Het overige nieuws

Roger Wouters overleden

Maandag 29 april 2013
Houthalen-Helchteren - Roger Wouters overledenOp zondag 21 april is Roger Wouters overleden, de echtgenoot van Josée Linsen. Hij was 66 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie hebben in intieme kring plaatsgevonden.

Louis Mentens overleden

Zaterdag 27 april 2013
Houthalen-Helchteren - Louis Mentens overledenWoensdag is Louis Mentens overleden, de echtgenoot van Maria Vanderhoydonck. Hij was 88 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Laak. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Op zondag 19 mei vindt op de testbaan van Ford - wereldwijd heet die de ‘Ford Lommel Proving Ground" - in Lommel de jaarlijkse fietsdag plaats. Fietsers en skeelers uit alle windstreken zijn er welkom om even te voelen hoe het is om  te rijden op die testbaan. Ze is in totaal 80 km lang! De toegang is gratis en men kan er terecht van 9 tot 16 uur. Adres: Oude Diestersebaan 135. Ford Lommel Proving Ground

Lente of zomer?

Donderdag 25 april 2013
In Kleine Brogel was het om 16u 25,9 graden, signaleert Ruben Weytjens, in Oostende 13 graden, of zowat de helft. Is het lente of zomer?

Jef Custermans overleden

Dinsdag 23 april 2013
Houthalen-Helchteren - Jef Custermans overledenVrijdag is Jef Custermans overleden, de weduwnaar van Mia Brebels. Hij was 79 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Laga Turk overleden

Dinsdag 23 april 2013
Houthalen-Helchteren - Laga Turk overledenDonderdag is Laga Turk overleden, de weduwe van Xavier Baumann. Ze was 92 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Francine Vaesen overleden

Dinsdag 23 april 2013
Houthalen-Helchteren - Francine Vaesen overledenDonderdag is Francine Vaesen overleden, de echtgenote van Martin Haveneers. Ze was 61 jaar. Woensdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vanavond om 19 uur is er daar een gebedswake.

De '10 Miles' van Antwerpen...

Maandag 22 april 2013
De visie van Fobie
Houthalen-Helchteren - De '10 Miles' van Antwerpen...Zoom....gezien door de ogen van Fobie!

Het nieuwe 5 eurobiljet

Maandag 22 april 2013
Houthalen-Helchteren - Het nieuwe 5 eurobiljetZoomVanaf 2 mei wordt een nieuw biljet van 5 euro verspreid. Dat gaat het oude geleidelijk vervangen. In de loop van de komende jaren worden de overige euro-bankbiljetten vernieuwd. De nieuwe hebben allemaal Europa als thema, een Griekse mythologiefiguur naar wie ons continent is genoemd. Nieuwe euro-bankbiljetten
De Vlaamse Regering verleent een opsporingsvergunning voor koolwaterstoffen aan de nv Mijnen voor een gebied van 363,09 km² op het grondgebied van de gemeenten As, Beringen, Dilsen-Stokkem, Genk, Ham, Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Maasmechelen, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Zonhoven en Zutendaal. Concreet betekent dit dat de nv Mijnen onder die gemeenten op zoek mag gaan naar steenkoolgas. Als men dat ook wil gaan winnen, moet er opnieuw een vergunning worden aangevraagd.
De vergunning stuit, omwille van de milieurisico's, op verzet van o.m. Groen. Maar volgens minister van milieu Schauvliege is de winning van steenkoolgas niet te vergelijken met het winnen van schaliegas, zoals dat in de VS op grote schaal gebeurt. Zij stelt dat het winnen van steenkoolgas (methaangas dus) minder milieubelastend is.
De nv Mijnen krijgt zes jaar voor haar onderzoek.
Houthalen-Helchteren - Wring eens een dweil uit in de ruimteAls u een natte dweil uitwringt, loopt het water netjes in de emmer - of toch alleszins richting aarde. Maar wat zou er gebeuren als u hetzelfde doet in de ruimte? Dat vroegen twee Canadese scholieren zich af en met hun vraag wonnen ze een wedstrijd van het Canadian Space Agency (CSA). De hoofdprijs was de uitvoering van hun experiment. In het internationale ruimtestation (ISS) ging de Canadese astronaut Chris Hadfield zopas aan de slag met water en een doek. Eén ding maakt het filmpje duidelijk: het (…) Het hele nieuwsbericht

Raffaele Grossi overleden

Donderdag 18 april 2013
Houthalen-Helchteren - Raffaele Grossi overledenZondag is Raffaele Grossi overleden, de echtgenoot van Christina Janowski. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 13 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Oost.

Joanna Horonyna overleden

Donderdag 18 april 2013
Houthalen-Helchteren - Joanna Horonyna overledenMaandag is Joanna Horonyna overleden, de echtgenote van Michailo Firman. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Oekraïense kerk in Genk.
Houthalen-Helchteren - Karate: 33 keer provinciaal podium voor KCARZoomAfgelopen zaterdag organiseerde karateclub KCAR in samenwerking met Wado Vlaanderen de jaarlijkse Wado-stage in Eksel. Met 200 deelnemers van alle leeftijden en 10 trainers uit heel Vlaanderen behoort deze stage tot de grootste in België. Zondag was er dan de jaarlijkse afspraak op het provinciaal kampioenschap in Leopoldsburg. In de voormiddag namen 22 kampers deel aan het onderdeel Kata. Na de middag was er het onderdeel Kumite waar KCAR met evenveel deelnemers pas echt een visitekaartje afgaf. Met in totaal liefst 33 podiumplaatsen was deze dag een mooie afsluiter voor een succesvol weekend.

Ludo Fransen overleden

Woensdag 17 april 2013
Houthalen-Helchteren - Ludo Fransen overledenZondag is Ludo Fransen overleden, de echtgenoot van Julia Melotte. Hij was 74 jaar. Zaterdag (om 11.30 uur) is er een afscheidsplechtigheid in Aula 't Sant. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Helchteren.

Een 'event' over apps

Maandag 15 april 2013
Op 3 en 4 mei organiseert de Hogeschool PXL Apps City, het eerste grote event rond mobiele applicaties in Vlaanderen.  Wie een smartphone of tablet-pc gebruikt (en dat zijn er elke dag meer en meer), gebruikt apps in diverse soorten en toepassingen. Een app om je tv-avond te plannen, je Facebookpagina te checken of je bankrekening te betalen: in de app-wereld is er voor ieder wat wils. 
Hoog tijd voor een heuse app-conferentie, vonden ze bij Hogeschool PXL (XIOS) in (…) Het hele nieuwsbericht

Iris Wainwright overleden

Zaterdag 13 april 2013
Houthalen-Helchteren - Iris Wainwright overledenDonderdag is Iris Wainwright overleden, de echtgenote van Ad Mathijsen. Ze was 74 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Sint-Jozef in Zonhoven. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Maria Hoekx overleden

Vrijdag 12 april 2013
Houthalen-Helchteren - Maria Hoekx overledenWoensdag is Maria Hoekx overleden, de weduwe van Nelis Rademakers. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Collectiedag WO I in Hasselt

Vrijdag 12 april 2013
Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) roept alle inwoners van Limburg op om voorwerpen, foto’s, brieven of andere herinneringen in verband met Wereldoorlog I op zondag 21 april mee te brengen naar de Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt. “De verzamelde stukken worden in het kader van het project Europeana 1914-1918 opgenomen in een centrale Europese databank. Tegelijk past de collectiedag in het project Limburg 1914-1918, waarmee de (…) Het hele nieuwsbericht
Dit jaar vindt Extrema Outdoor, het elektronische dance festival, plaats van 17 tot 19 mei aan het meer van Kelchterhoef. Om deze editie extra in de verf te zetten, komt XO Belgium samen met graffitiartiest Jan Rosius op de proppen met een leuk project. Rosius zal vanaf vrijdag 12 april op het Begijnenplein in Helchteren een kunstwerk maken dat nauw samenhangt met het festival. U kunt vanaf 18u gerust een kijkje komen nemen op het Begijnenplein.  Het graffitiproject is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen XO Belgium en het gemeentebestuur.

Het einde voor Windows XP

Maandag 8 april 2013
Softwaregigant Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat het over exact een jaar gaat stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Vanaf 8 april 2014 worden er geen updates meer uitgebracht. Het besturingssysteem is normaal zo ingesteld dat het automatisch zulke updates installeert om bugs en veiligheidsproblemen op te lossen. Over een jaar is het echter gedaan daarmee, waardoor PC’s met Windows XP op termijn kwetsbaar worden. Het besturingssysteem mag dan wel 12 jaar oud zijn, het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

André Evens overleden

Zondag 7 april 2013
Houthalen-Helchteren - André Evens overledenVrijdag is André Evens overleden, de echtgenoot van Henriette Tutelaars. Hij was 83 jaar. Dinsdag om 19u is er een gebedswake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. De uitvaartceremonie zal plaatsvinden in familiekring.  .
In een mededeling hebben de burgemeesters van negen Noord-Limburgse gemeenten vandaag de Vlaamse regering opgeroepen om op korte termijn op basis van het huidig voorgestelde traject een decreet in het Vlaams parlement in te dienen.
"Met het Strategisch Actieplan Limburg in Kwadraat (SALK) heeft de Vlaamse regering het voortouw genomen om de relance en de toekomst van Limburg in kaart te brengen. Tijdens de begrotingscontrole van vorige week werden ook extra middelen voorzien," aldus de (…) Het hele nieuwsbericht
Op zaterdag 20 april organiseert VVIA-Limburg (Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie) een open ledendag in het Mijndepot, gelegen in het hoofdgebouw van de voormalige koolmijn van Waterschei. Iedereen met belangstelling voor industriële archeologie is daar welkom! Je hoeft dus geen lid te zijn van de VVIA. In de voormiddag wordt er vergaderd en gediscussieerd en in de namiddag wordt de mijnsite bezocht. Meer info vind je hier.

De klokken zijn terug!

Woensdag 3 april 2013
De klokken zijn terug uit Rome en ze hangen onder meer in de toren van de Hasseltse kathedraal. Vanaf komende zaterdag (om 14u) worden daar op elke eerste zaterdag van de maand rondleidingen in georganiseerd door Geert Kooken, gevolgd door hippe beiaardmuziek.
Het beiaardmuseum is daar uitzonderlijk geopend tijdens de paasvakantie, telkens van 14 tot 17u en dat:
• tot zondag 7 april
• van dinsdag 9 tot zondag 14 april
Toegang: 1,5 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar gratis.

Alfons Millen overleden

Dinsdag 2 april 2013
Houthalen-Helchteren - Alfons Millen overledenVrijdag is Alfons Millen overleden, de koster van de St.-Jan Berchmanskerk in Sonnis. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van St.-Jan Berchmans in Sonnis.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen