Het overige nieuws

Handbal: Kreasa - Merksem 26-31

Zaterdag 29 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa - Merksem 26-31In eerste nationale (play-off) van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 26-31 verloren van Merksem. Na vijf wedstrijden staat Kreasa aan de leiding met vier punten voorsprong op Doornik.

Park speelt gelijk in Zonhoven

Zaterdag 29 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Park speelt gelijk in ZonhovenPark Houthalen heeft 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Moedige Duivels Halen. Zaterdag ontvangt Park Zonhoven United A. Houthalen VV verloor met 3-0 van Mechelen-aan-de-Maas B en speelt zondag thuis tegen Genk VV.

Geld ontvreemd in woonst

Zaterdag 29 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woonst aan Stenenkruisweg in Zonhoven is ingebroken via een raam. De daders wisten er geld buit te maken.

Nieuw in de Omloop: safety-totems

Zaterdag 29 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Nieuw in de Omloop: safety-totemsZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Drie verkeersongevallen

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk ging vanochtend rond 0.15 uur een auto van de baan. Een 19-jarige vrouw raakte daarbij gewond. Op de Richter ging vanmorgen rond 9 uur ook een auto van de baan. Daarbij raakte een 27-jarige vrouw gewond. Rond 9.30 uur botsten twee auto' s op de Westerring. Twee meisjes van 5 en 7 jaar liepen daarbij verwondingen op.

Geld weg bij woninginbraak

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Hoogstraat in Genk is gisteren ingebroken. De daders gingen met geld aan de haal.

Bromfietser (35) gewond

Vrijdag 28 februari 2020
Deze namiddag botsten een 35-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren en een auto op de Antwerpsesteenweg in Leopoldsburg. De bromfietser liep daarbij verwondingen op.

Vrouw slaat stiefzoontje dood

Vrijdag 28 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Vrouw slaat stiefzoontje doodIn Hasselt stond vandaag een 28-jarige vrouw terecht omdat zij haar stiefzoontje doodsloeg in Peer. Het kind was 3,5 jaar oud. Het Openbaar ministerie vorderde acht jaar opsluiting tegen de vrouw die aanvoerde dat zij ten tijde van de feiten een depressie doormaakte. Vonnis op latere datum. (PG)

Nieuwe vennootschap: PPST

Vrijdag 28 februari 2020
Silvano Milito uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap PPST opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Het gaat om een algemene bouwonderneming.

Alice Lemmens overleden

Vrijdag 28 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Alice Lemmens overledenGisteren is Alice Lemmens overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 7 maart plaats in de Koninkrijkszaal Jehovah’s Getuigen aan de Lijsterstraat. Begroeting: vrijdag 6 maart in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Nieuwe vennootschap: Artsen Oost

Donderdag 27 februari 2020
Catherine Kiekens en Ludwig De Naeyer, beiden uit Houthalen-Helchteren, Sigrid Van Severen en Heidi Nijs, beiden uit Genk én Simon Viaene uit Maasmechelen hebben de besloten vennootschap Artsen Oost opgericht met zetel aan de Canadastraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van computerservices en het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

Woninginbraak

Donderdag 27 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een huis aan de Beringersteenweg in Zonhoven. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De inbraak is deze voormiddag vastgesteld.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren is op zoek naar vrijwilligers die pups helpen opvoeden. Die pups zullen later blinden of slechtzienden begeleiden in het dagelijkse leven. De vrijwilligers kunnen uit verschillende formules kiezen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naschoolse opvang doen, waarbij de getrainde hond ’s morgens, ’s avonds en in het weekend naar huis komt, Maar ook vakantieopvang is een optie. Geïnteresseerd? Kijk dan hier eens.  

Fietsendieven op pad

Donderdag 27 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een garage aan de Koning Boudewijnlaan in Genk. Er is een fiets gestolen. Ook in de Klokstraat sloegen ook fietsendieven toe.

Bouwbedrijf failliet verklaard

Donderdag 27 februari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft bouwbedrijf B&R Constructions uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. De schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 28 maart.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Chauffeur aangehouden, slachtoffer begravenZoomDe man uit Bocholt die gearresteerd is in verband met de dood van de Somalische vrouw zaterdagnacht in Heusden-Zolder, is gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem aangehouden. Hij wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Hij had eerst een verklaring afgelegd als getuige, maar is nadien verhoord en gearresteerd als verdachte. Hij wordt ervan verdacht de vrouw opzettelijk te hebben aangereden, maar of hij dat bewust heeft gedaan, wordt nog verder (…) Het hele nieuwsbericht

'Iedereen kiest' in het GRM

Donderdag 27 februari 2020
Toerisme
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover met hen in gesprek. Hij stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken. De formule is geschikt voor groepen tot 15 personen.
Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Vandebeek overleden

Donderdag 27 februari 2020
Dinsdag is de uit Houthalen afkomstige Elisa Vandebeek overleden, de echtgenote van Herman Ector. Zij was 64 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Herk-de-Stad. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij uitvaartverzorging Matterne in Herk-de-Stad.

Victorine Moens overleden

Donderdag 27 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Victorine Moens overledenMaandag is de uit Houthalen afkomstige Victorine Moons overleden, de weduwe van Leo Kuppens. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Douane int 19.119 euro

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie en douane hebben gisterennamiddag een gezamenlijke verkeersactie gehouden op twee locaties in Genk. De douane heeft een bedrag van 19.119 euro geind. De politie betrapte onder meer een automobilist die op rode diesel reed en schreef enkele pv's uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Geld- en juwelendiefstal

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gladiolenstraat in Oudsbergen kwamen gisteren dieven over de vloer. De buit bestaat uit geld en juwelen.

Drugs gevonden bij huiszoeking

Woensdag 26 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs voerde de politie maandagavond een huiszoeking uit aan de Noordlaan in Genk. Een 26-jarige man uit Genk werd ter plaatse gearresteerd. Tijdens de huiszoeking werden cannabis en geld aangetroffen. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om hem aan te houden

Mijnwerkerspensioen: even nuanceren

Woensdag 26 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Mijnwerkerspensioen: even nuancerenDe Federale Pensioendienst heeft vandaag gereageerd op de persconferentie van de KS-Vriendenkring rond het pensioendossier. De Federale Pensioendienst bevestigt dat binnen het beheerscomité een werkgroep werd opgericht om de eisen van de ex-mijnwerkers te onderzoeken. Maar het klopt niet dat het beheerscomité zou gesproken hebben van een tegenstelling tussen het koninklijk besluit en de wet. Het beheerscomité zegt in zijn verslag geen positie in te nemen. Het zegt alleen dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Volg het virus op het web

Woensdag 26 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Volg het virus op het webZoomAlle ontwikkelingen rond het coronavirus Covid-19 kunnen gevolgd worden via www.info-coronavirus.be. De informatie op deze website wordt permanent bijgewerkt door experts en virologen die de situatie op de voet volgen. Daarnaast is er ook hygiëne-advies te vinden over hoe men zich het best kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.
Goed om weten is dat mensen met hun vragen ook terecht kunnen op het gratis informatienummer 0800/14.689. En ook via Facebook en Twitter ([!]be_gezondheid) informeert FOD Volksgezondheid doorlopend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen.

Winters intermezzo

Woensdag 26 februari 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Winters intermezzoKoning winter is heel even op bezoek in onze streken, maar het wordt slechts een blitzbezoek. Na de doortocht van een storing op donderdag, komt er gevoelig zachtere lucht opzetten en is er van winter al geen sprake meer. Eerst is het wel koud en kan het op de weg gevaarlijk glad worden !
Vandaag ligt er op veel plaatsen een dun laagje sneeuw in de ochtend. Er vallen ook nog winterse buien, maar met het oplopen van de temperaturen worden de buien steeds meer vergezeld van regen. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Triple A Tech

Dinsdag 25 februari 2020
Kenan Alper, Mustafa Akbas en Ibrahim Altintop, allen uit Koersel, hebben de besloten vennootschap Triple A Tech opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken en de verkoop, het onderhoud en de herstelling van zonnepanelen, ventilatie, airconditioning en sanitair.
Serkan Kaplan uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Beringer Services opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het optrekken van de ruwbouw van gebouwen, voegwerken en het plaatsen van chape.

Nieuwe vennootschap: KB Wooddesign

Dinsdag 25 februari 2020
Kristof Maris uit Genk en Bart De Wulf uit Diepenbeek hebben de besloten vennootschap KB Wooddesign opgericht met zetel aan de Kompellaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van eetkamer-, zitkamer-, slaapkamer- en badkamermeubelen én het plaatsen van vloerbedekking en wandbekleding van hout.

Asielzoekster doelbewust aangereden?

Dinsdag 25 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De asielzoekster die afgelopen weekend omkwam bij een verkeersongeval in Heusden-Zolder is mogelijk doelbewust aangereden. Dat meldt het parket van Limburg. Iemand die aanvankelijk als getuige was verhoord, is gearresteerd en wordt nu als verdachte beschouwd. UPDATE Blijkbaar had de vrouw een conflict met een landgenoot die niet in het centrum verbleef. De recherche van de politie van Heusden-Zolder onderzocht al enkele dagen een andere piste. De hypothese van een auto-ongeluk (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 25 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Zwaar vervoer gecontroleerdPolitie CARMA voerde gisteren tussen 6 en 14 uur een controleactie uit in samenwerking met de Vlaamse wegeninspectie, de dienst Toezicht Sociale Wetten en controle ADR (vervoer gevaarlijke stoffen). Aan het kruispunt van de Westerring en de Henry Fordlaan in Genk werden 22 vrachtwagens gecontroleerd. Zes vrachtwagens waren in overtreding: 2x overlading, 2x technische eisen, 1x ADR, 1x rij- en rusttijden. In totaal werd er een bedrag van 11.505 euro geïnd.
Houthalen-Helchteren - 'Oplossing voor mijnwerkerspensioenen nadert'ZoomHet lijkt erop dat een oplossing voor de mijnwerkerspensioenen in het verschiet ligt. Dat liet de KS-Vriendenkring deze namiddag op een persconferentie in Heusden-Zolder uitschijnen. Een werkgroep die door de Federale Pensioendienst was opgericht heeft haar conclusies klaar. Het comité stelt nu vast dat er een tegenstelling is in de interpretatie tussen de berekeningswijze van het KB van 4 december 1990 en de wet van het supplement van 20 juli 1990 en 23 december 1996. Het beheerscomité verwijst (…) Het hele nieuwsbericht

NMBS wijzigt naam tickets

Dinsdag 25 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
In de loop van maart wijzigt de NMBS de namen van de meeste van haar tickets om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. VRT-nieuws zette de veranderingen op een rijtje.

Vier nieuwe spelers voor Helson

Dinsdag 25 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Vier nieuwe spelers voor HelsonHelson heeft zich met het oog op komend seizoen versterkt met vier spelers: Mathias Bertels (Leopoldsburg), Yannick Vangeneugden (Beringen), Thomas Brullot (Termien) en Sahin Harun (Turkse Rangers).

Geld weg bij woninginbraak

Maandag 24 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Stoutenveldweg in Zonhoven kwamen dieven over de vloer. Er is geld gestolen.

Auto achtergelaten na ongeval

Maandag 24 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend reed op de Wijshagerkiezel in Oudsbergen een automobilist door een voortuin. De wagen kwam tot stilstand tegen een hekwerk. De man liet zijn voertuig achter en maakte zich uit de voeten. De politie kon hem identificeren.

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Daar is de lente al!ZoomRegen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!
Zoom

Leon Dreesen overleden

Maandag 24 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Leon Dreesen overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Leon Dreesen overleden, de weduwnaar van Elisa Cuyvers. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag plaats in de parochiekerk van 't Herent (Neerpelt). Woensdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens.

Vic Belmans overleden

Maandag 24 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Vic Belmans overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige en de in Helchteren woonachtige Vic Belmans overleden, de echtgenoot van Lea Wouters. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Volleybal: Helchteren klopt Hasselt

Maandag 24 februari 2020
In tweede divisie dames van het volleybal heeft Helchteren Hasselt geklopt met 3-0. Sets: 25-20, 27-25, 25-6.

Twee inbraken: geld weg

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kleine Hemmenweg in Zonhoven zijn dit weekend twee inbraken gepleegd. De daders gingen met geld aan de haal.

Auto gestolen

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het Kerkpad in Peer is een auto gestolen. De diefstal is gisterenmorgen vastgesteld.
Op de Ringlaan is gisterenavond rond 20.30 uur een voetganger aangereden door een auto. Het slachtoffer is een 51-jarige man uit de gemeente.

Vluchtmisdrijf opgelost

Zondag 23 februari 2020
Gisterenavond werd bij de politie melding gemaakt van een zwalpend voertuig. De wagen kon onderschept worden in de Duinenlaan in Genk. De bestuurder, een vijftiger uit Genk, was onder invloed van alcohol en kon geen boorddocumenten voorleggen. Al snel werd duidelijk dat deze bestuurder kort voordien in As betrokken was bij een verkeersongeval met stoffelijke schade, en niet ter plaatse gebleven was. De man werd ter ontnuchtering meegenomen naar het commissariaat en zijn wagen werd getakeld.

Tegen verkeersbord

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is op de Evence Coppéelaan in Genk een vijftiger uit Genk tegen een verkeersbord gereden. De man stelde zich agressief op tegen de hulpdiensten. Hij legde een positieve ademtest af en werd meegenomen naar het politiekantoor.
Houthalen-Helchteren - Zwaar verlies voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft met 10-1 verloren op het veld van Sporting Grote Brogel.

Asielzoekster doodgereden

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Asielzoekster doodgeredenZoomGisterenavond laat is in de Kapelstraat in Heusden-Zolder een asielzoekster doodgereden. De politie spoort de bestuurder van het voertuig op. Op de plaats van het ongeval zijn nauwelijks sporen aangetroffen. Het slachtoffer is een vrouw van 21, afkomstig uit Somalië, een land dat zowat geldt als de hel van Afrika. Ze was sinds ongeveer een half jaar in het opvangcentrum en verbleef hier zonder familie. Ze was samen met twee medebewoonsters op wandel toen ze werd gegrepen door (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Doornik - Kreasa 25-29

Zondag 23 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Handbal: Doornik - Kreasa 25-29In eerste nationale van het handbal (play-off) heeft Kreasa Houthalen met 25-29 gewonnen in Doornik. Kreasa staat aan de leiding met zes punten voorsprong op Doornik.

Zwarte Leeuw - Helson 4-0

Zaterdag 22 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Zwarte Leeuw - Helson 4-0Helson heeft vanavond met 4-0 verloren op het veld van Zwarte Leeuw. Komende zaterdag speelt Helson thuis tegen Betekom.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Aarschot - La Baracca 6-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 6-2 verloren van FP Aarschot, tweede in de stand. La Baracca staat zevende.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Carnaval in de ogen van een 11-jarigeZoomEn die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Rammen zoeken nieuwe thuisZoom
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Martha Bammens overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Martha Bammens overledenWoensdag is Martha Bammens overleden. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroeting: zondag (17-17.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Winderig weekendEr staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Sterke tandenZoomDat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Voetbal: speelschema vastgelegdHet PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Pendik failliet verklaard

Donderdag 20 februari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het bedrijf Pendik uit de Helzoldstraat in Helchteren failliet verklaard. Het indienen van schuldvorderingen moet voor 19 maart gebeuren.

Negen pv's voor niet-dragen gordel

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren een controleactie gehouden in het kader van de gordeldracht. De agenten controleerden 266 bestuurders op vier locaties in Oudsbergen en Genk. Negen personen kregen een boete omdat zij geen gordel droegen. De politie schreef ook pv's uit voor gsm-gebruik aan het stuur, voor ladingzekering en voor niet-verzekering van een voertuig.

Levenslang rijverbod

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie controleerde vanochtend een auto op de Dieplaan in Genk. De bestuurder bleek een levenslang rijverbod te hebben en kon geen geldig inschrijvings-, verzekerings- en keuringsbewijs voorleggen. De auto is in beslag genomen.

Slachtoffer aanval overleden

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is Jos Haex (73) uit Linde-Peer overleden aan de verwondingen die hij een maand geleden opliep aan de Begijnenvijvers in Wijchmaal. De man werd er aangevallen op het fietspad. In verband met deze zaak is een twintiger aangehouden.

Arrestaties na drugsvondst

Donderdag 20 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren voerde Politie CARMA twee huiszoekingen uit in Genk. Drie twintigers werden gearresteerd nadat er verdovende middelen en cash geld aangetroffen werden. De huiszoekingen vonden plaats in woningen aan de Gildelaan en Stiemerbeekstraat. Beide huiszoekingen waren positief en vonden plaats in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs. In beide woningen trof de politie verdovende middelen en cash geld aan. Drie Genkenaren van 22, 27 en 28 jaar werden ter plaatse gearresteerd. Een van hen (…) Het hele nieuwsbericht

Denise Glazemakers overleden

Donderdag 20 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Denise Glazemakers overledenDinsdag is Denise Glazemakers overleden, de echtgenote van Eugeen Uleners. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Reners aan de Guldensporenlaan.

Gustaaf Hardy overleden

Donderdag 20 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Gustaaf Hardy overledenZondag is in Genk de uit Houthalen afkomstige Gustaaf Hardy overleden, de weduwnaar van de in 2002 overleden Madeleine Dendas en de vriend van Emma Ramaekers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Lantmeeters in Genk.

Richard Theunis overleden

Woensdag 19 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Richard Theunis overledenMaandag is in Houthalen de eerder in Tervant woonachtige Richard Theunis overleden, de weduwnaar van de in 1993 overleden Rosa Houtmeyers. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 19 februari 2020
Bij een controle van een voertuig op de Weg naar Zwartberg zijn dinsdagavond elf flessen lachgas aangetroffen. De flessen zijn in beslag genomen.

Voetgangster (26) gewond

Woensdag 19 februari 2020
In de Helzoldstraat kwam het vanochtend rond 5.30 uur tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en voetgangster. Deze laatste, een 26-jarige vrouw uit de gemeente, raakte daarbij gewond.

Vrouw (60) gewond bij botsing

Woensdag 19 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.45 uur botsten in de Noordlaan in Genk twee wagens. Een 60-jarige vrouw uit Zonhoven raakte daarbij gewond.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.
Stefaan Michels uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Dierenarts Stef Michels opgericht met zetel aan de Snoekstraat in Houthalen-Helchteren. Doel van de vennootschap: het verlenen van veterinaire diensten en het verrichten van diensten van klinische biologie.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Een kilo goud aan je polsZoomIn de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Dieven forceren raam

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden gisterenavond een raam om binnen te geraken in een huis aan de Kriekelstraat in Zonhoven. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Drugsdealer geklist

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drugsdealer geklistEen 49-jarige drugsdealer uit Zonhoven is tegen de lamp gevlogen. De man had onder meer cocaïne en speed bij. Bij een huiszoeking in de woonst van de man heeft de politie nog drugs aangetroffen. Het verboden wapen dat de man in zijn bezit had is in beslag genomen.

Vrouw (27) gewond bij aanrijding

Dinsdag 18 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botsten deze voormiddag rond 11 uur twee auto's. Een 27-jarige vrouw uit Zutendaal liep daarbij verwondingen op.

Stefan Declercq overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Stefan Declercq overledenGisteren is de in Helchteren woonachtige Stefan Declercq overleden, de echtgenoot van Christine Vanhoof. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wind staat centraalIn een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Een nieuwe fietskaartZoomToerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Blokker wordt Mega World

Dinsdag 18 februari 2020
Bedrijfsnieuws
Houthalen-Helchteren - Blokker wordt Mega WorldZoomHet personeel van Blokker kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse directie had al eerder aangekondigd dat ze de situatie van de Belgische filialen zou onderzoeken. Vandaag is er dan een ondernemingsraad geweest gevolgd door een mededeling aan het personeel. Daar is bekendgemaakt dat alle 123 Belgische filialen van Blokker - een dochter van Mirage Retail Group -  worden verkocht aan Dutch Retail Groep B.V., een andere Nederlandse groep. Ze worden omgevormd tot Mega World, dat is een winkel met discountformule op basis van partijenhandel. Zowat te vergelijken met de Action. Al het personeel van Blokker wordt overgenomen. Maar de naam Blokker verdwijnt in ons land uit het straatbeeld.

Vier versterkingen voor Helson

Dinsdag 18 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Vier versterkingen voor HelsonHelson heeft vier spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Stef Pluymers (KSK Meeuwen), Ivan Rosario (Vosselaar) en Glenn De Jonge en Seppe Jeuressen (beiden K.ESK Leopoldsburg).

Louis Loos overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Louis Loos overledenZaterdag is in Heusden de uit Helchteren afkomstige Louis Loos overleden. Hij was 94 jaar. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Reners aan de Guldensporenlaan.

Vanuit mijn nieuwe biotoop

Maandag 17 februari 2020
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Vanuit mijn nieuwe biotoopDe stilte regeert over Meulenberg. Het leven verloopt hier langzaam. Kabbelend.
Zonet zag ik vanuit mijn raam een eenzame man die met afgemeten stappen adagio, pianissimo vooruit schreed over de straat. Vanmorgen zag ik een tros Turkse vrouwen voor de schoolpoort staan. Ze hadden het gegarandeerd over hun kinderen en wie weet ook over hun man.
Toen ik gisterenmorgen ging winkelen in de city was het bevreemdend mijn oude biotoop terug te zien: de kerk, de winkels, de mensen. Ik kwam er als toerist - dat (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Aerts overleden

Maandag 17 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Aerts overledenOp 12 februari overleed Maria Aerts. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Reners aan de Guldensporenlaan.

Basketbal: DBC - Roeselare 73-45

Zondag 16 februari 2020
In eerste landelijke dames van het basketbal heeft DBC Houthalen Wytewa Roeselare verslagen met 73-45.

Twee gewonden bij botsing

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's in de Beverzakstraat in Zonhoven vielen twee gewonden. Het ongeval gebeurde gisteren, kort voor de middag.

Woninginbraak: geld en juwelen weg

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Boomweg in Genk is vrijdagavond een inbraak vastgesteld. De daders gingen aan de haal met geld en juwelen.

Verlies voor Houthalen VV

Zondag 16 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Verlies voor Houthalen VVHouthalen VV heeft vandaag met 1-3 verloren van Kabouters Opglabbeek. Eendracht Houthalen klopte Lanklaar met 3-0.

Zware elektriciteitspanne

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Grote delen van Genk kwamen gisterenavond zonder elektriciteit te zitten. Het duurde een half uur eer de panne was hersteld.

Schade door everzwijn

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond stak een everzwijn onverwacht de Noord-Zuidverbinding over op het grondgebied van Hechtel-Eksel. Het dier werd door meerdere auto's aangereden, met als gevolg: een dood everzwijn en meerdere automobilisten die schade aan hun voertuig moesten vaststellen..

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Code geel: storm DennisHet KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Handbal: Kreasa wint in Kortrijk

Zaterdag 15 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa wint in KortrijkIn de eerste nationale van het handbal (play off) heeft Kreasa Houthalen gewonnen in Kortrjk. Uitslag: 27-30.

Zaalvoetbal: La Baracca - Genk 3-5

Zaterdag 15 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca - Genk 3-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen van Full Genk verloren met 3-5. La Baracca staat zevende in de stand.

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Dennis is op komstZaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Park Houthalen klopt S.Beverst

Zaterdag 15 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt S.BeverstPark Houthalen heeft het met 2-1 gehaald van Schoonbeek Beverst. Park Houthalen speelt zaterdag uit bij MD Halen. Helson verloor met 0-2 van City Pirates Antwerpen en speelt komend weekend uit bij Zwarte Leeuw.

Nerantzia Kerpetzidou overleden

Zaterdag 15 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Nerantzia Kerpetzidou overledenGisteren is Nerantzia Kerpetzidou overleden. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Ontslaping van de Moeder Gods en van de Heilige Rafail Nikolaas en Irini aan de Oudstrijderslaan in Houthalen-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Czeslaw Janowski overleden

Zaterdag 15 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Czeslaw Janowski overledenOp 12 februari overleed Czeslaw Janowski, de weduwnaar van Hedwig Staszewski. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Ivo Declercq overleden

Zaterdag 15 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Ivo Declercq overledenOp 6 februari overleed de in Helchteren woonachtige Ivo Declercq, de echtgenoot van Roza Martens. Hij was 70 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Asbest kan aan huis worden opgehaald

Vrijdag 14 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Asbest kan aan huis worden opgehaaldZoomVanaf 30 maart kunnen alle Limburger hun asbestafval goedkoop aan huis laten ophalen. Het gaat om een project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter met 4,5 miljoen euro Vlaams geld. Het project is vandaag voorgesteld op een werf in Heusden-Zolder waar arbeiders golfplaten aan het verwijderen waren.
Vanaf eind volgende maand kunnen Limburgers via (…) Het hele nieuwsbericht

Trio overvalt nachtwinkel

Vrijdag 14 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder hebben drie mannen vanochtend rond 1 uur een nachtwinkel overvallen. Zij roofden de inhoud van de kassa en een partij sigaretten.

Nieuwe vennootschap: Izoya

Vrijdag 14 februari 2020
Yasin Kazankaya uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Izoya opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoren het optrekken van ruwbouw, isolatiewerkzaamheden en het schilderen van metalen constructies.

Elektronica gestolen

Vrijdag 14 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Boommeerstraat in Genk is elektronica en geld gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Voetgangster (45) gewond

Vrijdag 14 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 6.30 uur raakten een 45-jarige voetgangster uit Genk en een auto in een aanrijding betrokken op de Europalaan in Genk. De voetgangster werd daarbij gewond.

Dit is Noëlla

Vrijdag 14 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Dit is NoëllaZoomHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft beelden van wolvin Noëlla (foto) verspreid. "Het zijn de eerste kleurenbeelden van Noëlla die we te pakken hebben. Daarmee hebben we de bevestiging dat ze gezond en wel in de regio is", zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele van het agentschap. De foto is gemaakt door een onbemande wildcamera. Het is de eerste foto van Noëlla bij daglicht. (Foto INBO/ Natuur en bos)

Staking De Lijn voorbij

Vrijdag 14 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Staking De Lijn voorbijDeze middag zijn de chauffeurs van de stelplaats in Beverlo terug aan het werk gegaan na excuses van De Lijn. Deze ochtend was er een spontane staking naar aanleiding van berichten op sociale media over het incident afgelopen maandag in Houthalen

Jef is Vlaams zwemkampioen

Donderdag 13 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Jef is Vlaams zwemkampioenZoomProficiat Jef Van Edom! Zondag werd hij Vlaams kampioen zwemmen bij de 11-jarigen op de 200 meter rugslag. Een mooie, verdiende eerste plaats met dank aan zwemclub ZWIM waar Jef heel wat trainingsuren doorbrengt.

Inbraak in Olmenstraat

Donderdag 13 februari 2020
Dieven verschaften zich gisteren toegang tot een woning aan de Olmenstraat. Zij gingen met juwelen aan de haal.

Geld en juwelen ontvreemd

Donderdag 13 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is er ingebroken in een woning aan de E.Vandorenlaan in Genk. De buit bestaat uit geld en juiwelen.

Code geel: wind

Donderdag 13 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Code geel: windHet KMI waarschuwt met code geel: Vandaag neemt de zuidenwind geleidelijk toe en kunnen de rukwinden 60 tot 80 km/u halen. In de loop van de namiddag en avond trekt een actieve buienlijn over ons land met windstoten rond 80 km/u of iets meer.

Busvervoer terug normaal

Donderdag 13 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Busvervoer terug normaalNa de spontane staking in de stelplaats van Beverlo is vandaag iedereen terug aan het werk en verloopt het busvervoer in de regio terug normaal.

Marcel Delhaye overleden

Woensdag 12 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Marcel Delhaye overledenVrijdag is Marcel Delhaye overleden. Hij was 74 jaar. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in zaal Triament in Velm.

Bromfietser (20) gewond

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten een auto en een 20-jarige bromfietser op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De bromfietser liep daarbij verwondingen op.

Fietsster levensgevaarlijk gewond

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk is deze namiddag rond 15 uur een 86-jarige fietsster uit Genk aangereden door een auto. Zij werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Gerard Schevernels overleden

Woensdag 12 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Gerard Schevernels overledenZondag is Gerard Schevernels overleden, de echtgenoot van Geneviève Weber. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Nieuwe vennootschap: Arwa-Technics

Dinsdag 11 februari 2020
Youssef Nejjar uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Arwa-Technics opgericht met zetel aan het Maasveld in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groot- en kleinhandel in elektro en elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen.

Nieuwe vennootschap: Nova-Technics

Dinsdag 11 februari 2020
Fatin Orhan uit Genk en Mahmut Yumrutepe uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Nova-Technics opgericht met zetel aan de Schildersstraat in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitvoeren van alle aannemerswerken, elektriciteitswerken en laswerken.

Twee juwelendiefstallen

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Kruidenlaan in Genk maakten inbrekers vandaag juwelen en een hogedrukreiniger buit. Gisteren zijn juwelen en een horloge gestolen in een huis aan de Steeneikstraat.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's en een vrachtwagen op de Maaseikerbaan in Genk zijn vanmiddag rond 13.15 uur vier personen gewond geraakt: twee mannen(54 en 60) uit Genk en As en twee vrouwen (20 en 58) uit As.

Drugsinstallatie gedumpt

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drugsinstallatie gedumptAan de Schansdijkstraat in Eksel hebben onbekenden de resten van een volledige cannabisplantage gedumpt. Het materiaal is vanmorgen gevonden. De gemeentelijke technische dienst heeft de materialen opgeruimd.

Wandelen opent je ogen

Maandag 10 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Wandelen opent je ogenZoomWandelen is niet alleen gezond, het opent ook je ogen. Zo is er in de buurt een veehouder die zijn weiden heeft omheind met oude treinbielzen, en er een afsluiting met prikkeldraad tegenaan heeft gezet. Die bielzen zijn zo oud en zo verweerd dat ze allemaal een eigen gezicht krijgen. Kijk eens naar de biels op de foto... Mooi vonden we ook dat beginnende plantje, onderaan in de "mond".

Keuzemenu bij oproep noodnummers

Maandag 10 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen wordt er een keuzemenu ingevoerd voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, maar je moet dus wel eerst kiezen: toets 1 voor hulp van brandweer of een medisch team; of toets 2 voor hulp van de politie.

Brandoefening op schietterrein

Maandag 10 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Brandoefening op schietterreinZoomAfgelopen weekend werden de twee wolven nog gespot op het 2400ha grote schietterrein van Helchteren, maar desondanks vond er vandaag een grote brandweeroefening plaats. Het brandweerkorps van de militairen kreeg er de medewerking van de collega's van Oost-, Zuid-West- en Noord-Limburg. De oefening was bedoeld om de brandbestrijdings- en communicatieprocedures te stroomlijnen. (Foto SM)

Inbraak in Kraanbergstraat

Maandag 10 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Inbraak in KraanbergstraatIn een woning aan de Kraanbergstraat is gisteren ingebroken. Er is geld gestolen.

Onder invloed van alcohol en drugs

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole afgelopen weekend in Bree, Genk en Kinrooi zijn het voorbije weekend zes chauffeurs betrapt die te diep in het glas hadden gekeken. Ook drie bestuurders die onder invloed van drugs reden vlogen tegen de lamp.

Stempelplaten gestolen

Maandag 10 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een bedrijfsterrein aan de Winterbeeklaan in Genk zijn vier stempelplaten gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Vader steekt zoon neer: jaar met uitstelEen zestiger uit Oudsbergen kreeg één jaar cel met uitstel omdat hij op 25 december 2017 zijn zoon neerstak. Dat gebeurde tijdens een familieruzie. De man kreeg vijf messteken, onder meer in de borst. De rechtbank kende hem een schadevergoeding toe van 12.160 euro. (PG)

Maria Buyvoets overleden

Maandag 10 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Buyvoets overledenIn Houthalen is donderdag Maria Buyvoets overleden, de weduwe van Henri Janssen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Bears in Zolder-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).
In tweede divisie van het volleybal heeft Helchteren met 3-0 verloren in Lanaken. Sets: 25-17, 26-24, 25-21.
Ine Westhovens uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Dr. Westhovens Ine opgericht met zetel aan de Weygaerdstraat. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde met als specialisme geriatrie.

Mijnwerkers nog eens naar Brussel

Zondag 9 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Mijnwerkers nog eens naar BrusselZoomOp 17 februari trekken de ondergrondse mijnwerkers naar Brussel. Ze gaan dan actie voeren op een bestemming die voorlopig nog geheim blijft. Dat is vandaag beslist op een algemene ledenvergadering van de KS Vriendenkring. Opnieuw was er een massale opkomst, want in de badzaal van Zolder zaten twee zalen overvol. Ze willen met hun actie druk uitoefenen om zo snel mogelijk de onjuistheden in de uitbetaling van de pensioenen aan de ondergrondse (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Openbare verlichting blijft brandenZoomOp vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden. Zo zijn eventuele obstakels op de weg beter zichtbaar. En ook voor de hulpdiensten komt wat extra verlichting tijdens hun vele interventies vanavond en vannacht zeker van pas. Normaal schakelt Fluvius in de loop van de avond het merendeel van de straatverlichting over op het nachtregime. Daarbij wordt zowat twee derde van de straatlampen en monumentverlichting gedoofd. Omdat de piek (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster gewond

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een minderjarige fietsster is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Centrumstraat in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag rond 10 uur.

Gouden armband gestolen

Zondag 9 februari 2020
In een woning in de Helzoldstraat is vrijdagavond ingebroken. Er is een gouden armband gestolen.

Vier inbraken

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Winterslagstraat in Genk zijn juwelen en geld gestolen. In een appartement aan de Weg naar As en in een huis aan de Mispadstraat zijn ook juwelen ontvreemd. In een woning aan de Priesterhaagstraat gingen dieven met een tv aan de haal.

Drie gewonden bij botsing

Zondag 9 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Torenlaan in Genk botsten vanochtend rond 0.45 uur twee auto's. Daarbij vielen drie gewonden: een 42-jarige vrouw, een 17-jarig meisje en een 13-jarige jongen, allen uit Genk.

Iedereen klaar voor Ciara? (3)

Zondag 9 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Iedereen klaar voor Ciara? (3)ZoomOntmoet onze nieuwe illustrator: Lisa Van Gucht! Lisa is 11 jaar en zit in het 6de leerjaar. Met haar ruime verbeelding en tekentalent kan ze leuke cartoons tekenen. Dit is haar eerste: een beeld van de storm Ciara!

Iedereen klaar voor Ciara? (2)

Zondag 9 februari 2020
"Gewoon niet onder de los liggende dakpannen van je buurman gaan staan straks en dan zal het op de meeste plaatsen wel meevallen..." (Weerman Ruben Weytjens op Facebook)

Iedereen klaar voor Ciara?

Zondag 9 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Iedereen klaar voor Ciara?Zoom(Cartoon: Fobie)

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zondag 9 februari 2020
"Gelet op de laatste weersituatie wordt beslist dat alle namiddagwedstrijden van zondag 9 februari 2020 van 2de en 3de klasse amateurs en het provinciaal voetbal worden afgelast." Dat meldt de Voetbalbond.

Zaalvoetbal: Meeuwen - Houthalen 4-0

Zaterdag 8 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Meeuwen - Houthalen 4-0In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Meeuwen La Baracca Houthalen geklopt met 4-0. Meeuwen staat vierde in de stand, La Baracca zesde.

Park Houthalen verliest in Alken

Zaterdag 8 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest in AlkenPark Houthalen heeft vanavond met 1-0 verloren in Alken. Bij de rust was het nog 0-0. Helson verloor van Houtvenne met 1-3. Ook Houthalen VV verloor: tegen buur Racing Boxberg werd het 2-1.

Storm Ciara: code oranje

Zaterdag 8 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Storm Ciara: code oranjeZondag en nog deels maandag krijgen we te maken met storm Ciara. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje. "Zondag neemt de wind snel toe met in de namiddag al rukwinden van 80 tot 110 km/u en kans op lokale schade. Zondagavond en in de nacht naar maandag lopen, bij de passage van een actief koufront, de rukwinden nog verder op en is er gevaar voor pieken tot 110 à 130 km/u. Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is (…) Het hele nieuwsbericht

Storm op komst

Zaterdag 8 februari 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Storm op komstHogedrukinvloeden en een stralende zon laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee richting Scandinavië en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.
Vandaag/zaterdag
neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Poëzienacht in de Goei Wei

Zaterdag 8 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Poëzienacht in de Goei WeiZoomGisteravond vond in de blokhut van de Goei Wei, in de Weidestraat, de Kleine nacht van de poëzie plaats. Voor een twintigkoppig publiek droegen Gerard Aerts en François Didden eigen gedichten voor. De verzen werden geïllustreerd met geprojecteerde beelden. De twee poëten zorgden tevens zelf met panfluit en basfluit voor een eigen muzikale omkadering. (Jef Lingier)

Officieren van gezondheid

Vrijdag 7 februari 2020
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Officieren van gezondheidMarcel was 72 toen hij stierf aan suikerziekte. Hij was weduwnaar zonder kinderen. Naaste familieleden had hij niet meer, tenzij de kinderen van zijn ook al gestorven broer en zus. Maar die zag hij weinig. Hij leefde eenzaam en in erbarmelijke omstandigheden in een woning volgestouwd met rommel en afval. Verwarming, warm water of elektriciteit had hij niet. Soms verbleef hij gewoonweg in zijn auto.
De enige toeverlaat in zijn laatste levensjaren was Marie-Rose, zijn thuisverpleegster. Zij hielp in het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een fietsster is zwaargewond geraakt toen zij aangereden werd in het centrum van Zonhoven. Het ongeval gebeurde in de vooravond.

Paula Massotte overleden

Vrijdag 7 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Paula Massotte overledenWoensdag is Paula Massotte overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium aan de Weg naar Zwartberg.

Diefstal in Motmansstraat

Donderdag 6 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Diefstal in MotmansstraatIn een woning aan de Motmansstraat is geld gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Rookmelder bewijst nut

Donderdag 6 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen, kort na 7 uur, brak brand uit in een woning aan de Muisvenstraat in Oudsbergen. De bewoonster werd gewekt door de rookmelder. Zij werd bevangen door de rook en moest voor controle naar het ziekenhuis. Drie katten zijn in de brand gebleven. De oorzaak van de brand is niet bekend. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar.

René Bormans overleden

Donderdag 6 februari 2020
Houthalen-Helchteren - René Bormans overledenZaterdag is Réne Bormans overleden, de echtgenoot van Leontien Driesen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familliekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in rouwcenter Reners aan de Guldensporenlaan.

Brand in werkatelier

Woensdag 5 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Brand in werkatelierDeze voormiddag ontstond brand in het werkatelier van een schrijnwerkerij aan de Grote Baan. De brandweer kon de schade beperken.
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft 37 maanden cel gevorderd tegen een 29-jarige kinderlokker uit Meerhout die betrapt werd in Hechtel-Eksel. De procureur wil ook dat man die momenteel in voorhechtenis zit ontzet wordt uit zijn burgerrechten en vijf jaar ter beschikking wordt gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Het verdict in deze zaak valt op 4 maart. (PG)

Daar is de lente

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Daar is de lenteZoom"Daar is de lente, daar is de zon - bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen. De fallus impudicus staat al in bloei. En de blaadjes krijgen bomen", zingt Jan De Wilde in zijn Vrolijk Lentelied. De winter wordt dit jaar voorbijgestoken door de lente, en dat zien we al in de tuin. (Foto Marleen Abeels)

Handbalclubs blijven groeien

Woensdag 5 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Handbalclubs blijven groeienZoomDe handbalsport in Vlaanderen kende het voorbije jaar een mooie groei. In vergelijking met 2018 nam het ledenaantal vorig jaar met 4,58% toe tot 8.264. Ten opzichte van 2013 is er een aangroei van 18.11%. Vlaanderen telt 57 handbalclubs waarvan er 12 meer dan 200 leden tellen. Het Antwerpse Uilenspiegel Wilrijk HV is met 452 leden de grootste. Wanneer we de regionale spreiding bekijken dan blijft Limburg met 20 clubs met voorsprong de populairste handbalprovincie, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 13 clubs en Antwerpen met 12 clubs.

Juwelendiefstal

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gelezen
In een woning aan de Hooiplaats in Genk zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Auto van de baan: vrouw gewond

Woensdag 5 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk ging deze namiddag een auto van de baan. Een 22-jarige vrouw uit As liep daarbij verwondingen op.

Horeca en bouw krijgen klappen

Dinsdag 4 februari 2020
In januari zijn in Limburg 74 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er 13 minder dan in januari vorig jaar. Toch is dat nog altijd het tweede hoogste aantal van de jongste tien jaar. In de meeste andere provincies waren er meer faillissementen. Volgens Graydon Belgium vallen de grootste klappen in de horeca- en de bouwsector.

Twee ongevallen binnen het uur

Dinsdag 4 februari 2020
In Genk zijn vanmorgen binnen het uur twee verkeersongevallen gebeurd. Om 7.30 uur botste twee auto's op de Weg naar Zwartberg. Daarbij raakte een 44-jarige vrouw uit Genk gewond. Om 8.25 uur raakte een 18-jarige fietser uit Genk gewond toen hij door een auto werd aangereden op de Noordlaan.

Weer minder wielerwedstrijden

Dinsdag 4 februari 2020
In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar in Limburg 12 procent minder wielerwedstrijden georganiseerd. In 2019 waren er al 20 procent minder koersen dan in 2018.

Een beetje winters

Dinsdag 4 februari 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Een beetje wintersVandaag is het gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 8 graden en er staat een gure noordwestenwind. Daarbij valt er een aantal regenbuien, soms vergezeld van korrelhagel. Vannacht wordt het droog maar koud, bij minima rond 2 graden. Aan de grond gaat het vriezen.
Woensdag is de zon geregeld aanwezig en het blijft droog. De maxima liggen rond 7 graden, bij een zwak briesje uit het noordwesten.
Donderdag zijn er veel wolken in de ochtend, bij de passage van (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Luyten overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Marcel Luyten overledenOp 30 januari overleed in Houthalen de uit Meeuwen afkomstige Marcel Luyten, de echtgenoot van Jeanny Senica. Hij was 78 jaar. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren in Waterschei.

Maria Caubergs overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Caubergs overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is zaterdag Maria Caubergs overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Frans Loos. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in rouwcentrum Beyne in Heusden-Centrum.

Juwelen en fiets gestolen

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Weg naar As in Genk maakten dieven vandaag juwelen buit. Uit de garage van een appartementsgebouw in dezelfde straat is een elektrische fiets gestolen.

Zestienjarig meisje gewond

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerbaan in Genk botsten gisterenavond rond 17.30 uur een auto en een 16-jarige scooterrijdster uit As. Deze laatste raakte gewond.

Man onder invloed gearresteerd

Maandag 3 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde gisterenochtend een 22-jarige man na een vechtpartij aan een tankstation op de Hengelhoefstraat in Genk. De Genkenaar was onder invloed van lachgas, drank en drugs. Rond 6 uur werd de politie opgeroepen voor de vechtpartij aan een tankstation. Drie mannen waren agressief en maakten ruzie met enkele omstaanders. Een man uit Genk trachtte te bemiddelen, maar werd door het trio bedreigd met een mes en raakte lichtgewond. Toen de politie arriveerde, vluchtten de verdachten weg (…) Het hele nieuwsbericht

Wie doet mee met Limburg Zingt?

Maandag 3 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Wie doet mee met Limburg Zingt?ZoomWat is er mooier dan mensen samen te laten zingen op een centrale plek in hun woonplaats? Het zorgt voor ambiance en verbondenheid en is gewoon erg leuk om te doen. "Limburg Zingt" is een onderdeel van Vlaanderen Zingt, met zo'n 50 locaties de grootste zomertoer van het land. Dit jaar neemt Limburg Zingt een nieuwe start met een opgefriste formule waarbij het publiek en plaatselijke verenigingen nog meer betrokken worden. Het wordt nog straffer maar ook spannender. Want organisatoren of (…) Het hele nieuwsbericht

Spookrijdster uit verkeer geplukt

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenheideweg in Zonhoven is vrijdag een vrouw uit Zonhoven bestuurlijk gearresteerd. De vrouw was met haar auto zwalpend en spookrijdend gespot in Genk en Zonhoven. Tegenliggers moesten gevaarlijke manoeuvres uithalen om de auto te ontwijken. De vrouw was onder invloed van alcohol en bracht een nacht in de cel door. Haar rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken.

Vrouw met niets in orde

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen is gisterennamiddag de auto van een vrouw uit Oudsbergen getakeld. Op de wagen hing een valse kentekenplaat, de auto was niet ingeschreven, niet verzekerd en niet gekeurd. De vrouw zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Bromfietser (17) gewond

Zondag 2 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Vennestraat in Genk botsten vrijdagavond een auto en een 17-jarige bromfietser uit Genk. Deze laatste raakte gewond.

Eendracht Houthalen verslaat Leut

Zondag 2 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen verslaat LeutEendracht Houthalen heeft LS Leut geklopt met 3-0. FC Helson verloor met 3-2 op het veld van Bilzen-Waltwilder. Park Houthalen verloor met 0-1 van Bregel Sport. En Houthalen VV ging 2-2 gelijk spelen op het veld van Bokrijk Sport.

Handbal: Merksem - Houthalen 24-26

Zaterdag 1 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Handbal: Merksem - Houthalen 24-26In eerste nationale play off van het handbal heeft Kreasa Houthalen een uitoverwinning behaald in Merksem. Uitslag: 24-26. Kreasa staat aan de leiding.

Bestelwagen gekanteld

Zaterdag 1 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk is een bestelwagen gekanteld na een botsing met een ander voertuig. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Veel regen en zacht

Zaterdag 1 februari 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Veel regen en zachtDe straalstroom stuurt een aantal storingen over onze streken. Daarbij kan er de volgende dagen flink wat regen vallen en staat er een strakke wind met rukwinden. Na de doortocht van een koufront op dinsdag, wordt vanuit het noordwesten koudere, maar ook drogere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.
Vandaag verloopt de ochtend regenachtig. Bij momenten kan er flink wat regen vallen. Nadien wordt het enige tijd droog met opklaringen. Later in de namiddag komen er echter stevige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Feestje in Beringen

Zaterdag 1 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Feestje in BeringenZoom
Gisteren vierde de Internetgazet Beringen haar 5de verjaardag. De echtgenote van één van de vrijwilligers had er voor deze mooie taart gezorgd! Internetgazet telt momenteel 12 edities; de eerste was die van Neerpelt, eind maart 16 jaar geleden.

Maria Driesen overleden

Zaterdag 1 februari 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Driesen overledenWoensdag is in Houthalen de uit Peer afkomstige Maria Driesen overleden, de weduwe van de in 2008 overleden Jef Paredis. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen