Het overige nieuws

52 leegstaande handelspanden

Vrijdag 30 november 2018
Volgens de meest recente cijfers (2018) staan in Houthalen-Helchteren 52 van de 512 handelspanden leeg. Dat is 10,2 procent.

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Nieuwe bvba: Erdo Bouw

Vrijdag 30 november 2018
Huseyin Gundogdu uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Starter Erdo Bouw opgericht met zetel aan de Acaciastraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer stukadoorswerken, het slopen van gebouwen en isolatiewerkzaamheden.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Vandyck overleden

Vrijdag 30 november 2018
Houthalen-Helchteren - Alice Vandyck overledenGisteren is Alice Vandyck overleden. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Kinderen van 5 en 6 gewond

Vrijdag 30 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Reinpadstraat in Genk is vanmorgen rond 8.25 uur een fietser met fietskar aangereden door een auto. Twee kinderen uit Genk raakten daarbij gewond. Zij zijn respectievelijk 5 en 6 jaar..

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Nieuwe bvba: LDC2

Donderdag 29 november 2018
Luc Jeurissen uit Hoeselt heeft de bvba LCD2 opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een dienstencheque-onderneming en het verlenen van dienstprestaties van administratieve, technische en bedrijfseconomische aard.

Nieuwe bvba: Titius

Donderdag 29 november 2018
Dominique Gielen uit Houthalen-Helchteren en Tim Gielen uit Peer hebben de bvba Titius opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen, het maken, de aankoop en de verkoop van machines in het algemeen en het opstarten van technische installaties.

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Twee verkeersongevallen

Donderdag 29 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.30 uur gebeurde er een kop-staartbotsing tussen drie auto's op de Hasseltweg in Genk. Ann L. (55) uit Hoeselt raakte daarbij gewond. Rond 12 uur werd op de Hasseltweg een voetganger aangereden door een auto. L.T. (41) uit Hasselt werd daarbij gewond.

Twee fietssters gewond

Woensdag 28 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Industrieweg in Zonhoven zijn gisterennamiddag twee fietssters gewond geraakt: Mia W. (79) en Ida W. (65), beiden uit Zonhoven.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Fikse buit

Woensdag 28 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Fikse buitJuwelen, geld en identiteitskaarten: dat is de buit van een inbraak in een woning aan de Kerkeweg in Genk. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Houthalen-Helchteren - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Houthalen-Helchteren - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Beertens overleden

Woensdag 28 november 2018
Houthalen-Helchteren - Paula Beertens overledenVrijdag is Paula Beertens overleden, de echtgenote van Jef Reuvers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Maria Jordens overleden

Woensdag 28 november 2018
Houthalen-Helchteren - Maria Jordens overledenOp 21 november overleed Maria Jordens, de weduwe van Willem Vandael. Zij was 96 jaar. Het afscheid vond plaats in familiekring.

Paard op hol

Dinsdag 27 november 2018
Op de Grote Baan, ter hoogte van den E-314, liep vanavond een paard op de rijbaan. De politie slaagde er in, het dier te vangen en onder te brengen. 

Mountainbike gestolen uit garage

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een garage aan de Gieterijstraat in Genk is een mountainbike gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

21-jarige gewond bij ongeval

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Aan het verkeersplein van de Henry Fordlaan en de Oosterring in Genk werd een voetganger gisterenavond rond 22.15 uur aangereden door een fietser. Emila K. (21) uit Genk raakte lichtgewond.

Kruimeldief vat vuur

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Grotestraat in Genk heeft deze voormiddag een kruimeldief vuur gevat. Vermoedelijk is de brand te wijten aan een kortsluiting.

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Inbraak in twee flats

Maandag 26 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden ontvreemdden zondagnamiddag juwelen uit een appartement aan de Molenstraat in Genk. Vandaag is in hetzelfde appartementsgebouw opnieuw ingebroken in een andere flat. Daar is geld gestolen.

Kwart- en halve finales handbalbeker

Maandag 26 november 2018
Vandaag werd er op de zetel van de Handbalbond in Ans geloot voor de kwartfinales van de Beker van België bij de heren. Vanaf deze ronde doen de BENE-League ploegen hun intrede.
De wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling worden gespeeld in het weekend van 22 en 23 december. Omdat de halve finales vlak na nieuwjaar gespeeld worden werd er ook al geloot voor de halve finales.
De finales van de Beker van België dames en heren worden gespeeld op zaterdag 21 april in Sportoase Leuven.
Kwartfinales (22/23.12.2018)
- Q1 Kreasa Houthalen - HC Visé BM
- Q2 HC Eynatten Raeren - Sporting Nelo
- Q3 Handbal Tongeren - Sasja HC
- Q4 Hubo Initia Hasselt - Achilles Bocholt
Halve finales (8, 9 of 10 januari):
- 1. Winnaar Q2 - Winnaar Q3;
- 2. Winnaar Q4 - Winnaar Q1.

Walter Jarych overleden

Maandag 26 november 2018
Houthalen-Helchteren - Walter Jarych overledenVrijdag is Walter Jarych overleden, de levenspartner van Annie Muffels. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost waarna gelegnheid tot groeten in het funerarium.

Handbal: Kreasa klopt Kortrijk

Zondag 25 november 2018
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa klopt KortrijkKreasa Houthalen heeft in de Beker van België Kortrijk verslagen met 33-26. Met deze overwinning heeft Kreasa zich geplaatst voor de kwartfinales.

Auto uitgebrand

Zondag 25 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Auto uitgebrandVanochtend is aan de Meeënweg in Genk een auto uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic wint in NoorderwijkIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen een overwinning behaald bij Noorderwijk. Uitslag: 2-3.

Auto tegen brugpijler

Zondag 25 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Bergbeemdstraat in Genk belandde gisterenavond een auto tegen een brugpijler. Daarbij raakten twee personen gewond. In de Wintergroenstraat raakte een voetganger gewond toen hij aangereden werd door een bestelwagen. Op de Mosselerlaan viel één gewonde bij een botsing tussen drie auto's.

Drie diefstallen

Zondag 25 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Oostlaan in Genk zijn juwelen en een tablet gestolen. In een huis aan de Klimoplaan maakten dieven juwelen en een laptop buit en bij een sportclub aan de Tennislaan werd een aanhangwagen gestolen.
Houthalen-Helchteren - Twee gewonden bij kop-staartbotsingOp de Grote Baan in Houthalen-Helchteren gebeurde vanochtend rond 2.50 uur een kop-staartaanrijding tussen een auto en een bestelwagen. Shenol S. (46) uit Beringen en Robbe v. (22) uit Houthalen-Helchteren liepen beiden lichte verwondingen op.

Gelijkspel voor Helson

Zondag 25 november 2018
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor HelsonKFC Helson is deze namiddag thuis tegen Termien niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Helson staat achtste in de stand met 16 punten uit 13 wedstrijden. Houthalen VV klopte Zwaluwen Wiemismeer met 4-1. In de stand staat Houthalen VV derde met 29 punten, op acht punten van Neeroeteren.
Houthalen-Helchteren - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen verliest van BoxbergEendracht Houthalen is vanavond met 3-2 gaan verliezen bij Racing Boxberg. Park Houthalen klopte Hoepertingen met 2-1.

Elektronisch materiaal gestolen

Vrijdag 23 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden verschaften zich toegang tot een woning aan de Moverkensstraat in Zonhoven. De dieven gingen er met elektronisch materiaal en juwelen aan de haal.

Geld en juwelen gestolen

Vrijdag 23 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in de Horstenstraat in Genk maakten inbrekers geld en juwelen buit. De inbraak werd afgelopen nacht gepleegd.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Wouters overleden

Vrijdag 23 november 2018
Houthalen-Helchteren - Jean Wouters overledenIn Hasselt is dinsdag Jean Wouters overleden, de weduwnaar van Denise Huygens. Hij was uit Houthalen afkomstig en 96 jaar. Het afscheid heeft zaterdag 1 december (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Min of meer

Vrijdag 23 november 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Min of meerToen ik eergisteravond naar de film ging moest ik onwillekeurig terugdenken aan mijn eerste film. Ik weet het nog goed: het was in cinema Rialto in Oostende (waar ik toen woonde). Mijn vader had me als 14-jarige meegenomen naar The Longest Day, een oorlogsfilm met veel doden. Ik herinner me dat we ruim op tijd waren. Tijd nog voor pa om een sigaret op te steken. In die tijd mocht je roken in de filmzaal. Onvoorstelbaar nu. Toen was het heel gewoon. Het scherm zag blauw van de rook. In elke zetelleuning (…) Het hele nieuwsbericht

Drie faillissementen

Donderdag 22 november 2018
De rechtbank van Koophandel heeft Cobra uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Tot 22 december kunnen schuldvorderingen ingediend worden. TSRC en bakkerij Jimmy D'Hondt, ook uit de gemeente, zijn eveneens failliet verklaard.

Bobijn kabel gestolen

Donderdag 22 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Swinnenwijerweg in Genk is een bobijn kabel voor nutsvoorzieningen gestolen. De diefstal is vanmiddag vastgesteld.

Twee gewonden op Grote Baan

Donderdag 22 november 2018
Houthalen-Helchteren - Twee gewonden op Grote BaanBij een aanrijding tussen twee auto's op de Grote Baan in Houthalen zijn gisterenavond rond 22.10 uur twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn Bart S. (33) uit Zonhoven en Alice K. (64) uit Dilsen-Stokkem.

Emmanuel Vorias overleden

Donderdag 22 november 2018
Dinsdag overleed Emmanuel Vorias, de weduwnaar van Elisabeth Schrijvers. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de Griekse kerk in Houthalen. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Zuster Livine Laenen overleden

Donderdag 22 november 2018
Dinsdag is de uit Paal afkomstige zuster Livine Laenen overleden. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-19 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Vanmorgen aan het interimkantoor...

Woensdag 21 november 2018
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Vanmorgen aan het interimkantoor...Jobs, jobs, jobs, dat is het mantra van onze premier in het parlement. En inderdaad de werkloosheid daalde ondertussen fors. De vraag is: welke jobs? Ik hoef daarvoor geen statistieken te raadplegen, hier kort bij huis weet ik al genoeg over welk soort jobs het gaat. In Houthalen boomen de interimkantoren als nooit tevoren. Onlangs kwam er nog een negende bij. Ja, negen uitzendkantoren op nog geen zakdoek groot. Ik ben ze deze morgen al wandelend nog gaan tellen. Er zijn inmiddels meer interimkantoren dan (…) Het hele nieuwsbericht

10,2 % handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Houthalen-Helchteren staat 10,2 procent van de handelszaken leeg. In Limburg is dat 10,7 procent.

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid

Woensdag 21 november 2018
Houthalen-Helchteren - Een tandem voor veldwerk Noord-ZuidZoomDe Werkvennootschap en het Departement Omgeving stelden onlangs ‘Studio NZL’ aan, het studieconsortium dat de Noord-Zuid bestudeert. Studio NZL start deze week met onderzoekend veldwerk. Onderzoekers van de UHasselt, die deel uitmaken van Studio NZL, hebben een mobiele Noord-Zuid Wegenwerkplaats ontwikkeld. Samen met inwoners en andere stakeholders gaan ze aan de toekomst van de Noord-Zuidverbinding werken.
De mobiele werkplaats staat letterlijk gemonteerd op een (…) Het hele nieuwsbericht

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Anny Vrolix overleden

Woensdag 21 november 2018
Houthalen-Helchteren - Anny Vrolix overledenZondag is Anny Vrolix overleden, de weduwe van Rik Leten. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Inbraak in tuinhuisjes

Dinsdag 20 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Inbraak in tuinhuisjesIn Zonhoven is ingebroken in drie tuinhuisjes. De dieven sloegen twee keer toe in de Kriekelstraat en één keer in de Raafstraat. Er is tuingereedschap ontvreemd.

Jean Broeders overleden

Dinsdag 20 november 2018
Houthalen-Helchteren - Jean Broeders overledenIn zijn woning in Houthalen overleed zaterdag Jean Broeders, de echtgenoot van Leentje Mylinski. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk. Begroetingsmoment: donderdag (18-19 uur).

Twintiger gewond bij botsing

Dinsdag 20 november 2018
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Herebaan-West zijn gisterenavond rond 19 uur twee auto's gebotst. H. M. (29) uit Diepenbeek raakte daarbij lichtgewond.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.

Nieuwe bvba: LSVBCON

Maandag 19 november 2018
Benjamin Coninx en Sabine Vanormelingen, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba LSVBCON opgericht met zetel aan de Vredelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer aan- en verkoop, in- en uitvoer, ontwerp en productie van kleding, textiel, lederwaren, schoeisel, kousen en hoeden.

Nieuwe bvba: RCVI

Maandag 19 november 2018
Rishat Ashimbayev en Dinara Mansurova, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba RCVI opgericht met zetel aan de Pannensman. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van centrale verwarming, het leggen van vloeren en industriële schilderwerken.

Jef Booms overleden

Maandag 19 november 2018
Houthalen-Helchteren - Jef Booms overledenVrijdag is de uit Helchteren afkomstige Jef Booms overleden, de echtgenoot van An Aendekerk. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Lentestraat in Meeuwen.

Drie gewonden bij aanrijding

Maandag 19 november 2018
Alessio K. (24), Evelien J. (32) en Yvonne B. (58), allen uit de gemeente, raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's in de Chrysantenlaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.50 uur.

Botsing in Houthalen-Oost

Maandag 19 november 2018
Op de hoek van de Hortensiastraat en de Zonnebloemstraat in Houthalen-Oost botsten gisteren in de vooravond twee auto's. Daarbij raakten twee personen gewond.

Handbal: Kortrijk-Houthalen 27-27

Zondag 18 november 2018
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kortrijk-Houthalen 27-27In de Beker van België handbal speelde Kreasa Houthalen 27-27 gelijk in Kortrijk. De terugwedstrijd wordt zondag gespeeld.

Weg met auto

Zondag 18 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de oprit van een huis aan de Grote Hellekensweg in Zonhoven is een auto gestolen. De diefstal van de Toyota werd vrijdagavond vastgesteld.

Vier inbraken

Zondag 18 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Klokstraat in Genk is geld gestolen. De politie kreeg ook meldingen van woninginbraken aan de Weg naar As, de Hoevenzavellaan en de Hoogveldstraat. Daar werden telkens geld en juwelen gestolen.
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen verliest van Heusden 06Eendracht Houthalen heeft vandaag met 2-0 verloren van Heusden 06. Helson verloor van leider Tienen met 1-3. Remans scoorde voor Helson.

Zaalvoetbal: Celtic- Eisden 5-7

Zaterdag 17 november 2018
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic- Eisden 5-7In de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen thuis van Eisden verloren met 5-7. Celtic staat laatste in de stand.

Monsterscore voor Park Houthalen

Zaterdag 17 november 2018
Houthalen-Helchteren - Monsterscore voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond een 0-5 overwinning behaald op het veld van Zonhoven VV. Houthalen VV verloor met 1-0 in Neeroeteren.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.
Kort nieuws van bij de buren
Uit een ondergrondse garage aan de Bochtlaan in Genk is een auto gestolen. De diefstal van de Ford Fiesta werd vanmiddag vastgesteld.

Vrouw (38) gewond bij botsing

Vrijdag 16 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.45 uur botsten twee auto's op de Europalaan in Genk. Annelies M. (38) uit Genk raakte daarbij lichtgewond.

Auto van de baan in Helchteren

Donderdag 15 november 2018
Houthalen-Helchteren - Auto van de baan in HelchterenGisterenavond is op de Grote Baan in Helchteren een auto van de baan gegaan. Bij het ongeval viel één lichtgewonde.

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Graafmachine in brand

Woensdag 14 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de Wijerstraat in Zonhoven vloog vandaag een graafmachine in brand. De oorzaak is niet gekend.

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.

Weg met een hogedrukreiniger

Dinsdag 13 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Weg met een hogedrukreinigerUit de kelder van een appartementsgebouw in de Molenstraat in Genk is een hogedrukreiniger gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Natuurpunt wil drie ecoducten op de Noord-Zuid: twee in Houthalen-Helchteren en één in Kiewit-Hasselt. In de eerste plannen voor de Noord-Zuid was er destijds ook al sprake van een natuurverbinding ter hoogte van de grens van Helchteren met Hechtel. Die locatie was goed gekozen, zegt Jos Ramaekers van Natuurpunt: "Kijk maar naar onze wolvin Naya, die is daar de weg over gestoken. Toen ze nog een halsband met zender droeg, is ze ter hoogte van dat bedrijventerrein van het ene militair domein (…) Het hele nieuwsbericht

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Houthalen-Helchteren - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Elif Meat

Maandag 12 november 2018
Mehmet Aytac uit Lommel heeft de bvba Elif Meat opgericht met zetel in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in zuivelproducten, groothandel in vlees en kleinhandel in vaste brandstoffen.

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Houthalen-Helchteren - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Naaimachines gestolen

Maandag 12 november 2018
In het bedrijf Befrako met vestiging op KMO-zone Molenheide in Zonhoven zijn dure naaimachines gestolen. Er is sprake van ruim 150.000 euro nadeel.

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: K-Optics

Zondag 11 november 2018
Imre Cap en Klara Vaes, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de bvba K-Optics opgericht met zetel aan de Rafnusstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van optische hulpmiddelen, verrekijkers en microscopen.
In tweede nationale van het handbal heeft Houthalen Sint-Truiden geklopt. Uitslag: 35-23.

Inbraak in horecazaak

Zondag 11 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een horecazaak aan de Dieplaan in Genk. Er is geld gestolen.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic - Moeskroen 4-8In eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen thuis verloren van Moeskroen. Uitslag: 4-8.

Man gewond bij brand

Zondag 11 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Man gewond bij brandDeze namiddag woedde een brand in een woning aan de Veertien Septemberlaan in Genk. De bewoner raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Eendracht Houthalen wint in Lommel

Zondag 11 november 2018
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen wint in LommelEendracht Houthalen heeft vandaag met 4-0 Lommel-Kolonie verslagen. Houthalen VV klopte AA Rekem met 10-0.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Helson klopt Esperanza Pelt

Zaterdag 10 november 2018
Houthalen-Helchteren - Helson klopt Esperanza PeltHelson Helchteren heeft vanavond met 2-3 gewonnen van Esperanza Pelt. Helson forceerde het gelijkspel in de 89ste minuut en vijf minuten later viel de winning goal uit penalty. Bij de rust leidde Pelt nog met 2-0. Park Houthalen versloeg Zepperen-Brustem met 3-2.

Wesley Berkmans overleden

Zaterdag 10 november 2018
Houthalen-Helchteren - Wesley Berkmans overledenMaandag (14 uur) wordt Wesley Berkmans op de begraafplaats aan Herebaan-Oost in Houthalen begraven. Hij overleed dinsdag en was 36 jaar.

Bartolomeo Di Liddo overleden

Zaterdag 10 november 2018
Houthalen-Helchteren - Bartolomeo Di Liddo overledenDonderdag is Bartolomeo Di Liddo overleden, de echtgenoot van Lucia Uva. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Lisa Roemers overleden

Zaterdag 10 november 2018
Houthalen-Helchteren - Lisa Roemers overledenDonderdag is de uit Wijchmaal afkomstige Lisa Roemers overleden, de weduwe van Jos Bruyninckx en van Martin Doumen. Zij was 87 jaar. De uitvaartlturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroetingsmoment: dinsdag (19 uur) in funerarium De Backer-Put.

Inbraak in clubhuis

Vrijdag 9 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een clubhuis aan de Melbergstraat in Genk is een box met allerlei keukengereedschap gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Metaalwaren gestolen

Vrijdag 9 november 2018
Houthalen-Helchteren - Metaalwaren gestolenGisterenavond is ingebroken in een woning in de Kerselaarstraat. Er zijn metaalwaren gestolen.
Houthalen-Helchteren - De eerste naam voor Blues Peer 2019ZoomDe Amerikaanse Beth Hart is de eerste artieste waarvan de naam zal verschijnen op de affiche van de jubileumeditie 2019 van Blues Peer. Dit jaar won ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalde ze ook nog eens The Blues Foundation Award 2018 voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november verschijnt haar live album “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En ze komt naar Peer! Hier kunt u tickets bestellen.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft in de Bruinstraat in Zonhoven een achtergelaten vrachtwagen met Nederlands kenteken aangetroffen. Daarin werden vaten ontdekt met drugsrestanten.

730 kandidaten voor sociale woonst

Donderdag 8 november 2018
Volgens de jongste cijfers zijn er in Houthalen-Helchteren 730 kandidaten voor een sociale woning of appartement. Tien jaar geleden waren er dat 478.

Inbraken in appartementsgebouw

Donderdag 8 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag kreeg de politie melding van twee inbraken in flats in een appartementsgebouw aan de Dieplaan in Genk. In het ene appartemement werden juwelen en geld gestolen, in het andere een kluis.

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Vrouw omgekomen bij verkeersongeval

Donderdag 8 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op de parallellweg langs de Oosterring in Genk is vanmorgen rond 9.10 uur een 23-jarige vrouw uit Zonhoven ter plaatse om het leven gekomen. Ze zat in een auto die inreed op een vrachtwagen, die ter hoogte van het bedrijf Limeparts stilstond. De bestuurder bleef ongedeerd.

Frontale aanrijding

Donderdag 8 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Op de Transportlaan in Genk kwam het vanmorgen rond 7.20 uur tot een frontale botsing tussen twee auto's. Eén van de wagens belandde na de klap tegen een verlichtingspaal. De twee bestuurders raakten gewond. De slachtoffers zijn Nathalie T. (50) uit Houthalen-Helchteren en Nicky V. (30) uit Bree. Hun voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Lucienne Bielen overleden

Donderdag 8 november 2018
Houthalen-Helchteren - Lucienne Bielen overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Lucienne Bielen overleden, de weduwe van Jean Tielens. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Winterslag.
Het recreatiedomein Heidestrand in Zonhoven is zijn tijdelijke milieuvergunning kwijt. De bestendige deputatie heeft de vergunning die door de gemeente was afgeleverd geweigerd nadat een bewoner van de Irislaan in Bolderberg en de Limburgse Milieukoepel beroep hadden aangetekend.
Zij brachten een aantal elementen aan zoals het ontbreken van een bouwvergunning, geen project-MER in de aanvraag, de 730 staanplaatsen, parkings en activiteiten kunnen niet allemaal samen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Oldtimer beschadigd bij brand

Woensdag 7 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Oldtimer beschadigd bij brandVanavond brak brand uit in een garage aan de Socialestraat in Zwartberg (Genk). Een oldtimer en een scooter die in de garage stonden liepen zware schade op. De oorzaak van de brand is een technisch defect.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht

Oldtimer gestolen

Woensdag 7 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een appartement aan de Evence Coppéelaan in Genk is een oldtimer gestolen. Dieven maakten juwelen buit bij een inbraak in een woning op Middenkruis. De diefstallen zijn gisteren vastgesteld.
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.
Houthalen-Helchteren - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

8.000 euro voor 1.227 xtc-pillen

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - 8.000 euro voor 1.227 xtc-pillenEen werkstraf van 150 uur en een boete van 8.000 euro. Daarmee bedacht de rechtbank in Tongeren een vrouw uit Genk omdat zij in het bezit gevonden werd van maar liefst 1.227xtc-pillen.(PG)

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Servaes overleden

Dinsdag 6 november 2018
Houthalen-Helchteren - Maria Servaes overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Maria Servaes overleden, de weduwe van Gaston Philips. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wimmertingen. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Auto rijdt in op frituur

Maandag 5 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 20 uur reed in de Nieuwstraat in Genk een Genkenaar met een gestolen auto in de vitrine van een frituur. De man pleegde vluchtmisdrijf maar kon later aangetroffen worden. De 28-jarige was onder invloed van drank en drugs.

Dieven met geld weg

Maandag 5 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Dieven kropen in de Haagstraat in Zonhoven door een opengebroken raam binnen in een woning. Zij doorzochten het huis en wisten er beslag te leggen op geld.

Watermeters gestolen

Maandag 5 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In de kelder van een appartementsgebouw op Hondsbos in Genk zijn negen watermeters gestolen. Op een werf in de Boshoekstraat zijn werkmaterialen gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld.
Morgennamiddag wordt in de cafetaria Sportcafé Houthalen-Oost een perceel bouwgrond met bijgebouw, gelegen in de Schildersstraat, openbaar verkocht na een hoger bod van 58.300 euro. Het perceel is 04a77ca groot.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa klopt Sint-TruidenIn de beker van België (mannen) van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 23-28 gewonnen van Sint-Truiden en zich geplaatst voor de 1/8-finales. Kreasa had de heenwedstrijd ook al gewonnen.

308 geboorten, 203 overlijdens

Zondag 4 november 2018
De gemeente Houthalen-Helchteren registreerde vorig jaar 308 geboorten. Het aantal overlijdens bedroeg 203.

Inbraak in café

Zondag 4 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
In een café aan de Hoogstraat in Genk is afgelopen nacht ingebroken. De buit bestaat uit geld, onder meer uit speeltoestellen, én een fles sterke drank.

Park Houthalen verslaat Torpedo

Zondag 4 november 2018
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verslaat TorpedoPark Houthalen heeft een 0-1 uitoverwinning behaald op het veld van Torpedo Hasselt. Eendracht Houthalen verloor met 3-0 van Termolen. Houthalen VV won in Uikhoven met 2-3. Helson Helchteren verloor thuis met 0-2 van Ternesse Wommelgem.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)

1.355 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018
Houthalen-Helchteren telt 1.355 tachtigplussers. Dat zijn er 632 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 4,3 procent van de bevolking 80 jaar of ouder.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

Irene Cox overleden

Zaterdag 3 november 2018
Houthalen-Helchteren - Irene Cox overledenWoensdag overleed Irene Cox, de echtgenoot van Jos Vanstiphout. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Geld gestolen uit woning

Vrijdag 2 november 2018
Aan de Hengelhoefstraat in Genk is ingebroken in een woning. Er is geld gestolen. De diefstal werd woensdagavond gepleegd.

Brandkast gestolen uit bedrijf

Vrijdag 2 november 2018
Houthalen-Helchteren - Brandkast gestolen uit bedrijfGisteren is ingebroken in een bedrijf op Centrum-Zuid. De daders gingen er aan de haal met een brandkast met sleutels en de boorddocumenten van een aantal voertuigen.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Houthalen-Helchteren - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Daniëlla Hermans overleden

Vrijdag 2 november 2018
Gisteren is Daniëlla Hermans overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Van de jongeren uit Houthalen-Helchteren die in het schooljaar 2016-2017 secundair onderwijs volgden deden 788 dit in de eigen gemeente, 391 in Hasselt, 278 in Zonhoven, 238 in Genk, 169 in Hechtel-Eksel, 96 in Heusden-Zolder, 30 in Peer, 19 in Overpelt, 9 in Bree, 8 in Sint-Truiden en in Bocholt en Herk-de-Stad telkens 5.

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Houthalen-Helchteren - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Handbal: Houthalen klopt St.-Truiden

Donderdag 1 november 2018
In de beker van België (1/16 finales) handbal heeft Houthalen Sint-Truiden verslagen met 33-25. Zondag wordt de terugwedstrijd gespeeld.
In de achtste finales van de Beker van Vlaanderen basketbal hebben de dames van Houthalen nipt verloren van Phantoms Boom. Uitslag: 74-73.

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Houthalen-Helchteren - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.

Louis Claes overleden

Donderdag 1 november 2018
Houthalen-Helchteren - Louis Claes overledenIn Helchteren is dinsdag Louis Claes overleden, de echtgenoot van Isabella Houben. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Houthalen-Helchteren - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen