Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Geen promotie voor Park HouthalenIn de interprovinciale eindronde heeft Park Houthalen vanavond thuis met 0-2 verloren van Racing Mechelen. Daarmee is de promotiedroom van Park Houthalen voorbij.Park eindigt tweede in zijn poule.

Chalet uitgebrand

Donderdag 31 mei 2018
Gisterenochtend rond 1.30 uur heeft op het domein Kattevennen in Genk een chalet naast de skipiste vuur gevat. De brandweer kwam snel ter plaatse en kreeg het vuur onder controle, maar de chalet ging wel volledig in de vlammen op. De bewoner kon zichzelf tijdig in veiligheid brengen en raakte niet gewond. Uit het nabijgelegen BLOSO-gebouw zijn een 100-tal kinderen preventief geëvacueerd. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Houthalen-Helchteren - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Zoals elk jaar schort Defensie de nachtvluchten met F-16's op tijdens de examenperiode van juni en de grote vakantie. Overdag, tussen 8 en 17.30 uur, vinden er wel nog oefenvluchten plaats.
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)

Nieuwe bvba: Auto Nieuw

Dinsdag 29 mei 2018
Pol Neyrinck en Calogero Cimino, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba Auto Nieuw opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Essenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een garage en de im- en export van voertuigen.

Toine Winters overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Toine Winters overledenZondag is Toine Winters overleden, de echtgenoot van Mia Moons. Hij was 66 jaar. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Jozefa Grudnik overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Jozefa Grudnik overledenZondag is Jozefa Grudnik overleden, de weduwe van Nicola D'Angelo. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Houthalen-Helchteren - Bernadette Van Vlierden overledenVrijdag is Bernadette Van Vlierden overleden, de echtgenote van Johan Van Bree. Zij was 71 jaar en wordt  woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Park speelt gelijk in AalterPark Houthalen heeft vandaag in de interprovinciale eindronde 3-3 gelijk gespeeld op het veld van KVE Aalter. Donderdag speelt Park thuis voor groepswinst tegen KRC Mechelen.
Fietser Gerald M. (64) uit Houthalen-Helchteren raakte op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt lichtgewond bij een aanrijding met een andere fietser. Het ongeval gebeurde gistermiddag rond 12 uur.

Fietser (26) zwaargewond

Zondag 27 mei 2018
Op het fietsroutenetwerk aan de Nijverheidslaan in Opglabbeek kwam het zaterdagvoormiddag rond 11.10 uur tot een aanrijding tussen twee fietsers. Dries S. (26) uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij zwaargewond.
Verkiezingen Beringen
Hilde Schuurmans uit Neerpelt trekt bij de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober de lijst van Groen in het kiesdistrict Maaseik. Dat is vandaag bekendgemaakt in Bokrijk. Hilde is huisvrouw en penningmeester van Groen Limburg.

Jan Poelmans overleden

Zaterdag 26 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Jan Poelmans overledenOp 21 mei overleed de uit Houthalen afkomstige Jan Poelmans, de weduwnaar van Cecile Bielen en de levenspartner van José Vandepaar. Hij was 84 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats in Zonhoven.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.

Nieuwe bvba: Luxterior

Vrijdag 25 mei 2018
Lieve Raeymaekers uit Houthalen-Helchteren heeft de bva Luxterior opgericht met zetel aan de Rafnusstraat in Houthalen-Helchteren.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer import en export van half-afgewerkte en afgewerkte houtproducten zoals vloeren, deuren en ramen én groot- en kleinhandel in meubelen.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info
Van 28 mei tot 1 juni houdt de Information Operations Group (Info Ops Gp)  van Defensie voor het eerst in Vlaanderen haar jaarlijkse grote oefening, "Nightwing". Dat gebeurt in Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Peer, Zonhoven en Maaseik in nauwe samenwerking met de plaatselijke autoriteiten, hulpdiensten en de plaatselijke bevolking. Info Ops Gp is een militaire eenheid uit Heverlee met als kerntaak "Winning Hearts and Minds" van de plaatselijke bevolking bij buitenlandse (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Park klopt LiedekerkeIn de interprovinciale eindronde met het oog op promotie naar derde amateurliga heeft Park Houthalen thuis Liedekerke geklopt met 3-2. Voor Park scoorden Grossi (2) en De Man. Zondag maakt Park Houthalen de verplaatsing naar Aalter.
Zaterdag 26 en zondag 27 mei treden de Genkse veiligheidsdiensten gezamenlijk naar buiten. Politie CARMA en brandweerzone Oost-Limburg houden opendeurdagen in hun Genkse kazernes, waar je rondleidingen en demonstraties kan beleven. Ook in het centrum van Genk zal het één en ander te zien zijn. Wie alle veiligheidsdiensten wil bezoeken, kan op drie locaties terecht. Bij de Genkse post van Brandweerzone Oost-Limburg en in het Genkse hoofdcommissariaat van Politie CARMA worden deuren en poorten (…) Het hele nieuwsbericht

Harrie Willekens overleden

Donderdag 24 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Harrie Willekens overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige Harrie Willekens overleden, de echtgenoot van Liza Schepers. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Mèneke Smeets overleden

Donderdag 24 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Mèneke Smeets overledenZondag is de uit Houthalen afkomstige Mèneke Smeets overleden, de weduwe van Norbert Lambrechts. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag in Zutendaal begraven, na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in uitvaartcentrum Lantmeesters-Geyskens in Genk.
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Houthalen VV verliestIn de eindronde van vierde provinciale heeft Houthalen VV thuis verloren van Sp. Aalst. Uitslag: 1-2. Voor Houthalen VV scoorde Braille.
Morgennamiddag wordt in brasserie De Noordkant in Helchteren de woning gelegen De Leemskuilen 3 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 05a58ca.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Albert Lathouwers overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Albert Lathouwers overledenVrijdag is Albert Lathouwers overleden, de echtgenoot van Louisa Sperti. Hij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Eindronde: winst voor Houthalen VVIn de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Houthalen VV gewonnen in Wiemismeer. Uitslag: 0-3.

Fietsster (68) zwaargewond

Maandag 21 mei 2018
Op het Sint-Trudoplein in Helchteren kwam het gisterenmiddag rond 12 uur tot een aanrijding tussen een auto en een fietsster. Philomene K. (68) uit de gemeente werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Rocco Turco overleden

Zaterdag 19 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Rocco Turco overledenOp 12 mei overleed Rocco Turco, de echtgenoot van Marleen Lamote. Hij was 65 jaar. Het afscheid vond donderdag plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Nieuwe bvba: Z-Investments

Zaterdag 19 mei 2018
Rachid Zaghbi uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Z-Investments opgericht met zetel aan de Kiezelweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in nieuwe en gebruikte auto's, ambulances, bestelwagens, terreinwagens, autobussen, motorhomes en kampeerwagens.

Leentje Maes overleden

Zaterdag 19 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Leentje Maes overledenDinsdag is Leentje Maes overleden, de weduwe van Jan Meyers. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Stulens weg bij Kreasa

Vrijdag 18 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Stulens weg bij KreasaJochen Stulens trekt de deur achter zich dicht bij Kreasa Houthalen. De handballer die eerder onder meer uitkwam voor Neerpelt verdedigt komend seizoen de kleuren van Sasja.

Inbraak in loods

Vrijdag 18 mei 2018
In een loods aan de Berkenlaan is gisteren een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met verschillende werkmaterialen.

Autobanden stukgestoken

Vrijdag 18 mei 2018
Aan het kruispunt van de Nieuwe Kuilenweg en de Kleine Hostartstraat in Genk hebben vandalen één of meerdere banden van een vijftal wagens stuk gestoken. De feiten zijn vanochtend vastgesteld.

Eindronde: Park speelt gelijk

Donderdag 17 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Park speelt gelijkIn de interprovinciale eindronde heeft Park Houthalen gelijk gespeeld in Wielsbeke. Uitslag: 1-1. Voor Park scoorde De Man.
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Diefstal in tuinhuis

Donderdag 17 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Diefstal in tuinhuisUit een tuinhuis in de Palmenstraat zijn een zaag, een radio en een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Café in brand gestoken

Donderdag 17 mei 2018
Gisterenvoormiddag rond 9.30 uur brak brand uit in een café op de Keinkesstraat in Genk. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Niemand raakte gewond. De beschadigingen in het café zijn aanzienlijk. Het gerechtelijk labo en een branddeskundige zijn tter plaatse geweest en stelden vast dat de brand aangestoken werd.
Zaterdag wordt in Helchteren de Pinkstertrofee gereden. Hou rekening met omleidingen! Ook Extrema Outdoor Belgium kan komend weekend voor extra verkeersdrukte zorgen.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.
Houthalen-Helchteren - Eindronde: V. Lommel - Houthalen VV 5-7In de eindronde van vierde provinciale verloor V. Lommel thuis met 5-7 van Houthalen VV. In de heenwedstrijd was het 2-1.

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Anita Laute overleden

Woensdag 16 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Anita Laute overledenMaandag is Anita Laute overleden, de vriendin van Ward Cuyvers. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Jeannine Boelen overleden

Woensdag 16 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Jeannine Boelen overledenZaterdag is Jeannine Boelen overleden, de echtgenote van Henri Mulleneers. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Driesen aan de Rutterweg. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur).

Madeleine Claes overleden

Woensdag 16 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Madeleine Claes overledenMaandag is Madeleine Claes overleden, de echtgenote van Pieter Daniëls. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).
Houthalen-Helchteren - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Reynders overleden

Maandag 14 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Rik Reynders overledenDonderdag overleed de uit Houthalen afkomstige Rik Reynders overleden, de weduwnaar van Magda Bogaerts. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Houthalen verliest van LommelIn vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Houthalen VV thuis verloren van V. Lommel. Uitslag: 1-2. De terugwedstrijd wordt woensdag gespeeld.
Houthalen-Helchteren - Celtic wint Beker van LimburgIn het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen de Beker van Limburg gewonnen na 2-0 winst tegen United Wellen. De doelpunten vielen in de achtste en de twaalfde minuut.
In het handbal (play-down eerste nationale) heeft Houthalen thuis met 25-26 verloren van Visé. Houthalen moest winnen om het behoud te verzekeren. Het zakt naar tweede klasse.

Drugsdealer opgepakt

Zondag 13 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Drugsdealer opgepaktOp de Nijverheidslaan in Genk heeft de politie Carma gisteren een 19-jarige drugsdealer opgepakt. Hij had een zakje met cannabis, een precisieweegschaal en veel geld bij. Ook bij hem thuis werd een grote som geld aangetroffen tijdens een huiszoeking, maar ook een bivakmuts. Alles werd in beslag genomen. Na verhoor werd de man vrijgelaten; hij zal later voor de rechter moeten komen.

'Ik ben mijn pen is'

Zaterdag 12 mei 2018
Houthalen-Helchteren - 'Ik ben mijn pen is'ZoomDanny Vandenberk (foto) uit Lillo (maar afkomstig uit Lommel) schreef een roman met de enigszins raadselachtige titel "Ik ben mijn pen is". Het is een autobiografische roman met als leidraad het autisme van de schrijver. "Mijn pen deed het als vanzelf. Al schrijvend kwam ik erachter dat ik net als drie van mijn kinderen een vorm van autisme heb. Asperger heette het vroeger. Veel mensen hebben een fout beeld en kennen enkel de extreme vorm. Ik geef de lezer een inkijk in wat die milde (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Houthalen-Helchteren - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Houthalen - Rosmeer 2-2Houthalen VV heeft thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Rosmeer. De heenwedstrijd was op 0-0 geëindigd.

Eindronde: Herk - Park 3-0

Donderdag 10 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Herk - Park 3-0In de eindronde, (eerste provinciaal) heeft Park Houthalen verloren op het veld van Herk FC. Uitslag: 3-0.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: BD Technics

Woensdag 9 mei 2018
Bart Daniëls uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba BD Technics opgericht met zetel aan de Kunselstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het bouwen, installeren, opstarten, onderhouden en uitvoeren van herstellingen van elektriciteits-, elektromechanische, thermodynamische en automatiseringstoepassingen in de meest ruime betekenis van het woord.

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Houthalen-Helchteren - Vijf voertuigen in botsing betrokkenOp de Westerring in Genk, ter hoogte van de Evence Coppéelaan, is deze namiddag rond 14.45 uur een kop-staartaanrijding gebeurd waarbij twee vrachtwagens en drie personenwagens betrokken waren. Twee autobestuurders zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén van hen liep zware verwondingen op. De Westerring richting Genk-centrum werd tijdelijk afgesloten vanaf de E314-afrit Genk-centrum. Het verkeer werd omgeleid richting Hoevenzavellaan. Op de autosnelweg werd ook de afrit Genk-centrum tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.
Houthalen-Helchteren - Dronken man vernielt ziekenwagenDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een veertiger uit Zonhoven met 10 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 600 euro bedacht. De man kreeg de straf omdat hij een ziekenwagen vernielde en de ambulanciers verwondde. Op het ogenblik van de feiten was de man dronken. (PG)

Guido Gerits overleden

Woensdag 9 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Guido Gerits overledenZondag overleed Guido Gerits, de echtgenoot van Irène Houben. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Houthalen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Werner Vandyck overleden

Woensdag 9 mei 2018
Op 4 mei overleed advocaat Werner Vandyck, de echtgenoot van Rita Janssen. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ramkraak op juwelierszaak

Dinsdag 8 mei 2018
Vanochtend rond 3.50 uur is een ramkraak gepleegd op een juwelierszaak in de Stalenstraat in Genk. De vitrine werd met een bestelwagen ingebeukt. Het metalen rolluik en de vitrine liepen zware schade op. Twee personen vluchtten op een scooter weg in de richting van de Onderwijslaan. De bestelwagen, met gestolen Nederlandse nummerplaat, lieten ze achter bij de winkel. Het is nog niet duidelijk of de verdachten de winkel binnen geraakten en welke buit ze eventueel gemaakt hebben.

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.
Livio P. (23) uit Houthalen en drie anderen personen zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Diestersteenweg in Herk-de-Stad.
Aan een woning op de Weg naar Zwartberg is vandaag een diefstal vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met enkele tuinstoelen, een parasolvoet, een grasmachine en een kantensnijder. In een bedrijf op Europark is vandaag ook een inbraak vastgesteld. Daar werd cash geld ontvreemd.

Pierre Vandeput overleden

Maandag 7 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Pierre Vandeput overledenOp 27 april overleed de uit Houthalen afkomstige Pierre Vandeput, de levenspartner van wijlen Marie-Josée Somers. Hij was 75 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Morgennamiddag wordt in de cafetaria van Sportcafé Houthalen--Oost een op te knappen hoeve, gelegen Baarsstraat 1, met omliggende landbouwgrond openbaar verkocht. Samen gaat het om een terrein van 02ha38a66ca met een K.I. van 214 euro. Ook twee andere percelen landbouwgrond, resp. 04ha41a50ca en 01ha99a20ca groot, gaan onder de hamer.

Scooterrijder omgekomen

Zondag 6 mei 2018
Een scooterrijder uit Balen is om het leven gekomen toen hij vanavond rond 18.30 uur aangereden werd door een auto op de Westlaan in Zolder. De autobestuurster legde een positieve ademtest af.
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV speelt gelijk in RosmeerIn de eindronde van vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Houthalen VV vandaag 0-0 gelijk gespeeld in Rosmeer. De terugwedstrijd staat woensdag (19 uur) op het programma.
In eerste provinciale (bijkomende stijgers) heeft Park Houthalen zich geplaatst voor de interprovinciale eindronde. Het won de terugwedstrijd met 3-5 van GS Bree- Beek.De doelpunten van Park kwamen van Vangronsveld (2x) - Lucassen en Grossi (2x).

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Nieuwe interventievoertuigen  voor politieZoomDe politiezone CARMA neemt drie nieuwe interventievoertuigen in gebruik. Er is gekozen voor de Skoda Superb Combi Ambition 1800 benzine met 179 PK. Burgemeester-voorzitter Wim Dries legt uit: “De nieuwe wagens zijn aangekocht ter vervanging van oudere interventievoertuigen. Via het raamcontract van de Federale Politie viel de keuze op de Skoda Superb Combi Ambition omdat deze wagens uiterst geschikt zijn voor snelle interventies en rekening houden met aangepast comfort”. De voertuigen zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Fietser (54) gewond bij aanrijdingOp de Ringlaan raakten gisterenavond rond 19.35 een auto en een fietser in een aanrijding betrokken. Daarbij raakte fietser Alain M. (54) uit Houthalen-Helchteren lichtgewond.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.

Thieu Put overleden

Vrijdag 4 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Thieu Put overledenOp 28 april overleed Thieu Put, de echtgenoot van Fienke Meykens. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Veertig maanden cel voor stalkerEen man van 32 uit Genk is veroordeeld omdat hij 32 vrouwen met seksueel getinte sms-berichten had bestookt. Hij kreeg van de rechter 40 maanden cel.
Houthalen-Helchteren - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Serroyen overleden

Woensdag 2 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Henri Serroyen overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Henri Serroyen overleden, de echtgenoot van Maria Buyvoets. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Houthalen.
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Houthalen - RosmeerIn de eindronde bijkomende stijgers vierde provinciale speelt Houthalen VV tegen Rosmeer: op 6 mei in Rosmeer, op 9 mei in Houthalen.
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.
Een 39-jarige man uit Bilzen is gisteren op een winkeldiefstal betrapt in een supermarkt aan de Rootenstraat in Genk. De man werd staande gehouden door de winkeldetective. De man is voorgeleid bij de parketmagistraat en kreeg strafbemiddeling.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!

Lieske Taens overleden

Dinsdag 1 mei 2018
Houthalen-Helchteren - Lieske Taens overledenIn Houthalen is zondag de uit Peer afkomstige Lieske Taens, de weduwe van Henri Moons, overleden. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen