Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Wandelaars en fietsers: kijk uit naar vermisteZoomDe politie MidLim heeft deze namiddag een nieuw opsporingsbericht verspreid over de vermissing van Genkenaar Paolo Guarragi (65). Zaterdag werd de man als vermist opgegeven. Sindsdien is de politie onophoudelijk op zoek naar hem. Dinsdag werd een grootschalige zoekactie georganiseerd in Wijshagen (Meeuwen-Gruitrode) op basis van een aantal tips die in die richting wezen. Ondertussen werd ook met de drone gezocht. Helaas leverde geen van de zoekingen positief resultaat op.
De politie hoopt (…) Het hele nieuwsbericht

Het grote vlindertelweekend

Vrijdag 31 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Het grote vlindertelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend het jaarlijks vlindertelweekend. Het is de bedoeling dat je zaterdag en zondag vlinders gaat tellen in je tuin. Op deze speciale website vind je alle instructies hoe je de vlinders in je tuin het best kan spotten en tellen.

Smiley (55)

Woensdag 29 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (55)ZoomDe schaterlach van een microgolfoven... (Foto Jef Lingier)

Smiley (54)

Dinsdag 28 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (54)ZoomEen smiley gevormd door een pop van een lieveheersbeestje. (Foto Frido van Hertum)
Volgens de meest recente cijfers hebben 9.918 Limburgers een wapenvergunning. In ons land zijn 426.939 vuurwapens geregistreerd waarvan 37.022 in Limburg. In de provincies Henegouwen en Luik zijn de meeste wapens geregistreerd.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 17 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op bevel van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.
Vele Limburgse bedrijven kregen de afgelopen weken een factuur van BE Domein Host in de bus. Het gaat om een valse factuur voor de registratie van een domeinnaam op het internet. De bedrijven krijgen de raad die niet te betalen.
Het fenomeen van reclameronselaars die op bedrieglijke wijze geld proberen te verdienen met allerlei publicaties is niet nieuw. Vorige week bijvoorbeeld kwam Adressengids.Vlaanderen al in het nieuws, te meer omdat deze oplichters het logo van de Vlaamse overheid nabootsten.

Smiley (53)

Zondag 26 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (53)ZoomWat twee hommels op een zonnebloem vermogen, mailt Karin Saelmans.

De visie van Fobie

Zondag 26 juli 2015
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoomEn zo zag Fobie de gevolgen van de storm die gisteren vooral in Nederland over het land raasde...

Mia Kesters overleden

Vrijdag 24 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Mia Kesters overledenGisteren is Mia Kesters overleden. Zij was 84 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Floriano Ceciliani overleden

Vrijdag 24 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Floriano Ceciliani overledenDinsdag is Floriano Ceciliani overleden, de echtgenoot van Jeannine Van Hout. Hij was 63 jaar en wordt morgen gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (15.30 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt. Vandaag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.
Het aantal land- en tuinbouwbedrijven in België daalt ieder jaar. De totale oppervlakte van alle bedrijven samen neemt echter minder snel af. De land- en tuinbouwbedrijven worden met andere woorden gemiddeld almaar groter. In 34 jaar tijd is de gemiddelde oppervlakte van de bedrijven bijna verdriedubbeld, zowel in Vlaanderen (van 8,4 ha in 1980 tot 25,5 ha in 2014) als in Wallonië (van 20,8 ha tot 55,4 ha). Er is dus een verschuiving in het relatieve gewicht van de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekendongevallen in Limburg

Woensdag 22 juli 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met gewonden. Bij deze letselongevallen vielen 25 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 16  procent) positief bleken. Van zes bestuurders is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Smiley (52)

Woensdag 22 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (52)Zoom                                             Ingezonden door Gonny Theuwkens

Verboden pesticiden te sproeien

Woensdag 22 juli 2015
Het is maar dat je 't weet
Weinige mensen weten het, maar sinds  januari is het verboden pesticiden te gebruiken op de zone tussen de straatkant en de rooilijn. Meestal is die zone 3m breed en wordt ze door de eigenaar.aangelegd met kiezel of andere verharding. Pesticiden gebruiken op die zone is dus uit den boze, zo zegt het pesticidenreductiedecreet, Een en ander meldt Jelle Van den Berghe in de jongste editie van "Milieu en Natuur", een blad van de provincie. Bij het provinciebestuur is hij het aanspreekpunt voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Plessers overleden

Woensdag 22 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Toine Plessers overledenZaterdag is Toine Plessers overleden, de echtgenoot van Bertha Royackers. Hij was 85 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (om 13 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (20 uur) is er daar een avondwake.

Thomas Lijnen overleden

Woensdag 22 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Thomas Lijnen overledenVrijdag is Thomas Lijnen overleden, de weduwnaar van Lena Van Roey. Hij was 97 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
De tewerkstelling bij de Limburgse bouwbedrijven gaat zienderogen achteruit. Op drie jaar tijd gingen er hier meer dan duizend jobs verloren. Alleen al in de eerste vier maanden van dit  jaar verdwenen er in Limburg volgens de Bouwunie 348 arbeidsplaatsen in de bouw.

Smiley (51)

Zondag 19 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Smiley (51)ZoomHet regent vandaag, dus zijn er nog eens slakken te zien. Nelly Martens zag in haar tuin vanmorgen deze slaksmiley.
De Vlaamse provincies worden afgeslankt. Dat heeft de Vlaamse regering gisteren beslist. De afslanking heeft onder meer als gevolg dat er na de verkiezingen van 2018 in Limburg nog maar 30 provincieraadsleden en 4 gedeputeerden zullen zijn. Nu zijn er dat 63 en 6 gedeputeerden. De provincies behouden ook minder bevoegdheden.

70 cannabisplantages ontmanteld

Woensdag 15 juli 2015
Vorig jaar zijn in Limburg 70 cannabisplantages ontmanteld. Het aantal woninginbraken in onze provincie nam met bijna 3 procent toe en werden 7 procent meer auto's gestolen. Het aantal inbraken in Limburgse handelszaken is met 22 procent gedaald. Eén en ander blijkt uit de criminaliteitsstatistieken 2014.

Willy Horvath overleden

Dinsdag 14 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Willy Horvath overledenZaterdag is Willy Horvath overleden, de weduwnaar van Ella Klimesch en de echtgenoot van Erzsebet Otves. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Louis Eerdekens overleden

Dinsdag 14 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Louis Eerdekens overledenZondag is Louis Eerdekens overleden, de weduwnaar van Julienne Swennen. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.3O uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 57 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel en 43 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 1 zwaargewonde en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 46 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 11 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 50 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 11 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 40 ademtesten afgenomen, waarvan er 7 (of 18  procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Pieter Loyens overleden

Dinsdag 7 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Pieter Loyens overledenVrijdag is Pieter (Piet) Loyens overleden, de echtgenoot van Hubertina Driesen. Hij was 75 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (13 uur)  in het crematorium in Hasselt.

Madeleine Janssen overleden

Zondag 5 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Madeleine Janssen overledenVrijdag is Madeleine Janssen overleden, de weduwe van Gerard Meylaers. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren.
Het is maar dat je 't weet
Volgens de officiële cijfers van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2015 in totaal 11.209.044 inwoners, waarvan 5.703.950 vrouwen (51%) en 5.505.094 mannen (49%), wachtregister van asielzoekers niet meegerekend. De totale bevolkingsgroei voor 2014 bedroeg 58.528 personen, wat overeenkomt met een groeicijfer op jaarbasis van 0,5%. Dat cijfer is lichtjes hoger dan dat van 2013. Limburg telde op 1 januari 860.204 inwoners, 3.924 meer dan een jaar eerder.

Code oranje in de natuur

Donderdag 2 juli 2015
Het Agentschap Natuur en Bos heeft deze voormiddag beslist om voor de natuur- en bosgebieden van code geel naar code oranje over te schakelen. Door de hitte en droogte neemt het brandgevaar toe. Daarom zijn vanaf nu de brandtorens bemand en alle vergunningen voor kampvuren zijn ingetrokken. Het publiek wordt bovendien aangespoord tot extra voorzichtigheid in de natuur en bossen, en gevraagd om bij onheil de hulpdiensten te verwittigen.

Rosa 's Hertogen overleden

Donderdag 2 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Rosa 's Hertogen overledenDinsdag is Rosa 's Hertogen overleden, de weduwe van Louis Vandeloo. Zij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Morgennamiddag wordt in brasserie Belfleur de woning Binnenvaartstraat 16 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 15a14ca en heeft een K.I. van 865 euro.
De zomer kondigt zich positief aan voor het toerisme in Limburg. 87 % van de Limburgse logiesuitbaters verwacht evenveel of meer boekingen in vergelijking met 2014. En dat was ook al een uitstekende zomer, ondanks de vele regendagen. In de zomer van 2014 "checkten" 249.690 verblijfstoeristen in Limburg in. Zij waren goed voor 1.116.319 overnachtingen in hotels, gastenkamers, vakantieparken en campings. Gemiddeld bleven de toeristen 4,7 nachten. Zij spendeerden in de zomer alleen al bijna 91 miljoen euro.

Miet Bloemen overleden

Woensdag 1 juli 2015
Houthalen-Helchteren - Miet Bloemen overledenGisteren is Miet Bloemen overleden, de weduwe van Hans Fritzsche. Zij was 85 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen