Het overige nieuws

Limburg Vakantiepas bekroond

Donderdag 31 januari 2013
Toerisme Vlaanderen heeft gisteravond de Limburg Vakantiepas bekroond als de "Beste Toeristische Innovatie" van 2012.  Wie in Limburg op vakantie komt, kan met deze pas drie weken lang genieten van exclusieve kortingen. De voordeelpas is gratis te verkrijgen bij meer dan 250 deelnemende logiesuitbatingen en geldt voor ruim 50 attracties, gespreid over de hele provincie.
De Limburgse Vakantiepas is als promotiemiddel voor de toeristische ondernemers in Limburg overigens een regelrecht schot in de roos. Toerisme Limburg verdeelde sinds het najaar bijna 35.000 Vakantiepassen naar 310 toeristische ondernemers om er hun verblijfsgasten mee te plezieren. De meest bezochte attracties van het lopende laagseizoen zijn het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, Mijnmuseum Beringen en Vossemeren in Lommel.

Roger Raveel overleden

Woensdag 30 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Roger Raveel overledenZoomIn het ziekenhuis in Deinze is vanmorgen kunstschilder Roger Raveel overleden, een van de grootste kunstschilders van de voorbije decennia. Hij was 91 jaar. In zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie is een museum aan hem gewijd. 
Houthalen-Helchteren - Medailles op Vlaams karatekampioenschapZoomOp het Vlaams kampioenschap karate hebben Daphne Kuipers en Mirthe Conen zondag een derde plaats behaald in het Kata; Eva Kuipers nam het zilver mee naar huis en Laura Sikorski kroonde zich tot Vlaams kampioene. In de namiddag volgden de wedstrijden in het onderdeel Kumite. Hier was het brons voor Mirthe Conen, Sven Sikorski, Sindey Van Herreweghe en Tariq Khia. Zilver was hier voor Jasper Gielen, Brecht Evens, Lars Winters en Marie De Rycke. Indra Winters legde een zeer mooi parcours af en na een spannende (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Thiesters overleden

Dinsdag 29 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Lieske Thiesters overledenZondag is Lieske Thiesters overleden. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Rita Maes overleden

Dinsdag 29 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Rita Maes overledenIn het Jessaziekenhuis is zaterdag Rita Maes overleden, de echtgenote van Freddy Vandereyken. Ze was 58 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Nieuwe korstmossen in Vlaanderen

Maandag 28 januari 2013
Het "beukenvlekje" en de "kleine runenkorst" zijn twee nieuwe korstmossen in Vlaanderen. Allicht kunnen ze zich vestigen als gevolg van de klimaatopwarming, zo laat natuurbericht.be weten.
Korstmossen zijn opgebouwd uit een alg en een schimmel, die door symbiose met elkaar verbonden zijn. De alg staat in voor de fotosynthese, waarbij energie uit zonlicht wordt geproduceerd.
De twee nieuwe soorten werden op naam gebracht na microscopisch onderzoek van de sporen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen! Het is spekglad...

Zondag 27 januari 2013
Oppassen indien u nog de weg op moet: het is spekglad buiten! In de meeste gemeenten zijn de strooiwagens uitgereden.
Houthalen-Helchteren - Gratis naar... Mira & Jenne Decleir?ZoomWilt u kans maken op een gratis ticket voor het concert van Mira en Jenne Decleir, aanstaande woensdagavond in CC De Adelberg te Lommel? Het enige wat u moet doen is een mailtje sturen naar jan.buyens[!]ccdeadelberg.be VOOR maandagavond 18.00 uur. Uit alle mails worden er per Internetgazet-deelgemeente twee winnaars geloot die elk één gratis ticket krijgen. Een unieke kans om één van Vlaanderens beste zangeressen in combinatie met één van de beste acteurs (Jenne Decleir) op het podium te zien. En dit alles op teksten van Hugo Claus. Veel succes! Vergeet vooral niet uw adres te vermelden in de mail!

Weer geen provinciaal voetbal

Woensdag 23 januari 2013
Er wordt dit weekend weer niet gevoetbald in de provinciale reeksen. Dat heeft het provinciaal comité van de Voetbalbond beslist. De velden zijn immers nog onbespeelbaar, en vermits de dooi ten vroegste pas zondagmiddag intreedt, moet er zeker geen verbetering verwacht worden. Over de nationale reeksen is er nog geen beslissing genomen.

Louis Gijbels overleden

Zaterdag 19 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Louis Gijbels overledenDinsdag is Louis Gijbels overleden, de echtgenoot van Mathilde Biesmans. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen dinsdag in familiekring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Lillo.

Een maantje van Mars

Vrijdag 18 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Een maantje van MarsZoomHet lijkt op een gigantische stenen appel, maar de foto toont eigenlijk de Stickney-krater, de grootste op Phobos, een van de manen rond Mars. Stickney heeft een doormeter van meer dan 9 km, bijna de helft van de diameter van Phobos zelf. Deze prachtige foto werd vier jaar geleden genomen door de HiRISE-camera aan boord van de Mars Orbiter, van op een afstand van zowat 6000km van het maantje. De oorsprong van de merkwaardige groeven langs het oppervlak is onduidelijk. (Foto NASA) UPDATE "Zie ik daar in die grijze kraterrand geen afbeelding van een Marsmanneke op een fiets?" vraagt iemand...

Pas op voor sneeuwijs!

Vrijdag 18 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Pas op voor sneeuwijs!ZoomOndanks de aanhoudende vrieskou is het ijs op de meeste plaatsen nog niet dik genoeg om meerdere personen te kunnen dragen. Dat meldt weerman Ruben Weytjens. Een en ander heeft te maken met de bewolking die voortdurend over Limburg is aanwezig gebleven de voorbije dagen.
Weytjens: "In de thermometerhut (1,5m hoogte) kan het dan wel -3 tot -5 zijn, vlak aan het ijsoppervlak is het misschien maar -1 tot -2 omdat de warmte van het water niet voldoende kan uitstralen. IJs kan zelfs nog perfect aangroeien (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Wouters overleden

Donderdag 17 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Maria Wouters overledenIn het Jessa Ziekenhuis is dinsdag Maria Wouters overleden, de echtgenote van Andre Houben. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
De NASA verspreidde vandaag bijgaand filmpje van een gigantische eruptie op de zon. Die uitbarsting vond op nieuwjaarsochtend plaats. Het filmpje duurt slechts 17 seconden maar in werkelijkheid duurde deze uitbarsting vier uur.

Alda Buffa overleden

Dinsdag 15 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Alda Buffa overledenZaterdag is Alda Buffa overleden, de echtgenote van Jos Daniëls. Ze was 59 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Wat vangt de kat?

Maandag 14 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Wat vangt de kat?ZoomOm een beter zicht te krijgen op het voorkomen van muizen in Vlaanderen roept de Zoogdierenwerkgroep van Natuurpunt de hulp in van katten en hun eigenaars. Via de actie ‘Wat vangt de kat?’ vraagt de natuurvereniging aan de kattenbaasjes om foto’s door te sturen van de muizen die hun kat naar huis brengt. Dat kan via de website www.watvangtdekat.be. Aan de hand van de beelden willen de muizenexperts van de vereniging een schatting maken van de verschillende soorten muizen in (…) Het hele nieuwsbericht

Internaat Agnetendal 50 jaar

Zondag 13 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Internaat Agnetendal 50 jaarZoomOp zaterdag 27 april viert het internaat van Agnetendal in Peer zijn gouden jubileum met een academische zitting en een reünie voor de oud-internen. Zij vinden achter deze link alle info en kunnen daar ook rechtstreeks inschrijven om hun mede-internen en personeel van toen nog eens te ontmoeten. Misschien kent u nog wel oud-internen van Agnetendal die u ook op de hoogte kunt brengen?
Ter gelegenheid van het feestjaar “50 jaar internaat Agnetendal”, kleedde Zuster Ann zich nog eens in het oudste habijt van de beginjaren van het internaat en enkele internen trokken het oude groene schort-uniform van de school van toen nog eens aan...

Michel Keppens overleden

Zaterdag 12 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Michel Keppens overledenDonderdag is Michel Keppens overleden, de echtgenoot van Catho Arits. Hij was 87 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Louis Van Roey overleden

Zaterdag 12 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Louis Van Roey overledenDonderdag is Louis Van Roey overleden, de echtgenoot van Ida Cuyvers. Hij was 88 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartceremonie in de aula van het crematorium in Hasselt. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Maria Loos overleden

Vrijdag 11 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Maria Loos overledenWoensdag is Maria Loos overleden, de weduwe van Louis Eyckens. Ze was 86 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Liza Geerts overleden

Vrijdag 11 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Liza Geerts overledenWoensdag is Liza Geerts overleden, de weduwe van August Leyssens en Bart Vanhoudt. Ze was 92 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lillo. Zaterdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Auxilia helpt bij het studeren

Woensdag 9 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Auxilia helpt bij het studerenZoom De vrijwilligersorganisatie Auxilia helpt mensen tussen 7 en 77 jaar met hun studie. Vrijwilligers uit de hele provincie leveren gratis ondersteuning aan leerlingen die te maken hebben met beperkte kansen op intellectueel, fysiek of economisch vlak. Afgelopen schooljaar slaagde meer dan 80% van de geholpen leerlingen - wat bewijst dat deze unieke vorm van individuele ondersteuning aan huis werkt.
Dit jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Een buizerd met 'extensions'

Woensdag 9 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Een buizerd met 'extensions'Zoom"Vandaag mochten we een buizerd voorzien van heuse extensions," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "De vogel werd een tijdje geleden binnengebracht. Alle staartpennen waren gebroken en uiteengerafeld. Normaal gezien zou het maanden kunnen duren vooraleer deze pennen uitvallen en terug opnieuw aangroeien. Zo lang houden we een wilde vogel liever niet in een kooi, dus proberen we af en toe extensions te gebruiken. "Bedoeling is dat we de veren nemen van een in het Natuurhulpcentrum (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Wouters overleden

Woensdag 9 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Theo Wouters overledenZaterdag is Theo Wouters overleden, de echtgenoot van Jeny Heleven. Hij was 91 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Leo Vaes overleden

Woensdag 9 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Leo Vaes overledenZondag is Leo Vaes overleden, de echtgenoot van Virginie Claes. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lillo. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Arthur Leroy overleden

Dinsdag 8 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Arthur Leroy overledenZaterdag is Arthur Leroy overleden, de echtgenoot van Irène Van Briel. Hij was 84 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.

Daar zijn de pollen al...

Maandag 7 januari 2013
Veel mensen hebben nu al last van tranende ogen en verschrikkelijke niesbuien, terwijl het pas januari is. Maar de pollen slaan al toe, meldt Omroep Brabant. De boosdoeners zijn de els en de hazelaar. Vooral de pollen van de els zijn een belangrijke veroorzaker van hooikoorts.

Alice Diliën overleden

Zaterdag 5 januari 2013
Houthalen-Helchteren - Alice Diliën overledenDonderdag is Alice Diliën overleden, de echtgenote van Jef Meus. Ze was 73 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Laak. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Florke Mentens overleden

Woensdag 2 januari 2013
Zaterdag is Florke Mentens overleden, de weduwe van Walter Malaika. Ze was 85 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Vanavond wordt in alle gemeenten de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, waarna de schepenen worden verkozen - hoewel hun namen al lang bekend zijn.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen