Het overige nieuws

Meer samenwerking bedrijven - onderwijs

Donderdag 31 augustus 2017
De samenwerking tussen Limburgse bedrijven en onderwijsinstellingen neemt gestaag toe. Dat blijkt uit een onderzoek van UNIZO Limburg en VKW Limburg bij 480 Limburgse bedrijven. 67 procent van de bedrijven werkt op een of andere manier samen met scholen. Zes jaar geleden was dat nog maar 59 procent.

Grootscheepse dieselfraude

Donderdag 31 augustus 2017
Gisteren werd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik.. Dit gebeurde door de FGP Limburg Afdeling Financiële criminaliteit in samenwerking met de PZ Carma, de diensten van Douane en Accijnzen, de sociale inspectie en de milieu-inspectie.  
Het onderzoek betreft feiten van georganiseerde fiscale en accijnsfraude, meer bepaald het ontkleuren van rode huisbrandolie om (…) Het hele nieuwsbericht

Maurits Vaes overleden

Donderdag 31 augustus 2017
Zondag is de uit Houthalen afkomstige Maurits Vaes overleden, de echtgenoot van Paula Daniëls. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Halveweg Zonhoven.

E. Houthalen verliest van BS Sport

Woensdag 30 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen verliest van BS SportE. Houthalen heeft vanavond zijn competitiewedstrijd tegen BS Sport verloren. Uitslag: 2-4. Aan de rust was de stand 1-1. Bigica kreeg rood. De wedstrijd Loksbergen - Houthalen VV werd afgelast.

Inbraak in cafetaria sportcomplex

Woensdag 30 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Inbraak in cafetaria sportcomplexIn de Springstraat is ingebroken in de cafetaria van een sportcomplex. De buit bestaat uit drank en chips. De inbraak is afgelopen nacht gepleegd.

Wateroverlast door onweersbuien

Woensdag 30 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Wateroverlast door onweersbuienZoomDe hevige onweersbuien van vanavond hebben voor grote wateroverlast gezorgd. Dat was onder meer het geval in de Langvoortstraat in Beringen. Ook Weerstand Koersel kreeg zijn deel van de koek. De brandweer kreeg ook oproepen rond ondergelopen straten in Houthalen-Helchteren, Lommel en Neerpelt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Volgens lezer Frido Van Hertum viel er in Overpelt 27 liter per vierkante meter tijdens het onweer. Gemiddeld valt er zowat 60 liter per maand.

Vakantiewerk in de tijd van toen

Woensdag 30 augustus 2017
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Vakantiewerk in de tijd van toenEens ik de leeftijd van 16 jaar bereikt had, was het bij ons thuis doodnormaal om vakantiewerk te gaan doen. Het was trouwens onhaalbaar vijf kinderen laten studeren met het loon van één kostwinner. Ik werkte bij een beenhouwer aan de Nieuwpoortse steenweg in Oostende. Elke morgen om half acht moest ik present zijn.
Met een speciaal hiervoor uitgeruste fiets bracht ik de bestellingen bij de klanten, een zwarte loodzware fiets, zonder versnellingen, met een mand aan het stuur. Ik kreeg een (…) Het hele nieuwsbericht

Appartement uitgebrand

Woensdag 30 augustus 2017
In de Molenstraat in Genk is gisterenavond rond 21 uur een appartement uitgebrand. Niemand raakte gewond. Op het moment van de brand was niemand thuis. De politie evacueerde het appartementsblok uit voorzorg.

Nieuwe politieraad voor CARMA

Dinsdag 29 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Nieuwe politieraad voor CARMAIn het politiecommissariaat van Bree vindt morgenavond de installatie plaats van de politieraad van CARMA, de nieuwe politiezone voor Genk, Houthalen-Helchteren, Opglabbeek, As, Zutendaal (MidLim) en Bree, Bocholt, Kinrooi, Meeuwen-Gruitrode (NOL). 25 raadsleden leggen in handen van de Genkse burgemeester-voorzitter Wim Dries de eed af.
Ongeveer een jaar geleden begonnen de gesprekken over een fusie. Sinds mei 2017 is de operationele fusie een feit. Onlangs is ook het eerste van twee noodzakelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna 40.000 Limburgse jobstudenten

Maandag 28 augustus 2017
Het aantal jobstudenten in Limburg bedraagt 39.679. Dat zegt Unizo Limburg. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 en 52,98 procent.

Politiecontroles op eerste schooldag

Maandag 28 augustus 2017
De meeste Limburgse politiezones plannen vrijdag 1 september, de eerste schooldag, extra verkeerscontroles in de schoolomgeving. De aandacht van de agenten zal niet enkel uitgaan naar de snelheidsregels maar ook naar foutief parkeren. Er wordt ook gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Ook zal nagegaan worden of de bromfietsen beantwoorden aan de technische eisen.

Helson verliest van Sp. Hasselt

Zondag 27 augustus 2017
Helson heeft zijn oefenwedstrijd tegen Sp. Hasselt verloren. Uitslag: 0-1.

Wie wint de dvd?

Zondag 27 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomSpectaculaire bokswedstrijd afgelopen nacht! Sommige mensen hebben er, naar het schijnt, speciaal hun wekker voor gezet. Wat zegt de echtgenoot in onze cartoon als zijn vrouw aanstalten maakt om de wedstrijd "live" te volgen? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Houthalen VV verslaat Eksel B

Zondag 27 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat Eksel BHouthalen VV heeft de punten thuis gehouden tegen Eksel B. Uitslag: 2-1. E. Houthalen verloor met 8-1 op het veld van Thes Sp. B.

En wie won de DVD?

Zondag 27 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de DVD?ZoomHet is Veerle Vreys geworden. Zij kwam het best uit de hoek met haar inzending voor het lege tekstballonnetje. Deze week krijgt ze de dvd in de bus. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Basketbal: Nipt verlies voor Cuva

Vrijdag 25 augustus 2017
In de Beker van België basketbal heeft Cuva Houthalen nipt verloren in Bergen. Uitslag: 70-69.

Vzw Brave Development Team opgericht

Vrijdag 25 augustus 2017
Brecht Toelen en Vincent Beliën, beiden uit Houthalen-Helchteren, én Daniel  Vanderaerden uit Lummen hebben de vzw Brave Development Team opgericht met zetel aan Het Steegje in Houthalen-Helchteren. De vereniging heeft tot doel de beoefening en promotie van de wielersport op nationaal en internationaal vlak te bevorderen.

Voetbalmatch achter gesloten deuren

Donderdag 24 augustus 2017
De voetbalwedstrijd SK Heusden 06 - Eendracht Houthalen in vierde provinciale wordt op 3 september achter gesloten deuren gespeeld. Dat heeft SK Heusden 06 beslist. De beslissing komt er na incidenten vorig jaar toen een speler van Houthalen slagen toebracht aan een supporter van SK Heusden 06.

Helson wint van Bree-Beek

Donderdag 24 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Helson wint van Bree-BeekHelson Helchteren heeft zin oefenwedstrijd tegen Bree-Beek gewonnen. Uitslag: 2-0.

Basketbal: Cuva bekert verder

Woensdag 23 augustus 2017
Na 82-72 winst tegen Geel speelt Cuva Houthalen verder in de Beker van België. De zege tegen Geel kwam moeizaam tot stand.

128 personen zonder veiligheidsgordel

Woensdag 23 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - 128 personen zonder veiligheidsgordelBij een controleactie in Genk zijn vandaag 128 personen betrapt die geen veiligheidsgordel droegen. Er werden ook vier chauffeurs betrapt die aan het bellen waren en drie chauffeurs die zonder geldig rijbewijs rondreden.

40 jaar Sanicole Airshow

Woensdag 23 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - 40 jaar Sanicole AirshowZoomHet tweede weekend van september kan je in Hechtel-Eksel naar de 40ste Sanicole Airshow en dat wordt een heel unieke show. Het begon allemaal zeer kleinschalig met een “festival der stuntnummers” in het midden van de jaren ‘70. Stichter was piloot, zakenman en politicus Lucien Plees uit Beverlo. Enkele duizenden kijklustigen genoten destijds van deze show.
In de jaren ’80 groeide het evenement uit tot een volwaardige vliegshow met internationale deelnemers uit Nederland, (…) Het hele nieuwsbericht

Antonio Boncaldo overleden

Woensdag 23 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Antonio Boncaldo overledenZondag is Antonio Boncaldo overleden. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put.
Uit de ruimte
Houthalen-Helchteren - ISS passeert tijdens zonsverduisteringZoomZonsverduistering gisteren over een groot deel van de VS. NASA-fotograaf Joel Kowsky had zich opgesteld in Banner, Wyoming, en slaagde erin deze magnifieke compositie van 7 frames te maken, op het ogenblik dat het internationaal ruimtestation ISS, met daarin zes ruimtevaarders, aan een snelheid van 8km/seconde voor de zon passeerde. Faut le faire! Rechtsboven nog een deel van de maan. (Photo credit: NASA/Joel Kowsky)

Campagne tegen fietsdiefstallen

Dinsdag 22 augustus 2017
'Laat je fiets gerust achter': dat is het thema van de nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen die de provincie Limburg lanceert. Er komen concrete tips om fietsdiefstallen tegen te gaan. In onze provincie worden jaarlijks zo'n tweeduizend fietsen gestolen.

Irma Vaes overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Irma Vaes overledenOp 17 augustus overleed de uit Houthalen afkomstige Irma Vaes, de weduwe van Hugo Truyers. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Herinrichting Dommel en Kleinbeek

Maandag 21 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Herinrichting Dommel en KleinbeekZoomDe watering De Dommelvallei is gestart met de tweede fase van de herinrichtingswerken aan de Dommel en de Kleinbeek in Peer (Molhem). Door de werken zal de Dommel haar natuurlijk uitzicht terug krijgen en zal er meer ‘leven’ komen in en langs de Dommel, zegt de watering. Momenteel worden er verschillende vistrappen en beekvijvertjes aangelegd, wegen en dijken hersteld en de taluds afgeschuind.
Na deze werken zal er begonnen worden met het aanleggen van de wandelpaden zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Cuva klopt Geel

Zondag 20 augustus 2017
Cuva Houthalen-Helchteren heeft zijn bekerwedstrijd in Geel gewonnen. Uitslag: 45-103. Woensdag speelt Cuva thuis tegen Geel.
Vrouwenbasketbalploeg DBC Houthalen heeft de eerste bekeroverwinning behaald. DBC versloeg Bavi Gent met 50-48.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomEen cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de DVD?ZoomHet is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Warme woorden bij de warme bakker

Zaterdag 19 augustus 2017
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Warme woorden bij de warme bakkerIn Bakkerij ComPani ontmoette ik een oude vriend. Hij trakteerde mij op een kop koffie. Terloops vertelde hij dat hij zich kandidaat had gesteld om een jongen die motorisch gehandicapt is te helpen met zijn notities. Er was onlangs in de krant een oproep verschenen om die jongen, die in het zesde middelbaar zit, daarmee te helpen. "Ik heb mij kandidaat gesteld om elke maandagvoormiddag naast hem op de schoolbank te gaan zitten en hem zo te helpen met het schrijfwerk. Ik ben gepensioneerd en heb tijd. Waarom (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht

Helson verslaat Hades

Donderdag 17 augustus 2017
Hzlson Helchteren heeft zijn oefenwedstrijd tegen Hades Hasselt gewonnen. Uitslag: 3-1.

Duo met drugs gearresteerd

Donderdag 17 augustus 2017
Bij een controle op de Westerring in Genk gisterenavond vond de politie in een auto een hoeveelheid drugs waaronder cannabis, XTC-pillen en speed. De inzittenden, een 24- en een 25-jarige man uit Genk, werden gearresteerd op verdenking van bezit en verkoop van drugs. Eén van beiden was reeds gekend voor eerdere drugsgerelateerde feiten.

Richard Cich overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Richard Cich overledenMaandag is Richard Cich overleden. Hij was 67 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de afscheidsdienst (10.30 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur).

Overvallen aan kerkhof

Woensdag 16 augustus 2017
Kort nieuws van bij de buren
Aan het kerkhof in de Eggestraat in Genk is een 61-jarige vrouw van haar handtas beroofd. De vrouw werd langs achter aangevallen. Zij raakte niet gewond maar was wel onder de indruk van de het gebeuren, meldde de politiezone Carma deze namiddag.

Paul Croymans overleden

Woensdag 16 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Paul Croymans overledenIn Helchteren is gisteren de uit Hechtel afkomstige Paul Croymans overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 15 augustus 2017
Op 1 januari 2017 woonden in Limburg 432.005 mannen en 435.408 vrouwen.  De cijfers per gemeente: Beringen (22.906 / 22.798); Hamont-Achel (7.293 / 7.134); Hechtel-Eksel (6.239 / 6.037); Houthalen-Helchteren (15.308 / 15.293);  Lommel (17.051 / 16.945);  Meeuwen-Gruitrode ( 6.652 / 6.405);  Neerpelt (8.619 / 8.509); Overpelt (7.693 / 7.557); Peer (8.315 / 8.112) én Tongeren (15.200 / 15.665).

Een wespendiefje in het NHC

Maandag 14 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Een wespendiefje in het NHCZoomSinds enkele dagen verblijft er een jonge wespendief in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogel zat helemaal natgeregend op een bospad in Zonhoven toen spelende kinderen hem ontdekten. Toen ze dichterbij kwamen, merkten ze dat hij amper kon vliegen en liepen ze naar huis om handschoenen en een doos te halen. Na hun vangactie konden ze hun papa overtuigen om naar Opglabbeek te rijden.
Daar werd de wespendief onderzocht. hij had geen kwetsuren maar hij was mager en helemaal natgeregend. (…) Het hele nieuwsbericht

Twintiger aangehouden na huiszoeking

Maandag 14 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Twintiger aangehouden na huiszoekingDe politie voerde gisteren een huiszoeking uit in een woning in de Neerzijstraat in Genk. De agenten troffen in een voertuig in de tuin meerdere verdovende middelen aan. Zaterdagnacht had de politie een melding van een mogelijke inbraak op de Neerzijstraat gekregen. Ter plaatse trof de politie een verdachte wagen met vier inzittenden aan. Deze vier personen zijn voor verhoor meegenomen naar het commissariaat. De politie voerde een huiszoeking uit. In een voertuig vond men een aanzienlijke hoeveelheid drugs (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Hanssen overleden

Maandag 14 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Paul Hanssen overledenOp 3 augustus overleed dokter Paul Hanssen, de echtgenoot van Christel Wintmolders. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Park Houthalen verslaat Genk VV

Maandag 14 augustus 2017
Park Houthalen heeft met 1-6 gewonnen op het veld van Genk VV. De wedstrijd Heur-Tongeren Helson Helchteren eindigde op 0-0.

Bijna 30.000 alleenstaande ouders

Maandag 14 augustus 2017
De provincie Limburg telt 29.737 alleenstaande ouders. De cijfers per gemeente: Beringen (1.342), Hamont-Achel (377), Hechtel-Eksel (362), Heusden-Zolder (1.675), Houthalen-Helchteren (1.086), Lommel (1.022), Meeuwen-Gruitrode (367), Neerpelt (502), Overpelt (461), Peer (470) en Tongeren (1.237).

Eerlijk duurt het langst

Maandag 14 augustus 2017
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Eerlijk duurt het langstZoomDit jaar reden al twee auto's tegen mijn geparkeerde wagen. De eerste pleegde vluchtmisdrijf. Gelukkig was er het wakend oog van een van mijn buurvrouwen. Ze beschreef de dader in kwestie als zijnde een oude man met een zilvergrijze wagen met afgeblokte koffer, die lang moeite had om de sleutel in zijn deurslot te steken. Vermoedelijk had hij te diep in het glas gekeken.
's Anderendaags trok ik als detective naar het café op de hoek en vroeg de waard of er de avond voordien een oude man rond 21u15 in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd, of een boek!

Zondag 13 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd, of een boek!ZoomIedereen heeft het over de eiercrisis, maar aan de hoofdrolspelers wordt niets gevraagd, stelt cartoonist Stijn Lodewijks vast. Wat zegt de ene kip tegen de andere? Mail uw tekstje voor zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt het wel bekroond!

Wie won de dvd?

Zondag 13 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Tiens Mevissen. Volgens de jury kwam zij het origineelst uit de hoek bij het bedenken van een tekstje voor de vrouw die op tv een weerman ziet goochelen met hoge temperaturen in vakantieoorden. Maar hoeveel inzenders de vrouw lieten denken dat ze blij was thuis te zijn omdat ze niet zou weten welke kleren aan te trekken, als het zo heet is!
Straks een nieuwe opgave.

38,6 procent geen diploma SO

Zondag 13 augustus 2017
38,6 procent van de Limburgse 25-plussers heeft geen diploma secundair onderwijs (SO). Er zijn heel wat verschillen per gemeente: in Beringen bijvoorbeeld bedraagt het percentage 40,7, in Neerpelt 35,6.

Nieuwe bvba: Genk Bakkerij

Zaterdag 12 augustus 2017
Nevzat Bal uit Gent heeft de bvba Genk Bakkerij opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ambachtelijke vervaardiging van brood en van vers banketbakkerswerk, de organisatie van evenementen, feesten en partyzs én het slachten van vee.

Irene Boonen overleden

Zaterdag 12 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Irene Boonen overledenDonderdag is in Houthalen de uit Peer afkomstige Irene Boonen overleden, de weduwe van Alfons Poelmans. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 18 augustus (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag 17 augustus (19-20 uur) in rouwcentrum De Backer-Put in Houthalen.

Acht op tien woningen heeft garage

Zaterdag 12 augustus 2017
79,8 procent van alle woningen in Limburg heeft minstens één garage. Er zijn heel wat verschillen per gemeente. Zo heeft in Houthalen-Helchteren bijvoorbeeld 88,1 procent van de woningen een garage terwijl dat in Tongeren slechts 67,2 procent is.
In Beringen,  Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde.

Nieuwe kilometerbordjes

Vrijdag 11 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Nieuwe kilometerbordjesZoomDe kilometerbordjes langs de Vlaamse autosnelwegen krijgen een make-over. Het nieuwe ontwerp oogt frisser, is duidelijker en geeft ook de rijrichting weer. Zo kunnen weggebruikers zich vlugger oriënteren op de autosnelwegen en kunnen hulpdiensten snel en accuraat weten waar een weggebruiker met pech zich bevindt. Voor het einde van dit jaar zullen alle 19.300 bordjes vervangen zijn.
In het nieuwe ontwerp wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kilometer- en hectometerbordjes. Ze krijgen (…) Het hele nieuwsbericht
Er is een salmonella-besmetting vastgesteld bij kippenvlees van Paas Foods in Maasmechelen. Paas Foods roept het vlees nu terug. Het gaat om kippenbouten en -brochetten met het lotnummer 100 722, die 12 en 16 augustus als houdbaarheidsdatum hebben.
Ze zijn verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour Market, horeca Totaal, Intermarché, Lidl en groothandel Geyskens Delikatessen uit Beringen. De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, krampen en diarree. Mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Konings overleden

Vrijdag 11 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Jacqueline Konings overledenWoensdag is Jacqueline Konings overleden, de echtgenote van José Ferrin-Nunez. Zij was 61 jaar. De herdenkingslezing vindt zaterdag (11uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in de Lijsterstraat in Houthalen-Oost.

92 procent woningen heeft badkamer

Vrijdag 11 augustus 2017
92 procent van de woningen in Limburg is uitgerust met een badkamer. In Hamont-Achel heeft zelfs 97,1 procent van de woningen een badkamer, in Tongeren slechts 86 procent. In de negen andere gemeenten die door de Internetgazet worden bestreken ligt het percentage badkamers boven het Limburgse gemiddelde.

Veertiger bij ongeval betrokken

Donderdag 10 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Veertiger bij ongeval betrokkenOp de Hoornblaas in Scherpenheuvel-Zichem week een 44-jarige fietsster uit Holsbeek uit voor een 49-jarige bestuurder uit Houthalen-Helchteren. Daardoor reed zij tegen het achterwiel van de fietser voor haar. Deze kwam ten val en werd voor verzorging naar het ziekenhuis in Diest overgebracht.

Levensverwachting weer gestegen

Donderdag 10 augustus 2017
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,8 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar, zo meldt de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een stijging van 0,5 jaar voor beide geslachten samen.
In Vlaanderen (82,4 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,7 jaar). Voor beide (…) Het hele nieuwsbericht

2.781 niet-Belgen

Donderdag 10 augustus 2017
In Houthalen-Helchteren woonden op 1 januari 2016 2.781 niet-Belgen. Dat is 9,1 procent van de bevolking.

Theo Kelchtermans overleden

Woensdag 9 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Theo Kelchtermans overledenZaterdag is Theo Kelchtermans overleden, de echtgenoot van Rosette Vancluysen. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (19.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Rik Vanbuel overleden

Woensdag 9 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Rik Vanbuel overledenIn Houthalen is maandag de uit Peer afkomstige Rik Vanbuel overleden, de echtgenoot van Martha Lambrechts. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Liefde elke dag troef

Dinsdag 8 augustus 2017
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Liefde elke dag troefZoomDaarnet met een stokoude man gepraat aan de bushalte. Ik ken zijn naam niet. Een oude man met een petje met reclame van Jupiler op. Hij is van Houthalen-Oost en gaat elke dag met de bus naar zijn dementerende vrouw in bejaardentehuis Vinkenhof. "Ik neem mijn boterhammekes mee," zegt hij. "Zo verlies ik geen tijd om bij mijn vrouw te zijn en haar te helpen met het eten. Ik kan niet naar het restaurant beneden gaan want dan zit mijn vrouw alleen." Hij komt om 11 uur en vertrekt na het avondeten rond 18 uur. Zijn bus is om 18.50u. "Dan moet ik thuis nog mijn middag maken," glimlacht hij.
Ik vraag hem hoe hij dat elke dag kan opbrengen voor zijn vrouw die hem vaak niet eens herkent. Hij antwoordt: "Bij ons was de liefde elke dag troef." Ik sta perplex. Zo simpel is het dus.
(Jef Lingier)
Op zondag 24 september organiseert Aquafin in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Milieumaatschappij - VMM, de stad Hamont-Achel en de Provincie Limburg voor de vierde keer Chap'eau, een publieksevenement waar de verbeterde waterkwaliteit van de Vlaamse beken en rivieren wordt gevierd. Dit jaar worden de tenten opgeslagen bij De Tomp, midden in het groen. Hier kan je volop genieten van de mooie natuur rond de Warmbeek, een van de zuiverste - zoniet DE zuiverste - beken van Vlaanderen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Christina Moons overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Christina Moons overledenZaterdag is Christina Moons overleden, de weduwe van Albert Vaes. Zij was  94 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Wie wint de dvd?

Maandag 7 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomHet was warm vorige week, maar in het zuiden van Europa was het nóg warmer. Véél warmer. Dat inspireerde Stijn Lodewijks tot het maken van bijgaande cartoon. Wat zegt de vrouw op de foto terwijl het buiten regent en de weerman gewag maakt van die zuiderse hitte?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wint u wel de dvd! Vergeet daarom niet uw postadres bij te voegen. Succes!
De Limburgse economie blijft hoge toppen scheren. Dat zegt VOKA Limburg. Sinds midden 2016 heeft de Limburgse economie een versnelling hoger geschakeld. Vooral de export blijft het goed doen. Zowel op korte als middellange termijn ziet VOKA een opwaartse trend in de export. Ook de automobielsector doet het deze maand opvallend beter dan dezelfde periode een jaar geleden. De bouwmotor daarentegen begint stilaan te sputteren.

Kinderfiets gestolen op camping

Zondag 6 augustus 2017
Op een camping aan de Tulpenstraat is een kinderfiets gestolen. Dat maakte de politie vanavond bekend.

Toenemend aantal appartementen

Zondag 6 augustus 2017
Er worden steeds meer appartementsgebouwen opgetrokken. Vorig jaar kwamen er in de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken een zeventigtal appartementsgebouwen bij, samen goed voor meer dan 400 appartementen. De meeste appartementsgebouwen werden opgetrokken in Lommel, Beringen en Houthalen-Helchteren.

Elektriciteit met budgetmeter

Zondag 6 augustus 2017
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken wordt er volgens de meest recente gepubliceerde cijfers aan 1.599 personen elektriciteit geleverd via een budgetmeter. De cijfers per gemeente: Beringen (327), Hamont-Achel (65), Hechtel-Eksel (50), Heusden-Zolder (216), Houthalen-Helchteren (221), Lommel (169), Meeuwen-Gruitrode (39), Neerpelt (96), Overpelt (76), Peer (73) én Tongeren (267).

Wie won de dvd?

Zaterdag 5 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet was Marcel Paesmans. Hij krijgt de dvd volgende week in de brievenbus nadat hij volgens onze jury het origineelst uit de hoek kwam bij het bedenken van een tekstje in het lege tekstballonnetje. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe bvba: A & B Tech

Zaterdag 5 augustus 2017
A & B Tech: dat is de naam van de bvba die door Ufuk Apaydin uit Heusden-Zolder en door Feriz Bozaci uit Houthalen-Helchteren werd opgericht. De zetel van de bvba is gelegen aan de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren. Het gaat om een onderneming in electrotechiek en elektrische installaties.

Louis Verslegers overleden

Zaterdag 5 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Louis Verslegers overledenDonderdag is de uit Meeuwen afkomstige Louis Verslegers overleden, de echtgenoot van Jeanne Voortmans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken ligt het inkomen van minstens 12 procent van de inwoners onder de Europese armoedegrens. De percentages verschillen van gemeente tot gemeente. In Beringen gaat het om 14,9 procent, in Hamont-Achel om 13,5 procent, in Hechtel-Eksel om 12 procent, in Heusden-Zolder om 15,8 procent, in Houthalen-Helchteren om 15;7 procent, in Lommel om 12,8 procent, in Meeuwen-Gruitrode om 13,5 procent, in Neerpelt om (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Park Houthalen

Donderdag 3 augustus 2017
Park-Houthalen heeft in de beker (gewest Midden-Limburg) 2-2 gelijk gespeeld tegen Melo Zonhoven. Helson heeft zijn bekerwedstrijd (gewest Zuid-Limburg) met 2-4 verloren van Munsterbilzen.

Vraag een studietoelage aan

Donderdag 3 augustus 2017
Sinds dinsdag kunnen de aanvragen voor school- en studietoelagen voor het schooljaar 2017-2018 ingediend worden per post of via www.studietoelagen.be. Voor wie in één van de voorbije jaren (vanaf 2012-2013) een goedkeuring kreeg en dit jaar nog ingeschreven is in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling, wordt automatisch een dossier opgestart. Dit gebeurt in de periode november 2017 tot en met februari 2018.

Auto in brand gestoken

Donderdag 3 augustus 2017
In de Emiel Van Dorenlaan in Genk is vanochtend rond 3.30 uur een auto uitgebrand. Uit onderzoek blijkt dat de brand aangestoken is. De auto stond naast de rijbaan voor een woning. Op camerabeelden van een handelszaak is te zien is hoe een onbekende persoon de auto op twee plaatsen in brand stak.161 ouderen met inkomensgarantie

Donderdag 3 augustus 2017
Volgens de meest recente cijfers genieten 161 ouderen of 3,3 procent van alle 65-plussers in  Houthalen-Helchteren van een inkomensgarantie. Tien jaar geleden waren er dat 102. De inkomensgarantie is een uitkering voor ouderen vanaf 65 jaar die pensioengerechtigd zijn maar van wie het inkomen onder de wettelijke armoedegrens valt. Via de inkomensgarantie wordt hun pensioen aangevuld tot dat niveau.

Kinderfiets gestolen

Woensdag 2 augustus 2017
In de Kazernelaan is een kinderfiets gestolen. De gedupeerde legde vandaag klacht neer bij de lokale politie.

Wietplantage ontmanteld

Woensdag 2 augustus 2017
Politie CARMA voerde vanochtend een huiszoeking uit in een woning in de Wiekstraat in  Genk. De agenten troffen in de kelder een cannabisplantage aan en arresteerde er twee personen. In de kelder  waren drie kweekruimtes geïnstalleerd, met in het totaal zo’n 570 planten. Om de installatie van stroom te voorzien waren illegale aftakkingen gemaakt. De politie nam enkele gsm’s, auto’s en juwelen in beslag. Bovendien vond men een grote som cash geld terug in de (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Lauwers overleden

Woensdag 2 augustus 2017
Houthalen-Helchteren - Roger Lauwers overledenMaandag is Roger Lauwers overleden, de echtgenoot van Maria Lodewijckx. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Minder inwoners in 2030

Woensdag 2 augustus 2017
Houthalen-Helchteren zal in 2030 30.587 inwoners tellen. Dat blijkt uit de bevolkingsprognose van de studiedienst van de Vlaams regering. Het huidige inwonersaantal bedraagt 30.753.

3.535 werklozen minder

Dinsdag 1 augustus 2017
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.535 werklozen minder. Limburg telde vorige maand 30.924 werklozen. Eén en ander blijkt uit gegevens van de VDAB.
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken waren er vorig jaar 5.801 minderjarigen met een alleenstaande ouder. In 2011 waren er dat 5.589, 212 minder.
In Beringen waren er vorig jaar 904, in Hamont-Achel 276, in Hechtel-Eksel 246, in Heusden-Zolder 765, in Houthalen- Helchteren 710, in Lommel 733, in Meeuwen-Gruitrode 256, in Neerpelt 374, in Overpelt 351, in Peer 371 én in Tongeren 815.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen