Het overige nieuws

Paul Knaepen overleden

Zaterdag 29 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Paul Knaepen overledenWoensdag is Paul Knaepen overleden, de weduwnaar van Fina Pluymers. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Felix Follon overleden

Zaterdag 29 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Felix Follon overledenWoensdag is Felix Follon overleden, de echtgenoot van Rina Bancken. Hij was 70 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Vannacht gaan we naar 't zomeruur

Zaterdag 29 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Vannacht gaan we naar 't zomeruurVannacht kunt u één uur minder lang slapen, want het zomeruur is er weer... Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
De Vlaamse regering heeft vandaag een selectie gemaakt van de gemeenten waar tussen nu en 2020 regionale steun aan grote bedrijven kan gegeven worden. Meer dan de helft van de gemeenten op de regionale steunkaart ligt in Limburg. Ook Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren zijn er bij. Bij de selectie van de gemeenten werd rekening gehouden met de werkloosheidsgraad en het gemiddelde inkomen. De zogenaamde regionale steunkaart moet nu nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie.

Fernand Janssen overleden

Donderdag 27 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Fernand Janssen overledenDinsdag is Fernand Janssen overleden, de echtgenoot van Jeanine Maes. Hij was 59 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de parochiekerk van Houthalen.

Wil je politieman worden?

Woensdag 26 maart 2014
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) organiseert aanstaande zaterdag 29 maart,  in samenwerking met de rekruteringsdienst van de federale politie, van 10 tot 16u in de gebouwen aan de Marcel Habetslaan 7 in Genk een infodag om kandidaten-politieagent te informeren over een job bij de politie.
De infodag kadert in een nationaal initiatief van de rekruterings- en selectiedienst van de federale politie en is erop gericht om potentiële kandidaten (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Deckers overleden

Dinsdag 25 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Jean Deckers overledenZondag is Jean Deckers overleden, de echtgenoot van Lizette Jans. Hij was 76 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de Olmense Zoo...ZoomDaar groeien de jonge leeuwenwelpen als kool!
We weten niet of u het al gemerkt hebt, maar sinds kort zijn de Duitse tv-zenders weer op de kabel bij Belgacom. Daarmee worden de duizenden protesten gehonoreerd die de provider ontving nadat die zenders vorig jaar wegens "problemen met de auteursrechten" van de kabel waren verwijderd. De programma's van het ARD kunt u nu bekijken op kanaal 280, die van het ZDF op kanaal 281.

Yvonne Quintens overleden

Vrijdag 21 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Yvonne Quintens overledenWoensdag is Yvonne Quintens overleden, de weduwe van Alfred Rogiers. Ze was 89 jaar. Morgen/zaterdag wordt ze begraven , na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum.

Aanrijding zonder politie

Vrijdag 21 maart 2014
Tribunaliteiten
Vroeg of laat loopt zelfs de auto van de beste chauffeur bij een ongeval blikschade op. Dan is het zoeken naar het aanrijdingsformulier als de politie niet in de buurt is of andere katten te geselen heeft. Of, gewoon omdat het blauw-witte formulier voor één of beide chauffeurs de beste oplossing lijkt. Maar, samen met de andere ongelukkige chauffeur tot een sluitend en correct ingevuld aanrijdingsformulier komen, is een kunst. Het formulier biedt amper ruimte voor een oneliner. Tussen twee woorden kies (…) Het hele nieuwsbericht

Minder post morgen?

Donderdag 20 maart 2014
Morgenochtend begint het personeel van het sorteercentrum Antwerpen X van Bpost met een 24 urenstaking. Daarmee wil men protesteren tegen de stijgende werkdruk. Vermits in Antwerpen X de post voor Antwerpen en Limburg wordt gesorteerd, bestaat de kans dat u morgen geen post in de brievenbus gaat vinden.
Zaterdag om 20.30u treedt Raymond van het Groenewoud met zijn band op in Ciné Walburg in Hamont. De locatie alleen al geeft aan dat het een mooi, "intiem" concert zal worden. Volgens het programma is de titel van het concert "Bijna volwassen", maar uit ervaring weten we dat Raymond zijn repertoire graag aanpast aan het publiek. Tickets kosten in voorverkoop 16,50 euro en aan de kassa 19 euro, maar wij mogen per deelsite 2 vrijkaarten weggeven. Geinteresseerd? Mail dan zo snel mogelijk - met vermelding van woonplaats en Internetgazet - naar uitpunt[!]hamont-Achel.be. De eerste mailers krijgen via email een ticket doorgestuurd. Succes! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... Maar er zijn nog gewone tickets verkrijgbaar!

Maria Put overleden

Woensdag 19 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Maria Put overledenMaandag is Maria Put overleden, de weduwe van Edmond Servaes. Ze was 83 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen zaterdag in intieme familiekring plaatsvinden in de aula van het crematorium in Hasselt. 

Jef Bloemen overleden

Maandag 17 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Jef Bloemen overledenVrijdag is Jef Bloemen overleden, de echtgenoot van Emma Kelchtermans. Hij was 82 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartceremonie (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Opletten op snelwegen

Woensdag 12 maart 2014
Vanwege de concentraties aan fijnstof wordt er vandaag op sommige snelwegen een maximumsnelheid van 90 km/u gehanteerd. Ook in stadscentra - zoals Brussel - wordt de maximum toegelaten snelheid teruggeschroefd. Die situatie kan ook vrijdag en zaterdag nog voortduren. De meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij kunt u hier terugvinden.
Het gemeentebestuur van Leopoldsburg heeft in samenspraak met het carnavalscomité besloten alle activiteiten rond carnaval in de gemeente af te gelasten, dit naar aanleiding van het tragische ongeval van afgelopen zaterdag in Zonhoven. De afgelasting geldt de kroegentocht van vrijdagavond; het kindercarnaval, de heksenverbranding en het vuurwerk van zaterdag; en de carnavalstoet van zondag.

Swa Dekens overleden

Woensdag 12 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Swa Dekens overledenZaterdag is Swa Dekens overleden, de echtgenoot van Mathilde Haegdorens. Hij was 87 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren.

Jacques De Weirdt overleden

Woensdag 12 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Jacques De Weirdt overledenMaandag is Jacques De Weirdt overleden, de echtgenoot van Lydianne Werrens. Hij was 67 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Houthalen-Helchteren - Philomena Vanderspikken overledenVrijdag is Philomena Vanderspikken overleden, de weduwe van Jef Achten. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Laak. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Mobib-kaart kost 5 euro

Zondag 9 maart 2014
Afgelopen week ontvingen heel wat 65-plussers een brief van De Lijn waarin hen wordt gevraagd 5 euro te storten voor een Mobib-kaart, waarmee ze voortaan gratis op tram en bus kunnen. Wie binnen de 8 weken niet betaalt verliest zijn recht op gratis openbaar vervoer bij De Lijn. Gedaan dus met helemaal gratis. Als je dan die 5 euro vermenigvuldigt met de honderdduizenden 65-plussers dan kom je alvast aan een aardig kassa-kassa-bedragje. Deze Mobib-bijdrage zuivert tegelijk de matige of non-gebruikers van het openbaar vervoer uit. Ook dat is een verkapte besparing... (J.L.)
Houthalen-Helchteren - Volleybeker: Lommel klopt HelchterenZoomGisteren was het volle bak in de sporthal van het Wico in Lommel. Voor meer dan 150 geweldige supporters stond de heenmatch van de Beker van Limburg voor provinciale damesvolleyploegen op het programma, waar de Lovoc dames A uit 2de provinciale het opnamen tegen HVC Helchteren uit 1ste provinciale. Een moeilijke opdracht voor Lovoc. Maar Lovoc liet zich niet imponeren door de 2de geklasseerde uit 1ste provinciale! Karen Hollanders en een goed blokkerende Julie Nijs zetten de toon in set (…) Het hele nieuwsbericht
Volleybeker: Lommel klopt HelchterenVolleybeker: Lommel klopt HelchterenVolleybeker: Lommel klopt Helchteren
Zoom

De warmste 8 maart ooit

Zaterdag 8 maart 2014
Om 16u deze namiddag was het onder thermometerhut 18,6°C in Kleine Brogel, meldt weerman Ruben Weytjens. Daarmee is deze dag de warmste 8 maart ooit. Het record van 1906 is verbroken.
Tribunaliteiten
De Rode Duivels zijn hot en daar verandert een gelijkspel tegen Ivoorkust niets aan. Het gelaat en de naam van de spelers, de geuzennaam van de ploeg, ... ze doen rillen en de kassa rinkelen. De “Rode Duivels” is zelfs een merk en wie zonder toelating een slaatje uit dit merk slaat, waagt zich op dun ijs. Ook wie ongevraagd foto’s gebruikt van onze voetbalhelden denkt beter twee keer na. Het nobele gelaat van onze nationale helden valt onder het “portretrecht”. Met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Kort maar interessant (6)

Vrijdag 7 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Kort maar interessant (6)Zoom* Ooit een zonsondergang op Mars waargenomen? Op bijgaande foto ziet u er een. Vanwege de verre afstand is de zon er kleiner dan bij ons. De weinige kleuren die onderscheiden kunnen worden - iets rood in de hemel, iets blauw bij de zon - hebben te maken met de stofdeeltjes op het Marsoppervlak. (Foto NASA)
* Men kan zich afvragen of het voor een gemeente nog zin heeft bouwprojecten goed te keuren die ook winkelruimte aanbieden. Uit een studie van InRetail, de (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Brouwers overleden

Vrijdag 7 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Mariette Brouwers overledenIn het ziekenhuis in Genk is dinsdag Mariette Brouwers overleden, de weduwe van André Van Doormalen. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vanavond om 19u is er daar een gebedswake.

Jan Palmers overleden

Dinsdag 4 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Jan Palmers overledenDonderdag is Jan Palmers overleden, de weduwnaar van Colette Lijnen. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd ,na een uitvaartceremonie (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Michiel Gerits overleden

Dinsdag 4 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Michiel Gerits overledenDonderdag is Michiel Gerits overleden. Hij was 81 jaar. Vrijdag worden zijn assen begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Laak. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Cora Crotto overleden

Dinsdag 4 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Cora Crotto overledenZondag is Cora Crotto overleden, de weduwe van Guido Cantagallo. Ze was 92 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Tinus Wouters overleden

Maandag 3 maart 2014
Houthalen-Helchteren - Tinus Wouters overledenWoensdag is Tinus Wouters overleden, de weduwnaar van Mia Reymen. Hij was 76 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Houthalen-Helchteren - De Biehal blijft fietsroutenetwerk onderhoudenZoomVoor het onderhoud van het toeristisch fietsroutenetwerk kunnen het sociaal tewerkstellingscentrum De Biehal (Lommel) en arbeidscentrum De Wroeter (Kortessem) dit jaar rekenen op een bijdrage van 125.000 euro vanuit het SALK. Daardoor kunnen tien doelgroepwerknemers en twee omkaderingspersoneelsleden (op de foto samen met gedeputeerde Philtjens) daarin aan het werk blijven.
De Biehal en De Wroeter zetten sinds 2006 twee onderhoudsploegen in voor het uitvoeren van (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen