Het overige nieuws

Weg met werkmateriaal

Maandag 31 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben toegeslagen op een werf aan de Raspenveldstraat in Genk. Zij gingen met werkmateriaal aan de haal.

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

Park Houthalen verliest in Peer

Maandag 31 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest in PeerPark Houthalen heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van KRC Peer verloren. Uitslag: 2-0.

Auto tegen verlichtingspaal

Zondag 30 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Houthalenseweg in Zonhoven belandde deze namiddag een auto tegen een paal. Een vrouw uit Zonhoven raakte daarbij gewond.

Kluis geroofd uit handelszaak

Zondag 30 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een inbraak vastgesteld in een handelszaak aan de Hasseltweg in Genk. De daders gingen er met een kluis aan de haal.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk botsten vrijdagnamiddag een 19-jarige bromfietser uit Genk en een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.

FC Helson ligt uit de Beker

Zondag 30 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - FC Helson ligt uit de BekerFC Helson is uitgeschakeld in de eerste ronde van de Beker van België (Croky Cup). Het verloor vanavond met 2-0 van KFC Lille.

Twee doden bij eenzijdig ongeval

Zondag 30 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Twee doden bij eenzijdig ongevalIn de Brikkenovenstraat in Genk zijn vanochtend rond 2.30 uur twee dodelijke slachtoffers gevallen bij een eenzijdig ongeval. Een auto met vier inzittenden ging er van de baan. De dodelijke slachtoffers zijn twee inwoners van 22 en 24 jaar uit Genk; een derde inzittende werd zeer zwaar gewond. Het parket Limburg heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vandalisme in voetbalkantine

Vrijdag 28 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Minderbroedersstraat in Heusden-Zolder hebben vandalen lelijk huis gehouden in een voetbalkantine. Er werden onder meer een aantal ruiten vernield.

Inbraken in acht BMW's

Vrijdag 28 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is de voorbije nacht ingebroken in acht BMW's. De dieven gingen met airbags en navigatiesystemen aan de haal.

Bromfietsster van de baan

Vrijdag 28 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 69-jarige bromfietsster uit Genk ging gisterenavond rond 18.15 uur van de baan in de Emiel Van Dorenlaan in Genk. De vrouw raakte gewond.
Houthalen-Helchteren - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

Vrouw en man aangevallen door hond

Donderdag 27 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een uitgebroken hond heeft vanmorgen in de Mijnwerkerslaan in Heusden een vrouw gebeten die op weg was naar haar werk. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De hond heeft er ook een man aangevallen.

Rekening student geplunderd

Donderdag 27 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden zijn er in geslaagd de bankrekening van een student uit Zonhoven te plunderen. Dat gebeurde na een aankoop op een tweedehandssite. De student is meer dan 2.000 euro kwijt.

Zonhovenaar Sinan Bolat naar AA Gent

Donderdag 27 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Zonhovenaar Sinan Bolat (31) trekt naar AA Gent. Hij tekende er een contract voor twee seizoenen. Doelman Bolat was een vrije speler. Zijn contract bij Antwerp liep afgelopen zomer af.

Twee mannen gewond bij botsing

Donderdag 27 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Europalaan in Genk zijn vanmorgen rond 6.15 uur twee gewonden gevallen: een 26-jarige man uit Bilzen en een 52-jarige Pool.

Auto gestolen op Kiezelweg

Donderdag 27 augustus 2020
Aan een woning op de Kiezelweg is een auto gestolen. De diefstal is gisterennamiddag vastgesteld.

Alda Cerase overleden

Donderdag 27 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Alda Cerase overledenDinsdag is Alda Cerase overleden, de weduwe van Vincenzo Liberato. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcenter Reners aan de Guldensporenlaan.

Helson klopt Hechtel

Donderdag 27 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Helson klopt HechtelHelson heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd tegen KFC Hechtel gewonnen. Uitslag: 4-2.

Nieuwe vennootschap: ATG

Woensdag 26 augustus 2020
Peter Tops uit Maasmechelen heeft de besloten vennootschap Automaten Tops Group, verkort ATGopgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de herstelling en het onderhoud van automaten en kassasystemen en de aankoop en verkoop van machines.

Fietsers botsen

Woensdag 26 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Boskensweg in Zonhoven kwam het gisterennamiddag tot een aanrijding tussen twee fietsers. Eén van hen, een 76-jarige uit Heusden-Zolder, raakte daarbij gewond.

Agnes Paesen overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Agnes Paesen overledenGisteren is de in Helchteren woonachtige en uit Eksel afkomstige Agnes Paesen overleden, de weduwe van Jan Renckens. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Start handbalcompetitie: 3 scenario's

Woensdag 26 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Start handbalcompetitie: 3 scenario'sDe nationale handbalcompetities in ons land starten in een ideaal scenario half oktober tijdens het weekend van 10 en 11 oktober. Als die deadline niet gehaald zou kunnen worden wordt de competitiestart verschoven naar het weekend van 14 en 15 november. In het slechtste geval worden de competities begin volgend jaar opgestart. Dat ‘worst case scenario’ hoopt iedereen te vermijden...
Covid-19 zorgde voor een abrupt einde van de competities vorig seizoen. Wie gehoopt had dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Park Houthalen - Opglabbeek 4-2

Woensdag 26 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Opglabbeek 4-2Park Houthalen heeft gisteravond de oefenwedstrijd tegen Kabouters Opglabbeek gewonnen. Uitslag: 4-2.

Gilbert Vanharen overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Gilbert Vanharen overledenOp 22 augustus is Gilbert Vanharen overleden, de echtgenoot van Josée Put. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt maandag in intieme kring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-30 uur) in funerarium Reners aan de Guldensporenlaan.

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Hond valt vrouw aan

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een loslopende hond heeft gisterenavond een vrouw aangevallen in de Schomstraat in Heusden-Zolder. Zij raakte daarbij gewond.

Fietser en bestuurder step gewond

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ceintuurlaan in Genk zijn gisterennamiddag rond 16.45 uur een fietser en de bestuurder van een elektrische step gebotst. Beiden raakten gewond. Het betreft een 14-jarige jongen en een 42-jarige man, beiden uit Genk.

Bedrijfsinbraak

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf op Bosdel in Genk is een ponstoestel gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Weer nachtvluchten vanaf september

Dinsdag 25 augustus 2020
Vanaf 1 september herneemt de vliegbasis Kleine-Brogel de nachtvluchten met F16's. "Deze trainingen zijn nodig om onze gevechtspiloten vaardigheden zoals navigatie, onderschepping, noodprocedures,... met nachtkijkers te laten trainen," aldus de basis in een melding op Facebook. Nachtvluchten duren maximaal tot middernacht en worden voornamelijk op maandag en dinsdag uitgevoerd - volgende week uitzonderlijk ook op woensdag.

Clarissenklooster afgebroken

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Genk is het bekende Clarissenklooster aan de Mosselerlaan afgebroken. Er komt een nieuw wooncomplex met 11 woningen en 34 appartementen.

Straat afgesloten door gaslek

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een deel van de Noordlaan in Genk werd deze voormiddag afgesloten als gevolg van een gaslek. Bij werken had een graafmachine de gasleiding geraakt.

Ondergrondse glascontainers

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
De gemeente Zonhoven vervangt dit jaar nog de klassieke glascontainers op vijf plaatsen door ondergrondse containers. De komende jaren worden er nog vervangen. Volgens het schepencollege veroorzaken de ondergrondse containers minder overlast en ogen ze een pak mooier.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

Elza Vandebeek overleden

Maandag 24 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Elza Vandebeek overledenOp 20 augustus overleed Elza Vandebeek. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vandaag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Vandalen halen zwaar uit

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vanochtend vijf tieners ingerekend die even tevoren zware vernielingen hadden aangericht in het centrum van Heusden. De jongeren vernielden onder meer zes kastjes voor teledistributie. De daders zijn 16- en 17-jarigen.

E. Houthalen verliest oefenwedstrijd

Maandag 24 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen verliest oefenwedstrijdEendracht Houthalen speelde gisterenavond een oefenwedstrijd tegen SSV Geel B. Uitslag: 1-3.

Houthalen VV - Boxberg 2-6

Maandag 24 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Boxberg 2-6Houthalen VV heeft gisteren zijn oefenwedstrijd tegen FC Racing Boxberg verloren. Uitslag: 2-6.

Boorsem - Park Houthalen 2-2

Maandag 24 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Boorsem - Park Houthalen 2-2Park Houthalen speelde een oefenwedstrijd op het veld van Boorsem Sport. Uitslag: 2-2.
Houthalen-Helchteren - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

Voortent caravan in brand

Zondag 23 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen vatte de voortent van een caravan vuur aan de Zwanenstraat in Zonhoven. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al uit.

Auto tegen boom: vrouw (31) gewond

Zondag 23 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botste een auto tegen een boom in Terboekt in Genk. Daarbij raakte een 31-jarige vrouw uit Genk gewond.

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

Helson - KRC Peer 0-4

Zondag 23 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Helson - KRC Peer 0-4Het eerste elftal van Helson heeft met 0-4 verloren van KRC Peer. Ook de beloften van Helson speelden tegen KRC Peer. Uitslag: 2-2.

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Houthalen VV verliest van Bolderberg

Zaterdag 22 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verliest van BolderbergHouthalen VV heeft zijn oefenwedstrijd tegen Bolderberg FC verloren. Uitslag:1-4.

Nieuwe vennootschap: Deli Demi

Vrijdag 21 augustus 2020
Fatih Demirel en  Kerem Ustum, beiden uit Heusden-Zolder, hebben de besloten vennootschap Deli Demi opgericht met zetel aan de Groenstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van horecazaken, traiteuurdiensten en catering en goederenvervoer.

Twee ongevallen met gewonden

Vrijdag 21 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk botsten vanmorgen rond 7 uur twee auto's. Een 61-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond. Op het kruispunt van de Westerring met de Bergbeemdstraat botsten deze voormiddag rond 10.40 uur drie auto's. Een 21-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fietser (60) omgekomen

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag raakten een auto en een 60-jarige fietser in een aanrijding betrokken op de Halveweg in Zonhoven. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht maar bezweek daar aan de opgelopen verwondingen.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

E. Houthalen verliest oefenwedstrijd

Donderdag 20 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen verliest oefenwedstrijdEendracht Houthalen heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Turkse Rangers verloren. Uitslag: 8-4.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jef Nuyts overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Jef Nuyts overledenVandaag is de uit Houthalen afkomstige Jef Nuyts overleden, de weduwnaar van de in 2013 overleden Monique Mortier. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Berinbgen-Mijn.

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Houthalen-Helchteren - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Houthalen-Helchteren - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Park Houthalen verslaat As-Niel

Woensdag 19 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verslaat As-NielPark Houthalen heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd tegen As-Niel Utd gewonnen. Uitslag: 5-1.

Peter Stieglitz overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Peter Stieglitz overledenOp 11 augustus overleed Peter Stieglitz. Hij was 68 jaar. Begroeting: zaterdag (14-15 uur) bij Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Motorrijder zwaargewond bij botsing

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een motorrijder zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Ruime overwinning voor Park HouthalenPark Houthalen heeft gisteren een oefenwedstrijd gespeeld tegen SK Munsterbilzen. Uitslag: 7-1.

Gelijkspel voor Eendracht Houthalen

Maandag 17 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft gisteren een oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Anadol. Uitslag: 1-1.

Vrachtwagen gestolen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Don Boscostraat in Hechtel is een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen landbouwvoertuig

Vrijdag 14 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Deusterstraat in Peer is vanavond een auto tegen een landbouwvoertuig gereden. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is naar het Mariaziekenhuis in Overpelt gebracht,

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Auto tegen lantaarnpaal

Donderdag 13 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 15 uur botste een auto tegen een lantaarnpaal op de Grote Baan in Oudsbergen. Een 29-jarige man uit Lanaken raakte daarbij gewond.

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: BENE-League start in oktober

Donderdag 13 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Handbal: BENE-League start in oktoberDe BENE-League competitie in het handbal start in het weekend van 10 en 11 oktober. Dat heeft de raad van toezicht van de BENE-League beslist. Er zijn enkele scenario's uitgewerkt mocht begin oktober blijken dat de Covid-19-situatie in België onvoldoende genormaliseerd is. De Final Four staat nog steeds op het programma en zal de kampioen bepalen. Mocht dit niet haalbaar zijn zal de BENE-League later hierover een beslissing nemen.

'De Plas moet snel weer open'

Woensdag 12 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - 'De Plas moet snel weer open'ZoomOp het Lindeplein in Houthalen-Oost staat een groepje jongeren te "chillen". Wat vinden ze van de beslissing van de burgemeester om De Plas tijdelijk te sluiten? "Is fataal," zegt Lorenzo in ongezouten citétaal. "Het is een storm in een glas water. We stonden erbij toen het incident gebeurde. Er werd alleen geroepen en zand gegooid," zegt Gio. "Er was niet eens een vechtpartij. Heel die zaak heeft men opgeblazen om te kunnen sluiten. De Plas moet zo vlug mogelijk weer open, zeker nu met dat warm weer." (…) Het hele nieuwsbericht

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Anton Piechota overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Anton Piechota overledenIn WZC Het Dorp is Anton Piechota overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ewghen Kunst overleden

Woensdag 12 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Ewghen Kunst overledenOp 7 augustus overleed Ewghen Kunst, de echtgenoot van Theresia Van Overmeiren. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Nieuwe vennootschap: Asaf Solutions

Dinsdag 11 augustus 2020
Raif Kecec uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Asaf Solutions opgericht met zetel aan de Diepestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het desinfecteren van gebouwen, het plaatsen en onderhouden van verwarmingsinstallaties en de montage van serres en veranda's.

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Twintigjarige gewond bij ongeval

Zondag 9 augustus 2020
Een 20-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte gewond bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Rode Kruisstraat en de Kloosterpoort in Bree. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Fietser tegen vrachtwagen

Zondag 9 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevekerkweg in Oudsbergen reed gisterenvoormiddag een minderjarige fietser uit Oudsbergen tegen een stilstaande vrachtwagen. Hij raakte daarbij gewond.

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

IJsjes voor de dieren

Zaterdag 8 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - IJsjes voor de dierenZoomOok voor de dieren in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is het warm. Daarom werd er uitgepakt met fruitijsjes voor de apen, zalm-ijsjes voor de beren en kippenijsjes voor de leeuwen en de tijger.(foto Natuurhulpcentrum)

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Houthalen-Helchteren - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Toerisme
Houthalen-Helchteren - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Houthalen-Helchteren - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Raf Carrella overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Raf Carrella overledenMaandag is Raf Carrella overleden, de echtgenoot van Marleen Fierens. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Celine Timmers overleden

Donderdag 6 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Celine Timmers overledenIn WZC De Vierde Wand in Winterslag is dinsdag de uit Houthalen afkomstige Celine Timmers overleden, de weduwe van de in 2000 overleden Jef Landmeeters. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Erwin Craps overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Erwin Craps overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Erwin Craps overleden, de echtgenoot van Weena Cabria Nilo. Hij was 42 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Georgette De Vos overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Georgette De Vos overledenOp 29 juli overleed Georgette De Vos, de weduwe van Luc De Vleeschauwer. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. De Vleeschauwer-De Vos p./a Guldensporenlaan 18.

Verkeersongeval in Wijchmaal

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Verkeersongeval in WijchmaalEen 65-jarige vrouw uit Peer is gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Eggebekstraat in Wijchmaal. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

Nieuwe vennootschap: Yildiz46

Maandag 3 augustus 2020
Sezgin Yiuldiz uit Schaarbeek heeft de besloten vennootschap Yildiz46 opgericht met zetel aan de Cremerstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van juwelen, sieraden en edelsmeedwerk, goederenvervoer en het vervoer van pakjes.

Will Tura 80

Maandag 3 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Will Tura 80ZoomWe gaan vandaag nog even terug naar 1969 toen Will Tura een hit scoorde met 'In de koolmijn'.
De 64-jarige man uit Hechtel-Eksel die gisteren op de Grote Baan met zijn Dodge 14 auto's aanreed, waarbij 12 mensen gewond werden heeft een medisch probleem. Dat zegt zijn familie. De man zou na een black-out een maand geleden te horen hebben gekregen dat hij ooit een klein herseninfarct had. Sinds hij dat wist, nam hij bloedverdunners. Vermoedelijk heeft hij gisteravond opnieuw zo'n black-out gekregen, zegt de familie. Met de slachtoffers van het ongeval gaat het inmiddels beter.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Houthalen-Helchteren - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.
Houthalen-Helchteren - Vier spelers testen positief op coronaVier spelers van Helson hebben positief getest op corona. Zij verblijven in quarantaine.

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ida Cuyvers overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Ida Cuyvers overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is op 24 juli de uit Neerpelt afkomstige Ida Cuyvers overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Louis Van Roey. De uitvaart vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Cuyvers - Van Roey, p/a. Guldensporenlaan 18, 3530 Houthalen.

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Houthalen-Helchteren - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen