Het overige nieuws

Deze namiddag vond er tijdens een stakingspiket bij het distributiecentrum van Lidl op de Hermeslaan in Genk een vechtpartij plaats tussen een Nederlandse vrachtwagenchauffeur en enkele leden van de vakbond. De 54-jarige vrachtwagenchauffeur raakte met zijn vrachtwagen niet doorheen het stakingspiket. Hierdoor is er een vechtpartij ontstaan. De vrachtwagenchauffeur en een vakbondsafgevaardigde raakten lichtgewond.
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht
In de play-downs van het handbal (eerste nationale) heeft Houthalen thuis verloren van Eynatten. Uitslag: 28-29. Aan de rust was de stand 17-16.

429 ha minder landbouwgrond

Zondag 29 april 2018
In Houthalen-Helchteren is er 429 ha landbouwgrond minder dan 10 jaar geleden. 57 procent van de landbouwgrond wordt gebruikt voor de teelt van voedergewassen.

Houthalen VV klopt Termolen

Zondag 29 april 2018
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt TermolenHouthalen VV heeft vandaag de derby tegen Flandria Termolen gewonnen met 6-0. Houthalen VV sluit het seizoen af op de derde plaats, op één punt van kampioen Thes Sp. B. Eendracht Houthalen verloor met 9-0 (!) van Lommel Kolonie. Eendracht Houthalen eindigde zestiende met 17 punten.In de eindronde van eerste provinciale heeft Park Houthalen Bree-Beek verslagen met 4-3.

Maria Bielen overleden

Zondag 29 april 2018
Houthalen-Helchteren - Maria Bielen overledenGisteren is Maria Bielen overleden, de echtgenote van Jozef Van Briel. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Nieuwe bvba: Uniq Wonen

Zaterdag 28 april 2018
Kris Van Hoyland uit Hasselt en de NV Star Group uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Uniq Wonen opgericht met zetel in het Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer projectontwikkeling voor de nieuwbouw van individuele woningen of voor renovatiewerken, voor de bouw of renovatie van appartementsgebouwen en voor kantoorbouw.

Helga Katschinski overleden

Zaterdag 28 april 2018
Houthalen-Helchteren - Helga Katschinski overledenDonderdag is Helga Katschinski overleden, de echtgenote van Larry Omloop. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Lucia Lijnen overleden

Zaterdag 28 april 2018
Houthalen-Helchteren - Lucia Lijnen overledenWoensdag is Lucia Lijnen overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Jozef Mentens overleden

Zaterdag 28 april 2018
Houthalen-Helchteren - Jozef Mentens overledenIn Heusden is op 17 april de uit Houthalen afkomstige Jozef Mentens overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vond reeds plaats.

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Houthalen-Helchteren - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...

Twee faillissementen

Vrijdag 27 april 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasset heeft gisteren twee bedrijven uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard: Witting Dakwerken en Computerhuis Jubeco. Schuldvorderingen moeten voor 26 mei ingediend worden.
Houthalen-Helchteren - Achttien maanden cel voor winkeldiefDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 30-jarige man bij verstek veroordeeld tot achttien maanden cel en een boete van 600 euro. De man kreeg deze straf voor het plegen van een twintigtal winkeldiefstallen, onder meer in Beringen, Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. (PG)

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Houthalen-Helchteren - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Houthalen-Helchteren - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Afspraak in Hasselt

Dinsdag 24 april 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Afspraak in HasseltIk waande mij eerst in Motown, maar ik bevond me wel degelijk in een Hasseltse herberg, waar ik een afspraak had met een dakloze die maar niet kwam opdagen. Het was wachten op Godot. Buiten voor het café stond een man in de regen. Uit zijn neusgaten spoten twee stoomstoten, zoals in dat stripverhaal met die bronstige stier. Maar bronstig was hij duidelijk niet. Zijn hoofd verdween half in een rookwolk, daar op de stoep waar hij aan zijn damppijpje lurkte. Hoewel het fiezelde, kon hij het blijkbaar niet laten, (…) Het hele nieuwsbericht

Politie filmen kost 2.000 euro

Dinsdag 24 april 2018
Houthalen-Helchteren - Politie filmen kost 2.000 euroDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een twintiger uit Genk tot een boete van 2.000 euro veroordeeld omdat hij zonder toelating een verkeerscontrole van de politie filmde. De man had de beelden op Facebook gezet. (PG)

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht

Dievegge geklist

Dinsdag 24 april 2018
Een 23-jarige vrouw uit Bonheiden is gisterenavond betrapt op enkele winkeldiefstallen in Shopping 1 in Genk. Toen het alarm afging in een winkel, bleek dat ze nagellak en kleding op zak had, die gestolen waren in andere winkels. Een winkelbediende hield de vrouw staande in afwachting van de politie. De vrouw had geen identiteitsdocumenten op zak. Uit onderzoek bleek het om een veelpleger te gaan. De vrouw is gedagvaard in het kader van de snelrechtprocedure.

Zeldzame gast

Dinsdag 24 april 2018
Houthalen-Helchteren - Zeldzame gastZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft een beflijster opgevangen. De vogel was tegen een raam gevlogen en liep een breuk op in de linkervleugel. Het is uitzonderlijk dat een beflijster in het Natuurhulpcentrum belandt. Beflijster (Foto Natuurhulpcentrum).
Tijdens de afgelopen weekends vonden in Genk enkele trouwstoeten plaats die voor overlast en gevaarlijke situaties op de openbare weg zorgden. Ook kwamen er telkens meldingen van wapenvertoon en geweerschoten in de trouwstoet. Vandaag arresteerde de politie twee Genkenaren en en derde persoon kreeg een PV voor het dragen van een verboden wapen. Zaterdagmiddag kreeg de politie meerdere meldingen van geweerschoten of knallen in de omgeving van de wijken Winterslag en Boxbergheide.. Volgens getuigen hing een (…) Het hele nieuwsbericht

Bartoli verlaat Park Houthalen

Maandag 23 april 2018
Gianni Bartoli verlaat Park-Houthalen. Hij verdedigt komend seizoen de kleuren van Opglabbeek.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)
Vanavond werd er geloot voor de eindronde in de Eerste Provinciale van het voetbal. Park Houthalen neemt het in een heen- en terugwedstrijd op tegen GS Bree/Beek. De wedstrijden worden gespeeld op 28 april en op 4 of 6 mei.

Twee onverzekerde auto's

Maandag 23 april 2018
Gisternamiddag heeft de politie controles gehouden, onder meer op de Weg naar Zwartberg. Tijdens de actie werden negen chauffeurs betrapt die te diep in het glas hadden gekeken. Er werden twee auto's in beslag genomen omdat de bestuurders geen verzekeringsbewijs konden voorleggen.

Auto's beschadigd door brand

Maandag 23 april 2018
Rond middernacht liep een oproep binnen over brandende voertuigen op Hondsbos in Genk. Twee auto’s liepen zware beschadigingen op en nog twee andere zijn lichter beschadigd. Er zijn aanwijzingen dat de brand werd aangestoken.

Willy Stas overleden

Maandag 23 april 2018
Houthalen-Helchteren - Willy Stas overledenOp 19 april overleed Willy Stas, de echtgenoot van Paula Massotte. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Koperen afvoerbuizen gestolen

Zondag 22 april 2018
Onbekenden hebben twee koperen afvoerbuizen gestolen van de parochiekerk van Laak aan de Torenstraat. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Park Houthalen haalt eindronde

Zondag 22 april 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen haalt eindrondePark Houthalen heeft vandaag Helson verslagen met 2-1. De club is daardoor zeker van deelname aan de eindronde. Houthalen VV ging met 1-2 winnen bij Turkse Rangers en staat na 31 wedstrijden samen met Verbroedering Lommel en Amandina tweede in de stand op één punt van Thes Sp. B. Eendracht Houthalen verloor met 0-5 van Amandina.

Auto van de weg geraakt

Zondag 22 april 2018
Houthalen-Helchteren - Auto van de weg geraaktZoomOp de E314 is vanmorgen een auto van de snelweg geraakt na een slippartij. De wagen ging door het wildraster en kwam in de berm tot stilstand. Niemand werd gewond. (Foto TR)

Luchtballon maakt noodlanding

Zaterdag 21 april 2018
Vanavond moest een luchtballon een noodlanding maken in de Stokeindstraat in Genk. De luchtballon belandde er op straat.

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Antonio Caddeo overleden

Vrijdag 20 april 2018
Houthalen-Helchteren - Antonio Caddeo overledenMaandag overleed Antonio Caddeo, de echtgenoot van Marisa Masciulli. Hij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vond vandaag plaats.

Spiro Tsekouras overleden

Vrijdag 20 april 2018
Woensdag is Spiro Tsekouras overleden, de weduwnaar van Jenny Castermans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19.30 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Verkeersactie belastingen

Vrijdag 20 april 2018
Gisteren hield de politie in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst en de douane een verkeersactie in Genk. Er werden controles uitgevoerd op de Onderwijslaan, André Dumontlaan en Nieuwstraat. In totaal werd er een bedrag van 19.960 euro aan openstaande boetes en belastingen geïnd. Vier bestuurders konden hun boete niet betalen, hun auto werd getakeld. Twee bestuurders werden betrapt op dronken sturen. Eén van hen moest zijn rijbewijs voor de duur van 15 dagen inleveren. Er werden 20 onmiddellijke inningen voor het niet dragen van de gordel  uitgeschreven.

Vrouw (74) omgekomen

Vrijdag 20 april 2018
Houthalen-Helchteren - Vrouw (74) omgekomenZoomDeze namiddag rond 15.15 uur is een 74-jarige vrouw door een vrachtwagen aangereden op de Hoevenzavellaan in Genk. Dat gebeurde toen ze de drukke weg overstak. Ze heeft het ongeval niet overleefd. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval. De Hoevenzavellaan bleef een tijdlang afgesloten en ook de afrit Genk op de E314 werd afgesloten. (Foto TR)

Auto tegen vangrail op E314

Vrijdag 20 april 2018
Houthalen-Helchteren - Auto tegen vangrail op E314ZoomOp de E314, ter hoogte van de afrit Houthalen-Helchteren belandde deze namiddag een auto tegen de vangrail. Er vielen geen gewonden maar er was wel verkeershinder in de richting van Lummen. (Foto TR)
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Coach Park Houthalen blijft

Donderdag 19 april 2018
Mathieu Mertens blijft ook volgend seizoen trainer van Park Houthalen. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen.

2.736 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
Houthalen-Hlchteren telt 2.736 alleenwonenden. In Midden-Limburg zijn er 29.510. In Limburg zijn er 98.543 alleenwonenden.

Verkeersactie zwaar vervoer

Donderdag 19 april 2018
De politie voerde vandaag tussen 6 en 14 uur een gecoördineerde controleactie uit, in samenwerking met de wegeninspectie. Bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk zijn 21 vrachtwagens gecontroleerd. Men stelde bij 10 vrachtwagens overtredingen vast: vier vrachtwagens waren overladen; vier ladingzekeringen waren niet in orde; één vrachtwagen met uitzonderlijk transport was niet in orde met de signalisatie én één vrachtbrief was niet in orde. In totaal is er een bedrag geïnd van 6.717 euro.

Ticketverkoop Casino gestart

Donderdag 19 april 2018
De verkoop van tickets voor het nieuwe cultuurseizoen in het Casino is gestart. Met o.m. Sioen, Wouter Deprez, Michael Van Peel, Henk Rijckaert, Mich Walschaerts,... heeft het Casino weer heel wat grote namen kunnen strikken. Stel vandaag nog je cultuurprogramma samen: hier vindt u het volledige programma.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Houthalen-Helchteren - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

23 pv's voor niet dragen gordel

Donderdag 19 april 2018
Houthalen-Helchteren - 23 pv's voor niet dragen gordelTijdens een verkeersactie in Houthalen en Genk zijn vandaag 23 pv's uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Ook werd een motorrijder betrapt op het niet dragen van een valhelm.

Zes auto's in aanrijding betrokken

Donderdag 19 april 2018
Houthalen-Helchteren - Zes auto's in aanrijding betrokkenZoomVanmorgen rond 7.30 uur raakten zes auto's in een aanrijding betrokken op de E314 in Heusden-Zolder. Daarbij vielen twee gewonden. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershinder. (Foto TR)

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Houthalen-Helchteren - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

Vernieuwd hoofdkantoor politie

Woensdag 18 april 2018
In Genk is deze namiddag het vernieuwde hoofdkantoor van de politiezone Carma officieel geopend. Het gebouw is volledig heringericht. De politie verhuisde een 15-tal jaren geleden naar het huidige gebouw aan de Europalaan. Dat had nu zijn beste tijd gehad. En dus zijn de verschillende verdiepingen heringericht. Zo is er meer gekozen voor landschapskantoren in plaats van aparte bureau’s. Daarnaast worden ook overal in het gebouw moderne technieken gebruikt.
Dinsdagochtend viel de politie binnen in enkele woningen in Genk in het kader van een gerechtelijk onderzoek rond drugsoverlast. In een woning in de Eggestraat vond de politie een hoeveelheid cannabis, cash geld en verpakkingsmaterialen. Twee Genkenaren van 19 en 23 jaar werden er gearresteerd en zijn voor verhoor meegenomen. De jongste van de twee is dinsdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren en mocht beschikken onder voorwaarden.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Houthalen-Helchteren - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...

Kinderlokker spreekt jongen aan

Maandag 16 april 2018
Aan de kerk van Termolen in Zonhoven sprak een oudere man tot tweemaal toe een 9-jarige jongen aan. Hij stelde hem voor hem met zijn auto naar huis te brengen. De jongen is daar niet op ingegaan. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw verdrinkt in kanaal

Maandag 16 april 2018
Vanmorgen is een 79-jarige fietsster uit Zonhoven in het Albertkanaal beland in Heusden-Zolder. De vrouw is verdronken.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.
In play down (eerste nationale) van het handbal heeft Houthalen Merksem geklopt. Uitslag: 24-22

Betrapt met drugs in café

Zondag 15 april 2018
De politie heeft afgelopen nacht gecontroleerd op overlast. In een café aan de Springstraat is een klant betrapt op een kleine hoeveelheid drugs.

Dievegge (28) aangehouden

Zondag 15 april 2018
Een 28-jarige vrouw probeerde in een supermarkt in de Vennestraat in Genk enkele USB-sticks te stelen. Toen de vrouw de winkel wilde verlaten, werd zij door de winkeldetective staande gehouden voor een controle. Een patrouille van de politie ging ter plaatse en arresteerde de vrouw. Ze werd voor verhoor meegenomen naar het politiecommissariaat. De gestolen goederen werden terugbezorgd aan de winkel. De vrouw is bij de politiediensten gekend voor meerdere diefstallen. Ze verscheen voor de onderzoeksrechter en die besloot haar aan te houden.

Helson klopt Weerstand Koersel

Zondag 15 april 2018
Houthalen-Helchteren - Helson klopt Weerstand KoerselKFC Helson heeft vandaag Weerstand Koersel verslagen. Uitslag: 3-1. Helson staat aan de leiding met 68 punten, veertien meer dan Bree-Beek, de tweede in de stand. Park Houthalen ging 3-3 gelijk spelen op het veld van KVK Beringen. Park Houthalen staat negende met 36 punten uit 28 wedstrijden. En Eendracht Houthalen speelde thuis 1-1 gelijk tegen Thes Sport B. In de stand staat Eendracht Houthalen zestiende met 17 punten uit 30 wedstrijden.

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Houthalen-Helchteren - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...

Houthalen VV klopt Eksel B

Zaterdag 14 april 2018
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt Eksel BHouthalen VV is vanavond met 0-1 gaan winnen op het veld van Eksel B. Na 30 wedstrijden heeft Houthalen VV 69 punten.

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Houthalen-Helchteren - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Houthalen-Helchteren - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Nieuwe NV: Aerocarolo Offices

Zaterdag 14 april 2018
De NV Group GL International en de NV Algemene Ondernemingen G. Lenaers, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de NV Aerocarolo Offices opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het huren en verhuren, de aankoop en verkoop van roerende goederen én het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren.

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Houthalen-Helchteren - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!
In eerste provinciale dames van het basketbal heeft DBC Houthalen met 52-46 van Croonen Lommel gewonnen. Quarters: 9-16, 14-17 (25-33), 12-11 (37-44), 15-2.

Ramkraak op modelbouwwinkel

Vrijdag 13 april 2018
Vanochtend rond 4 uur hebben onbekenden een ramkraak gepleegd op een modelbouwwinkel aan de Molenstraat in Zonhoven. Zij maakten er zo'n 20 nepwapens buit. De daders hebben de auto waarmee zij zich verplaatsten in brand gestoken in Waterschei.

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Houthalen-Helchteren - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Cirkelzaag gestolen uit tuinhuisje

Donderdag 12 april 2018
Dieven gingen aan de haal met een cirkelzaag uit een tuinhuisje aan de Herebaan-Oost. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Houthalen-Helchteren - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Houthalen-Helchteren - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.
Voor het internationaal badmintontornooi dat komend weekend in Houthalen-Helchteren wordt betwist zijn 268 deelnemers ingeschreven.

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Winkeldief gevat in bos

Woensdag 11 april 2018
In een supermarkt aan de Vennestraat in Genk werd gisteren rond 17 uur een winkeldief op heterdaad betrapt. Een 26-jarige man uit Genk probeerde de winkel te verlaten met enkele pakjes tabak en een blikje frisdrank zonder te betalen. De winkeldetective en een medewerker wilden de man staande houden voor een controle maar hij kon ontkomen. Een politieploeg kon  verdachte aantreffen in een bos ter hoogte van de St.-Martensberg. De man werd overgebracht naar het commissariaat. Hij wordt door het Parket Limburg meteen gedagvaard door toepassing van het snelrecht.

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Juliette Vanderbiesen overleden

Woensdag 11 april 2018
Houthalen-Helchteren - Juliette Vanderbiesen overledenZondag is Juliette Vanderbiesen overleden, de weduwe van Alfons Daniëls. Zij was 88 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Marcel Bijnens overleden

Dinsdag 10 april 2018
Houthalen-Helchteren - Marcel Bijnens overledenZaterdag overleed de uit Houthalen afkomstige Marcel Bijnens, de echtgenoot van Simone van Wanrooy. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen aan de Halveweg.
Houthalen-Helchteren - Agent en ambulanciers aangevallenZeven maanden cel en een boete van 1200 euro: dat is de straf die het Openbaar Ministerie tegen een 40-jarige man uit Zonhoven vorderde omdat hij een politieagent en twee ambulanciers aanviel. De feiten dateren van drie jaar geleden. Op het ogenblik van de feiten was de man dronken. Op 8 mei wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)

Voor de eerste keer opa

Dinsdag 10 april 2018
Houthalen-Helchteren - Voor de eerste keer opaOnlangs werd ik voor het eerst opa van een kleinzoon. Een heerlijk gevoel. Ik moest ongewild terugdenken aan mijn eigen geboorte - voor zover dit kan natuurlijk. Uit de mondelinge overlevering weet ik dat mijn moeder in het kraambed in een tweepersoonskamer lag. "Kijk eens wat een schoon kind! En de mijne zo’n lelijkerd, juist een gestroopt konijn," klaagde de vrouw naast mijn moeder. Mijn moeder noemde haar kleine "Jef", naar de naam van haar vader. Toen mijn pa mij later moest aangeven op het stadhuis van (…) Het hele nieuwsbericht

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Houthalen-Helchteren - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.
De brand die zondag in natuurgebied De Teut in Zonhoven zowat een hectare heide vernielde, was aangestoken door twee tieners van 13 en 14 jaar uit de buurt. Dat blijkt volgens het parket uit onderzoek van de politie Limburg Regio Hoofdstad. De twee hadden vuur gemaakt door middel van deodorant en een aansteker. De brandweer had de brand snel onder controle, niemand raakte gewond.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 

Henri Simons overleden

Dinsdag 10 april 2018
Houthalen-Helchteren - Henri Simons overledenGisteren is in Helchteren Henri Simons overleden, de weduwnaar van Bernadette Van Gompel. Hij was 76 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag en donderdag, telkens tussen 19 en 20u, in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Meme Steyaert overleden

Maandag 9 april 2018
Houthalen-Helchteren - Meme Steyaert overledenZondag overleed Meme Steyaert, de weduwe van Clemens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Helga Ruzicka overleden

Maandag 9 april 2018
Houthalen-Helchteren - Helga Ruzicka overledenOp 6 april overleed Helga Ruzicka,  de weduwe van Hendrik Kratochvil. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Houthalen-Helchteren - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Bosland verwelkomt Naya

Maandag 9 april 2018
Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.
Houthalen-Helchteren heeft met 90-95 gewonnen bij Gistel-Oostende. In de stand staat Houthalen-Helchteren elfde met 44 punten uit 26 wedstrijden.

Celtic klopt Eisden Dorp

Zondag 8 april 2018
Houthalen-Helchteren - Celtic klopt Eisden DorpIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen met 3-2 gewonnen van Eisden-Dorp. Celtic staat negende in de stand met 27 punten uit 24 wedstrijden.

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Drugs en geld gevonden

Zondag 8 april 2018
Politie CARMA voerde vrijdagavond een huiszoeking uit in een woning op de Eikenlaan in Genk. Er werden verdovende middelen en cash geld gevonden. Onderzoek wees uit dat er mogelijk drugs verhandeld werden door twee dealers vanuit de garage van de woning. Rond 22 uur viel de politie er binnen met een drugshond. De verdachten waren niet aanwezig. Tijdens de huiszoeking werd er cannabis, cocaïne en cash geld aangetroffen zowel in de garage, als in de kelder en een slaapkamer van de woning. Ook in een geparkeerd voertuig voor de woning werd er cannabis teruggevonden. De verdovende middelen en het cash geld werden in beslag genomen. De politie spoort twee Genkenaren op die verdacht worden van dealen.

Overlast door trouwstoet

Zondag 8 april 2018
Houthalen-Helchteren - Overlast door trouwstoetGisterenavond rond 18 uur zorgde een trouwstoet op de Stalenstraat in Genk voor overlast. Meerdere wagens blokkeerden de weg waardoor het verkeer niet door kon. De wagens claxonneerden enige tijd en veroorzaakten met de banden van hun wagens een rookpluim. Er waren ook enkele knallen te horen. Politie CARMA kwam ter plaatse maar kon de stoet niet meer aantreffen. De politie voert verder onderzoek uit aan de hand van gemaakt beeldmateriaal. Inmiddels zijn meerdere auto's geïdentificeerd die in de trouwstoet reden. Verder onderzoek moet uitwijzen wie de eigenaars van de voertuigen zijn. Het gehuwde koppel is nog niet geïdentificeerd.
Houthalen-Helchteren - Tweemaal verlies in het voetbalHouthalen VV heeft vandaag met 0-4 verloren van Verbroedering Lommel. Houthalen staat derde in de stand op vijf punten van leider Verbroedering Lommel. Ook Eendracht Houthalen verloor: tegen Halveweg Zonhoven werd het 3-2. Eendracht Houthalen staat vijftiende met 16 punten uit 29 matchen.

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Houthalen-Helchteren - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...
Houthalen-Helchteren - Helson klopt Mechelen-aan-de-MaasKFC Helson is vanavond gaan winnen bij Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. Uitslag: 1-4. Helson staat nog altijd aan de leiding in Eerste Provinciale en heeft 14 punten meer dan Bree-Beek. Park Houthalen speelde thuis 2-2 gelijk tegen Zonhoven VV. In de stand staat Park Houthalen negende met 36 punten uit 28 wedstrijden.

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Houthalen-Helchteren - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.

Nieuwe bvba: 6 Stars

Zaterdag 7 april 2018
Abrar Haider uit Lommel en Gurmukh Singh uit Antwerpen hebben de bvba 6 Stars opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap is onder meer het uitbaten van een voedingswinkel én de import en export van textiel
Houthalen-Helchteren - José Fernandez Gallardo overledenWoensdag overleed José Fernandez Gallardo, de echtgenoot van Catalina Castro Partida. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Betrapt op illegaal vissen

Vrijdag 6 april 2018
In een visvijver op de Hoogzij in Genk werden gisterenavond enkele personen betrapt op illegaal vissen. De daders konden wegvluchten toen de eigenaar ter plaatse kwam. Enkele vissen werden achtergelaten op het droge en hebben het niet overleefd.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Houthalen-Helchteren - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Houthalen-Helchteren - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...

Nieuwe bvba: N.E.A. Group

Vrijdag 6 april 2018
Elektriciteitswerken, pleisterwerken en metselwerken: dat is onder meer het doel van de bvba N.E.A.Group met zetel aan de Grote Baan. De bvba werd opgericht door Youssef Nejjar, Mohammed El Messaoudi en Yasin Abakkouy, allen uit Houthalen-Helchteren.

Denneberg Transports failliet

Vrijdag 6 april 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Denneberg Transports uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 5 mei ingediend worden.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic - Noorderwijk 4-5Celtic Houthalen heeft thuis met 4-5 verloren van Noorderwijk. Celtic staat tiende in de stand met 24 punten uit 23 wedstrijden.

Jan Bouman overleden

Donderdag 5 april 2018
Houthalen-Helchteren - Jan Bouman overledenDinsdag overleed Jan Bouman, de weduwnaar van Inge van Dijk. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Inbraak in vakantiewoning

Donderdag 5 april 2018
In een vakantiewoning aan de Tulpenstraat werd gisterenavond ingebroken. Er werden sigaretten en geld gestolen.

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Houthalen-Helchteren - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Houthalen-Helchteren - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat Sparta LilleHouthalen VV heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Sparta Lille. Houthalen VV staat na 28 wedstrijden tweede in de stand met 66 punten.
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.
Houthalen-Helchteren - Twee agenten gewond bij arrestatieTwee agenten raakten dinsdagavond lichtgewond bij een tussenkomst in de Keistraat in Genk. Een Genkenaar verzette zich hevig tijdens de arrestatie en verwondde zo de agenten. Rond 19.30 uur kreeg de politie een oproep binnen van slagen en verwondingen in het kader van een familiaal conflict. Een 22-jarige man bedreigde familieleden en buren met een mes en bracht er enkele vernielingen mee aan. Twee politieploegen gingen ter plaatse. De twintiger verzette zich hevig tijdens de arrestatie. Twee agenten raakten daarbij lichtgewond en één van hen is minstens een week arbeidsongeschikt. Vandaag verscheen de man voor de parketmagistraat en kreeg strafbemiddeling opgelegd. Hij werd in de loop van de dag in vrijheid gesteld.

Nieuwe bvba: BaWeTec

Woensdag 4 april 2018
Wesley Baeten uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba BaWeTec opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, airconditioning en alarminstallaties. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Weidestraat in Houthalen-Helchteren.
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Handbal: Houthalen klopt Visé

Maandag 2 april 2018
In de play downs van het handbal (eerste nationale) heeft Houthalen met 30-31 gewonnen bij Visé. Aan de rust was de stand 16-12.

Basketbal: Cuva - Ieper 103-78

Maandag 2 april 2018
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Cuva - Ieper 103-78In mannen Top divisie 1 van het basketbal heeft Cuva Houthalen-Helchteren verslagen met 103-78. Quarters: 28-17, 28-12 ( 56-29), 22-21 (78-50), 25-28.

Motorscreening op 21 april

Maandag 2 april 2018
Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.

Bouwlift ontvreemd

Maandag 2 april 2018
Uit een hangaar in Craenevenne in Genk is een bouwlift ontvreemd. Er werd ook werkmateriaal gestolen.

Voetgangster (82) zwaargewond

Maandag 2 april 2018
Op de Lunstraat kwam het gisterenmiddag rond 12.30 uur tot een aanrijding tussen een voetgangster en een wagen. Louisa C. (82) uit Houthalen-Helchteren werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar.
Houthalen-Helchteren - Helson kampioen in Eerste ProvincialeHelson heeft deze namiddag de derby tegen Park Houthalen gewonnen. Uitslag: 1-0. William Vanvoorden scoorde vanop de stip. Helson heeft nog een wedstrijd te goed, maar is nu al zeker van het kampioenschap in Eerste Provinciale. Park Houthalen staat op de negende plaats met 35 punten uit 27 wedstrijden.
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt LoksbergenHouthalen VV heeft Loksbergen verslagen met 5-1. Houthalen VV staat derde in de stand met 63 punten uit 27 wedstrijden én op drie punten van leider Thes Sport B.

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Houthalen-Helchteren - Een zalige Pasen!Zoom.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen