Het overige nieuws

Fietser (50) gewond bij botsing

Maandag 30 september 2019
Een 50-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een botsing met een auto op het kruispunt van de Klotstraat en de Turfstraat in Genk. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14 uur.

Wietplantage opgerold

Maandag 30 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Wietplantage opgeroldIn een woning in de Wiekstraat in Genk heeft de politie een kleine wietplantage ontdekt. Op de eerste verdieping troffen de agenten drie professioneel ingerichte kweekruimtes aan, samen goed voor een 450-tal cannabisplanten. Er zijn ook aanwijzingen dat er reeds eerder cannabis geoogst werd. Naast cannabisplanten vond de politie ook een hoeveelheid anabolica. Er was niemand in de woning aanwezig. Er werd diefstal van elektriciteit vastgesteld. Na een sporenonderzoek door het gerechtelijk labo kwam de Civiele Bescherming ter plaatse om de installatie te ontmantelen en te vernietigen. Een 39-jarige Genkenaar is aangehouden.

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Houthalen-Helchteren - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Houthalen verslaat Sasja

Zondag 29 september 2019
In de eerste nationale van het handbal heeft Houthalen met 28-29 gewonnen van Sasja. Na vier wedstrijden staat Houthalen aan de leiding.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: 10-2 winst voor La BaraccaIn tweede nationale van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen zwaar uitgehaald tegen ZVK Alken. Uitslag: 10-2.

Dieven breken deur open

Zondag 29 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben de deur opengebroken van een pand aan de Beringersteenweg in Zonhoven. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Houthalen-Helchteren - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Helson wint van Bilzen-Waltwilder

Zondag 29 september 2019
Houthalen-Helchteren - Helson wint van Bilzen-WaltwilderHelson heeft vandaag Bilzen-Waltwilder verslagen met 2-1. Eendracht Houthalen verloor met 2-1 van Leut.

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Houthalen-Helchteren - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.

Park klopt Leopoldsburg

Zaterdag 28 september 2019
Houthalen-Helchteren - Park klopt LeopoldsburgPark Houthalen heeft vanavond met 4-0 gewonnen van K.ESK. Leopoldsburg. Houthalen VV won met 0-2 in Neeroeteren.
Houthalen-Helchteren - KS Vriendenkring organiseert vergaderingOp zondag 29 september 2019 vanaf 10.30 uur is er een algemene vergadering voor ondergrondse mijnwerkers aangaande de malversaties van de rijksdienst voor pensioenen. Deze gaat door in zaal 'Ons Huis' in Heusden-Zolder. "Bij de vorige vergadering was er duidelijk actiebereidheid. Wij pikken het niet dat men de wetten die gemaakt werden naast zich neer legt en ondergrondse mijnwerkers benadeeld. U bent alleszins van harte welkom op deze vergadering", zegt KS Vriendenkring. 

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Houthalen-Helchteren - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Externe begeleiding voor politie

Vrijdag 27 september 2019
Politie CARMA biedt haar personeelsleden een Employee Assistance Program of EAP aan. Via dit programma kunnen alle medewerkers en hun inwonende familieleden gratis beroep doen op externe psychologische ondersteuning of juridisch en financieel advies. Het gaat om een investering vanuit welzijnsoogpunt. Het EAP is een service van Pulso Europe, een onafhankelijke en externe organisatie die discretie garandeert, ook ten opzichte van de werkgever. Politie CARMA is de eerste Limburgse politiezone die dit invoert en een van de eerste zones in België.

Inbraak in winkel

Donderdag 26 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend drongen dieven binnen in een winkel aan de Halveweg in Zonhoven. De buit bestaat uit geld, sigaretten en drank.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Houthalen-Helchteren - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Jo van Drunen overleden

Woensdag 25 september 2019
Houthalen-Helchteren - Jo van Drunen overledenMaandag is de in Houthalen woonachtige Jo van Drunen overleden, de echtgenoot van Joke Veroude. Hij was 87 jaar. Vrijdag (19 uur) is er een korte avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten.

Maria Wanten overleden

Woensdag 25 september 2019
Houthalen-Helchteren - Maria Wanten overledenMaandag is Maria Wanten overleden, de weduwe van Eugene Jacobs en de vriendin van wijlen Martin Scheepers. Zij was 88 jaar. Vrijdag (11 uur) vindt er een afscheidsgroet plaats op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur)in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Zonhoven.

Overleden mijnwerkers herdacht in Genk

Woensdag 25 september 2019
In Genk organiseerde de vzw Mijn-Verleden afgelopen weekend voor de derde keer een herdenking voor al de overleden mijnwerkers. Er waren vertegenwoordigers van de verschillende mijngemeenten uit beide Limburgen. Ze brachten met een interreligieuze gebedsviering hulde aan al de overleden mijnwerkers. Bij deze gelegenheid kreeg ook het standbeeld 'De Koolputter' een blijvende plek op het Thor Park.
Een speciaal eerbetoon was er voor dokter Victor Vanmechelen. Deze dokter, afkomstig uit (…) Het hele nieuwsbericht

Drie gewonden bij verkeersongeval

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval op rotonde van de Europalaan en de Oosterring in Genk zijn drie gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde in de vooravond. De slachtoffers zijn uit As en Genk.

Twee gewonden bij botsing

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op de Wijchmaalsebaan in Eksel zijn vanavond twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser (20) gewond bij aanrijding

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk raakten vanochtend een 20-jarige fietser uit Diepenbeek en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser liep daarbij verwondingen op.

Wil je nu wat horen?

Dinsdag 24 september 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Wil je nu wat horen?Wil je nu wat horen? Het klinkt absurd of ongeloofwaardig, toch is het zo. De Group Machiels spuit nu af en toe parfum over het Remo-stort. Zo willen ze de geurhinder verbloemen. Ze verdoezelen de stank met anti-stank. Inwoners van de Stakeberg en Lillo vertelden mij dat Remo nu regelmatig een walm van parfum met een luchtkanon over hen spuit. De geur zou overweldigend zijn. Ga maar eens wandelen voorbij ijsroosje Rossi in de Lindeman, dan je weet hoe laat het is. De bijen weten niet meer waar ze het hebben. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Leurs overleden

Dinsdag 24 september 2019
Houthalen-Helchteren - Jos Leurs overleden
Zondag is Jos Leurs overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Auto rijdt op vrachtwagen

Dinsdag 24 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Zonhoven is vanochtend een auto op een vrachtwagen ingereden. De bestuurder liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Catarina Napolitano overleden

Maandag 23 september 2019
Houthalen-Helchteren - Catarina Napolitano overledenVrijdag is Catarina Napolitano overleden. Zij was 91 jaar. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Tony Senkinz overleden

Maandag 23 september 2019
Houthalen-Helchteren - Tony Senkinz overledenVrijdag is Tony Senkinz overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in de aula van Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) in het funerarium aan de Weg naar Zwartberg.

Drugsactie op drie locaties

Maandag 23 september 2019
Politie Carma heeft gisteren van 14 tot 22 uur een drugsactie gehouden in Houthalen-Helchteren, Genk en Zutendaal. Er werden acht pv's opgesteld voor drugs en twee voor verboden wapenbezit. De politie controleerde 29 voertuigen en 76 personen.

Woninginbraak in Hortelstraat

Maandag 23 september 2019
Houthalen-Helchteren - Woninginbraak in HortelstraatEr is vandaag ingebroken in een huis aan de Hortelstraat. De daders gingen met juwelen geld en een tablet aan de haal.

Handbal: Kreasa verslaat Doornik

Zondag 22 september 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa verslaat DoornikIn het handbal (mannen Beneliga) heeft Kreasa Houthalen Doornik geklopt met 27-21. Schepers scoorde 8 keer, Haex 7 keer.

Gelijkspel voor La Baracca

Zondag 22 september 2019
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor La BaraccaIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen 2-2 gelijk gespeeld in Wellen.

Drie gewonden bij ongevallen

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk botsten gisterenavond rond 18.15 uur twee fietsers. Beiden raakten gewond. Het betreft een 45-jarige man uit Hasselt en een 40-jarige man uit Lanaken. Bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's op de André Dumontlaan liep een 24-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren vrijdgavond rond 17.15 uur verwondingen op.

Bromfiets in beslag genomen

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Romeplaats in Genk is gisterennamiddag een 48-jarige bromfietser geverbaliseerd. Op de bromfiets hing geen kentekenplaat en zowel de bromfietser als de minderjarige duozitter droegen geen helm. De bromfiets was niet verzekerd en werd in beslag genomen.

Fietser (54) aangereden

Zondag 22 september 2019
Op de Koolmijnlaan is vrijdagavond rond 18 uur een 54-jarige fietser uit Zonhoven aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Gearresteerd na vluchtmisdrijf

Zondag 22 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Gearresteerd na vluchtmisdrijfOp de Hasseltweg in Genk gebeurde donderdagvoormiddag een kop-staartaanrijding tussen twee auto’s. De aanrijdende bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Een getuige die de bestuurder probeerde tegen te houden, raakte gewond. De bestuurder werd later gearresteerd. De aangereden bestuurster, een 31-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren, raakte bij het ongeval lichtgewond. De aanrijdende bestuurder, een man van 71 uit Zonhoven, dreigde bij een korte discussie met pepperspray en probeerde de plaats te (…) Het hele nieuwsbericht

Houthalen VV wint van SLW Maaseik

Zondag 22 september 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint van SLW MaaseikHouthalen VV heeft vandaag een al bij al gemakkelijke overwinning behaald tegen SLW Maaseik. Uitslag: 6-1. Eendracht Houthalen won ook: het versloeg Waterloos VV met 3-2.
Houthalen-Helchteren - Een boek over Beringen na de mijnsluitingZoomOnze collega Hans Put heeft een tweede boek klaar, nu over Beringen 30 jaar na de mijnsluiting. Hans is een freelance reporter en fotograaf en groeide op in de schaduw van de Beringse mijn. Als kind kwam hij wonen in een nieuwe wijk in de Hoevestraat en vol bewondering keek hij naar de imposante gebouwen van de steenkoolmijn. De oude mijnsite en het huidige be-MINE zijn na 30 jaar nog altijd een blijvende inspiratiebron voor Hans als fotograaf. In het boek '30 jaar mijnsluiting Beringen' krijg je 3x 30 foto’s uit het archief van Hans en 30 verhalen. En dit in een beperkte oplage om 30 jaar mijnsluiting stijlvol te herdenken. Het boek is verkrijgbaar via de auteur: www.hansput.be 0475 588 915 - Zwanenbergstraat 2A b1 3583 Beringen.

Het eerste grootwarenhuis

Zondag 22 september 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Het eerste grootwarenhuisIk herinner me de Sarma. Weet je nog, het eerste grootwarenhuis? Je kon er zo maar uit de rekken van alles meepakken. Vreemd was dat. Het was daar ook goedkoper dan in de buurtwinkel. Het was er meestal druk. Er weerklonk ook altijd goedkope muziek. Het woord muzak werd zo een nieuw begrip. "Kassa zeven droge voeding," weerklonk er af en toe door de luidsprekers. Ik begreep nooit wat droge voeding precies was. Mijn vader verbood mijn moeder om daar inkopen te doen. Want de Sarma was een vreemde indringer, een (…) Het hele nieuwsbericht

Grote Baan Houthalen afgesloten

Zondag 22 september 2019
Het is maar dat je 't weet
Een deel van de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vandaag autovrij. Er zijn omleidingswegen voorzien.

Gelijkspel voor Helson in Turnhout

Zaterdag 21 september 2019
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor Helson in TurnhoutFC Helson heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van KFC Turnhout. Park Houthalen verloor met 4-0 van Achel VV.

Iolanda Di Domizio overleden

Zaterdag 21 september 2019
Houthalen-Helchteren - Iolanda Di Domizio overledenGisteren is Iolanda Di Domizio overleden. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Houthalen-Helchteren - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Hanssen overleden

Zaterdag 21 september 2019
Woensdag is in Houthalen Louis Hanssen overleden, de levenspartner van Edera Vescioli. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Twee twintigers gewond

Vrijdag 20 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk botsten vanmiddag rond 14 uur twee auto's. Er vielen twee gewonden: een man en zijn vrouwelijke passagier, beiden 27 jaar en uit Maaseik.

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Houthalen-Helchteren - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

'Verzen en vertellingen' - een boek

Donderdag 19 september 2019
Houthalen-Helchteren - 'Verzen en vertellingen' - een boekZoomOp zaterdag 12 oktober om 17 uur wordt in bakkerij ComPani, Dorpsstraat 35 (aan de kerk) het boek "Verzen en Vertellingen" van de broers Jean en Jef Lingier voorgesteld. Het is een bijzondere mengeling van lichtvoetige gedichten en sappige verhalen. Jean schrijft sterk vanuit zijn binnenkant, Jef is een scherpe observator. Het boek is al verkrijgbaar in de boekhandel of rechtstreeks bij de auteur: Jef.Lingier[!]telenet.be. Het kost 13 euro (zonder de verzendingskosten).

Voetgangster en fietsster gewond

Donderdag 19 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.45 uur is een 30-jarige voetgangster gewond geraakt toen zij aangereden werd in de Hoevenzavellaan in Genk. In de Winterslagstraat botsten vanmiddag rond 13.15 uur twee fietsers. Eén van hen, een 56-jarige vrouw uit Genk, raakte daarbij gewond.

Controle op gordeldracht

Donderdag 19 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag in As en Genk een controleactie gehouden op het dragen van de veiligheidsgordel. De agenten stelden zeventien overtredingen vast.

Vrachtwagen en tractor botsen

Donderdag 19 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag raakten een vrachtwagen en een tractor in een aanrijding betrokken op de Noord-Zuidverbinding in Zonhoven. Eén rijvak in de richting van Hasselt moest afgesloten worden. In de Molenweg is deze namiddag een auto tegen een boom gereden. De bestuurder liep zware verwondingen op.

Roland Loysch overleden

Donderdag 19 september 2019
Houthalen-Helchteren - Roland Loysch overledenDinsdag is in Zonhoven de uit Houthalen afkomstige Roland Loysch overleden, de echtgenoot van Madeleine Zeelmaekers. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Brandje in wafelbakkerij

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In wafelbakkerij Avieta aan de Industriewg in Zonhoven ontstond deze namiddag een brandje. De bedrijfshal moest geventileerd worden.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Controle op drugs

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft de politie een drugscontrole gehouden in Oudsbergen en Zutendaal. Twee bestuurders die onder invloed van drugs reden vlogen tegen de lamp. Er zijn ook een tiental andere overtredingen vastgesteld. Aan de controleposten passeerden 250 voertuigen.

Laptop en geld gestolen

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Industrieweg Noord in Oudsbergen is ingebroken. Er is een laptop en geld gestolen. De inbraak is vandaag vastgesteld.

Zwaar vandalisme

Woensdag 18 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een werf aan de Lucien Londotstraat in Genk kreeg de afgelopen weken te maken met een ernstig geval van vandalisme. Politie CARMA arresteerde twee minderjarige verdachten. Sinds begin september werden op de werf van een jeugdhuis  meerdere vernielingen aangebracht. Op een week tijd noteerde de politie zes klachten voor vandalisme. Onbekenden sloegen onder andere ruiten in, vernielden een elektriciteitskast en beschadigden een luchtgroep. De schade was aanzienlijk en liep op tot enkele tienduizenden (…) Het hele nieuwsbericht

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht

Caravan uitgebrand

Dinsdag 17 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Caravan uitgebrandVanochtend is een stacaravan uitgebrand aan de Geenhoornstraat in Genk. Het parket Limburg heeft een brandexpert opdracht gegeven de oorzaak van de brand te achterhalen.

Nieuwe vennootschap: L'or noir

Dinsdag 17 september 2019
Christiaan Maris uit Tongeren heeft de besloten vennootschap L'or noir opgericht met zetel aan de Guldensporenlaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een brasserie en pastabar.

Vrouw (80) gewond bij botsing

Dinsdag 17 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk gebeurde gisterenavond een kop-staartbotsing. Een 80-jarige vrouw uit Bilzen liep daarbij verwondingen op.
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in appartement

Maandag 16 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag heeft tijdens de afwezigheid van de bewoners brand gewoed in een appartement aan de Molenweg in Zonhoven. De honden van de bewoners konden gered worden.

Schaap doodgebeten

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het natuurgebied De Teut in Zonhoven heeft een hond een schaap doodgebeten. Loslopende honden zorgden er al eerder voor problemen.

Handbal: Gent - Houthalen 35-32

Zondag 15 september 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Gent - Houthalen 35-32In de eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen verloren van DB Gent. Uitslag: 35-32.

Zware bedrijfsbrand

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is zware brand uitgebroken in een bedrijf aan de Winterbeekstraat in Genk. De brand gaat met een grote rookontwikkeling gepaard. De weg is in beide richtingen afgesloten. Aan omwonenden werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Terras vzw Mundo ingehuldigd

Zondag 15 september 2019
Houthalen-Helchteren - Terras vzw Mundo ingehuldigdZoom
Vanmiddag werd het terras van de vzw Mundo, naast bakkerij Compani, plechtig ingehuldigd. Er waren diverse toespraken. Van de toespraak van de burgemeester onthouden we dat de vzw Mundo, die met vrijwilligers het terras mooi inrichtte, de kleine wereld van Houthalen-Helchteren samenbrengt en bewust maakt van duurzaamheid. Het sociale en het ecologische worden in één hand verenigd. Herman Kuppers, de voorzitter van Mundo, dankte de vrijwilligers die van de woestenij die er eerst was een tuin van Eden maakten. De tuiniers die het waarmaakten zijn Urbain, Theo, Herman, André en Benny. De vele aanwezigen uitten hun trots en dankbaarheid voor hun puike werk. (Jef Lingier)

Drugsafval gevonden

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drugsafval gevondenOp de Timkensbergstraat in Genk zijn vandaag restanten van een wietplantage gevonden. Er werden een honderdtal potjes met restanten gedumpt. De stedelijke technische dienst heeft het afval opgeruimd.

Dieven betrapt

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagmiddag arresteerde Politie CARMA twee mannen na verdachte gedragingen aan het slachthuis op de Europalaan in Genk. Het tweetal bracht alles in gereedheid om op een later tijdstip koper te kunnen stelen. De politie betrapte hen op heterdaad.
Ter plaatse trof men een 49-jarige Roemeen aan. Een tweede persoon, een 40-jarige man uit Genk, kon wegvluchten. Tijdens zijn vlucht beging hij meerdere verkeersovertredingen en bracht daardoor andere bestuurders in gevaar. Hij kon gearresteerd worden in (…) Het hele nieuwsbericht

Houthalen VV wint in Lanaken

Zondag 15 september 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint in LanakenHouthalen VV heeft vanmiddag met 2-4 gewonnen op het veld van Lanaken VV. Eendracht Houthalen won met 0-2 van HW Zonhoven.

Fietser (15) gewond bij aanrijding

Zondag 15 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Zonhoven raakten een auto en een 15-jarge fietser gisterenmiddag in een aanrijding betrokken. De fietser raakte gewond.

Je moet niet met geld gooien

Zondag 15 september 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Je moet niet met geld gooien"Je moet niet met geld gooien," hoor je wel eens. Maar mijn grootvader - Pee Jef - deed dat wel, letterlijk dan. Als hij thuis op bezoek was dan kon hij zonder boe of ba plots in zijn zakken gaan en met geld beginnen gooien, muntstukken. Het was zijn grootste plezier ons vijf te zien grabbelen naar het slijk der aarde. Hij spaarde zijn kleingeld voor zijn kleinkinderen, voor zijn truc met het geld. Hij zaaide, wij graaiden. Dan kropen we onder stoelen en tafel om de frankskes, de halve frankskes, de kwartjes, en soms ook wel eens een vijffrankstuk op te rapen. Mijn grootvader kon vertellen als geen ander, dat heb ik je wellicht al eerder verteld. Als hij er was dan werd er gelachen. Maar als hij met geld gooide dan lachte hij.
(Jef Lingier)

Zaalvoetbal: Celtic - Koersel 8-4

Zaterdag 14 september 2019
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic - Koersel 8-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen RSC Koersel verslagen met 8-4.

Park Houthalen klopt Zepperen-Brustem

Zaterdag 14 september 2019
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt Zepperen-BrustemKFC Park Houthalen heeft vanavond thuis Zepperen-Brustem verslagen met 1-0. Park Houthalen speelt zaterdag uit bij Achel VV. Helson heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Lyra-Lierse. Helson maakt zaterdag de verplaatsing naar KFC Turnhout.

Lies Bergmans overleden

Zaterdag 14 september 2019
Houthalen-Helchteren - Lies Bergmans overledenIn WZC 't Dorp in Helchteren is donderdag de uit Gruitrode afkomstige Lies Bergmans overleden, de weduwe van de op 3 april overleden Reimond Zwakhoven. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren waarna haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Opoeteren.

Eén gewonde bij kop-staartbotsing

Vrijdag 13 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding op de Grote Baan in Zonhoven viel één gewonde. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19.30 uur.

Winkeldief (18) gearresteerd

Vrijdag 13 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Winkeldief (18) gearresteerdZoomGisteren is op het Stadsplein in Genk een winkeldiefstal met geweld gepleegd. Een jongeman uit Lommel werd gearresteerd. Rond 11 uur trachtte de 18-jarige de winkel te verlaten met een flesje drank. Een kassabediende die de jongeman probeerde tegen te houden werd bedreigd met een mes. De jongeman vluchtte te voet weg maar kon even later door Politie CARMA opgespoord worden in het centrum van Genk. De Lommelaar werd in de boeien geslagen. Hij werd verhoord en bracht een nacht in de cel door. Het parket besloot de man te dagvaarden via de snelrechtprocedure.

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht

V-Car Management failliet verklaard

Donderdag 12 september 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft V-Car Management uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 oktober ingediend worden.

Een halve banaan of appelsien

Donderdag 12 september 2019
Woorden van Jef
Ik ben van eenvoudige komaf. Mijn ene opa was arbeider in een drukkerij. Mijn andere opa reed met een stootkar door Oostende om reclame-affiches aan te plakken. Mijn vader werkte eerst als letterzetter in een drukkerij, maar het grootste deel van zijn actieve loopbaan was hij treinbegeleider bij de NMBS. Toen heette dat nog chef garde. Die mannen hadden twee gouden bandjes op hun kepie, een garde maar één. Hij werkte met wisselende uren. Als mijn pa de 'vroege' had moest hij soms al om 3u30 opstaan, om (…) Het hele nieuwsbericht

Miet Stevens overleden

Donderdag 12 september 2019
Houthalen-Helchteren - Miet Stevens overledenGisteren is Miet Stevens overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Juwelendiefstal in appartement

Donderdag 12 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een appartement aan de Weg naar As in Genk maakten inbrekers juwelen buit. De diefstal is vandaag gepleegd.

Trein rijdt everzwijnen aan

Donderdag 12 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Genk zijn vandaag drie everzwijnen aangereden door een trein. Twee dieren kwamen om, het derde had verwondingen opgelopen en moest afgemaakt worden.

Nieuwe CEO bij Enervalis

Woensdag 11 september 2019
Wim Boonen is de nieuwe CEO bij IT-bedrijf Enervalis in Houthalen-Helchteren. De man was eerder voor Total werkzaam in Nederland.

Fietsster (36) gewond bij botsing

Woensdag 11 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige fietsster uit Zonhoven raakte gewond bij een aanrijding met een auto op de Hasseltweg in Genk. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.30 uur.

Germaine Vanhaeren overleden

Woensdag 11 september 2019
In Hasselt is zaterdag de uit Helchteren afkomstige Germaine Vanhaeren overleden, de weduwe van Willy Van Cleven. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Everzwijn aangereden

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend heeft een auto een overstekend everzwijn aangereden op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. De bestuurder bleef ongedeerd maar zijn auton werd zwaar beschadigd.

Nieuwe vennootschap: DW+

Dinsdag 10 september 2019
Dirk Jonkers en Wendy Baptist, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap DW+ opgericht met zetel aan de Lakerberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het kopen, verkopen of verkavelen van gronden, bouwactiviteiten en alle verf- en behangwerken.

Nieuwe vennootschap: Duotech

Dinsdag 10 september 2019
De gewone commanditaire vennootschap IVCM uit Hechtel-Eksel en de bvba Solutec met zetel eein Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Duotech opgericht met zetel aan de Sint-Lambertusstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer landschapsverzorging, algemene klinkerwerken en isolatiewerkzaamheden.

Woningbrand door gsm-lader

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Woningbrand door gsm-laderEen gsm die aan het opladen was heeft vanavond tijdens de afwezigheid van de bewoners brand veroorzaakt in een woning op de Muggenberg in Genk. De brand heeft zware schade aangericht ondanks het snelle optreden van de brandweer.

Louis Boonen overleden

Dinsdag 10 september 2019
Houthalen-Helchteren - Louis Boonen overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Helchteren woonachtige Louis Boonen overleden, de echtgenoot van Rosa Bijloos. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Fietser (53) gewond bij botsing

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 53-jarige fietser uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Hasseltweg in Genk. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15.20 uur.

Drie gewonden bij twee ongevallen

Dinsdag 10 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 10.50 uur botsten twee auto's op de Weg naar As in Oudsbergen. Daarbij raakten een 85-jarige man uit Oudsbergen en een 65-jarige vrouw uit As gewond. In de Bedrijfsstraat gebeurde gisterennamiddag rond 15.20 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Daarbij raakte een 27-jarige vrouw uit Peer gewond.

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Jean Fransen overleden

Dinsdag 10 september 2019
Houthalen-Helchteren - Jean Fransen overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is op 4 september de uit Helchteren afkomstige Jean Fransen overleden, de echtgenoot van Helena Gielen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring waarna zijn urne werd bijgezet op de begraafplaats van Lindelhoeven (Pelt).

Elisa van Leuken overleden

Maandag 9 september 2019
Houthalen-Helchteren - Elisa van Leuken overledenZaterdag is Elisa van Leuken overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Brandstof gestolen

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een werfkeet aan de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. Er is brandstof gestolen.

Moeder (31) en kind (8) gewond

Maandag 9 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 8.30 uur raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op de Evence Coppéelaan in Genk. Daarbij werden een 31-jarige moeder en een 8-jarige jongen gewond. Deze namiddag rond 13 uur raakte een 29-jarige vrouw uit Genk gewond, bij een kop-staartbotsing op de Europalaan.

Linkse projecten

Maandag 9 september 2019
Woorden van Jef
Bijna een halve eeuw geleden landde mijn vliegtuig in Zaventem, terug uit Rwanda, waar ik als vrijwilliger had meegewerkt in een coöperatieve. Ik had de burgemeester van het dorp waar ik verbleef plechtig beloofd dat ik bij mijn thuiskomst onmiddellijk werk ging maken van een verbroedering met mijn thuisstad Oostende. Een "jumelage", zeg maar. Ik voegde de daad bij het woord en trok naar het stadhuis, naar burgemeester Jan Piers. (Ik vond die naam altijd een beetje grappig omdat het een anagram was van Jan (…) Het hele nieuwsbericht

Voor 16.000 euro buit

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Voor 16.000 euro buitEen standhouder uit Sint-Huibrechts-Lille is voor 16.000 euro aan materialen bestolen. Dat gebeurde tijdens het kampioenschap golfbiljart in het ontmoetingscentrum Wiriix aan de Pieter Breugellaan in Kleine Brogel.

Handbal: Kreasa verslaat Kortrijk

Zondag 8 september 2019
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa verslaat KortrijkIn mannen eerste nationale van het handbal heeft Houthalen Kortrijk verslagen. Uitslag: 32-25.

Auto vat vuur

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Horstenstraat in Genk heeft deze namiddag een auto vuur gevat, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. Het dashboard en en voorruit van de wagen zijn vernield.

Houthalen VV klopt Opoeteren

Zondag 8 september 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt OpoeterenHouthalen VV heeft een nipte 1-0 overwinning behaald tegen SSD Opoeteren. Eendracht Houthalen klopte Voorshoven (Neeroeteren) met 4-3. Park Houthalen speelde 2-2 gelijk op het veld van Herkol.

Drie gewonden bij twee ongevallen

Zondag 8 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 9.45 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Zonhoverweg en Klotbroek in Genk. Daarbij raakte een minderjarige uit Genk gewond. In de Onderwijslaan botsten drie auto's. Daarbij werden een 54-jarie man en een 52-jarige vrouw, beiden uit Genk, gewond.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa verliest bekerwedstrijdKreasa heeft zijn bekerwedstrijd in Kortessem verloren. Uitslag: 36-16.

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

Helson verliest in Termien

Vrijdag 6 september 2019
Houthalen-Helchteren - Helson verliest in TermienHelson heeft vanavond met 3-1 verloren op het veld van E. Termien. Riyani scoorde voor Helson. Na twee wedstrijden heeft Helson drie punten.

Chemisch lab ontdekt

Vrijdag 6 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Lochtstraat in Hechtel-Eksel is een chemisch lab ontdekt voor de fabricatie van synthetische drugs. Dat gebeurde deze namiddag door de federale gerechtelijke politie.

Honden vallen paardjes aan

Vrijdag 6 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Twee staffords hebben in een weide op de hoek van de Vanderheydenweg en de Verbindingsweg in Hechtel drie minipaardjes aangevallen. De paardjes raakten gewond. Eén van dieren werd naar de paardenkliniek in Peer gebracht.

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (58) gewond

Donderdag 5 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Torensstraat en de Kerkstraat in Oudsbergen botsten vanmiddag rond 12 uur een auto en een 58-jarige fietsster uit Oudsbergen. Deze laatste raakte gewond.

Fietser (17) gewond bij botsing

Donderdag 5 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Sint-Lodewijkstraat in Genk botsen vanmiddag rond 12.45 uur een auto en een 17-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Sylvain Peeters overleden

Donderdag 5 september 2019
Houthalen-Helchteren - Sylvain Peeters overledenIn Houthalen-Helchteren overleed op 30 augustus Sylvain Peeters, de echgenoot van Gerdy Meus. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

E. Houthalen wint in Termolen

Woensdag 4 september 2019
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen wint in TermolenEendracht Houthalen heeft vanavond gewonnen in Termolen met 0-1. Het doelpunt viel in de 86ste minuut en werd gescoord door Uzun.

Twee fietsers gewond

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.45 uur raakten in de Herenstraat in Genk een auto en een 67-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond. Gisterenavond rond 17.15 uur raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto op de Hasseltweg.

Twee diefstallen

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Asterstraat in Oudsbergen zijn twee gm's, een tablet en geld gestolen. In een huis aan de Begoniastraat is geld ontvreemd.

Grote rookontwikkeling door haagbrand

Woensdag 4 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond er een haagbrand aan de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel. Het vuur sloeg over op een naburige werkplaats van een schrijnwerker. Daar ontplofte een gasfles, maar niemand werd gewond. De brand veroorzaakte veel rook die van ver zichtbaar was. De naast de werkplaats gelegen Aldi-vestiging werd een tijdlang ontruimd. De Lommelsebaan werd afgesloten ter hoogte van het incident tot de brandweer de interventie had afgerond.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Houthalen-Helchteren - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  

Maria Vervaeren overleden

Dinsdag 3 september 2019
Houthalen-Helchteren - Maria Vervaeren overledenZaterdag is Maria Vervaeren overleden, de weduwe van Charles Kali Senico. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Dieven richten vernielingen aan

Maandag 2 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een inbraak vastgesteld in een handelszaak aan de Risstraat in Genk. Er is geld gestolen. De daders hebben ook vernielingen aangericht in de zaak.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Houthalen-Helchteren - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hengelhoefseweg in Zonhoven is een 63-jarige fietsster uit Leopoldsburg gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Man (45) gewond bij botsing

Zondag 1 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16.30 uur botsten twee auto's op De Vroente in Genk. Daarbij is een 45-jarige Genkenaar gewond geraakt.

Weg met geld en juwelen

Zondag 1 september 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Wijshagerkiezel in Oudsbergen zijn geld en juwelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Houthalen VV speelt gelijk

Zondag 1 september 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV speelt gelijkHouthalen VV is niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel op het veld van Umitspor Maasmechelen. Eendracht Houthalen versloeg Stokkem B met 4-2.
01/07

Het Dorpsrestaurant in "De Roepsteen" Helchteren sluit tijdens de vakantie haar deuren. Graag wenst het vrijwilligersteam iedereen een prettig verlof toe en graag tot ziens vanaf 11 september.

Sylvain Cuypers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren