Het overige nieuws

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (62)ZoomGefotografeerd door Lambert Reynders.

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - 'Om-armen': nieuw jaarthema bisdomOp 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Renovatie linkerrijstrook E314

Woensdag 26 augustus 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van complex 30 “Park Midden-Limburg” 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van complex 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.

Maria Lenaerts overleden

Woensdag 26 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Maria Lenaerts overledenGisteren is Maria Lenaerts overleden, de weduwe van Louis Poelmans. Zij was 93 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Herdenking Jef Ulburghs

Dinsdag 25 augustus 2015
Op maandag 31 augustus vieren vrienden van priester Jef Ulburghs een herdenking aan deze memorabele sociale voorvechter, die exact vijf jaar geleden overleed. De viering heeft plaats in Genk bij Stebo, Windekestraat 1. De viering start om 16u30 met een terugblik, een in memoriam, waarbij aan de aanwezigen de kans geboden wordt een korte getuigenis naar voor te brengen. Daarna volgt een korte lezing over de actuele betekenis van Jef Ulburghs in de nieuwe sociale bewegingen. De sprekers worden afgewisseld met (…) Het hele nieuwsbericht

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Man aangevallen door stier

Zondag 23 augustus 2015
In Heusden-Zolder is gisteren een veehouder in een stal zwaargewond geraakt toen hij door een stier werd aangevallen. De man is naar het Jessaziekenhuis in Hasselt overgebracht.

Aantal zorgboerderijen toegenomen

Zondag 23 augustus 2015
Het aantal zorgboerderijen in Limburg is vorig jaar toegenomen. In 2014 waren er 108 actief, 10 meer dan het jaar voordien. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. De bedrijfsactiviteit van de meeste zorgboerderijen is veelteelt, gevolgd door tuinbouw. Diverse sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, gezinszorg en onderwijs werken samen met de zorgboerderijen.
Ondanks de stijging van het aantal zorgboerderijen in onze provincie, blijft het aanbod onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden, zegt het Steunpunt Groen Zorg Limburg.

Asielzoekers krijgen geen geld

Zondag 23 augustus 2015
Het bericht dat momenteel op de sociale media gretig wordt gedeeld en dat zegt dat asielzoekers in ons land tot 40 euro per dag zouden krijgen van de overheid, klopt niet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft dat herhaald. Lees Francken reageert: "Asielzoekers krijgen geen geld"

Tilleke Haegdorens overleden

Vrijdag 21 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Tilleke Haegdorens overledenGisteren is Tilleke Haegdorens overleden, de weduwe van Swa Dekens. Zij was 88 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren.

Smiley (61)

Woensdag 19 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (61)ZoomDit is een héél mooie smiley. Roger Dalemans fotografeerde hem boven de Chiemsee in Beieren.

Roger Janssen overleden

Woensdag 19 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Roger Janssen overledenZaterdag is Roger Janssen overleden, de echtgenoot van Maria Aerts. Hij was 75 jaar. De crematieplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

Greet Coeckelbergh overleden

Dinsdag 18 augustus 2015
Zaterdag is Greet Coeckelbergh overleden. Zij was 57 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag om 11.30 uur plaats in de aula van begrafenissen Witters & Baers.

Uniek systeem voor wapenbeveiliging

Dinsdag 18 augustus 2015
Politie MidLim beschikt over een uniek systeem voor het beheren en controleren van de persoonlijke dienstwapens. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat politiemedewerkers enkel aan hun wapen kunnen als ze voor dienst gepland en ingelogd zijn.
Alle dienstwapens zijn voorzien van een chip. Buiten de diensturen worden ze opgeborgen in elektronische lockers. Deze kunnen enkel geopend worden met een individuele toegangsbadge.
Nieuw is dat de lockers nu ook gekoppeld zijn aan de voorgeprogrammeerde (…) Het hele nieuwsbericht

Patrick Vos overleden

Dinsdag 18 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Patrick Vos overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is vrijdag Patrick Vos overleden, de echtgenoot van Christel Smeets. Hij was 48 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Smiley (60)

Maandag 17 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (60)ZoomSonja Sleurs fotografeerde deze smiley op de European Indian Motorcycle Rally in Cheltenham, Engeland.

René Vangeneugden overleden

Maandag 17 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - René Vangeneugden overledenZaterdag is René Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Maria Servaes. Hij was 90 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

62 ongevallen in weekendverkeer

Maandag 17 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 13%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jos Reynders overleden

Maandag 17 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Jos Reynders overledenVrijdag vond in de aula van begrafenissen Baers de afscheidsplechtigheid plaats van Jos Reynders, de echtgenoot van Regina Müller. Hij was 83 jaar en overleed op 10 augustus.

Wim Baeten overleden

Zondag 16 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Wim Baeten overledenDinsdag is Wim Baeten overleden, de echtgenoot van Maine Cauberghs. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

Jean Melotte overleden

Vrijdag 14 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Jean Melotte overledenGisteren is Jean Melotte overleden, de echtgenoot van Maria Daniels. Hij was 79 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Een interessante nieuwssite

Vrijdag 14 augustus 2015
Als we op het internet iets interessants vinden, dan melden we dat hier even. Zo ontdekten we pas de nieuwe nieuwssite ii.nl. Zeer sober, maar o zo overzichtelijk en goed gemaakt. Bovendien is ze gratis toegankelijk: even registreren en klaar is Kees.

Smiley (59)

Donderdag 13 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (59)Zoom                                                         (Foto Bart Timmermans)

Maria Lijnen overleden

Woensdag 12 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Maria Lijnen overledenZaterdag is Maria Lijnen overleden, de weduwe van Jan Vrijsen. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Smiley (58)

Dinsdag 11 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (58)ZoomDe supporters van Esperanza Pelt die zondag met de bus naar de wedstrijd tegen Francs Borains reden, zaten voortdurend tegen deze smiley aan te kijken... (Foto Rob Cuyvers)
Houthalen-Helchteren - Gratis nachtbussen van Pukkelpop naar huisZoomVijf Noord-Limburgse gemeenten (Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Peer, Neerpelt en Lommel)  leggen opnieuw ieder een 300 euro bij om nachtbussen in te leggen vanuit Pukkelpop. De bussen vertrekken na de laatste optredens tegenover de kerk van Kiewit en doen dan de gebruikelijke halteplaatsen in de deelnemende gemeenten aan. (Foto Kris Verduyckt)

86 weekendongevallen

Maandag 10 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Florentina Kesters (102) overleden

Maandag 10 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Florentina Kesters (102) overledenVrijdag is Florentina Kesters overleden, de weduwe van Jozef Kerfs. Zij was 102 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren.

Paula Jaenen overleden

Zaterdag 8 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Paula Jaenen overledenOp 1 augustus is Paula Jaenen overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Smiley (57)

Donderdag 6 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (57)ZoomEen afvalbak op de parkeerplaats van een supermarkt in Zuid-Frankrijk. (Foto Max Braak)

Marcel Vanstiphout overleden

Donderdag 6 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Marcel Vanstiphout overledenGisteren is Marcel Vanstiphout overleden, de weduwnaar van Berthe Louwette. Hij was 90 jaar. De afscheidsviering en het bijzetten in de familiegrafkelder op de begraafplaats in Houthalen vinden in besloten kring plaats.

Oppassen met die televerkoop

Woensdag 5 augustus 2015
Bedrijven en particulieren worden dezer dagen opgebeld door mensen die zeggen te handelen voor de Cliniclowns. Ze bieden wijnpakketten of cava te koop aan en blijven aandringen, ook nadat je ze hebt afgewimpeld. Het gaat om oplichters. Op de website van de échte Clinclowns is een waarschuwing te lezen; daarin staat dat er momenteel mensen opgebeld worden om wijnpakketten te kopen maar dat dat niks met de Cliniclowns te maken heeft, want zij doen nooit aan televerkoop.
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (56)ZoomEen smiley van een wasmachine met een héél grote muil...

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Houthalen-Helchteren - Atalanta leidt in vlindertellingZoomUPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen