
Dommelhof en C-mine cultuurcentrum hebben de handen in elkaar geslagen om in Genk ‘Terminator Trilogie’ van FC Bergman te kunnen brengen. In openlucht nog wel, en op een niet voor de hand liggende locatie: de terreinen van Ford Genk.
"Terminator Trilogie" is een woordenloze monoloog en handelt over een man. Hij verkeert in de veronderstelling dat hij zijn leven kan inrichten naar zijn mening en inzicht. Dat hij de vrijheid heeft om de wereld te construeren overeenkomstig zijn (…) Het hele nieuwsbericht

De boomkikker komt terug

Dinsdag 5 juni 2012
Houthalen-Helchteren - De boomkikker komt terugZoomDe bedreigde boomkikker (foto) doet het momenteel vrij goed in Vlaanderen: in het voorjaar werd een recordaantal van 1.250
roepende mannetjes
geteld. Dat zegt Hyla, de reptielen- en amfibieënwerkgroep van Natuurpunt. Het aantal roepende mannetjes is op tien jaar tijd vertienvoudigd.
De boomkikker is een vier tot vijf centimeter klein, frisgroen kikkertje met microscopisch kleine zuignapjes op pootjes en buik. In april tot begin mei roepen de mannetjes om een vrouwtje aan te (…) Het hele nieuwsbericht

Martine Donné overleden

Maandag 4 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Martine Donné overledenVrijdag is Martine Donné overleden, de echtgenote van Marc Eyckens. Ze was 47 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid in Aula 't Sant.
Houthalen-Helchteren - Vast in de modder, maar geredZoomWe kennen mensen wier hond dol is op modderbaden. Dit reekalfje zal dat zo niet bedoeld hebben, toen het onverwacht in de modder terechtkwam. Het moest door medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek worden bevrijd. (Foto NHC)
Geen weer om een hond door te jagen vandaag, dus uitgebreid tijd om eens op het internet te zoeken naar mooie dingen. Zoals de foto's die de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers maakt vanuit het ruimtestation ESS. Geweldige foto's, genomen terwijl hij rond de aarde cirkelt aan 28.000 km/u. In het kolommetje rechts op deze site maakt u uw keuze. Geniet ervan!

Pedro Guisot-Garcia overleden

Zaterdag 2 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Pedro Guisot-Garcia overledenDonderdag is Pedro Guisot-Garcia overleden, de echtgenoot van Francisca Martinez-Paredis. Hij was 81 jaar. Dinsdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Irène Truyers overleden

Zaterdag 2 juni 2012
Houthalen-Helchteren - Irène Truyers overledenWoensdag is Irène Truyers overleden. Ze was 45 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd ,na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen