Het overige nieuws

Luc De Vos overleden

Zaterdag 29 november 2014
Houthalen-Helchteren - Luc De Vos overledenZoomIn de late namiddag is in Gent Luc De Vos overleden, de zanger van de groep Gorki. Een uiterst beminnelijk man en een groot zanger. Luc was pas 52 jaar. Hij was een vrolijk en intelligent man die niet alleen mooi zong maar ook boeken en columns schreef. Afgelopen zomer stond hij nog op 'Lommel Leeft' op het Marktplein in Lommel. (Foto Jan Buyens)

Agata Auria overleden

Donderdag 27 november 2014
Houthalen-Helchteren - Agata Auria overledenMaandag is Agata Auria overleden, de echtgenote van Michele Pergola. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

81 weekendongevallen

Dinsdag 25 november 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 61 met alleen stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 49 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 22%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Maria Smeyers overleden

Dinsdag 25 november 2014
Houthalen-Helchteren - Maria Smeyers overledenWoensdag is Maria Smeyers overleden, de weduwe van Frans Philipsen. Ze was 90 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Lillo. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Niet doen dus

Maandag 24 november 2014
Enkele lezers signaleren ons dat een uitnodiging van "Planeteo" aan een aantal "geselecteerde" mailadressen, nep is. De uitnodiging geldt voor deelname aan een onderzoek "naar het ecologisch bewustzijn".  En wie deelneemt zou een voucher voor gratis overnachtingen krijgen. Bespaar u dus de moeite; er klopt niets van!
Door de staking is er nagenoeg geen openbaar vervoer vanochtend. Er rijden in Limburg helemaal geen treinen. De meeste stelplaatsen van De Lijn en de pachtbedrijven zijn geblokkeerd. Er zijn maar enkele bussen uitgereden en die zijn dan ook nog vaak onderweg aan de kant gezet. De kans dat er überhaupt een bus aan de halte passeert, is klein. De NMBS en De Lijn verwachten dat de situatie voor de rest van de dag zo blijft.

Louis Vanharen overleden

Zaterdag 22 november 2014
Houthalen-Helchteren - Louis Vanharen overledenDinsdag is Louis Vanharen overleden, de echtgenoot van Annie Dolders. Hij was 65 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Cosimo Antico overleden

Zaterdag 22 november 2014
Houthalen-Helchteren - Cosimo Antico overledenDonderdag is Cosimo Antico overleden, de weudwnaar van Ada Falconieri. Hij was 87 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 14 uur) in de kerk van Meulenberg. Maandag om 18.30 uur is er daar een gebedswake.

Dankbaar om een deuk

Zaterdag 22 november 2014
Tribunaliteiten
Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei (…) Het hele nieuwsbericht

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 

Jef Hendrikx overleden

Donderdag 20 november 2014
Houthalen-Helchteren - Jef Hendrikx overledenIn het rusthuis Vinkenhof is dinsdag Jef Hendrikx overleden, de weduwnaar van Miet Wijns. Hij was 88 jaar. Zaterdag wordt zijn urne begraven na een uitvaartdienst (om 11.30 uur) in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Pieter Verjans overleden

Donderdag 20 november 2014
Houthalen-Helchteren - Pieter Verjans overledenDinsdag is Pieter Verjans overleden, de echtgenoot van Jacqueline Kelchtermans. Hij was 64 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwdienst (om 10 uur) in het crematorium van Hasselt.

Hubertine Vanhove overleden

Woensdag 19 november 2014
Houthalen-Helchteren - Hubertine Vanhove overledenZaterdag is Hubertine Vanhove overleden, de weduwe van Maurice Vanstiphout. Ze was 83 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Nieuwe dienstregeling van De Lijn

Dinsdag 18 november 2014
Vanaf 14 december lanceert De Lijn een nieuwe dienstregeling. Die maatregel heeft te maken met het nieuwe spoorwegplan van de NMBS dat diezelfde dag van start gaat. Of ook uw busverbinding veranderd is, kunt u hier lezen. UPDATE Ook aan de dienstregeling van belbussen en snelbussen is er hier en daar iets gewijzigd. 

Anni Houben overleden

Zaterdag 15 november 2014
Houthalen-Helchteren - Anni Houben overledenWoensdag is Anni Houben overleden, de weduwe van Francis Goven. Ze was 73 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Vandaag van 19 tot 20 uur kunt u haar een laatste groet brengen in het funerarium Witters en Baers, Weg naar Zwartberg 125 in Houthalen.

Waar zouden we staan zonder kip?

Woensdag 12 november 2014
De jaarlijkse kippenactie van Limburg.net was ook dit jaar weer een succes. Zo kochten 6.320 gezinnen een of meer kippen. Ter vergelijking: in 2008 waren dat er nog maar 700. Op die manier kregen dit jaar maar liefst 15.262 kippen een nieuwe thuis. Allemaal samen recycleren ze bijna 765 ton keukenafval op een natuurlijke manier, zowat 50 kilo per kip per jaar. Gemiddeld verzamelt Limburg.net zo’n 180 kilo organisch-biologisch afval per inwoner.

Riccardo Pellegrini overleden

Woensdag 12 november 2014
Houthalen-Helchteren - Riccardo Pellegrini overledenVrijdag is Riccardo Pellegrini overleden, de weduwnaar van Oria Macchini en de echtgenoot van Adalgisa Picchi. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Zolder-Lindeman. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Clara Van Houcke overleden

Woensdag 12 november 2014
Houthalen-Helchteren - Clara Van Houcke overledenZondag is Clara Van Houcke overleden, de weduwe van Roger Deproost. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd na een lezing in de Koninkrijkzaal Biesstraat 80 in Heusden-Zolder.

Meer dan 7.000 werkzoekende jongeren

Zaterdag 8 november 2014
Limburg telt momenteel zo'n 7.300 werkzoekende jongeren. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. De jeugdwerkloosheid in onze provincie bedraagt nu bijna 20 procent. Er zijn echter grote regionale verschillen. 15 procent van de jonge werkzoekenden woont in Noord-Limburg. De jongerenwerkloosheidsgraad is het grootst in Genk en Tongeren. Ook in Houthalen-Helchteren ligt die boven het Limburgse gemiddelde.

Privacy en pedofilie

Vrijdag 7 november 2014
Tribunaliteiten
Wie getuige is van een aanslag op de openbare veiligheid, op iemands leven of eigendom, moet dit melden aan de procureur des konings. Maar, heeft hij daarom het recht om stiekem een gesprek met een verdachte op te nemen en door te spelen aan de politie? Die vraag stelde zich voor het hof van beroep van Bergen nadat een persoon een andere persoon toevertrouwde dat hij betrokken was bij ernstige zedenfeiten met kinderen. De in vertrouwen genomen persoon vond dat hij het er niet bij kon laten, pleegde overleg met (…) Het hele nieuwsbericht
De parochies van het bisdom Hasselt hebben in het totaal een bedrag van 24.220,60 euro verzameld voor hulp aan de slachtoffers van het geweld in het Midden-Oosten. Op 15 augustus jl. werd in alle parochies en kerken van het land een bijzondere collecte gehouden als een antwoord op de oproep van de Belgische bisschoppen tot solidariteit met de christenen in het Midden-Oosten. Om de opbrengst van deze collecte ten goede te laten komen aan de christenen van Irak, Syrië en het Midden-Oosten werden (…) Het hele nieuwsbericht
In tegenstelling tot wat eerder werd bericht zal de mogelijkheid tot het aanvragen van de huidige Vlaamse renovatiepremie worden verlengd tot 30 november 2014. Die premie wordt een belastingvermindering/ belastingkrediet. Vanaf 1 december zult u de renovatiepremie zoals hij nu bestaat niet meer kunnen aanvragen, maar zult u moeten wachten tot de zomer van 2015 om een belastingvermindering aan te vragen. De Vlaamse renovatiepremie wordt dus stopgezet vanaf 1 december 2014. Alle voor 1 december (…) Het hele nieuwsbericht

Emma Agten overleden

Woensdag 5 november 2014
Houthalen-Helchteren - Emma Agten overledenZondag is Emma Agten overleden, de weduwe van Jos Swinnen. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

68 weekendongevallen

Maandag 3 november 2014
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 50 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 10 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen