Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint van Torpedo HasseltPark Houthalen heeft vanavond zijn competitiewedstrijd tegen Torpedo Hasselt gewonnen. Uitslag: 3-1. Helson hield de punten thuis tegen VK Linden A. Het won met 2-0.
Houthalen-Helchteren - Sanicole Airshow op 13 en 15 septemberZoomOp en boven de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 13 en 15 september de 41ste International Sanicole Airshow plaats. “De airshow staat dit jaar in het teken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van West-Europa," zegt airshow director Geoffrey Buekenberghs. "Sommige van de internationale deelnemers, zoals de B-52 bommenwerper, de unieke CV-22 Osprey of de SU27 van de Oekraiense luchtmacht, zijn hier maar zelden te zien. Tegelijk proberen we van (…) Het hele nieuwsbericht

Naar de zee

Vrijdag 30 augustus 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Naar de zeeWij woonden in Mariakerke, op nog geen kwartier van de zee. In de grote vakantie trokken we gepakt en gezakt met ons vijven naar het strand. Als ik me goed herinner verbleven we daar een hele dag. Moeder gaf ons twee belegde boerenbroden mee, want aan zee kreeg je honger van de zeelucht. "Door die goeie lucht," zei moeder, " eten ze gelijk dijkendelvers." In een geblutste ijzeren bidon van pa kregen we koude koffie mee. Water was in die tijd nog niet zo erg in trek.
Mijn zussen bouwden op het strand een (…) Het hele nieuwsbericht

Kluis en auto gestolen

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen via een raam binnen in een meubelzaak aan de Baan naar Bree in Peer. Er is een kluis gestolen. In Linde-Dorp is via een kiepraam ingebroken in een woning. De daders hebben er de autosleutels gestolen en reden er met de auto van de bewoners vandoor.
Op de Grote Baan raakten gisterenavond rond 17.15 uur een 52-jarige voetgangster uit de gemeente en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. De vrouw werd daarbij gewond.

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

Nieuwe vennootschap: Rebano

Donderdag 29 augustus 2019
Rob Simons uit Houthalen-Helchteren, Vincent Jamaer uit Stevoort en Valerie Jamaer uit Elsene hebben de besloten vennootschap Rebano opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap: alle activiteiten van een holdingvennootschap in de ruimste zin.

Auto gestolen in Eksel

Donderdag 29 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een auto gestolen in de Punderhoekstraat in Eksel. De wagen stond op de oprit van een huis.

Tien verkeersovertredingen

Donderdag 29 augustus 2019
Tijdens een verkeersactie gisteren tussen 16 en 20 uur heeft de politie Carma gisteren tien overtredingen vastgesteld, onder meer voor bellen tijdens het rijden en het niet dragen van de veiligheidsgordel. De agenten troffen ook een hoeveelheid drugs aan.

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar verlies voor E. Houthalen

Woensdag 28 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Zwaar verlies voor E. HouthalenEendracht Houthalen heeft vanavond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Op het veld van HO Molenbeersel werd het 8-0.

Fiets gestolen in appartement

Woensdag 28 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Steenbergstraat in Genk is een fiets gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Vandeven overleden

Woensdag 28 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Albert Vandeven overledenGisteren is Albert Vandeven overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: zaterdag (17-17.30 uur).

Hanna Harmans overleden

Woensdag 28 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Hanna Harmans overledenGisteren is Hanna Harmans overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

Park Houthalen - Leopoldsburg 2-5

Dinsdag 27 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Leopoldsburg 2-5Park Houthalen heeft zijn oefenwedstrijd tegen K ESK Leopoldsburg verloren. Uitslag: 2-5.

Inbraak maar niets weg

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is afgelopen nacht ingebroken in een pand aan de Genkerbaan. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets gestolen.

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser rijdt tegen bushokje

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oudsbergerweg in Oudsbergen is een 21-jarige fietser uit Oudsbergen gisterenavond tegen een bushokje gereden. Hij raakte daarbij gewond.

Chauffeur betrapt met drugs

Dinsdag 27 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Chauffeur betrapt met drugsDe politie controleerde gisterenavond rond 19.30 uur een stilstaande auto op de rotonde van de Oudsbergerwegen de Kasteelstraat in Oudsbergen. De bestuurder, een 33-jarige man uit Diepenbeek, bleek onder invloed en in het bezit van drugs. Zijn rijbewijs is ingehouden en zijn voertuig werd getakeld.

Inbraak in garagebox

Maandag 26 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een garagebox van een appartement aan de Priesterhaagstraat in Genk is vandaag ingebroken. Onbekenden gingen aan de haal met een fiets.
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Dozen vatten vuur in bedrijfshal

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Dozen vatten vuur in bedrijfshalIn een bedrijfshal aan de Mieënbroekstraat in Genk heeft een partij dozen vuur gevat. De oorzaak van de brand is niet gekend. Er is beperkte schade.

Telefooncel

Zondag 25 augustus 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - TelefooncelWe hadden thuis lang geen telefoon. We schreven toen nog vaak brieven met pen en papier om onze zaken af te spreken. Om te bellen moesten we naar de telefooncel drie straten verder, ofwel bellen bij de buren, maar dat werd zoveel mogelijk vermeden om niet te storen, hoewel er telkens iets voor betaald werd. In de telefooncel moest je vijf frank in een gleuf droppen alvorens je met zo'n schijf waar je je vinger in moest steken het nummer kon draaien. Er lag ook een telefoonboek in het "telefoonkotje," zoals dat in (…) Het hele nieuwsbericht

Drie ongevallen: vier gewonden

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's in de Vennestraat in Genk is een 50-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt. Op het kruispunt van de Molenstraat en de Gerard Bijnenslaan vielen twee gewonden bij een botsing tussen twee auto's. In de Boxbergstraat is een Genkenaar gewond geraakt toen hij tegen een geparkeerde auto reed.

Inbrekers weg met geld

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is afgelopen weekend zowel ingebroken in een woonst aan de Eikelaarstraat als in een huis op Hoogzij. Telkens maakten de dieven geld buit.

Auto's botsen: vijf gewonden

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Oudsbergen zijn gisterennamiddag rond 13.15 uur twee wagens gebotst. Een man uit Peer (20), een man (67) en een vrouw (68) uit Oudsbergen, een man (19) en een meisje (17) uit Bree, liepen daarbij verwondingen op.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen - Wijshagen 1-2Eendracht Houthalen heeft dezee namiddag thuis zijn eerste competiiewedstrijd verloren tegen Heidebloem Wijshagen. Uitslag: 1-2. Helson klopte KSK Meeuwen met 1-0. Houthalen VV verloor met 4-2 op het veld van Verbr. Lommel.

Denkend aan vader

Zaterdag 24 augustus 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Denkend aan vaderOp terugweg van het ziekenbezoek aan mijn broer in Gent dacht ik in de trein aan mijn vader. Hoe zou ik hem in één woord kunnen typeren? TROUW. Trouw aan zijn vrouw - ook al moest hij haar zeven keer hetzelfde herhalen, wegens de komst van heer Alzheimer -, trouw aan zijn kinderen, trouw aan zijn huis, aan zijn vrienden, zijn buren, zijn familie, zijn schoonfamilie, zijn werk. Alleen tussen de plooien kon hij even ontsnappen uit het dagelijks korset: het orgel van Bach loeihard opendraaien, een borrel drinken bij zijn dochter, gaan fietsen met zijn collega's en zich als een monnik terugtrekken in zijn moestuin waar hij kon luisteren naar de stilte van de zwaluwen. En dan terug in 't gareel: patatten schillen, stofzuigen, afwassen, naar de Aldi... "s Middags de kunst van vier koteletten in zeven delen. Ja, we zaten met zeven aan de tafel.
Jef LINGIER
Kort nieuws van bij de buren
Op de Jaarbeurslaan in Genk kwam het deze namiddag rond 14.45 uur tot een botsing tussen een bromfietsster en een auto. De 45-jarige bromfietsster uit Genk raakte daarbij gewond.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Houthalen VV klopt Termolen

Donderdag 22 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt TermolenHouthalen VV heeft vanavond Fl. Termolen verslagen. Uitslag: 6-2 .

Vrouw (47) gewond bij botsing

Donderdag 22 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Vrouw (47) gewond bij botsingEen 47-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Staatsbaan en de Schuttershofstraat in Lanaken. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Park Houthalen verliest in Wijchmaal

Woensdag 21 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest in WijchmaalPark Houthalen heeft vanavond zijn oefenwedstrijd in Wijchmaal verloren. Uitslag: 1-0. Helson en ESK Leopoldsburg speelden 2-2 gelijk.

Drie diefstallen

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de garage van en woning aan de Asbergstraat in Genk is allerlei werkmateriaal gestolen. Aan een woning in de Gieterijstraat is een aanhangwagen ontvreemd. Op de parking van een bedrijf aan de Transportlaan is een bromfiets gestolen.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

José Houben overleden

Maandag 19 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - José Houben overleden
Gisteren is José Houben overleden, de weduwe van Fons Lijnen. Zij was 84 jaar. De uitvaratliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Vrijdag (19 uur) is er een korte avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula.

Twee tachtigers gewond

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerbaan in Genk botsten gisterennamiddag rond 15 uur twee auto's. De 82-jarige bestuurder en zijn 83-jarige passagierster, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.

Park Houthalen klopt Termien

Zondag 18 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt TermienPark Houthalen heeft vanavond Eendracht Termien verslagen. Uitslag: 2 -1.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

W. Koersel - Helson 2-0

Zondag 18 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - W. Koersel - Helson 2-0Weerstand Koersel en Helson Helchteren gaven gisterenavond elkaar partij. Uitslag: 2-0. KVK Beringen verloor met 3-1 op het veld van Achel VV. Turkse FC en FC Anadol speelden 4-4 gelijk.

Met niets in orde

Zondag 18 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking aan de Centrumlaan in Genk controleerde de politie gisterenavond een voertuig. De bestuurder, een Genkenaar, had geen identiteitskaart en geldig rijbewijs op zak. De nodige boorddocumenten waren niet aanwezig in de auto en de bestuurder kon ook geen geldig verzekerings- en keuringsbewijs voorleggen. De politie liet de wagen takelen.

Genieke Winters overleden

Zondag 18 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Genieke Winters overledenIn WZC 't Dorp in Helchteren is vrijdag Genieke Winters overleden, de echtgenote van Rene Plessers. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken in Peer.

Eerste boek van Hanne Vandormael (16)

Zaterdag 17 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Eerste boek van Hanne Vandormael (16)Zoom
'Mijn mantel van ijs': dat is de titel van het eerste boek van de 16-jarige Hanne Vandormael uit Houthalen-Helchteren. Meer info: https://www.wattpad.com/user/Hanne-Lemo

Houthalen-Helchteren - Jeffrey Grondelaers nu bij Park HouthalenZoomNa een jaartje Berg en Dal heeft Jeffrey Grondelaers de overstap gemaakt naar Park Houthalen. Grondelaers speelde in de jeugd bij STVV en debuteerde op 17-jarige leeftijd in de eerste ploeg van toenmalig tweedeklasser KVK Tienen. Hij kreeg echter te maken met een rugblessure en het voetbal op dat niveau was gedaan voor hem. Daarna beleefde hij 4 mooie seizoenen bij KVK Beringen en een jaartje bij Berg en Dal.

Nieuwe vennootschap: Corposano

Zaterdag 17 augustus 2019
Mihkel Helemaa heeft de besloten vennootschap Corposano opgericht met zetel in 't Dorp in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap is het uitoefenen van de huisartsgeneeskunde.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Elbas

Vrijdag 16 augustus 2019
Sarah Spaas uit Hasselt heeft de besloten vennootschap Elbas opgericht met zetel aan de Houthalense Heiweg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen, het bouwrijp maken van terreinen en het bebouwen ervan.

Zeven pv's voor niet dragen gordel

Vrijdag 16 augustus 2019
Bij een verkeersactie in Houthalen-Helchteren en Genk heeft de politie zeven pv's uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en drie pv's voor bellen tijdens het rijden. De agenten plukten onder meer ook een opgedreven bromfiets uit het verkeer.

Restanten wietplantage ontdekt

Donderdag 15 augustus 2019
In een gebouw aan de Weg naar Zwartberg zijn restanten van een wietplantage ontdekt. De politie was het gebouw binnengevallen na een tip.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.
Kort nieuws van bij de buren
De rechter in Hasselt heeft een 58-jarige man uit Genk met 18 maanden celstraf bedacht omdat hij zijn zoon bedreigde met een bijl. De man, die niet kwam opdagen op de zitting, moet ook een boete van 800 euro betalen. Het bijl, dat eerder in beslag genomen werd, is verbeurd verklaard.

Twee jaar cel voor stalker

Woensdag 14 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Twee jaar cel voor stalkerDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een vijftiger uit Genk veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij zijn ex-vriendin stalkte. Hij drong zeven keer in haar woning binnen en beschadigde haar auto en de wagen van haar nieuwe vriend. Het slachtoffer krijgt 7.550 euro schadevergoeding. (PG)

Helson verliest van Hades

Woensdag 14 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van HadesHelson heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Hades verloren met 4-1. Aan de rust was de stand 1-1. Park Houthalen heeft zijn oefenwedstrijd tegen Wezel Sport verloren. Uitslag:1-4.

Wieske Vanoevelen overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Wieske Vanoevelen overledenIn Helchteren overleed zondag Wieske Vanoevelen, de weduwe van Mathieu Hamaekers. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lillo. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Agnes Rekkers, overleden

Woensdag 14 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Agnes Rekkers, overledenMaandag is Agnes Rekkers overleden, de weduwe van de in 1987 overleden Bernard Kerkhofs. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum, gevolgd door de teraardebestellng op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond waren een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken op de Peerderbaan in Peer. Daarbij vielen vier gewonden. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

DSA-Works opgericht

Dinsdag 13 augustus 2019
Sven Anthonissen uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschaop DSA-Works opgericht met zetel aan de Bronweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van gebouwen, gyprocwerken, dakwerken, klinkerwerken en klusjesdiensten.

Auto tegen ree

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hengelhoefstraat in Genk heeft een autobestuurder gisterenavond een ree aangereden. Het dier werd voor verzorging naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gebracht.

Vier gewonden bij aanrijding

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Westerring en de Henry Fordlaan in Genk botsten vanochtend rond 4.15 uur twee auto's. Een 23-jarige Nederlandse vrouw verkeerde tijdelijk in levensgevaar. Twee Nederlanders, respectievelijk 24 en 41 jaar, en een 51-jarige man uit Hoeselt raakten ook gewond. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

Straten onder water

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag zijn als gevolg van de hevige regenval enkele straten ondergelopen in Termolen (Zonhoven). Dat was onder meer het geval in de Molenweg.

Fietser (45) gewond bij aanrijding

Maandag 12 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Fietser (45) gewond bij aanrijdingDeze namiddag rond 16.30 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Kleine Heresteeg. Daarbij waren een auto en een 45-jarige fietser uit de gemeente betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Betrapt met drugs: aangehouden

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft vandaag een 21-jarige man uit Genk onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij werd betrapt op het bezit van vier soorten drugs én van verpakkingsmateriaal voor het verhandelen van drugs

Jean Sikosek overleden

Maandag 12 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Jean Sikosek overledenVrijdag is Jean Sikosek overleden, de echtgenoot van Fiena Willems. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Inbraak in pand

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is gisteren ingebroken in een pand aan de Wijerstraat. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.

Vier diefstallen

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In twee horecazaken, resp. aan de Hoefstadstraat en de Winterslagstraat in Genk, is ingebroken. Er is geld uit de kassa gestolen. In een woning aan de Marcel Habetslaan is een autosleutel gestolen. In een appartementsgebouw aan de Centrumlaan werd een fiets ontvreemd.

Bromfietser en fietser gewond

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 13 uur botsten op de Hasseltweg in Genk een bromfietser en een fietser. Een 53-jarige Genkenaar en een 70-jarige vrouw uit As raakten daarbij gewond.

Auto tegen rotonde

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag belandde een auto tegen de rotonde in de Vennestraat in Genk. De bestuurder liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijfOp de Weg naar Gruitrode in Oudsbergen is vanochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een 45-jarige fietser uit Oudsbergen werd er aangereden door een auto en overleefde de klap niet. De bestuurder van de auto, die vluchtmisdrijf pleegde, is gearresteerd. Een patrouille van Politie CARMA reed rond 2.50 uur over de Weg naar Gruitrode in de richting van Opglabbeek-Centrum, toen ze in de verte een ongeval zagen gebeuren. Bij aankomst ter plaatse troffen ze een fietser aan op de rijbaan. De bestuurder van de auto (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Helson uitgeschakeld

Zaterdag 10 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Helson uitgeschakeldHelson is uitgeschakeld in de Beker van België. Het verloor met 1-0 op het veld van Lyra-Lierse. Het doelpunt viel in de 51ste minuuut.

Piet Ceyssens overleden

Vrijdag 9 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Piet Ceyssens overledenGisteren is Piet Ceyssens overleden. Hij was 86 jaar. Er is geen afscheidsviering. De uitstrooiing van de urne vindt plaats op de begraafplaats van Houthalen.
Houthalen-Helchteren - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Versterking voor Helson

Donderdag 8 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Versterking voor HelsonHelson heeft de verdedigende middenvelder Finley Wielemans aangetrokken. Hij komt over van Leopoldsburg.

Weg met auto

Donderdag 8 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Byvaerdeweg in Oudsbergen is een auto gestolen. De diefstal werd afgelopen nacht gepleegd.

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Helson verliest van Sp. Hasselt

Woensdag 7 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Sp. HasseltHelson heeft zijn oefenwedstrijd tegen Sp. Hasselt verloren. Uitslag: 0-4.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen en materiaal gestolen

Woensdag 7 augustus 2019
In de garage van een woning in de Canadastraat werd  de diefstal van twee fietsen en werkmaterialen vastgesteld. Dat gebeurde vanmorgen.

Rijden ondanks rijverbod

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA controleerde gisterennamiddag een bestuurder in de Nieuwstraat in Genk naar aanleiding van een verkeersovertreding. De twintiger uit Genk had een rijverbod, kon geen geldige identiteitskaart voorleggen, legde een positieve speekseltest af en had drugs op zak. Bovendien stond hij nog onder opgelegde voorwaarden. De politie stelde de nodige PV's op.

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een politiepatrouille plukte gisterenavond in Genk een snelheidsduivel uit het verkeer. De man raasde aan 120 km per uur over de Westerring, 30 km per uur meer dan toegelaten. Hij had daarenboven 2,94 promille alcohol in het bloed. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Bromfietsster (62) gewond

Maandag 5 augustus 2019
Op de Grote Baan in Helchteren is een 62-jarige bromfietsster uit de gemeente het slachtoffer geworden van een ongeval. Dat gebeurde deze namiddag.

Mia Prenen overleden

Maandag 5 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Mia Prenen overledenZaterdag is Mia Prenen overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Zwembaden en vijver moeten sluiten

Maandag 5 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op bevel van de rechtbank moeten de zwembaden en het vijvercomplex van recreatiedomein Heidestrand in Zonhoven sluiten. Het domein is niet in orde met de milieuwetgeving.

Hond vergiftigd

Maandag 5 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een wandeling aan de Teut in Zonhoven heeft een hond een vergiftiging opgelopen. Een veearts heeft het dier kunnen redden.

Ronald Galka overleden

Maandag 5 augustus 2019
Vrijdag is Ronald Galka overleden. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Helson door met strafschoppen

Zondag 4 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Helson door met strafschoppenIn de tweede ronde van de Croky Cup - de beker van België - heeft Helson vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld tegen Vlaamse Ardennen. In de strafschoppen haalde Helson het met 3-2.

Autodiefstal

Zondag 4 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Heidestraat in Oudsbergen is een auto gestolen. Dat gebeurde afgelopen nacht.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk is vanmiddag rond 12.45 een 63-jarige fietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een andere fietser. Gisterenochtend rond 6.45 uur is een auto van de baan geraakt op de Europalaan. Een 21-jarige vrouw uit Schilde liep daarbij verwondingen op. Een 64-jarige fietser uit Genk raakte vrijdagavond rond 22.50 uur gewond toen hij tegen een geparkeerd voertuig reed in de Boogstraat.

Park wint van KFC Hamont 99

Zondag 4 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Park wint van KFC Hamont 99Park Houthalen heeft gisteravond met duidelijke 9-0-cijfers gewonnen van KFC Hamont 99. Het was een wedstrijd in het kader van de competitie voor de beker Noord-West.

Marc Deroye overleden

Zaterdag 3 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Marc Deroye overledenGisteren is Marc Deroye overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Oost waarna gelegenheid totb groeten in het funerarium.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder en duozitster gewond

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding met een auto op de André Dumontlaan in Genk raakten vanavond een motorrijder en zijn duozitster gewond. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Twee verkeersongevallen met gewonden

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3.40 uur is in de Ophovenstraat in Oudsbergen een auto van de baan geraakt. Een 27-jarige vrouw uit Maaseik is daarbij gewond geraakt. Gisterenavond rond 17 uur raakten een fietser en een auto in een aanrijding betrokken op de Weg naar Opoeteren. De fietser, een 55-jarige man uit Bree, werd daarbij gewond.
In Genk werd een bestuurder betrapt onder invloed van drank en drugs. Een huiszoeking in zijn woning was positief. Vanochtend rond 1 uur merkte een politiepatrouille een zwalpende bestuurder op in de Hoogstraat.. De auto botste enkele keren tegen de borduur. De politie maande de bestuurder aan te stoppen, waarop deze een zakje met drugs uit het raam gooide. Aan het kruispunt van de Molenstraat en de Burgemeester G. Bijnenslaan werd de bestuurder aan de kant gehaald. De 39-jarige Genkenaar testte positief op (…) Het hele nieuwsbericht

Tinus Kelchtermans overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Tinus Kelchtermans overledenZondag is in Beringen de uit Houthalen afkomstige Tinus Kelchtermans overleden, de weduwnaar van de in 1981 overleden Virginie Claes. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Berkenbos. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Michel Nelis overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Houthalen-Helchteren - Michel Nelis overledenIn Helchteren is gisteren Michel Nelis overleden, de echtgenoot van Marie Louise Hendrix. Hij was 72 jaar.  Het afscheid vindt plaats in alle intlmiteit. Bergroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen