Het overige nieuws

Tribunaliteiten
Een reis start dikwijls op het computerscherm. Wat zoekacties in het digitale heelal, enkele muisklikken en de reis is besteld. Maar hoe geruisloos, smaakloos en kleurloos een reiscontract ook tot stand komt, een latere annulering of wijziging is een ander paar mouwen.
Zelfs jeugdige reizigers, nochtans geboren met de muis, mispakken zich wel eens. Zo bestelde in het Antwerpse een 16-jarige voor zichzelf en drie vrienden een 7-daagse reis naar Frankrijk. Op de factuur zag hij een vergissing en tien dagen (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Fietsroute van het jaar'

Vrijdag 27 juni 2014
Het fietspad langs de Vennbahn is door de Nederlandse toeristenorganisatie ANWB uitgeroepen tot de Fietsroute van het jaar 2014. Het pad is 125 kilometer lang en volgt een historisch treintracé van Aken via de Hoge Venen en de Ardennen naar Troisvierges, in het Groothertogdom Luxemburg. Het fietspad ligt grotendeels vrij van andere wegen zodat je dus echt midden in de natuur fietst.
Kabelkijkers zien de beelden van het WK voetbal tot 3 seconden later dan mensen die kijken via Belgacom TV. Dat meldt Waalsweekblad.be, dat een lezer citeert die aan La Meuse meldde dat hij de buren (Belgacom) al hoorde juichen voor een doelpunt, terwijl bij hem (de kabel) het doelpunt nog niet gemaakt was. Het probleem zit in de verschillende technieken die de diensten gebruiken om de beelden te ontvangen en door te geven, en in de analoge of digitale verspreiding. Ook tonen oudere tv's de beelden vaak eerder dan de moderne, die er eerst nog allerlei kwaliteitsbewerkingen mee uitvoeren, die al snel een seconde kunnen duren.

Anton Pazek overleden

Maandag 23 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Anton Pazek overledenVorige week maandag is Anton Pazek overleden. Hij was 76 jaar. Zaterdag werd er in intieme kring afscheid van hem genomen waarna hij gecremeerd werd.

Amelia Lambrechts overleden

Zaterdag 21 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Amelia Lambrechts overledenVorige zaterdag is Amelia Lambrechts overleden, de weduwe van Henri Bulen. Ze was 89 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden.  .

Paula Smits overleden

Zaterdag 21 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Paula Smits overledenDinsdag is Paula Smits overleden, de weduwe van Gaston Volders. Ze was 89 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartceremonie (om 11 uur) in het crematorium in Hasselt.

Wilfried Houben overleden

Zaterdag 21 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Wilfried Houben overledenDonderdag is Wilfried Houben overleden, de echtgenoot van Simone Steegmans. Hij was 73 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Provincie vernieuwt STROOM

Vrijdag 20 juni 2014
De provincieraad hechtte deze week zijn goedkeuring aan het nieuwe subsidiereglement voor STROOM. Dat is de provinciale subsidielijn die talent een duw in de rug geeft om zich professioneel te ontwikkelen. Bedoeling is te zorgen voor een betere omkadering, begeleiding  en ondersteuning van de aanvragers. STROOM focust op 2 vormen van subsidie: een opleidingsbeurs van maximum 2500 euro voor een workshop, masterclass of opleiding in binnen- of buitenland of een projectbeurs tot 7500 (…) Het hele nieuwsbericht

Alda Vanden Ecker overleden

Woensdag 18 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Alda Vanden Ecker overledenMaandag is Alda Vanden Ecker overleden, de weduwe van Mathieu Geelen. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd na een uitvaartceremonie (om 11 uur) in het crematorium in Hasselt.

Louis Kneffel overleden

Woensdag 18 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Louis Kneffel overledenZaterdag is Louis Kneffel overleden, de weduwnaar van Maria Corthouts. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Emma Baeten overleden

Dinsdag 17 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Emma Baeten overledenDonderdag is Emma Baeten overleden, de weduwe van Pierre Gerits. Ze was 94 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een afscheidsplechtigheid (om 10.30 uur) in de aula van begrafenissen schraepen-Mathijsen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Vraag op tijd naar de rekening

Zaterdag 14 juni 2014
Tribunaliteiten
Goede afspraken maken goede vrienden. Toch gaat menigeen zonder financiële afspraken in zee met een dienstverlener, of het nu een architect, (auto)hersteller of advocaat is. De klant vindt het fijn dat de dienstverlener al aan het werk schiet zonder over geld te spreken en de dienstverlener is blij met zijn opdracht. Men vertrouwt elkaar. Tot er na de wittebroodsweken een kink in de kabel komt. En daarna een afrekening.
Zo was er een architect in Oost-Vlaanderen die voor een kennis een eerste schets (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Prévot overleden

Vrijdag 13 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Paul Prévot overledenZaterdag is Paul Prévot overleden, de echtgenoot van Jutta Sommer. Hij was 63 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartceremonie (om 10.45 uur) in het crematorium in Hasselt.

Staaf Follon overleden

Vrijdag 13 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Staaf Follon overledenDinsdag is Staaf Follon overleden, de echtgenoot van Florentine Lijnen. Hij was 87 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartceremonie (om 11.30 uur) in intieme familiekring in het crematorium in Hasselt. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Alex Maley overleden

Donderdag 12 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Alex Maley overledenDinsdag is Alex Maley overleden. Hij was 46 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Tini Buyvoets overleden

Woensdag 11 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Tini Buyvoets overledenZaterdag is Tini Buyvoets overleden, de echtgenote van Jef Serroyen. Ze was 74 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Constance Broeders overleden

Zaterdag 7 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Constance Broeders overledenDonderdag is Constance Broeders overleden, de weduwe van Alfons Vanbilsen. Ze was 89 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum.
Houthalen-Helchteren - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. De dienst wil immers 24 uur per dag bereikbaar blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg weer een opleiding voor vrijwilligers en de dienst hoopt in heel Limburg een aantal geëngageerde mensen aan te spreken. Ben je sociaalvoelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je eenmaal per week 4 uur naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag de infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.

70 jaar geleden: D-day

Vrijdag 6 juni 2014
Houthalen-Helchteren - 70 jaar geleden: D-dayZoomVandaag is het precies 70 jaar geleden dat de landing in Normandië plaatsvond, één van de meest spectaculaire oorlogsoperaties ooit. Het was het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog op het Europese vasteland. Heel wat groten der aarde wonen vandaag de herdenking in Normandië bij; onder hen ook de Amerikaanse president Obama en koning Filip. Jan Leijskens was de voorbije dagen al ter plaatse en maakte op Omaha Beach deze foto's. UPDATE Het BBC Magazine heeft een mooi interactief artikel met historische teksten en opnamen van die dag bij de Britse omroep. Oorlogscorrespondent Richard Dimbleby zag in de nacht van 5 op 6 juni hoe de eerste vliegtuigen met parachutisten vertrokken, waarna op 6 juni de eerste - voorgeschreven - nieuwsbulletins over de landingen werden uitgezonden. Het artikel bevat naast audio-opnamen ook scans van notities, compleet met wijzigingen en aanpassingen op het laatste moment.
70 jaar geleden: D-day70 jaar geleden: D-day
70 jaar geleden: D-day70 jaar geleden: D-day
Zoom

Dit weekend SLimcontroles

Donderdag 5 juni 2014
Houthalen-Helchteren - Dit weekend SLimcontrolesOp initiatief van het provinciebestuur gaan alle lokale politiezones en ook de wegpolitie in het lange pinksterweekend SLimcontroles houden. Daarbij worden heel wat politiemensen ingezet om te controleren op alcohol, drugs en snelheid. Maar ook op papieren e.d..
Om mensen met een ernstige mobiliteitsbeperking te ondersteunen, is zopas de Mobiliteitscentrale voor Aangepast Vervoer Limburg, kortweg MAV Limburg, opgericht. “Personen met een mobiliteitsbeperking verliezen op tal van vlakken kansen en mogelijkheden”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets. “Met dit nieuwe initiatief willen het provinciebestuur en de Vlaamse overheid de zelfstandigheid en het sociaal contact van deze mensen verhogen.”
Heb je een mobiliteitsbeperking en (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen