Het overige nieuws

Heropleving Limburgse economie

Woensdag 30 november 2016
Het gaat goed met de Limburgse economie. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Het ongezien hoog aantal starters, de stijging in de niet-residentiële bouw én de automobielsector zorgen ervoor dat 2016 eindigt met een positieve noot. De krimp in onze economie de voorbije maanden wordt zo definitief van tafel geveegd, klinkt het.

Nieuwe vennootschap: BIBI Clean

Dinsdag 29 november 2016
Björn Leliaert en Isabel Calado-Reyes hebben de gewone commanditaire vennootschap BIBI Clean opgericht met zetel aan de Hoolvenstraat in Houthalne-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de algemene reiniging van gebouwen en het reinigen van industriële machines.

Brons voor Tuinaanleg Paul Peeters

Maandag 28 november 2016
De Vereniging Betere Tuinaanleggers Limburg heeft de beste projecten van het afgelopen jaar bekroond. In de categorie Bedrijfsgroen behaalde Tuinaanleg Paul Peeters brons.
Gisteren is de uit Houthalen afkomstige zuster Martha Frederix overleden. Zij was 101 jaar en lid van de congregatie van de Zusters van Liefde. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Bertem.

70 weekendverkeersongevallen

Maandag 28 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 70 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 11 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 36 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
De provinciebelastingen blijven volgend jaar ongewijzigd. De provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing van het Vlaams gewest bedragen 400. Het tarief van de algemene provinciebelasting gezinnen blijft behouden op 35 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering of een leefloon betalen een sociaal tarief van 17,5 euro.  Ook de algemene provinciebelasting voor bedrijven blijft in 2017 dezelfde.

Wat zegt de Sint?

Zondag 27 november 2016
Houthalen-Helchteren - Wat zegt de Sint?ZoomEr zijn geen zekerheden meer, want al vaak zie je rond deze tijd een versierde kerstboom opduiken, en Sinterklaas is nog niet geweest! Dat is ook cartoonist Stijn Lodewijks niet ontgaan. Maar hij liet één tekstballonnetje open voor de Internetgazetlezers. Hoe reageert Sinterklaas op de opmerking van Zwarte Piet? De inzender van het beste tekstje wint een dvd, of een boek! Mail uw inzending vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com.

Hij won de DVD

Zaterdag 26 november 2016
Houthalen-Helchteren - Hij won de DVDZoomWie won de DVD? Peter Testelmans! Hij vulde het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks in met bovenstaand tekstje. Hij mag van ons dan ook de dvd verwachten. Morgen een nieuwe opgave!

Nieuwe vzw: Kreasa Handbal

Zaterdag 26 november 2016
Ludo Feyen uit Lummen; Wojczak Mieczyslaw en Patrick Maes, beiden uit Zonhoven; en Eddy Reuvers, Fioramante De Gregorio en  Nancy en Claudia Mellebeek, allen uit Houthalen-Helchteren, hebben de vzw Kreasa Handbal opgericht met zetel aan de Cremerstraat in Houthalen-Helchteren. De vereniging heeft tor doel het bevorderen van fysieke, sportieve, culturele en alle mogelijke aanverwante ontspanningsmogelijkheden verbonden aan de uitoefening van de handbalsport, zowel op het recreatieve als het competitievlak.

Licht in donkere dagen

Vrijdag 25 november 2016
Houthalen-Helchteren - Licht in donkere dagenZoomRuim 800 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar waaronder heel wat Noord-Limburgers hebben vanavond deelgenomen aan een fakkeltocht doorheen het centrum van Hasselt. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de advent samen licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.    
De fakkeltocht is een jaarlijks initiatief van IJD Hasselt - de dienst voor jongerenpastoraal van het (…) Het hele nieuwsbericht

Succes voor wetenschapsacademie

Vrijdag 25 november 2016
Kinderen warm maken voor technologie door hen spelenderwijs te leren over techniek. Dat is wat de techniek- en wetenschapsacademie van de hogeschool UC Leuven Limburg nu al drie jaar doet. En met succes, want zopas schreven zij de 35.000ste deelnemer in voor één van hun workshops in Houthalen.

Nieuwe vennootschap: Erdek

Vrijdag 25 november 2016
Erdek: dat is de naam van de vennootschap die door Kamil Ufniarz uit Heusden-Zolder en Mariusz Sienkiewicz uit Evere werd opgericht. De vennootschap is gevestigd aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Erdek is een algemene bouwonderneming.

B-Group Archi failliet

Vrijdag 25 november 2016
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba B-Group Archi met maatschappelijke zetel aan de Kazernelaan failliet verklaard. De bvba werd in 2008 opgericht.

Openbare verkoping: Veldstraat

Woensdag 23 november 2016
Morgennamiddag wordt in café Sporting in Helchteren het woon- en handelshuis Veldstraat 10 openbaar verkocht. Het staat op een perceel van 15a18ca en heeft een K.I. van 1601 euro.

Openbare verkoping: Grote Baan

Woensdag 23 november 2016
Morgennamiddag wordt in café Centrum de woning Grote Baan 129 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 2a12ca en heeft een K.I. van 126 euro.

17 vrachtwagens in overtreding

Dinsdag 22 november 2016
Houthalen-Helchteren - 17 vrachtwagens in overtredingPolitie MidLim heeft vandaag 36 vrachtwagens gecontroleerd. 17 ervan waren in overtreding. In het totaal werd er voor een bedrag van 12.790 euro aan boetes uitgeschreven. Acht vrachtwagens waren te zwaar geladen. Eén truck was niet gekeurd. Twee bestuurders respecteerden de rij- en rusttijden niet. Van twee vrachtwagens was de ladingverzekering niet in orde. Eén bestuurder werd betrapt op gsm'en aan het stuur en drie bestuurders reden zonder geldige vervoersvergunning.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, tijdens een politiecontrole...ZoomHet aantal inbraken blijft stijgen, las Fobie in de kranten.

Werken op Kempische Steenweg

Dinsdag 22 november 2016
Het is maar dat je 't weet
De werkzaamheden ter hoogte van de vertakking (N74, N72, N715b) in Zonhoven lopen op hun einde. Van vrijdag 25 november tot en met maandag 28 november zal het Agentschap Wegen en Verkeer in de volledige werkzone asfalteringswerken uitvoeren en de verkeerslichteninstallaties op de twee kruispunten plaatsen en in dienst nemen. Om deze werken tijdig af te kunnen ronden, zal de aannemer vanaf vrijdagochtend 04.00 uur tot maandagmiddag 15.00 uur zowel overdag als ‘s nachts werken. Er zal (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Aarts overleden

Dinsdag 22 november 2016
Houthalen-Helchteren - Elisa Aarts overledenIn WZC Vinkenhof is zondag Elisa Aarts overleden, de weduwe van Louis Koppen. Zij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (8.30 uur) in intieme familiekring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Martha Poels overleden

Dinsdag 22 november 2016
Houthalen-Helchteren - Martha Poels overledenIn WZC Vinkenhof is zondag Martha Poels overleden, de weduwe van Frans Peenen. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (8.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
 

Domenica Barilla overleden

Dinsdag 22 november 2016
Houthalen-Helchteren - Domenica Barilla overledenZondag is Domenica Barilla overleden, de weduwe van Antonio Boncaldo. Zij was 93 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Meulenberg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.

53 positieve ademtesten

Maandag 21 november 2016
Het afgelopen weekend werd in Limburg in het totaal bij 2.054 bestuurders een ademtest afgenomen. 53 van deze ademtests (of 3 %) waren positief. Er werd van 12 bestuurders een drugstest afgenomen, 8 testen  waren positief.  3.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 18 % procent van de voertuigen of 631 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid. Naast de overtredingen op alcohol, snelheid en drugs werden ook nog 76 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 22 (…) Het hele nieuwsbericht

Eet meer Limburg!

Maandag 21 november 2016
Houthalen-Helchteren - Eet meer Limburg!ZoomVandaag werd in de hotelschool van Hasselt voor het derde jaar op rij de campagne 'Eet meer Limburg' voorgesteld aan twintig ambassadeurs. De Internetgazet is er daar één van.
"Wie tijdens de eindejaarsfeesten verrassend en lekker uit de hoek wil komen, kan dat met het menu van ‘Eet meer Limburg’. Door producten van een 30-tal producenten op deze smakelijke manier aan te prijzen, geraakt de consument verder vertrouwd met het rijke aanbod aan lokale landbouwproducten in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 november 2016
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomVoortaan gaan we regelmatig een cartoon van Stijn Lodewijks publiceren waarin één tekstballonnetje leeg is gebleven. Aan u wordt gevraagd voor dat ballonnetje een tekst te verzinnen, liefst een grappige of pertinente tekst. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Vandaag is er bovenstaande cartoon over de 11.11.11-actie. Mail uw inzending tegen uiterlijk vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien komt de dvd of dat boek dan wel uw kant uit!

Alexander Carremans overleden

Zaterdag 19 november 2016
Houthalen-Helchteren - Alexander Carremans overledenDinsdag overleed Alexander Carremans, de echtgenoot van Martha Vaes. Hij was 89 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Begroetingsmoment:  dinsdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.

Lucienne Claeskens overleden

Zaterdag 19 november 2016
Houthalen-Helchteren - Lucienne Claeskens overledenIn Helchteren overleed maandag Lucienne Claeskens, de echtgenote van Charles Van Bellinghen. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vond vandaag plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Ongeregeldheden tijdens fuif

Zaterdag 19 november 2016
Houthalen-Helchteren - Ongeregeldheden tijdens fuifAfgelopen nacht rond 1 uur werd Politie MidLim opgeroepen voor ongeregeldheden op een pré-Chrysostomosfuif in zaal Bret aan de Zagerijstraat in Genk. Jongeren veroorzaakten er onrust wat ontaardde in verschillende vechtpartijen. De politie moest meerdere keren tussenbeide komen. Er werden 7 mensen opgepakt. Ze werden in de loop van de nacht vrijgelaten. Een achtste persoon wordt nog verhoord inzake gerechtelijke feiten. De fuif werd door de organisatie stilgelegd. In het tumult raakten drie inspecteurs gewond; ze zijn tijdelijk werkonbekwaam.

Eduard Beertens overleden

Zaterdag 19 november 2016
Houthalen-Helchteren - Eduard Beertens overledenWoensdag is de uit Houthalen afkomstige Eduard Beertens overleden, de weduwnaar van Virginie Schepers. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Zonhoven Centrum vinden in intieme kring plaats.

Schaamte om een geschenk

Vrijdag 18 november 2016
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Schaamte om een geschenkDe dame die zich in mei van dit jaar bij de vrederechter van Genk aanbood had wel een heel speciaal verzoek. Als thuisverpleegster had zij de zorg over een weduwnaar zonder kinderen. De man was ondertussen gestorven en liet haar zijn have en goed na, met uitzondering van zijn woning en 25.000 euro. Die gingen naar een andere dame en een nicht. De weduwnaar had ook voorzien dat, als zijn verzorgster niet wilde weten van het testament of overleed, alles naar haar kind ging.
De thuisverpleegster huiverde bij (…) Het hele nieuwsbericht
"De Vlaamse regering mag ons niet behandelen als het buitengebied van Vlaanderen en Limburg moet krijgen waar het recht op heeft." Dat hebben de gedeputeerden Jean-Paul Peuskens en Inge Moors vanavond in de provincieraad gezegd, meldt TVL. Op het vlak van mobiliteit is er sprake van stilstand. En als de voorstellen van Vlaanderen het halen, dreigen we ook op vlak van toekomstige ruimtelijke ontwikkeling achterop te hinken, klinkt het. Maar één van de grote uitdagingen voor het provinciebestuur, blijven de problemen in het Limburgse onderwijs.

Je kan nooit alles weten

Donderdag 17 november 2016
Vandaag gelezen
"Of je nu jong bent of oud, je kunt elke dag iets bijleren. Onwetend zijn is erg, maar mensen die denken alles beter te weten, zijn erger. Het is ook niet omdat je ouder bent, dat je de wijsheid in pacht hebt of weet hoe het leven in elkaar zit."
                                      (Studio Brussel-dj TLP in "De Standaard")

Lena Dreesen overleden

Donderdag 17 november 2016
Houthalen-Helchteren - Lena Dreesen overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is zondag de uit Houthalen afkomstige Lena Dreesen overleden. Zij was 94 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kleine Brogel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Alice Eersels overleden

Donderdag 17 november 2016
Houthalen-Helchteren - Alice Eersels overledenIn Houthalen-Helchteren is afgelopen zaterdag Alice Eersels overleden, de echtgenote van Louis Eerdekens. Zij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Politiecontroles in héél Limburg

Woensdag 16 november 2016
Houthalen-Helchteren - Politiecontroles in héél LimburgKomend weekend organiseren provincie en politie het tweede grote SLim-controleweekend. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 6 u., gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Nieuwe vennootschap: NoMon

Woensdag 16 november 2016
Pascal Gielen uit Peer en Gwen Franco uit Houthalen-Helchteren hebben de gewone commanditaire vennootschap NoMon opgericht met zetel aan de Eikelbosstraat in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap is onder meer het verlenen van managementadvies en bijstand in de ruime zin van het woord.
Het is maar dat je 't weet
Voka – KvK Limburg waarschuwt voor goedkope licenties voor Windows 10 Professional OEM en Office 2016 Professional Plus, die worden aangeboden via de website kaufkaufkauf.de. Aanvankelijk lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar zodra men betaald heeft, hoort men niets meer van de firma en is ze ook niet bereikbaar. Aangeraden wordt om zeer voorzichtig om te gaan met dergelijke aanbiedingen.

Smartphone verraadt je levensstijl

Dinsdag 15 november 2016
Het is maar dat je 't weet
Moleculen en microben op je mobiele telefoon verraden je levensstijl. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers vastgesteld. Ze achterhaalden bij hun onderzoek informatie over geslacht, hygiëne, gebruik van cosmetica, voeding, medische toestand, en zelfs de plaats waar de persoon met zijn smartphone kon zijn geweest.
De techniek die bij de studie is gebruikt, kan in de toekomst mogelijk ingezet worden bij de forensische opsporing van misdadigers of vermiste personen. (Bron: ii.nl)

Nieuwe vennootschap: NoMo Invest

Dinsdag 15 november 2016
Nico Vanhees en Gwen Franco, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de gewone commanditaire vennootschap NoMo Invest opgericht met zetel aan de Kerkhofstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het publiceren van boeken, tijdschriften, artikelen, beeld- en geluidsdragers én de groot- en kleinhandel in boeken, kranten en tijdschriften.

Louis Vandebroek overleden

Maandag 14 november 2016
Houthalen-Helchteren - Louis Vandebroek overledenVrijdag overleed Louis Vandebroek, de echtgenoot van Liza Peeters. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Hoithalen-Centrum waarna begroetingsmogelijkheid in rouwcenter De Backer-Put.

94 weekendongevallen

Maandag 14 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 94 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 20 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werden het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 30 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wildplassen is gevaarlijk

Zaterdag 12 november 2016
Wilt u alstublieft niet meer wildplassen langs de snelwegen, want dat is gevaarlijk. Dat staat op grote reclameborden langs de Waalse wegen. Maar de verantwoordelijke minister, Prévot, geeft toe dat er veel te weinig toiletten zijn langs diezelfde snelwegen. De krant "La Meuse" heeft ze op een kaart gezet en constateert dat er soms 132 km. snelweg is zonder toilet. Er loopt nu wel een onderzoek en daarbij worden ook moderne droge toiletten betrokken. Het idee is dat de automobilist uiteindelijk nooit langer dan 10 minuten van een schoon toilet verwijderd moet zijn. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Rudi Roesbeke overleden

Zaterdag 12 november 2016
Houthalen-Helchteren - Rudi Roesbeke overledenIn Helchteren is donderdag Rudi Roesbeke overleden, de echtgenoot van Christina Cich. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Casa Garcia failliet

Donderdag 10 november 2016
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba Casa Garcia met zetel aan de Pastorijstraat in Houthalen-Helchteren in staat van faling verklaard. De bvba werd in 2004 opgericht. Als curator is Vic Engelen uit Houthalen aangesteld.

Provinciale noodhulp voor Haïti

Donderdag 10 november 2016
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag beslist, 10 000 euro toe te kennen als noodhulp voor het door een orkaan getroffen Haïti. De uitbetaling gebeurt aan de vzw Protos. Twee van de drie werkgebieden van Protos zijn zwaar getroffen: 2 van de 3 drinkwatersystemen zijn defect geraakt. Een groot deel van de bevolking in dat gebied heeft daardoor geen drinkwater. Ook de sanitaire installaties zijn vernield. Een direct gevolg is dat er reeds cholera-uitbraken zijn.
Met de financiële middelen worden kits met zaaigoed voor getroffen landbouwers ter beschikking gesteld. Men kiest voor bonen wegens de snelle groei en de hoge voedingswaarde. Daarnaast worden ook hygiëne-kits voorzien die verspreid worden via de gezondheidscentra.

Pluimvee moet achter slot

Donderdag 10 november 2016
Federaal Minister van Landbouw Willy Borsus legt de ophokplicht op voor alle professionele pluimveehouders in heel België. Aanleiding is het opduiken van het hoogpathogene vogelgriepvirus van het type H5N8 in onze buurlanden en elders in Europa. Dit virus wordt volgens het ministerie verspreid door wilde vogels, in het bijzonder watervogels op weg naar het zuiden. De voorbije weken zijn er in Hongarije, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië en nu ook in Nederland (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Het Muziekstation

Donderdag 10 november 2016
Marco Cirone en Liesje Roggen, beiden uit Houthalen-Helchteren hebben de VOF Het Muziekstation opgericht. De vennootschap is gevestigd aan de Weyerstraat in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap: alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te malen en te verspreiden in binnen- en buitenland.

Cyriel Vanderhoydonck overleden

Donderdag 10 november 2016
Houthalen-Helchteren - Cyriel Vanderhoydonck overledenMaandag is Cyriel Vanderhoydonck overleden, de weduwnaar van Philomene Copermans. Hij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.

Nooit zoveel vacatures in Limburg

Woensdag 9 november 2016
De Limburgse bedrijven schreven nog nooit zoveel vacatures uit als in de eerste tien maanden van dit jaar, meldt TVL. In vergelijking met vorig jaar is er een stijging met 30 procent. De VDAB noteerde maar liefst 109.000 vacatures.

Henri Diliën overleden

Dinsdag 8 november 2016
Houthalen-Helchteren - Henri Diliën overledenZaterdag is Henri Diliën overleden, de echtgenoot van Irma Loysch. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment woensdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer - Put in Houthalen.

Mia Creemers overleden

Dinsdag 8 november 2016
Houthalen-Helchteren - Mia Creemers overledenVrijdag is Mia Creemers overleden, de echtgenote van Jef Soors. Zij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer- Put in Helchteren.

65 weekendongevallen in Limburg

Maandag 7 november 2016
Houthalen-Helchteren - 65 weekendongevallen in LimburgHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaar- en 13 lichtgewonden.  De politie nam er in totaal 38 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.  Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Leontine Poelmans overleden

Maandag 7 november 2016
Houthalen-Helchteren - Leontine Poelmans overledenVrijdag is Leontine Poelmans overleden, de weduwe van Herman Hassink. Zij was 92 jaar en wordt woensdag begraven na de afscheidsplechtigheid (10.30 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Zeer late herfst

Zondag 6 november 2016
Vandaag gelezen
Op basis van satelliet- en grondwaarnemingen blijkt dat we een late tot zeer late herfst hebben. De zeer warme september droeg sterk bij aan de vertraging. Veel zon en vrijwel geen vorst gaf intense kleuren. Door het rustige, droge weer bleef het verkleurde blad lang aan de boom hangen. Het groeiseizoen van 2016 is een van de langste ooit door de zeer vroege start en de late herfst. (Bron: Naturetoday.com)

Vzw Bmachines opgericht

Zaterdag 5 november 2016
Emre Kozulu en Kevin Vangansewinkel, beiden uit Houthalen-Helchteren, én Pieter Niesten uit Heusden-Zolder hebben de vzw ZVK Bmachines Houthalen, afgekort Bmachines, opgericht. De zetel van de vzw, die de beoefening van de voetbalsport wil bevorderen en aanmoedigen, is gevestigd aan de Kempenlaan in Houthalen-Helchteren.

Vrijwilligers op zolder

Zaterdag 5 november 2016
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Vrijwilligers op zolderDrie keer moesten ze de secretaris van de KWB opereren, nadat hij door de zolderwering van een oude koeienstal viel. Die koeienstal was het bijgebouw van een woning in een West-Vlaamse gemeente, bekend om haar varkens. De secretaris viel toen hij met een andere KWB-er de panelen van de zolder haalde voor de jaarlijkse KWB-fietstocht. De zoon van die KWB-er huurde de woning met verbouwde koeienstal.
Wie de gewonde secretaris moest vergoeden was onduidelijk en de zaak kwam voor de rechtbank van Gent. De (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Vaesen overleden

Vrijdag 4 november 2016
Houthalen-Helchteren - Alice Vaesen overledenZondag overleed Alice Vaesen, de weduwe van André Vanhamel. Zij was 89 jaar en wordt zaterdag in Helchteren begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Josée Vandebergh overleden

Donderdag 3 november 2016
Houthalen-Helchteren - Josée Vandebergh overledenZaterdag is in Molenbeersel de uit Houthalen afkomstige Josée Vandebergh overleden, de weduwe van Louis Geuens. Zij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) in uitvaartcentrum Deborre in Genk.

Openbare verkoping: Anjerstraat

Woensdag 2 november 2016
Morgennamiddag wordt in café Centrum de woning Anjerstraat 33 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 4a87ca en heeft een KI van 743 euro.

Even astronaut spelen

Dinsdag 1 november 2016
Houthalen-Helchteren - Even astronaut spelenZoomAltijd al astronaut willen worden? En eens willen rondkijken in het internationaal ruimtestation, het ISS? Misschien krijg je nog meer goesting als je dit NASA-filmpje bekijkt, dat je het inwendige van het ISS laat zien. Zorg dat je het op het volledige scherm van je pc laat draaien, dan kan je linksboven regelmatig meelezen wat je te zien krijgt. En af en toe duikt er rechtsonder in het rood een schema op, dat aangeeft in welk deel van het ISS de opname gemaakt is. Prachtig gewoon. Nu nog de koptelefoon op en naar die muziek luisteren, terwijl je gewichtloos meezweeft in dat ding dat volgestouwd is met allerhande materiaal, kabels, schermen, slangen, aansluitingen, knoppen, computers,... Geniet ervan, 18 minuten lang! (Video NASA)
Houthalen-Helchteren - Samenwerking politiezones MidLim-LaMaDe politiezones MidLim en LaMa (Lanaken-Maasmechelen) hebben informele gesprekken gevoerd over een nauwere samenwerking. Voor een fusie tussen beide politiezones wordt evenwel niet geopteerd.

Alternatief voor mammografie

Dinsdag 1 november 2016
Onderzoekers aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werken aan een stralingsvrije, borstvriendelijke methode voor het borstonderzoek. Die methode zou de pijnlijke mammografie moeten vervangen. Daardoor wordt de borst tussen twee platen geklemd, een pijnlijke aangelegenheid die bovendien niet zonder risico is. Bij de nieuwe techniek die aan de TU/e is ontwikkeld, ligt de patiënt op een tafel en hangt de borst vrij in een kommetje. Via een speciale echo wordt dan een 3D-beeld gemaakt van de borst. Eventuele kanker is op de beelden duidelijk herkenbaar; de onderzoekers verwachten daarom dat er veel minder verkeerde uitslagen zullen zijn. Maar het kan nog enkele jaren duren voor de vinding op de markt komt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen