Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Houthalen-Helchteren - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Fiets van auto gestolen

Maandag 31 december 2018
Op de parking van het vakantiepark aan de Hengelhoefdreef is vandaag een fietsdiefstal vastgesteld. De fiets stond achter op een wagen.

Weg met werkmateriaal

Maandag 31 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de kelder van een appartementsgebouw aan de Koning Boudewijnlaan in Genk is zondag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met werkmateriaal.

Mathilde Poelmans overleden

Maandag 31 december 2018
Houthalen-Helchteren - Mathilde Poelmans overledenZaterdag is Mathilde Poelmans overleden, de echtgenote van Michel Timmers. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Nieuwe bvba: Finnal

Zondag 30 december 2018
Drie Slovenen hebben de bvba Finnal opgericht met zetel aan de Schutterijstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer werkzaamheden in verband met de afwerking van gebouwen, het schilderen van metalen constructies en stukadoorswerk.

Verwarmingstoestel vat vuur

Zondag 30 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend vatte een verwarmingstoestel vuur in een appartement op de Muggenberg in Genk. Het appartement is door de brand onbewoonbaar.

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

Aantal detailzaken lichtjes gedaald

Zaterdag 29 december 2018
In Houthalen-Helchteren zijn er nu maar 13 detailzaken minder dan tien jaar geleden. Momenteel zijn er 169. Het aantal ketenwinkels steeg in dezelfde periode van 35 naar 40.

Protest gele hesjes

Zaterdag 29 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Een paar tientallen gele hesjes hebben vandaag actie gevoerd op de Hasseltweg in Genk. Zij deelden pamfletten met hun eisen uit aan de automobilisten met filevorming tot gevolg. Er deden zich geen incidenten voor.

Vakantiehuisje vol rook

Zaterdag 29 december 2018
In Molenheide kwam vanochtend een vakantiehuisje onder de rook te zitten. Dat was het gevolg van een defect aan de verwarmingsketel. De brandweer heeft het vakantiehuisje geventileerd.

Geld uit kluis gestolen

Vrijdag 28 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een winkel aan de Klokstraat in Genk is geld gestolen uit een kluis. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Auto botst op tankwagen

Vrijdag 28 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sledderloweg in Genk botste vanmorgen rond 7.15 uur een auto op een tankwagen. Een 48-jarige man uit Genk is daarbij gewond geraakt.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

2.461 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018
In Houthalen-Helchteren zijn momenteel 2.461 zelfstandigen gevestigd. Sinds 2009 is het aantal zelfstandigen in de gemeente jaarlijks toegenomen. In dat jaar waren er 2.110.

Winkel overvallen

Donderdag 27 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Een warenhuis op de Guillaume Lambertlaan in Waterschei is gisterenvond tegen sluitingstijd overvallen. Een onbekende man bedreigde de kassierster en ging aan de haal met een som geld. De verdachte stapte rond 18.40 uur de winkel binnen, wandelde wat rond en ging vervolgens naar de kassa om iets te betalen. Van zodra de kassierster de kassa opende, graaide hij met beide handen naar het geld. Hij bedreigde de kassierster met een klein mesje en trachtte haar ook enkele keren te steken. De medewerkster (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (40) gewond bij botsing

Woensdag 26 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13 uur botsten twee auto's in de Tennislaan in Genk. Een veertigjarige vrouw uit Genk is daarbij gewond geraakt.

Dieven slaan toe op kerstdag

Woensdag 26 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren werd ingebroken in een woning aan de Jules Carlierstraat in Genk. Er zijn juwelen en geld gestolen. Ook de bewoners van een woning op de Koerweg kregen gisteren dieven over de vloer. Daar verdwenen geld, juwelen, twee camera's en elektrische werkmaterialen. In een woning op de Cockerillplaats stelde men gisteren de diefstal van enkele flesjes parfum en koffiekoppen vast.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Auto aangereden door trein

Dinsdag 25 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een auto door een trein aangereden op de overweg aan de Halveweg in Zonhoven. De bestuurder, die verblind werd door de zon, kwam er met de schrik vanaf.

Drie inbraken

Dinsdag 25 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn drie inbraken gepleegd. In een woning aan de Rietstraat en in een huis aan de Weg naar As zijn telkens geld en juwelen gestolen. In een woning aan de Bosrandstraat maakten dieven een laptop en een horloge buit.

Voetgangster (66) aangereden

Dinsdag 25 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk is een voetgangster aangereden. Het slachtoffer is een 66-jarige vrouw uit Hasselt.

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

Voetbalclubs fuseren

Maandag 24 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Melo Zonhoven en Zonhoven VV houden op te bestaan. Zij fuseren volgend seizoen tot Zonhoven United. Wie de nieuwe club zal trainen, is nog niet geweten. De jeugd van Melo en Zonhoven VV ging eerder dit jaar al samen.

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Houthalen-Helchteren - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Jonger dan je denkt

Maandag 24 december 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Jonger dan je denktIk ging deze week toneel kijken in Cultuurcentrum Palethe in Pelt. Aan de balie vroeg de ticketvrouw of ik 55-plus was, want dan was het iets goedkoper, zei ze. Ik antwoordde: "Neen mevrouw,... ik ben 70-plus." Daar keek ze van op. "Moet ik mijn pas laten zien?" vroeg ik. Ik voelde mij plots als in een tijdscapsule 15 jaar terug in de tijd. De avond kon niet meer stuk na zo'n compliment. Het was alsof ik plots 15 jaar extra op de teller kreeg.
Toch vertellen mijn knoken mij mijn werkelijke leeftijd, vooral (…) Het hele nieuwsbericht

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Houthalen-Helchteren - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Kreasa uitgeschakeld door Visé

Zondag 23 december 2018
Houthalen-Helchteren - Kreasa uitgeschakeld door ViséIn de de kwartfinales van de Beker van België in het handbal is Kreasa Houthalen uitgeschakeld. Het verloor met 21-39 van Visé dat het in de halve finale opneemt tegen Bocholt.

Drie kerstvieringen

Zondag 23 december 2018
Houthalen-Helchteren - Drie kerstvieringenZoomIn de parochiekerk van Houthalen-Centrum zijn er drie kerstvieringen: maandag (17.30 uur is er een gezinsviering met kinderkoor 't Gejgken, om 19 uur is er een kerstavondviering opgeluisterd door het federatiekoor en dinsdag (10.30 uur) met medewerking van harmonie Broederkring.

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Twee juwelendiefstallen

Zondag 23 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Wildekastanjelaan in Genk zijn afgelopen nacht juwelen en geld gestolen. In een huis aan de Noordlaan gingen dieven aan de haal met juwelen, geld en de auto die in de garage stond.

Vrouw (47) gewond bij botsing

Zondag 23 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Schom in Genk kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 47-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Woninginbraak in Lunstraat

Zondag 23 december 2018
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Lunstraat. Er zijn juwelen en geld gestolen.
Houthalen-Helchteren - Dronkaard rijdt in op hondentransportVanochtend is op de E314, ter hoogte van Houthalen, een dronken bestuurder ingereden op een hondentransport. Vijf honden konden ontsnappen. Drie zijn er inmiddels teruggevonden. Naar de twee andere wordt nog gezocht.

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

Sandra Penders overleden

Vrijdag 21 december 2018
Houthalen-Helchteren - Sandra Penders overledenWoensdag is Sandra Penders overleden, de partner van Philip Lenaerts. Zij was 42 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en het begraven van de urne op de begraafplaats in Helchteren vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur).

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

IMA verhuist naar Beringen

Vrijdag 21 december 2018
De in Houthalen-Helchteren gevestigde machinebouwer IMA verhuist naar Beringen. Daar komt een volledig nieuw bedrijfsgebouw. Daaraan hangt een prijskaartje van 4 miljoen euro.

Kaars veroorzaakt brand

Vrijdag 21 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Dennenweg in Zonhoven vatte vanavond het tv-tafeltje vuur terwijl de tv zelf begon te smeulen. De brand werd veroorzaakt door een omgevallen kaars.

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Nieuwe bvba: Diaz Pizano

Donderdag 20 december 2018
Andres Diaz Ortega en Natalia Pizano Gomez, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Diaz Pizano opgericht met zetel in Het Smolder. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken van en de import en export van paarden.

Nieuwe bvba: Meli Construct

Donderdag 20 december 2018
Barbaros Kilic uit Houthalen-Helchteren en Serkan Zevne uit Heusden-Zolder hebben de bvba Meli Construct opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het optrekken van de ruwbouw van huizen en appartementsgebouwen.

Nieuwe bvba: Qint

Donderdag 20 december 2018
De bvba SQM uit Diest en de bvba TQM uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Qint opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het beheren van onroerend en roerend patrimonium.

Motorrijder rijdt tegen boom

Donderdag 20 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wiemesmeerstraat in Genk is vanochtend rond 4.45 uur een motorrijder tegen een boom gereden. De 63-jarige man uit Zutendaal werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Maria Truyers overleden

Donderdag 20 december 2018
Houthalen-Helchteren - Maria Truyers overledenDinsdag is in Helchteren de uit Beringen afkomstige Maria Truyers overleden, de weduwe van Fons Henkens. Zij was 94 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht

Veertien werfhekken gestolen

Woensdag 19 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Aan een café op de Hoevenzavellaan in Genk werden veertien werfhekken ontvreemd. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Eugene Gorissen overleden

Woensdag 19 december 2018
Houthalen-Helchteren - Eugene Gorissen overledenMaandag is Eugene Gorissen overleden, de echtgenoot van Paula Janssen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backet-Put aan de Guldensporenlaan.

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.

Bestuurder gered uit brandende auto

Dinsdag 18 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond belandde een auto tegen een paal op het kruispunt van de Europalaan en de Westerring in Genk. Het voertuig vloog daarop in brand. Een toevallig passerende brandweerman heeft de bestuurder uit zijn wagen gered.

Voetgangster (59) aangereden

Dinsdag 18 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van een supermarkt aan de Stalenstraat in Genk is deze namiddag een voetgangster aangereden. Het slachtoffer is Lutgarde M. (59) uit Genk.

Werkmateriaal ontvreemd

Dinsdag 18 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden drongen binnen in een leegstaande woning aan de Sportlaan in Genk. Er verdween allerlei werkmateriaal. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Machines gestolen

Maandag 17 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf op de Europalaan in Genk is vandaag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met een boor- en een zaagmachine.

Vrouw gewond, hond dood

Maandag 17 december 2018
Gisterenavond rond 20.15 uur kwam het op de Grote Baan tot een aanrijding tussen een auto en een voetgangster met hond. Miranda C. (47) uit de gemeente raakte daarbij lichtgewond. De hond overleefde de aanrijding niet.

Rina Coonen overleden

Maandag 17 december 2018
Houthalen-Helchteren - Rina Coonen overledenGisteren overleed de uit Houthalen afkomstige Rina Coonen, de echtgenote van Danny Mignolet. Zij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux aan de Hazelarenlaan in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Martin Diliën overleden

Maandag 17 december 2018
Houthalen-Helchteren - Martin Diliën overledenVrijdag is Martin Diliën overleden. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Pirgo Tsikaki overleden

Maandag 17 december 2018
Houthalen-Helchteren - Pirgo Tsikaki overledenVrijdag is Pirgo Tsikaki overleden, de echtgenote van Paschalis Tsantilakakis. Zij was 83 jaar. De uitvaart vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Oudstrijderslaan. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put.

Dampkap vat vuur

Zondag 16 december 2018
In een woonst aan de Nieuwstraat in Houthalen-Helchteren vatte gisterenavond de dampkap vuur. De bewoner kon de brand zelf blussen.

Tablet en keyboard gestolen

Zondag 16 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement aan de Priesterhaagstraat in Genk. Aan een woning aan de Wintergroenstraat is een bromfiets gestolen.

Twee tieners gewond

Zondag 16 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Bochtlaan en de Winterslagstraat in Genk botsten een auto en een bromfietser. Jill J. (16) en Ernestina M. (15), beiden uit Genk, liepen lichte verwondingen op.

Helson - Zwarte Leeuw 2-2

Zondag 16 december 2018
Houthalen-Helchteren - Helson - Zwarte Leeuw 2-2Helson heeft vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld, thuis tegen Zwarte Leeuw. Houthalen VV verloor met 1-4 van Heidebloem Dilsen. De wedstrijd tussen HW Zonhoven en Eendracht Houthalen werd stopgezet.

Juwelendiefstal

Zondag 16 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen vanochtend door een raam binnen in een huis aan de Drij Dreven in Zonhoven. Zij wisten beslag te leggen op juwelen.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: zwaar verlies voor CelticIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen met 2-13 verloren van Malle.

Park Houthalen wint van Achel

Zaterdag 15 december 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint van AchelPark Houthalen heeft vanavond thuis Achel VV verslagen. Uitslag: 3-0.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Houthalen-Helchteren - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.

Twee gewonden bij brand

Zaterdag 15 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Keltenstraat in Zonhoven brak vanochtend brand uit. De twee bewoners zijn daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht.

Jean Poelmans overleden

Zaterdag 15 december 2018
Houthalen-Helchteren - Jean Poelmans overledenOp 7 december overleed Jean Poelmans, de echtgenoot van Paula 's Hertogen. Hij was 76 jaar. Zijn lichaam werd afgestaan aan de wetenschap. De afscheidsplechtigheid vindt op latere datum plaats in intieme familiekring.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.
Houthalen-Helchteren - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Inbraken in flats

Donderdag 13 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement op de Europalaan in Genk maakten inbrekers juwelen buit. In een appartement aan de Dieplaan is geld gestolen.

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 13 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Europalaan en de Wiemesmeerstraat in Genk zijn deze namiddag rond 13.45 uur twee wagens gebotst. Herman S. (76) uit Dilsen-Stokkem en Giuseppe A. (48) uit Genk liepen daarbi

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Houthalen-Helchteren - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Zaterdag uitvaart Désirée Viola

Donderdag 13 december 2018
Houthalen-Helchteren - Zaterdag uitvaart Désirée ViolaZaterdag (11.30 uur) vindt in de parochiekerk in Houthalen-Centrum de uitvaartliturgie plaats van de op 5 december overleden Désirée Viola. Vanaf 10 uur is er gelegenheid tot condoleren in de kerk in het bijzijn van de familie.

José Corthouts overleden

Donderdag 13 december 2018
Houthalen-Helchteren - José Corthouts overledenGisteren is José Corthouts overleden, de weduwe van François Smets. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium Wittersnenh Baers aan de Weg naar Zwartberg.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Juliette Feyen overleden

Woensdag 12 december 2018
Maandag is Juliette Feyen overleden, de weduwe van Joannes Bielen. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Alda Schouteden overleden

Woensdag 12 december 2018
Maandag is Alda Schouteden overleden, de weduwe van Joannes Tielen. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vandaag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Flatgebouw geëvacueerd

Dinsdag 11 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Flatgebouw geëvacueerdIn Genk is Zonneweelde, het hoogste appartementsgebouw van Limburg, vanavond even geëvacueerd geweest voor een keukenbrand in een flat op de elfde verdieping. De brandweer kon het vuur snel bedwingen en de bewoners mochten vervolgens terug naar hun flat.

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Houthalen-Helchteren - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).

Juwelen en geld weg

Dinsdag 11 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Dieven braken binnen in een appartement aan de Dieplaan in Genk. De buit bestaat uit geld en juwelen.
Houthalen-Helchteren - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Terenia Jarkowski overleden

Dinsdag 11 december 2018
Houthalen-Helchteren - Terenia Jarkowski overledenZondag is Terenia Jarkowski overleden, de weduwe van Jozef Kieronski. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fietsster (49) gewond

Maandag 10 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.45 uur botsten een fietsster en een auto in de Grotestraat in Genk. Maria T. (49) uit Genk raakte daarbij lichtgewond.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Eén jaar cel voor poging tot brandstichtingDe correctionele rechtbank heeft een veertiger uit Genk tot één jaar cel veroordeeld omdat hij poogde de echtelijke woning in brand te steken. De feiten dateren van 2017. De man had twee gaskranen opengedraaid en had benzine in het huis uitgegoten.

Anna Agten overleden

Maandag 10 december 2018
Houthalen-Helchteren - Anna Agten overledenVrijdag is de uit Helchteren afkomstige Anna Agten overleden, de weduwe van Jan Stippelmans. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Ennio Piano overleden

Maandag 10 december 2018
Houthalen-Helchteren - Ennio Piano overledenZaterdag is Ennio Piano overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag, woensdag en donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Kreasa verslaat Izegem

Zondag 9 december 2018
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa verslaat IzegemHandbalclub Kreasa Houthalen heeft Izegem geklopt met 33-25. Kreasa sluit de heenronde in tweede klasse af als leider.

Drie gewonden bij botsingen

Zondag 9 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Westerring en de Zuiderring in Genk raakten deze voormiddag rond 11.30 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Wouter S. (29) uit Hasselt werd daarbij gewond. Vanmorgen rond 8.10 uur botsten twee auto's in de Stalenstraat. Daarbij vielen twee gewonden: Gulcan E. (26) uit Heusden-Zolder en Feryal G. (29 uit Genk.

Koffer en handtassen gestolen

Zondag 9 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een huis aan de Bleuskensstraat in Genk zijn een koffer  en acht namaakhandtassen gestolen. Aan de Jef Ulburghstraat is geld gestolen in een woning.
Houthalen-Helchteren - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie

Houthalen VV wint van Leut

Zondag 9 december 2018
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint van LeutHouthalen VV heeft vandaag LS Leut verslagen met 3-1. Eendracht Houthalen verloor met 5-1 van Verbroedering Lommel. De wedstrijd tussen Helson en RC Mechelen werd uitgesteld vanwege het slechte weer.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Houthalen-Helchteren - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Houthalen-Helchteren - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt Mechelen-aan-de-MaasPark Houthalen heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. Uitslag: 3-2.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Houthalen-Helchteren - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Désirée Viola overleden

Zaterdag 8 december 2018
Houthalen-Helchteren - Désirée Viola overledenGisteren is Désirée Viola (26) overleden. Ze was actrice en o.m.  bekend als "prinses Roos" in de Ketnet-reeks Prinsessia. Ze was afkomstig uit onze gemeente. 

Dakwerken M&N failliet

Vrijdag 7 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank van Koophandel heeft Dakwerken M&N uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 4 januari ingediend worden.

Twee printers gestolen

Vrijdag 7 december 2018
Op een werf aan de Elzenstraat zijn twee printers en werkmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Kluis gestolen uit woning

Vrijdag 7 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Schaapsdries in Genk is vandaag een inbraak in een woning vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met een kluis.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht

Op zoek naar werk

Vrijdag 7 december 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Op zoek naar werkVandaag ontmoette ik een vader van vier kinderen die hopeloos op zoek is naar werk. Hij schreef zich in bij alle mogelijke interim-kantoren. (In Houthalen zijn er negen). Tot op heden echter zonder veel succes. Hij toonde mij op zijn iPhone de sms'en die hij kreeg: "Morgen om 5 uur komen,"  enz. Of een andere: "Morgen u aanbieden bij X voor werk van 13uur tot 18uur."
"Ze behandelen mij als een reservewiel," zei hij. "Ik moet elke dag stand-by staan. Klaar in de startblokken om naar hen toe te snellen. (…) Het hele nieuwsbericht

Michelina Casagrande overleden

Donderdag 6 december 2018
Houthalen-Helchteren - Michelina Casagrande overledenMaandag is Michelina Casagrande overleden, de weduwe van Ercole Parissi. Zij was 83 jaar.  De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Meisjes op een tandem

Woensdag 5 december 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Meisjes op een tandemZoomVandaag ontmoette ik twee lieftallige meisjes op een tandem. De Noord-Zuid-tandem, zeiden ze. Ze (foto) kregen als opdracht interviews af te nemen van mensen die iets te vertellen hebben over de beruchte Grote Baan. Ze wilden ook mij interviewen.
Ik woon op 300 meter van die baan en ik heb zelfs daar last van fijn stof. Daarom pleit ik voor een tunnel, zodat men het stof kan uitfilteren. Ook zou het heel fijn zijn om zonder al dat geraas de weg te kunnen oversteken. Het centrum zou eindelijk na (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen bij woninginbraak

Woensdag 5 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers maakten geld buit in een woning aan de Reinpadstraat in Genk. De diefstal is gisteren gepleegd.

Vrachtwagen tegen auto

Woensdag 5 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur is op de Europalaan in Genk een vrachtwagen op een auto ingereden. De brandweer moest een inzittende van de auto die bekneld zat bevrijden. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Het slachtoffer is Sofie V. uit Genk. Deze namiddag rond 14.30 uur zijn in de Hoogstraat twee auto's gebotst. Hanna N. (21) uit Zutendaal raakte daarbij lichtgewond.
Op de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren raakten maandagavond twee auto's in een aanrijding betrokken. A. S. (42) uit Baarle Hertog raakte daarbij lichtgewond.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Overvaller sluit twee werkneemsters opIn een restaurant op de Hasseltweg in Genk is vanmorgen rond 8 uur een diefstal met geweld gepleegd. Een werkneemster trof een gemaskerde man achter de toog aan en werd door hem bedreigd met een wapen. De vrouw werd samen met een tweede werkneemster een tijdje opgesloten in een vertrek. De gewapende man kon geld en een bankkaart buitmaken. De slachtoffers, twee vrouwen uit Genk, konden na de feiten uit een raam kruipen. Ze raakten niet gewond maar waren wel erg onder de indruk van de feiten.

Els Jannis overleden

Dinsdag 4 december 2018
Houthalen-Helchteren - Els Jannis overledenVrijdag is de uit Helchteren afkomstige Els Jannis overleden, de weduwe van Christiaan Janssen. Zij was 60 jaar.  De uitvaartplechtigheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Vrije Evangelische Gemeente Paulus in Genk.
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Geld gestolen

Maandag 3 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden braken binnen in een woning aan de Heuvenstraat in Zonhoven. Zij doorzochten het pand en gingen met geld aan de haal.

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Houthalen-Helchteren - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in De Vloot

Maandag 3 december 2018
Houthalen-Helchteren - Inbraak in De VlootBij een woninginbraak in De Vloot zijn juwelen en geld buit gemaakt. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Ford Focus gestolen

Maandag 3 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is in de Jos De Greevestraat in Genk een auto gestolen. De Ford Focus stond op de oprit van een woning.

Twee verkeersongevallen

Maandag 3 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Jaarbeurslaan in Genk botsten deze namiddag rond 13.30 uur twee auto's. Erna V. (61) uit Hasselt raakte daarbij lichtgewond. Rond 16.30 uur raakte een voetganger, Samira D. (27) uit Genk, lichtgewond bij een aanrijding met een auto.

Schuurbrand

Maandag 3 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is brand uitgebroken in een schuur aan de Hasseltse Beverzakstraat in Zonhoven. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Jaak Vrijsen overleden

Maandag 3 december 2018
Houthalen-Helchteren - Jaak Vrijsen overledenVrijdag is Jaak Vrijsen overleden, de echtgenoot van Jeanine Vanoppen. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Laak-Houthalen. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20.30 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Handbal: Kreasa wint in Kraainem

Zondag 2 december 2018
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa wint in KraainemIn de tweede klasse van het handbal heeft Kreasa Houthalen een uitoverwinning behaald in Kraainem. Uitslag: 20-23. Bij de rust was de stand 8-13. Kreasa blijft leider in het klassement.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen klopt LoksbergenEendracht Houthalen heeft vanmiddag ruim gewonnen van Loksbergen. Uitslag: 6 -0. Houthalen VV  won ook: het klopte Eigenbilzen met 2-3. Park Houthalen speelde 1-1 gelijk op het veld van Vlijtingen VV.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.

Helson klopt Nijlen

Zaterdag 1 december 2018
Houthalen-Helchteren - Helson klopt NijlenHelson is vanavond gaan winnen bij KFC Nijlen. Uitslag: 1-2.

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen