Het overige nieuws

Lucienne Billen overleden

Vrijdag 29 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Lucienne Billen overledenMaandag is Lucienne Billen overleden. Zij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Vanavond (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.
De aanwezigheid van een aantal vermaarde fokkerijen in onze provincie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat heel wat mensen de paardensport, hetzij recreatief, hetzij professioneel beoefenen. Dit maakt dat in Limburg 15 % van het Vlaamse totaal oftewel meer dan 20.000 paarden worden gehouden.
De sterke groei van de paardenhouderij leidt ertoe dat steeds meer stallen en faciliteiten in het landschap verschijnen en dat fokkerijen, africhtingsstallen, rijhallen, dierenartsenpraktijken worden gebouwd om aan deze economische sector gestalte te geven.
Houthalen-Helchteren - Politie wijst op uitrusting motorrijdersDe politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Carlo Orens uit Diksmuide en Patricia Roggen uit Meeuwen-Gruitrode hebben de commanditaire vennootschap 't Zoete Zoute opgericht met zetel aan de Bosstraat in Helchteren. De vennootschap heeft onder meer tot doel het uitbaten van een drank- en eetgelegenheid, alle activiteiten van traiteur en het verzorgen van cateringservices.

Augusta Theys overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Augusta Theys overledenZaterdag is Augusta Theys overleden, de echtgenote van Louis Maris. Zij was 82 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lillo-Houthalen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Rosaa Schulik overleden

Maandag 25 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Rosaa Schulik overledenZaterdag is Rosaa Schulik overleden, de weduwe van Hryhorij Bihun. Zij was 92 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.  Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna er gelegenheid tot groeten is in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Rita Maes overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Rita Maes overledenOp 15 juli overleed Rita Maes. Zij was 74 jaar en wordt dinsdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put.

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Houthalen-Helchteren - EngelenstemZoomVandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.
Het is maar dat je 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Jansen overleden

Woensdag 20 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Frans Jansen overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Frans Jansen overleden, de echtgenoot van Alice Jansen. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zijn asurne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroetingsmoment; vrijdag (19-19.30 uur) in funerarrium Witters in Eksel.

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Een prettige vakantie!Zoom(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

Inbrekers nee, Pokémon ja

Dinsdag 19 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Inbrekers nee, Pokémon jaZoomOndanks alle negatieve geluiden ziet de politie van Roosendaal de Pokémon Go-rage ook positief in, meldt Omroep Brabant. Sterker nog: de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen. Spelers worden opgeroepen om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémon-jacht verdachte situaties tegenkomen, het nummer 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go-spelers, die tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en/of een signalement van een verdacht persoon", aldus een woordvoerster van de politie in Roosendaal.

Tips bij hitte en ozonpieken

Dinsdag 19 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Momenteel heersen er extreme temperaturen. Op dergelijke dagen blijf je de hitte de baas door voldoende te drinken, lichamelijke inspanning te beperken en voor verkoeling te zorgen. Deze eenvoudige tips kunnen ongemak en gezondheidsrisico’s voorkomen:
- Drink voldoende. Drink meer water dan gewoonlijk: minstens 1.5 liter in rust. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden, gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Drink (…) Het hele nieuwsbericht
Het is vakantie en dat is te merken aan het relatief lage aantal verkeersongevallen afgelopen weekend in de provincie. In totaal telde de politie er 48. Daarbij vielen 1 zwaar- en 16 lichtgewonden. De ongevallen leidden tot 36 ademtesten waarvan er liefst 9 (of 25 procent!) positief uitvielen. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Vakantie in Zwitserland?

Maandag 18 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Ha, u gaat op vakantie in Zwitserland? Dat land is geen lid van de EU en dat laat zich merken in de GSM-tarieven. In de EU-landen betaalt u voor surfen op het internet 6,1 cent per megabyte; in Zwitserland is dat liefst 14,52 euro per megabyte of 238 keer zoveel! Bellen in Zwitserland kost 2,75 euro per minuut, in de EU-landen is dat slechts 6,1 cent per minuut. Een smsje sturen in Zwitserland kost 75 cent, in de EU-landen is dat 2,4 cent. Dat scheelt allemaal een slok op een borrel!

Wijn in plaats van melk

Maandag 18 juli 2016
Vandaag gelezen
Jean-François Baele in Bovesse (provincie Namen) deed de koeien weg op de familieboerderij, tien jaar geleden, toen hij 23 was. Hij maakte er een succesvol wijnbouwbedrijf van. Nu produceert hij op 13,5 hectare allerlei wijnen zoals de Ry d'Argent, 145.000 flessen per jaar, die ook prijzen wint. Een daarvan is de rode, van de Dornfelder-druif. Prijsidee: van 10 tot 16 euro. Het klimaat hier is geschikt voor wijnbouw, zegt Jean-François, en er zijn dus goede kansen voor boeren die wat anders willen. Dan moeten ze wel wat willen bijleren en wat extra inspanningen willen doen, maar voor overstappers liggen ook volop subsidies klaar. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Nieuwe bvba: Wearable Stories

Vrijdag 15 juli 2016
Erik Smeys uit Huldenberg heeft de bvba Wearable Stories opgericht met zetel aan De Standaard in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap is onder mee de handel van kledingstukken en mode-artikelen. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 100.000 euro.

Onwetende suikerzieken opgespoord

Donderdag 14 juli 2016
Tegen 2030 zal naar schatting 1 op 10 volwassen Belgen aan suikerziekte (diabetes) lijden. Volgens de Diabetes Liga weet 1 op 3 diabeten niet eens dat hij/zij de aandoening heeft. Daarom lanceerde het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) ‘TakingCare’: een proefproject dat onwetende diabetici trachtte op te sporen.
Dit project werd gedurende drie weken uitgerold in 10 apotheken in Houthalen-Helchteren, met als doel ‘onwetende’ diabetici op te sporen. In totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Minister van Toerisme Weyts investeert meer dan € 340.000 in 13 Limburgse vakantieverblijven. Dankzij deze gerichte steun kunnen Limburgse uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek.De uitbaters kunnen zo de nodige moderniseringswerken laten uitvoeren. Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek bouwt bijvoorbeeld een nieuw sanitair blok, met speciaal verlaagde toiletten en lavabo’s voor kinderen. Jeugdverblijfcentrum Heuvelsven in (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Paredis overleden

Woensdag 13 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Miet Paredis overledenGisteren is de uit Helchteren afkomstige Miet Paredis overleden, de weduwe van Fons Cuppens. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Beringen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents.

Beny Nicoletti overleden

Woensdag 13 juli 2016
Zondag is Beny Nicoletti overleden, de levenspartner van Tamara Di Tomasso. Hij was 42 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Het aantal starters scheert hoge toppen in 2016. Voor de zesde maand op rij kent Limburg het hoogst aantal starters sinds 2011. In juni tikten we af op 283 starters. In totaal ligt het aantal starters voor de eerste helft van 2016 nu al op 2.968. Dat zegt Voka.
Met bijna 3.000 startende ondernemingen in de eerste zes maanden van 2016 ligt het aantal starters maar liefst 26 procent hoger dan de eerste jaarhelft van 2015. In 2016 ligt het aantal starters elke maand hoger dan de cijfers van de voorbije jaren. Een opsteker voor de Limburgse economie. 2015 was al een recordjaar wat het aantal Limburgse starters betreft sinds 2011. In totaal waren er in 2015 5.118 starters.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 20 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 36 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Anna Baert overleden

Dinsdag 12 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Anna Baert overledenIn rusthuis Vinkenhof in Houthalen is vrijdag Anna Baert overleden, de weduwe van Raymond Van den Eynde. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Alfons Ceyssens overleden

Dinsdag 12 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Alfons Ceyssens overledenVrijdag is in Heusden de uit Houthalen afkomstige Alfons Ceyssens overleden, de echtgenoot van Germaine Houben. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Laak.

Nieuwe bvba: Mon'Bellfoot

Maandag 11 juli 2016
Michael Origi uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Mon'Bellfoot opgericht met zetel aan de Boterbloemenstraat in Houthalen-Helchteren en een maatschappelijk kapitaal van 12.400 euro. Doel van de vennootschap is onder meer scouting van spelers en teams, zowel nationaal als internationaal; het begeleiden, adviseren en opleiden van sporters en sportclubs; het realiseren, produceren en distribueren van sportinformatie van allerlei aard en het organiseren van events in de sport- of entertainmentsector.

Germaine Terryn overleden

Zaterdag 9 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Germaine Terryn overledenWoensdag is Germaine Terryn overleden, de weduwe van Antoine Kesters. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren.

De verkoop van woningen en ander vastgoed in Limburg piekt. Het aantal transacuies stijgt in onze provincie met een kwart, meldt TVL. Dat er meer huizen verkocht worden heeft onder meer te maken met de lage rentestanden.

Minder restafafval ingezameld

Donderdag 7 juli 2016
In 2015 zamelde Limburg.net 115.196 ton restafval in (131,5 kg/inwoner). Dit is 776 ton minder restafval dan in 2014. Hiermee blijft Limburg.net ruimschoots onder het streefgewicht van 150 kilo per inwoner dat werd opgenomen in het uitvoeringsplan ‘Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen’.  
Naast restafval werd er 12.619 ton pmd (14,4 kg/inwoner), 58.880 ton papier en karton (67,2 kg/inwoner), 140.736 ton groenafval (160,6 kg/inwoner) en 23.169 ton holglas (26,4 (…) Het hele nieuwsbericht

Milieuvriendelijke CNG-wagens

Donderdag 7 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Milieuvriendelijke CNG-wagensZoomPolitiezone MidLim kocht onlangs vijf nieuwe wagens, ter vervanging van oudere modellen. De politiezone koos ervoor geen nieuwe diesel- of benzinemodellen aan te schaffen, maar ging voor een milieuvriendelijk alternatief. De vijf CNG-wagens zijn intussen geleverd en staan paraat.
CNG is eigenlijk niets anders dan aardgas. Hetzelfde aardgas waarmee we bijvoorbeeld ook onze woningen verwarmen, maar dan onder druk geplaatst, waardoor het bruikbaar wordt als brandstof voor auto’s. Als (…) Het hele nieuwsbericht

Germaine Rekkers overleden

Donderdag 7 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Germaine Rekkers overledenMaandag is de uit Houthalen afkomstige Germaine Rekkers overleden, de weduwe van Theophiel Maex. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.
Houthalen-Helchteren - 65 verkeersongevallen in  LimburgIn Limburg gebeurden afgelopen weekend 65 verkeersongevallen waarvan 17 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 44 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 18 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.


Stefan Poelmans overleden

Woensdag 6 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Stefan Poelmans overledenMaandag is Stefan Poelmans overleden. Hij was 51 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven. Zijn asurne wordt bijgezet op de begraafplaats van Houthalen-Centrum.
Het Opvangcentrum zoekt vrijwilligers tijdens de zomervakantie. Voel jij je geroepen om activiteiten te organiseren/begeleiden in het opvangcentrum? Het Rode Kruis is op zoek naar vrijwilligers voor volgende activiteiten:
-Ondersteuning van de ‘kids club’ (van 15 - 17 uur, ook in het weekend)
-Creatieve activiteiten voor volwassenen
-Avondactiviteiten (dansavonden, thema-avond…)
-Uitstappen
-Activiteiten tijdens het weekend
Verschillende sportdisciplines (…) Het hele nieuwsbericht
De Federale Overheidsdienst Economie organiseert, op vraag van Eurostat, sinds 1 januari 1999 een doorlopende enquête naar de arbeidskrachten bij 58.500 huishoudens. Via deze enquête worden internationaal vergelijkbare statistieken over de arbeidsmarkt opgemaakt. Een aantal huishoudens in de wijk Park-Oost is uit het rijksregister gekozen en zal tussen 4 en 25 juli door een enquêteur worden bezocht.
Deze socio-economische enquête bekijkt de werksituatie van elk lid van de gekozen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: HST-Consult

Dinsdag 5 juli 2016
Heidemarie Stieglitz en Anneleen Jambe, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba HST-Consult opgericht met zetel aan de Sparrenstraat in Houthalen-Centrum. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het adviseren op gebied van management; human resource, headhunting en communicatieadvies.

Jean Houben overleden

Dinsdag 5 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Jean Houben overledenZaterdag is Jean Houben overleden, de echtgenoot van Rosa Driesen. Hij was 92 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen- Meulenberg. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put.

Pierre De Ruyter overleden

Dinsdag 5 juli 2016
Houthalen-Helchteren - Pierre De Ruyter overledenZondag is Pierre De Ruyter overleden, de echtgenoot van Mia Boonen. Hij was 67 jaar.De uitvaartliturgie vindt donderdag (13u) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put.

Bvba STAFF opgericht

Maandag 4 juli 2016
De bvba Awesome uit Houthalen-Helchteren en de bvba Manegement uit Hasselt hebben de bvba STAFF opgericht met zetel aan de Weg naar Bijloos in Houthalen-Helchteren en met een maatschappelijk kapitaal van 20.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer projectontwikkeling voor de nieuwbouw en vernieuwbouw van individuele woningen, appartementsgebouwen, kantoorgebouwen, hotels én commerciële en industriële centra.
In vergelijking met juni 2015 is vorige maand de werkloosheid in Limburg met 7,9 procent gedaald. Voor het eerst sinds november 2012 telt Limburg minder dan 30.000 werkzoekenden. Dat meldt TVL.
Erdan Berisha uit Beringen en Eljian Berisha uit Lummen hebben de bvba Auto's Lani & Djani opgericht met zetel aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren. Doel van de bvba is onder meer het  uitbaten van een garage, het opzetten van een koerierdienst en alle soorten van transport. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Houthalen-Helchteren - Philomène Raaffels overledenMaandag is Philomène Raaffels overleden, de weduwe van Mathieu Vanvelthoven. Zij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vond plaats in beperkte kring. Gisterenvwas er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost.
 
Marc, Annelies, Wout en Jasmijn Roekaerts, allen uit Houthalen; Emiel Roekaerts uit Oegstgeest én Geert Roekaerts uit Amsterdam hebben de stichting Jos Tysmans, kunstchilder, opgericht met zetel aan de Ringlaan in Houthalen. De stichting, die de rechtsvorm van een vzw aanneemt, heeft onder meer tot doel het leven en werk van kunstschilder Jos Tysmans te inventariseren, te ontsluiten en toegankelijk te maken in de meest brede zin.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen