Het overige nieuws

Karate: WK-succes voor KCAR

Maandag 30 september 2013
Op het WK karate in het Britse Crawley hebben de atleten van karateclub KCAR mooie successen geboekt: 1x goud, 2x zilver, 6x brons en 6x brons in team. Daphne Kuipers uit Eksel brak vrijdag het ijs door in haar categorie vice-wereldkampioene te worden in het onderdeel kata. In de namiddag deed Ward Lemmens uit Helchteren daar nog een bronzen plak bij. Op zaterdag werd het gaspedaal volledig ingedrukt. Eva Kuipers (Eksel), Mirthe Conen, Sidney Van Herreweghe, Indra Winters (Peer) en alweer Ward (…) Het hele nieuwsbericht

Vrije markt vanaf nu in Kelchterhoef

Zondag 29 september 2013
Na de sluiting van de vrije markt in Overpelt zal er vanaf 5 oktober in het voormalig automuseum Expo Kelchterhoef een nieuwe markt openen. De 'Overdekte Vrije Markt Expo Kelchterhoef' brengt in zeven hallen alle wereldmarkten bij elkaar, met een mix van oude en nieuwe producten. De bezoekers kunnen er ook terecht voor een hapje en een drankje, de kinderen kunnen zich in de tussentijd amuseren in het speelparadijs.

Louis Clerix overleden

Donderdag 26 september 2013
Houthalen-Helchteren - Louis Clerix overledenMaandag is Louis Clerix overleden, de echtgenoot van Elisa Weyen. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Lucie Timmers overleden

Woensdag 25 september 2013
Houthalen-Helchteren - Lucie Timmers overledenMaandag is Lucie Timmers overleden, de weduwe van Victor Gilissen. Ze was 82 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jos Clessens overleden

Dinsdag 24 september 2013
Houthalen-Helchteren - Jos Clessens overledenDonderdag is Jos Clessens overleden. Hij was 55 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Mist of geen mist, dat is de vraag

Vrijdag 20 september 2013
Houthalen-Helchteren - Mist of geen mist, dat is de vraagZoomVoor zondag en maandag bestaat de kans dat er 's ochtends mist ontstaat, zo melden ons de weervoorspellers. Mist is in feite niets anders dan bewolking dicht tegen het aardoppervlak, zegt weerman Ruben Weytjens. Niet in alle omstandigheden kan er mist ontstaan; het moet helder, vochtig en windstil zijn. Voorspellen of er al dan niet mist zal hangen is dus geen sinecure. Op zijn website heeft hij in een boeiend artikel uitvoerig beschreven hoe mist ontstaat. (WV)
Een onderneming die  de komende drie jaar investeringen doet, zal vanaf 2015 minder belastingen betalen op machines en uitrusting. Onder impuls van minister Muyters werd beslist om de onroerende voorheffing op materieel en outillage met 15 miljoen euro te verminderen. Voka vraagt al jarenlang om deze taks op machines af te bouwen, omdat die schadelijk is voor de industriële investeringen in Vlaanderen.
Vrijdag 20 september, aan de vooravond van de Werelddag Dementie, zendt TV Limburg de eerste aflevering uit van de docureeks “Geprikkeld door dementie”. In zes opeenvolgende afleveringen, telkens op vrijdagavond, bieden zeven Limburgse mensen met dementie, hun mantelzorgers en hulpverleners een kijk in hun dagelijkse leven.  “Deze reeks is opgedragen aan de meer dan 11.000 Limburgers met dementie en aan iedereen die een bijdrage levert om de kwaliteit van leven van personen met dementie en hun mantelzorgers te verhogen”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets.

Stemmen voor Neoscores

Woensdag 18 september 2013
Houthalen-Helchteren - Stemmen voor NeoscoresOp 7 november van vorig jaar speelde de Brussels Philharmonic, als eerste orkest zonder papieren partituren: die partituren stonden op een tablet. Neoscores, de onderneming die de software produceerde die dit huzarenstukje mogelijk maakte, werd opgezet door Ekselaar Bob Hamblok (foto). Als pianist en webdesigner kon hij  het beste van twee werelden combineren. 
Neoscores werd nu door de Kamer van Koophandel van Antwerpen genomineerd bij de acht meest beloftevolle starters van 2013. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Bob het zou halen van de zeven anderen. Waarom zouden we dan niet voor hem - Neoscores dus - stemmen? Dat kan via deze link. Stemmen kan tot en met zondag 22 september. Doen!
Nederlands leren is belangrijk. Maar het leren van onze taal vraagt tijd. Daarom biedt de provincie sinds 2007 een sociaal tolkendienst aan. Vanaf 1 januari 2014 start ook de dienstverlening rond sociaal vertalen op. Daartoe gaf de provincieraad op initiatief van gedeputeerde voor Welzijn, Frank Smeets (CD&V), vandaag groen licht.
Frank Smeets, gedeputeerde voor Welzijn: “Hulp en dienstverleners die geconfronteerd worden met cliënten die nog geen of onvoldoende (…) Het hele nieuwsbericht
De Koning Boudewijnstichting lanceerde zopas de projectoproep ‘Buurten op den buiten’. Buurtverenigingen maar ook andere verenigingen kunnen er een beroep op doen. Het moet gaan om bewonersprojecten voor hun buurt of dorp, die de kwaliteit van het (samen)leven verbeteren, de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners en projecten die alle buurt- of dorpsbewoners aanspreken. Een vereniging kan tot 5.000 euro steun krijgen. Dossiers moeten ingediend worden voor 30 september en de resultaten zijn gekend tegen 29 november 2013.
Meer informatie op de website van de Koning Boudewijnstichting.

Nu pas actie 'Veilig schoolverkeer'

Vrijdag 13 september 2013
Het nieuwe schooljaar is inmiddels al twee weken oud, maar nu pas wordt door provinciebestuur, politiediensten en beide Limburgse parketten een provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” georganiseerd.
Maar beter laat dan nooit, natuurlijk. De actie start maandag en duurt tot 14 oktober. 
In die periode gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen in de schoolomgeving. Zo zal men bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Zondag 'Toeren voor Thomas'

Donderdag 12 september 2013
Houthalen-Helchteren - Zondag 'Toeren voor Thomas'ZoomElk jaar wordt voor de 8ste keer de rit ‘Toeren voor Tomas” georganiseerd. Tomas (foto) is een jonge kerel die geen onderbenen heeft. Hij nam in het verleden ook wel eens deel aan de Boseindrun (met protheses, zoals de Zuid-Afrikaanse atleet Pistorius). Het doel van de rit is mindervalide sporters financieel te steunen bij de aanschaf van vaak dure sportmaterialen.
De tocht zelf is komende zondag 15 september; ze start om 9u aan de Bosuil in Neerpelt. Deelnemen (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Mattheus overleden

Donderdag 12 september 2013
Houthalen-Helchteren - Rik Mattheus overledenMaandag is Rik Mattheus overleden, de echtgenoot van Claire Kesters. Hij was 67 jaar. Zaterdag om 14 uur is er een uitvaartdienst met urne in de aula van Begrafenissen Witters en Baers.

Krokussen voor een appel en een ei

Woensdag 11 september 2013
Houthalen-Helchteren - Krokussen voor een appel en een eiZoomDe verkoop van krokussen loopt dit jaar slecht, meldt de Limburgse imkersbond.Men zit daar met nog ruim 80.000 krokussen in voorraad; die zouden normaal gezien al allemaal verkocht moeten zijn. Krokussen zijn belangrijk voor bijen, die daar goed voorjaarsstuifmeel uit halen.
De krokussen kosten 3 euro voor 50 stuks (daar kunt u ze zelf niet voor telen), ze zijn grootbloemig en hebben verschillende kleuren.
Bestellen kan per mail bij ghislain.louis[!]telenet.be met vermelding van het afhaalpunt. Die afhaalpunten zijn, telkens tussen 14 en 17u:
- Bijenhal Herkenrode op 15 en 22 september
- De Wulp Neerpelt op 15 september 
- Op ‘t Sonnis in Helchteren op 15 september 
- in het Heempark in Genk op 22 september.

Alfons Put overleden

Woensdag 11 september 2013
Houthalen-Helchteren - Alfons Put overledenMaandag is Alfons Put overleden, de echtgenoot van Lizette Deferme. Hij was 74 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Guido Quintens overleden

Dinsdag 10 september 2013
Houthalen-Helchteren - Guido Quintens overledenZondag is Guido Quintens overleden, de echtgenoot van Livia Oyen. Hij was 62 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. 

Affiche Sanicole nog uitgebreid

Maandag 9 september 2013
Houthalen-Helchteren - Affiche Sanicole nog uitgebreidZoomDe affiche van de International Sanicole Airshow, waar o.m. de Patrouille de France en de Super Constellation al op staan te pronken, is vervolledigd met het PC7-Team en de Baltic Bees (foto). Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.
Het Zwitserse PC7-Team zal komende zondag een wervelende show brengen op 9 Pilatus PC7 turboprop trainers. Tijdens de Royal International Air Tattoo in Engeland de grootste vliegshow ter wereld, werd het team nog bekroond met de (…) Het hele nieuwsbericht

Giovanni Fattizzo overleden

Maandag 9 september 2013
Zaterdag is Giovanni Fattizzo overleden, de echtgenoot van Rosina Meo. Hij was 68 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Oude landkaarten...

Zondag 8 september 2013
Wist u dat in de 17de eeuw de abdij van Sint-Truiden niet alleen het kasteel Ter Dolen bezat, maar ook talloze landbouwgronden in de omliggende gemeenten Eksel, Wijchmaal, Peer, Grote Brogel en Beverlo? In het kerkje van Laak, in de Kleine Heresteeg in Houthalen, kunt u zich op een tentoonstelling hiervan vergewissen op de kaarten van landmeter Lambert Warnouts uit 1690, aangevuld met latere kaarten van Ferraris (1770) en de kaart van de buurtwegen (1845). Zo krijgt u niet alleen een mooi overzicht van het grondbezit van de abdij, maar ook van het grondgebruik in enkele Kempense gemeenten tijdens de laatste 300 jaar. Nog te bezichtigen tot 20 september, alleen op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. Rondleidingen voor groepen na afspraak met martinkellens[!]houthalen-helchteren.be of via 011/49.20.96.(JL)

Annie Wehling overleden

Dinsdag 3 september 2013
Houthalen-Helchteren - Annie Wehling overledenZondag is Annie Wehling overleden, de weduwe van Joep Faust. Ze was 82 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwdienst (om 9.30 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Oost.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen