Het overige nieuws

Bvba Nele Bertels opgericht

Vrijdag 29 april 2016
Nele Bertels en Rob Gielen, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Nele Bertels opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Schommelweg en heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het leveren van diensten in en aan de media en journalistiek werk, vertalings- en ondertitelingsopdrachten en het tolken voor doven en slechthorenden.

Nieuwe bvba: Act@Sorb

Vrijdag 29 april 2016
Act[!]Sorb: dat is de naam van de bvba die door Kenny Vanreppelen uit Hasselt, Jozef Peuters uit Zonhoven en Uwe Prade uit Mol werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Centrum Zuid in Houthalen-Helchteren en heeft een maatschappelijk kapitaal van 20.000 euro. De vennootschap heeft onder meer tot doel het verstrekken van adviezen, het maken van studies en coaching inzake beheer, planning, organisatie en audit van diverse aard waaronder de nationale en internationale regelgeving inzake veiligheid, gezondheid en milieu.

Miranda Hermans uit Lommel en Josephus Hermans en Gerda Mullens, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Hermans-Mullens opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 50.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het plaatsen van elektrische verwarmingsinstallaties en van brand- en diefstalmeldingsinstallaties. Verder installeert de bvba onder andere interfonie en toestellen voor personeelsopsporing.

Rita Van Oevelen overleden

Donderdag 28 april 2016
Houthalen-Helchteren - Rita Van Oevelen overledenZaterdag is de uit Houthalen afkomstige Rita Van Oevelen overleden, de echtgenote van Paul Caberg. Zij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Vic Poelmans overleden

Donderdag 28 april 2016
Houthalen-Helchteren - Vic Poelmans overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige Vic Poelmans overleden, de echtgenoot van Gerda Lambrighs. Hij was 76 jaar. De crematie vindt in intieme familiekring plaats. Vrijdag (20 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Tuilt-Kuringen.

Louisa Van Asten overleden

Woensdag 27 april 2016
Houthalen-Helchteren - Louisa Van Asten overledenOp 21 april is de uit Neerpelt afkomstige Louisa Van Asten overleden, de echtgenote van Albert Dries. Zij was 81 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Bvba Lumimmo opgericht

Woensdag 27 april 2016
Jan Renckens uit Hechtel-Eksel, Hans Vandermaesen uit Houthalen-Helchteren, Bart Swinnen uit Hasselt en Philippe Coudyser uit Moeskroen hebben de bvba Lumimmo opgericht met zetel aan de Berkenlaan in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap is onder meer handelen in roerende en onroerende zaken, IT-consultancy activiteiten, de organisatie van trade-beurzen en het uitvoeren van management-activiteiten.

Vzw Uitmuntend Limburg opgericht

Woensdag 27 april 2016
Limburg.net, de provincie Limburg, de vzw Rimo, de nv Mediahuis en de vzw FairFin hebben de vzw Uitmuntend Limburg opgericht. De zetel van de vereniging is gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. De vereniging stelt zich tot doel om bij te dragen aan een duurzame samenleving door mensen, lokale overheden en organisaties in de provincie Limburg en de stad Diest te sensibiliseren en te motiveren tot een actieve bijdrage aan duurzaamheid, gemeenschapszin en lokale producten. Om het gedrag van de deelnemers te sturen gebruikt de vereniging een puntensysteem in een provinciaal waarderend netwerk dat functioneert volgens de principes van een gemeenschapsmunt.

Zuster Alice Smets overleden

Woensdag 27 april 2016
Maandag is de uit Helchteren afkomstige zuster Alice Smets overleden. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bertem.

Beatrijs Gielen overleden

Woensdag 27 april 2016
Houthalen-Helchteren - Beatrijs Gielen overledenMaandag is Beatrijs Gielen overleden. Zij was 59 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Kerkuil overleeft schuurbrand

Dinsdag 26 april 2016
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - Kerkuil overleeft schuurbrandZoomIn het Nederlands-Limburgse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd had. In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnest waar een koppel kerkuilen zijn intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat ze zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt. Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden, bleek dat het ging om het vrouwtje dat vermoedelijk zo lang mogelijk haar nest (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De eengemaakte Nederlandstalige vertaling van het "Onze Vader" wordt op 27 november, het begin van de advent, ingevoerd in de rooms-katholieke Kerk. Dat gebeurt tegelijk in Nederland en in België, meldt de VRT. De katholieke scholen in ons land zullen in september al de nieuwe vertaling aanleren. Lees meer bij deredactie.be
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie 55 ademtesten af, waarvan er 6 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de alcoholcontroles in het kader van de SLim-acties werden 26 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

NMBS vernieuwt app

Maandag 25 april 2016
Het is maar dat je 't weet
De NMBS heeft haar app voor het reizigersverkeer vernieuwd. De routeplanner - voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone - werd aangepast om het traject van de gekozen trein nog nauwkeuriger weer te geven, meldt de spoorwegmaatschappij. De gebruiksvriendelijkheid is verhoogd, informatie bij hinder of storingen wordt beter weergegeven en nu kan je via een iPad vervoersbewijzen kopen.

Aantal starters kent terugval

Maandag 25 april 2016
Het aantal starters kent in maart 2016 een terugval in vergelijking met de eerste twee maanden van dit jaar maar blijft wel op het hoogste niveau voor de maand maart sinds 2011. Dat meldt VOKA Limburg.

Wat een moeder lijden kan

Maandag 25 april 2016


Vandaag tien jaar geleden bracht Bruce Springsteen de cd ‘We Shall Overcome: The Seeger Sessions’ uit. Het was zijn eerste en vooralsnog enige album zonder eigen werk. De plaat bevatte alleen folksongs en traditionals die Pete Seeger populair had gemaakt. Daar was ‘Mrs. McGrath’ bij. Lees op de Jukeboxkalender hoe dit lied uit de Eerste Wereldoorlog het verdriet van een moeder beschrijft.

De republiek

Zondag 24 april 2016


Vandaag honderd jaar geleden begon in Dublin de Paasopstand. De rebellen riepen de Ierse Republiek uit, maar bleken geen partij over de Britse overmacht. De revolutie heeft wel veel teweeggebracht en zindert eigenlijk tot vandaag door. Achter deze link lezen we over de songs die deze herinnering levend houden, zoals het door een pastoor geschreven ‘Foggy Dew’, hier in de uitvoering van Sinead O’Connor en The Chieftains
Tribunaliteiten
Moet een valsebommelder betalen voor de tussenkomst van de politie en waarom een echte bommenlegger dan niet?
Dat vroeg het hof van beroep van Gent zich af toen het te maken kreeg met de onrustwekkende verdwijning van een dame op weg naar haar huisarts. Dertig politiemensen gingen aan de slag. Er volgde een zoektocht naar telefoongegevens, ondervragingen, bijstand van tolken enz. Op de avond van de verdwijning kwam er al een anonieme oproep. Een Afrikaanse mannenstem vroeg: ‘Ken jij H.A.? 50.000 euro (…) Het hele nieuwsbericht

Bvba Alinco failliet

Vrijdag 22 april 2016
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba Alinco met maatschappelijke zetel aan de Berkenstraat in Houthalen-Helchteren failliet verklaard. De firma werd op 5 februari 1988 opgericht.

Waarschuwing voor nepmails

Vrijdag 22 april 2016
Het is maar dat je 't weet
Wie een mail krijgt van 'Intrum Justitia' met als onderwerp 'Intrum Justitia' of 'openstaande factuur' moet goed opletten. Het gaat om valse mails met een bijlage (factuur) of een link (download factuur) die kwaadaardige software bevat. Open deze bijlage of link niet, zegt de politiezone Noordoost Limburg.
"We blijven waarschuwen, omdat er nog altijd personen zijn die deze bijlage of link wel openen en zo hun pc met een virus besmetten. Dit virus is een zogeheten Cryptolocker, een vorm van malware dat de bestanden op een computer als het ware gijzelt. Tegen betaling wordt de computer weer vrijgegeven", luidt het.
Advies: verwijder de mail, maak geen geld over en open vooral de bijlage of link niet.

Ten strijde tegen de hondendrol

Donderdag 21 april 2016
Vandaag gelezen
Burgemeester Manuela Carmena van Madrid heeft genoeg van honden die de stoepen, parken en andere publieke ruimtes bevuilen. De baasjes zullen versteld staan van de nieuwe regels, zegt ze. De minimumboete voor clandestien gelegde en niet opgeruimde hondendrollen is 751 euro. Wie dat geld niet heeft, mag de boete afkopen door in het weekeinde een werkstraf te doen, zoals vegen of ander schoonmaakwerk.
In de Madrileense voorstad Brunete hebben ze het anders aangepakt. Daar hielden toezichthouders (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: B.S.S.S.

Donderdag 21 april 2016
Be Smart Security Services (B.S.S.S.): dat is de naam van de nieuwe bvba met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Oprichter is de bvba Fortinvest uit het Vlaams-Brabantse Zemst. B.S.S.S. zal zich onder meer inlaten met de installatie van bewakings- en beveiligingssystemen.

Bvba Autntic opgericht

Woensdag 20 april 2016
De Nederlander Martien Voorbij heeft de bvba Autntic opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen, onder andere op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen.

Leneke Claes overleden

Dinsdag 19 april 2016
Houthalen-Helchteren - Leneke Claes overledenGisteren is Leneke Claes overleden, de weduwe van Jean Wagemans. Zij was 93 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (13 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Maria Poelmans overleden

Dinsdag 19 april 2016
Houthalen-Helchteren - Maria Poelmans overledenZaterdag is Maria Poelmans overleden, de echtgenote van Renatus Poelmans. Zij was 81 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Twee rijbewijzen ingetrokken

Dinsdag 19 april 2016
Politie MidLim controleerde maandagavond 192 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Eén bestuurder had teveel gedronken. Twee bestuurders testten positief op het gebruik van drugs. Hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden. Er werden twee voertuigen getakeld en men schreef ook nog enkele pv’s uit voor verkeersovertredingen.

Nieuwe bvba: Imduzz

Dinsdag 19 april 2016
De bvba Ineltec uit Houthalen-Helchteren en de bvba E-Motion Services uit Kortessem hebben de bvba Imduzz opgericht. De zetel van deze nieuwe bvba is gevestigd in het Europark in Houthalen-Helchteren. Imduzz is een onderneming van onroerende goederen.
Politie MidLim controleerde zaterdagavond op verschillende locaties 509 bestuurders op alcohol en drugs. 11 bestuurders hadden teveel gedronken. Daarnaast kregen drie bestuurders een pv voor een verkeersovertreding.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 88 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 15 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 47 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 19%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Barbara Banasiak overleden

Maandag 18 april 2016
Houthalen-Helchteren - Barbara Banasiak overledenDonderdag is Barbara Banasiak overleden, de weduwe van Frans Kazmierczak. Zij was 83 jaar en wordt zaterdag begraven na de afscheidsdienst (10.30 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Biljartclub De Schacht uit Houthalen-Helchteren heeft gisteravond het jaarlijkse biljarttornooi van BC De Ketsers in Hechtel gewonnen, ondanks het thuisvoordeel van de eigen ploeg van De Ketsers. Bij De Schacht mochten Rudi Serroyen, Luc Deneyer en Giuseppe Costa eindelijk met een beker naar huis, nadat ze al tweemaal een tweede plaats in een finale van een bekertornooi behaalden. De Schacht BC is gevestigd in Café "De Puinhoop" in Houthalen-Helchteren. Nieuwe leden zijn steeds welkom, is ons verzekerd.
De gemiddelde prijs van een woning in Limburg is nog altijd minder dan 275.000 euro, meldt TVL. In 13 Limburgse gemeenten (Lommel, Hamont-Achel, Overpelt, Peer, Meeuwen-Gruitrode, Beringen, As, Leopoldsburg, Tongeren, Halen, Gingelom, Heers, Heusden-Zolder) kan je gemiddeld nog voor minder dan 200.000 euro een huis kopen. Dat blijkt een onderzoek van het economisch magazine Trends. Limburg is de enige Vlaamse provincie waar je op het hele grondgebied gemiddeld nooit meer dan 275.000 euro betaalt voor een woonhuis.
In Houthalen-Helchteren gebeurden vorig jaar 137 verkeersongevallen. Daarbij vielen 205 slachtoffers: 5 doden, 14 zwaargewonden en 186 lichtgewonden.

Luc Goris overleden

Zaterdag 16 april 2016
Houthalen-Helchteren - Luc Goris overledenMaandag is Luc Goris overleden, de echtgenoot van Jeanne Moons. Hij was 71 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Flitsmarathon volgende week

Vrijdag 15 april 2016
Het is maar dat je 't weet
In veel landen lanceert de politie op woensdag en donderdag van volgende week een flitsmarathon. Ook in ons land!

Petrus Gilissen overleden

Vrijdag 15 april 2016
Houthalen-Helchteren - Petrus Gilissen overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige Petrus Gilissen overleden, de echtgenoot van Louisa Gelders. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Termolen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Toiletten maar geen riolering

Donderdag 14 april 2016
Vandaag gelezen
India bouwt in hoog tempo toiletten, maar riolering ontbreekt. Sinds de campagne Swachh Bharat (Clean India) van start ging in 2014 zijn er meer dan vijf miljoen toiletten gebouwd. Uit een recent onderzoek van de overheid blijkt echter dat in veel dorpen geen goede afvoer van afvalwater is geregeld. In veel steden kan de riolering de hoeveelheid afvalwater niet aan, en worden de gemeenschappelijke toiletten niet goed schoongemaakt. Milieuactiviste Sunita Narain: "Het probleem is dat we toiletten met (…) Het hele nieuwsbericht
Burhan Arbaz uit Houthalen-Helchteren en Fatma Arbaz uit Koersel hebben de commanditaire vennootschap Arbaz Insurance opgericht met zetel aan de Diepestraat in Houthalen-Helchteren. De vennootschap heeft tot doel het beheer als tussenpersoon van een agentschap van P&V verzekeringen uit Brussel.

Lèneke Martens overleden

Donderdag 14 april 2016
Houthalen-Helchteren - Lèneke Martens overledenZondag is in WZC Het Dorp in Helchteren Lèneke Martens overleden, de weduwe van Leo Clijsters. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Genk-Centrum.

Theo Cardinaels overleden

Woensdag 13 april 2016
Houthalen-Helchteren - Theo Cardinaels overledenMaandag is Theo Cardinaels overleden, de echtgenoot van Lea Gerits. Hij was 77 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Raoul Kenens overleden

Woensdag 13 april 2016
Houthalen-Helchteren - Raoul Kenens overledenZondag is Raoul Kenens overleden, de echtgenoot van Mia Kuppens. Hij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Zondag 15 mei vindt de ‘Ford Lommel Proving Ground fietsdag’ plaats. Naar jaarlijkse gewoonte maken Ford prototypes voor één dag plaats voor fietsers en skeelers op Ford’s testbanen in Lommel. Het is een unieke kans om de 80 kilometer wegen tellende infrastructuur te ontdekken. De toegang is gratis, de poorten zijn geopend van 9 tot 16 uur.

Smiley (76)

Dinsdag 12 april 2016
Houthalen-Helchteren - Smiley (76)ZoomEmilie Boogers maakte deze smiley-foto in Zuid-Afrika, op de panoramische route bij de 3 Rondavels.

De uitvinding van rock-'n-roll

Dinsdag 12 april 2016


Vandaag is het al 62 jaar geleden dat Bill Haley & His Comets ‘Rock Around The Clock’ opnamen. Je zou kunnen zeggen dat daarmee de rock-‘n-roll werd uitgevonden, maar volgens de Jukeboxkalender klopt dat niet helemaal. In elk geval werd het een van de meest verkochte plaatjes aller tijden. En dat terwijl het eigenlijk een cover was en oorspronkelijk alleen maar op een B-kantje verscheen.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 83 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 14 (of 25%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf. In het kader van de SLim-controleacties van afgelopen weekend werd er 20 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.
Vandaag gelezen
De enige radiotherapiemachine in heel Oeganda is stuk. De machine, die uit 1995 dateert, is waarschijnlijk niet meer te repareren, zegt directeur Jackson Orem van het kankerinstituut in het ziekenhuis van Mulago. Kankerpatiënten die bestraling nodig hebben moeten wachten tot er volgend jaar een nieuwe machine wordt geïnstalleerd, of uitwijken naar Kenia - mits ze dat kunnen betalen.
Vorig jaar werden 44.000 nieuwe patiënten geregistreerd - uit Oeganda, maar ook uit omringende landen die zelf de apparatuur niet hebben. Volgens het ziekenhuis wordt 75 procent van hen getroffen door het feit dat de machine nu kapot is. (Bron: ii.nl)

Jef Geybels overleden

Zaterdag 9 april 2016
Houthalen-Helchteren - Jef Geybels overledenDonderdag is Jef Geybels overleden, de echtgenoot van Hilda Houben. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Lillo.

Jef Stevens overleden

Zaterdag 9 april 2016
Woensdag is de uit Hamont afkomstige Jef Stevens overleden, de echtgenoot van Alice Vanhoof. Hij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in WZC Het Dorp in Helchteren.

Contractbreuk door ziekte

Vrijdag 8 april 2016
Tribunaliteiten
"Je kan misschien aan de greep van mensen ontsnappen, maar niet aan de greep van een stuk papier waarop je handtekening staat", schreef de Vlaamse auteur Ward Ruyslinck. Dat ondervond een dame die samen met haar man aan de kust een handelszaak overnam om er een horecazaak te openen. Na de ondertekening van het contract kreeg zij van haar dokter te horen dat bij de verwijdering van twee huidvlekken een agressieve huidkanker was vastgesteld. Vijf jaar eerder had zij hier ook al mee te maken. Een chirurgisch (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Schillebeeks overleden

Vrijdag 8 april 2016
Houthalen-Helchteren - Louis Schillebeeks overledenDinsdag is Louis Schillebeeks overleden, de echtgenoot van Mieke Put. Hij was 83 jaar en wordt morgen begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vanavond (19 uur) is er daar een avondwake.
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar waren er in Limburg 192 faillissementen, een daling met 22,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling was het grootst in de zakelijke dienstverlening, de transportsector en de bouw. De horeca blijft het zwakke broertje.

Wie en wanneer?

Woensdag 6 april 2016
Houthalen-Helchteren - Wie en wanneer?ZoomEen foto van een trouwstoet(je)... Op de voorgrond een STOP-verkeersbord, op de achtergrond een oude boerderij. Rechts een nauwelijks zichtbare hoek van een gebouw met reclameplaten voor "BUTAGAZ" en - vermoedelijk, want moeilijk te lezen - KINDERWAGENS. Deze foto dook in Eksel op in het archief van een voormalig pastoor. Wie herkent deze plek, en om welke mensen zou het gaan? Je mag op dit bericht hieronder reageren of je tip mailen naar redactie[!]internetgazet.be, wij sturen die dan door naar de onderzoekers in Hechtel-Eksel.

Margriet Sannen overleden

Woensdag 6 april 2016
Houthalen-Helchteren - Margriet Sannen overledenMaandag is de uit Koersel afkomstige Margriet Sannen overleden, de echtgenote van Jean Leduc. Zij was 82 jaar. De afscheidsdienst vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De begraving van de asurne vindt in intieme familiekring plaats op de begraafplaats van Houthalen.

Valère Coomans overleden

Dinsdag 5 april 2016
Houthalen-Helchteren - Valère Coomans overledenZaterdag is Valère Coomans overleden. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 u.) in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Madeleine Vrolix overleden

Dinsdag 5 april 2016
Houthalen-Helchteren - Madeleine Vrolix overledenIn WZC Berckenbosch in Heusden-Zolder is zaterdag de uit Helchteren afkomstige Madeleine Vrolikx overleden, de weduwe van Jozef Gorzonzola en de levenspartner van Georges Schepers. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring.
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 56 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 12 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 33 ademtesten af, waarvan er 5 (of 15%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.
Ali Bekar uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba D&C Terrasoverkapping opgericht met zetel aan de Bremstraat. De vennootschap heeft onder meer tot doel de montage van terrasoverkappingen, de montage van serres en veranda's en het vervaardigen en plaatsen van houten vensterluiken. Ze heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Raimondo Casagrande overleden

Zaterdag 2 april 2016
Houthalen-Helchteren - Raimondo Casagrande overledenWoensdag is Raimondo Casagrande overleden, de echtgenoot van Micheline Di Lernia. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen