Het overige nieuws

Jobs weg bij Nitto

Zaterdag 30 juni 2018
Bij het bedrijf Nitto in Genk verdwijnen tegen eind april volgend jaar jobs: 25 vaste en 25 tijdelijke. Bij Nitto werken 670 mensen. Het bedrijf maakt industriële kleefband. Drie verouderde productielijnen zouden gesloten worden en de productie wordt overgeheveld naar Japan.

Loting voor Beker van België

Vrijdag 29 juni 2018
Vandaag werd in Brussel geloot voor de Beker van België voetbal 2018-2019. Voor de ploegen uit onze regio zijn dit de wedstrijden van eerste speeldag (weekend 28/29 juli): FC Helson-Lentezon Beerse; KFC Hamont-GS Bree-Beek; FC Hechtel-FC Opitter; Paal/Tervant-Sint-Lenaerts; Witgoor Dessel-KVK Beringen; Esperanza Pelt-KFC Lille; KESK Leopoldsburg-SV Herkol.

Blijven glijden in het peloton

Vrijdag 29 juni 2018
In het midden van een peloton ervaren wielrenners slechts 5 tot 10 procent van de luchtweerstand die ze hebben als ze alléén fietsen. Dat is ongeveer 10 keer zo weinig als eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit berekeningen en windtunnelonderzoek bij een peloton van 121 wielrenners door de TU Eindhoven, KU Leuven, softwarebedrijf ANSYS en supercomputers van CRAY. De resultaten kunnen verklaren waarom zo weinig ontsnappingen in wielerkoersen succesvol zijn: de rekenmodellen van wielerteams (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Nieuwe Kuilenweg in Genk hebben onbekenden meerdere banden van 13 auto's stuk gestoken. De feiten zijn vanochtend vastgesteld.
In juli en augustus houden redders van 10 tot 18 uur een oogje in het zeil aan de Plas. Als er geen redders aanwezig zijn of de groene vlag niet uithangt, mag je niet zwemmen!
Burgemeester Alain Yzermans voert de Sp.a-Groen-Plus lijst aan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De tweede plaats is voor onafhankelijke kandidate Lieve Wouters. Twee derde van de kandidaten op de lijst is nieuw.

Dood onder bestelwagen

Donderdag 28 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Dood onder bestelwagenVanavond is een tachtiger uit Zolder omgekomen toen hij bij het oversteken van de rijbaan door een bestelwagen werd gegrepen. Het ongeval gebeurde in de Stationsstraat in Zolder.

WK: Engeland-België 0-1

Donderdag 28 juni 2018
Houthalen-Helchteren - WK: Engeland-België 0-1ZoomBelgië heeft vanavond met 0-1 van Engeland gewonnen. Adnan Januzaj scoorde. België is groepswinnaar en komt maandag tegen Japan uit in de achtste finale.

Isotech Isolatie failliet

Donderdag 28 juni 2018
De rechtbank van Koophandel heeft Isotech Isolatie uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 28 juli ingediend worden.

Zeven jaar voor moordpoging

Donderdag 28 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Zeven jaar voor moordpogingDe rechtbank heeft een 19-jarige Genkenaar tot 7 jaar celstraf veroordeeld voor moordpoging op zijn ex-lief. De feiten dateren van ruim twee jaar geleden. De jongeman had haar proberen te wurgen en bracht haar een messteek toe. (PG)

Jozef Vlems overleden

Donderdag 28 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Jozef Vlems overledenMaandag is de uit Lommel afkomstige Jozef Vlems overleden, de levensgezel van Rose Marie Lavreysen. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.

Café zonder bier

Donderdag 28 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - Café zonder bierSamen supporteren voor je land, het schept een band.
We zijn op het WK van ’94 met zo’n 250 fans in een gecharterd vliegtuig naar de States gekomen en iedereen kent intussen iedereen. We komen aan in Washington voor de laatste groepsmatch en het is heet. Dus -we zijn uiteindelijk Belgen - haast iedereen zich naar de bar en bestelt een pintje. Dat zijn er dan wel ongeveer 250 in 1 keer. Dat hadden ze daar nog nooit meegemaakt. Na een half uur moet de tapper van dienst melden dat het bier op (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing op Westerring

Woensdag 27 juni 2018
Vanavond zijn er twee gewonden gevallen bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto op de Westerring in Genk. Omdat de brandstoftank van een van de voertuigen door de aanrijding begon te lekken moest de brandweer de brandstof op de rijbaan neutraliseren.

Nieuwe bvba: BITEC Services

Woensdag 27 juni 2018
Pieter Beerten uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba BITEC Services opgericht met zetel aan de Broekstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het hosten van websites en het aanbieden van ICT-dienstverlening.

Inbrekers op pad

Woensdag 27 juni 2018
In twee woningen in Maasveld en in de Keverstraat werd vanochtend een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er de haal met geld en bankkaarten. In de Binnenvaartstraat werd deze namiddag ingebroken in een caravan. Er verdween geld.
Houthalen-Helchteren - Oproep: zuinig omspringen met waterZoomNaar aanleiding van de droge en warme periode roept gouverneur Reynders de Limburgers op zuinig om te springen met drinkwater en niet te roken in natuurgebieden. Ook roept hij op om kwetsbare groepen zoals (vereenzaamde) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen en te verzekeren dat zij de nodige zorgen krijgen.
Vanavond is in de Sportlaan in Genk een bestelwagen tegen een boom gereden. De zwaargewonde chauffeur zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden.

Auto tegen boom op Oosterring

Dinsdag 26 juni 2018
Deze voormiddag rond 9.50 uur belandde een auto tegen een boom op de Oosterring in Genk. Carmelo G. (71) uit Genk raakte daarbij gewond.
In een winkel aan de Hasseltweg in Genk maakten onbekenden vier hogedrukreinigers buit. De diefstal werd gisterennamiddag gepleegd.

Woninginbraak in Varenstraat

Dinsdag 26 juni 2018
Onbekenden verschaften zich toegang tot een woning aan de Varenstraat in Houthalen-Helchteren. Er is een portefeuille gestolen.

Op de vlucht voor politie

Dinsdag 26 juni 2018
Een 26-jarige automobilist uit Genk sloeg op de vlucht op de Bevertseweg in Zutendaal toen de politie hem wilde controleren. Na een korte achtervolging stopte de wagen in de Boeneveldstraat. Een passagier liep meteen weg en kon ontkomen. De bestuurder werd wel gearresteerd. In de wagen vond de politie een aanzienlijke hoeveelheid drugs en een verboden wapen. Ook in de woning van de man, in de Ceintuurlaan in Genk, werden drugs aangetroffen. De twintiger is voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

Brandgevaar in de natuur

Dinsdag 26 juni 2018
Het is droog, ook in de natuur. Omdat er nu echt een verhoogd risico is op brand, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos code oranje afgekondigd in Limburg. De boswachters en de brandweer zijn extra waakzaam.

Nelly Brebels overleden

Dinsdag 26 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Nelly Brebels overledenVrijdag is Nelly Brebels overleden. Zij was 84 jaar en wordt donderdag begraven op de begraafplaats Boseinde in Neerpelt. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Zware bedrijfsbrand

Dinsdag 26 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Zware bedrijfsbrandAan de Industrieweg op industrieterrein Bokt in Peer is vanmorgen even voor 7 uur brand uitgebroken in de Peerse Bandencentrale. Die ging gepaard met een zware rookontwikkeling. Er deden zich ook enkele ontploffingen voor. Aan omwonenden werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. De brand verwoestte uiteindelijk vier gebouwen. Er werd bluswater aangevoerd vanuit heel Limburg. Het parket Limburg heeft een onderzoek bevolen naar de brandoorzaak.

'O, wat zijn die kezen stil'

Dinsdag 26 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - 'O, wat zijn die kezen stil'België-Nederland op het WK van 1994 wordt gespeeld in de Citrus Bowl, een stadion dat plaats biedt aan zo’n 65.000 toeschouwers. De Nederlanders hebben zowat driekwart van het stadion ingepalmd, het kleurt helemaal oranje. Wij hebben de slechtste plaatsen, in de bovenste ring, zo ongeveer ter hoogte van de hoekschopvlag. Maar we amuseren ons, ‘wij’ hadden de eerste match al gewonnen en tegen Nederland scoort Philippe Albert na iets meer dan een uur. Ons vak ontploft. Winnen op een WK is (…) Het hele nieuwsbericht

Even aan de vogels denken

Maandag 25 juni 2018
En hebt u al aan de vogels gedacht, nu het weer zo warm en droog begint te worden? Een schaal met water in de tuin of op het terras kan hen helpen!

Programma pvda voorgesteld

Maandag 25 juni 2018
Verkiezingen Beringen
Gisteren stelde de pvda tijdens een verkiezingsbrunch in het Casino zijn kandidaten en zijn programma voor aan het publiek. Kathleen Blockx vertelde dat het programma tot stand kwam door een deur-aan-deur-enquête bij 328 mensen. Hieruit bleek dat het thema 'gezondheid en milieu' de absolute topper was. Vandaar ook dat heel veel ondervraagden instemden met het voorstel om een groot gezondheidsonderzoek te organiseren, uit te voeren door de huisartsen en een universiteit, dat peilt naar het (…) Het hele nieuwsbericht

Blues Peer nadert!

Maandag 25 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Blues Peer nadert!ZoomNog een kleine drie weken slapen en dan is Blues Peer er weer! Met tal van grote namen op de affiche! De presentatie zal ook in veilige handen zijn van Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De volledige line-up en time schedule van de optredende bands is nu beschikbaar op de website. (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Claes overleden

Zondag 24 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Lisette Claes overledenVandaag is de uit Houthalen afkomstige Lisette Claes overleden, de weduwe van Horst van Diest en de levensgezellin van Augustin Boons. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Go West 1994

Zondag 24 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - Go West 1994Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is me wat dit jaar, met die eikenprocessierupsen. Nog nooit, bij ons weten, was de hinder zo groot. Een Nederlands deskundige, Silvia Hellingman, heeft nu ontdekt dat die rupsen zich ook kunnen ingraven zodat preventief spuiten tegen hen niet helpt. "Volledig uitroeien van de rupsen is onmogelijk, zij horen nu bij de Nederlandse natuur," zegt ze. "Stimulering van natuurlijke vijanden zal een onontbeerlijke noodzaak zijn in het beheer van de eikenprocessierups in de toekomst." Een intrigerend verhaal op Nature Today vandaag, maar blij word je er niet van.

België verslaat Tunesië: 5-2

Zaterdag 23 juni 2018
Houthalen-Helchteren - België verslaat Tunesië: 5-2ZoomIn het stadion van Spartak Moskou heeft België deze namiddag in het WK voetbal Tunesië verslagen: 5-2. De Belgische doelpunten werden gescoord door Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) en Michy Batshuayi. En dan hebben we het nog niet over de vele doelkànsen gehad.

Plassen verboden

Zaterdag 23 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Houthalen-Helchteren - Plassen verboden
Tijdens het WK voetbal presenteren we u een column van Sporza-sportverslaggever Gert Gommé uit Beringen.

Ik was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en (…) Het hele nieuwsbericht

Edwin Metten overleden

Zaterdag 23 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Edwin Metten overledenOp 19 juni overleed Edwin Metten. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Meer controles op 'seksparking'

Donderdag 21 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Meer controles op 'seksparking'Er komen meer controles op en rond de beruchte 'seksparking' P69, vlakbij het circuit van Zolder. De parking is niet alleen in trek bij mensen op zoek naar seks maar ook bij drugshandelaars en -gebruikers. Voor de controles zullen onder andere ruiters van de federale politie en fietspatrouilles ingezet worden.

Nieuwe bvba: M & M-Care

Donderdag 21 juni 2018
M & M-Care: dat is de naam van de bvba die door Kurt De Backer uit Houthalen-Helchteren werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer verpleging op consultatie en aan huis van alle mensen die permanente of tijdelijke verzorging nodig hebben. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Spechtstraat in Houthalen-Helchteren.

Nieuwe bvba: FFK

Donderdag 21 juni 2018
Fatmanur Karaduman uit Heusden-Zolder heeft de bvba FFK opgericht met zetel aan de Lillo Steenweg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer holding- en managementactiviteiten.

Diefstal in Canadastraat

Donderdag 21 juni 2018
Aan een woning in de Canadastraat is een fiets gestolen. Dat gebeurde deze namiddag.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Planckendael...Zoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Hond in beslag genomen

Woensdag 20 juni 2018
Aan een woning op de Grotewinkelstraat in Genk is gisterennamiddag een hond in beslag genomen. De pitbull had een golden retriever van de buren aangevallen en gebeten. De golden retriever raakte daarbij lichtgewond.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

Albertine Massotte overleden

Woensdag 20 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Albertine Massotte overledenOp 15 juni overleed de uit Houthalen afkomstige Albertine Massotte, de echtgenote van Armand Geraerts. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Beyne in Heusden-Centrum.

André Sikosek overleden

Woensdag 20 juni 2018
Houthalen-Helchteren - André Sikosek overledenZaterdag is André Sikosek overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Nieuwe bvba: GP & ST

Dinsdag 19 juni 2018
Selcuk Tekin uit Beverlo en Giovanni Pignanelli uit Genk hebben de bvba GP & ST opgericht met zetel aan de Kelchterhoefstraat in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer catering en traiteurservice, advies op het vlak van public relations en communicatie, de uitbating van een pakjesdienst en vloer- en tegelwerken.

Zware brand in schroothandel

Dinsdag 19 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Zware brand in schroothandel
Vanmiddag is een zware brand uitgebroken in schroothandel Stelimet op het industrieterrein aan het Albertkanaal in Genk. Dat zorgt  voor grote rookontwikkeling. Alle Limburgse brandweerkorpsen zijn opgeroepen om bluswater aan te voeren. Het is niet de eerste keer dat het bij Stelimet brandt.
Houthalen-Helchteren - WK voetbal: België wint met 3-0ZoomBelgië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Jeannine Motowidlo overleden

Maandag 18 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Jeannine Motowidlo overledenVrijdag is Jeannine Motowidlo overleden, de echtgenote van Tony Baerts. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).
Morgennamiddag wordt in café Centrum in de Tulpenstraat de woning Mahoniestraat 6 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 05a76ca.

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Vluchtelingen in ValenciaZoomJe zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.

Café kort en klein geslagen

Zondag 17 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Café kort en klein geslagenEen groep gemaskerde mannen heeft gisteravond zware schade toegebracht aan een café in de Keinkesstraat in Kolderbos (Genk). Ze kwamen er te voet aan en sloegen met baseballknuppels en andere voorwerpen ramen en inboedel stuk. Eén van de aanwezige klanten raakte gewond. De politie pakte twee verdachten op, maar die werden later weer vrijgelaten. In het café bleven meerdere voorwerpen achter waarmee de vernielingen aangebracht werden: onder meer een uitschuifbare wapenstok, een gebroken (…) Het hele nieuwsbericht
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Zo klein, zo hulpeloosZoomEen vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Expo 'Dit zien wij'

Zaterdag 16 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Expo 'Dit zien wij'ZoomIn het Casino van Beringen werd gisterenavond de Expo 'Dit Zien Wij' geopend. In die expo worden 44 foto’s uit de Eerste Wereldoorlog geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s van bijzondere plekken in Limburg. Indrukwekkende foto’s op groot formaat elk met hun verhaal. 44 oude verhalen en 44 nieuwe verhalen ingesproken door Vik Dewachter, Herman Dewinné en Friedle Lesage. In de expo ontdek je ook het verhaal achter de Duitse negatieven: een bijzondere collectie van haarscherpe (…) Het hele nieuwsbericht

Leentje Roelofs overleden

Zaterdag 16 juni 2018
Op 7 juni overleed in Helchteren de uit Bocholt afkomstige Leentje Roelofs, de weduwe van Guido Walbers. Zij was 82 jaar. Afscheid in intieme familiekring.

Banken 's nachts op slot

Vrijdag 15 juni 2018
Bankkantoren waarin zich geldautomaten bevinden, zullen de komende tijd 's nachts, vanaf 23 uur, worden afgesloten. Dat is beslist na een reeks van plofkraken, verspreid over het land. Concreet zullen de kantoren van KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius en bpost 's nachts afgesloten worden. Wie 's nachts geld wil afhalen, zal dat moeten doen bij automaten die zich buiten het gebouw bevinden.
In een tuinhuis op de Eikelbosstraat is vandaag een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met twee fietsen, tuingereedschap en enkele autobanden.

Botsing op Koolmijnlaan

Donderdag 14 juni 2018
Op de Koolmijnlaan zijn donderdagavond rond 17.30 uur twee auto's gebotst. Göksel G. (40) uit Beringen en Mohamed B. (40) uit Houthalen-Helchteren liepen daarbij lichte verwondingen op.
Het provinciebestuur wil dat mensen met nood aan zorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving en dicht bij de voorzieningen wonen. Met een provinciaal reglement wil ze de realisatie van kleinschalige woon-zorgprojecten financieel ondersteunen. Volgens dit reglement kunnen initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid uit de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid of integrale jeugdhulp een investeringssubsidie verkrijgen voor de realisatie van betaalbare (…) Het hele nieuwsbericht

Duo overvalt krantenwinkel

Donderdag 14 juni 2018
Twee gemaskerde en gewapende daders hebben vanmorgen rond 7 uur een overval gepleegd op een krantenwinkel aan de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. Zij gingen er met de inhoud van de kassa vandoor.

Leve de Grote poppenrover

Donderdag 14 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Leve de Grote poppenroverZoomDe hinder die de eikenprocessierupsen dit jaar opleveren is erg groot. Door ons gecontacteerde huisartsen hebben dagelijks te maken met vele patiënten die verschrikkelijk last hebben van jeuk, veroorzaakt door de brandhaartjes van die rups. Het heeft allemaal te maken met de warmte van de voorbije weken, zeggen deskundigen. Door het aanhoudend warme weer en de snelle ontwikkeling van de rupsen lijkt de preventieve bespuiting minder effectief te zijn geweest. Een bijkomend probleem als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

'Detoxen' werkt niet

Donderdag 14 juni 2018
Vandaag gelezen
"Gelukkig heeft iemand met een functionerende lever, nieren en spijsvertering geen hulp nodig bij het verwijderen van gifstoffen. De meeste worden binnen enkele uren afgebroken of uitgescheiden. Er is geen enkel hard bewijs dat sapjes, smoothies of elektrische apparaten dat proces ook maar een beetje beïnvloeden."
Anthony Warner in de nieuwsbrief van New Scientist

11,3 miljoen inwoners

Donderdag 14 juni 2018
Op 1 januari 2018 telde België 11.376.070 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Van die 11,3 miljoen is 51% (of 5.778.164 in absolute cijfers) vrouw, en 49% (of 5.597.906) man. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 53.982 personen of 0,50%. Dat groeicijfer ligt volledig in de lijn met de groei van de afgelopen jaren, die ook telkens rond een half procent schommelde.
Twee demografische factoren zorgen (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Gijbels overleden

Donderdag 14 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Michel Gijbels overledenDinsdag is Michel Gijbels overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Maex. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lillo-Houthalen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Nieuwe wetgeving op gebruik van bewakingscamera'sZoomSinds 25 mei is er een wijziging met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's van kracht. Voortaan moet je je bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten, ongeacht of je een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van je woning, in een supermarkt of zelfs op een industriële site. Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's die aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Nu moeten (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Het onduidelijke resultaat van de Singapore-topZoomWelke afspraken zijn er nu in Singapore eigenlijk gemaakt door Kim Jong-un en president Trump? Ook Fobie vraagt zich af of de vredesblokjes uiteindelijk juist gelegd werden...
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) gaat starten met een opleidingscentrum voor reddingshonden. Het centrum zal het eerste zijn in Limburg en komt op de terreinen van de Provinciale Veiligheidsschool in Genk.

Daar zijn de muggen

Woensdag 13 juni 2018
Het mooie weer van de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug, meldt "Nature Today". "De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn, bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. (...)  Als de temperatuur dit jaar verder normaal blijft dan kunnen we dit jaar minimaal 1 extra generatie muggen hebben."

Jos Ceelen overleden

Woensdag 13 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Jos Ceelen overledenZondag is Jos Ceelen overleden, de weduwnaar van Jeanne Van Vlierden. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Fin Jehoul overleden

Dinsdag 12 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Fin Jehoul overleden
Gisteren is de uit Helchteren afkomstige Fin Jehoul overleden, de weduwe van Hubert Niesen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula Omega in Peer. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Jaeken.

 

Maurice Schillebeeks overleden

Dinsdag 12 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Maurice Schillebeeks overledenVrijdag overleed de uit Houthalen afkomstige Maurice Schillebeeks, de echtgenoot van Martha Vanrusselt. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Steeds meer leerlingen worden betrapt met drugs op school. Onze provincie staat zelfs op een trieste eerste plaats in België wat het bezit van drugs betreft. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 60 pv's opgesteld, vooral in middelbare scholen.
Houthalen-Helchteren - Vijftiger randt twee minderjarigen aan37 maanden cel: dat is de straf die het Openbaar Ministerie vandaag vorderde tegen een vijftiger uit Heusden-Zolder die ervan verdacht wordt twee minderjarigen te hebben aangerand in de familiale sfeer. De feiten dateren uit 2000 en 2017. Zijn advocaat pleitte voor een straf met uitstel. De rechter nam de zaak in beraad voor vonnis op latere datum. (PG)

Lies Jordens beste stagiaire

Zondag 10 juni 2018
Uit 150 genomineerden werden Lies Jordens (Technische School Don Bosco Helchteren) en Assia Tiane (UHasselt) verkozen tot beste stagiairs. Lies liep stage bij Fraiponts Metaalbewerking en werd verkozen tot beste stagiaire secundair onderwijs en Assia die haar stage liep bij Biomed is verkozen tot beste stagiaire hoger onderwijs. De StageAwards werden uitgereikt door de provincie Limburg en VOKA-Kvk Limburg.

Fikse daling werkloosheid

Zondag 10 juni 2018
Sinds de sluiting van Ford Genk is de werkloosheidsgraad in Limburg gedaald met 33 procent. Limburg doet het al een jaar beter dan het Vlaamse gemiddelde.
Lino Weytjens en Tiziana Proietti, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba The Factor Company opgericht met zetel aan de Kerkmansstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van extracten van natuurlijke aromatische producten en detailhandel in elektrische huishoudapparaten.
Vorig jaar is het geboortecijfer gedaald met 2,2 procent. Een daling die zich voordoet in alle Vlaamse provincies. De daling is het grootst in West-Vlaanderen (-4,5 procent) en in Limburg (-3,8 procent). In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 5.000 kinderen minder geboren. De gegevens werden bekendgemaakt door Kind en Gezin.
In 2017 werden 95 aanvragen ingediend om Limburgse ideeën, producten of diensten te beschermen met een Europees patent. Dit is een daling ten opzichte van de voorbije jaren. In 2016 werden er nog 117 aanvragen gedaan. Voka – Kamer van Koophandel wil met SALVO (het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde) bedrijven ondersteunen om deze negatieve trend te breken.

PPSEU.Be failliet

Donderdag 7 juni 2018
De rechtbank van Koophandel heeft de bvba PPSEU.Be, gevestigd in Centrum-Zuid in Houthalen, failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen ingediend worden via Regsol.

Diefstal uit garage

Donderdag 7 juni 2018
Uit de garage van een woning op de Hoolvenstraat is een fiets gestolen. De diefstal is deze namiddag vastgesteld.

Winkeldief ingerekend

Donderdag 7 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Winkeldief ingerekendEen 49-jarige Genkenaar is gisterenavond rond 18.20uur  betrapt op een winkeldiefstal in een supermarkt op de Watergrasstraat in Genk. De man duwde een medewerker aan de kant toen deze probeerde hem staande te houden. Daarna sloeg hij op de vlucht en hij verstopte zijn buit in een steegje ter hoogte van de Onafhankelijkheidslaan. De politie kon de man even later aantreffen in de Stalenstraat. In het steegje werd een boodschappentas met een dertigtal pakjes koffie teruggevonden. De Genkenaar werd (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, bij de Voetbalbond...Zoom                                                                             Cartoon: Fobie

Gertruda Leopold overleden

Woensdag 6 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Gertruda Leopold overledenGisteren is Gertruda Leopold overleden. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Wittere en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Schooluniform afgeschaft

Dinsdag 5 juni 2018
In de middelbare school Don Bosco in Genk wordt het schooluniform afgeschaft. Vanaf 1 september dus geen geruite rokken of blauwe broeken meer met een wit of blauw shirt erop. Na een rondvraag bij leerlingen, ouders en leerkrachten bleek dat de meesten het uniform weg willen.
Deze voormiddag brak brand uit in een appartement aan de Calvariestraat in Genk. Als gevolg van de brand is de flat tijdelijk onbewoonbaar. De brandoorzaak is nog niet gekend.

Agenten gewond bij controle

Dinsdag 5 juni 2018
Tijdens een verkeerscontrole in Heusden-Zolder is een automobilist die zijn zelfbeheersing verloor deze voormiddag slaags geraakt met twee agenten. De agenten raakten gewond. Eén van hen hield er een gebroken vinger aan over.

Achterstallige boetes geïnd

Maandag 4 juni 2018
Bij een actie in Heusden-Zolder is voor 14.000 euro aan achterstallige boetes geïnd. Twee autobestuurders konden niet betalen. Hun voertuig werd getakeld. Tijdens de actie vloog ook een drugsdealer tegen de lamp. Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
In Limburg vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 13 verkeerdoden. Dat zijn er 3 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daarentegen daalde met  20 procent.
Op de Weststraat in Genk kwam het vanochtend rond 3.40 uur tot een vechtpartij. Een 38-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Genk, werden geslagen door enkele mannen en raakten daarbij lichtgewond. De politie arresteerde vier mannen van wie er drie betrokken waren bij de feiten. Zij verschijnen binnenkort voor de rechter in het kader van de snelrechtprocedure.

Guido Poelmans overleden

Zaterdag 2 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Guido Poelmans overledenMaandag overleed Guido Poelmans, de echtgenoot van Annemie Tempo. Hij was 61 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Van fietsen en zaklampen

Vrijdag 1 juni 2018
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Van fietsen en zaklampen“Het was een zaligheid om met de nieuwe elektrische fiets te rijden”, liet hij weten aan de fietsenhandel waar hij net zijn Speed Pedelec kocht. Hij had hem aangeschaft om van Geel naar zijn werk in Antwerpen te rijden. De fiets gaf ondersteuning tot 45 km per uur en hij kon met zijn batterij van 722 wattuur afstanden aan van 100 km. De actieradius was wel zeer moeilijk in te schatten en afhankelijk van het terrein, had de verkoper er aan toegevoegd.
Een maand later was de fietser minder (…) Het hele nieuwsbericht

Maya Piraat neemt wraak

Vrijdag 1 juni 2018
Houthalen-Helchteren - Maya Piraat neemt wraakZoomGreenpeace gebruikte enkele dagen geleden het figuurtje van Maya de bij voor een actie tegen Studio 100. Maar Maya neemt wraak! zegt Fobie met deze tekening.
Vanaf zondag 10 juni vertrekken de treinen met alle deuren gesloten. Deze aangepaste vertrekprocedure moet zowel de veiligheid van de reizigers als die van de treinbegeleiders verhogen. Momenteel sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt, wat bij de reizigers soms voor verwarring zorgt en bijgevolg ook voor potentieel gevaarlijke situaties.
Voortaan sluit de treinbegeleider onmiddellijk de laatste deur zodra hij gecontroleerd heeft dat iedereen veilig is opgestapt en hij het vertreksein heeft gegeven. Het risico dat reizigers dan nog kunnen opstappen net op het moment dat de trein in beweging komt, is daarmee uitgesloten. Vorig jaar leidden de conflicten die daarmee gepaard gingen tot een aanzienlijk aantal gevallen van agressie, zegt de NMBS.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen