Het overige nieuws

Luc Zontrop overleden

Woensdag 31 januari 2018
Zondag is Luc Zontrop overleden, de echtgenoot van Ilse Verleysen. Hij was 50 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Harry Pepermans overleden

Woensdag 31 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Harry Pepermans overledenZondag is Harry Pepermans overleden, de weduwnaar van Henriette Neskens. Hij was 75 jaar en wordt zaterdag in Houthalen begraven na de afscheidsdienst (10.30 uur) in de Evangelische kerk in Genk. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Tankwagen gekanteld

Woensdag 31 januari 2018
Deze voormiddag is een tankwagen gekanteld op de Europalaan in Genk. De brandweer rukte uit om de brandstof die op het wegdek was beland te neutraliseren.

Maria Put overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Maria Put overledenZaterdag is Maria Put overleden, de weduwe van Louis Schillebeeks. Zij was 84 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Frits Gielen overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Frits Gielen overledenVrijdag is Frits Gielen overleden, de weduwnaar van Bertha Henckens. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Bij een controleactie in Houthalen-Helchteren, Genk, As en Opglabbeek heeft de politie gisteren vier onverzekerde auto's in beslag genomen. Drie bestuurders hadden te veel alcohol in het bloed. In Houthalen probeerden twee bestuurders zich aan de controle te onttrekken. Eén bestuurder werd in Houthalen-Oost staande gehouden. De andere bestuurder liet zijn voertuig achter.

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Houthalen-Helchteren - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Cuva klopt Antwerp Giants BCuva Houthalen heeft Antwerp Giants B geklopt met 72-55. Quarters:  15-12, 17-8 (32-20), 20-5 (52-25), 20-30.

Betrapt op winkeldiefstal

Zondag 28 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Betrapt op winkeldiefstalOp Kloosterbempden in Maaseik is de 44-jarige G.D. uit Houthalen op een diefstal in een winkel betrapt. Dat maakte de politiezone Maasland bekend.

Maria Daniels overleden

Zondag 28 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Maria Daniels overledenIn WZC Vinkenhof in Houthalen is gisteren de uit Helchteren afkomstige Maria Daniels overleden, de weduwe van Herman Lijnen. Zij was 81 jaar. De afscheidsviering in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en het plaatsen van de urne in het columbarium op de begraafplaats in Helchteren vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).
Houthalen-Helchteren - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Winst voor C. HouthalenIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft C. Houthalen met 2-6 gewonnen bij Anderlecht Braine, de laatste in de stand. C. Houthalen staat negende in de stand met 17 punten uit 14 wedstrijden.

Arrestatie bij controle

Zondag 28 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Arrestatie bij controleEen politiepatrouille merkte zaterdagnamiddag een verdachte motorfietser op in de Galopinstraat in Genk. Bij de controle bleek dat de motorfiets niet verzekerd was en niet was ingeschreven hij de Dienst voor het Wegverkeer. De bestuurder, een 26-jarige Genkenaar, stelde zich tijdens de controle erg weerspannig op en werd gearresteerd. De motorfiets werd in beslag genomen. Na verhoor mocht de man beschikken.

Vrouw overvallen

Zondag 28 januari 2018
In de Onafhankelijkslaan in Genk is een 72-jarige vrouw uit Genk gisterennamiddag door een onbekende man overvallen en van haar handtas beroofd. De man verplaatste zich met een auto en reed weg in de richting van de Emiel Vandorenlaan.

Helson verslaat Daring Jeuk

Zondag 28 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Helson verslaat Daring JeukLeider  Helson heeft vandaag Daring Jeuk verslagen. Uitslag: 1-0. Helson heeft vier punten meer dan Bree-Beek dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. Park Houthalen klopte Melo Zonhoven met 3-0 en staat voorlaatste in de stand met 15 punten uit 14 wedstrijden. Houthalen VV ging met 0-1 winnen bij Lommel Kolonie en staat tweede in de stand op twee punten van leider Thes Sp B. Eendracht Houthalen verloor: tegen en in Alken werd het 4-0 en staat vijftiende in de stand met 11 punten uit 20 matchen.

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: A.E.N.B. Group

Zaterdag 27 januari 2018
A.E.N.B. Group: dat is de naam van de bvba die door Youssef Nejjar en Idris Bencherif, beiden uit Houthalen-Helchteren werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, netwerkbeheer, plafonneer-, cementeer- en andere pleisterwerken. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren.
Kirsten De Witte uit Houthalen én Paul De Witte en Nicole De Munk, beiden uit Ekeren, hebben de bvba Music Art Entertainment opgericht met zetel aan de Ontginningsstraat Houthalen opgericht. De vereniging heeft in hoofdzaak tot doel de kunst van de muziek te ondersteunen en te promoten zowel in binnen- als buitenland en dit ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling.

Clara Erens overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Clara Erens overledenDonderdag is Clara Erens overleden, de weduwe van Clement Claes. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Houthalen-Centrum.

Basketbal: Giants B - Cuva 84-79

Vrijdag 26 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Giants B - Cuva 84-79In Topdivisie 1 heeft Giants B met 84-79 gewonnen van Cuva Houthalen. Quarters: 24-17, 15-22 (39-39), 26-19 (65-58), 19-21.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)

Man (23) met vals geld betrapt

Vrijdag 26 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Man (23) met vals geld betraptOp de Europalaan in Genk, in de buurt van het station, is een 23-jarige man betrapt met bijna 4.000 euro aan vals geld op zak. De man is vandaag overgebracht naar de gevangenis. Hij kon geen identiteitsdocument voorleggen en bleek illegaal in het land te verblijven. De afgelopen weken werden in Genk meerdere feiten vastgesteld waarbij valse briefjes van 50 euro gebruikt werden als betaalmiddel.
Gisteren is aan de Alkenhoogseweg in Zonhoven een wietplantage met 750 plantjes opgedoekt. Er zijn twee arrestaties verricht.

Nieuwe bvba: Top-Class-Travel

Donderdag 25 januari 2018
De uit Hechtel afkomstige Willy Bongaerts uit Houthalen-Helchteren en Ludo Vanderspikken uit Hasselt hebben de bvba Top-Class-Travel opgericht met zetel aan de Muggenstraat in Hasselt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van reizen en het leveren van taxidiensten.

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Peter Claes overleden

Donderdag 25 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Peter Claes overledenMaandag is Peter Claes overleden, de echtgenoot van Martine Schoofs. Hij was 56 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Zaterdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Angèle Swennen overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Angèle Swennen overledenVrijdag overleed Angèle Swennen, de weduwe van Alberto Luci. Zij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Speurtocht naar verdachte mannen

Dinsdag 23 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Speurtocht naar verdachte mannenDe politie voerde vandaag een grote zoekactie uit naar twee mannen die een politiecontrole ontvluchtten. Een derde persoon is gearresteerd. Rond 9 uur merkten enkele inspecteurs een verdachte auto op in de Onderwijslaan in Genk. De drie inzittenden gedroegen zich verdacht en de bestuurder probeerde uit het zicht te blijven van de politieauto. De patrouille besloot de VW Golf aan de kant te halen, maar de bestuurder negeerde de aanmaningen en vluchtte na een korte achtervolging de autosnelweg op in de (…) Het hele nieuwsbericht

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Cuva fuseert met Limburg United

Maandag 22 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Cuva fuseert met Limburg UnitedBasketbalclub Cuva Houthalen houdt op te bestaan. Het fuseert met Limburg United. Momenteel zijn de besturen van beide clubs nog de laatste details aan het regelen.

Vechten voor rechtvaardigheid

Maandag 22 januari 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Vechten voor rechtvaardigheidIk kom net terug van een plaatsbezoek door de Vrederechter in de wijk Meulenberg bij een huurder van het Kempisch Tehuis. Het gaat om een alleenstaande vrouw met een kind van 2,5 jaar, dat ziek wordt van de vochtproblemen in de woning in de Hazelaarstraat. Deze woning zal net als de andere aanpalende huizen binnen twee jaar afgebroken worden omdat er structurele problemen zijn die mede deze vochtproblemen veroorzaken. De huizen zijn namelijk gebouwd tegen een talud, met muren die niet geïsoleerd zijn en met (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Drugsdealer aangehouden

Maandag 22 januari 2018
De politie heeft aan het station van Genk een 23-jarige man opgepakt nadat hij betrapt werd op het verkopen van drugs. Bij een huiszoeking in de woning van de dealer zijn een grote hoeveelheid drugs, gebruiksattributen en geld gevonden. De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
In mannen eerste nationale van het handbal heeft Tongeren gewonnen in Eynatten. Uitslag: 25-32

Sluikstorting in Ten Haagdoorn

Zondag 21 januari 2018
In natuurreservaat Ten Haagdoorn is allerhande afval gedumpt, onder meer autobanden. De feiten werden dit weekend gepleegd.

Machines gestolen

Zondag 21 januari 2018
In een loods op de Weg naar As in Genk is ingebroken. Onbekenden stalen er een bobcat en een laptop. Uit een bestelwagen die in de loods stond, namen ze ook enkele boormachines, persmachines, een waterpomp en een schroefmachine mee. Op een werf in de Oude Hostartstraat werden een tafelzaag, vier rollen roofing en enkele werkmaterialen gestolen.

Overlastcontrole

Zondag 21 januari 2018
Tijdens een controle in een café in Houthalen-Helchteren is een PV opgesteld voor het verstoren van de openbare orde en weerspannigheid. Er werd ook een man bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Twee personen werden op drugsbezit betrapt. Er werden ook PV's uitgeschreven voor het bellen aan het stuur en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Gelijkspel voor Park Houthalen

Zondag 21 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor Park HouthalenPark Houthalen is vandaag 2-2 gelijk gaan spelen op het veld van Herkol. Park geraakte 0-2 voor, maar moest toelaten dat Herkol weer gelijk kwam. Park Houthallen staat zestiende in de stand met 12 punten uit 17 wedstrijden.
Leider Helson ging met 0-4 winnen bij Zepperen-Brustem en heeft vier punten meer dan Bree-Beek dat één match meer heeft gespeeld.
Houthalen VV versloeg Amandina VC met 6-1. In de stand staat Houthalen VV tweede, op 2 punten van leider Thes Sp.  Eendracht Houthalen verloor met 2-5 van Eendracht Zelem en staat vijftiende in de stand met 11 punten uit 19 matchen.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

André Vandael overleden

Zaterdag 20 januari 2018
Houthalen-Helchteren - André Vandael overledenOp 15 januari overleed André Vandael, de echtgenoot van Fernande Papens. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
In de Beker van Vlaanderen basketbal heeft Houthalen met 57-80 gewonnen in Roeselare. Op 6 februari wordt de terugwedstrijd gespeeld. Houthalen speelt morgen in de competitie opnieuw in Roeselare.

Hondje in beslag genomen

Vrijdag 19 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Hondje in beslag genomenDe politie nam vandaag in Genk een kleine verwaarloosde hond in beslag. Het loslopend beestje werd door het dierenasiel opgehaald in de Peerboomstraat. De hond was te mager en zijn vacht zat vol klitten en kale plekken. De eigenaar werd op de hoogte gebracht van de inbeslagname. Er is een PV opgesteld voor inbreuk op de dierenwelzijnswet. Het hondje werd onderzocht door een dierenarts en verblijft voorlopig in het asiel.

Serhat Erdal failliet

Vrijdag 19 januari 2018
Serhat Erdal uit Houthalen-Helchteren is failliet. Dat besliste de rechtbank van Koophandel in Hasselt gisteren. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 18 februari ingediend worden.

Frans Heijens overleden

Vrijdag 19 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Frans Heijens overledenDinsdag is Frans Heijens overleden, de echtgenoot van Jeanne Paredis. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 27 januari (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Vuilnisophaler door auto gegrepen

Woensdag 17 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Vuilnisophaler door auto gegrepenVanmiddag is een vuilnisophaler uit Houthalen-Helchteren door een auto gegrepen op de Kruisbaan in Beringen toen hij de weg wou oversteken. De veertiger liep zware verwondingen op.

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Rosa Vanderhoydonck overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Zaterdag is Rosa Vanderhoydonck overleden, de weduwe van Jean Maris. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

 

Maria Aerts overleden

Dinsdag 16 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Maria Aerts overledenZondag is de uit Beringen afkomstige Maria Aerts overleden, de weduwe van Louis Broux. Zij was 85 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Vzw MTB Midden-Limburg opgericht

Dinsdag 16 januari 2018
Benjamin Custers, Karel Eyckens en Christoph Pintens, allen uit Houthalen-Helchteren, hebben de vzw Moutainbikeclub Midden-Limburg, afgekort MTB Midden-Limburg, opgericht. De zetel van de vzw is gevestigd aan de Welvaartstraat in Houthalen-Helchteren. Het doel van de vzw bestaat er hoofdzakelijk in de natuurgebieden in Midden-Limburg te laten ontdekken op een sportieve manier, bij voorkeur per mountainbike.

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!
Houthalen-Helchteren - Geld gegraaid uit kassa tankstationDrie onbekenden hebben geld gestolen in een tankstation aan de Bochtlaan in Genk. Twee personen leidden de uitbater af terwijl een derde kompaan geld uit de kassa jatte. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Luc Werckx overleden

Maandag 15 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Luc Werckx overledenDonderdag overleed in Houthalen de uit Koersel afkomstige Luc Werckx, de levensgezel van Vicky Louwagie. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt woensdag in familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Basketbal: Cuva verslaat Ninane

Zondag 14 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Basketbal: Cuva verslaat NinaneIn mannen top divisie 1 van het basketbal heeft Cuva Ninane verslagen met 77-57. Quarters: 21-11,21-11, 22-21, 13-14.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: gelijkspel voor CelticIn  de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen 5-5 gelijk gespeeld bij Gelko Hasselt, de tweede in de stand. Celtic staat op de tiende plaats met 14 punten uit 13 wedstrijden.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Controleactie op Grote Baan

Zondag 14 januari 2018
De politie heeft een controleactie gehouden op de Grote Baan. Het rijbewijs van een man die onder invloed van drugs reed werd voor vijftien dagen ingetrokken. Een man die te veel alcohol had verbruikt moest zijn auto 6 uur aan de kant laten staan. Er werd onder meer ook een pv opgesteld tegen een bestuurder die in het bezit was van een ongeldig rijbewijs.

Helson wint van Vlijtingen

Zondag 14 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Helson wint van VlijtingenKFC Helson heeft vanmiddag gewonnen van Vlijtingen VV. Uitslag: 2-0.  Helson staat aan de leiding met 4 punten voorsprong op Bree-Beek. Park Houthalen versloeg Herk FC met 0-4 en staat vijftiende in de stand met 11 punten uit 16 wedstrijden. Houthalen VV won met 2-3 op het veld van HW Zonhoven. In de stand staat Houthalen VV tweede met 44 punten uit 17 wedstrijden en op twee punten van leider Thes Sp.B.  Eendracht Houthalen won met 1-2 in Winterslag en staat vijftiende in de stand met 11 punten uit 18 wedstrijden..

Nieuwe bvba: Sieka

Zondag 14 januari 2018
Sieka: dat is de naam van de bvba die door Amelie Vanhees en Christina Reynders, beiden uit Houthalen-Helchteren, werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een brood- en banketbakkerij. De bvba is gevestigd aan de Reitstraat.
Sinds 16 oktober 2017 werken het parket van Limburg en politiezone CARMA samen onder een dak. Het gaat om een piloot- en proefproject waarbij integraal, onmiddellijk en rechtstreeks contact tussen parket en politie voor een efficiëntere en snellere behandeling van dossiers moet zorgen. Op die manier wil men het gevoel van straffeloosheid verminderen en een sterk signaal geven aan slachtoffers, verdachten en samenleving.
Ook de Justitiehuizen van Hasselt en Tongeren engageren zich voor een (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Houben overleden

Zaterdag 13 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Jeanne Houben overledenDinsdag is de uit Wijchmaal afkomstige Jeanne Houben overleden, de weduwe van Henri Evens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put aan de Bosstraat in Helchteren.

René Gerits overleden

Zaterdag 13 januari 2018
Houthalen-Helchteren - René Gerits overledenDonderdag is René Gerits overleden, de echtgenoot van Regina Frederix. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (13.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.

Haal je zwempas af vanaf 15 januari

Donderdag 11 januari 2018
Elke inwoner – jong en oud – kan vanaf 15 januari een individuele zwempas voor Aquapolis krijgen bij de onthaalbalie in het NAC tijdens de openingsuren.
Eind 2019 opent in Molenheide een vernieuwd zwembad met een 25-meterbad, een instructiebad en een ploeterbadje. Inwoners van de gemeente en van Peer kunnen vanaf 2018 al voordelig zwemmen.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Houthalen-Helchteren - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Alfons Spaas overleden

Woensdag 10 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Alfons Spaas overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige Alfons Spaas overleden, de echtgenoot van Gerda Vanhout. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Hamont.

Koude kunstjes in Meylandt

Dinsdag 9 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Koude kunstjes in MeylandtDe kunstacademie in het kasteel van Meylandt, waar ik elke maandag ga schilderen, zat gisteren zonder stookolie. Dan maar met verkleumde handen schilderen, hoor ik je denken. Neen, dat is huilen met de pet op. Goed voor een snotvalling. Dan koos ik maar om van een kale reis thuis te komen. Volgens een verkleumde secretariaatsmedewerker was de mazoutbestelling nochtans reeds voor de kerstvakantie doorgegeven aan de gemeente (de inrichtende macht).
Ik bel naar het gemeentehuis om navraag te doen waarom (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Gevimmo

Dinsdag 9 januari 2018
Augusta Verdonck en Valère Gaethofs, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Gevimmo opgericht met zetel aan de Kastanjestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het huren en verhuren, de aan- en verkoop van roerende goederen en het toestaan van leningen en kredietopeningen.

Gerarda Wuyts overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Gerarda Wuyts overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Gerarda Wuyts overleden, de weduwe van Pierre Van Vlierden. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Jules Baeten overleden

Maandag 8 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Jules Baeten overledenZaterdag is de uit Houthalen afkomstige Jules Baeten overleden, de weduwnaar van Yvonne Maesen. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in aula 't Sant in Hechtel.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Helson wint van Melo Zonhoven

Zondag 7 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Helson wint van Melo ZonhovenHelson Helchteren heeft vanmiddag met 1-2 gewonnen op het veld van Melo Zonhoven. Helson blijft aan de leiding met vier punten voorsprong op Bree-Beek en vijf punten op Herkol. Eendracht Houthalen heeft met 0-4 verloren van SK Heusden 06 en staat vijftiende in de stand met 8 punten uit 17 wedstrijden.
Lieve Put en Michaël Soons, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de vennootschap onder firma (VOF) Thuisverpleging Lieve Put opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Windmolenstraat.

Park Houthalen- W. Koersel 0-0

Zaterdag 6 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen- W. Koersel 0-0Park Houthalen heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen W. Koersel. Park Houthalen staat vijftiende in de stand met 8 punten uit 15 wedstrijden.

Resten wietplantage gedumpt

Vrijdag 5 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Resten wietplantage gedumptAan een leegstaand pand in de Herenstraat in Genk zijn door onbekenden restanten van een cannabisplantage gedumpt. De politie vond er een aantal zakken teelaarde, isolatiemateriaal en groeibevorderende producten De technische dienst van de stad Genk ruimde het afval op.

Nieuwe vennootschap: VD Solutions

Vrijdag 5 januari 2018
Dante en Yana Verbiest, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de gewone commanditaire vennootschap VD Solutions opgericht met zetel aan de Breughelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie; stukadoorswerk, vervaardiging van stortklaar beton én isolatiewerkzaamheden.

Basketbal: Houthalen-Tongeren 98-67

Donderdag 4 januari 2018
In het basketbal heeft Houthalen Tongeren verslagen met 98-67. Quarters: 27-20, 24-18 (56-38), 23-16 (79-54)

Nieuwe bvba: Belned

Donderdag 4 januari 2018
Belned: dat is de naam van de nieuwe bvba met zetel in Centrum-Zuid, met als handelsnaam AD Products. Het gaat onder meer om een groot- en kleinhandel in bouwproducten, bouwmaterialen, grondstoffen, cement- en betonproducten en materialen, alsmede in ijzerwaren, verf en glas. Oprichters zijn drie Nederlandse besloten vennootschappen.
Houthalen-Helchteren - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

Pizzakoerier overvallen

Donderdag 4 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Pizzakoerier overvallenGisterenavond is een pizzakoerier van een Genkse pizzeria overvallen. De verdachten konden ontkomen. Het slachtoffer raakte niet gewond. Rond 19.10 uur leverde een 18-jarige pizzakoerier een bestelling af in de Molenstraat in Genk. Hij werd buiten aan de woning benaderd door twee onbekende personen. Na een kleine schermutseling nam het duo zijn geld af en vluchtte weg. De verdachten namen ook enkele pizza’s mee.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.
Uit de garage van een woning aan de Varenstraat zijn een grasmaaier en een heggenschaar gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Vijf woninginbraken

Maandag 1 januari 2018
In Zonhoven zijn afgelopen weekend vijf woninginbraken gepleegd. De daders die huizen uitkozen in de Vogelzangstraat, de Raafsstraat en de Drij Dreven maakten geld en juwelen buit.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Houthalen-Helchteren - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen