Het overige nieuws

Nieuwe speler bij Helson

Woensdag 31 mei 2017
Helson Helchteren heeft een nieuwe speler aangetrokken. Het betreft William Vanvoorden, een linkerflankspeler die overkomt van Herk FC.
Tussen 2007 en 2016 was augustus 2009 de maand waarin op het Limburgs fietsroutenetwerk het grootste aantal fietsers geteld werd: 390.618 om precies te zijn, een getal dat bekomen wordt op basis van extrapolatie van de gegevens van de telslangen die, verspreid over de provincie, zijn aangebracht.
Houthalen-Helchteren - Trakteer je leeuw eens op een ijsjeZoomZodra de temperaturen boven de 30 graden gaan, dan zoekt iedereen een manier om af te koelen. Zo ook in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Een ideale manier om verkoeling te bieden is natuurlijk via ijsjes! Als ze weten dat warme dagen in het verschiet liggen, dan trakteren ze daar de dieren graag op een lekkernij. Het zorgt voor verfrissing én houdt de dieren bezig doorheen de dag. Zo kunnen ze hun vaardigheden uitoefenen en iets nieuws ontdekken. Natuurlijk zijn de ijsjes aangepast aan het dieet van de dieren. Vleeseters zoals  leeuwinnen en sneeuwluipaarden krijgen ijsjes op basis van kippenvlees en -bloed. Alleseters zoals de groep Java-apen en het koppeltje mantelbavianen zijn verzot op ijsjes met fruit. Als extra zijn de ijsjes aangevuld met zonnebloempitten. (Natuurhulpcentrum)
Houthalen-Helchteren - Boek 50 jaar bisdom Hasselt voorgesteldIn Tongeren is vandaag het boek '50 jaar bisdom Hasselt' voorgesteld. Het werd geschreven door prof. Mathijs Lamberigts van de KU Leuven.
Het bisdom Hasselt is vandaag dag op dag 50 jaar oud. Paus Paulus VI splitste met de bul Qui christianorum coetui van 31 mei 1967 het grondgebied van de provincie Limburg af van het grote bisdom Luik en vormde het om tot een zelfstandig bisdom. Dat nieuwe bisdom Hasselt mag dan het jongste van het land zijn, het christendom had er in de regio al (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Politie gaat elektrische fietsen controlerenOm de gebruikers van elektrische fietsen aan te zetten zich in regel te stellen – en dan met name de gebruikers van de erg snelle “speed pedelecs”- gaan de Limburgse politiezones tussen 5 juni en 23 juni extra aandacht besteden aan deze weggebruikers. Dat heeft gouverneur Herman Reynders aangekondigd. Bedoeling van deze thema-actie is de bestuurders van elektrische fietsen te herinneren aan de wettelijke verplichtingen enerzijds en anderzijds de bestuurders bewust te maken (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Priesters vieren 50 jaar bisdom HasseltMorgen komen de Limburgse priesters in Tongeren bijeen naar aanleiding van het gouden jubileum van het bisdom Hasselt. De samenkomst is precies op de verjaardag van de oprichting van het bisdom op 31 mei 1967. Op het programma staan onder andere een toespraak door prof. dr. Mathijs Lamberigts, een feestelijke maaltijd en een gebedsviering in de OLV-basiliek, voorgegaan door mgr. Patrick Hoogmartens (foto), bisschop van Hasselt. Naar aanleiding van 50 jaar bisdom Hasselt worden er later dit jaar nog andere evenementen gepland.

Nieuwe nv: Gimacos

Dinsdag 30 mei 2017
De nv Maepo uit Maarkedal en de nv Trobeja én Felix De Coster, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de nv Gimacos opgericht met zetel aan de Grote Baan. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 300.000 euro. Doel van de vennootschap: het beheer en de uitbouw en uitbreiding van haar patrimonium bestaande uit roerende en onroerende goederen.
Houthalen-Helchteren - Marie-Thérèse Vangrinsven overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige Marie-Thérèse Vangrinsven overleden. Zij was 71 jaar; De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Jules Forceville overleden

Dinsdag 30 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Jules Forceville overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is zondag Jules Forceville overleden. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.
De bekende Limburgse weerman Ruben Weytjens verwacht voor vanavond een gevaarlijk onweer. Hij doet zelden of nooit straffe voorspellingen en wil zijn volgers een zo goed mogelijk weerbeeld geven. Daarom is zijn waarschuwing des te opmerkelijk. "Vanavond krijgen we echt te maken met een potentieel gevaarlijke situatie. Ik "voorspel" dus geen zwaar onweer, ik waarschuw wel voor de kans op lokaal hevige buien. Met daarbij ook kans op grote hagel en zeer veel neerslag in korte tijd. Ook lokale windverschijnselen behoren tot de mogelijkheden. Daarbij denk ik dan aan valwinden", laat hij weten. Je kunt zijn voorspellingen volgen via deze website.

Meerdere blikseminslagen

Zondag 28 mei 2017
In Hechtel is de bliksem vanochtend ingeslagen op een elektriciteitscabine achter dancing De Ark met een stroomonderbreking in de buurt tot gevolg. In de Hengelhoefstraat in Houthalen-Helchteren werden twee blikseminslagen gemeld. Op Hoogent in Peer vernielde een blikseminslag een schoorsteen van een woning.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 28 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week laat Stijn Lodewijks een cartoon op u los die de hoge temperaturen van de voorbije dagen tot onderwerp heeft. Zou de versafdeling van de warenhuizen nu meer aftrek hebben dan anders? Uw tekst voor het lege tekstballonnetje graag vóór vrijdagavond mailen naar wineendvd[!]gmail.com. Dan hoort u zaterdagavond of u gewonnen hebt! Daarom: ook uw postadres vermelden.

Wie won de dvd?

Zondag 28 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Johan Brouwers. Hij liet Trump aan premier Michel vragen hoe hij de bouw van de Muur in Geraardsbergen gefinancierd had. Verschillende inzenders lieten de Amerikaanse president ook vragen naar Manneken Pis, een zak frieten of - voor Melania - een portie lekkere chocolade...
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Met dit weer zitten de terrassen in Limburg afgeladen vol. De horeca werkt zich uit de naad door een tekort aan personeel. De vele vacatures raken niet ingevuld. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg. Avond- en weekendwerk interesseert sollicitanten niet meer, klinkt het.
De openbare verkoop van een HOB-woning en een perceel bouwgrond gelegen Kleuterweg 11 heeft in eerste roep een bod van 260.000 euro gekregen. Er is nog een hoger bod mogelijk.

Cornelia Vanhoudt overleden

Zaterdag 27 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Cornelia Vanhoudt overledenWoensdag is Cornelia Vanhoudt overleden, de echtgenote van Gerard Beerten. Zij was 76 jaar en wordt dinsdag begraven, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Rein Mulder overleden

Zaterdag 27 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Rein Mulder overledenIn Houthalen overleed op 16 mei Rein Mulder, de echtgenoot van Marie-Reine Daenen. Hij was 65 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Jeannette Gielen overleden

Zaterdag 27 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Jeannette Gielen overledenDonderdag is in Houthalen de uit Peer afkomstige Jeannette Gielen overleden, de weduwe van Jaak Winters. Zij was 95 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan in Houthalen.
In Limburg stonden vorig jaar 380 sociale woningen leeg, op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008. Dat blijkt uit gegevens van het provinciebestuur.

Morgen begint de ramadan

Vrijdag 26 mei 2017
Morgenvroeg begint de ramadan of de islamitische vasten. Tot 4 uur zaterdagochtend mag er nog gegeten worden en dan moeten de moslims zich onthouden van onder meer eten en drinken tot de volgende zonsondergang. Doordat we vlak voor de zomer zitten zijn de dagen nu trouwens op hun langst en valt de iftar - de maaltijd na zonsondergang - telkens laat. De laatste dag van de islamitische vasten is 24 juni.

Oppassen op warme dagen

Vrijdag 26 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Van morgen tot en met (voorlopig) maandag geldt de waarschuwingsfase Vlaams hitteplan. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt. Aanleiding zijn de voorspelde temperaturen die in onze contreien tot 35 graden kunnen oplopen. Thuiszorgdiensten, huisartsen en woonzorgcentra krijgen een waarschuwingsmail. Het Agentschap raadt iedereen aan voldoende te drinken, zichzelf en het huis koel te houden, zorg te dragen voor anderen in de buurt - in het bijzonder kinderen en ouderen -,en inspanningen te vermijden op warme momenten. Meer tips vind je hier.
Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) laat weten dat in Limburg brandfase oranje geldt en dat wil zeggen: hoog gevaar, wees voorzichtig! "Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand", aldus het ANB.

Willy Vandervelden overleden

Vrijdag 26 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Willy Vandervelden overledenIn Helchteren is maandag de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Willy Vandervelden overleden, de weduwnaar van Elisabeth Rutten. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk  van Helchteren. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake. waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put aan de Bosstraat in Helchteren.. De begraving van de urne op de begraafplaats in Neerpelt vindt in familiekring plaats.

Nieuwe bvba: Karpa Belgium

Woensdag 24 mei 2017
De Hongaarse vennootschap PPS Invest Hungary KFT met zetel in Boedapest en Karolina Kantorska uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Karpa Belgium opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd op het bedrijventerrein Centrum-Zuid. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer dakwerken, bouwwerkzaamheden, tegelwerken en reinigen van gebouwen, kantoren en industriële gebouwen.

Mathilde Ulenaers overleden

Woensdag 24 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Mathilde Ulenaers overledenZondag is Mathilde Ulenaers overleden, de weduwe van René Vanvlemen. Zij was 81 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: zaterdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Anna Veekmans overleden

Woensdag 24 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Anna Veekmans overledenMaandag is Anna Veekmans overleden, de weduwe van Joseph Gijbels. Zij was 97 jaar en wordt zaterdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Jens en Jaan Vermijl, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Vermijl & partners opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer webhosting, het ontwikkelen en beheren van websites en de reparatie van computers en randapparatuur. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Eikelbosstraat in Houthalen-Helchteren.
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomWe zijn deze week een dagje later met de nieuwe opgave, dus krijgt u ook tot zaterdagavond de tijd om een tekstje te verzinnen voor in de lege tekstballon. Wat zegt president Trump donderdag wanneer premier Michel hem welkom heeft geheten bij zijn eerste bezoek aan België?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien valt uw inzending in de prijzen! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Het percentage vroegtijdige schoolverlaters is in onze provincie in vier jaren tijd gedaald van 12,4 naar 10,4 procent. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.
Morgennamiddag wordt in café Sporting in Helchteren een woonhuis gelegen Kleuterweg 11 openbaar verkocht. Het staat op een perceel van 5a69ca en heeft een K.I. van 651 euro. Tijdens dezelfde zitting gaat ook een bouwgrond aan de Kleuterweg onder de hamer. Het perceel heeft een oppervlakte van 576m².

Maria Lenaerts overleden

Maandag 22 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Maria Lenaerts overledenVrijdag is Maria Lenaerts overleden, de weduwe van Paul Nijsten. Zij was 95 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Morgennamiddag worden in café Sporting in Helchteren de woning gelegen Kleuterweg 11 en een bouwgrond in die straat openbaar verkocht. De woning staat op een perceel van 5a69ca en de bouwgrond heeft een oppervlakte van 5a76 ca.

En wie won de DVD?

Zondag 21 mei 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de DVD?ZoomHet is Hendrikus Klomp. Hij kwam met dit tekstje uit de hoek. Maar hij moet ons wel nog zijn postadres mailen. Morgen een nieuwe opgave!
Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.
Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de (…) Het hele nieuwsbericht

2.839 openstaande vacatures

Zondag 21 mei 2017
De website van de VDAB meldt 553 openstaande jobs in Lommel, 477 in Houthalen-Helchteren, 474 in Overpelt, 379 in Tongeren, 287 in Beringen, 200 in Hamont-Achel, 186 in Meeuwen-Gruitrode, 139 in Peer, 91 in Neerpelt en 53 in Hechtel-Eksel. In het totaal gaat het om 2.839 openstaande vacatures.
Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal eenoudergezinnen in Limburg met 2.389, van 27.339 naar 29.728. Dat is een stijging met 8,7 procent. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Nieuwe bvba: S2 Invest

Zaterdag 20 mei 2017
Rob Simons uit Houthalen-Helchteren en Chris Schruers uit Zonhoven hebben de bvba S2 Invest opgericht met zetel aan de Meeuwerweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen en particulieren én het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privépersonen en instellingen voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen.

Pater Jan Vandebeek overleden

Zaterdag 20 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Pater Jan Vandebeek overledenIn Paulista (Brazilië) is de uit Houthalen afkomstige pater Jan Vandebeek van de congregatie van de Priesters van het H. Hart overleden. Hij was 94 jaar en gedurende 15 jaar leraar aan het H. College in Lanaken. Nadien was hij 50 jaar missionaris in Brazilië, waar hij begraven werd.

Pia Daemen overleden

Zaterdag 20 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Pia Daemen overledenWoensdag is de uit Houthalen afkomstige Pia Daemen overleden, de weduwe van Fred Delée. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek in Hasselt.

Een stap in de ruimte

Vrijdag 19 mei 2017
Uit de ruimte
Houthalen-Helchteren - Een stap in de ruimteZoomDe NASA heeft weer een prachtig filmpje online gezet. Het toont - via een action cam - NASA-astronaute Shane Kimbrough die met haar ESA-collega Thomas Pesquet reparaties uitvoert aan onderdelen van het Internationaal Ruimtestation ISS. Ze verplaatsten ook een docking-adapter van de poortzijde van de rustmodule naar de ruimtezijde van de Harmony-module van het station. Het is fascinerend om te zien hoe de twee aan de buitenkant van het ISS hangen terwijl dat ruimtestation aan een snelheid van gemiddeld 27.700km per uur rond de aarde zoeft. Wij denken dan altijd: stel dat er eens een kabeltje breekt of zo, dan krijgen ze dat ding nooit meer ingehaald. Maar mooie beelden zijn het wel... (Video NASA)
Het is maar dat je 't weet
De omstreden kaart die bouwgrond in Vlaanderen omzet in bosgrond moet vervangen worden door een nieuwe. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag gezegd. De voorbije dagen ontstond er veel protest toen bleek dat er op bouwgronden die in sommige bosgebieden liggen, voortaan niet meer gebouwd zou mogen worden. Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel kondigde vanmiddag nog aan dat het naar de Raad van State wilde trekken om de kaart (en haar gevolgen) ongedaan te laten maken. Zover hoeft het nu dus niet te komen.
Alle balies in het NAC zijn gesloten op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag. Ook vrijdag maken alle balies de brug, behalve de balie bib/toerisme. Het containerpark maakt een extra brug en is dus op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 mei gesloten.

Begrafenis met omweg

Vrijdag 19 mei 2017
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Begrafenis met omwegWat de laatste wensen van moeder waren, wilde de vrederechter van Leuven weten van de kinderen van een Marokkaanse vrouw, die op negentigjarige leeftijd stierf op de palliatieve dienst van de KU Leuven. Dat zij een graf kreeg in België, antwoordde de dochter. Dat de kinderen geen ruzie maakten, wist de zoon. Een maand na haar dood stonden broer en zus voor de vrederechter. De zoon had het stoffelijk overschot naar Charleroi laten overbrengen, naar de Islamitische Uitvaartvereniging van België, voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: HF Car Company

Vrijdag 19 mei 2017
Kanli Hassan en Furkan Kaba, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba HF Car Company opgericht met zetel aan De Zelle. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de herstelling van auto's en bromfietsen én takelwerkzaamheden.

Folder 'asbest in huis'

Donderdag 18 mei 2017
Eerstdaags wordt aan onder andere alle bibliotheken, notarissen, lokale besturen, wooninfopunten, enz. in Limburg een aantal exemplaren van de folder ‘Asbest in huis’ verzonden. Het is de bedoeling dat die terechtkomt bij bouwers en verbouwers. De folder, samengesteld door het provinciebestuur in samenwerking met Limburg.net, geeft een leidraad om asbesthoudende materialen te detecteren, te herkennen en indien nodig veilig te verwijderen, zegt gedeputeerde van leefmilieu Ludwig (…) Het hele nieuwsbericht

Ex-schepen Assecour overleden

Donderdag 18 mei 2017
Gisteren is Khalid Assecour overleden. Tijdens de vorige legislatuur was hij eerste schepen in de gemeente voor de sp.a. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen stapte hij uit de politiek. Een man met een groot hart, iemand die altijd klaar stond met een behulpzaam gebaar en een vriendelijk woord. Een mooi mens is van ons heen gegaan. (Jef Lingier)

Vita Maria Verardo overleden

Donderdag 18 mei 2017
Op 11 mei overleed Vita Maria Verardo, de weduwe van Antonio Prontera. Zij was 95 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg. Zaterdag (19.15 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Houthalen-Helchteren - Het eerste jonge ree van het jaarZoomIn het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek is het eerste jonge ree van het jaar opgevangen. Het dier - die ogen! - wordt daar verzorgd nadat een man het in Hoegaarden had opgemerkt en had meegenomen, iets wat men beter niét doet, zeggen ze bij het NHC. Lees hier het verhaal. (Foto NHC)

Vooruitgang

Woensdag 17 mei 2017
Vandaag gelezen
"De kans dat een Brits kind van acht een televisie op zijn kamer heeft, is groter dan de kans dat zijn vader bij hem in thuis woont."
(Bron: De Groene Amsterdammer)

38% van ademtesten positief

Maandag 15 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
Afgelopen weekend waren er in Limburg 78 verkeersongevallen, waarvan 21 met gewonden. De politie nam bij die ongevallen 34 ademtesten af. 13 daarvan, of 38,2 procent, waren positief. Er waren 24 gevallen van vluchtmisdrijf.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Oppassen voor oplichters bij geldautomatenAfgelopen weekend hebben oplichters verschillende mensen die die geld afhaalden via bankautomaten, op een listige manier bestolen, meldt de lokale politie. Er waren aangiften bij de politie over feiten in Peer, Hechtel-Eksel, Neerpelt en Heusden-Zolder.
Slachtoffers van de oplichters werden meteen nadat zij geld uit de automaat hadden gehaald met hun bankkaart, aangesproken door een man. Die maakte hen erop attent dat zij biljetten hadden laten liggen na hun geldafhaling. Toen de (…) Het hele nieuwsbericht
Confederatie Bouw Limburg en Voka - Kamer van Koophandel Limburg hebben de voorlopige kaarten inzake bestemming industriegrond met de meest kwetsbare waardevolle bossen kunnen inkijken. Alleen al in Limburg gaat het om 311 hectare en dus meer dan 60% van het totaal in Vlaanderen. Het gaat om zonevreemde bossen op gronden die industrie als bestemming hebben. Dit betekent dat ondernemers met hun gronden niet meer zomaar kunnen doen waarvoor de gronden bestemd zijn. Tevens houdt dit een aanzienlijk waardeverlies in waar slechts een beperkte schadevergoeding tegenover staat.

Pizzabezorger klemgereden

Zondag 14 mei 2017
In Winterslag is vrijdagavond een 17-jarige pizzabezorger met zijn scooter klemgereden door een auto. Eén van de inzittenden bedreigde hem met een wapen. De pizzabezorger moest zijn ontvangsten afgeven. In deze zaak is een verdachte opgepakt maar die werd na verhoor vrijgelaten.

Kledingwinkel overvallen

Zondag 14 mei 2017
Gisterenavond rond 18 uur is een kledingwinkel in Bosdel in Genk overvallen. Drie mannen bedreigden het personeel en maakten geld buit.
Drie mannen vielen kort voor sluitingstijd binnen in de winkel. Eén van hen droeg een masker met een kap over het hoofd. De twee anderen droegen een doek voor het gelaat, ook met een kap over het hoofd. Ze bedreigden drie vrouwelijke winkelbediendes en één klant. De verdachten zouden daarbij twee messen en een handvuurwapen getoond hebben. Ze dwongen een (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd (of het boek)?ZoomMoederdag is weer bijna achter de rug. Meteen een kapstokje voor Stijn Lodewijks om er een cartoon rond te maken. Maar er ontbreekt iets in het rechter tekstballonnetje. Wat zegt moeder als ze van haar echtgenoot (in het café, maar dat weet moeder niet) te horen krijgt dat het zo druk is in de bloemenzaak?
Mail uw tekstje (graag voor vrijdagavond) naar wineendvd[!]gmail.com. Vermeld ook uw postadres. En misschien wordt u wel de nieuwe winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 14 mei 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Vanmierlo. Ze kent de gewoonten van wielertoeristen blijkbaar zo goed dat ze bovenstaand tekstje uit haar hoed toverde. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Nieuwe bvba: Tattooclear

Zaterdag 13 mei 2017
Luc Jeurissen uit Hoeselt en Jos Martens uit Genk hebben de bvba Tattooclear opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Doel van de vennootschap: het plaatsen en verwijderen van tatoeages en de verhuur en verkoop van apparatuur in dit verband.
Vandaag gelezen
"Photos from space at night have raised questions about why Belgium burns so bright." (The New York Times)
Houthalen-Helchteren - Maandag moeilijk op E314 in ViverselZoomVolgende maandag 15 mei start op de E-314 de effectieve omleiding van het verkeer van de snelwegbrug over het kanaal in Viversel langs de tijdelijke brug. Zoals bekend wordt de brug - die eigenlijk uit twee bruggen bestaat - 1,6 meter verhoogd tot een doorvaarhoogte van 9,10 meter. Zo kunnen er schepen met 4 opgestapelde containers onder door.
De werken worden 's avonds en 's nachts uitgevoerd en duren ongeveer een week. In die periode wordt de tijdelijke brug geleidelijk aan in gebruik (…) Het hele nieuwsbericht
De Limburgse export van diensten en handel boomt. Voka– KvK Limburg heeft de exportprestaties van Limburg en Vlaanderen naast mekaar gezet. En wat blijkt? Over de afgelopen jaren heeft Limburg een veel grotere groei (45%) gekend dan Vlaanderen (10%). Daardoor heeft onze provincie al een kleine stap genomen, maar de achterstand met Vlaanderen is nog groot. Vooral de dienstverleners en handelaars vinden hun weg naar het buitenland, maar de industrie blijft de grootste exporteur van Limburg.
De gemiddelde prijzen van gewone woonhuizen, villa’s en appartementen zijn in 2016 opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. In 2016 werden gewone woonhuizen 4% duurder, villa’s 2,2% en appartementen 0,4%.

We zijn hier niet alleen

Woensdag 10 mei 2017
Het is maar dat je 't weet
De Belgische soortenlijst telt 22.779 diersoorten, vooral 20.097 geleedpotigen (vliegen, spinnen, kreeften) en 893 gewervelden (vogels, vissen, reptielen, zoogdieren). Binnen de soorten zijn de aantallen enorm. Volgens de tellers zijn er rond de 1,3 miljoen reisduiven, 72.100 zangvinken, 1,5 miljoen honden, ruim 2 miljoen katten en 11 miljoen muizen (5 muizen per kat dus). Maar ook 19.070 everzwijnen, 20.262 reeën en 320 miljoen slachtdieren. (Bron: Het Laatste Nieuws)
Houthalen-Helchteren - Dertig kilo cocaïne in beslag genomenDe Limburgse onderzoeksrechter gaf afgelopen vrijdag opdracht aan de federale gerechtelijke politie Limburg om in te grijpen bij een belangrijke drugsdeal van cocaïne. Die zou plaatsvinden in Antwerpen. Vijf personen, zowel de leveranciers van de verdovende middelen als de potentiële kopers, konden worden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Bij de tussenkomst werden ongeveer 30 kg cocaïne, 16.000 euro en 26.500 Zwitserse frank aangetroffen; vier gebruikte (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomDaar zijn we weer met een nieuwe opgave. Die is opnieuw geïnspireerd door de actualiteit, met name het feit dat de politie te snelle fietsers gaat (kunnen) flitsen. Wat antwoordt de politieman rechts als zijn overste vraagt waar men die radar gaat opstellen?
Uw mail met daarin het antwoord graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Tijdens het weekend verneemt u dan of u bij de winnaars bent. We moeten daar wat tijd voor uittrekken omdat er telkens vele honderden inzendingen binnenkomen. Vergeet niet uw postadres te vermelden, zodat we bij winst de dvd kunnen versturen!

Internetgazet-brood

Zondag 7 mei 2017
Maak dat mee!
Houthalen-Helchteren - Internetgazet-broodZoomOnze collega in Heusden-Zolder is vandaag jarig. Reden voor een van zijn medewerkers om voor hem een Internetgazet-brood te laten bakken: een brood met in de korst het Internetgazet-logo verwerkt. En het is lekker! mailt hij...
Vandaag gelezen
"Het is maar een idee, maar moest het overheidsgeld, in tijden van fake news, in journalistiek worden geïnvesteerd, in plaats van in de aandeelhouders van grote mediabedrijven; kranten en tijdschriften zouden geen nieuwe CIM-cijfers nodig hebben om uit de doden op te staan."
(Uit de nieuwsbrief van de kritische website Apache.be)

Wie won de dvd?

Zondag 7 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomDeze week gaat het ons geld kosten want we moeten TWEE dvd's weggeven. Twee inzenders hadden identiek dezelfde tekst ingezonden voor het lege tekstballonnetje: Leo Noten en Walter Reijnders. Ze krijgen de dvd eerstdaags in de bus. Onze gelukwensen! Veel inzenders hadden een variante op "Het is niet voor mij maar voor mijn (buur)man". Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Pikant pand

Vrijdag 5 mei 2017
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Pikant pandDe vrederechter van Gent kreeg te maken met een discussie over huurgelden, uithuiszetting en nietigheid van een huurcontract in verband met een pand in de Pieter Vanderdonckt-doorgang in Gent. Op het eerste zicht een banaal huurgeschil, waar de vrederechter wel raad mee zou weten. Niet zo, vond de vrederechter.
Pieter Vanderdonckt mag dan in 1839 in Gent hebben deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de Orangisten oftewel de ‘Vrienden van de Orde en Publieke Rust’, het straatje is in (…) Het hele nieuwsbericht
Rocky Scevenels en Davina Koppen, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Biometric Solutions met zetel aan de Helzoldstraat opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de levering van diensten, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het op afstand opvolgen en behandelen van veiligheids- en alarmsignalen.
Tamara Westhof uit Houthalen-Helchteren en Sonja Vanderspikken uit Stevoort hebben de bvba Eagle Wings Administration opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer debiteurenbeheer, de organisatie van events en handelsbemiddeling in de meest ruime zin.

Stefanie Huderek overleden

Donderdag 4 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Stefanie Huderek overledenZondag is Stefanie Huderek overleden, de echtgenote van Walerian Hebda. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In 2030 zal het aantal actieve priesters in het bisdom Hasselt nagenoeg worden gehalveerd. In 2020 zullen er in Limburg nog 63 priesters actief zijn. In 2030 zullen er dat nog 37 zijn. Dat meldt Kerk & leven vandaag. Volgens godsdienstsocioloog Wim Vandewiele van de KU Leuven gaat het om een nog vrij optimistische voorspelling “omdat er geen rekening wordt gehouden met de hoge gemiddelde leeftijd van de clerus en het bijgevolg hogere risico op ziekte en overlijden”. Bij de cijfers is geen rekening gehouden met eventuele nieuwe roepingen.
Houthalen-Helchteren - Werkstraf voor geweld tegen politieDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een vijftiger en zijn 23-jarige zoon uit Overpelt een werkstraf van respectievelijk 140 en 80 uren opgelegd voor buitensporig geweld tegen de politie.De feiten werden in Houthalen-Helchteren gepleegd en dateren van het najaar 2016. Eén van de agenten was bijna twee maanden werkonbekwaam. Aan de agenten die zich burgerlijke partij stelden moeten zij 1.366 euro schadevergoeding betalen.  (PG)

Bernard Popowicz overleden

Dinsdag 2 mei 2017
Houthalen-Helchteren - Bernard Popowicz overledenVrijdag is Bernard Popowicz overleden, de echtgenoot van Marianne Crv. Hij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Okra Houthalen-Centrum trok vandaag met 50 leden op bedevaart naar Koersels Kapelleke. De inspanningen van de bedevaarders werden beloond want achteraf werden zij vergast op spek en eieren.
Volgens de meest recente cijfers vertoont 17,3 procent van alle Limburgse kinderen overgewicht. In Tongeren bedraagt dit 19,1 procent, in Houthalen-Helchteren 18,4 procent én in Beringen en Lommel telkens 18,3 procent. In Overpelt heeft 16,2 procent van de kinderen te kampen met overgewicht, in  Neerpelt 15,5 procent, in Meeuwen-Gruitrode 14,9 procent, in Hamont-Achel 14,7 procent, in Hechtel-Eksel 14 procent én in Peer 12,6 procent.
De KWB van Helchteren organiseert haar jaarlijkse garageverkoop op 20 mei van 9 tot 16 uur. Iedereen van Helchteren kan gratis deelnemen als standhouder, ook niet-leden van KWB. Lijsten van de deelnemende standhouders gratis af te halen aan de Eikelbosstraat 4 en de Helzoldstraat 90, op zaterdag 20 mei van 9 tot 16u aan de Eikelbosstraat 4. Info: kwb.helchteren[!]telenet.be, of via gsm 0483/299487; http://www.facebook.com/sjachermarkt.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen