Het overige nieuws

Nieuwe bvba: Camiel

Dinsdag 30 april 2019
De gewone commanditaire vennootschap Piros uit Heusden-Zolder, Muna Consult uit Houthalen-Helchteren en Mio Investments uit Lommel hebben de bvba Camiel opgericht met zetel aan de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap: het uitvoeren van mandaten van bestuurder, zaakvoerder of van vereffenaar in andere vennootschappen.

Drie diefstallen

Dinsdag 30 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie kreeg vandaag melding van drie diefstallen in Genk. Aan de parking van een horecazaak op de Schietboomstraat is een auto gestolen. In de kantine van een sportclub aan de Gouverneur Alex Galopinstraat is geld gestolen. Uit een tuinhuis aan de Resadastraat zijn tuinmeubels gestolen.
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Houthalen-Helchteren - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)

Kopergeleiders van dak gestolen

Maandag 29 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Van het dak van een bedrijf op de Mondeolaan in Genk werden kopergeleiders gestolen. Uit een werfkeet op de Hengelhoeflaan werden een stroomgenerator, een waterpomp en een compressor gestolen. De diefstallen zijn vandaag vastgesteld.

Dronken mannen stelen fietsen

Maandag 29 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagmiddag rond 12.25 uur kreeg Politie CARMA een oproep voor drie dronken personen die voor overlast zorgden in de omgeving van de Koerweg in Genk. Omwonenden zagen hoe het drietal vernielingen aanbracht aan een infopaal van DE LIJN op de Vogelsberg. Een buschauffeur van DE LIJN weigerde hen de toegang tot de lijnbus. Vervolgens verplaatste het trio zich naar een woning op de Vogelsberg en ontvreemdde er drie fietsen. Een patrouille van Politie CARMA kon het drietal arresteren op de Evence (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Kreasa klopt Amay

Zondag 28 april 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa klopt AmayIn het handbal heeft Kreasa Houthalen Amay verslagen met 35-24. Aan de rust was de stand 19-11.

Zaalvoetbal: Dynamic verliest

Zondag 28 april 2019
In derde provinciale A van het zaalvoetbal heeft Dynamic Houthalen met 3-8 verloren van het Durrep Overpelt.

Eén gewonde bij botsing

Zondag 28 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 15.30 uur raakten twee voertuigen in een aanrijding betrokken in de Beverzakstraat in Zonhoven. Daarbij is één gewonde gevallen.

Inbraak in handelszaak

Zondag 28 april 2019
Afgelopen nacht werd ingebroken in een handelszaak met aanliggende woonruimte op de Grote Baan. Er werd geld gestolen. Gisterenochtend stelde men vast dat er werd ingebroken in twee tuinhuisjes aan de Tulpenstraat. Er werden twee fietsen en werkmateriaal ontvreemd.
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.

Helson klopt Nijlen

Zondag 28 april 2019
Houthalen-Helchteren - Helson klopt NijlenKFC Helson heeft vandaag KFC Nijlen verslagen. Uitslag: 2-1. Bij de rust stond Nijlen nog met 0-1 voor.

Eindronde: Houthalen VV wint

Zondag 28 april 2019
Houthalen-Helchteren - Eindronde: Houthalen VV wintIn de eindronde vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Houthalen VV Diepenbeek B verslagen. Uitslag: 5-0. In de einronde van eerste provinciale (bijkomende stijgers) heeft Park Houthalen met 3-1 gewonnen van Weerstand Koersel.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Yvonne Tielens overleden

Zondag 28 april 2019
Houthalen-Helchteren - Yvonne Tielens overledenVrijdag is in WZC Den Boogerd in Eksel de uit Helchteren afkomstige  Yvonne Tielens overleden, de weduwe van Alfons Oomsels. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Avondvluchten vanaf vliegbasis KB

Zaterdag 27 april 2019
De avondvluchten van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel duren sinds deze maand weer langer:
- van 1 april tot 31 mei (huidige periode): elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 24 uur. Opgelet: er is een extra nachtvlucht op woensdag 8 mei;
- van 1 juni tot 31 augustus: elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur. Opschorting van de nachtvluchten tot 31 augustus;
- van 1 september tot 31 oktober: elke werkdag tussen 8 en 17 uur, en op (…) Het hele nieuwsbericht

Twee gewonden op E314

Vrijdag 26 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Genk kwam het deze namiddag rond 16.30 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbj vielen twee gewonden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer in de richting van Lummen moest enige tijd over één rijstrook verlopen.

Voetganger (78) aangereden

Vrijdag 26 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Wildekastanjelaan in Genk werd gisterennamiddag een voetganger aangereden door een auto. De 78-jarige man uit Genk raakte gewond.

Hulp bij je belastingaangifte

Vrijdag 26 april 2019
Tussen 29 mei en 6 juni kan je in het NAC terecht voor hulp bij het invullen van je belastingbrief. Ook dit jaar wordt er op afspraak gewerkt. Opgelet: je kan pas een afspraak maken vanaf 13 mei. Telefoneer tijdens de openingsuren van het NAC naar 011 49 20 03. De zitdagen zijn: donderdag 29 mei, maandag 3 juni, dinsdag 4 juni, woensdag 5 juni, donderdag 6 juni, telkens van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur. Maximum 1 aangifte per afspraak. Welke papieren moet je zeker meebrengen? Identiteitskaart, loonfiches, attesten en aanslagbiljet van 2018, bedrag kadastraal inkomen, bewijzen van betalingen die recht geven op aftrek (bv. hypothecaire lening). Je kan natuurlijk ook zelf de aangifte doen op de website www.taxonweb.be.

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe trainer voor Park Houthalen

Donderdag 25 april 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuwe trainer voor Park HouthalenLuc Reumers (Zepperen-Brustem) wordt de nieuwe trainer van Park Houthalen. Hij volgt Michele Meccio op.

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Houthalen-Helchteren - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Geld en boormachine gestolen

Donderdag 25 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning in de Jan Matthijs Winterslaan in Genk maakten inbrekers geld en een boormachine buit. De diefstal werd vandaag gepleegd.

Alice Vanstiphout overleden

Donderdag 25 april 2019
Houthalen-Helchteren - Alice Vanstiphout overledenMaandag is de uit Houthalen afkomstige Alice Vanstiphout overleden, de echtgenote van Theo Ceunen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme familiekring plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Bolderberg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur).

Paul Gielen overleden

Donderdag 25 april 2019
Houthalen-Helchteren - Paul Gielen overledenOp 19 april is in Helchteren de uit Peer afkomstige Paul Gielen overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Stans. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats op de begraafplaats aan de Kerkhoifstraat in Houthalen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Eindronde:  winst voor Houthalen VVIn de eindronde van vierde provinciale heeft Houthalen VV met 1-6 gewonnen op het veld van Diepenbeek B.

Veroordeeld voor agressie

Woensdag 24 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Veroordeeld voor agressieDe rechtbank heeft een man uit Zonhoven veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel en een boete van 800 euro omdat hij slagen toebracht aan zijn vrouw en zijn twee honden losliet op de politie. De man moet zich ook laten behandelen voor zijn agressie en alcoholprobleem. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank heeft een Genkenaar tot 24 maanden cel en een boete van 800 euro veroordeeld omdat hij een parkeerwachter had overvallen. De man werd ook vervolgd voor twee andere diefstallen.

Koperen kabels gestolen op werf

Dinsdag 23 april 2019
Op een werf aan Herebaan-Oost zijn koperen kabels gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Fietser (38) gewond bij botsing

Dinsdag 23 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 6.15 uur botsten een auto en een 38-jarige fietser uit Bilzen in Caetsbeek in Genk. De fietser raakte daarbij gewond.

Twee sluikslachters betrapt

Dinsdag 23 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een hercontrole in kader van de dierenwelzijnswet betrapte Politie CARMA dinsdagnamiddag op de Hengelhoefstraat in Genk twee personen op sluikslachting. Ze waren twee geiten aan het slachten in zeer onhygiënische omstandigheden. Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid kwam ter plaatse en vernietigde de kadavers. Op hetzelfde adres werden ook 25 geiten in beslag genomen. De sluikslachters kunnen zich verwachten aan een proces-verbaal.

Jean Baus overleden

Dinsdag 23 april 2019
Houthalen-Helchteren - Jean Baus overledenZondag is Jean Baus overleden. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in het funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Irma Buekers overleden

Dinsdag 23 april 2019
Houthalen-Helchteren - Irma Buekers overledenZaterdag is Irma Buekers overleden. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Aan een woning aan de Kastanjestraat is een fiets gestolen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Weg met aanhangwagen

Maandag 22 april 2019
In Gierenshof in Genk is een aanhangwagen gestolen aan een woning. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.30 uur ging op de Westerring in Genk een auto over de kop. De bestuurster, een 24-jarige vrouw uit Genk, is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.
In de Klotstraat in Genk reed zondagochtend rond 0.45 een auto tegen een verlichtingspaal. Daarbij is een 34-jarige vrouw uit Zonhoven gewond geraakt.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Houthalen-Helchteren - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Woningbrand

Zondag 21 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - WoningbrandAfgelopen nacht rukte de brandweer uit voor een woningbrand aan de Zaveldriesstraat in Genk. Het vuur was snel geblust. De brandoorzaak is niet gekend.

Ihor Kolody overleden

Zondag 21 april 2019
Houthalen-Helchteren - Ihor Kolody overledenWoensdag overleed Ihor Kolody. Hij was 90 jaar. De uitvaart vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Oekraïense kerk in Waterschei. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) en dinsdag (18.15-18.45 uur)in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Houthalen-Helchteren - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: Fanzy

Zaterdag 20 april 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuwe bvba: FanzyZoomFanzy: dat is de naam van de bvba die door Aydin Basoglu uit Koersel en door Züleyha Yilmaz en Faitha Laabadi, beiden uit Houthalen-Helchteren, werd opgericht met zetel aan de Springstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van drank- en eetgelegenheden, traiteurdiensten en catering.

Nieuwe bvba: Senhive

Zaterdag 20 april 2019
Thomas Petracca en Loredana Fattizo, beiden uit Houthalen-Hechteren, hebben de bvba Senhive opgericht met zetel aan de Boterbloemstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten en het begeleiden van bedrijven op het gebied van handel, nijverheid en administratie.
Houthalen-Helchteren - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Joyrider opgepakt

Vrijdag 19 april 2019
Een 18-jarige uit de gemeente is door de politie opgepakt voor joyriden. Dat gebeurde met een auto die hij in Lummen had gestolen. Het voertuig werd beschadigd teruggevonden. De jongeman had geen rijbewijs.

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...
Op de Torenlaan in Genk belandde gisterenavond rond 23 uur een auto in de gracht. Bij het ongeval viel één gewonde: een 34-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren.

Meisje en man gewond

Vrijdag 19 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.50 uur is een 11-jarig meisje uit Genk gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto in de Nieuwstraat in Genk. Op de H. Fordlaan botste deze namiddag een auto met aanhangwagen tegen de vangrail. Daarbij raakte een 56-jarige Genkenaar gewond.

Autoradio's gestolen

Vrijdag 19 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Evence Coppéelaan in Genk. De buit bestaat onder meer uit autoradio's, navigatiemiddelen en geld. Uit een kantine aan de Steenbeekstraat zijn twee parasols gestolen.
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Houthalen-Helchteren - Een zonnig paasweekendZoomVandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

12,3 procent sociale huurwoningen

Donderdag 18 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn 12,3 procent van alle woongelegenheden sociale huurwoningen. In heel Limburg gaat het om 5,6 procent.

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Houthalen-Helchteren - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

13 transmigranten ingerekend

Donderdag 18 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de omgeving van de Henri Esserslaan in Genk zijn deze voormiddag 13 personen gevat die uit een vrachtwagen sprongen. Een vrachtwagenchauffeur die vanuit Luik onderweg was naar een bedrijf in Genk hoorde op de autostrade verdachte geluiden in zijn oplegger. Hij contacteerde meteen de politie. De vrachtwagen bevond zich op dat moment op enkele kilometers van Genk. Toen de chauffeur omstreeks 9.30 uur halt hield in de Henri Esserslaan in Genk zag hij dat een tiental verstekelingen uit de zijwand van de (…) Het hele nieuwsbericht

Verraden door bewakingscamera

Donderdag 18 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft de fietsendief geïdentificeerd die recent toesloeg in Hasselt. Het gaat om een man uit Zonhoven. De identificatie werd mogelijk door de beelden van de bewakingscamera te analyseren.

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Lena Paredis overleden

Donderdag 18 april 2019
Houthalen-Helchteren - Lena Paredis overledenDinsdag is in Paal de uit Helchteren afkomstige Lena Paredis overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Louis Reynders. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in familiekring plaats.

Suzanne Hermans overleden

Donderdag 18 april 2019
Houthalen-Helchteren - Suzanne Hermans overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige Suzanne Hermans overleden, de weduwe van de in 2001 overleden Gust Daniels. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)

Voetganger (61) aangereden

Maandag 15 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Duinenlaan in Genk is een 61-jarige voetganger uit Genk gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15.45 uur.

Van Park Houthalen naar Herkol

Zondag 14 april 2019
Kyle Vangronsveld verlaat Park Houthalen. Hij verdedigt komend seizoen de kleuren van Herkol.

Fikse buit bij inbraken

Zondag 14 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Peersediefweier in Genk is vandaag een woninginbraak vastgesteld. Een laptop, een autosleutel en de auto werden gestolen. In een woning aan de Klotstraat zijn drie gitaren, een computerconsole, een laptop, een tablet en geld gestolen. In de Plattewijerstraart gingen onbekenden met een laptop aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagavond rond 22.20 uur kwam op de Transportlaan in Genk een vrachtwagen tegen een bedrijfshal terecht. De bestuurder zat gekneld in de vrachtwagen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de 42-jarige man uit Tubeke kon geen hulp meer baten. Hij overleed aan zijn verwondingen. Een verkeersdeskundige onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Park Houthalen in eindronde

Zondag 14 april 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen in eindrondeIn extremis heeft Park Houthalen nog een ticket voor de eindronde in de wacht kunnen slepen. De club versloeg vandaag Mechelen-aan-de-Maas met 0-5. Eendracht Houthalen speelde thuis 1-1 gelijk tegen Verbroedering Lommel. Houthalen VV verloor met 2-1 van Leut.

Vrouw (67) gewond bij botsing

Zondag 14 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee voertuigen op de N74 in Zonhoven is een 67-jarige vrouw gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.45 uur.

Helson verliest van Termien

Zaterdag 13 april 2019
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van TermienHelson Helchteren is vanavond gaan verliezen bij Eendracht Termien in Genk. Uitslag: 3-1.

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Houthalen-Helchteren - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...

Pletwals in brand

Zaterdag 13 april 2019
Op de Opglabbekerzavel in Genk is gisterenavond de cabine van een pletwals uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht

Twee faillissementen

Vrijdag 12 april 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren Beaf Kes en Afval Recycling Claesen-Tops, beiden uit Houthalen-Helchteren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 11 mei ingediend worden.

Aanhangwagen gestolen

Vrijdag 12 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Voskensstraat in Genk gingen onbekenden met een fiets aan de haal. Aan een appartementsgebouw aan de Torenstraat is een fiets ontvreemd.

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Akotec

Woensdag 10 april 2019
Akif Polat uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Starter Akotec opgericht met zetel aan de Kolderstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de plaatsing van behang en vloerbekleding, het plaatsen van dakbedekking en het uitvoeren van metsel- en voegwerklen.

Baby naar ziekenhuis

Woensdag 10 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14.15 uur gebeurde er een kop-staartbotsing in de Bergbeemdstraat in Genk. Een baby van twee maanden werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Houthalen-Helchteren - Zeewier mogelijk middel tegen alzheimerZoomDe ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. “Het gaat hierbij om de stof Saringosterol, die voorkomt in zeewier uit de Oost-Chinese zee. Testen bij alzheimer-muizen laten zien dat het eten van dit zeewier de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Jeroen Bogie. Tim Vanmierlo (…) Het hele nieuwsbericht

Theresia Vanhove overleden

Woensdag 10 april 2019
Houthalen-Helchteren - Theresia Vanhove overledenMaandag is Theresia Vanhove overleden, de echtgenote van Jef Jansen. Zij was 74 jaar.  De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in rouwcentrum DeBacker-Put in Helchteren.
Houthalen-Helchteren - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)

Muziekinstallatie gestolen

Dinsdag 9 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich vandaag bij klaarlichte dag toegang tot een huis aan de Lange Schouwenstraat in Zonhoven. Zij gingen met de muziekinstallatie aan de haal.

Juwelendiefstal in appartement

Dinsdag 9 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen gisterennamiddag binnen in een appartement aan de Winterslagstraat in Genk. Zij gingen er met juwelen en geld aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk botsten deze voormiddag rond 10.30 uur twee auto's. Een 53-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Gisterenavond rond 18.30 uur is een 42-jarige man gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de André Dumontlaan.

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Houthalen-Helchteren - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Houthalen-Helchteren - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond voor schapenhouders

Dinsdag 9 april 2019
Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseert het  Natuurhulpcentrum samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.
Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar (…) Het hele nieuwsbericht

Gewond bij kop-staartbotsing

Maandag 8 april 2019
De 23-jarige K.P. uit Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Het ongeval gebeurde op de Genkersteenweg in Hasselt.
Houthalen-Helchteren - Ferdinand Estiévenart overledenVrijdag is Ferdinand Estiévenart overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur).

Ioannis Droumpouras overleden

Maandag 8 april 2019
Houthalen-Helchteren - Ioannis Droumpouras overledenDonderdag overleed Ioannis Droumpouras. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in de paochiekerk van de Ontslaping van de Moeder Gods en van de Heilige Rafail Nikolaas en Urini aan de Oudstrijderslaan. 

Joaquin Castro overleden

Maandag 8 april 2019
Houthalen-Helchteren - Joaquin Castro overledenVrijdag is Joaquin Castro overleden. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!

Man (57) gewond bij botsing

Zondag 7 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 0.10 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Tennislaan en de Vennestraat in Genk. Een 57-jarige Genkenaar werd daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint van VlijtingenPark Houth Houhalen heeft Vlijtingen verslagen met 3-0. Eendracht Houthalen won met 0-2 in Loksbergen. Houthalen VV verloor thuis met 1-3 van Eigenbilzen.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Houthalen-Helchteren - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.

Auto volledig uitgebrand

Zondag 7 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een auto uitgebrand in de Loofstraat in Genk. Mogeijk gaat het om opzettelijke brandstichting. Het gerechtelijk labo en een branddetectiehond kwamen ter plaatse voor onderzoek.

Zaalvoetbal: Celtic verliest

Zaterdag 6 april 2019
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic verliestIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen thuis met 3-8 verloren van Noorderwijk. Celtic staat voorlaatste in de stand.

Helson verliest van Tienen

Zaterdag 6 april 2019
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van TienenHelson heeft vanavond met 2-1 verloren van KVK Tienen, de leider in de rangschikking. Helson staat achtste in de stand met 34 punten uit 26 wedstrijden.

Afvalbrand door gisting

Zaterdag 6 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Afvalbrand door gistingAfgelopen nacht vatte huishoudelijk afval vuur bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Geleenstraat in Genk. De brand werd veroorzaakt door gisting.

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Lucien Londotstraat in Genk is een wietplantage met 800 plantenontdekt. De politie kwam de plantage op het spoor dankzij telefoontaps.
Houthalen-Helchteren - Priester Jef Poelmans overledenIn Oud-Heverlee is gisteren de uit Houthalen afkomstige priester Jef Poelmans, salesiaan van Don Bosco, overleden. Hij was 81 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de Don Bosco kapel in Oud-Heverlee. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30- 19 uur) in funerarium Pues in Heverlee.
Vier Bulgaren hebben de bvba Starter Den Wolf Bouw opgericht met zetel aan de Herebaan-Oost. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwen en verbouwen, draineringswerken en bodemsanering.

Boormachine gestolen

Vrijdag 5 april 2019
Dieven gingen met een boormachine aan de haal in een tuinhuis aan de Mooksteeg.

Drie motorfietsen gestolen

Vrijdag 5 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een woning aan de Schemmersberg in Genk zijn drie motorfietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Dief betrapt in bedrijf

Vrijdag 5 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag ontving Politie CARMA een melding van een verdacht persoon in een leegstaand bedrijfsgebouw aan de Essenlaan in Genk. De verdachte zou er koperen kabels en enkele binnendeuren aan het klaarleggen zijn. De politie ging meteen op zoek in het gebouw en arresteerde er een 46-jarige Hasselaar. De man is gekend bij de politiediensten en had nog twee bevelen tot gevangenneming openstaan. Hij kreeg onmiddellijk een dagvaarding mee via snelrecht en werd overgebracht naar de gevangenis.

Giovanni Lupo overleden

Vrijdag 5 april 2019
Houthalen-Helchteren - Giovanni Lupo overledenWoensdag is Giovanni Lupo overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Stijn Buttiens overleden

Donderdag 4 april 2019
Houthalen-Helchteren - Stijn Buttiens overledenOp 30 maart is Stijn Buttiens overleden. Hij was 23 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Julien Steegmans overleden

Donderdag 4 april 2019
Houthalen-Helchteren - Julien Steegmans overledenDinsdag is Julien Steegmans overleden, de weduwnaar van An Tjoens. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (9.30 uur) plaats in het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Helchteren.

Maria Bielen overleden

Donderdag 4 april 2019
Gisteren overleed Maria Bielen. Zij was 92 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In het Inspirocollege is actie gevoerd voor Broederlijk Delen. Er werd onder meer een koffie- en chocomelstop gehouden. Die bracht 900 euro op.
Houthalen-Helchteren - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (76) gewond

Donderdag 4 april 2019
Deze voormiddag rond 11.40 uur raakten op het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Grote Baan een auto en een 76-jarige fietser uit de gemeente in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Twee verkeersongevallen

Donderdag 4 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.10 uur botsten een vrachtwagen en een auto op de Transportlaan in Genk. Een 21-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond. Op de Westerrig is vanmiddag roind 12.20 uur een auto tegen een brugpijler beland. Daarbij raakte een 38-jarige vrouw uit Genk gewond.

344 hardrijders betrapt

Donderdag 4 april 2019
De politiezone Carma heeft gisteren tijdens de flitsmarathon 344 hardrijders betrapt. Aan de controleposten passeerden 3.803 voertuigen.

Kijk op wolven expo

Donderdag 4 april 2019
Houthalen-Helchteren - Kijk op wolven expoZoomZo ziet Fobie de wolven expo die straks op verscheidene locaties te bezoeken is.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Donderdag 4 april 2019
Houthalen-Helchteren - Aangepaste dienstregeling De LijnVanaf maandag 8 april voert De Lijn enkele bijsturingen door aan de dienstverlening. Neem je regelmatig de bus van lijn 283? Bekijk dan zeker de aanpassingen! De volledige aanpassingen vind je terug op de website van De Lijn.
Als je naar Genk moet via de Weg naar Zwartberg, hou er dan rekening mee dat de weg vanaf de grens met Genk afgesloten is op donderdag 11 en vrijdag 12 april. Er is een omleiding voorzien

Militaire oefening op 8 april

Donderdag 4 april 2019
Maandag 8 april organiseert het Belgische leger een militaire oefening in een aantal Limburgse gemeenten, waaronder de onze. Je kan dus die dag militairen en legervoertuigen zien passeren.
Wil je de laatste stand van zaken weten over de Noord-Zuid of kon je niet aanwezig zijn tijdens het debat van afgelopen maandag? Vandaag, donderdag 4 april, kan je tussen 18 en 21 uur nog terecht op de infomarkt in Greenville. Achter Greenville is er een ruime parking. Maandagavondl gingen inwoners, onderzoeksbureau Studio NZL en studenten van de UHasselt in gesprek met elkaar. Het werd een constructief gesprek over de mogelijke oplossingen voor de Noord-Zuid. Ook de oversteekbaarheid van de baan, de infrastructuur voor fietsers en het openbaar vervoer kwamen aan bod, net als een aantal ambities op het vlak van economie, natuur, leefbaarheid en recreatie.

Expo ‘Wolven in Limburg’

Donderdag 4 april 2019
Houthalen-Helchteren - Expo ‘Wolven in Limburg’ZoomIn Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis. Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Antonissen overleden

Woensdag 3 april 2019
Houthalen-Helchteren - Frans Antonissen overledenGisteren is Frans Antonissen overleden, de echtgenoot van Leonie Milis. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium aan de Weg naar Zwartberg.

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Kop-staartbotsing op Grote Baan

Woensdag 3 april 2019
Houthalen-Helchteren - Kop-staartbotsing op Grote BaanDeze namiddag was er een kop-staartbotsing op de Grote Baan. Daarbij waren een vrachtwagen en een bestelwagen betrokken. Bij het ongeval viel één gewonde: een 64-jarige man uit Hechtel-Eksel.

Schaap in beslag genomen

Woensdag 3 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een weide aan de Nieuwdorpstraat in Genk is deze namiddag een verwaarloosd schaap in beslag genomen. Het onverzorgde dier was vastgebonden aan een stalen pin. Er was geen onderdak en geen eten of drinken voorzien. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder vangt het dier voorlopig op.

Ford Focus gestolen

Woensdag 3 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking in de Kattevennen in Genk is een Ford Focus gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Robert Verbraeken overleden

Woensdag 3 april 2019
In Houthalen is zondag Robert Verbraeken overleden, de echtgenoot van Marie-Louis Van Geel. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Houthalen-Helchteren - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)

Nieuwe bvba: Transvisie

Dinsdag 2 april 2019
Tayfun Akkoc uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Transvisie opgericht met zetel aan de Varenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van een transportfirma en koerierdienst, schilderwerken en bouwwerkzaamheden.

Gsm's en bankkaarten gestolen

Dinsdag 2 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmidag hebben dieven in een woning aan de Reinpadstraat in Genk twee gsm's en enkele bankkaarten gestolen.
Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)
De Houthalense ondernemer Jürgen Donné, die in 2018 zijn taxibedrijf D&D Services in Houthalen verkocht, is sinds februari van dit jaar voor 50% aandeelhouder van de Hasseltse investeringsmaatschappij GROUP MEC. Tot voor kort was GROUP MEC voor 100% in handen van oprichters Maxim Vanmanshoven en Christophe Vandendriessche. Jürgen Donné koopt Maxim Vanmanshoven uit de holding. Deze laatste gaat de bouw coördineren van 162 vakantiewoningen te Boschmolenplas in Panheel (NL). Een (…) Het hele nieuwsbericht

Meer verkeer op E314

Dinsdag 2 april 2019
Op de E314 tussen Houthalen en Park Midden-Limburg is het verkeer met 12 procent toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Verkeerscentrum.

Louis Smeyers overleden

Dinsdag 2 april 2019
Houthalen-Helchteren - Louis Smeyers overledenVrijdag is Louis Smeyersoverleden, de echtgenoot van Gaby Peters. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.

Jules Vermijl overleden

Maandag 1 april 2019
Houthalen-Helchteren - Jules Vermijl overledenIn Helchteren is zaterdag Jules Vermijl overleden, de echtgenoot van Paula Vanhaeren. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Weg met leeggoed

Maandag 1 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een winkel in de Gieterijstraat in Genk gingen onbekenden met leeggoed aan de haal. De diefstal is afgelopen weekend gepleegd.

Man aangehouden bij trouwstoet

Maandag 1 april 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een trouwstoet op de Westerring in Genk zorgde voor een hinderlijke en gevaarlijke situatie. De feestvierders bemoeilijkten de tussenkomst van de politie. Een twintiger werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Zaterdagnamiddag ronds 17 uur werd het verkeer op de Westerring in de richting van Opglabbeek gehinderd door een trouwstoet die stilstond op de rechterrijstrook. Op het moment dat de politie toekwam stak een deelnemende bestuurder de stoet voorbij via de pechstrook en vuurde daarbij zes (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Houthalen-Helchteren - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.
Houthalen-Helchteren - Miguel Serrano-Frutos overledenGisteren is Miguel Serrano-Frutos overleden. Hij was 43 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.

Manfred Flock overleden

Maandag 1 april 2019
Houthalen-Helchteren - Manfred Flock overledenDonderdag is Manfred Flock overleden, de echtgenoot van Liesbeth Seneca. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur).
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen