Het overige nieuws

Rugpijn? Blijf bewegen!

Donderdag 28 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Rugpijn? Blijf bewegen!ZoomRugpijn? Blijf bewegen! Zodra men rugpijn heeft, is men nog minder geneigd om te bewegen. Terwijl dat juist erg belangrijk is. De sportdienst van de gemeente organiseert i.s.m. de Provinciale Sportdienst 2 sessies “rugscholing”. Regelmatig bewegen ondanks rugklachten vormt de rode draad in deze samenkomsten. Er wordt gewerkt rond stabilisatie- en mobilisatieoefeningen, versterkende oefeningen voor rug, buik en benen. Ook correcte tiltechnieken staan op het programma. De 2 samenkomsten staan gepland op dinsdagen 5 en 12 maart telkens van 13u30 tot 16u30. Deelnamebedrag is €15,00 en vooraf inschrijven op sportdienst, 011 79 39 33, sport[!]meeuwen-gruitrode.be.

Karate: 5 BK-medailles voor KCAR

Woensdag 27 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Karate: 5 BK-medailles voor KCARZoomAfgelopen weekend vond in Schoten het Belgisch karatekampioenschap plaats. KCAR Eksel/ Peer/ Helchteren/ Overpelt behaalde daar 5 keer brons. Indra Winters vocht zich knap 3de in de categorie preminimen. Een categorie hoger zag Laura Sikorski een finale aan haar neus voorbij gaan door een beslissing van de scheidsrechters. Toch behaalde ze nog een bronzen plak. Mirthe Conen en Marie De Rycke deden het even goed waardoor zaterdag werd afsloten met 4 medailles. Zondag deed Jasper Gielen er nog eentje bij door bij de junioren +68kg zich na een mooi parcours op het podium te knokken.

Klassenwedstrijd rond paddenoverzet

Woensdag 27 februari 2013
Natuurpunt roept scholen op om mee te werken aan de jaarlijkse paddenoverzet. Met steun van Froggy en Jommekeskrant organiseert de vereniging een klassenwedstrijd rond het personage ‘Kikker’ van auteur Max Velthuijs. Natuurpunt gaat op zoek naar de klas die de mooiste ‘Kikker’ tekent, timmert, schildert, boetseert of kleurt.
Daarnaast spoort Natuurpunt klassen aan om mee te werken aan de lokale paddenoverzetacties. De vereniging biedt ook een educatief (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Timmers overleden

Dinsdag 26 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Albert Timmers overledenVrijdag is Albert Timmers overleden, de weduwnaar van Virginie Kelchtermans. Hij was 94 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Geen provinciaal voetbal vandaag

Zondag 24 februari 2013
Het provinciaal comité van de KBVB heeft - het zal niemand verwonderen - alle voetbalwedstrijden in de provincie tot en met woensdag afgelast.
Houthalen-Helchteren - Dries Hollanders 2de in Beverbeek ClassicZoomDries Hollanders uit Helchteren is deze namiddag tweede geëindigd in de Beverbeek Classic in Hamont-Achel. Winnaar werd de Nederlander Nick van der Lijke. (Foto Marc Faes) Meer foto's

Vic Follon overleden

Vrijdag 15 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Vic Follon overledenWoensdag is Vic Follon overleden, de echtgenoot van Mia Claes. Hij was 83 jaar. De uitvaartceremonie zal plaatshebben in beperkte familiekring. Zaterdag om 19u is er een gebedswake in de parochiekerk van Helchteren.

Jean Bielen overleden

Donderdag 14 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Jean Bielen overledenMaandag is Jean Bielen overleden, de weduwnaar van Lucienne Hollanders en de levensgezel van Elza Deltour. Hij was 85 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Georges Dieliën overleden

Donderdag 14 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Georges Dieliën overledenMaandag is Georges Dieliën overleden, de echtgenoot van Ada De Gregorio. Hij was 67 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Roger Hollanders overleden

Dinsdag 12 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Roger Hollanders overledenZaterdag is Roger Hollanders overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Feyen. Hij was 61 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 9.30 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers.

Even die grijze massa laten werken

Dinsdag 12 februari 2013
Aan de hand van Lego-blokjes raadsels oplossen - het is ons vandaag nauwelijks gelukt. U wel? Kijk eens hier naar 55 afbeeldingen van Lego-blokjes die door hun structuur en schikking telkens verwijzen naar een film, liedje, popgroep, kinderverhaal...  Succes!

Rita Bessemans overleden

Maandag 11 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Rita Bessemans overledenDonderdag is Rita Bessemans overleden, de echtgenote van Jan Renckens. Ze was 66 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsdienst in de Evangelische kerk in Houthalen-Oost.

Jet Lenaerts

Maandag 11 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Jet LenaertsDonderdag is Jet Lenaerts overleden, de echtgenote van Maurice Luijten. Ze was 74 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een uitvaartceremonie (om 11 uur) in het crematorium in Hasselt. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Oppassen op de weg

Dinsdag 5 februari 2013
Het wordt in de komende uren link op de weg, verwacht weerman Ruben Weytjens: "Alles is mogelijk, zelfs tot 10 cm sneeuw. Maar ook smeltende sneeuw of regen, met name in het zuidwesten. 't Is een samenspel van meerdere parameters waarvan er eentje alles kan doen staan of vallen." Voorzichtig zijn dus, ook morgenvroeg.

De vink haalt het van de koolmees

Dinsdag 5 februari 2013
Het 13-de "Grote Vogelweekend" van Natuurpunt is een recordeditie geworden, meldt de organisatie. Afgelopen weekend hebben meer dan 10.000 mensen het aantal en de soorten vogels in hun tuin geteld, in totaal meer dan 390.000 vogels. Dat is meer dan ooit tevoren. Het gaat nog om voorlopige cijfers.
Het vaakst werd in de tuinen de vink waargenomen, gevolgd door de koolmees, de huismus, de merel en de pimpelmees. Gemiddeld werden er 37 vogels per tuin geteld, minder dan de 43 per tuin tijdens de koude winters van 2006 en 2011. In vergelijking met de vriesperiode van de voorbije weken waren de omstandigheden om vogels waar te nemen in de tuin minder gunstig. Bij sneeuw en vorst trekken vogels massaal op zoek naar voedsel in tuinen. Dat was het voorbije weekend minder het geval.

Daar komt de maan op...

Maandag 4 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Daar komt de maan op...ZoomHoe zou het zijn, een maansopgang mee te maken van in de ruimte? Zo, blijkt (zie foto boven). De foto vanuit het ruimtestation ISS gemaakt door de Canadese astronaut Chris Hadfield. Daarna postte hij de foto op Twitter. (Foto NASA - Chris Hadfield)

Een mailtje van Akindo

Maandag 4 februari 2013
"Beste lezers,
Akindo richt zich vooral tot mensen uit sociaal kwetsbare milieus en begeleidingshuizen uit Vlaanderen, zodat deze mensen ook een fijne vakantie krijgen. Help Akindo dus met het verzamelen van 'likes'. Vier verenigingen strijden voor de sponsoring van Interlight: een donatie van 15000 euro ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan.
Interlight heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop sympathisanten van de vier verenigingen zich fan kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Heeft uw kind autisme?

Maandag 4 februari 2013
Aanstaande vrijdag  8 februari, van 18 tot 21u, zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.

Mia Beijnsberger overleden

Zaterdag 2 februari 2013
Houthalen-Helchteren - Mia Beijnsberger overledenDonderdag is Mia Beijnsberger overleden, de echtgenote van Thei Janssen. Ze was 82 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen