Het overige nieuws

Win een dvd - of een boek!

Zondag 30 april 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomMorgen hebt u allicht veel tijd - want een vrije dag - om eens na te denken over de tekst die in het lege tekstballonnetje op deze cartoon zou kunnen komen. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Het gaat over het onkruidbestrijdingsmiddel "Round-Up", dat zo populair is in de landbouw, maar potentieel kankerverwekkend zou zijn. En dan komt er een minister die zegt dat particulieren het wel mogen kopen maar niet mogen gebruiken, terwijl de grootverbruikers - de landbouwers dus - dat wél mogen. Zoiets kan alleen maar in België, vinden wij. Helaas.
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

19.351 achterstallige betalers

Zondag 30 april 2017
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 19.351 kredietnemers met achterstallige betalingen. Dat is 3,9 procent van alle kredietnemers.

Wie won het boek?

Zondag 30 april 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won het boek?ZoomHet is Jan Hollanders, met het tekstje dat Stijn Lodewijks in het linkse tekstballonnetje heeft ingevuld. Straks een nieuwe opgave!

Belastingbrief invullen

Vrijdag 28 april 2017
Hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? De medewerkers van FOD Financiën staan voor je klaar van maandag 29 mei tot en met donderdag 1 juni van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur. Dit jaar werken zij op afspraak. Vanaf woensdag 10 mei kan je bellen naar 011 49 20 03 om een afspraak te maken. Ook aan het centraal onthaal van het NAC kan je terecht voor een afspraak. Je kan maximum 3 aangiftes per afspraak laten invullen. Welke papieren moet je zeker meebrengen? Loonfiches, attesten en aanslagbiljet van 2016, bedrag kadastraal inkomen, bewijzen van betalingen die recht geven op aftrek, attesten van betaling voor de lening van je huis, fiches buitenlandse inkomsten, informatie buitenlandse onroerende goederen,…

BLG Bouwwerken failliet

Vrijdag 28 april 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van BLG Bouwwerken uit Houthalen-Helchteren. Als curator is G. Lesire aangeduid.
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
Houthalen-Helchteren - Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'ZoomDe Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen

Maurice Poelmans overleden

Vrijdag 28 april 2017
Houthalen-Helchteren - Maurice Poelmans overledenGisteren is in Helchteren de uit Beverlo afkomstige Maurice Poelmans overleden, de echtgenoot van Elza Loos. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur.)
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Monique Deneyer overleden

Donderdag 27 april 2017
Houthalen-Helchteren - Monique Deneyer overledenDinsdag is Monique Deneyer overleden, de echtgenote van Mathieu Bosmans. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Nieuwe bvba: GreenX

Woensdag 26 april 2017
De uit Lommel afkomstige Peter Van Eylen, thans woonachtig in Lummen, heeft de bvba GreenX opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het implementeren van milieuvriendelijke en duurzame technieken in het kader van afvalbeheer, afvalverwerking en decontaminatie.

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet vooraf correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)

Gaslek verstoort avondspits

Dinsdag 25 april 2017
Door een gaslek in Kiewit (Hasselt) werd de avondspits naar Noord-Limburg vanavond ernstig verstoord. De Kempische Steenweg moest een tijdlang volledig afgesloten worden. De omleiding via lokale wegen leidde tot aanzienlijke vertragingen. De situatie is momenteel weer normaal.

Paula Linsingh overleden

Dinsdag 25 april 2017
Vrijdag is Paula Linsingh overleden, de weduwe van Antonio Tempo. Zij was 86 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarrium De Backer-Put in de Guldensporenlaan.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd  - of een boek!ZoomDe cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het helmenproject in het kader van "Limburg 1914-1918" klinkt u vast nog wel bekend in de oren. Elke gemeente ging toen op een creatieve manier aan de slag met een helm. Momenteel is PCCE in opdracht van de Provincie opnieuw bezig met een WO-I project. Men is op zoek naar een foto, prent, glasnegatief, briefkaart,… uit de Eerste Wereldoorlog. Onderwerp van de foto is een gebouw: er mogen mensen opstaan maar het gebouw moet centraal staan. Achter de foto, prent of briefkaart moet een verhaal zitten. Het zou helemaal mooi zijn mocht het gebouw nog bestaan en kunnen worden opengesteld tijdens Open Monumentendag. De zoektocht naar één foto per gemeente is pas het begin van het project. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Germaine Houben overleden

Zaterdag 22 april 2017
Houthalen-Helchteren - Germaine Houben overledenOp paasmaandag overleed Germaine Houben, de weduwe van Alfons Ceyssens. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Laak.

Dokter Jan Schreurs overleden

Vrijdag 21 april 2017
Houthalen-Helchteren - Dokter Jan Schreurs overledenWoensdag is dokter Jan Schreurs overleden, de echtgenoot van Karine Theuwis. Hij was 65 jaar en wordt morgen begraven na de uitvaartliturgie (12.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Ook een bankier is een huisvaderAl tachtig jaar waren de bedrijven van de heer K., actief in de bouwpromotie, klant bij de bank. Tot de bank een aantal kredieten en ‘straight loans’ introk en eiste dat de heer K. als borg een bedrag van 80.000 euro ophoestte. De heer K. nam dit niet, waarop de bank de heer K. dagvaardde voor de rechtbank in Gent. In de bankcontracten las de rechtbank dat het voor de bank volstond om een opzeg van 90 dagen te respecteren, om de kredieten stop te zetten. Verdere uitleg overbodig. ‘Kan wel (…) Het hele nieuwsbericht
De televisiezender Nickelodeon is op zoek naar Belgische kinderen van 9 tot 12 jaar om mee te doen met een nieuwe gameshow. In het programma strijden Belgische kinderen in koppels tegen Nederlandse kinderen. De eerste opnamen zijn al op 6 en 7 mei in Hilversum (tegen reiskostenvergoeding). Als je meer wil weten of inschrijven kan dat via een mailtje naar barbara[!]tvworks24.nl. Succes!

Vandaal (84) slaat toe op kerkhof

Donderdag 20 april 2017
Op het kerkhof in Zonhoven-Centrum is een vandaal betrapt. De 84-jarige man sloeg met een hamertje op de graven de foto's van een aantal overledenen stuk. De politie onderzoekt of de man ook in aanmerking komt voor eerder vandalisme dat recent op het betrokken kerkhof werd gepleegd
Op 8 maart 2016 - iets meer dan een jaar geleden - verklaarde minister-president Geert Bourgeois dat de reactivering van Spoorlijn 18 Hasselt – Neerpelt (Spartacus lijn 3) dé prioriteit van de Vlaamse prioriteiten in het investeringsprogramma van de NMBS was. Vandaag herhaalde minister Weyts dit niet in zijn antwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Johan Danen. De minister zei dat Spoorlijn 18 één van de 11 prioriteiten blijft.
Unizo Limburg zegt (…) Het hele nieuwsbericht

930 bedrijven failliet in maart

Donderdag 20 april 2017
Gedurende de maand maart 2017 gingen in België in totaal 930 bedrijven failliet. Dat meldt de FOD Economie. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in maart bedraagt 1.502; 737 voltijdse werknemers, 341 deeltijdse werknemers en 424 loontrekkende werkgevers verloren hun job.
Het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 4.955, een stijging van 6,2% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar ervoor. Gedurende de laatste zes maanden, (…) Het hele nieuwsbericht

Drone voor politie en brandweer

Woensdag 19 april 2017
Het provinciebestuur heeft een drone aangekocht ter ondersteuning van de lokale politie, de federale politie en de hulpverleningszones in Limburg. De drone heeft beeldtechnologie, software en accessoires aan boord "voor een optimale ondersteuning van operationele opdrachten van politionele en civiele aard" en zal ingezet worden boven heel het grondgebied van de provincie. Het toestel wordt beheerd door het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training), dat ook de opleiding en training van de zes piloten/operatoren uit de lokale en de federale politie voor zijn rekening neemt. Vrijdag wordt een en ander officieel voorgesteld. UPDATE De voorstelling is sine die uitgesteld.
Studenten die volgend academiejaar willen starten in een lerarenopleiding kunnen vanaf vandaag een online instaptoets afleggen via de website www.onderwijskiezer.be. De Vlaamse overheid besliste deze toets in te voeren zodat kandidaat-studenten zichzelf goed kunnen inschatten bij de start. Deze toets is geen toelatingsproef, en het resultaat is niet bindend maar deelname is wel verplicht. Kandidaat-studenten lerarenopleiding kunnen dus enkel inschrijven op voorwaarde dat ze de toets hebben afgelegd. De instaptoets omvat een taaltest en peilt naar de studiehouding en motivatie. Voor wie leraar in het lager onderwijs wil worden zijn er ook testen wiskunde en Frans.

Nieuwe vzw: HVC Helchteren

Woensdag 19 april 2017
Marc Daniëls uit Genk én Erik Ceyssens, Friedel Vermissen en Benny Longo uit Helchteren hebben de vzw HVC Helchteren opgericht met zetel aan de Windmolenstraat in Helchteren. Doel van de vereniging: het aanbieden en promoten van de volleybalsport aan een zo breed mogelijk publiek.
Houthalen-Helchteren - Extra nachtvluchten op 19 april en 3 meiZoom"Om de jonge F16-piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten" zal er in het voorjaar bij uitzondering ook op sommige woensdagavonden worden getraind, zo meldt "Kleine Brogel". Tot 31 mei kan er elke werkdag worden gevlogen tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond zijn er mogelijk avondvluchten tot middernacht. Extra nachtvluchten zijn gepland voor woensdag 19 april (morgen) en wellicht ook voor woensdag 3 mei.
Van 1 juni tot 31 augustus kan er elke werkdag gevlogen worden tussen 8 en 17.30 uur en zijn er - mede vanwege de examenperiode - geen nachtvluchten voorzien tot 31 augustus. (Foto Marcel Gybels)

Zaterdag gratis motorscreening

Dinsdag 18 april 2017
Zaterdag tussen 9 en 12 u. of 13 en 16 u. organiseren de Provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een dag motorscreening op het stedelijke motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat). Motor- en scooterrijders vanaf 125 cc krijgen daar de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod.
Prioriteit wordt gegeven (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Koerswijziging bij Radio2-nieuwsZoomOok al gemerkt dat het regionale nieuws op Radio2 sinds vandaag minder vanuit Hasselt wordt uitgezonden? Dat heeft te maken met een koerswijziging bij de zender, die op die manier voortaan beter wil inspelen op het huidige mediagebruik en de nieuwsbehoefte van de mensen. Regionale nieuwsberichten worden sneller online uitgespeeld: op radio2.be, Facebook en Twitter. Regionale nieuwsmomenten op de radio zijn er niet meer om het uur, maar op weekdagen zes keer op het half uur: 6u30, 7u30, 8u30, 12u30, 16u30 en 17u30. Het programmablok “Start je dag”, tussen 6 en 8u, blijft behouden, en ook het middagprogramma tussen 12 en 13u. Ook hoort de Radio2-luisteraar voortaan op weekdagen van 6 tot 19 uur op het uur een nationaal nieuwsbulletin, waarin soms een interessant regionaal item zit.
De voorbije paasvakantie was een toeristische voltreffer voor onze provincie. 7 op 10 logieshouders en 8 op 10 van de grote attracties spreken van een status quo en zelfs verbetering ten opzichte van de succesvolle paasvakantie van vorig jaar. Dat blijkt uit een steekproef van Toerisme Limburg, meldt gedeputeerde Igor Philtjens.

Paul Lenaerts overleden

Zondag 16 april 2017
Houthalen-Helchteren - Paul Lenaerts overledenGisteren is Paul Lenaerts overleden, de echtgenoot van Lut Haccuria. Hij was 67 jaar. De afscheidsviering en de crematie in het crematorium in Hasselt vinden in besloten kring plaats. Donderdag is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren.

Win een dvd - of een boek

Zondag 16 april 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boekZoomVoor de nieuwe opgave blijft cartoonist Stijn Lodewijks in de paassfeer. Wat zegt het meisje tegen de als paashaas verklede man?
Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vermeld ook uw postadres (zodat we bij winst die dvd kunnen opsturen) en wacht dan maar op het verdict van de jury! Ten laatste zondagavond weet u of u de winnaar bent geworden. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 16 april 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Janny Ector, die bijgaand tekstje in het tekstballonnetje van de vrouw rechts liet plaatsen. De dvd is onderweg! Andere inzenders zagen Tom Boonen vooral met kasseien slepen, race-auto's verkopen en zo.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Gezinnen worden kleiner

Zondag 16 april 2017
In 2016 was 6,6 procent van alle Limburgse huishoudens een huishouden van vijf personen of meer. In 2007 was dit nog 7,6 procent. Dit is een indicatie voor een tendens van gezinsverdunning.

3.584 huwelijken in Limburg

Zondag 16 april 2017
In 2015 waren er 3.584 huwelijken in Limburg, gemiddeld zowat 10 per dag. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als het aantal echtscheidingen in dat jaar (1.726). Voor 2016 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Een zalige Pasen

Zondag 16 april 2017
Houthalen-Helchteren - Een zalige PasenZoom.

380 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 april 2017
Vorig jaar stonden er in Limburg 380 sociale woningen leeg. Dat is op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008.

De kip als ideale afvalverwerker

Zaterdag 15 april 2017
Limburg.net heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd om mensen bewuster te laten omgaan met organisch afval. Dat kan immers een besparing betekenen van maar liefst 30% op het restafval. Dit afval van dierlijke en plantaardige oorsprong belandt vaak onterecht in de huisvuilzak of –bak, terwijl er veel alternatieven zijn.
Tijdens het eerste luik van de campagne kunnen de Limburgers sparen voor een kip, of korting krijgen op een duurzaam kippenhok. Zo hoopt Limburg.net meer (…) Het hele nieuwsbericht

Meer plaatsen in woonzorgcentra

Zaterdag 15 april 2017
Begin 2017 bedroeg de capaciteit van woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra 8.534. In 2005 ging het nog om slechts 5.012 woongelegenheden.

Woensdag weer 'flitsmarathon'

Zaterdag 15 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Woensdag weer 'flitsmarathon'In heel het land houden de lokale en de federale politie komende woensdag weer een flitsmarathon. Dat wil zeggen dat ze van 6 uur woensdagochtend tot 6 uur donderdagochtend, dus 24 uur lang, zoveel mogelijk flitscamera's op zoveel mogelijk plaatsen inzetten.

Petro Gryzniak overleden

Zaterdag 15 april 2017
Houthalen-Helchteren - Petro Gryzniak overledenWoensdag is Petro Gryzniak overleden, de weduwnaar van Christine Bihun en de vriend van Stefania Pietraszewska. Hij was 71 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Louis Vaes overleden

Zaterdag 15 april 2017
Houthalen-Helchteren - Louis Vaes overledenDonderdag is Louis Vaes overleden, de echtgenoot van Yvonne De Raeve. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.
In een gesprek met TV Limburg heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een oproep gedaan voor meer vrijwilligers voor asielzoekers. De bisschop denkt in dit verband aan mantelzorgers die asielzoekers onder meer begeleiden naar diensten of naar een doktersbezoek of helpen bij taalproblemen. In Limburg zijn er te weinig vrijwilligers die zich inzetten voor asielzoekers.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens het verlengde weekend van 1 mei (29-30 april en 1 mei) voert Infrabel belangrijke infrastructuurwerken door in de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Hierdoor wordt het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid volledig onderbroken. De NMBS heeft samen met Infrabel een aangepaste treindienst uitgewerkt. Er stoppen geen treinen in Brussel-Centraal, maar tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid rijden wel pendeltreinen via het westelijk ringspoor. Treinreizigers die vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker uw geheime bankcodes trachten te achterhalen door u telefonisch te contacteren met de vraag om uw Digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat u nodig hebt om aan online banking te doen. Meer info

Ludo Vanluyd op pensioen

Vrijdag 14 april 2017
Op 21 april verlaat Ludo Vanluyd het Noodopvangcentrum van Houthalen-Helchteren en Rode Kruis Vlaanderen definitief. Hij gaat met pensioen en wordt opgevolgd door Emmilie Tits, sinds 6 november 2015 al actief als adjunct-centrummanager.

Openbare verkoping: Gagelstraat

Donderdag 13 april 2017
Morgennamiddag wordt in hotel/brasserie Belfleur de woning Gagelstraat 56 openbaar verkocht na hoger bod. Ze  staat op een perceel van 4a32ca en heeft een KI van 282 euro. Na hoger bod is de inzetprijs 50.600 euro.
“Wei sjiek is mich da! Is da iet veur oech?”. Met deze slogan spreekt Infrabel de Limburger rechtstreeks aan in zijn dialect. Het doel is om een 30-tal nieuwe medewerkers aan te werven tijdens de speciale Limburgse jobdagen op 28 en 29 april in Hasselt.

Zeven volwassen dopelingen

Dinsdag 11 april 2017
Houthalen-Helchteren - Zeven volwassen dopelingenIn de paasnacht worden in Limburg vijf vrouwen en twee mannen tussen de 24 en 44 jaar gedoopt. Zij ontvangen na het doopsel meteen het vormsel en zullen dan ook voor het eerst te communie gaan. De toetreding tot de katholieke Kerk gebeurt in hun eigen federatiekerk. Vier Limburgse ‘catechumenen’ hebben de Belgische nationaliteit, één iemand heeft een dubbele nationaliteit (Belgisch-Libanees) en de twee anderen zijn respectievelijk afkomstig uit Nederland en Kameroen. De vrouw (…) Het hele nieuwsbericht
Er is een tekort aan Limburgse vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen. Dat meldt TV Limburg onder aanhaling  van CAW Limburg. Momenteel hebben ze maar vijftig begeleiders en dat is te weinig. CAW Limburg zoekt daarom extra buddy's die vluchtelingen kunnen coachen in het dagelijks leven.

'Stroom duurder dan benzine'

Maandag 10 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Met een elektrische wagen stroom tanken aan een 'officiële' laadpaal is vaak duurder dan met een benzinewagen benzine tanken. Dat komt omdat stroomleveranciers hun miljardeninvestering willen terugverdienen. Een gewone laadpaal kost al gauw 10.000 euro, een highspeed-versie zowat 30.000 euro. Komt daarbij dat auto's aan standaard-laadpalen vaak enkele uren moeten bijtanken via hun wisselstroom-ingang. Wie dan moet afrekenen op basis van de duur van het bijtanken is duur uit. Een elektrische wagen het goedkoopst bijtanken doe je door thuis de stekker in te steken. (Bron: Auto Bild)

Win een dvd - of een boek!

Zondag 9 april 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomNu Tom Boonen Parijs-Roubaix niet gewonnen heeft, is het de vraag wat de vrouw van onze hoofdpersoon in de cartoon te zeggen heeft op de verzuchting van haar echtgenoot! Mail ons uw tekst voor het lege tekstballonnetje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u dan wel de winnaar van de dvd of van het boek! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 9 april 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij bezorgde ons bijgaande tekst voor het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks. Hij krijgt deze week de dvd in de bus!

Dianne Philtjens overleden

Zaterdag 8 april 2017
Houthalen-Helchteren - Dianne Philtjens overledenWoensdag is de uit Houthalen afkomstige Dianne Philtjens overleden. Zij was 57 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Halveweg-Zonhoven.

Pieter-Leon Poelmans overleden

Zaterdag 8 april 2017
Houthalen-Helchteren - Pieter-Leon Poelmans overledenWoensdag is Pieter-Leon Poelmans overleden, de echtgenoot van Maria Schepers. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put in de Guldensporenlaan.
Voka – KvK Limburg waarschuwde eind vorige maand voor twee soorten fraude: valse facturen in de brievenbus én een malafide reclameronselaar die de laatste weken erg actief is. Maar nu duikt een oude vorm van fraude terug. Oplichters proberen klanten van Limburgse ondernemingen ertoe aan te zetten om facturen op een frauduleuze rekening te betalen. De fraudeurs geven off shore rekeningen door, met de uitleg dat de Limburgse onderneming in kwestie hierdoor belastingen zou (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Hoe diep mag onze Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een zwartrijder in de buidel doen tasten? Dat is de vraag waarover de vrederechter van Genk zich het hoofd brak. De NMBS had er één geklist die vijf zwarte ritten maakte. Ze eiste voor de vrederechter de betaling van de tickets en daarnaast per zwarte rit een schadevergoeding van 200 euro. Driemaal Tongeren-Bilzen en tweemaal Tongeren-Hasselt levert 1.000 euro op, had de NMBS uitgerekend. Ze verwees naar de ‘tarieven voor (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Bisschop tevreden over dekenaal bezoekMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, blikt tevreden terug op zijn recent pastoraal bezoek aan het dekenaat Peer. "Ik ben onder de indruk van het werk dat mensen hier doen", zegt hij na zijn bezoek aan Sint-Elisabeth in Wijchmaal. De bisschop is ook een al lof voor de architectuur van de nieuwe scholencampus in Peer. “Het meest confronterende bezoek in het dekenaat was het bezoek aan het asielcentrum in Helchteren”, aldus de bisschop. "Je houdt een gevoel van onmacht over wanneer je die 560 mannen zonder perspectief uit de hele wereld ziet.",  zegt de bisschop, die ook een ontmoeting had met de Chiroleiding van Meulenberg.
Tot het dekenaat Peer behoren de parochiefederaties Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Peer.

Strijd tegen drugs op festivals

Donderdag 6 april 2017
Het parket Limburg zal ook in het nieuwe festivalseizoen blijven optreden tegen druggebruik en overlast op festivals en grote evenementen. Het parket wil hiermee duidelijk maken dat het gebruik van verdovende middelen en/of psychotrope stoffen tijdens festivals niet getolereerd kan worden en op die manier ook vermijden dat jongeren in de sfeer van een festival beginnen te experimenten met drugs. Bij vaststelling van drugsbezit zal een lik-op-stukbeleid toegepast worden met een onmiddellijke (…) Het hele nieuwsbericht

Apotheek overvallen

Donderdag 6 april 2017
Houthalen-Helchteren - Apotheek overvallenIn de Acacialaan in Winterslag is woensdagavond een apotheek overvallen. Twee mannen met een carnavalsmasker roofden de kassa leeg. Om 21.40 uur zag de apotheker via de camerabewaking dat er twee verdachte mannen met een wit carnavalsmasker voor de toegangsdeur stonden. Hij liep meteen naar de privégedeelte van de woning en sloot de tussendeur af. Zijn echtgenote, die ook in het privégedeelte aanwezig was, verwittigde de hulpdiensten. De verdachten probeerden de tussendeur in te stampen, maar slaagden hier niet in. Toen de apotheker even later ging kijken, waren de mannen verdwenen. Ze hadden al het geld uit de kassa buitgemaakt. De apothekers raakten niet gewond, maar waren wel erg van slag. Ze kregen ondersteuning van de dienst slachtofferzorg van de politie.

Victor Rekkers overleden

Donderdag 6 april 2017
Houthalen-Helchteren - Victor Rekkers overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige Victor Rekkers overleden, de echtgenoot van Ida Princen. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Quintinus kathedraal in Hasselt. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake.

Restanten wietplantages ontdekt

Woensdag 5 april 2017
Houthalen-Helchteren - Restanten wietplantages ontdektPolitie MidLim voerde gisteren een huiszoeking uit in een woning met aanpalende loods in de Reinpadstraat in Genk. De politie vond er resten van cannabisplantages en een groot aantal materialen die gebruikt kunnen worden voor de kweek ervan. Er waren geen personen aanwezig. In twee slaapkamers was de installatie nog intact, maar de cannabisplanten zelf waren reeds verdwenen. Er zouden zo’n 500 planten gekweekt zijn. In een loods achter de woning werden evenmin planten aangetroffen, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Tamara Westhof en een stille vennoot hebben de gewone commanditaire vennootschap Westam Consulting opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer sales vertegenwoordiging, accountmanagement en handelsbemiddeling.

Hartaanval

Woensdag 5 april 2017
Houthalen-Helchteren - HartaanvalZoomVandaag elf jaar geleden maakte een hartaanval een einde aan het leven van de Amerikaanse zanger Gene Pitney. En dat voor iemand die een grote hit had met ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’. Lees hier hoe dat sixtiessucces in 1989 opnieuw een nummer 1 werd.

Revolutionaire vinding

Dinsdag 4 april 2017
Vandaag gelezen
Een Brits team van onderzoekers heeft een van grafeen gemaakte zeef ontwikkeld die zout uit zeewater kan verwijderen. De methode zou miljoenen mensen op een eenvoudige wijze kunnen voorzien van schoon drinkwater. De Verenigde Naties verwachten dat in 2025 14 procent van de wereldbevolking met drinkwaterschaarste te maken krijgt. (Bron: ii.nl)

Daniëlle Scheelen overleden

Maandag 3 april 2017
Houthalen-Helchteren - Daniëlle Scheelen overledenIn Helchteren is zaterdag Daniëlle Scheelen overleden, de echtgenote van Jaak Thijs. Zij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Tel de huismusmannetjes

Maandag 3 april 2017
Houthalen-Helchteren - Tel de huismusmannetjesZoomVogelbescherming Vlaanderen betreurt dat er afgelopen weekend zo weinig meldingen over getelde huismussen bij haar binnenkwamen. Dat zal ook wel aan de vereniging liggen, want haar communicatie over dat telweekend liet nogal te wensen over. Wat er ook van zij, "Nu de huismus als soort in de nieuwe 'Rode Lijst van Vlaamse Broedvogels' aangeduid staat als 'kwetsbaar' en daardoor in het groepje van onder meer grutto, veldleeuwerik, nachtegaal en boerenzwaluw is terechtgekomen, is het tellen van tsjilpende huismusmannetjes belangrijker dan ooit," aldus Vogelbescherming Vlaanderen. De vereniging roept dan ook op om - liefst 's morgens - in je tuin te tellen hoeveel huismusmannetjes je hoort tsjilpen. Doorgeven van de resultaten kan tot 10 april. Meer info
Houthalen-Helchteren - Actie tegen hinderlijk parkerenVan 5 tot 21 april voeren de Limburgse politiediensten actie tegen hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Bedoeling van de actie: het asociaal verkeersgedrag van weggebruikers ten aanzien van personen met een handicap beteugelen.
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. Gedeputeerde Erik Gerits, voorzitter POM Limburg: “De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie. Daarom onderneemt POM Limburg met de slogan ‘Er zit muziek in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd, of een boek!

Maandag 3 april 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd, of een boek!ZoomCartoonist Stijn Lodewijks blijft zijn inspiratie uit het mooie weer halen. Voor ons niet gelaten! Maar wat zegt de vrouw op de cartoon wanneer haar man haar vraagt of ze nog zo'n lekkere varkenslapjes heeft?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! Wel uw postadres vermelden, anders kunnen we het pakket niet verzenden.

Wie won de dvd?

Zondag 2 april 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Elly Van Bever, met bovenstaand tekstje. Tientallen inzenders lieten de man zeggen dat zijn vrouw hem een pintje moest gaan halen, of dat ze zich moest haasten omdat hij nog naar de voetbalwedstrijd wilde en zo. Maar de jury vond de inzending van Elly de plezierigste. Zij krijgt deze week de dvd in haar brievenbus. (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Gerechtelijke controleactie

Zondag 2 april 2017
Politie MidLim organiseerde vrijdagavond een gerechtelijke controleactie op vier locaties in Genk en Houthalen-Helchteren. Tussen 16 en 24 uur werden 31 verdachte voertuigen onderschept en aan een grondige controle onderworpen. Ook 35 inzittenden werden gecontroleerd. Drie personen kregen een pv voor bezit van een kleine hoeveelheid drugs. Er werden ook enkele pv's opgesteld voor bestuurders die geen gordel droegen of die de gsm gebruikten aan het stuur.

Het goede humeur van vrouwen

Zondag 2 april 2017
Vandaag gelezen
"Als vrouwen depressief worden, houdt alles op. Want aan het goede humeur van vrouwen hangt het hele gewicht van de wereld. Mannen kunnen nog de oorlog in en zich daar amuseren, maar de treurigheid van vrouwen draagt het risico in zich dat de wereld ten onder gaat."
(De Duitse filosoof Peter Sloterdijk in De Volkskrant)
De openbare verkoping van de woning gelegen Nachtegalenstraat 62 in Houthalen-Oost heeft in eerste roep 141.000 euro opgebracht. Men kan nog een hoger bod uitbrengen bij de notaris.

Het weekend van de Ronde

Zaterdag 1 april 2017
Houthalen-Helchteren - Het weekend van de RondeZoomHet is het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Morgen wordt die door de profs gereden, vandaag werden ze al voorafgegaan door 16.000 amateurs. 16.000! Niet te geloven. En die moesten allemaal de Muur van Geraardsbergen omhoog fietsen. Zou Wouter Vandenhaute er ook bij geweest zijn? Overpeltenaar Dries Peeten, die niet alleen mooie muziek schrijft maar ook fijne tekeningen maakt, zag het al voor zich, getuige deze cartoon.

Maurice Vanhove overleden

Zaterdag 1 april 2017
Houthalen-Helchteren - Maurice Vanhove overledenDinsdag is Maurice Vanhove overleden,  de echtgenoot van Maria Iven. Hij was 83 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment:  maandag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen