Het overige nieuws

Verlies voor Park Houthalen

Zaterdag 30 november 2019
Houthalen-Helchteren - Verlies voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond met 2-4 verloren van Weerstand Koersel. Zondag moet Park Houthalen, dat negende in de stand staat, naar FC Herk.

Zaalvoetbal: La Baracca klopt Hoeselt

Zaterdag 30 november 2019
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca klopt HoeseltIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen Pibo Hoeselt verslagen. Uitslag: 7-3. La Baracca staat vijfde in de stand.

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.
Houthalen-Helchteren - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

Bestelwagen en fietser botsen

Vrijdag 29 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Oppelsenweg in Zonhoven raakte gisterenavond een fietser gewond bij een aanrijding met een auto. De bestuurder van de bestelwagen vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Jules De Jong overleden

Vrijdag 29 november 2019
Houthalen-Helchteren - Jules De Jong overleden
Gisteren is Jules De Jong overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting:  dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

GAS-boetes in CARMA-gemeenten

Vrijdag 29 november 2019
De acht gemeenten binnen de politiezone CARMA gaan hetzelfde GAS-reglement invoeren. Dat hebben de burgemeesters vanmiddag bekendgemaakt. Met het GAS-reglement kan opgetreden worden tegen kleine vormen van overlast. De afhandeling van dossiers zal centraal vanuit Genk gebeuren. De gemeenteraden moeten het voorstel nog goedkeuren.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Houthalen-Helchteren - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Houthalen-Helchteren - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.

Pleisterwerken Trippaers failliet

Donderdag 28 november 2019
De Ondernemersrechtbank heeft Pleisterwerken Trippaers, gevestigd aan de Grote Baan, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 december ingediend worden.

Negen gewonden bij ongevallen

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Wiemismeerstraat en de Europalaan in Genk zijn gisterenavond vijf personen gewond geraakt. In de Turfstraat botste gisterenavond een auto tegen een geparkeerde auto en sloeg vervolgens over de kop. Daarbij vielen drie gewonden. Vanochtend raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto in de Hospitaalstraat.

Elektrische toestellen gestolen

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met elektrische toestellen aan de haal aan de Weg naar Bree in Oudsbergen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Geld en dvd-speler gestolen

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is ingebroken in een woning aan de Torenlaan in Genk. De dieven gingen met geld en een dvd-speler aan de haal.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.
Kort nieuws van bij de buren
De Champions League-wedstrijd van Genk tegen Salzburg is zonder incidenten gebleven voor de politiediensten. De laatste Europese thuiswedstrijd verliep rustig op het vlak van openbare orde, zonder noemenswaardige incidenten aan de Luminus Arena.Politie CARMA zette zelf een groot aantal manschappen in en kreeg ook versterking van andere politiediensten. Er werd nauw samengewerkt met de politie uit Salzburg, die ook in Genk aanwezig was.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Nieuwe vennootschap: Nostro Destino

Woensdag 27 november 2019
Lindsey Di Sancarlo uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Nostro Destino opgericht met zetel aan de Hoogstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van ontspannings- en gezondheidscentra.

Nieuwe vennootschap: Gibmi

Woensdag 27 november 2019
Roberta Liberato uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Gibmi opgericht met zetel aan de Oude Bemdens. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitoefenen van een studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake financiële, fiscale, verzekerings- en juridische aangelegenheden.

Nieuwe vennootschap: Vyda

Woensdag 27 november 2019
Wendy Gielen uit Vliermaal en Johannes Gielen uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Vyda opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Paal. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management- en holdingactiviteiten en adviesverlening rond product- en dienstenbeheer.

Woninginbraak in Kunselveld

Woensdag 27 november 2019
In Kunselveld is vandaag ingebroken in een woning. Er is geld gestolen.

Kledij en werkmateriaal gestolen

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn gisterenavond twee inbraken gepleegd: in de André Dumontlaan is kledij gestolen, in de Gelabbekerstraat werkmateriaal en een aanhangwagen.

Vier verdachten gevat na inbraak

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de nacht van zaterdag op zondag arresteerde Politie CARMA vier Nederlanders na verdachte gedragingen bij een bedrijf op de Swinnenwijerweg in Genk. De politie betrapte hen op heterdaad. Zaterdagavond rond 23.30 uur werd de politie op de hoogte gebracht dat enkele personen op het terrein van een bedrijf rondliepen. Enkele patrouilles gingen meteen ter plaatse om het terrein te doorzoeken maar kon niemand aantreffen. Rond 1.25 uur trof de bewakingsfirma vier verdachten aan op de Swinnenwijerweg. De politie (…) Het hele nieuwsbericht

Françis Schoolmeesters overleden

Woensdag 27 november 2019
Houthalen-Helchteren - Françis Schoolmeesters overledenOp 19 november overleed Françis Schoolmeesters. Hij was 20 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe NV: 2B Brugge

Dinsdag 26 november 2019
De NV Group GL uit Houthalen-Helchteren heeft de NV 2B Brugge opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van hotels, restaurants en tavernes en het optreden als vereffenaar.
Houthalen-Helchteren, Peer en Pelt hebben zich geëngageerd in een dossier voor de uitbouw van regionale mobiliteitshubs op de Noord-Zuidroute. Een van die hubs zou ter hoogte van het station van Kiewit en de Corda Campus in Hasselt worden gerealiseerd. Men zou daar de auto kunnen plaatsen en verder naar het centrum van Hasselt kunnen reizen met pendelbus, trein, deelfiets of elektrische step. Bij de Europese instanties is een aanvraag voor Europese steun hangende, zo meldde TVL vanmiddag.

Fietser (14) gewond bij aanrijding

Dinsdag 26 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Wildekerslaan in Genk is gisterennamiddag rond 16 uur een 14-jarige fietser uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. In de Omlooplaan botsten rond 17 uur twee auto's. Een 25-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Vijf wietplantages opgerold

Dinsdag 26 november 2019
Houthalen-Helchteren - Vijf wietplantages opgeroldDe politie heeft vanochtend op zeven locaties huiszoekingen uitgevoerd. De agenten troffen vijf operatieve wietplantages aan waarbij in het totaal 3.841 planten werden aangetroffen. Op alle locaties werd vastgesteld dat er elektriciteit en water illegaal werd afgetapt. De grootste plantage (1.500 planten) werd ontdekt in Leopoldsburg. Ook in Tongeren, Lanaken en Zutendaal zijn planten ontdekt. In Zutendaal heeft een verdachte in de richting van de politieagenten geschoten. In het totaal zijn er zes arrestaties verricht.

Carjacking op parking

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van Carrefour Market aan de Maaseikerbaan in Genk is vanavond een carjacking gepleegd. Drie gemaskerde mannen trokken een vrouw uit haar auto en reden er met haar voertuig vandoor.
Kort nieuws van bij de buren
Op de middag botsten een auto en een 21-jarige bromfietsster in de Dorpsstraat in Zonhoven. De bromfietsster raakte daarbij gewond.

Auto tegen paal : man gewond

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botste vanochtend rond 0.30 uur een auto tegen een verlichtingspaal. Daarbij viel één gewonde: een 37-jarige man uit Diepenbeek.

Mia Eerdekens overleden

Maandag 25 november 2019
Houthalen-Helchteren - Mia Eerdekens overledenZaterdag is de uit Helchteren afkomstige en in Eksel woonachtige Mia Eerdekens overleden, de echtgenote van Rene Mentens. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Houthalen-Helchteren - Ex-mijnwerkers blijven misnoegd over pensioenZoomEnkele honderden ex-mijnwerkers woonden vandaag de algemene vergadering van de KS Vriendenkring bij in de aula van de badzaal in Heusden-Zolder Er werd opnieuw een stand van zaken gebracht in verband met het pensioendossier waar al maanden discussie over is. De boodschap blijft dat bij de berekening van het mijnwerkerspensioen moet uitgegaan worden van 30/30 dienstjaren en niet van 25/30. Volgens de mijnwerkers worden de Belgische wetten niet correct uitgevoerd. Om dat duidelijk te maken zullen ze op 4 december, Sint-Barbara, naar eigen zeggen met zowat 250 ex-mijnwerkers naar de Zuidertoren in Brussel trekken.

Inbraak in twee flats

Zondag 24 november 2019
Vandaag gelezen
In de Hospitaalstraat in Genk is ingebroken in twee appartementen. Er is geld gestolen. De inbraken zijn gisterenavond vastgesteld.

Palletten gestolen op werf

Zondag 24 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met palletten aan de haal op een bouwwerf aan de Weg naar As in Oudsbergen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

E-Houthalen - Turkse Rangers 0-2.

Zondag 24 november 2019
Houthalen-Helchteren - E-Houthalen - Turkse Rangers 0-2.Eendracht Houthalen heeft thuis met 0-2 verloren van Turkse Rangers. Houthalen VV klopte Maasland NO met 4-2.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Beverlo - La Baracca 1-1La Baracca heeft 1-1 gelijk gespeeld in Beverlo. La Baraca staat vijfde in de stand.

Thuisverlies voor Park Houthalen

Zaterdag 23 november 2019
Houthalen-Helchteren - Thuisverlies voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond met 0-1 verloren van Mechelen-aan-de-Maas. FC Helson verloor met 3-2 op het veld van KVK Beringen.

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Houthalen-Helchteren - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Nieuwe vennootschap: Final Touch

Vrijdag 22 november 2019
Hassan Adourkane uit Hasselt heeft de besloten vennootschap Final Touch opgericht met zetel in Europark. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerkerij, loodgieterij en het plaatsen van isolatie, tegels en sanitair.

Nieuwe vennootschap: B-Lean

Vrijdag 22 november 2019
Has Linke uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap B-Lean opgericht met zetel aan de Ontginningstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van audits van bedrijfsprofielen en het uitvoeren van intern-consultancy en -management.

Drie verkeersongevallen

Vrijdag 22 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.20 uur raakte in de Herenstraat in Genk een 59-jarige fietser uit Genk gewond bij een aanrijding met een autobus. Op de Transportlaan werd een 59-jarige voetganger uit Genk gewond bij een ongeval met een auto. Om 7 uur raakte op de Cockerillplaats een 61-jarige fietsster uit Genk gewond bij een aanrijding met een auto.

Bejaarde gewond bij botsing

Vrijdag 22 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 83-jarige man uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Dorpsstraat in As. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9.10 uur.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht

Weer schaap doodgebeten

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is er weer een schaap doodgebeten in Peer. Er wordt onderzocht of dit het werk van de wolf is.

Nieuwe vennootschap: Europress Benelux

Donderdag 21 november 2019
De Finse vennootschap Europress Group en Geert Proost uit Hasselt hebben de naamloze vennootschap Europress Benelux opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de ontwikkeling en de productie van machines en onderdelen.

Jef Deckers overleden

Donderdag 21 november 2019
In Helchteren overleed dinsdag de uit Eksel afkomstige Jef Deckers, de echtgenoot van Godelieve Lijnen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Vrouw (48) gewond bij botsing

Woensdag 20 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Oosterring en Fletersdel in Genk zijn deze namiddag rond 13.30 uur een auto en een vrachtwagen gebotst. Een 48-jarige vrouw uit Zutendaal raakte daarbij gewond.

Bedrijf ontruimd na brandmelding

Woensdag 20 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Kort voor de middag is het bedrijf Sabic in Genk ontruimd. Dat gebeurde na een brandmelding. Achteraf bleek dat de brandmelding vals was.

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Houthalen-Helchteren - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Henriette Bunkens overleden

Dinsdag 19 november 2019
Vandaag is Henriette Bunkens overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Auto belandt op zijn kant

Dinsdag 19 november 2019
Bij een ongeval op de Grote Baan belandde een auto op zijn kant. Het ongeval gebeurde deze namiddag. Of er gewonden vielen, is niet geweten.

Actie tegen drugs in het verkeer

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie CARMA heeft gisteren in Oudsbergen en Zutendaal actie gevoerd tegen drugs in het verkeer. Een man uit Maaseik, die geseind stond, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Hij mag zich aan een boete van minstens 1.500 euro verwachten.

Twaalf chauffeurs onder invloed

Dinsdag 19 november 2019
Bij de controle van 443 bestuurders in Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Genk bleken twaalf personen te diep in het glas te hebben gekeken. Het rijbewijs van drie bestuurders is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Meisje (13) aangereden door auto

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Duinenlaan in Genk is vanmorgen rond 8 uur een 13-jarig meisje uit Genk gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Een 30-jarige vrouw uit Genk liep rond 8.45 uur verwondingen op bij een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Putwijerstraat en de Kensheide.

Man en vrouw gewond bij botsing

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige man uit Beringen en een 32-jarige vrouw uit Bree raakten gewond bij een botsing tussen twee auto's op Plockroy in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 15.30 uur.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Houthalen-Helchteren - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Fietsers en auto botsen

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Opitter in Oudsbergen raakten gisterenavond twee fietsers en een auto in een aanrijding betrokken. Bij het ongeval werden een man en een vrouw, beiden uit Oudsbergen, gewond.

Juwelen gestolen in flat

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Burgemeester Gerard Bijnenslaan in Genk is gisteren ingebroken in een appartement. Er zijn juwelen gestolen.

Fietsster (17) gewond bij aanrijding

Maandag 18 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bochtlaan in Genk is een 17-jarige fietsster uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding door een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.30 uur.
In derde provinciale van het basketbal heeft Helchteren A met 57-48 verloren van Heusden B. In vierde provinciale won Helchteren B met 63-75 in Zolder.

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Houthalen-Helchteren - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)
Kort nieuws van bij de buren
Een dertiger uit Dilsen-Stokkem is vanochtend rond 1.30 uur uit het verkeer gehaald wegens overdreven snelheid en onaangepast rijgedrag. De man reed op de E314 in Genk aan zeer hoge snelheid. Na een lange achtervolging kon een patrouille van de politie CARMA hem intercepteren op de verkeerswisselaar in Lummen. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Hij zal zich later voor de politierechter moeten verantwoorden.

Huiszoeking levert drugs op

Zondag 17 november 2019
Houthalen-Helchteren - Huiszoeking levert drugs opEen 29-jarige man uit Lommel is tijdelijk van zijn vrijheid beroofd wegens bezit van drugs tijdens een drugsactie van de politie Carma in Genk, Bocholt en Houthalen-Helchteren. De man werd betrapt in Bocholt. Bij een huiszoeking in zijn woning is nog een hoeveelheid drugs aangetroffen. 

Twee ongevallen: drie gewonden

Zondag 17 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de oprit van de E314 in Genk zijn gisterenmiddag een 36-jarige vrouw uit Zutendaal en een 27-jarige vrouw uit Schaarbeek gewond geraakt. Een 17-jarige jongen uit Oudsbergen raakte vrijdagnamiddag gewond bij een aanrijding met een auto op de Hoevenzavellaan.

Broodautomaat opengebroken

Zondag 17 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar As in Genk is ingebroken in een broodautomaat. Dat leverde de daders geld op. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Houthalen VV verliest in Boorsem

Zondag 17 november 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verliest in BoorsemHouthalen VV heeft met 4-1 verloren op het veld van Boorsem Sport. Zondag speelt Houthalen VV thuis tegen FC Maasland NO. Eendracht Houthalen was dit weekend vrij.

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Houthalen-Helchteren - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

Handbal: Houthalen - Gent 28-23

Zaterdag 16 november 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Gent  28-23In eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen DB Gent geklopt met 28-23. Kreasa staat aan de leiding.

Helson- Wellen 1-1

Zaterdag 16 november 2019
Houthalen-Helchteren - Helson- Wellen 1-1Helson heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Wellen. Zaterdag moet Helson naar KVK Beringen. Park Houthalen verloor met 3-1 van Beek-Bree. Park Houthalen speelt zaterdag thuis tegen Mechelen-aan-de-Maas.

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Irène Gijbels overleden

Zaterdag 16 november 2019
Houthalen-Helchteren - Irène Gijbels overledenWoensdag overleed Irène Gijbels, de weduwe van de in 1987 overleden Frans Rogiers en de levenspartner van Mathieu Pinxten. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Fietser (57) gewond bij aanrijding

Vrijdag 15 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 14 uur botsten een auto en een fietser op de rotonde van de Rozenkranslaan en de Gildelaan in Genk. De 57-jarige fietser uit Genk raakte daarbij gewond.

Everzwijn bezoekt bedrijf

Vrijdag 15 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend drong een everzwijn binnen in de kantoren van Ellimetal in Ellikom (Oudsbergen). Het vernielde er zeven grote vensters en is dan weggevlucht naar het bos gelegen achter het plaatselijke voetbalveld. Volgens het Natuurhulpcentrum was het everzwijn duideljk in paniek als gevolg van de drukjachten.

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Schoenwinkel houdt het voor bekeken

Vrijdag 15 november 2019
Schoenen ’s Hertogen stopt er in het voorjaar mee, als de stock is uitverkocht. De voornaamste oorzaak van de sluiting is de moordende concurrentie van de online handel. Het is niet de eerste zelfstandige die er om die reden mee ophoudt.

Nieuw: Kinesitherapie Daniëls Koen

Donderdag 14 november 2019
Koen Daniëls uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Daniëls Koen opgericht met zetel aan de Canadastraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer traditionele Chinese accupunctuur en patrimoniumbeheer.

Vrouw (58) slachtoffer verkeersongeval

Donderdag 14 november 2019
Een 58-jarige vrouw uit de gemeente is gewond geraakt bij een aanrijding met een autobus. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9.15 uur op de Europalaan in Genk.

Bromfietser (20) gewond bij aanrijding

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 5.40 uur botsten een auto en een 20-jarige bromfietser uit Genk in de Stalenheidestraat in Genk. De bromfietser is daarbij gewond geraakt.

Verraden door kapot achterlicht

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de Weg naar Opitter in Oudsbergen trof de politie woensdagavond een auto met een kapot achterlicht aan. De chauffeur was onder invloed van drugs. In de wagen trof de politie nog een hoeveelheid drugs aan. De man kon geen geldig inschrijvings-, verzekerings- en keuringsbewijs voor zijn wagen voorleggen. Op het voertuig hing een kentekenplaat die niet bij de auto hoorde.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Houthalen-Helchteren - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Weg met gsm's en tablets

Woensdag 13 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een handelszaak aan de Winterslagstraat in Genk. De buit bestaat uit gsm's en tablets.

Grote verkeershinder

Woensdag 13 november 2019
Vanmiddag ontstond er grote verkeershinder doordat een vrachtwagen in panne viel op de Grote Baan in Helchteren. Het was er ruim drie kwartier aanschuiven geblazen.

Helson - Lommel SK 1-5

Woensdag 13 november 2019
Lommel SK heeft de oefenwedstrijd op het veld van Helson gewonnen met 1-5.  Aan de rust was de stand 1-4. Krezan scoorde drie van de vijf Lommelse doelpunten.

Mia Timmers overleden

Woensdag 13 november 2019
Houthalen-Helchteren - Mia Timmers overledenMaandag is de in Helchteren woonachtige Mia Timmers overleden, de weduwe van Thieu Soors. Zij was 78 jaar. Het afscheid heeft in intieme kring plaats. Vrijdag (19.30) is er een korte avonddienst in aula 't Sant in Hechtel.

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Houthalen-Helchteren - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Godelieve Geusens overleden

Woensdag 13 november 2019
Houthalen-Helchteren - Godelieve Geusens overleden
Maandag is de uit Peer afkomstige Godelieve Geusens overleden. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur)  plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: vrijdag (19-)19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

Maria Geypen overleden

Dinsdag 12 november 2019
Houthalen-Helchteren - Maria Geypen overledenGisteren is in Houthalen de uit Hechtel afkomstige Maria Geypen overleden, de weduwe van Camiel Maesen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Enrico Corsi overleden

Dinsdag 12 november 2019
Houthalen-Helchteren - Enrico Corsi overledenGisteren is Enrico Corsi overleden. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Twee inbraken in tuinhuisjes

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Wauberg-Peer is vandaag ingebroken in twee tuinhuisjes. De daders maakten twee koersfietsen, twee fietsen en allerlei gereedschap buit. De diefstallen zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Houthalen-Helchteren - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.

Weg met juwelen

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Molenstraat in Genk zijn juwelen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Geld gestolen uit woning

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar Helchteren in Oudsbergen is geld gestolen in een woning. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Philomène Wuytjens overleden

Dinsdag 12 november 2019
Houthalen-Helchteren - Philomène Wuytjens overledenin WZC Het Dorp in Helchteren is gisteren Philomène Wuytjens overleden, de weduwe van Hubert Keppens. Ze was 82 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Handbal: Kortrijk-Houthalen 33-29

Maandag 11 november 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kortrijk-Houthalen 33-29In eerste nationale (mannen) van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 33-29 verloren in Kortrijk. Linten, Poelmans en Vlijm scoorden elk vier keer.

Zaalvoetbal: La Baracca verliest

Maandag 11 november 2019
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca verliestIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 1-2 verloren van FB Aarschot. La Baracca staat derde in de stand.

Man rijdt verder zonder rijbewijs

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde zondag op de Duinenlaan in Genk een 44-jarige autobestuurder. Tijdens het verkeerstoezicht naar aanleiding vann de voetbalwedstrijd KRC Genk-Gent weigerde de man te stoppen voor de gemachtigde toezichters. Daarop haalde de politie de wagen uit het verkeer. De bestuurder was onder invloed van verdovende middelen, droeg zijn veiligheidsgordel niet en weigerde om de boorddocumenten af te geven. De Genkenaar werd bestuurlijk gearresteerd, kreeg een pv voor de verkeersovertredingen en (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met twee fietsen

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Collegelaan in Genk zijn twee fietsen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Twee ongevallen: drie gewonden

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Hoogstraat in Genk raakten vrijdagavond rond 18.15 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Twee Genkenaren van 19 en 42 jaar werden daarbij gewond. Op de Onderwijslaan botsten vrijdagavond rond 21.10 uur twee auto's. Een 24-jarige vrouw uit Bree werd daarbij gewond.

Houthalen VV verslaat Calcio Genk

Zondag 10 november 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat Calcio GenkHouthalen VV heeft Calcio Genk verslagen. Uitslag: 2-0. Eendracht Houthalen  verloor met 3-2 op het veld van Sporting Ellikom.

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Park Houthalen

Zaterdag 9 november 2019
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Meeuwen. Helson Helchteren speelde 1-1 gelijk op het veld van Witgoor Dessel.
Houthalen-Helchteren - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Lijnbus tegen auto

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Heuveneindeweg in Zonhoven is deze namiddag een lijnbus ingereden op een auto. In de lijnbus raakte een passagier lichtgewond.

Twee gewonden bij ongeval

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag zijn twee personen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Twee schapen doodgebeten

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een weide in Hechtel zijn twee schapen doodgebeten. Eerder deze week werden al schapen doodgebeten in Peer. Mogelijk is dat het werk van wolf Gust.

Voor 5.390 euro boetes geind

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag heeft de politie samen met de Wegeninspectie en de Dienst Sociale Wetten van 6 tot 14 uur het zwaar verkeer gecontroleerd bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk. 10 van de 25 gecontroleerde vrachtwagens waren in overtreding. Er werden voor 5.390 euro boetes geind.

Inbraak in handelszaak: geld weg

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een inbraak vastgesteld in een handelszaak aan de Molenstraat in Genk. Er is geld gestolen.

Woningbrand veroorzaakt door kaars

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Peerboomstraat in Genk ontstond vanavond brand in een huis. De brand werd veroorzaakt door een kaars. Er is schade aan het meubilair.

Maar de kat kwam weer

Donderdag 7 november 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Maar de kat kwam weerIk heb een mooi verhaal uit de Waterstraat in Beringen, de laatste wijk waar ik actief was als buurtwerker. Het lijkt wel een sprookje, geïnspireerd door het Zuid-Afrikaans lied "En die kat kwam weer." Luister maar...
Er was eens een oude Duitse vrouw met een zwarte kat, een vrouw die nota bene de Turken in de wijk haatte. Haar Turkse buurman was een verwoed tuinier, maar de kat had het daar niet op begrepen. Terwijl niemand het zag dabde ze de zaadjes bloot en deed haar behoefte in de tuin. De (…) Het hele nieuwsbericht

Twee bromfietsers gewond

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hoogstraat en de Stationsstraat in Genk botsten vanmorgen rond 9 uur een auto en een 39-jarige bromfietser uit Bilzen. Deze laatste raakte daarbij gewond. Rond 11 uur raakte een 44-jarige bromfietsster uut Genk gewond bij een aanrijding met een auto op de Hoevenzavellaan.

Fietser gewond op Kazernelaan

Donderdag 7 november 2019
Houthalen-Helchteren - Fietser gewond op KazernelaanVanmiddag rond 12.45 uur raakten op de Kazernelaan een auto en een 24-jarige fietser uit de gemeente in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Inbraak in Kraanbeekstraat

Donderdag 7 november 2019
Er is vandaag ingebroken in een woning aan de Kraanbeekstraat. De daders maakten geld buit.

Wiettelers veroordeeld

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een twintiger uit Peer tot 40 maanden celstraf en;een boete van 12.000 euro veroordeeld voor het uitbaten van een wietplantage aan de Noordervest in Peer. Zijn vriendin kreeg een werkstraf van 150 uur en een boete van 8.000 euro met uitstel. (PG)

Luigi Zucca overleden

Woensdag 6 november 2019
Houthalen-Helchteren - Luigi Zucca overledenOp 25 oktober overleed Luigi Zucca, de echtgenoot van Pina Guglielmini. Hij was 71 jaar. Het afscheid vond al plaats.

Nieuwe vennootschap: FDH

Woensdag 6 november 2019
Sylvia Cattie uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap FDH opgericht met zetel aan de Dorpsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een brasserie en pizzeria en het uitbaten van een beenhouwerij en traiteurzaak.

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Houthalen-Helchteren - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Bergers overleden

Woensdag 6 november 2019
Houthalen-Helchteren - Henriette Bergers overledenOp 1 november overleed Henriette Bergers overleden, de echtgenoot van Mathieu Claessens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.
Calogero Cimino en Katrien Antoniw, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Ventilatie Technieken Cimino opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken, in het bijzonder ventilatie; uitbating van een manège én horeca-activiteiten.

Vrouw (36) gewond bij botsing

Dinsdag 5 november 2019
Een 36-jarige vrouw uit de gemeente is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Europalaan in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16 uur.

Koperdieven gearresteerd

Dinsdag 5 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zondagavond rond 22.30 uur werd de politie op de hoogte gebracht van een verdachte toestand aan het slachthuis op de Europalaan in Genk. De politie ging meteen ter plaatse en doorzocht het gebouw met meerdere ploegen. In het gebouw werden twee mannen aangetroffen. Een 31-jarige Genkenaar en een 33-jarige man uit Diepenbeek werden gearresteerd. Ter plaatse werd werkmateriaal gevonden dat gebruikt kan worden bij een koperdiefstal. De gereedschappen werden in beslag genomen. Het duo werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om de dertiger uit Diepenbeek aan te houden. De andere verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Frans Van der Borght overleden

Dinsdag 5 november 2019
Houthalen-Helchteren - Frans Van der Borght overledenOp 25 oktober overleed Frans Van der Borght, echtgenoot van Véronique Vandelmoortele. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Schapen doodgebeten

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht zijn twee schapen doodgebeten in een weide in Wauberg-Peer. Mogelijk was dat het werk van wolf August. Rond de weide staat schrikdraad maar de elektriciteit stond naar verluidt niet op.

Fietser (56) gewond bij aanrijding

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.20 uur raakten een 56-jarige fietser uit Zonhoven en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken in de Woudstraat in Genk. De fietser werd gewond.

Angelantonio Massaro overleden

Maandag 4 november 2019
Zaterdag is Angelantonio Massaro overleden. Hij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk in Genk. Begroeting: vandaag en morgen (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Brandweer rukt nodeloos uit

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De brandweerkorpsen van Bree, Genk en Houthalen-Helchteren rukten deze voormiddag uit nadat een brand werd gemeld aan de Weg naar Ellikom in Meeuwen. Er bleek echter geen brand te zijn.

Vrouw (19) onder invloed

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4.15 uur werd in de Nieuwstraat in Genk een auto aan de kant gehaald. Een patrouille van Politie CARMA merkte de wagen op in de Dieplaan. Deze reed aan hoge snelheid, verloor bijna de controle aan de rotonde met de Centrumlaan en reed via de middenberm richting Grotestraat. De 19-jarige bestuurster uit Genk, die ook nog drie passagiers aan boord had, legde een positieve ademtest af en kreeg een stuurverbod van zes uur opgelegd.

Twee crossmotoren gestolen

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de garage van een huis aan de Meeënheide in Genk zijn twee crossmotoren en een koersfiets gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Mercedes Sprinter gestolen

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenochtend is in de Leemkuilstraat in Oudsbergen een bestelwagen Mercedes Sprinter gestolen. Het voertuig stond op een parking.

Park Houthalen wint in Zonhoven

Zondag 3 november 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint in ZonhovenPark Houthalen heeft een 1-2 overwinning behaald op het veld van Zonhoven Utd A. Helson verloor met 0-4 van Esperanza Pelt. Houthalen VV verloor met 2-1 van Genk VV.Eendracht Houthalen klopte Zonhoven Utd B met 3-1.

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)

Handbal: Kreasa wint in Merksem

Zaterdag 2 november 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa wint in MerksemIn de eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen de topper in Merksem gewonnen met 25-27. Kreasa staat aan de leiding met twee punten voorsprong op Merksem.

Auto in gracht: enkel blikschade

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Zonhoven verloor een bestuurder vanavond de controle over het stuur en belandde met zijn voertuig in de gracht. Er was enkel blikschade.

Twee gewonden bij aanrijding

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Baan naar Helchteren in Peer botsten gisterenavond twee auto's. De twee bestuurders werden daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Germaine Toelen overleden

Zaterdag 2 november 2019
Op 30 oktober overleed Germaine Toelen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Auto over de kop: één gewonde

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Auto over de kop: één gewondeOp de aansluiting van de Noord-Zuidverbinding en de Hasseltsebaan in Hechtel vloog vanochtend een auto over de kop. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Albert Penders overleden

Zaterdag 2 november 2019
Houthalen-Helchteren - Albert Penders overledenOp 26 oktober overleed in Helchteren Albert Penders. Hij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Diepenbeek. Maandag (18 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Alice Winters overleden

Zaterdag 2 november 2019
Houthalen-Helchteren - Alice Winters overledenOp 26 oktober overleed de uit Peer afkomstige en in Helchteren woonachtige Alice Winters. Zij was 75 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Anna Claes overleden

Zaterdag 2 november 2019
Houthalen-Helchteren - Anna Claes overledenIn Lummen overleed op 26 oktober de uit Houthalen afkomstige Anna Claes, de weduwe van de in 2001 overleden Frans Vangronsvelt. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lummen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Lummen.
Houthalen-Helchteren - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Houthalen-Helchteren - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Mee met de Bouworde

Vrijdag 1 november 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Mee met de BouwordeIk was pas afgestudeerd toen ik met de Internationale Bouworde voor twee jaar naar Oeganda trok. Omdat we thuis geen auto hadden trommelde ik mijn vriend op die over een Volkswagenbusje beschikte. Hij bracht mij en het hele gezin naar Zaventem.
Onze reis verliep rimpelloos. Het woord 'file' stond nog niet in het woordenboek. Zodoende kwamen we twee uur te vroeg aan in de luchthaven. Na het afhandelen van de bagage trokken we met zijn allen het cafetaria in. Omdat ik vreesde twee jaar lang gespeend te zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Auto en terreinwagen botsen

Vrijdag 1 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een terreinwagen op de Noordweg in Peer zijn vandaag één licht- en twee zwaargewonden gevallen. Door de klap belandde de auto in de berm. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen