Het overige nieuws

Meer dan 670 pleeggezinnen

Dinsdag 31 oktober 2017
Limburg telt momenteel meer dan 670 pleeggezinnen. Zij vangen meer dan 800 kinderen op. Dat blijkt uit gegevens van Pleegzorg Limburg.

Mia Lijnen overleden

Dinsdag 31 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Mia Lijnen overledenOp 26 oktober overleed Mia Lijnen, de echtgenote van Jean Daniëls. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Turks lokaal beschoten

Maandag 30 oktober 2017
Afgelopen nacht is het lokaal van een Turkse vereniging in de André Dumontlaan in Genk beschoten. Het gebouw werd vermoedelijk getroffen door een viertal kogelinslagen. Het gerechtelijk labo en een wapendeskundige kwamen ter plaatse voor een sporenonderzoek. Politie en parket voeren verder onderzoek naar de exacte omstandigheden. Er vielen geen gewonden.
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - 'The Longest Day' en blote madammenIk weet het nog goed: het was in cinema Rialto. Mijn vader had me - ik was toen 14 jaar - meegenomen naar "The Longest Day", een oorlogsfilm met veel doden. Ik herinner me dat we ruim op tijd waren. Tijd nog voor pa om een sigaretje te paffen. In die tijd mocht je roken in de filmzaal. In elke zetelleuning was een asbakje met een klepje ingewerkt. Achteraan was de bar. In de pauze gingen dorstige mannen daar pinten pakken.
Na het journaal met nieuws over de onafhankelijkheidsstrijd in Kongo begon dan (…) Het hele nieuwsbericht
Cuva Houthalen (mannen top divisie 1) heeft met 85-74 verloren van Royal IV Brussel. Quarters: 13-21; 25-16 (38-37); 26-21 (64-58); 21-16.
In de tweede divisie dames van het volley heeft Helchteren met 0-3 verloren van Beringen. Setstanden: 23-25; 22-25, 19-25.

Win een dvd!

Zondag 29 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd!ZoomDinsdag vieren ze in de VS (en ook meer en meer bij ons) Halloween. Een puur Amerikaans feestje dus, maar allez. We gaan het nu eens niet over pompoenen hebben maar over een echte Halloween-heks die in een pot staat te roeren. Wat zegt die eentandige heks van cartoonist Stijn Lodewijks?
Mail je tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien leest u dan tijdens het weekend wel dat u gewonnen hebt!

Houthalen VV klopt Alken

Zondag 29 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt AlkenHouthalen VV heeft vandaag Alken B verslagen. Uitslag: 5-1. In de stand staat Houthalen VV vierde met 25 punten uit 10 wedstrijden. Eendracht Houthalen verloor met 3-1 op het veld van Eksel B. De  scheidsrechter maakte in de 69ste minuut een einde aan de wedstrijd toen een al gewisselde speler het veld op stormde uit protest tegen een derde rode kaart voor de bezoekers.

Overval op gokkantoor

Zondag 29 oktober 2017
Gisterenavond rond 21.30 uur hebben twee gemaskerde en gewapende mannen een gokkantoor op de André Dumontlaan in Genk overvallen. Onder bedreiging van een wapen eisten ze geld. De overvallers kwamen de zaak binnen en bedreigden een klant en de zaakvoerster met een wapen. Eén van de twee eiste het geld waarop de zaakvoerster de kluis opende en hem een geldbeugel overhandigde. Daarna vluchtten beide overvallers in de richting van de Herenstraat. De politie ging onmiddellijk ter plaatse en kamde de omgeving uit. Er konden geen verdachten worden aangetroffen. Bij de overval raakte niemand gewond.

Wie won de dvd?

Zondag 29 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Bert Sluys. Hij kwam voor de pinnen met deze uitspraak van een beschonken cafébezoeker toen een journalist aan die vroeg waardoor de "reus" in de Aalsterse carnavalwereld opviel. Overigens was het aantal vermeldingen van "ajuin" in de inzendingen niet te tellen...
Straks een nieuwe opgave!
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van Bree-BeekPark Houthalen heeft vanmiddag met 1-0 verloren op het veld van Bree-Beek. Rode Lantaarn Park Houthalen heeft na 9 wedstrijden één punt.

Overval op frituur

Zondag 29 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Overval op frituurVrijdagavond rond 21.30 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding binnen van een gewapende overval in een frituur op de Moleneindeweg te Zonhoven. Na een confrontatie met de uitbater van de frituur was de verdachte met een bromfiets gevlucht richting industrieterrein van Zonhoven. Hij maakte bij de overval 3.000 euro buit. De politie patrouilleerde in de omgeving en nam drie personen mee voor verhoor, maar ze werden nadien weer vrijgelaten. De frituuruitbater werd met (…) Het hele nieuwsbericht

Helson speelt gelijk

Zaterdag 28 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Helson speelt gelijkIn Eerste Provinciale is Helson Helchteren vanavond 1-1 gelijk gaan spelen op het veld van Bregel. Na 9 wedstrijden deelt Helson samen met Herk FC de leiding.

Winteruur in het recyclagepark

Zaterdag 28 oktober 2017
Vanaf dinsdag geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Tot en met 27 maart kan je er dan terecht op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur, donderdag tot 17u. 

'Wacht met kilometerheffing N73'

Vrijdag 27 oktober 2017
Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de ondernemersclubs van Noord-Limburg vragen aan minister Ben Weyts te wachten met het invoeren van een kilometerheffing voor vrachtwagens op de N73 tot de Noord-Zuidverbinding gerealiseerd is. In een open brief aan de minister zeggen ze dat de N73 een broodnodige bypass van Limburg naar Antwerpen is omwille van het feit dat de Noord-Zuid niet ‘werkt’. Van deze N73 nu een tolweg maken belast de Limburgse ondernemers dubbel. Ze moeten omwille (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Jubileumjaar bisdom Hasselt afgeslotenZoomGisterenavond sloot het bisdom Hasselt zijn jubileumjaar af met een viering in een bomvolle Hasseltse kathedraal. Het afgelopen jaar vierde het bisdom  op vele wijzen zijn vijftigjarig bestaan: met onder meer een boek, een priesterdag en vijftien dekenale bezoeken van de bisschop. Gisteren kende dat feestjaar zijn apotheose tijdens de afsluitende viering. In de Sint-Quintinuskathedraal verzamelden 750 gelovigen om samen, in aanwezigheid van kardinaal Jozef De Kesel, te vieren.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Desiré Corthouts overleden

Vrijdag 27 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Desiré Corthouts overledenOp 23 oktober overleed Desiré Corthouts, de echtgenoot van Octavia Thoelen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vond vandaag plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Zaterdag uitvaart Gilles Hebda

Vrijdag 27 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Zaterdag uitvaart Gilles HebdaDe uitvaartplechtigheid van Gilles Hebda (21), die dinsdag in Diepenbeek om het leven kwam bij een verkeersongeval vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Zijn asurne krijgt een plaats binnen de geborgenheid van zijn familie.

Gemiddeld inkomen 17.771 euro

Donderdag 26 oktober 2017
Het gemiddeld inkomen per inwoner in Limburg bedroeg in 2015 17.771 euro. Dat blijkt uit gegevens die de federale overheidsdienst Economie vandaag heeft gepubliceerd. In Vlaams-Brabant lag het gemiddelde inkomen met 20.805 euro het hoogst. Het nationaal gemiddelde bedroeg 17.698 euro.

Een interessante kunst-app

Donderdag 26 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Een interessante kunst-appZoomU weet dat we hier soms dingen melden waarvan we vermoeden dat ze ook onze lezers interesseren. Deze keer gaat het om "Pieter Paul", een kunstgids die je gratis downloadt in de app-stores van Android en iOS. Open de app op je smartphone of je tablet en je komt terecht op een kaart met pins. Eke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt van waar jij je bevindt. Of je raadpleegt de agendapagina en ziet chronologisch welk kunstevenement bij jou in de buurt plaatsvindt of gepland is.
Namen of adressen (…) Het hele nieuwsbericht

Brasserie NAC2012 failliet

Donderdag 26 oktober 2017
Brasserie NAC2012 in de Pastorijstraat 30 is door de rechtbank van koophandel in Hasselt failliet verklaard. De zaak bevond zich in het NAC.

Een uurtje langer slapen

Donderdag 26 oktober 2017
In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 3 uur de wintertijd weer in. We mogen dan weer een uurtje langer slapen.
Houthalen-Helchteren - Kolonie bedreigde zadelsprinkhanen in ZwartbergZoomVrijwilligers van Natuurpunt, Likona en Limburgs Landschap hebben in natuurgebied de Zwarte Berg, de voormalige mijnterril van Zwartberg, een grote populatie ontdekt van de zadelsprinkhaan. Goed nieuws, want de sprinkhaansoort ging de afgelopen jaren sterk achteruit en komt momenteel nog maar op een handvol plaatsen in Vlaanderen voor. Men gaat nu voor de populatie in Zwartberg een beheersplan opstellen. Meer info (Foto: Fonny Schoeters)

Openbare verkoping: Tulpenstraat

Woensdag 25 oktober 2017
Morgennamiddag wordt in brasserie "Den Noordkant" in Helchteren het handelspand Tulpenstraat 1 openbaar verkocht. Het pand staat op een perceel van 5a40ca en heeft een K.I. van 1.442 euro.
Op Reigersvliet in Leopoldsburg is gestart met de afbraak van militaire gebouwen. Die moeten plaats maken voor de bouw van de nieuwe gevangenis die 300 gedetineerden zal huisvesten. De bouw van de gevangenis zal ruim 70 miljoen euro kosten.
Liesbeth Maris uit Houthalen-Helchteren wordt de nieuwe voorzitter van Vrouw & Maatschappij, de vrouwenbeweging van CD&V.

Wandelaar overvallen

Dinsdag 24 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Wandelaar overvallenEen 67-jarige man uit Genk is maandagavond overvallen in de fietstunnel van de Europalaan - Westerring in Genk. Het slachtoffer werd tijdens zijn wandeling door een onbekende man beentje gelicht waardoor hij struikelde en viel. De dader stal de portefeuille uit zijn zak en ging ervandoor. Het slachtoffer raakte lichtgewond en was erg onder de indruk van de feiten.

N-VA Limburg kiest nieuw bestuur

Dinsdag 24 oktober 2017
De Limburgse N-VA-leden hebben gisteren een nieuw bestuur voor de komende drie jaar gekozen. Voor het voorzitterschap was Bart Schepens (42) uit Overpelt de enige kandidaat; hij werd met 94% van de stemmen herkozen. Schepens zal de komende jaren worden geflankeerd door Frieda Gijbels (42) uit (het toekomstige) Oudsbergen als ondervoorzitter en Jan Vochten (40) uit Sint-Truiden als provinciaal secretaris. De leden verkozen ook 13 partijraadsleden die zullen zetelen in de nationale partijraad van N-VA.

Operatie Clean House

Dinsdag 24 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Operatie Clean HouseVandaag werd door verschillende politiezones in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Limburg voor de elfde keer een actie Clean House georganiseerd. Clean House staat voor de provinciebrede aanpak van de cannabisplantages.
Op negen verschillende plaatsen in Limburg werden huiszoekingen uitgevoerd. Er werden drie actieve plantages aangetroffen : een grote plantage (700 planten) alsook een middelgrote (220 planten) in Houthalen, en een kleinere in (…) Het hele nieuwsbericht

Thea Gries overleden

Dinsdag 24 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Thea Gries overledenVrijdag is Thea Gries overleden, de weduwe van Peter Poppe. Zij was 94 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Internationale award voor Geert VerheyenCommissaris Geert Verheyen van Politie CARMA is één van de genomineerden voor de ‘40 Under 40 Awards’ van de International Association of Chiefs of Police (IACP). Op maandag 23 oktober is de commissaris te gast op de ‘IACP Annual Conference and Exposition’ in Philadelphia, Pennsylvania (VS), om er zijn award in ontvangst te nemen. Commissaris Verheyen werd genomineerd omwille van zijn inspirerend leiderschap en doortastende aanpak van lokale uitdagingen.
In Eerste Nationale van het zaalvoetbal heeft Houthalen in Jette verloren met 4-2. Aan de rust was de stand 0-1.

Wie wint de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomHet is weer alles "Bende van Nijvel" wat dit weekend de klok sloeg. En dus maakte Stijn Lodewijks daar een cartoon over. Maar niet alle tekstballonnetjes zijn ingevuld. Als u de plezierigste tekst mailt voor het tekstballonnetje boven de stamgast, dan kunt u een mooie dvd winnen. Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en volgend weekend weet u of u de winnaar bent!

Albert Dries overleden

Zondag 22 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Albert Dries overledenOp 18 oktober overleed Albert Dries, de echtgenoot van Louisa Van Asten. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

En wie won de dvd?

Zondag 22 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Reyskens. Hij legde in de mond van minister Weyts een uitspraak die behoorlijk onverwacht overkomt. Jos mag komende week de dvd in zijn brievenbus verwachten. Straks een nieuwe opgave!

Helson wint van Hoepertingen

Zondag 22 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Helson wint van HoepertingenIn Eerste Provinciale heeft Helson vandaag Hoepertingen verslagen. Uitslag: 4-1. Helson staat aan de leiding met 18 punten uit 8 wedstrijden.
Drie afdelingen lager verloor Houthalen VV van Zelem met 2-0 en staat vierde in de stand met 22 punten uit 9 matchen. Eendracht Houthalen speelde thuis 3-3 gelijk tegen Termolen. In de stand staat Eendracht Houthalen vijftiende met 5 punten uit 10 wedstrijden.
44,2 procent van de kansarme Limburgse jongeren in het secundair onderwijs heeft volgens de  provincie Limburg schoolse vertraging. Bij kansrijkere jongeren bedraagt dit slechts 20 procent. 

Eerste punt voor Park Houthalen

Zaterdag 21 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Eerste punt voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond na 8 wedstrijden zijn eerste punt behaald dankzij een gelijkspel tegen Daring Huvo Jeuk. Uitslag: 2-2.

Geen middelbaar in 13 gemeenten

Zaterdag 21 oktober 2017
In 13 van de 44 Limburgse gemeenten is er geen onderwijsaanbod secundair onderwijs. Limburg telt ook 10,4 procent vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Vzw Park Oost United opgericht

Zaterdag 21 oktober 2017
Paul Stavridis uit Genk én Shirley Hendrikx en Ben Olech, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de vzw Park Oost United opgericht met zetel aan het Lindeplein. Park Oost United ambieert een verbeterde ondersteuning voor sport en atleten met een focus gericht op alles wat met voetbal te maken heeft

Smurrie op rijbaan

Zaterdag 21 oktober 2017
Vanochtend kwam er smurrie op de rjjbaan terecht aan de Colruyt op de Grote Baan in Helchteren. De brandweer deed het nodige.

Lieve Vrijsen overleden

Vrijdag 20 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Lieve Vrijsen overledenGisteren is in Paal de uit Helchteren afkomstige Lieve Vrijsen overleden, de weduwe van Rob Kenens. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Engsbergen (Tessenderlo). Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Lucerna meest sociale school

Vrijdag 20 oktober 2017
Het Lucerna college is uitgeroepen tot de meest sociale school van Vlaanderen. Het initiatief ging uit van de vzw Scooledu.

Strongbow legt boeken neer

Donderdag 19 oktober 2017
Installatiebedrijf Group Strongbow uit Houthalen-Helchteren heeft vandaag de boeken neergelegd waarop de rechtbank van Koophandel het faillissement heeft uitgesproken. Een doorstart van het bedrijf met 70 werknemers is niet haalbaar gebleken.

DAP Systems failliet

Donderdag 19 oktober 2017
DAP Systems uit de Mahoniestraat is failliet. Dat heeft de rechtbank van Koophandel in Hasselt vandaag beslist. In deze zaak zijn twee curatoren aangesteld.

Haex Service failliet

Donderdag 19 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Haex Service, gevestigd in Europark, failliet verklaard.

Twee overlastacties

Donderdag 19 oktober 2017
De politie heeft gisteren zowel een overlastactie gehouden in Houthalen-Oost als in de wijk Meulenberg. Eén persoon werd in het bezit gevonden van wiet. Twee personen werden geverbaliseerd omdat zij geen veiligheidsgordel dragen.

Voetganger (27) aangereden

Donderdag 19 oktober 2017
Een 27-jarige voetganger uit Houthalen-Helchteren is lichtgewond geraakt toen hij aangereden werd door een, auto. Het ongeval gebeurde in de Kazernelaan.

Twee overvallen

Donderdag 19 oktober 2017
Vandaag zijn twee gewapende overvallen gepleegd in Limburg. Rond 1.15 uur werd een overval gepleegd op een nachtwinkel aan de Rijksweg in Maasmechelen. Een man, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een pistool vroeg naar geld.De dader moest het stellen zonder buit.
Rond 7 uur werd een overval gepleegd op een kassierster van het grootwarenhuis Delhaize in Rekem. Drie daders, gemaskerd met een bivakmuts, en gewapend met een mes en een pistool, eisten geld. De kassierster die het warenhuis (…) Het hele nieuwsbericht

Maaiwerken aan de waterlopen starten

Donderdag 19 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Maaiwerken aan de waterlopen startenZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg is gestart met het maaien van de waterlopen. Samen gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten verspreid over de gemeenten Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Overpelt en Peer. Met speciale machines wordt de begroeiing op de taluds en in de bodem afgemaaid. Tevens worden takken, zwerfvuil en omgevallen bomen verwijderd. Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de (…) Het hele nieuwsbericht

Viaduct Kiewit zaterdag open

Donderdag 19 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat zaterdag het viaduct in Kiewit opnieuw openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken in zicht, na anderhalf jaar. Er wordt wel nog gewerkt aan de fietsinfrastructuur. Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn.  
Vóór de openstelling vindt er morgen/vrijdag een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Electro Asek

Donderdag 19 oktober 2017
Adam Duran en Sevda Durukan, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Asek opgericht met zetel aan het Pachterveld. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie; installatie van bewakingssystemen en groothandel in verlichtingsapparatuur.

Jean Zaenen overleden

Woensdag 18 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Jean Zaenen overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Jean Zaenen overleden, de echtgenoot van Josée De Raeve. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Linde Peer waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Maria Thijs overleden

Woensdag 18 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Maria Thijs overledenMaandag is Maria Thijs overleden, de weduwe van Rupert Schmalz. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de Evangelische Gemeente Immanuel in Houthalen-Oost.
Morgennamiddag wordt in brasserie "Den Noordkant" in Helchteren de woning Zestienhuizenstraat 33 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a39ca en heeft een K.I. van 411 euro.

Georges Kuppens overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Georges Kuppens overledenOp 12 oktober overleed Georges Kuppens, de echtgenoot van Francine Verhoeven. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vond vandaag plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost.
Aan een woning aan de Bremstraat in Houthalen-Helchteren is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Martha Wouters overleden

Dinsdag 17 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Martha Wouters overledenIn Meeuwen is de uit Houthalen afkomstige Martha Wouters overleden, de weduwe van Jef Heylen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Win een dvd!

Maandag 16 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd!ZoomDe aangekondigde sluiting van de Olmense Zoo door minister Weyts schokt veel mensen die er al eens op bezoek waren. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Klaarblijkelijk moet de beer in de kooi naar een ander verblijf en heeft hij daar geen zin in. En zien we links minister Weyts zelf niet?
Wat is diens reactie als hij de beer hoort grommen? Mail uw tekst vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Maandag 16 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - En wie won de dvd?ZoomHet is Erik Thaens. Hij had een originele reactie in petto voor de man die in de auto zijn gsm gebruikte en vervolgens tegen een boom reed. Gefeliciteerd, Erik! Straks plaatsen we een nieuwe opgave.

'Ieders Stem Telt'

Maandag 16 oktober 2017
Samenlevingsopbouw RIMO Limburg lanceert, samen met tal van andere partners, de campagne ‘Ieders Stem Telt’: een project waarmee men van de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting een belangrijk thema wil maken bij de lokale verkiezingen van 2018. Met deze recepten voor structurele armoedebestrijding vanuit kwetsbare mensen zal RIMO in het voorjaar van 2018 in dialoog treden met lokale politieke partijen. Recepten voor structurele armoedebestrijding
In mannen (top divisie 1) heeft Cuva Houthalen Neufchateau geklopt met 90-93. Quarters: 17-21; 26-21; 22-20; 25-31.
In eerste landelijke van het basketbal (vrouwen) heeft Houthalen thuis met 52-57 van Antwerp verloren. Quarters: 11-11; 15-7; 8-21; 18-18.
Vorig jaar ontving de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie 977 meldingen over abonnementsvalkuilen: consumenten gaan in op een onschuldig en aanlokkelijk aanbod, maar hebben op een verdoken manier een ongewenst abonnement aan hun been. In ongeveer 1 op 5 gevallen betaalde de consument voor het ongewenste abonnement en dat voor een gemiddeld bedrag van 60 euro. Daarom organiseerde de FOD Economie een bewustmakingscampagne en zette zelf een eenvoudige abonnementsvalkuil op waarbij 118 (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: C. Houthalen verliestIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft C. Houthalen thuis met 2-5 verloren van Moeskroen. C. Houthalen staat tiende in de stand met 3 punten uit 4 wedstrijden.
Tussen 2001 en 2016 is het procentueel aandeel geboorten in kansarme gezinnen in Limburg meer dan verdubbeld: van 6,7 naar 13,8 procent.

Vrouw (27) gewond bij val

Zondag 15 oktober 2017
Op het Sint-Trudoplein in Helchteren is gisterennamiddag rond 15 uur een scooterrijdster gevallen. Nora A. (27) uit de gemeente raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Zevende nederlaag voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vandaag met 5-1 verloren op het veld van Zepperen-Brustem. Na zeven matchen heeft Park Houthalen 0 punten. Eendracht Houthalen verloor met 4-2 op het veld van Turkse Rangers en staat vijftiende in de stand met 4 punten uit 9 wedstrijden. Houthalen VV versloeg Sporting Winterslag met 4-0. Houthalen VV staat derde met 22 punten uit 8 wedstrijden.

Gelijkspel voor Helson

Zaterdag 14 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor HelsonGeen winnaar in de derby tussen Racing Peer en Helson: in Peer werd het 2-2. Helson staat tweede in de stand op één punt van KVK Beringen.

Maandag Wereldvoedseldag

Zaterdag 14 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Maandag WereldvoedseldagMaandag is het Wereldvoedseldag. Voor het eerst in lange tijd wordt het geen goednieuwsshow. In 2016 is het aantal mensen die honger lijden met 38 miljoen gestegen tot 815 miljoen. En toch werden in datzelfde jaar recordopbrengsten opgetekend voor heel wat graangewassen. Er is iets grondig mis met het mondiale voedselsysteem, zegt Broederlijk Delen.
In hun jaarlijkse rapport The state of food security and nutrition in the world stellen de Verenigde Naties vast dat in 2016, voor het eerst in (…) Het hele nieuwsbericht

Meeste zonnepanelen in Limburg

Vrijdag 13 oktober 2017
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen: 13,2 procent. In Vlaanderen heeft 8,6 procent van de gezinnen zonnepanelen.

Twee goederenwagons ontspoord

Vrijdag 13 oktober 2017
In Genk-Zuid, ter hoogte van Bosdel, zijn deze namiddag twee goederenwagons ontspoord. De oorzaak van de ontsporing is nog niet gekend. Bij het voorval zijn geen gewonden gevallen. Het reizigersverkeer ondervindt geen hinder.

Vermiste patiënt teruggevonden

Vrijdag 13 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Vermiste patiënt teruggevondenGisterenavond verdween een verwarde man uit het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Hij werd later op de avond teruggevonden met onderkoelingsverschijnselen.
Rond 17 uur meldde de spoedafdeling van het ZOL dat een 77-jarige patiënt verdwenen was. De vermissing werd meteen als onrustwekkend beschouwd omdat de man in verwarde toestand verkeerde.
De zeventiger uit Genk was vermoedelijk te voet vertrokken. Politie CARMA schakelde onmiddellijk meerdere ploegen in om de bosrijke omgeving rond het (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - 8 procent betrapt tijdens flitsmarathonPolitie CARMA heeft tjjdens de flitsmarathon controles gehouden op tien plaatsen. Van de 3.674 voertuigen reden er 283 (8 procent) te snel.

Caglayan failliet

Donderdag 12 oktober 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba Caglayan uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 november worden ingediend. Curatoren in deze zaak zijn mr. Gielen en mr. Vanswygenhoven.

Auto tegen paal en in gracht

Donderdag 12 oktober 2017
Op de Weg naar Zwartberg is gisteravond een auto tegen een paal gereden en vervolgens in de gracht beland. De 19-jarige Yana P. uit Genk raakte daarbij lichtgewond.

Olga Dmytrasz overleden

Donderdag 12 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Olga Dmytrasz overledenIn Houthalen is dinsdag Olga Dmytrasz overleden, de weduwe van Iwan Iwankiw. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder-Lindeman. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Limburg.net met restjes on tour

Woensdag 11 oktober 2017
Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. (…) Het hele nieuwsbericht

Arlette Reynaers overleden

Woensdag 11 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Arlette Reynaers overledenIn Houthalen is maandag Arlette Reynaers overleden, de echtgenote van Marcel Schevenels. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Frans Clerix overleden

Woensdag 11 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Frans Clerix overledenOp 7 oktober is Frans Clerix overleden, de echtgenoot van Bertha Kerfs. Hij was 81 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Sylvio Garcia niet langer trainer

Dinsdag 10 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Sylvio Garcia niet langer trainerSylvio Garcia is niet langer trainer van eerste provincialer FC Park Houthalen. De club en de coach hebben hun samenwerking stopgezet. FC Park Houthalen is puntenloos na zes wedstrijden.

Special Forces oefenen

Dinsdag 10 oktober 2017
De elitetroepen van de Special Forces houden donderdag 19 oktober een militaire oefening in Limburg, onder meer in Beringen en Houthalen-Helchteren.

Morgen flitsmarathon

Dinsdag 10 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Morgen flitsmarathonExtra letten op de snelheid, morgen, want dan organiseert de politie over heel het land een flitsmarathon.

Voedselbedeling

Dinsdag 10 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - VoedselbedelingZoomVandaag viert John Prine zijn 71ste verjaardag. Van wat moeten we die kennen? Daar antwoordt de Jukeboxkalender op. Luister ondertussen naar een typisch cynisch lied van hem: ‘Living In The Future’. We bouwen ruimtetuigen maar de mensen staan aan te schuiven voor de voedselbedeling.

'Hennig begaaid'

Maandag 9 oktober 2017
'Hennig', 'Begaaid!' Die Limburgse dialectwoorden prijken op de truien en t-shirts van het nieuwe kledingmerk Hoogste Klas, opgericht door drie jonge Limburgse ondernemers: Pieter Beerten (28), Niels Hurkmans (30) en Vincent Vrijsen (28) uit Helchteren en Hechtel-Eksel. Zij vonden dat Limburgers hun liefde voor hun provincie ook moesten kunnen uiten in hun kledij. Daarom startten ze een nieuwe kledinglijn met typisch Limburgse woorden op. Voorlopig beperken de opschriften (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Cuva - Oxaco 62-73

Zondag 8 oktober 2017
In mannen Top Divisie 1 van het basketbal heeft Cuva met 62-73 verloren van Oxaco. Quarters: 13-18, 13-16, 23-14, 13-25.

Handbal: Wezet-Houthalen 19-24

Zondag 8 oktober 2017
In de eerste nationale van het handbal heeft Houthalen gewonnen in Wezet. Uitslag 19-24. Houthalen staat vierde in de stand met 2 punten.

Win een dvd!

Zondag 8 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd!ZoomVlaams minister Ben Weyts lanceerde vandaag een campagne tegen het gebruik van gsm's in de auto. Een idee voor Stijn Lodewijks om daar onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze automobilist als hij al gsm-end tegen een boom is gebotst (en dank zij de airbag daar blijkbaar maar weinig aan overhoudt)?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
In eerste nationale van het zaalvoetbal heeft C. Houthalen met 3-2 verloren in Noorderwijk. Na 3 wedstrijden staat C. Houthalen negende met drie punten.

Helson klopt Bree

Zondag 8 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Helson klopt BreeEerste provincialer Helson Helchteren heeft deze namiddag GS Bree- Beek verslagen met 2-0. Helson staat derde in de stand met 12 punten uit 6 wedstrijden. Eendracht Houthalen verloor met 1-8 van Verbroedering Lommel en staat dertiende in de stad met 4 punten uit 8 wedstrijden. Houthalen VV won met 3-2 van SK Heusden 06. In de rangschikking staat Houthalen VV tweede met 19 punten uit 7 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zaterdag 7 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Piet Peters. Hij had voor het lege tekstballonnetje deze actuele, zij het plaatselijke uitspraak in de aanbieding. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Park Houthalen - Vlijtingen 0-1

Zaterdag 7 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Vlijtingen 0-1Eerste provincialer Park Houthalen heeft vanavond thuis met 0-1 verloren van Vlijtingen. Na 7 wedstrijden staat Park Houthalen laatste in de stand met 0 punten.

Dirk Raus overleden

Zaterdag 7 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Dirk Raus overledenDirk Raus is overleden, de echtgenoot van Lieve Vanhemel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Wil je de ‘Week van het Bos’ goed starten? Ga dan morgen naar het bezoekerscentrum van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw in Hengelhoef. Onder het motto ‘De natuur beweegt ons allemaal’ worden daar de talloze mogelijkheden om te bewegen in de natuur in de kijker gezet.
Wat staat er op het programma in Hengelhoef?
- Paddenstoelenwandelingen (voor beginners, gevorderden of gezinnen) – 14u tot 16u. Hengelhoef staat bekend voor zijn rijkdom (…) Het hele nieuwsbericht

Davy Lemmens overleden

Vrijdag 6 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Davy Lemmens overledenOp 3 oktober overleed de uit Neerpelt afkomstige Davy Lemmens, de vriend van Ann Bergmans. Hij was 34 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium.

Het recht op thuisonderwijs

Vrijdag 6 oktober 2017
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Het recht op thuisonderwijsIn het vijfde jaar middelbaar vroeg E.M. aan de directrice van haar school tijdelijk onderwijs aan huis. Zij kampte met aanslepende pijn en volgens een pijnarts leed zij aan fibromyalgie. Een professor had het later over de ziekte van Lyme. De directrice vond dat thuisonderwijs, naast internetonderwijs, zijn nut had en ze zou er werk van maken. Maar er kwam niets van in huis, hoe het meisje ook aandrong. De studieachterstand van het meisje liep op en zij slaagde niet.
“Een fout van de (…) Het hele nieuwsbericht

Auto gestolen op parking

Vrijdag 6 oktober 2017
In de Ontginningstraat gingen dieven vandaag met een Renault Megane aan de haal. De wagen stond er op een parking.

Zestien gebouwen voor KMO's

Donderdag 5 oktober 2017
In Europark in Houthalen-Helchteren komen zestien gebouwen voor KMO's. De gebouwen kunnen zowel gekocht als gehuurd worden. De eerste KMO's kunnen er zich al in het voorjaar vestigen.

Twintig procent van de Limburgse werkzoekenden is ouder dan 55 jaar. Dat is gezegd op de jobbeurs die vandaag in Genk door VDAB Limburg en het provinciebestuur werd georganiseerd. De beurs trok 2.500 werkzoekenden.
Vanaf volgende zomer kan je met je gewone vuilniszak naar de recyclageparken van Limburg.net. Daar blijkt vraag naar te bestaan. Appartementsbewoners vinden het in de zomermaanden niet leuk om hun zak met restafval veertien dagen op hun terras of in de kelder te stockeren... De plannen van Limburg.net hebben nog wel de goedkeuring van OVAM nodig.

Arrestaties na achtervolging

Donderdag 5 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Arrestaties na achtervolgingGisterennamiddag ontvluchtte een auto een politiecontrole in Winterslag. Twee verdachten, respectievelijk uit Genk en Overpelt, konden na een achtervolging gearresteerd worden. Bij de vindplaats van één verdachte zijn verdovende middelen en cash geld aangetroffen.
Rond 14.30 uur merkten enkele inspecteurs op de motorfiets in Winterslag een auto met geseinde nummerplaat op. Ze maanden de bestuurder aan om te stoppen bij het kruispunt Spoorwegstraat-Noordlaan. De bestuurder (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Kerkhofs

Donderdag 5 oktober 2017
Thomas en Ivo Kerkhofs hebben de gewone commanditaire vennootschap Kerkhofs Algemene Werken opgericht met zetel aan de Peersedijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwrijp maken van terreinen, gevelreiniging, bouw van residentiële woningen en slopingswerken.

Guido Ooms overleden

Donderdag 5 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Guido Ooms overledenZondag is in Brugge de uit Helchteren afkomstige Guido Ooms overleden, de echtgenoot van Herwin Himbrecht. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Basketbal: Cuva - Oostende 53-106

Woensdag 4 oktober 2017
In de achtste finales van de Beker van België heeft Cuva verloren van Oostende. Uitslag: 53-106. Quarters: 12-27; 9-27 (21-54); 17-26 (38-80); 15-26.
Thomas Devrindt uit Helchteren, Jan Hottelet uit Vilvoorde en Steve Vanden Berghe uit Eeklo hebben de vzw Belgian Tactical United opgericht met zetel aan de Grote Baan in Helchteren. Doel van de vzw: het opleiden, trainen en begeleiden van personen, particulieren en/of professionelen, al dan niet actief in de bewakingssector, ordehandhaving en/of veiligheid allerhande, onder meer inzake fysieke interventies, zelfverdediging, tactiek, overlevingstechnieken, medische hulp in tactische situaties en algemene conditie.

Nieuwe bvba: Vareus

Woensdag 4 oktober 2017
Dominicus Willemse en Mark Govaerts, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Vareus opgericht met zetel aan de Eikstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer klein- en groothandel in schoenen en textiel.

Jeannine Maes overleden

Woensdag 4 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Jeannine Maes overledenOp 29 september overleed Jeannine Maes, de weduwe van Ferdinand Janssen. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put in de Guldensporenlaan.
De politie betrapte vandaag in Heusden-Zolder een motorrijder die geen handschoenen droeg. De man werd geverbaliseerd. Het dragen van handschoenen behoort tot de verplichte uitrusting van motorrijders.

Fiets gestolen op Meeuwerweg

Dinsdag 3 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Fiets gestolen op MeeuwerwegAan een woning op de Meeuwerweg is gisterenavond de diefstal van een fiets vastgesteld. De fiets stond gestald aan de zijkant van een woning.

Werken op E-314 in Zolder

Dinsdag 3 oktober 2017
Het is maar dat je 't weet
In de loop van de volgende nachten zullen het Agentschap Wegen en Verkeer en NV De Vlaamse Waterweg de verkeerssituatie op de E314 ter hoogte van de brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wijzigen. Tijdens de voorbije maanden waren er vaker dan verwacht files en gebeurden ook heel wat ongevallen, voornamelijk in de richting van Nederland naar Antwerpen. Daarom bekeken AWV en de Vlaamse Waterweg welke aanpassingen mogelijk zijn.
Momenteel zijn er 3 rijstroken richting Nederland, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Alfons Swerts overleden

Dinsdag 3 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Alfons Swerts overledenIn Helchteren is op 29 september de uit Koersel afkomstige Alfons Swerts overleden, de echtgenoot van Paula Van Briel. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Win een dvd!

Maandag 2 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Win een dvd!ZoomJe zal in Catalonië maar als toerist in de clash tussen politie en stemgrage Catalanen gezeten hebben. Stijn Lodewijks probeerde zich dat voor te stellen. Wat zegt de dame tegen dat lid van de Guardia Civil?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com! Tijdens het weekend verneem je of je gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Maandag 2 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Lief Vos. Zij had voor de kabouter bijgaande reactie in petto. Goed gevonden! Ze krijgt deze week de dvd in de bus - tenminste als ze ons haar postadres bezorgt.
Dadelijk een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Houthalen Anderlecht verslagen. Uitslag: 8-2. Aan de rust was de stand 4-0.
In de eerste nationale van  het handbal heeft Houthalen verloren in Eynatten. Uitslag: 32-29.
HVC Helchteren (tweede divisie dames)  heeft thuis met 1- 3 verloren van Kasterlee. Sets: 25-19; 22-25; 24-26; 11-15
Houthalen-Helchteren - Nieuwe samenwerking met CultuurCentraalZoomDe vier culturele centra van Beringen, Zonhoven, Houthalen en Leopoldsburg gaan nauwer samenwerken. En dat doen ze onder de naam CultuurCentraal. Dat is een nieuw samenwerkingsverband tussen Cultuurcentrum Beringen, gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven, Casino Cultuurcentrum Houthalen en Cultuurcentrum Leopoldsburg. Deze vier cultuurpartners ondersteunen elkaar voortaan in communicatie, publiekstoeleiding en spreiding van lokaal talent.

Helson wint in Jeuk

Zondag 1 oktober 2017
Houthalen-Helchteren - Helson wint in JeukIn Eerste Provinciale is Helson Helchteren met 0-1 gaan winnen bij Daring Huvo Jeuk. Helson staat tweede in de stand. Park Houthalen verloor met 2-1 van Melo Zonhoven en staat laatste in de stand met 0 punten uit 5 wedstrijden. Houthalen VV versloeg thuis BS Sport met 7-0 en staat derde in de stand met 16 punten uit 6 wedstrijden.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen