Het overige nieuws

Apotheek overvallen

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is een apotheek op de André Dumontlaan in Genk overvallen. Niemand raakte gewond. De politie voerde een buurtonderzoek ui maar de verdachten konden niet aangetroffen worden.

Botsing op Westerring en Noordlaan

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de Westerring in Genk zijn vanochtend rond 1 uur een 24-jarige Genkenaar en een 49-jarige man uit Kortessem gewond. Gisterennamiddag rond 16.15 uur botsten een auto en een 17-jarige bromfietser uit Genk in de Noordlaan. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Diefstal in sportclub

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Uit de kleedkamer van een sportclub op Kattevennen in Genk zijn sleutels, een uurwerk, schoenen en airpods gestolen. Op de auto werd een auto ontvreemd.

Geen straf voor opblazen automaat

Donderdag 31 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De daders die drie jaar geleden een broodautomaat hebben opgeblazen aan de Noordervest in Peer krijgen geen straf omdat de feiten verjaard zijn. De daders waren twee twintigers uit Peer en één uit Bocholt en een 45-jarige man uit Mol.

Sluitingsdagen in november

Donderdag 31 oktober 2019
Op vrijdag 1 november (Allerheiligen), maandag 11 november (Wapenstilstand) en vrijdag 15 november (Koningsfeest) zijn al de gemeentelijke balies gesloten. De balie bib/toerisme is ook gesloten op zaterdag 2 november (Allerzielen). Het recyclagepark is enkel op vrijdag 1 november dicht.

Eenrichtingsverkeer Kerkhofstraat

Donderdag 31 oktober 2019
Tot en met 2 november zal er eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in een gedeelte van de Kerkhofstraat. Het is niet mogelijk om van de Onze-Lieve-Vrouwstraat de Kerkhofstraat in te rijden. De begraafplaats in deze straat, zal bereikbaar zijn vanaf de Herebaan-Oost.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Donderdag 31 oktober 2019
Vanaf vrijdag 1 november voert De Lijn enkele bijsturingen door aan de dienstverlening. Neem je regelmatig de bus van lijn 22, 23 of 31? Bekijk dan zeker de aanpassingen! De volledige aanpassingen vind je terug op de website van De Lijn.

Argenta sluit bankautomaten

Woensdag 30 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Argenta sluit bankautomatenArgenta sluit voor onbepaalde duur hun bankautomaten. "Er gebeurden de laatste maanden meerdere plofkraken op bankautomaten, waaronder ook bij Argenta. Plofkraken zijn een internationaal fenomeen waarbij de criminelen steeds driester te werk gaan. De schade wordt steeds groter. Gelukkig zijn hierbij nog geen slachtoffers gevallen. Omdat veiligheid primeert, hebben we besloten om uitzonderlijke maatregelen te nemen en al onze bankautomaten te sluiten", laat de bank weten.

Kinderlokker gearresteerd

Woensdag 30 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Kinderlokker gearresteerdEen twintiger uit Heusden-Zolder is aangehouden nadat hij de afgelopen weken bij een speelpleintje in die gemeente kinderen lastig viel. De kinderen konden een goede persoonsbeschrijving geven en zo kwam de politie de verdachte op het spoor.

Overlastcontrole

Woensdag 30 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond controleerde Politie CARMA op de Jaarbeurslaan in Genk drie twintigers uit Genk. De jongemannen hadden een kleine hoeveelheid drugs bij. Eén van hen probeerde de controle te ontvluchten maar kon verderop toch staande gehouden worden. Hij bleek zich niet aan eerder opgelegde voorwaarden te houden en werd gearresteerd. De politie nam de drugs in beslag.

Twee auto's en vrachtwagen botsen

Woensdag 30 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de rotonde van de Europalaan en de Oosterring in Genk botsten vanmiddag rond 12.50 uur twee auto's en een vrachtwagen. Een 26-jarige vrouw uit Beringen liep daarbij verwondingen op.

Onder invloed tegen boom

Woensdag 30 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Peer is afgelopen nacht tegen een boom gereden in de Broekkantstraat in Oudsbergen. Hij was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Recyclageparken zaterdag open

Woensdag 30 oktober 2019
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag 2 november open.

'Rijke' vriend

Woensdag 30 oktober 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - 'Rijke' vriendToen ik in mijn eerste jaar in Leuven zat, had ik een rijke vriend. 't Is te zeggen, hij was niet echt rijk, maar als wees trok hij een dubbele studiebeurs. Hij liet het geld rollen en in tegenstelling tot mezelf genoot hij van het leven. Op zekere dag vroeg hij mij: "Ga je niet mee paardrijden?" Ik antwoordde dat ik daar geen geld voor had. Dat geeft niet, zei hij, ik zal dat wel betalen.
Wij, met de fiets naar Heverlee waar een oude boer enkele rijpaarden had. Mijn vriend had mij onderweg op het (…) Het hele nieuwsbericht

Onder invloed tegen verkeersbord

Dinsdag 29 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op de  Meeuwerkiezel in Bree trof de politie gisterenavond een bestuurder aan in een geaccidenteerd voertuig. De chauffeur was onder invloed. Hij kon geen geldig rijbewijs voorleggen en de keuring van zijn auto was verlopen. De man had even voordien een verkeersbord omgereden op de Weg op Bree in Oudsbergen

Koperdiefstal in bedrijf

Dinsdag 29 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven pleegden een koperdiefstal in een bedrijf aan de Nijverheidslaan in Oudsbergen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Sinds begin september startten Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen met de zoektocht naar tuinen voor de actie Klimaatboom zoekt tuin. Via deze actie zoeken ze naar Limburgers en Diestenaren die graag hun steentje willen bijdragen voor het klimaat door een klimaatboom in hun tuin te planten. Meer bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en minder CO2. Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.

Auto tegen aanhangwagen

Maandag 28 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10 uur botste een auto tegen een aanhangwagen in de Vooruitzichtlaan in Genk. Een 29-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. In de Vennestraat botsten deze voormiddag rond 10.50 uur een auto en een 70-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Clemence Cuppens overleden

Maandag 28 oktober 2019
Vandaag is in Leopoldsburg de uit Houthalen afkomstige Clemence Cuppens overleden, de weduwe van François Vercammen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Twintig flessen lachgas gevonden

Zondag 27 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een auto in Kolderbos (Genk) heeft de politie twintig flessen lachgas aangetroffen. De flessen zijn in beslag genomen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Mispadstraat in Genk raakten gisterenavond rond 18 uur een auto en een 35-jarige fietser uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Een twintiger uit Oudsbergen is zaterdagnacht uit het verkeer gehaald wegens onaangepast rijgedrag. Toen de politie hem aan een controle onderwierp, bleek de jongeman in het bezit en onder invloed van drugs. Er werden PV's opgesteld voor bezit verdovende middelen, drugs in het verkeer en onaangepast rijgedrag. Hij zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.

Controles aan KRC-stadion

Zondag 27 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Controles aan KRC-stadionPolitie CARMA voerde gisterenavond extra controles uit aan de Luminus Arena. Voor de start van de wedstrijd tussen KRC Genk en Cercle Brugge werd een aantal supporters aan een grondige controle op drugs, wapens en pyrotechnisch materiaal onderworpen. Deze controles stonden los van de toegangscontroles door stewards van KRC Genk. Het gebruik van drugs door supporters en het bezit van wapens en pyrotechnisch materiaal heeft een ernstige impact op de openbare veiligheid in en rondom het (…) Het hele nieuwsbericht

Park Houthalen verslaat Halen

Zondag 27 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verslaat HalenPark Houthalen heeft Moedige Duivels Halen verslagen met 4-0. Houthalen VV verloor met 0-1 van Mechelen-aan-de-Maas B.

Uur zonder stroom

Zondag 27 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk en As heeft men vanochtend nagenoeg een uur zonder elekticiteit gezeten. Oorzaak van het euvel was een fout op een middenspanningslijn.
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Ik beken, ooit was ik stapelverliefdIk beken, ooit was ik stapelverliefd op het hulpje van de bakker, een bloedmooi meisje met geaccentueerde welvingen, lang blond krullend haar en een glimlach die mij betoverde. Zij was alleen  helper tijdens het weekend . Ik ging dan altijd twee keer naar de bakker, (de Echte Bakker zo heette de bakkerij toen): op zaterdag kocht ik brood en op zondag broodjes. Ik verslikte me in haar schoonheid. Ze sneed niet alleen mijn brood maar ook mij dusdanig de adem af dat ik alleen maar kon stamelen wat mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Helson verliest in Betekom

Zaterdag 26 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Helson verliest in BetekomHelson heeft met 4-2 verloren in Betekom. Eendracht Houthalen speelde 0-0 gelijk op het veld van Paal Tervant B.

Jean Schorpion overleden

Zaterdag 26 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Jean Schorpion overledenGisteren is Jean Schorpion overleden. Hij was 82 jaar en wordt woensdag begraven na het afscheid in de aula van uitvaartverzorging Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Het wordt kouder

Zaterdag 26 oktober 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt kouderEen hogedrukgebied over het zuiden van Europa kan storingen net buiten onze regio houden, al schuiven de overhangende (hoge) wolkenvelden wel tot onze streken. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op zondag, domineert een volgend hogedrukgebied het weerbeeld. De kern bevindt zich echter nabij IJsland, waardoor polaire lucht wordt aangevoerd. Het wordt dan ook een flink stuk kouder.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt en erg zacht bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht een uur langer slapen

Zaterdag 26 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Komende nacht een uur langer slapenKomende nacht begint de wintertijd. Om 3u wordt de klok dus een uurtje teruggezet. Meteen kunnen we een uur langer slapen!

Nieuwe vennootschap: Fokus

Vrijdag 25 oktober 2019
Hans Vandermaesen en Leen Theunis, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootscbap Fokus opgericht met zetel aan de Lily Boeykenslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten.

Alice Schepers overleden

Vrijdag 25 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Alice Schepers overledenVandaag is Alice Schepers overleden. Zij was 89 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthaler-Lillo. Begroeting: dinsdag(19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Tijdens de weekends van 1, 9, 23 en 30 november werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt dan de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Hamont/Hasselt tussen Herentals en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hasselt wijzigen tussen Hasselt en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hamont wijzigen tussen Mol en Hamont. De reisplanner houdt al rekening met deze aanpassingen, meldt de NMBS.

Weg met diepvriezer en frigo

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Stalenstraat in Genk is ingebroken in een woning. De buit bestaat uit een diepvriezer, een frigo, een salon en een tafel.

Steeds minder geboorten

Donderdag 24 oktober 2019
In 2018 zijn er in België 117.800 baby’s geboren, een daling van 1,1% ten opzichte van 2017. Dit kan geconcludeerd worden uit de voorlopige geboortestatistieken voor 2018. Een en ander blijkt uit gegevens van het Belgisch statistiekbureau Statbel. De statistiek wordt opgesteld door gebruik te maken van het Rijksregister, in afwachting van gedetailleerde informatie uit de geboorteformulieren.
De gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte is 30,7 jaar in België. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (15) gewond bij aanrijding

Donderdag 24 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk botsten gisterennamiddag een auto en een 15-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Op de Grote Baan kwam het vanmiddag rond 13 uur tot een aanrijding tussen een auto en een 14-jarige voetgangster uit de gemeente. Het meisje werd gewond maar zonder levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

Materialen gestolen uit tuinhuis

Woensdag 23 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Zandbergstraat in Genk is vandaag een inbraak vastgesteld. Er zijn werkmaterialen gestolen.

Bestelwagen uitgebrand

Woensdag 23 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Bestelwagen uitgebrandOp de Europalaan in Genk is deze namiddag een bestelwagen uitgebrand. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.

Drugsreclame op sociale media

Woensdag 23 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drugsreclame op sociale mediaOp het betichtenbankje moest een twintiger uit Genk plaatsnemen voor het dealen van drugs. Hij maakte reclame voor zijn handeltje op sociale media. Bij een huiszoeking was bij de man 11.000 euro cash geld gevonden. "Ik heb dat verdiend met werken", verdedigde de man zich maar het Openbaar ministerie hechtte geen geloof aan zijn verklaring. Op 6 november valt het vonnis. (PG)

Nieuwe vennootschap: Perceval Kevin

Woensdag 23 oktober 2019
Kevin Perceval uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Perceval Kevin opgericht met zetel aan de Technische Schoolstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer chapewerken, het leggen van kabels en diverse leidingen en gespecialiseerde bouwwerkzaamheden.

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht

Kledinghandel failliet

Dinsdag 22 oktober 2019
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag kledinghandel Farida Maagouz uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 november ingediend worden.

Twee crossmotoren gestolen

Dinsdag 22 oktober 2019
Uit de garage van een woning aan de Havenstraat in Genk zijn twee crossmotoren gestolen. Uit de kelder van een appartement aan de Eggestraat verdween een laspost.

Verkeersactie

Dinsdag 22 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren in Genk een verkeersactie gehouden op meerdere locaties. De agenten schreven onder meer pv's uit voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel en voor inbreuken op de technische eisen van de gecontroleerde voertuigen.
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Nieuw: Vijfeyken Precisie

Dinsdag 22 oktober 2019
Willy Vijfeyken uit Zonhoven heeft de besloten vennootschap Vijfeyken Precisie opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Tot het doel van den vennootschap behoort onder meer de vervaardiging van metalen werkstukken en de oppervkaktebehandeling van metalen.

Anna Kerfs overleden

Maandag 21 oktober 2019
Gisteren is Anna Kerfs overleden. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Onze Gust maakt het goedZoomNatuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Chemisch lek bij radiatorenfabrikantDeze namiddag rukte de brandweer uit voor een klein chemisch lek bij radiatorenfabrikant Rettig in Zonhoven. Er was geen gevaar voor de omgeving.

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Landwaartslaan in Genk kwam het maandagmorgen rond 9 uur tot een aanrijding tussen een 78-jarige fietsster uit Genk en een auto. De fietster raakte daarbij gewond.

Marc Craybex overleden

Maandag 21 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Marc Craybex overledenDonderdag is Marc Craybex overleden, de echtgenoot van Danielle Wintmolders. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Jean Maréchal overleden

Maandag 21 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Jean Maréchal overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is vrijdag Jean Maréchal overleden, de weduwnaar van de in 2002 overleden Mia Grondelaers. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Handbal: Houthalen klopt Wezet

Zondag 20 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen klopt WezetIn de eerste nationale van het handbal heeft Houthalen Wezet verslagen met 37-30. Na zes wedstrijden staat Houthalen aan de leiding.
Op het Sint-Trudoplein kwam het gisterenavond rond 19.30 uur tot een aanrijding tussen een auto en een 77-jarige voetgangster uit Heusden-Zolder. De bejaarde vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Fietsster (45) gewond

Zondag 20 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Herenstraat in Genk botsten een auto en een 45-jarige fietsster uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Vrouw (30) gewond bij botsing

Zondag 20 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenvoormiddag botsten twee auto's op de Weg naar As in Oudsbergen. Daarbij is een 30-jarige vrouw uit As gewond geraakt.

Diefstal met geweld in woning

Zondag 20 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Dieplaan in Genk is gisteren een 37-jarige bewoonster bedreigd door twee gewapende mannen. Een gewapende man bedreigde de vrouw met een vuurwapen. Een tweede verdachte kwam ook gewapend de woning binnen en eiste haar geld. De bewoonster sloeg in paniek en begon te schreeuwen. Enkele buren kwamen ter hulp en probeerden de deur van de woning te openen. De verdachten ontvreemdden een gsm en cash geld en vluchtten vervolgens weg. Tijdens hun vlucht werden de buren ook bedreigd met een vuurwapen. Niemand raakte gewond.
Houthalen-Helchteren - Park verliest van Schoonbeek BeverstPark Houthalen heeft met 2-1 verloren in Schoonbeek-Beverst. Eendracht Houthalen verloor van Sporting Winterslag met 3-4.

Verlies voor Helson

Zaterdag 19 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Verlies voor HelsonHelson Helchteren heeft vanavond met 1-2 verloren van Zwarte Leeuw. Zaterdag moet Helson naar Betekom. Houthalen VV verloor met 4-0 op het veld van Kabouters Opglabbeek en speelt zondag thuis tegen Mechelen-aan-de-Maas B.

Drie inbraken

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht zijn drie inbraken gepleegd aan de Industrieweg-Zuid in Zonhoven. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Acht jaar voor moordpoging

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een man uit Tienen en zijn vriendin elk tot acht jaar celstraf veroordeeld voor moordpoging op haar ex-man in Hechtel-Eksel. De feiten dateren van 4 februari 2015. De man werd aan zijn woning aan de Weverstraat beschoten. Hij werd getroffen door drie kogels. (PG)

Voetgangster (69) gewond

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk raakten deze voormiddag rond 10.40 uur een auto en een 69-jarige voetgangster uit Genk in een aanrijding betrokken Deze laatste werd daarbij gewond.

Twee fietsen gestolen aan woning

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Margarethalaan in Genk zijn twee fietsen gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld.

Clement Nulens overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Clement Nulens overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Clement Nulens overleden, de echtgenoot van Jeannine Thijs. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Koersel waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium in Koersel.

Illegale sigarettenfabriek ontdekt

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een loods aan de Senator A. Jeurissenlaan in Zonhoven is gisteren een illegale sigarettenfabriek ontdekt. Er werd onder meer een grote partij tabak in beslag genomen. Er zijn geen arrestaties verricht.
Houthalen-Helchteren - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerdeZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regenachtig weekendStoringen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Waterlopen worden geruimd

Vrijdag 18 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Waterlopen worden geruimdZoomHet wateragentschap Noordwest-Limburg gaat vanaf maandag starten met het maaien van de waterlopen. Eerst komt Houthalen-Helchteren aan de beurt, dan Pelt (eerst Neerpelt), Peer, Hechtel-Eksel en tenslotte Hamont-Achel. In totaal gaat het over ongeveer 250 km beken en grachten die geruimd zullen worden.
Om de werken uit te voeren heeft de aannemer het recht van doorgang op een strook van 5 meter langs de waterloop. Op deze strook mag ook het maaisel gelegd worden. Indien je zelf het (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Vanhulle overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Jacky Vanhulle overledenIn "Woonzorg Het Dorp" in Helchteren is gisteren Jacky Vanhulle overleden, de echtgenoot van Rina Pellens. Hij was 73 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden; Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Nieuwe vennootschap: Revino

Donderdag 17 oktober 2019
Fabienne Vanormelingen uit Helchteren heeft de besloten vennootschap Revino opgericht met zetel aan de Reitstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten, algemene audit-activiteiten en het verlenen van adviezen op het gebied van beheer.

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Einde captatieverbodZoomEr geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Auto's botsen: twee gewonden

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Halveweg in Zonhoven zijn deze voormiddag twee gewonden gevallen: een 89-jarige- en een 26-jarige vrouw.

Zes gewonden bij botsingen

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Putstraat en de Koning Boudewijnlaan in Genk vielen vanmorgen rond 8 uur drie gewonden: een 26-jarige vrouw uit Genk, een 24-jarige vrouw uit Zutendaal en een 61-jarige vrouw uit Hasselt. Gisterenavond rond 23.45 uur belandde een auto tegen een boom in Craenevenne. Daarbij raakte een 46-jarige Genkenaar gewond. Bij een botsing tussen twee auto's in de Hoogstraat raakten gisterenavond rond 21 uur een 21-jarige vrouw en een 47 -jarige man, beiden uit Genk, gewond.

Weg met juwelen, tv en gsm

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Nieuwe Kuilenweg in Genk maakten dieven juwelen, een tv en een gsm buit. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Woning in brand gestoken

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man met psychische problemen heeft vanmiddag zijn voormalig huis aan de Koningsbergweg in Zonhoven in brand gestoken. Het huis is uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Regen en windHet komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Een nieuwe provinciegriffierHet provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in leegstand huis

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Halveweg in Zonhoven drongen onbekenden gisterenavond binnen in een leegstaand huis door de achterdeur te forceren. Er is geen buit.

Exhibitionist op de Teut

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Teut in Zonhoven is vandaag in de vooravond een exhibitionist gesignaleerd. De politie kon de man niet aantreffen.

Auto in berm: bestuurder zwaargewond

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Wijvestraat in Zonhoven is vanavond een bestuurder zwaargewond geraakt toen hij met zijn auto in de berm belandde. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Kop-staartbotsing: twee gewonden

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk vond vanmorgen rond 8.15 uur een kop-staart aanrijding tussen twee voertuigen plaats. Een 61-jarige man en een 57-jarige vrouw, beiden uit Oudsbergen, raakten gewond.

Negentien everzwijnen dood

Woensdag 16 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Negentien everzwijnen doodZoomIn Bolderberg is vanochtend een zwaar ongeval gebeurd waarbij vier auto's en een grote groep everzwijnen betrokken waren. 19 dieren kwamen om. (foto takeldienst Swinnen)

Paschalis Tsantilakakis overleden

Woensdag 16 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Paschalis Tsantilakakis overledenMaandag is Paschalis Tsantilakakis overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Pirgo Tsikaki. Hij was 82 jaar. De uitvaartdienst vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Griekse-Orthodoxe kerk aan de Oudstrijderslaan. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Mia Vanduffel overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Mia Vanduffel overledenGisteren is Mia Vanduffel overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo.

Fietser (26) gewond bij botsing

Dinsdag 15 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Fietser (26) gewond bij botsingOp de Donderslagweg raakten vanmorgen rond 7 uur een auto en een 26-jarige fietser uit de gemeente in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Twee veertigers gewond

Dinsdag 15 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de Hasseltweg in Genk waarbij drie auto's betrokken waren raakten deze namiddag rond 15.40 uur twee personen gewond: een 43-jarige vrouw uit Maasmechelen en een 49-jarige Genkenaar.

José Eerdekens overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - José  Eerdekens overledenGisteren is in Houthalen de uit Peer afkomstige José Eerdekens overleden, de echtgenote van Louis Tielens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Martha Vaes overleden

Dinsdag 15 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Martha Vaes overledenZaterdag is de uit Houthalen afkomstige Martha Vaes overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Louis Myny. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Twaalfduizend euro buit

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisterenavond 12.000 euro gestolen uit de kluis van brasserie Het Notariaat aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Op camerabeelden is te zien dat de daders met twee waren en zich vermomd hadden.

Vijf chauffeurs onder invloed

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een verkeersactie op zaterdag tussen 18 en zondagochtend 2 uur controleerde Politie CARMA 212 voertuigen in Oudsbergen, Kinrooi en Zutendaal. Er werden 212 voertuigen gecontroleerd. Er werden vijf bestuurders betrapt die onder invloed waren. Ook zijn drugs in beslag genomen.

Chel Beelen overleden

Maandag 14 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Chel Beelen overledenIn het WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Helchteren afkomstige Chel Beelen overleden, de weduwnaar van Jacqueline Umans en de vriend van Lucia Bernaerts. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Grote Heide in Neerpelt. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Houthalen-Helchteren - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituatiesZoomOm onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Volleybal: Lier - Helchteren 1-3

Zondag 13 oktober 2019
In het volleybal (dames) heeft Helchteren met 1-3 gewonnen in Lier. Setstanden: 22-25, 25-23, 14-25, 22-25.

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Vandalisme op parking politieVandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Kind (6) gewond bij botsing

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een zesjarige jongen is deze voormiddag rond 11.30 uur gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Hasseltweg in Genk, ter hoogte van de rotonde met de Wennel. Op de Brikkenovenstraat is gisterenavond rond een 47-jarige motorrijder gewond bij een val.

Auto gestolen in Ambachtstraat

Zondag 13 oktober 2019
Aan een woning in de Ambachtstraat is een auto gestolen. De diefstal is gisterennamiddag gepleegd.

Houthalen VV verliest van Boxberg

Zondag 13 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV  verliest van BoxbergHouthalen VV heeft met 0-4 verloren van Racing Boxberg. Zaterdag speelt Houthalen VV tegen Kabouters Opglabbeek. Eendracht Houthalen verloor met 3-2 op het veld van Lanklaar VV en geeft zondag Sp. Winterslag partij.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Win een jeep! = oplichtingZoom
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca - Meeuwen 1-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal stonden La Baracca Houthalen en ZVK Meeuwen tegenover elkaar. Uitslag: 1-5.

Park Houthalen verliest van Alken

Zaterdag 12 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van AlkenPark Houthalen heeft vanavond met 1-3 verloren van Alken. De ruststand was 0-1. Zondag moet Park-Houthalen naar Schoonbeek-Beverst. KFC Helson Helchteren verloor met 3-1 van City Pirates Antwerpen. Dinsdag speelt Helson thuis tegen Achel VV.

Zicht op Zolder en Houthalen

Zaterdag 12 oktober 2019
Lens op Beringen
Houthalen-Helchteren - Zicht op Zolder en HouthalenZoomVanop de terril van Beringen maakte Bart Liesenborgs dit prachtig beeld waar je goed de schachtbokken van Zolder en Houthalen ziet.

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Rookmelder weldra verplichtVanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat je 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

E. Houthalen moet match herspelen

Donderdag 10 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen moet match herspelenDe wedstrijd Leut - Eendracht Houthalen moet herspeeld worden. Dat heeft het PC Limburg beslist. De wedstrijd werd op 29 september na 65 minuten bij een 2-1 stand afgeblazen omdat de scheidsrechter zich bedreigd voelde nadat hij een rode kaart had getrokken.

Betrapt met geschrapt kenteken

Donderdag 10 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie Maasland plukte op de Rijksweg in Dilsen een 22-jarige bestuurder uit Zonhoven uit het verkeer. Op zijn voertuig hing een geschrapt kenteken. Het voertuig bleek niet verzekerd en was evenmin ingeschreven bij de Dienst voor het Wegverkeer. De politie liet het voertuig takelen.

'Speel handbal'-project voor kinderen

Donderdag 10 oktober 2019
De Vlaamse Handbalvereniging lanceerde vandaag het project Speel Handbal. Met dit project wil de federatie kinderen in het lager onderwijs op een speelse en kindvriendelijke manier laten kennismaken met het handbal en proberen jonge talenten te ontdekken.
Om meer betrokkenheid te creëren en kinderen proberen te prikkelen heeft de federatie een bandjessysteem ontwikkeld. “Op schoolniveau krijgen alle kinderen een wit polsbandje met daarop ‘Speel (…) Het hele nieuwsbericht

Horloge gestolen

Donderdag 10 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven verschaften zich toegang tot een woning aan de Beverzakstraat in Zonhoven. Er is een horloge gestolen.

Nieuwe vennootschap: GSW Technics

Donderdag 10 oktober 2019
Gianni Scrugli uit Houthalen-Helchteren en Ugo Meloni uit Genk hebben de besloten vennootschap GSW Technics opgericht met zetel aan de Vijfeindestraat in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrische installatie en loodgieterswerk.
Houthalen-Helchteren - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Pol Croonen overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Pol Croonen overledenGisteren is Pol Croonen overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Bladafval gratis naar recyclagepark

Donderdag 10 oktober 2019
Vanaf 2 november kan je (zuiver) bladafval van bomen op openbaar domein gratis naar het recyclagepark brengen. Bij het binnenrijden duw je op de knop 'bladafval'. Dit kan tot en met 31 januari 2020.

Interieurbouwer Gypla failliet

Donderdag 10 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft interieurbouwer Gypla uit Zonhoven failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot en met 9 november ingediend worden.

Louis Reynders overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Louis Reynders overledenMaandag is Louis Reynders overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer
Hicham Azdi-Ahmed uit Lummen heeft de besloten vennootschap HNS Van Center opgericht met zetel aan de Huidevettersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer detailhandel in auto's en lichte bestelwagens, de handel in aanhangwagens, opleggers en caravans én de uitbating van een bandencentrale.

Drie ongevallen: drie gewonden

Woensdag 9 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk is afgelopen nacht een auto tegen een verlichtingspaal gebotst. Een 55-jarige vrouw uit Genk is naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde tijdelijk in levensgevaar. Op de Westerring botsen gisterenavond rond 18 uur twee auto's nadat een man zich geërgerd had aan het gedrag van een andere chauffeur en die wagen blokkeerde. Bij de botsing werd een 27-jarige vrouw uit Lommel gewond. Gisterennamiddag rond 13.15 uur is een 30-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in Schiepse Bos.

Fietser (37) gewond bij aanrijding

Woensdag 9 oktober 2019
Op de Herebaan-Oost raakten gisterenavond rond 17.15 uur een auto en een 37-jarige fietser uit de gemeente in een aanrijding betrokken. De fietser raakte daarbij gewond.

Germaine Franck overleden

Woensdag 9 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Germaine Franck overleden
Gisteren is Germaine Franck overleden. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturguie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk in Waterschei. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwale waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Flitsmarathon: 354 pv's in politiezone CARMAPolitiezone Carma voerde gisteren tussen 6u en 22u op verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uit in het kader van de 'flitsmarathon'. In totaal werden 2799 voertuigen gecontroleerd waarvan 354 bestuurders te snel reden, dat is 1 op 8.

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij Park Houthalen

Dinsdag 8 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Trainer weg bij Park HouthalenLuc Reumers stopt als trainer van eersteprovincialer Park Houthalen. Hij bood vandaag zijn ontslag aan. Wie hem opvolgt, is nog niet geweten.

Nieuwe vennootschap: GW Technics

Dinsdag 8 oktober 2019
Gert Govaers uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap GW Technics opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het dol van de vennootschap behoren onder meer de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie én de installatie van alarminstallaties.

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.
Houthalen-Helchteren - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de rotonde van de André Dumontlaan en de Onderwijslaan in Genk is een 54-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Overval op apotheek

Maandag 7 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdag rond 11.45 uur betraden twee onbekende en gemaskerde mannen een apotheek op de Zaveldriesstraat in Genk. Ze bedreigden twee werknemers met een mes en eisten het geld uit de kassa. Niemand raakte gewond maar de twee medewerkers waren sterk onder de indruk van de feiten. Aan hen werd slachtofferzorg aangeboden door de politie. De verdachten vluchtten met een som geld in de richting van de Arbeidsstraat. Politie CARMA kwam onmiddellijk ter plaatse en voerde een buurtonderzoek uit. De verdachten konden niet aangetroffen worden.

Taxichauffeur overvallen

Maandag 7 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagavond rond 21 uur bracht een 27-jarige taxichauffeur een klant van Hasselt naar de Groenstraat in Genk. Toen de klant op zijn bestemming was, bedreigde hij de chauffeur en eiste zijn geld. De chauffeur kreeg daarbij enkele klappen. De dader vluchtte weg met het geld. De politie kon na onderzoek een verdachte identificeren. In een woning in de Spoorwegstraat arresteerde men een 32-jarige man uit Sint-Truiden. Hij stelde zich weerspannig op tijdens zijn arrestatie. De man is bij de politiediensten gekend voor eerdere feiten. Hij stond reeds geseind voor het niet terugkeren na een uitgaansvergunning. De man werd na verhoor overgebracht naar de gevangenis.

Mimi Volcjak overleden

Maandag 7 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Mimi Volcjak overledenZaterdag is Mimi Volcjak overleden, de weduwe van Frenk Ovnicek. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiiekring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Vrouw (45) en man (42) gewond

Zondag 6 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.10 uur botsten twee auto's op de Westerring in Genk. Een 45-jarige vrouw uit Genk werd daarbij gewond. Een 42-jarige man uit Beringen is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar As.
Houthalen-Helchteren - E.Houthalen verliest van Grote BrogelEendracht Houthalen heeft met 4-5 verloren van Grote Brogel. Aan de rust was de stand 4-2. Houthalen VV klopte Bokrijk Sport met 4-0. Aan de rust was de stand 2-0. Di Sancarlo scoorde drie van de vier doelpunten.

Laatste dag expo Mijnmens

Zondag 6 oktober 2019
30 jaar mijnsluiting Beringen
Houthalen-Helchteren - Laatste dag expo MijnmensZoomIn de voormalige elektriciteitscentrale van de mijn kan je vandaag naar de laatste dag van de expo 'Mijnmens' van Walter Vranken. Dat is een creatieve duizendpoot uit Helchteren die actief is als schilder, tekenaar, beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Walter toont in het kader van 30 jaar mijnsluiting een reeks houten beelden, gemaakt met de kettingzaag, en tekeningen van mensen en mijnwerkers.
Laatste dag expo MijnmensLaatste dag expo MijnmensLaatste dag expo Mijnmens
Zoom

Handbal: Houthalen speelt gelijk

Zaterdag 5 oktober 2019
In eerste nationale van het handbal heeft Houthalen gelijk gespeeld bij Eynatten-Raeren. Uitslag: 24-24.

Park Houthalen speelt gelijk

Zaterdag 5 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen speelt gelijkPark Houthalen heeft 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Bregel Sport. FC Helson Helchteren speelde 2-2 gelijk in Houtvenne.

Nieuwe vennootschap: HND Projects

Zaterdag 5 oktober 2019
Hicham Nejjar uit Houthalen-Helchteren en Dennis Berkmans uit Tongeren hebben de besloten vennootschap HND Projects opgericht met zetel in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechnische installatiewerken, installatie van industriële machines én de vervaardiging van elektrisch handgereedschap.

Nieuwe vennootschap: K&W Tech

Zaterdag 5 oktober 2019
Samir Waddah en Ilias El Karkri, beiden uit Houthalen-Hechteren, hebben de besloten vennootschap K&W Tech opgericht met zetel aan de Vredelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van metselwerk en voegwerken en het plaatsen van thermisch isolatiemateriaal.

Auto op zijn kant

Zaterdag 5 oktober 2019
In de Vennestraat in Genk reed vanochtend rond 2.45 uur een autobestuurder een geparkeerde wagen aan. Het aanrijdend voertuig belandde op zijn kant. De bestuurder, die gewond raakte, is naar het ziekenhuis gebracht.

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

Paula Verdonck overleden

Zaterdag 5 oktober 2019
Donderdag is de uit Meeuwen afkomstige Paula Verdonck overleden, de echtgenote van Jos Kerkhofs. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Debacker-Put aan de Bosstraat in Helchteren.

Slangen opgevangen in NHC

Vrijdag 4 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek heeft twee levensgevaarlijke ratelslangen opgevangen. De eigenaar had ze gedumpt in een bos Namen.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht

Uit een ver verleden

Vrijdag 4 oktober 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Uit een ver verledenIk was een frêle, teruggetrokken ventje dat in de tuin met modder kastelen bouwde en met de poppen speelde. Op zekere dag legde ik mijn pop in het poppenbedje dat vader zelf getimmerd had. Ik haalde er de triplexplank uit en ging er tegelijk in één beweging met mijn twee voeten tegelijk op staan. Ik had er niet bij stilgestaan dat mijn vingers onder de plank zaten. De wet van de zwaartekracht was mij nog niet bekend. Resultaat: mijn vingers werden geplet door mijn eigen gewicht. Ik schreeuwde moord (…) Het hele nieuwsbericht

NHC vangt negen uilen op

Donderdag 3 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek heeft negen uilen opgevangen die in beslag genomen werden in Tienen. Volgens de Vlaamse dienst dierenwelzijn zaten de uilen er in te kleine kooien. Bijna dagelijks wandelde de eigenaar met een uil oop zijn arm door de straten van de Suikerstad. Volgens de dienst dierenwelzijn had de man voldoende tijd gekregen om de kooien te vergroten, maar dat gebeurde niet.

Nieuwe vennootschap: SNB

Donderdag 3 oktober 2019
Belgin Aksoy uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap SNB opgericht met zetel aan de Vredelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en de export van auto's, verhuur van auto's en afbraak van auto's.

Auto tegen rotonde: 20-jarige gewond

Donderdag 3 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 1 uur botste een auto tegen een rotonde op de Europalaan in Genk. Bij het ongeval raakte een 20-jarige man uit Hasselt gewond.

KRC Genk- Napoli: geen incidenten

Donderdag 3 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - KRC Genk- Napoli: geen incidentenEr zijn geen incidenten te melden in het kader van de wedstrijd KRC Genk - SSC Napoli. Beide supportersgroepen hielden het rustig, zowel in het centrum van Genk als bij de Luminus Arena. Onder andere dankzij een politiehelikopter en -drone konden alle gebeurtenissen en verkeersstromen nauwgezet opgevolgd worden. Politie CARMA zette een groot aantal medewerkers in en kreeg versterking van verschillende diensten van de Federale Politie en van de Napolitaanse politie.

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.

Nieuwe vennootschap: Woodaluxe Pro

Woensdag 2 oktober 2019
Jan Engelen en Sarah Geuns én Ellen Geuns, allen uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Woodaluxe Pro opgericht met zetel in Europark. Tot het doel van de vennootschap behoren het maken en plaatsen van aluminium en houten buitenschrijnwerk voor de B2B-markt en professionals.

Nieuwe vennootschap: GJC Creations

Woensdag 2 oktober 2019
Gert-Jan Christiaens uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap GJC Creations opgericht met zetel aan de Brelaarstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer projectontwikkeling voor de nieuwbouw van individuele woningen of voor renovatiewerken, wegenbouw, bouwrijp maken van terreinen én het slopen van gebouwen.

Vier gewonden bij twee ongevallen

Woensdag 2 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.15 uur raakte een 16-jarige bromfietser gewond bij een botsing met een auto op de Hasseltweg in Genk. Vanmorgen rond 9 uur vielen er drie gewonden bij een botsing tussen twee auto's in de Wildekerslaan: een 33-jarige vrouw en twee meisjes van 6 en 8 jaar

Nieuwe vennootschap: Auto's I&M

Woensdag 2 oktober 2019
Zafer Yilmaz uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Auto's I&M opgericht met zetel aan de Grote Baan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handel in nieuwe en gebruikte auto's, carrosserieherstelling en bandenservice.
De werken aan het op- en afrittencomplex aan de Torenlaan (N76) in Genk zijn deze week klaar. Vrijdagnamiddag wordt het nieuwe complex - dat onder meer interessant is voor wie de thuiswedstrijden van KRC Genk wil bijwonen - geopend voor het verkeer. 

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.
Danny Vromans uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Field Boutique opgericht met zetel aan de Canadastraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leveren van Field Marketing en Sales oplossingen die de zichtbaarheid, verkoop en business intelligence van merken aantoonbaar verbeteren.
Kort nieuws van bij de buren
Een voetgangster uit Zonhoven raakte vanmorgen gewond toen zij door een auto werd aangereden op de Maastrichtersteenweg in Hasselt. De automobilist vervolgde zijn weg.

Auto in berm: chauffeur gewond

Dinsdag 1 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Zwanenstraat in Zonhoven belandde vandaag een auto in de berm. De bestuurder, die gewond raakte, had eerst een paar verkeersborden geraakt.

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een 51-jarige vrouw uit Oudsbergen is deze voormiddag rond 11.30 uur levensgevaarlijk gewond geraakt toen zij op de E314 in Zolder onder een vrachtwagen reed. De vrouw zat bekneld in haar auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het Jessaziekenhuis in Hasselt gebracht.

Twee vrouwen gewond

Dinsdag 1 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.30 uur botsten twee auto's op de Hasseltweg in Genk. Een 27-jarige vrouw uit Dilsen-Stokkem raakte daarbij gewond. Gisterenavond rond 17.35 botsten een auto en een bus op de Schiepse Hei. Daarbij raakte een 73-jarige vrouw uit As gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Koelwagen op zijn dak, chauffeur gewondZoomDe bestuurder van een koelwagen is vanmiddag gewond geraakt nadat hij op de N73 in Peer tegen een boom reed en zijn voertuig op zijn dak belandde. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Houthalen-Helchteren - Bromfietser (37) gewond bij botsingIn de Groenstraat kwam het gisterennamiddag rond 16.35 uur tot een aanrijding tussen een auto en een 37-jarige bromfietser uit de gemeente. Deze laatste is daarbij gewond geraakt.

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht

Antonio Polimeni overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Antonio Polimeni overledenVrijdag is Antonio Polimeni overleden, de echtgenoot van Giuseppa Mallamace. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk in Hoevenzavel (Genk). Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Gabriellino Chiarizia overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Houthalen-Helchteren - Gabriellino Chiarizia overledenVriijdag is Gabriellino Chiarizia overleden. Hij was 62 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Meulenberg. Woensdag (18 uur) is er daar een avondwake. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Debacker Put aan de Guldensporenlaan.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen