Het overige nieuws

CultuurCentraal uit de startblokken

Donderdag 30 november 2017
Houthalen-Helchteren - CultuurCentraal uit de startblokkenZoomGisterenavond is in Zonhoven de startvergadering gehouden van CultuurCentraal. Dat is een nieuw samenwerkingsverband tussen Cultuurcentrum Beringen, gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven, Casino Cultuurcentrum Houthalen en Cultuurcentrum Leopoldsburg. Deze vier cultuurpartners gaan elkaar ondersteunen in communicatie, publiekstoeleiding en spreiding van lokaal talent.

Nieuwe bvba: Kevigo

Donderdag 30 november 2017
Kevigo: dat is de naam van de bvba die door GP Consulting uit Houthalen-Helchteren én door Reka en Keyers Consulting uit Maaseik werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Koningin Astridlaan in Houthalen-Helchteren. De vennootschap heeft tot doel het optreden als gevolmachtigd agent van BNP Paribas Fortis NV voor bankactiviteiten en subagent voor verzekeringsactiviteiten.

Maria Poelmans overleden

Donderdag 30 november 2017
Houthalen-Helchteren - Maria Poelmans overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige Maria Poelmans overleden, de weduwe van Karel Horvath. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de H. Hartkerk in Winterslag.

Het is niet al goud wat blinkt

Donderdag 30 november 2017
Houthalen-Helchteren - Het is niet al goud wat blinktZoomOp deze dag in 1989 maakten The Stone Roses hun televisiedebuut met ‘Fools Gold’, tot vandaag hun grootste hit. Met The Happy Mondays en later Oasis maakten ze duidelijk dat Manchester het centrum van de Britpop was. Maar wist je dat dit nummer aan elkaar hangt met andere songs? Dat in de tekst Nancy Sinatra en Markies de Sade in één adem worden genoemd? En dat het eigenlijk over spanningen binnen de band gaat? Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.

Suzanne Van Look overleden

Woensdag 29 november 2017
Houthalen-Helchteren - Suzanne Van Look overledenOp 14 november overleed Suzanne Van Look, de echtgenote van Jean Servaes. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vond plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Roger De Vries overleden

Woensdag 29 november 2017
Houthalen-Helchteren - Roger De Vries overledenOp 18 november overleed Roger De Vries, echtgenoot van Magda Van Dyck en oud-leraar van het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt. Hij was 70 jaar. De uitvaartliturgie vond dinsdag plaats in de parochiekerk van Helchteren.
Dit jaar zijn er al 100 overvallen gepleegd in Limburg, zo blijkt uit gegevens van de federale politie. De jongste weken waren er vooral overvallen in Genk en in de regio Beringen. De overvallers hebben hun actieterrein verlegd naar kleine handelszaken omdat bankfilialen en postkantoren beter beveiligd zijn.

Jobdag bij Bataljon Bevrijding

Woensdag 29 november 2017
Houthalen-Helchteren - Jobdag bij Bataljon BevrijdingZoomVandaag werd er bij het Bataljon Bevrijding 5de Linie Leopoldsburg een jobdag georganiseerd. Een vijftigtal jongeren kreeg er de kans om kennis te maken met deze gevechtseenheid. Deze kan wereldwijd ingezet worden in moeilijke omstandigheden voor het uitvoeren van verschillende taken en dit in alle mogelijke inzetgebieden. De jongeren waren alvast zeer enthousiast en kregen een mooie gelegenheid om kennis te maken met een eventuele toekomstige job in Leopoldsburg.
Meer info over een job bij het leger via deze link.
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Zoom

Maurice Vennekens overleden

Woensdag 29 november 2017
Houthalen-Helchteren - Maurice Vennekens overledenOp 24 november overleed Maurice Vennekens. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Verplichte fusies van gemeenten

Woensdag 29 november 2017
Om onze gemeenten meer efficiëntie en slagkracht te geven, pleit Voka – KvK Limburg  voor verplichte fusies van gemeenten die minder dan 10.000 inwoners tellen. “We zien dat gemeenten met minder dan 10.000 inwoners het vaak heel moeilijk hebben. Ze hebben communicatie-achterstand en doen het vaak ook heel slecht inzake digitalisering. Daarenboven zijn ze minder efficiënt om belastingen te heffen en te innen,” aldus Johann Leten. “We vragen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

61 procent ondernemers ontevreden

Woensdag 29 november 2017
Slechts 39% van de Limburgse, en 40% van de Vlaamse ondernemers, is tevreden over zijn of haar lokaal bestuur. Dat blijkt uit een grootschalige Voka-enquête bij 2.535 ondernemers in 67 steden en gemeenten. Binnen Limburg werden meer dan 500 ondernemers bevraagd, verspreid over 10 steden en gemeenten. Zowel binnen Limburg als de rest van Vlaanderen blijkt ondernemingsvriendelijkheid het grootste probleem. Daarnaast verwachten ondernemers meer inzake fiscaliteit en mobiliteit.

Basket: Houthalen C klopt Bilzerse

Dinsdag 28 november 2017
Houthalen C heeft Bilzerse verslagen met 98-80. Quarters: 25-20, 20-12 (45-32), 29-24 (74-56), 24-24.

Torreborre weg bij Cuva

Dinsdag 28 november 2017
Luikenaar Francis Torreborre (24) stopt als spelverdeler bij basketbalclub Cuva Houthalen-Helchteren. Hij speelde sinds oktober voor de club. De beslissing van de speler blijkt ingegeven door familiale redenen.

Ticket-actie van Blues Peer

Dinsdag 28 november 2017
Houthalen-Helchteren - Ticket-actie van Blues PeerMorgenmiddag om 12u. start Blues Peer met een online OP=OP-ticketactie. Er zijn 600 Combi Tickets aan extra-voordelig tarief beschikbaar, meldt de organisatie:
• 500 combi tickets: 165 euro (vr-za-zo)
• 100 combi backstage tickets: 285 euro (vr-za-zo)
Geen bank- of reserveringskosten en gratis overschrijving. Bovendien wordt per aangekocht ticket een exclusief T-shirt Blues Peer 2018 + Blues Peer Pin ter beschikking gesteld.
De online verkoop stopt zodra de eerste 600 tickets de deur uit zijn.

Nieuwe vennootschap: Studio B

Dinsdag 28 november 2017
Studio B: dat is de naam van de vennootschap onder firma (VOF) die door Bart Bloemen uit Houthalen-Helchteren en Erik Bloemen uit Maasmechelen werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren het tekenen en ontwerpen van gebouwen en het coördineren en toezien op bouwwerkzaamheden. De vennootschap is gevestigd aan de Grote Baan.

Oppassen met onlineapotheken

Dinsdag 28 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Wie zijn medicatie online bestelt, krijgt daar vandaag onvoldoende farmaceutische zorg bij. Dat besluit consumentenorganisatie Test Aankoop na een onderzoek bij 50 onlineapotheken. Zo’n onlineapotheek is niets anders dan een verlengstuk van een fysieke apotheek. Je moet er dus volwaardige zorg krijgen. Voor zijn onderzoek plaatste Test Aankoop twee bestellingen die wegens gezondheidsrisico’s niet zouden mogen worden afgeleverd. Toch leverden amper zes internetapotheken beide bestellingen (…) Het hele nieuwsbericht

Mathieu Deckers overleden

Dinsdag 28 november 2017
Houthalen-Helchteren - Mathieu Deckers overledenOp 22 november overleed Mathieu Deckers, de weduwnaar van Mia Rutten. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Geistingen (Kinrooi). Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk Sint-Martinus in Houthalen, waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Door een megafoon

Dinsdag 28 november 2017
Houthalen-Helchteren - Door een megafoonZoomOp deze dag in 1966 bereikte The New Vaudeville Band de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met ‘Winchester Cathedral’. Een opmerkelijk prestatie voor een Britse groep die eigenlijk niet bestond. Hier lezen we het verhaal achter het plaatje en waarom het klinkt alsof er door een megafoon wordt gezongen.

Dimitri Stavridis overleden

Maandag 27 november 2017
Houthalen-Helchteren - Dimitri Stavridis overledenVrijdag is Dimitri Stavridis overleden, de echtgenoot van Elza Van Dingenen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Houthalen-Helchteren - 4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteldZoomIn de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt. Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij (…) Het hele nieuwsbericht
4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld
Zoom

Fien Froeijen overleden

Maandag 27 november 2017
Houthalen-Helchteren - Fien Froeijen overledenZaterdag is de uit Helchteren afkomstige Fien Froeijen overleden, de weduwe van Jaak Jansen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30 uur) in uitvaartcentrum aan de Schansstraat in Lommel.

Handbal: Gelijkspel voor Houthalen

Maandag 27 november 2017
In de eerste nationale van het handbal heeft Houthalen 22-22 gelijk gespeeld tegen Wezet. Houthalen staat na 8 wedstrijden vierde in de stand.

Verbazend veel te horen

Maandag 27 november 2017
Houthalen-Helchteren - Verbazend veel te horenZoomVandaag 50 jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor hun dromerige single ‘Never My Love’. Als je hier het verhaal achter deze song leest, zal het je verbazen dat dit het tweede meest te horen nummer op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 26 november 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is de voorbije dagen behoorlijk onrustig in Brussel. Hoe zou u de tekst onderaan op deze nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks aanvullen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 26 november 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij had bijgaand origineel tekstje in petto voor Zwarte Piet. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Houthalen-Helchteren - Provincie wil verbod op roofvogelshowsZoomGedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft aan de gemeentebesturen gevraagd, voortaan roofvogelshows te verbieden. Vandenhove: "De jongste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze vogels. Tamme roofvogels die ontsnappen kunnen moeilijk zelf jagen omwille van touwen en riemen aan de poten; ze verhongeren of vallen huisdieren of kippen of konijnen aan. Bovendien ontbreekt het de houder van deze dieren vaak aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: C. Houthalen wint

Zondag 26 november 2017
In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft C. Houthalen FST Charleroi geklopt met 6-4. Houthalen staat tiende in de stand met 9 punten uit 9 wedstrijden.

Denk ook aan hen

Zondag 26 november 2017
Houthalen-Helchteren - Denk ook aan henZoomDe weerman verwacht voor volgende week lagere temperaturen. Misschien eens overwegen om onze tuinvogels wat bij te voederen? Naast de netjes met de pindanootjes die men ophangt in struiken is het raadzaam om ook een platte schaal te voorzien met strooivoer, dit om grotere vogels in de tuin te krijgen, zoals deze Vlaamse gaai. (Pierre Rutten)

Overvaller krijgt geen geld

Zondag 26 november 2017
Gisterenavond rond 18 uur heeft een gemaskerde en gewapende man gepoogd een supermarkt op de Duinenlaan in Genk te overvallen. Hij bedreigde de uitbaters met een wapen en eiste geld. De uitbaters weigerden hem geld te geven. Daarop verliet de verdachte de winkel zonder buit. Hij vluchtte te voet in de richting van de Binnenlaan.

Elk kwartier een uitvaart

Zondag 26 november 2017
Vandaag gelezen
"Zeven miljoen mensen sterven er jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken, van wie vijftienduizend Belgen. Dat is alleen al in België tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds ieder kwartier een uitvaart. Dag in, dag uit, het hele jaar door, al decennialang. Intussen geven alleen in Amerika sigarettenfabrikanten gemiddeld bijna een miljoen dollar uit aan reclame. Per uur."
(Joris Luyendijk in De Standaard)
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint, Eendracht verliestHouthalen VV heeft vandaag Turkse Rangers verslagen. Uitslag: 3-1.  Houthalen VV staat tweede in de stand met 41 punten uit 16 wedstrijden. Eendracht Houthalen deed het minder goed: het verloor van Amandina VC met... 9-0. In de stand staat Eendracht Houthalen na zestien wedstrijden vijftiende met 8 punten.

Germaine Theys overleden

Zaterdag 25 november 2017
Houthalen-Helchteren - Germaine Theys overledenIn WZC Vinkenhof in Houthalen is gisteren Germaine Theys overleden, de weduwe van Alexander Papenkeels. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Helson klopt Mechelen-aan-de-Maas

Zaterdag 25 november 2017
Houthalen-Helchteren - Helson klopt Mechelen-aan-de-MaasHelson Helchteren heeft vanavond thuis Mechelen-aan-de-Maas verslagen met 2-0. Na 13 wedstrijden staat Helson aan de leiding met 29 punten en met vier punten voorsprong op Bree-Beek en Herkol.
Park Houthalen verloor met 2-1 op het veld van Zonhoven VV. De club staat zestiende in de stand met 7 punten uit 13 wedstrijden.

Twee onderscheidingen voor JBC

Zaterdag 25 november 2017
Kledinggigant JBC uit Houthalen heeft de duurzaamheidsprijs en de prijs voor de Beste Folder van het Jaar in de wacht gesleept. Nagenoeg 180.000 consumenten brachten hun stem uit om hun favoriete retailers te bekronen.

Controle op vrachtwagens

Vrijdag 24 november 2017
De politie heeft deze voormiddag met de sociale, arbeids- en wegeninspectie vrachtwagens gecontroleerd  bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk. Een aantal vrachtwagens was te zwaar of te breed geladen. In totaal werd er 3.136 euro aan boetes geïnd.
De raad van bestuur van NMBS heeft vandaag de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex. Het gaat om een stijging met 2,49% voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen en met gemiddeld 1,49% voor de andere vervoersproducten. Tegelijkertijd blijft het tarief van een aantal vervoersbewijzen ongewijzigd. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klas aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. 

Yvonne Thys overleden

Donderdag 23 november 2017
Houthalen-Helchteren - Yvonne Thys overledenOp 18 november overleed Yvonne Thys, de echtgenote van Frans Coeymans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vond vandaag plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Pierre Huyben overleden

Donderdag 23 november 2017
Houthalen-Helchteren - Pierre Huyben overledenOp 16 november overleed Pierre Huyben, de echtgenoot van Emmy Vlemincx. Hij was 78 jaar. Het afscheid vond dinsdag plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Houthalen-Oost.

Huiszoeking in café

Donderdag 23 november 2017
De politieviel vandaag binnen in een café in de Zaveldriesstraat in de wijk Hoevenzavel in Genk. De huiszoeking kaderde in een onderzoek naar handel in verdovende middelen. De 37-jarige uitbater van het café werd meegenomen voor verhoor. In het café vond de politie een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne en in de woning waren een grote som geld en een precisieweegschaal aanwezig. De politie nam deze goederen en ook de auto van de uitbater in beslag. De verdachte is voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
Houthalen-Helchteren - Politie houdt (brom)fietsverlichting in het oogTot en met 1 december gaan de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Dat meldt het provinciebestuur. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan er een ‘jongeren-pv’ volgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Jean Hardy overleden

Donderdag 23 november 2017
Houthalen-Helchteren - Jean Hardy overledenOp 18 november overleed de uit Houthalen afkomstige Jean Hardy, de echtgenoot van Maria Bienkens. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk.

Joep Kieronski overleden

Donderdag 23 november 2017
Houthalen-Helchteren - Joep Kieronski overledenDinsdag is Joep Kieronski overleden, de echtgenoot van Terenia Jarkowski. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Open brief over Noord-Zuidverbinding

Woensdag 22 november 2017
"Gezien de noodzaak van een snelle realisatie van de Noord-Zuidverbinding voor Limburg en zijn inwoners" hebben de Limburgse sociale partners een “open brief" aan de Vlaamse Regering gestuurd. Daarin vragen ze een snelle startbeslissing van de Vlaamse Regering voor “het complex project” voor de Noord-Zuidverbinding. De Limburgse sociale partners namen ten volle deel aan de voorbereidende initiatieven om de doelstelling van het complex project vorm te geven. De volgende stap, met name de startbeslissing door de Vlaamse Regering, laat momenteel te lang op zich wachten waardoor de procedure niet kan verdergezet worden, aldus de brief.
"De leden van de SERR-Limburg vragen de Vlaamse regering om tijdens de Taskfore van 1 december mee te delen wanneer de startbeslissing inzake het complex project van de Noord-Zuidverbinding wordt genomen of welke de redenen zijn waarom deze beslissing nog niet is genomen," aldus de brief.

Leontine Claes overleden

Woensdag 22 november 2017
Houthalen-Helchteren - Leontine Claes overledenMaandag is de uit Houthalen afkomstige Leontine Claes overleden. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Linda Vaesen overleden

Woensdag 22 november 2017
Op 19 november is de uit Houthalen afkomstige Linda Vaesen overleden. Zij was 57 jaar. Het afscheid en  de teraardebestelling op de begraafplaats van Kuringen vinden in besloten familiekring plaats.

Mathieu Frederix overleden

Woensdag 22 november 2017
Houthalen-Helchteren - Mathieu Frederix overledenOp 18 november overleed Mathieu Frederix. Hij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Botsing op E314

Dinsdag 21 november 2017
Vanmorgen raakten twee bestelwagens, een vrachtwagen en een auto in een aanrijding betrokken op de E314 in Houthalen-Helchteren. Daarbij is één lichtgewonde gevallen.
De tewerkstelling in Belgische kmo's was nooit zo hoog, met Limburg als uitschieter. Dat meldde eht sociaal secretariaat SD Worx vandaag. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in bedrijven tot 100 werknemers het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, in Limburg met 1,3 procent.
In het bisdom Hasselt zijn twintigduizend vrijwilligers actief. Velen van hen nemen zelfs meer dan één engagement op binnen de Kerk. Naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk (5 december) wijst het bisdom Hasselt erop dat vrijwilligers niet alleen onmisbaar maar ook onbetaalbaar zijn.

Nieuwe vennootschap: Menara Snack

Dinsdag 21 november 2017
Nabil Kamouni uit Genk en Brenda Op 't Roodt uit Opglabbeek hebben de vennootschap onder firma (VOF) Menara Snack opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van feesten, het uitbaten van lunaparken, de uitbating van een snackhuis en van een traiteurdienst.

Jos Coninx overleden

Dinsdag 21 november 2017
Houthalen-Helchteren - Jos Coninx overledenIn Helchteren is zaterdag Jos Coninx overleden, de echtgenoot van Germaine Cuypers. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

En die met blauwe ogen?

Dinsdag 21 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - En die met blauwe ogen?ZoomWist je dat je aan de kleur van de ogen van een uil, veelal kan zien wanneer hij vliegt en jaagt? Uilen met oranje ogen, zoals de oehoe (foto), vliegen meestal in de schemering. Uilen met zwarte ogen, zoals een kerkuil, vliegen meestal ’s nachts. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil, vliegen ook overdag. (Natuurpunt CVN)

Gratis naar... de échte 10CC?

Maandag 20 november 2017
Weet u wie vrijdagavond naar De Posthoorn in Hamont-Achel komt? 10CC! De echte! Oudere lezers zullen zich die formidabele popgroep uit de jaren '70 nog herinneren. 10cc behoort tot de meest inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de popmuziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10cc sinds de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Week van de afvalophaler'

Maandag 20 november 2017
Vandaag start de "Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler". Tijdens deze week vraagt Limburg.net aandacht voor het werk van die mensen. Limburg.net roept dan ook alle inwoners op om hun afvalophaler of parkwachter deze week eens in de bloemetjes te zetten. Je kan hen ook verrassen door een bedankje op je afvalzak of -bak te kleven. Er zijn speciale stickers te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.

Gewapende overval op kebabzaak

Maandag 20 november 2017
Twee gemaskerde en gewapende mannen hebben gisterenavond een kebabzaak in de Hoevenzavellaan in Genk overvallen. De daders lieten hun buit tijdens een achtervolging vallen. Eén getuige raakte lichtgewond.
Rond 18.10 uur kwamen twee mannen de zaak binnen en eisten het geld uit de kassa. Hierbij werd een werknemer bedreigd met een handvuurwapen. Hij moest het geld in een witte kartonnen zak stoppen. Vervolgens zijn de mannen te voet weggevlucht.
Een klant die het allemaal zag gebeuren (…) Het hele nieuwsbericht

Bandendieven ingerekend

Maandag 20 november 2017
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee bandendieven op heterdaad betrapt bij een automaterialenwinkel in de Evence Coppéelaan in Genk.
De eigenaar van de winkel zag zaterdagnacht hoe twee mannen meerdere autobanden aan het opladen waren in een bestelwagen. Hij verwittigde meteen de politie en kon beide verdachten staande houden. Ze werden even later ter plaatse gearresteerd en voor verhoor meegenomen naar het politiecommissariaat. Het gaat om een 35-jarige man uit Châtelet en een (…) Het hele nieuwsbericht
In mannen eerste klasse van het handbal heeft Houthalen van Eynatten verloren met 25-30. Aan de rust was de stand 10-13.

Zaalvoetbal: Houthalen verliest

Zondag 19 november 2017
In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Houthalen van Antwerpen verloren met 2-7. Aan de rust was de stand 0-1.
In  mannen top divisie 1 heeft Cuva Houthalen met 95-73 verloren in Waregem. Quarters: 21-28; 15-8 (46-36), 24-17 (70-53), 25-20. In eerste landelijke won Cuva B van Duffel met 77-60.

Win een dvd!

Zondag 19 november 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd!ZoomSinterklaas is in het land en de komende weken heeft hij de handen vol met het beklimmen van daken en zo. In het verleden waaide de wind door de bomen, lagen daken vol sneeuw en was het weer best lelijk. Hoe moet dat de komende dagen? Want de weermannen verwachten weer hogere temperaturen... Stijn Lodewijks vond daar zijn inspiratie in voor de nieuwe cartoon. Hebt u een goede tekst voor Zwarte Piet? Mail hem dan vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien win je die dvd wel!

En wie won de dvd?

Zondag 19 november 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de dvd?ZoomHet is Lien van de Woestyne. Ze mailde bovenstaand tekstje als reactie van de man achter het bureau. Overigens was het klaarblijkelijk een "zware" opgave, want we kregen nogal wat seksueel geladen en grensoverschrijdende inzendingen binnen... Straks een nieuwe opgave!

Controle-actie op vier locaties

Zondag 19 november 2017
De politie heeft van vrijdagavond 20.45 uur tot zaterdagochtend 3.15 uur een controle-actie gehouden op vier locaties in Houthalen-Helchteren en Genk. Drie rijbewijzen werden tijdelijk ingetrokken wegens dronkenschap van de bestuurders. Een andere bestuurder reed onder invloed van drugs. Twee personen kregen een proces-verbaal wegens drugsbezit. Een auto werd getakeld wegens geen geldige verzekering. Tijdens de actie werden ook een illegaal en een geseinde persoon aangetroffen.

Overval op supermarkt

Zondag 19 november 2017
Twee gemaskerde en gewapende mannen hebben vrijdagavond de Delhaize in de Watergrasstraat in Genk overvallen. Ze konden twee geldlades buitmaken. Niemand raakte gewond.

Helson wint bij Herk-de-Stad

Zondag 19 november 2017
Houthalen-Helchteren - Helson wint bij Herk-de-StadKFC Helson Helchteren heeft deze namiddag Herk-de-Stad verslagen. Uitslag: 2-4.  Helson blijft aan de leiding met één punt voorsprong op Herkol. E. Houthalen verloor van Halveweg Zonhoven met 2-3 en staat vijftiende met 8 punten uit 15 wedstrijden. Houthalen VV versloeg Verbroedering Lommel met 1-3 en staat na 15 wedstrijden tweede met 38 punten.

Overwinning voor Park Houthalen

Zaterdag 18 november 2017
Houthalen-Helchteren - Overwinning voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond Bregel Sport verslagen. Uitslag: 4-2. Park Houthalen staat na 12 wedstrijden zestiende in de stand met 7 punten.

Paul Kraewinkel stelt tentoon

Zaterdag 18 november 2017
Houthalen-Helchteren - Paul Kraewinkel stelt tentoonZoomMorgen stelt Paul Kraewinkel zijn schilderwerken tentoon in het Casino. De expositie wordt morgennamiddag officieel geopend met een vernissage. Schilderen is voor Paul na een loopbaan als leraar plastische kunsten een uitgegroeide hobby geworden. Kleur en beweging komen in elk werk sterk aan bod en de oneindige variatie en rust van de natuur of onrust van de kosmos hebben veel invloed op het latere werk. De swing (van de golfer) blijft veelal herkenbaar. In sommige werken bewijst de kunstenaar zijn andere mogelijkheden, maar telkens keert hij terug naar een subtiele, abstracte expressionistische vormgeving van zijn impressies. (Jef Lingier)
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Cool-Art failliet

Vrijdag 17 november 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Cool-Art uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 december ingediend worden.

Afvalcontainer gestolen

Donderdag 16 november 2017
Op de Lillosteenweg is een groene afvalcontainer gestolen. De benadeelde legde gisteren klacht neer.

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Houthalen-Helchteren - Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!

Fons Metten overleden

Donderdag 16 november 2017
Houthalen-Helchteren - Fons Metten overledenOp 5 november overleed Fons Metten overleden. Hij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lillo-Houthalen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Alice Lijnen overleden

Donderdag 16 november 2017
Houthalen-Helchteren - Alice Lijnen overledenMaandag is Alice Lijnen overleden, de echtgenote van André Donné. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Laak. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.

Nieuwe bvba: De Zoliken

Dinsdag 14 november 2017
De Zoliken: dat is de naam van de bvba die door Leon Verbist en Alphonsina Maes, beiden uit Houthalen-Helchteren, Paulus Verbist uit Edegem en Patrick Verbist uit Lommel werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Kloosterstraat in Houthalen-Helchteren.

Piet Lemmens overleden

Dinsdag 14 november 2017
Houthalen-Helchteren - Piet Lemmens overledenZondag is de uit Hamont afkomstige Piet Lemmens overleden, de echtgenoot van Paula Vandebeeck. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Maria Croymans overleden

Maandag 13 november 2017
Houthalen-Helchteren - Maria Croymans overledenOp 9 november overleed Maria Croymans, de weduwe van Camille Van Renterghem. Zij was 91 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

Zaalvoetbal: Celtic klopt Roselies

Zondag 12 november 2017
In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen Roselies verslagen met 4-5. Aan de rust was de stand 4-2.

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

Rellen na voetbalwedstrijd

Zondag 12 november 2017
Na de overwinning van Marokko voor het WK 2018 zakten gisterenavond rond 20.30 uur heel wat supporters af naar de Europalaan ter hoogte van het station in Genk. Een stoet luid toeterende auto’s trok door het centrum. Supporters hingen uit de ramen en zwaaiden met vlaggen. Dit zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties, waarbij andere chauffeurs werden gehinderd. Toen een patrouille van de politie ter plaatse kwam werd het dienstvoertuig beschadigd door rondvliegende stenen. Later op de avond deed zich hetzelfde voor op de Noordlaan. Daar kwam een 30-tal jongeren op straat. Zij hinderden het doorgaand verkeer, gooiden met stenen en stampten naar enkele voorbijrijdende auto’s. Ook hier werd een dienstvoertuig van de politie beschadigd. Rond 23 uur was het weer rustig.

Twee overvallen mislukt

Zondag 12 november 2017
Gisteravond poogden twee gemaskerde mannen een gokkantoor aan de Vennestraat in Genk te overvallen. Eén van hen dreigde met een wapen. Omdat de deuren waren afgesloten, moesten de daders afdruipen. Vrijdagavond heeft een gemaskerde en gewapende man een buurtwinkel op de Hoevenzavellaan willen overvallen. Onder bedreiging van een wapen eiste hij geld. Door de alerte reactie van de uitbater nam de overvaller de vlucht zonder buit.

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Houthalen VV wint derby

Zondag 12 november 2017
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint derbyHouthalen VV heeft vandaag de derby tegen Eendracht Houthalen gewonnen. Uitslag: 2-0. Houthalen VV staat vierde met 32 punten uit 13 wedstrijden. Eendracht Houthalen staat dertiende met 8 punte uit 13 matchen. Park Houthalen won met 1-2 op het veld van Hoepertingen. Het staat zestiende met 4 punten uit 11 wedstrijden.

Verrijkende ontmoetingen

Zondag 12 november 2017
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Verrijkende ontmoetingenDonderdag, toen ik naar mijn auto stapte, sprak een man mij aan. "'k Heb uw boek gelezen, ik vond het interessant." Het was nog vroeg in de morgen en wist eerst niet dat ik ooit een boek geschreven had. "Ja, over het buurtwerk in de Mijnstreek," hielp hij mij. "Wist je dat wij buren zijn? Daar woon ik," wees hij. Ik vond het wonderlijk dat ik hem na vijf jaar nog niet kende en nu plots wel. Ik was blij met deze onverwachte ontmoeting.
Zondag ging ik met de bus naar Hasselt. Op de bus zat een Afrikaans gezin (…) Het hele nieuwsbericht

Helson klopt KVK Beringen

Zaterdag 11 november 2017
Houthalen-Helchteren - Helson klopt KVK BeringenHelson Helchteren heeft vanavond gewonnen op het veld van KVK Beringen verslagen. Uitslag: 0-1. Helson staat na 11 wedstrijden met 23 punten aan de leiding met één punt voorsprong op Herkol en met twee punten voorsprong op KVK Beringen. 

Nieuwe vennootschap: Yedeya

Zaterdag 11 november 2017
Yedeya: dat is de naam van de gewone commanditaire vennootschap met zetel aan de Seringenstraat in Houthalen-Helchteren. De vennootschap is opgericht door Geoffrey Nagy en Sarai Codden, beiden uit Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren het verlenen van diensten, onder meer consultancy en implementatie-coaching.

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Houthalen-Helchteren - Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

Kemsa en Deltalux Services failliet

Vrijdag 10 november 2017
De rechtbank van Koophandel heeft Kemsa en Deltalux Services, beide uit Houthalen-Helchteren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 december ingediend worden.

Veertien everzwijnen doodgereden

Donderdag 9 november 2017
Op de E314 op het grondgebied van Genk zijn veertien everzwijnen doodgereden. Dat gebeurde afgelopen nacht.

Dieplader gestolen

Woensdag 8 november 2017
Op de Europarklaan werd vandaag bij een bedrijf de diefstal van een dieplader vastgesteld.
In Houthalen-Helchteren genoten vorig jaar 115 inwoners van een leefloon, nu zijn er dat 118, een stijging met 3 procent. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand van de aanvrager onderzoeken.

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
Houthalen-Helchteren - De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)

Acht chauffeurs onder invloed

Maandag 6 november 2017
De politie heeft gisterennamiddag een alcoholcontrole gehouden in Houthalen-Helchteren, As en Zutendaal. 1.069 bestuurders moesten een ademtest afleggen. Acht bestuurders bliezen positief. Het rijbewijs van twee chauffeurs werd onmiddellijk ingetrokken. Verder werden acht chauffeurs geverbaliseerd voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Drie personen hadden drugs op zak. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs.
In mannen eerste nationale heeft Kreasa Houthalen thuis verloren van Estudiantes Doornik. Uitslag: 19-31.

Basketbal: Cuva verliest in Ieper

Maandag 6 november 2017
In mannen top divisie 1 van het basketbal heeft Cuva Houthalen verloren in Ieper. Uitslag: 86-76.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gelijkspel voor Helson

Zondag 5 november 2017
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor HelsonHelson heeft vandaag thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Zonhoven.
Helson staat derde in de stand met 20 punten uit 10 wedstrijden, op één punt van Herkol en KVK Beringen.
Houthalen VV ging 1-1 gelijk spelen op het veld van Sparta Lille en staat derde in de stand met 29 punten uit 11 wedstrijden. Eendracht Houthalen won met 3-1 van Loksbergen. In de rangschikking staat Eendracht Houthalen na 11 wedstrijden dertiende met 8 punten.

Park Houthalen verliest van RC Peer

Zaterdag 4 november 2017
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van RC PeerRode lantaarn Park Houthalen heeft vanavond met 0-2 verloren van RC Peer. Na tien wedstrijden heeft Park Houthalen nog altijd maar één punt.
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Cuva B verslaat StevoortIn de Beker van Limburg heeft Cuva B Stevoort geklopt met 68-60. Quarters: 13-8; 18-11 (31-19), 31-16 (62-35) en 6-25.

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een botsing tussen een auto en een lijnbus op het kruispunt van de Beringersteenweg en de Donkweg in Zonhoven zijn vanavond twee kinderen, de autobestuurster en de buschauffeur gewond geraakt. De politie moest het verkeer omleiden.

Paula Kenens overleden

Donderdag 2 november 2017
Houthalen-Helchteren - Paula Kenens overledenMaandag is de uit Houthalen afkomstige Paula Kenens overleden, de echtgenote van Willy Thoelen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt, gevolgd door de crematie en asverstrooiing op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt.

Basketbal: Okapi - Cuva 82-104

Woensdag 1 november 2017
In de Beker van Vlaanderen basketbal heeft Cuva Houthalen met 82-104 gewonnen van Okapi Aalstar B. Quarters: 21-25, 28-21 (49-46), 19-28 (68-74) en 14-30. Cuva gaat nu naar de achtste finales.

Houthalen VV klopt Loksbergen

Woensdag 1 november 2017
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt LoksbergenHouthalen VV heeft vandaag zijn inhaalwedstrijd in Loksbergen gewonnen met 2-3. Houthalen VV staat tweede in de stand met 28 punten uit 11 wedstrijden.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).

Vijf auto-inbraken

Woensdag 1 november 2017
Houthalen-Helchteren - Vijf auto-inbrakenIn Zonhoven is ingebroken in vijf auto's. De dieven sloegen onder meer toe in de Stationsstraat en de Halveweg. Om in de wagens te geraken werd een ruit verbrijzeld. De dieven waren uit op navigatiesystemen en tankkaarten.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen