Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Confis

Woensdag 28 februari 2018
Confis: dat is de naam van de bvba die door Maarten Arits uit Houthalen-Helchteren werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van elektronische producten, management-advies, consulting- en projectmanagement. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Cardijnstraat in Houthalen-Helchteren.

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Verdonck overleden

Woensdag 28 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Henriette Verdonck overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is op 24 februari de uit Meeuwen afkomstige Henriette Verdonck overleden, de weduwe van Paul Eerdekens. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Sleypen terug naar Celtic

Dinsdag 27 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Sleypen terug naar CelticKomend seizoen zal Sven Sleypen opnieuw de kleuren van Celtic Houthalen verdedigen. De flankspeler speelt nu bij Wellen.
Tommy Carrieri uit Houthalen is met zijn Duitse herder uitgeroepen tot Limburgs africhtingskampioen.

Restanten wietplantage gedumpt

Maandag 26 februari 2018
In een bos grenzend aan de Hulshagenstraat in Genk zijn restanten gevonden van een cannabisplantage. Dat gebeurde gisterennamiddag.

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Stan Haccuria overleden

Maandag 26 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Stan Haccuria overledenOp 22 februari overleed de uit Houthalen afkomstige Stan Haccuria, de echtgenoot van Maria Jooris. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de aula van begrafenissen Schraepen- Mathijsen in Zonhoven. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Zaalvoetbal: Celtic - Lierse 2-5

Zondag 25 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic - Lierse 2-5In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen met 2-5 verloren van Lierse.  Aan de rust was de stand 2-1. Voor Celtic scoorden Paulus en Yazgan.

Basketbal: Gembo - Cuva 95-77

Zondag 25 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Gembo - Cuva  95-77In mannen Top Divisie 1 heeft Cuva Houthalen met 95-77 verloren van Gembo Borgerhout. Quarters: 23-23, 19-15 (42-38), 23-20 (65-58), 30-19.

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Jongen (11) gewond bij botsing

Zondag 25 februari 2018
Op het kruispunt van de Kazernelaan en de Kerkstraat in Helchteren botsten deze namiddag rond 14.15 uur twee auto's. Passagier Max V. (11) raakte daarbij lichtgewond.

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Park Houthalen wint in Jeuk

Zondag 25 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint in JeukPark Houthalen heeft met 0-2 gewonnen op het veld van Daring Huvo Jeuk. Park Houthalen staat twaalfde in de stand met 25 punten uit 22 matchen. KFC Helson Helchteren won met 0-2 in Hoepertingen en blijft aan de leiding met zes punten voorsprong op Bree-Beek, dat echter een wedstrijd meer heeft gespeeld. Eendracht Houthalen verloor met 1-3 van Turkse Rangers en staat voorlaatste met 11 punten uit 23 matchen. Houthalen VV verloor met 2-1 bij Sp. Winterslag. In de stand staat Houthalen VV tweede op twee punten van Thes Sp. B

Ciro Bevilacqua failliet

Zondag 25 februari 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft donderdag het bedrijf Ciro Bevilacqua uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard.

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Jose Schepers overleden

Zaterdag 24 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Jose Schepers overledenDonderdag is Jose Schepers overleden, de weduwe van Michel Geers en van Pierre Thirry. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Beyen Goele

Vrijdag 23 februari 2018
Goele Beyen uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Beyen Goele opgericht met zetel aan de Grote Baan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheren van beleggingen en het verstrekken van leningen.

Diefstal in Overwegstraat

Donderdag 22 februari 2018
In een woning in de Overwegstraat gingen dieven aan de haal met geld en juwelen. De diefstal is deze voormiddag vastgesteld.

Ciel Gerits overleden

Donderdag 22 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Ciel  Gerits overledenDinsdag is Ciel Gerits overleden, de weduwe van Jozef Maes. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Laak. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Begeleide MTB-tocht

Woensdag 21 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Begeleide MTB-tochtZoomDe eerste begeleide mountainbiketocht van MTB Midden-limburg leidde de deelnemers vanuit Kelchterhoef over Tenhaagdoornheide en Hengelhoef naar de Terril in Genk. Op de terugweg passeerden ze ook het natuurgebied van de Teut in Zonhoven. In totaal legde de groep zo'n 40 km af. Er werd afgesloten met een grondige bike wash en een gezellige nababbel met een frisse pint. Meer sfeerbeelden van de tocht zijn terug te vinden op www. mtbtochten.be
Houthalen-Helchteren - Veertig maanden cel voor partnergeweldVeertig maanden cel en een boete van drieduizend euro: dat is de straf die de rechtbank van Hasselt vandaag bij verstek oplegde aan een vijftiger uit Zonhoven. De man bracht de vrouw messteken toe. Aan de relatie tussen de man en vrouw kwam inmiddels een einde. De vrouw krijgt een schadevergoeding van zo'n 97.000 euro. (PG)

Nieuwe bvba: Integraal Coaching

Woensdag 21 februari 2018
Leen Van Oycke uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Integraal Coaching opgericht met zetel aan de Hofstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitoefenen van een studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake verzekerings-, financiële, fiscale en juridische aangelegenheden én psychologische begeleiding.
Houthalen-Helchteren - Drie nieuwe spelers voor Houthalen VVDrie nieuwe spelers zullen komend seizoen de kleuren van Houthalen VV verdedigen: Emre Durusoy (Zonhoven VV), Jordi  Di Scancarlo (Park Houthalen) en Jarde Jeurissen (Herk Sport).

Dood tegen elektriciteitspaal

Dinsdag 20 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Dood tegen elektriciteitspaalOp de Europalaan in Genk is deze voormiddag rond 9.30 uur een auto tegen een elektriciteitspaal gebotst. De bestuurder, de 73-jarige G.C. uit Dilsen-Stokkem, is ter plaatse overleden. Het ongeval gebeurde aan de oprit van de E314 richting Nederland. De man is vermoedelijk onwel geworden en was reeds overleden bij aankomst van de hulpdiensten.

Paula Janssen overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Paula Janssen overledenOp 16 februari overleed Paula Janssen, de weduwe van André Hoogmartens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in rouwcentert De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Gustaaf Bens overleden

Maandag 19 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Gustaaf Bens overledenOp 15 februari overleed Gustaaf Bens, de weduwnaar van Jeanne Reynders. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers. Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.

Inbraak in Vijfeindestraat

Zondag 18 februari 2018
In de Vijfeindestraat in Houthalen-Helchteren is ingebroken in een stal. Er werden hamers en tangen en ander gereedschap gestolen.
In de eerste nationale van het handbal heeft Houthalen thuis van leider Doornik verloren met 20-25. Houthalen staat vierde in de stand.
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Houthalen-Helchteren B wintIn eerste landelijke van het basketbal heeft Houthalen-Helchteren met 51-85 gewonnen bij Aalstar B. Houthalen-Helchteren B staat vierde in de stand met 42 punten uit 20 wedstrijden.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: C. Houthalen klopt JetteIn eerste nationale van het zaalvoetbal heeft C. Houthalen Jette verslagen met 2-1. C. Houthalen staat negende in de stand met 21 punten uit 16 wedstrijden.

Helson verslaat RC Peer met 4-0

Zondag 18 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Helson verslaat RC Peer met 4-0Helson Helchteren heeft RC Peer geklopt met 4-0. Na 21 wedstrijden blijft Helson aan de leiding met zes punten voorsprong op Bree-Beek dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. Houthalen VV, leider in Vierde Provinciale A, verloor met 3-1 van SK Heusden 06. Houthalen VV behoudt één punt voorsprong op Thes Sp. B. Eendracht Houthalen verloor met 12-0 bij Verbroedering Lommel en staat na 22 wedstrijden zestiende met 11 punten.

Controle in vier cafés

Zondag 18 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Controle in vier cafés
De politie controleerde vrijdagavond vier cafés en een wijk in Houthalen-Helchteren en Opglabbeek in het kader van overlast. Na het aantreffen van een hoeveelheid cocaïne in een café in Opglabbeek werd een onderzoek opgestart naar een mogelijke cocaïnedealer. Daarnaast werden nog drie personen bestuurlijk aangehouden. Bij de controle in een café in Opglabbeek werd een 46-jarige Genkenaar betrapt met cocaïne en cash geld op zak. De politie voerde een huiszoeking uit in de woning van de verdachte. Daar trof men geen drugs aan, maar wel een verboden wapen en een geseinde nummerplaat. In hetzelfde café werden nog enkele klanten betrapt met kleine hoeveelheden cannabis of cocaïne. De uitbater van het café kreeg een PV wegens het ter beschikking stellen voor druggebruik. In een café in Houthalen-Helchteren werd een PV opgesteld voor openbare dronkenschap en weerspannigheid. De man werd bestuurlijk aangehouden en ter ontnuchtering in de cel opgesloten. Een andere klant werd betrapt met een gebruikershoeveelheid cannabis op zak er werd ook een PV opgemaakt voor een overtreding van het rookverbod. In een ander café in Houthalen-Helchteren trof men een illegaal persoon aan die bestuurlijk aangehouden werd. Er gebeurde nog een tweede bestuurlijke aanhouding van een klant die de openbare orde verstoorde. De politie controleerde ook op enkele overlastplaatsen in Houthalen-Helchteren. Een persoon betaalde een onmiddellijke minnelijke schikking omdat hij cannabis op zak had.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

Park Houthalen - Zepperen-Brustem 0-0

Zaterdag 17 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Zepperen-Brustem 0-0Park Houthalen heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Zepperen-Brustem. In de stand staat Park Houthalen dertiende met 22 punten uit 21 wedstrijden.

Sterke drank gestolen in clubhuis

Vrijdag 16 februari 2018
In een clubhuis op de Binnenvaartstraat werd gisteren een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen aan de haal met enkele flessen sterke drank.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Frontale botsing in Brugstraat

Woensdag 14 februari 2018
Deze namiddag kwam het tot een frontale aanrijding tussen twee auto's in de Brugstraat. Eén bestuurder zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij liep zware verwondingen op. Er vielen ook vier lichtgewonden. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Nieuwe bvba: Trackslim

Woensdag 14 februari 2018
De bvba Car & co uit Houthalen-Helchteren en Herwig Dhomen uit Maasmechelen hebben de vennootschap onder firma (VOF) Trackslim opgericht met zetel aan de Herebaan-West. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in ICT-apparatuur en groothandel in consumentenartikelen.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Domme dief

Dinsdag 13 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Domme diefOp het betichtenbankje moest een man uit Beringen plaatsnemen. Hij had in een tankstation in Houthalen-Helchteren onder meer krasloten gestolen. De man kon geïdentificeerd worden nadat hij in hetzelfde tankstation 15 euro wou innen die hij met de krasloten gewonnen had. Het Openbaar Ministerie vorderde vier maanden cel tegen de man.De rechter beal een maatschappelijk onderzoek. In april wordt de zaak verder behandeld. (PG)

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Louis Jaspers overleden

Dinsdag 13 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Louis Jaspers overledenZaterdag is Louis Jaspers overleden, de weduwnaar van Lisa Cuypers. Hij was 87 jaar. Woensdag (17.45 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Voetgangster (48) aangereden

Maandag 12 februari 2018
Suzanne B. (48) uit Houthalen is lichtgewond geraakt toen zij door een auto werd geraakt op de rotonde van de Centrumlaan en de Dieplaan in Genk. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Houthalen klopt Berbroek-Schulen

Zondag 11 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Houthalen klopt Berbroek-SchulenHouthalen VV heeft deze namiddag Berbroek-Schulen verslagen. Uitslag: 3-5. Houthalen VV staat aan de leiding met één punt voorsprong op Thes Sp. B
Houthalen-Helchteren - C. Houthalen speelt gelijk in MoeskroenIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen 3-3 gelijk gespeeld in Moeskroen. In de stand staat Celtic negende met 18 punten uit 15 wedstrijden.

Ruime zege voor Park Houthalen

Zaterdag 10 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Ruime zege voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond met 1-4 gewonnen op het veld van E. Mechelen aan de Maas. In de stand staat Park Houthalen dertiende met 21 punten uit 20 wedstrijden.

Samenwerking tussen culturele centra

Zaterdag 10 februari 2018
"CultuurCentraal". Dat is de naam van een nieuw samenwerkingsverband tussen Cultuurcentrum Leopoldsburg, Cultuurcentrum Beringen, gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven en Casino Cultuurcentrum Houthalen. Het partnerschap laat ieder centrum zijn eigenheid behouden maar probeert wel een complementair aanbod aan te bieden, gezamenlijk promotie te maken voor bepaalde voorstellingen, en zo meer. Er wordt ook heel bewust ingezet op ondersteuning van kwetsbaar cultuuraanbod en publiek zoals initiatieven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht

Graafmachine gestolen

Zaterdag 10 februari 2018
Op de Witte Barrier in Zolder gingen onbekenden met een graafmachine aan de haal. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Helson viert tweede periodetitel

Zaterdag 10 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Helson viert tweede periodetitelHelson kon gisteravond de tweede periodetitel vieren na een 2-1-overwinning tegen Herkol. Helson kwam op voorsprong na een own goal na een duidelijk voorafgaand buitenspel. Met z'n tienen kwam Herkol verdiend op gelijke hoogte via Sander Plessers. Maar tien minuten voor affluiten verdween opnieuw een klutsbal ongelukkig in het Herkol-doel.
Houthalen-Helchteren - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

Nieuwe vennootschap: Gora

Donderdag 8 februari 2018
Gurkan Kaliman uit Houthalen-Helchteren én Cevdet Kiliçlioglu en Sundus Kiliçlioglu, beiden uit Heusden-Zolder, hebben de vennootschap onder firma Gora opgericht met zetel aan de Brelaarschansweg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de terbeschikkingstelling van personeel en andere vormen van arbeidsbemiddeling.

Five Stars Carwash failliet

Donderdag 8 februari 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Five Stars Carwash uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 maart ingediend worden.

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Overleg over Noord-Zuidverbinding

Donderdag 8 februari 2018
Vanmiddag zaten Limburgse parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op uitnodiging van de betrokken minister en minister Schauvliege. Onderwerp was de voortgang van de Noord-Zuidverbinding na het advies van de Raad van State op een voorstel van decreet terzake. "Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een (…) Het hele nieuwsbericht

Rolls in beslag genomen

Woensdag 7 februari 2018
Op bevel van het parket is zondag in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude door ontkleuring van rode diesel een Rolls Royce Sedan Ghost in beslag genomen, meldt het Parket Limburg. De wagen was internationaal geseind. Het was de Bulgaarse politie die hem aan de grens met Turkije controleerde en meteen in beslag nam. Het zou gaan om de persoonlijke wagen van hoofdverdachte S.M. uit Genk, die internationaal geseind is nadat bij een inval bij tankstation PS Petrol in Opglabbeek (…) Het hele nieuwsbericht

Elvira Servaes overleden

Woensdag 7 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Elvira Servaes overledenZaterdag is Elvira Servaes overleden, de weduwe van Lucien Niemegeers. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Houthalen-Helchteren - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Dieven weg met juwelen

Dinsdag 6 februari 2018
Dieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Dellestraat in Zonhoven. Zij maakten er juwelen buit.

Gearresteerd na vernieling auto

Dinsdag 6 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Gearresteerd na vernieling autoGisterenavond heeft een 38-jarige Genkenaar zware beschadigingen aangebracht aan een geparkeerde auto op de Koning Boudewijnlaan in Genk. De man is ter plaatse gearresteerd. Rond 20.45 uur ontving de politie meerdere oproepen van buurtbewoners. Een man sloeg de ruiten en lichten van een geparkeerd voertuig stuk met een autokrik. Op het ogenblik dat een patrouille ter plaatse kwam, was de man nog steeds bezig met zijn vernielingen. Hij zou deze gepleegd hebben naar aanleiding van een aanslepende ruzie. De (…) Het hele nieuwsbericht

400 wietplantjes gedumpt

Maandag 5 februari 2018
Op de Gelabbekerstraat in Genk werden deze voormiddag een 400-tal wietplantjes aangetroffen. De politie ruimde de plantjes op.

Basketbal: Oxaco - Cuva 100-93

Zondag 4 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Oxaco - Cuva 100-93In mannen Top Divisie 1 van het basketbal heeft Cuva Houthalen met 100-93 verloren van Oxaco. Quarters: 21-22, 23-22, 18-26,26-18, 12-5

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Geseinde man geklist

Zondag 4 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Geseinde man geklistVanmiddag heeft de politie een gezochte man ingerekend in de Dieplaan in Genk. De 50-jarige man was onder invloed en had een kleine hoeveelheid drugs op zak. De man, die al eerder in aanraking kwam met het gerecht, is naar de gevangenis gebracht.

Malvin Boouwen overleden

Zondag 4 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Malvin Boouwen overledenDonderdag is Malvin Boouwen overleden, de echtgenote van Theo Wuyts. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Twee woninginbraken

Zondag 4 februari 2018
In Zonhoven zijn twee inbraken gepleegd. In een huis aan de Grote Hemmenweg zijn juwelen gestolen. Bij een inbraak aan de Kapelbergweg is een tv gestolen.

Verlies voor Eendracht Houthalen

Zondag 4 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Verlies voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft vandaag verloren van Sparta Lille. Uitslag: 1-3. In de stand staat Eendracht Houthalen vijftiende met 11 punten uit 21 matchen. Houthalen VV versloeg Thes Sport B met 3-1 en staat aan de leiding met één punt voorsprong op Thes Sport B dat evenwel één wedstrijd meer heeft gespeeld.

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

Park Houthalen wint van Vlijtingen

Zaterdag 3 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint van VlijtingenPark-Houthalen is vanavond bij Vlijtingen gaan winnen. Uitslag: 0-1 Park Houthalen staat veertiende in de stand met 18 punten uit 19 wedstrijden. Helson speelde 2-2 gelijk op het veld van Bree-Beek. Helson blijft aan de leiding met 4 punten voorsprong op Bree-Beek.

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

Drie jaar cel voor plofkraak

Vrijdag 2 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Drie jaar cel voor plofkraakEen Nederlander die met twee onbekend gebleven trawanten in september 2014 een plofkraak pleegde op de geldautomaat van Argenta in Zonhoven heeft vandaag van de rechter in Hasselt bij verstek drie jaar celstraf gekregen. De rechter heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen. De man werd ontmaskerd door DNA-onderzoek. (PG)
Houthalen-Helchteren - 15 vrachtwagenbestuurders in overtredingBij een controle-actie op het zwaar verkeer aan het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk waren vandaag 15 van de 41 gecontroleerde vrachtwagenbestuurders in overtreding. Zeven vrachtwagens waren in overtreding met de lading. Eén ervan was niet verzekerd en is in beslag genomen. Er werden ook nog andere overtredingen vastgesteld. De actie bracht 6.300 euro op voor vadertje Staat.
De aanpassingen die de Vlaamse meerderheidspartijen wilden doorvoeren in het decreet Complexe Projecten om op die manier de omleidingsweg voor de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren alsnog te kunnen aanleggen, krijgen een negatief advies van de Raad van State. Die is van oordeel dat de beroepsmogelijkheden voor de burger worden ingeperkt omdat de controlebevoegdheid van de Raad van State wordt omzeild.

Bestelwagens botsen frontaal

Donderdag 1 februari 2018
In de Wiemesmeerstraat in Genk raakten vanmiddag twee bestelwagens in een frontale botsing betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen.
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Botsing op E314

Donderdag 1 februari 2018
Vanmorgen rond 8 uur gebeurde er een verkeersongeval op de E314 in Houthalen. Daarbij is één lichtgewonde gevallen.

Vrachtwagen gestolen bij bedrijf

Donderdag 1 februari 2018
Bij een bedrijf op de industriezone Centrum-Zuid is een vrachtwagen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Scheelen overleden

Donderdag 1 februari 2018
Houthalen-Helchteren - Jan Scheelen overledenDinsdag is in Houthalen de uit Peer afkomstige Jan Scheelen overleden, de weduwnaar van Maria Bongaerts. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen