Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: Terraspro

Vrijdag 31 januari 2020
Ulmut Erkalkan uit Heusden-Zolder en Kazim Yasar uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap Terraspro opgericht met zetel aan de Nieuwstraat in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van terrasoverkappingen en veranda's, laswerken en elektriciteitswerken.

Camera's gestolen

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Hoenrikstraat in Peer zijn twee camera's en een horloge gestolen. De diefstal is gisterenavond gepleegd.

Auto tegen boom: man (44) gewond

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Campstraat in Oudsbergen botste vanochtend rond 5.40 uur een auto tegen een boom. Een 44-jarige man uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Op Bosdel in Genk zijn twee batterijen van een vrachtwagen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 18.50 uur is een 16-jarige voetgangster door een voertuig aangereden op het kruispunt van de Noordlaan en de Erabelstraat in Genk. Zij liep daarbij verwondingen op.

Bestuurder onder invloed van drugs

Vrijdag 31 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Genk werd gisteren op de Westerring een 40-jarige bestuurder betrapt onder invloed van drugs. In zijn auto trof de politie drugs en een verboden wapen aan. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Het verboden wapen werd in beslag genomen. De politie voerde even later een huiszoeking uit op zijn adres in Genk en vond er kleine hoeveelheden drugs. De man schond hiermee ook de voorwaarden die hem eerder waren opgelegd.

Veertien damherten gevangen

Vrijdag 31 januari 2020
In de omgeving van Molenheide heeft het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen deze voormiddag veertien damherten gevangen. Voor een aantal van hen is er al een adoptiegezin gevonden.

Noëlla is Duits

Vrijdag 31 januari 2020
Uit de Wolvenspecial van INBO - Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek - blijkt dat de 'Kempense wolf', die onder meer in Balen en Zoersel opdook, Noëlla is en ook zij met zekerheid afkomstig is uit Duitsland.
Uit het onderzoek blijkt verder dat de wolven zich vooral voeden met wild: hun lievelingshapje blijkt ree te zijn. Maar ook een everzwijn weten ze wel eens te appreciëren!

Restaurant Mano Garcia failliet

Donderdag 30 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag restaurant Mano Garcia failliet verklaard. Schuldeisers moeten voor 29 februari een vordering indienen.

De buren van vroeger

Donderdag 30 januari 2020
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - De buren van vroegerGisteravond moest ik aan onze buren van vroeger denken toen ik klein was. Rechtover ons woonde "horloge", een oude man die om de vijf minuten op zijn zakhorloge keek, terwijl hij met een bezem zijn voetpad veegde. Hij was meestal buiten, want zijn vrouw was een lastig mens. Waarschijnlijk vergat hij telkens de tijd.
Verder, meer naar rechts, was er "plechtige communicant". Elke namiddag op klokslag drie uur kwam hij met zijn rode auto op bezoek bij onze buurvrouw. Hij was altijd piekfijn (…) Het hele nieuwsbericht

Wandelen op het schietterrein

Donderdag 30 januari 2020
Inwoners van Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Peer mogen voortaan gaan wandelen op het schietterrein in Helchteren. Lang was dat verboden gebied voor gewone burgers. Maar sinds kort kondigt een bord aan dat ook die inwoners er binnen mogen, om te wandelen of voor een tochtje te paard. Je hebt daar dan wel toestemming voor nodig en die moet je aanvragen. Dat kan tussen 1 februari en 15 maart. Elke kandidaat moet een e-mail sturen naar de militaire diensten: 10WTAC-VGP-CURRENT-PAMPA-ATC[!]mil.be. Als antwoord op je mail krijg je de algemene voorwaarden teruggestuurd en een vragenlijst die ingevuld moet worden. Daarna krijg je per e-mail een uitnodiging om uiterlijk tegen 31 maart je toegangsbewijs af te halen.
In het verleden werden wandelgroepen uiterst zelden toegelaten op het schietterrein, tijdens periodes wanneer er geen oefeningen plaatsvonden. Een van de voorwaarden om er te mogen wandelen is nu dat projectielen onaangeroerd moeten blijven. Het terrein wordt vooral als oefenterrein gebruikt door straaljagers van Belgische en andere NAVO-luchtmachten.

Gouverneur schenkt Limburg 120 eiken

Donderdag 30 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Gouverneur schenkt Limburg 120 eikenZoomProvinciegouverneur Herman Reynders, die na vandaag uit zijn functie treedt, schenkt uit eigen zak 120 inlandse eiken weg aan de Limburgse gemeenten en organisaties waarmee hij tijdens zijn tienjarig gouverneurschap samenwerkte. Dat werd vandaag bekend tijdens een afscheidsplechtigheid in het provinciehuis. Reynders zelf kreeg van de deputatie de eremedaille van de provincie aangeboden en een leerstoel in de UHasselt. 

Een Merovingische stortbeker

Donderdag 30 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Een Merovingische stortbekerZoomIn de inkomhal van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is momenteel deze Merovingische 'stortbeker' te zien, die deel uitmaakt van de collectie.  Hij kan niet rechtop staan. Je houdt de volle beker vast, drinkt hem in één teug leeg en zet hem omgekeerd neer. Hij kwam uitstekend van pas om tijdens een drinkpartij grote hoeveelheden wijn, bier of mede te verzetten. Momenteel vind je geen Merovingische voorwerpen in de permanente tentoonstelling. Daar komt verandering in, want het museum bereidt een nieuwe opstelling voor. Daarin krijgt deze beker zeker een plaats, zeggen ze bij het museum. (Foto GRM)

Limburgse verhalen uit Congo gezocht

Donderdag 30 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Limburgse verhalen uit Congo gezochtZoomDit jaar is Congo 60 jaar onafhankelijk. Naar aanleiding van de verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid organiseert Het Stadsmus in Hasselt, samen met o.a. Erfgoedcel Mijn-Erfgoed en Erfgoed Haspengouw, de expo Bacongo Limburg. Deze rondreizende expo start dit najaar in Het Stadsmus. De tentoonstelling stopt in 2021 in de Mijnstreek. Voor deze expo verzamelt Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, samen met de andere projectpartners, persoonlijke verhalen en objecten van Limburgers en Congolezen die dateren (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (56) gewond bij botsing

Donderdag 30 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevenzavellaan in Genk zijn woensdagavond rond 22.45 uur twee wagens gebotst. Een 56-jarige vrouw uit Bree raakte daarbij gewond.
Vandaag zakte Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir af naar het justitiehuis van Hasselt om samen met onder meer procureur des Konings Guido Vermeiren de kersverse parketsectie M onder de loep te nemen. Deze sectie zet sterk in op een lokaal lik-op-stukbeleid. Parketmagistraten en justitieassistenten werken samen met de politie om veelvoorkomende misdrijven zoals diefstallen of vernielingen maar sinds kort eveneens partnergeweld en (…) Het hele nieuwsbericht

Stem op Rian Snoeks

Donderdag 30 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Stem op Rian SnoeksZoomNog tot deze namiddag 16u kan men op de website van Studio Brussel stemmen op kandidaten die in de finale zitten van "De Nieuwe lichting". De enige Limburger in die finale is Peltenaar Rian Snoeks (16), die barst van het talent en eind vorig jaar de eerste editie van "Sound track" won, de opvolger van Limbomania. Als elke Internetgazetlezer op Rian stemt, dan wint hij die finale!

5.500 verpleegkundigen te kort

Donderdag 30 januari 2020
Belgische ziekenhuizen zijn onderbezet, blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Dat meldt De Tijd. Om veilig te kunnen werken mag een verpleegkundige maximaal voor acht patiënten zorgen. Een Belgische verpleegkundige heeft evenwel gemiddeld 9,4 patiënten onder zijn hoede. Verpleegkundige is een knelpuntberoep en volgens de ziekenhuizenkoepel Zorgnet-Icuro is voor elke drie vacatures slechts één kandidaat ter beschikking. Om aan de norm te komen zijn er 5.500 extra mensen nodig.

Tariefaanpassingen bij De Lijn

Woensdag 29 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Tariefaanpassingen bij De LijnOp 1 februari - zaterdag e.k. - past De Lijn de tarieven van een aantal vervoerbewijzen aan. Een overzicht van de nieuwe tarieven vind je hier. Een belangrijke wijziging is dat je vanaf 1 juli 2020 geen vervoerbewijzen meer kan kopen bij de chauffeur.

Meer ongevallen aan overwegen

Woensdag 29 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Meer ongevallen aan overwegenZoomVorig jaar zijn er in Limburg drie ongevallen aan overwegen gebeurd. In 2018 was dat er maar één. Dat blijkt uit de cijfers van spoorwegbeheerder Infrabel. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.
Vlaams minister voor Platteland Zuhal Demir (N-VA) gaat de komende weken samenzitten met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en de grootbanken om de uitrol van neutrale geldautomaten te bespreken. Dat antwoordde ze vandaag in de Commissie Landbouw en Plattelandsbeleid op vragen over het verdwijnen van geldautomaten in plattelandsgemeenten. Onlangs namen vier grootbanken het initiatief om vanaf 2021 te starten met de uitrol van neutrale geldautomaten in België. Tegen 2025 zou (…) Het hele nieuwsbericht

Zacht en wisselvallig

Woensdag 29 januari 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zacht en wisselvalligIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming worden regenzones met de regelmaat van de klok naar onze streken gestuurd. We zijn opnieuw vertrokken voor een langere periode met erg wisselvallig weer, waarbij we vrijwel iedere dagen regen of buien mogen verwachten. Er staat daarbij ook veel wind en bovenal de temperaturen bereiken de volgende dagen opnieuw recordhoge waarden. 
Morgen nadert een regenzone onze regio. Opklaringen in de ochtend maken daarbij vlug plaats voor (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw gewond bij kop-staartbotsing

Woensdag 29 januari 2020
Vanmorgen rond 7.30 uur raakten vier auto's in een kop-staartbotsing betrokken op de Grote Baan. Een 25-jarige vrouw uit de gemeente werd daarbij gewond.

Elektriciteitsmateriaal gestolen

Woensdag 29 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf in de Hengelhoefstraat in Genk werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Onbekenden gingen aan de haal met elektriciteitsmateriaal.

Nieuwe vennootschap: Kofi

Dinsdag 28 januari 2020
Pieter Taens en Ine Hulsmans, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Kofi opgericht met zetel aan de Maastrichtsestraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van een koffiebranderij en de verkoop van geschenkartikelen en dranken.

Scooterrijder (17) gewond

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 17-jarige scooterrijder uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Hoevenzavellaan in Genk. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16 uur.

Tankstation overvallen

Dinsdag 28 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 23 uur is een gemaskerde man binnengevallen in een tankstation op de Hoevenzavellaan in Genk. Hij bedreigde de kassierster met een wapen en dwong haar om geld en sigaretten in een rugzak te stoppen. Dan vluchtte hij te voet weg in de richting van Zwartberg. Niemand raakte gewond maar de medewerkster was wel erg onder de indruk van de feiten. Zij kreeg slachtofferzorg aangeboden door de politie.

Koolmees meest gespotte vogel

Dinsdag 28 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Koolmees meest gespotte vogelZoomDe koolmees was de meest gespotte vogel tijdens het vogeltelweekend.
Houthalen-Helchteren - Eindelijk .. (Koning) Albert II uit de kast ..ZoomFobie volgt ook nu weer de actualiteit op de voet.
Het is maar dat je 't weet
Volgens Test Aankoop is wierook even schadelijk als een sigaret. “Natuurlijk", "positieve energie", "zuiverend": wierookstokjes en -kegels worden erg weldadige eigenschappen toegeschreven en worden vaak geassocieerd met welzijn en zen meditatie. Maar of ze nu een natuurlijke of synthetische oorsprong hebben, van zodra je wierook aansteekt, verspreiden er zich, naast een aangename geur, tal van ongewenste en soms erg schadelijke stoffen in huis, zo blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test (…) Het hele nieuwsbericht

Helson-spelers moeten inleveren

Maandag 27 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Helson-spelers moeten inleveren
De spelers van Helson zullen komend seizoen fors moeten inleveren. Dat heeft het clubbestuur de spelers laten weten. Sommige spelers zouden zelfs 40 procent minder gaan verdienen.
Woorden van Jef
Ik zag net Gille Vanbinst op TV, een kleurrijk figuur. Maar over voetbal gesproken. Toen ik klein was werd ik nooit als eerste gekozen als op de speelplaats de ploegen gevormd werden. Ge weet wel, twee jongens stappen voet voor voet naar elkaar toe. Wie als eerste de voettop van de ander raakte mocht iemand kiezen voor in zijn ploeg. Dat was altijd spannend. Ik hoopte bij elke kiesbeurt dat ze mij zouden kiezen. Maar dat gebeurde niet. Om de beurt mochten die twee jongens iemand uit de groep kiezen. Ik werd nooit (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Kreasa klopt Kortrijk

Maandag 27 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kreasa klopt KortrijkIn de play-offs eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen Kortrijk, de tweede in de stand, verslagen met 33-29.
Houthalen-Helchteren - 75 jaar geleden werd Auschwitz bevrijdZoomOp 27 januari 1945 bevrijdde het Russische Rode Leger het Duitse nazi-vernietigings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz. In november 2005 hebben de Verenigde Naties besloten dat de bevrijding van Auschwitz voortaan als Holocaust Memorial Day herdacht zal worden. Vandaag dus. (foto: Jos Bollen)

Etenswaren gestolen

Zondag 26 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Averasbergstraat in Zonhoven is vanochtend ingebroken in een huis. Er zijn etenswaren gestolen.

Vier gewonden bij drie ongevallen

Zondag 26 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 14-10 uur raakten drie voertuigen in een kop-staartaanrijding betrokken op de Hoevenzavellaan in Genk. Twee Genkenaren van 18 en 20 jaar werden daarbij gewond. Op C-Mine botsten deze namiddag rond 13.15 uur twee auto's Een 49-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Op het kruispunt van de Winterslagstraat en de Oude Postbaan botsten gisterenmiddag rond 12.15 uur en een 34-jarige fietsster uit Diepenbeek. Deze laatste raakte gewond.

Auto van de baan: vrouw gewond

Zondag 26 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Auto van de baan: vrouw gewondOp de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren ging vanochtend rond 1.15 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 21-jarige vrouw uit Oudsbergen gewond.

De visie van Fobie

Zondag 26 januari 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Park klopt K ESK Leopoldsburg

Zondag 26 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Park klopt K ESK LeopoldsburgPark Houthalen is bij K ESK Leopoldsburg gaan winnen met 0-2, na doelpunten van Bieniek en D'Arnese. Houthalen VV verloor met 1-3 van Neeroeteren. Eendracht Houhalen speelde 1-1 gelijk op het veld van Waterloos VV.

Roger Donné overleden

Zondag 26 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Roger Donné overledenOp 19 januari overleed de in Linter woonachtige en uit Helchteren afkomstige Roger Donné, de echtgenoot van Louisa Snokx. Hij was 74 jaar. Het afscheid vond afgelopen vrijdag plaats.

Welkom, wolf III

Zaterdag 25 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Welkom, wolf IIIZoomDe vereniging "Welkom Wolf" vermoedt dat er een derde wolf rondloopt in de Antwerpse of Limburgse Kempen. (Cartoon: Fobie)

Brand: 16 bewoners naar ziekenhuis

Zaterdag 25 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend woedde een brand in een appartement aan de Keinkesstraat in Genk. Zestien appartementsbewoners die rook hadden geïnhaleerd zijn naar het ziekenhuis gebracht. De meesten mochten het ziekenhuis in de loop van de voormiddag al verlaten.

De visie van Fobie

Vrijdag 24 januari 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In de Hortweidenweg in Zonhoven is ingebroken in een huis. De daders drongen binnen via een raam. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Bij een verkeersactie gisterenamiddag in Genk heeft de douane een bedrag van 6.188 euro aan achterstallige boetes geïnd. De Vlaamse Belastingsdienst onderschepte bestuurders die hun verkeersbelasting niet betaald hadden en inde een bedrag van 17.218 euro. Vier bestuurders konden hun boete niet betalen waardoor hun wagen getakeld werd.

Nicole Geusens overleden

Vrijdag 24 januari 2020
Vandaag is Nicole Geusens overleden. Zij was 52 jaar. Het afscheid en de bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Helchteren vinden in besloten kring plaats.
Verdediger Daan Wauters (Park Houthalen) zal komend seizoen de kleuren van Herkol verdedigen.

F-Cars en Berke failliet verklaard

Donderdag 23 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag F-Cars met vestiging in Europark in Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Als hoofdactiviteit had F-Cars het algemeen onderhoud en de reparatie van auto's en lichte bestelwagens. Ook horecazaak Berke aan de Koolmijnlaan is vandaag failliet verklaard.

Voetganger (33) gewond bij aanrijding

Donderdag 23 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het Dorpsplein in Zonhoven raakte een 33-jarige voetganger uit Hasselt gewond toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Ondertussen, ergens in Limburg...

Donderdag 23 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Jecha

Woensdag 22 januari 2020
Rudi Lenaerts uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Jecha opgericht met zetel aan Het Steegje. De vennootschap heeft als doel alle verkoops-, administratieve en managementtaken te vervullen in verband met koelinstallaties en bijhorende of afgeleide producten en dit in de meest ruime betekenis.
Kort nieuws van bij de buren
Sinds oktober 2019 werd in Genk acht keer ingebroken in broodautomaten. Telkens gingen onbekenden aan de haal met het kleingeld en in enkele gevallen ook met het brood. Na onderzoek kwam Politie CARMA twee Genkenaren op het spoor, een 26-jarige vrouw en een 39-jarige man. Zij zijn maandag gearresteerd. Het parket besloot om het duo te dagvaarden via de snelrechtprocedure.

Vlaanderen gaat wolven beschermen

Woensdag 22 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Vlaanderen gaat wolven beschermenZoom
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil extra natuurinspecteurs in dienst nemen. Die moeten onder meer de wolven in onze provincie beter beschermen. Voor de minister moeten er extra natuurinspecteurs komen om nog voorvallen te voorkomen zoals bij wolf Naya. Die werd volgens de Natuurinspectie om het leven gebracht door jagers. De natuurvereniging Landschap VZW Vlaanderen heeft er eerder al mee gedreigd om naar de rechtbank te stappen, als Vlaanderen niet meer inspanningen doet om de wolven te beschermen. Intussen is er een nieuwe wolvin in het gebied. In het onderzoek naar de dood van wolvin Naya heeft Vlaanderen zich intussen burgerlijke partij gesteld. Eerder deed Vogelbescherming Vlaanderen dat ook al. (foto INBO)

Industriesneeuw?

Woensdag 22 januari 2020
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Industriesneeuw?ZoomHad jij al gehoord van industriesneeuw? Op veel plaatsen in Limburg was het deze ochtend wit, door zogenaamde industriesneeuw. Weerman Eric Goyvaerts legde het vanochtend uit in Start Je Dag bij Radio 2 Limburg: "De mist of sneeuw vanochtend zijn hele fijne druppels rond stofdeeltjes. Dus hoe meer stofdeeltjes, hoe meer van die mist. En als het dan nog heel koud is, worden het sneeuwvlokjes. Die stofdeeltjes, die vervuilde lucht, komen uit Duitsland, uit het Ruhrgebied. Daarom noemen ze zo'n (…) Het hele nieuwsbericht

Twee spelers weg bij Helson

Dinsdag 21 januari 2020
Nico Prévot en William Vanvoorden verlaten Helson Helchteren. Zij zullen voortaan de kleuren verdedigen van Zonhoven United.

KMI waarschuwt met code geel

Dinsdag 21 januari 2020
Houthalen-Helchteren - KMI waarschuwt met code geelDeze nacht verwacht het KMI opnieuw op verschillende plaatsen vorming van mist. Die mist kan soms dicht zijn en de zichtbaarheid terugdringen tot minder dan 500m, of lokaal minder dan 200m. Bovendien is het opletten voor lichte vorst, waardoor de mist kan aanvriezen en het verkeer kan bemoeilijken.

De visie van Fobie

Dinsdag 21 januari 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Twee gewonden bij aanrijding

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op de N76 in Oudsbergen. Eén wagen belandde na de klap in de gracht, de andere tegen een paal. Bij het ongeval vielen twee lichtgewonden.

Twee zware woningbranden

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond waren er in Genk twee zware woningbranden. Eén van de bewoners van het huis aan de Smeilstraat werd door de rook bevangen en is naar het ziekenhuis gebracht. In de Mispelaarstraat is een woning volledig uitgebrand.

Geen rijbewijs en onder invloed

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond haalde politie CARMA een hardrijder uit het verkeer op de Emiel Van Dorenlaan in Genk. De 20-jarige bestuurder uit Genk kon geen geldig rijbewijs voorleggen en was onder invloed van verdovende middelen. De politie nam ook een kleine hoeveelheid cannabis en een fles lachgas in beslag.

Elk jaar meer drugsdoden

Dinsdag 21 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Elk jaar meer drugsdodenHet aantal drugsdoden in onze provincie blijft de laatste vijf jaar stijgen. De meeste slachtoffers zijn mannen. Vorig waren er 9 drugsdoden, 4 jaar geleden waren er dat 6. Het jongste slachtoffer vorig jaar was amper 22 jaar. (Radio 2)

Minister rijdt in gracht

Dinsdag 21 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is Vlaams Minister Zuhal Demir met haar auto in de gracht gereden in de Windekestraat in Genk. Ze kwam er met de schrik vanaf.

De visie van Fobie

Maandag 20 januari 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Een 61-jarige fietser is deze voormiddag gewond geraakt bij een aanrijding op Achter de Hoven in Zonhoven. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Houthalen-Helchteren - Na branden nu overstromingen in Australië...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Akker- en weidevogels bedreigd

Maandag 20 januari 2020
Het aantal akker- en weidevogels in onze provincie blijft jaar na jaar achteruitgaan. Dat blijkt uit tellingen van de vogelwerkgroep van Likona, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Soorten als de grauwe gors, kiewit en grutto zijn zo goed als uitgestorven in onze provincie. Ook de nachtegaal werd nog nauwelijks gespot.

Blue Monday

Maandag 20 januari 2020
Vandaag gezien
Houthalen-Helchteren - Blue MondayZoomVandaag is het 'blue monday', een benaming voor de meest deprimerende dag van het jaar. Die valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari. De term is afgeleid van het Engelse begrip "feeling blue" (neerslachtig, somber, down of depri zijn). De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band. Deze band (en een (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge luchtdruk

Maandag 20 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Hoge luchtdrukHet weer staat in het teken van hoge luchtdruk. Daardoor kunnen regengebieden onze streken niet bereiken en blijft het meestal droog. Daarbij breekt de zon door.
Vandaag starten we nog met veel zonneschijn tijdens een koude ochtend, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe. De maxima liggen rond 6 graden.
Morgen vriest het licht tijdens de ochtend. Vervolgens wordt het vrij zonnig en droog. De middagtemperaturen schommelen rond 6 graden.
Woensdag wordt het mistig en grijs met nauwelijks zon. Het blijft wel droog en het kwik klimt niet hoger dan 4 of 5 graden.
De volgende dagen komt opnieuw een westcirculatie opzetten, waarbij regenzones geregeld onze streken aandoen. Wolken domineren en vrijwel iedere dag valt er wat regen of zijn er buien. De wind spant bovendien aan. Het wordt daarbij opnieuw wat zachter.
(Michel Nulens – Meteoservices)

Garage uitgebrand

Zondag 19 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Garage uitgebrandAan de Herebaan-Oost is in de nacht van vrijdag op zaterdag een garage uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet gekend.

Inbrekers forceren raam

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden een raam om binnen te geraken in een woning aan de Oudestraat in Zonhoven. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten.

Auto's botsen: twee gewonden

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Wiemismeerstraat in Genk botsten gisterennamiddag rond 15 uur twee auto's. Een 19-jarige man uit Genk en een 24-jarige vrouw uit Zutendaal liepen daarbij verwondingen op.

Inbraak in broodautomaat

Zondag 19 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rozekranslaan in Genk is afgebroken in een broodautomaat. Dat gebeurde afgelopen nacht.

Houthalen VV wint in Maaseik

Zondag 19 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint in MaaseikHouthalen VV is bij SLW Maaseik gaan winnen met 1-6. Eendracht Houthalen verloor met 1-4 van Halveweg Zonhoven.

Park Houthalen verliest van Achel

Zaterdag 18 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van AchelPark Houthalen heeft met 0-3 verloren van Achel. Zondag speelt Park Houthalen uit bij K. ESK Leopoldsburg. Helson Hechteren verloor thuis van Turnhout met 1-2.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca klopt TongerenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Onbetong Panna verslagen. Uitslag: 8-3.

André Corsius overleden

Vrijdag 17 januari 2020
Woensdag is André Corsius overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Auto belandt op dak in gracht

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de Europalaan in Genk een auto op zijn dak in de gracht beland. De bestuurster raakte daarbij gewond. De auto werd tot schroot herleid.

Zelfgemaakte kentekenplaten

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole op de André Dumontlaan in Genk betrapte de politie een bestuurder die een langdurig rijverbod bleek te hebben. Hij kon geen geldig verzekerings- en inschrijvingsbewijs voorleggen en op zijn auto hingen zelfgemaakte kentekenplaten. De agenten schreven onder meer ook vijftien boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Twee werfdiefstallen

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf in de Annunciadenstraat in Genk maakten dieven elektriciteitskabels buit. Uit een werfcontainer in de Vennestraat zijn verlengkabels en een radio gestolen.

Zeven vrachtwagens niet in orde

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole op de N74 in Zonhoven bleken gisteren zeven vrachtwagens niet in orde. De politie controleerde vijftien vrachtwagens.

Acht overvallers ingerekend

Vrijdag 17 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde tijdens de afgelopen weken acht Genkse jongeren in het kader van diefstallen met geweld die eind 2019 en begin 2020 plaatsvonden in Genk. Vier mannen werden overvallen tijdens een afspraakje dat ze regelden via de dating-app BADOO. Twee bijkomende feiten werden verijdeld door de politie en verder zoekt zij nog naar de identiteiten van bijkomende slachtoffers die nog geen aangifte deden. Vijf minderjarigen en drie meerderjarigen worden verdacht van de feiten. De politie heeft (…) Het hele nieuwsbericht

Bronzen tenen

Vrijdag 17 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Bronzen tenenZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Topstuk van de maand januari: bronzen tenen. Deze drie tenen van een linkervoet zijn het enige wat nog rest van een monumentaal bronzen beeld uit Romeins Tongeren. We weten niet wie het beeld voorstelde, maar meestal was dat een godheid, een keizer of een andere prominente figuur. Waarschijnlijk verfraaide het kunstwerk een plein, een openbaar gebouw of zelfs de privé-woning van een rijke inwoner. (…) Het hele nieuwsbericht

'Inari Sushi' failliet verklaard

Donderdag 16 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag de bvba "Inari Sushi", gelegen aan de Grote Baan, failliet verklaard. 15 februari is de uiterste datum voor het indienen van schuldvorderingen.
De gemiddelde dagprijs voor een éénpersoonskamer in een woonzorgcentrum in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 59,05 euro. Dat is 2,54 procent meer dan het jaar voordien, zo maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag bekend. Een woonzorgcentrum in Limburg kost gemiddeld 56,79 euro per dag. In Limburg stijgen de prijzen het meest, maar het gaat dan ook om een inhaalbeweging. Het duurst in Limburg is Het Dorp in Houthalen-Helchteren met 76,19 euro per dag; het goedkoopst is De Olijfboom in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee schapen doodgebeten

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal (Peer) zijn twee schapen doodgebeten. Ze liepen in een weide aan de Diestersedijk. De kadavers zijn vandaag aangetroffen. Natuur en Bos is met een onderzoek gestart. Of het doden van de schapen het werk is van wolven, is nog niet geweten.

Drankendieven veroordeeld

Donderdag 16 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Drankendieven veroordeeldVijf mannen hebben celstraffen tot twee jaar gekregen voor de diefstallen van tientallen flessen sterke drank. Zij sloegen onder meer toe in Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg.

Zestienjarige fietsster gewond

Donderdag 16 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Centrumstraat in Oudsbergen raakten vanmorgen rond 7.45 uur een auto en een 16-jarige fietsster uit Oudsbergen in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

Leger gaat wolven beschermen

Donderdag 16 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Leger gaat wolven beschermenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Pier Vanoevelen overleden

Donderdag 16 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Pier Vanoevelen overledenGisteren is in Koersel de uit Houthalen afkomstige Pier Vanoevelen overleden. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lillo-Houthalen waarna gelegenheid tor groeten in het funerarium.

Staking Bpost voorbij

Donderdag 16 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Staking Bpost voorbijDe 30 vrachtwagenchauffeurs van bpost in Limburg zijn gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Er is overleg met de directie voor een nieuw akkoord. De postverdeling is terug normaal.

Emma Tournel overleden

Donderdag 16 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Emma Tournel overledenZondag is Emma Tournel overleden, de weduwe van de in 1984 overleden Gaston Kleykens. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Zonhoven.

Actie 'Drugs in het verkeer'

Woensdag 15 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Actie 'Drugs in het verkeer'ZoomMaandagavond controleerde Politie CARMA in Genk, Houthalen-Helchteren en Bocholt 143 bestuurders in het kader van de actie 'Drugs in het verkeer". In Genk werd een 43-jarige bestuurder uit Genk betrapt op het rijden onder invloed van cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In Houthalen-Helchteren trachtte een voertuig de controle te ontvluchten. De auto kon tegengehouden worden. De auto bleek niet gekeurd te zijn en de 42-jarige bestuurder uit (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Mooie promotie voor 'Fietsen door de Bomen'ZoomLimburg als fietsprovincie - het is een trigger die wereldwijd belangstelling wekt. Op de website van het World Economic Forum, de jaarlijkse bijeenkomst van wereldleiders in Davos, staan de 5 meest boeiende fietsprojecten in de wereld. En op de tweede en de derde plaats staan twee Limburgse initiatieven: Fietsen door het Water in Bokrijk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel. Op één staat de grootste fietsparking ter wereld in Utrecht met plaats voor 12.500 fietsen, op 4 staat een fietssnelweg in de lucht in Auckland, Nieuw-Zeeland en op 5 het langste verhoogde fietspad ter wereld in Xiamen, China. Alleen van de Limburgse projecten staan foto's op de website.

Staking bij Bpost

Woensdag 15 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Staking bij BpostJe moet vandaag niet veel post in de bus verwachten. De vrachtwagenchauffeurs bij Bpost zijn gisteravond aan een 24-urenstaking begonnen. Ze zijn het niet eens met het nieuwe distributiesysteem en nemen het ook niet dat een aantal taken wordt uitbesteed aan de privésector. De staking zou tot vanavond duren, maar daardoor is de distributie naar de postkantoren stilgevallen. De postbodes kunnen alleen verdelen wat er eventueel al aanwezig was. Heel wat kranten zijn niet bedeeld en er zouden ook geen (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Mijnwerkers houden zondag weer vergaderingZoomDe werkgroep die zich moet buigen over de pensioenproblematiek van de ondergrondse mijnwerkers is ondertussen al samengekomen. Er zijn ook al verschillende gesprekken geweest met de directie van de Federale Pensioendienst. Daarover zal de KS-Vriendenkring nu zondag om 10 uur toelichting geven tijdens een bijeekomst voor alle mijnwerkers in de badzaal in Zolder. De stand van zaken wordt belicht, naast de mogelijke stappen die de werkgroep nog moet (…) Het hele nieuwsbericht

Tiener aangereden

Dinsdag 14 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is in de André Dumontlaan in Genk een tiener aangereden toen hij op weg was naar school. Hij liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Provincie wil af van subsidiëring trage wegenZoomHet provinciebestuur wil af van de subsidies voor het tragewegenbeleid van de gemeenten. Aan de provincieraad van volgende week woensdag zal voorgesteld worden het subsidiereglement terzake op te heffen. Dat blijkt uit de agenda van die vergadering.

Verkeershinder door ongeval

Dinsdag 14 januari 2020
Op de Grote Baan in Houthalen ontstond er tijdens de avondspits zware verkeershinder ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E314. Een auto was er gekanteld.

Brand in bedrijfspand

Dinsdag 14 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond ontstond brand in een bedrijfspand aan de Rozenstraat in Meeuwen. Een haagbrand lag aan de basis van de brand.

Twee oldtimers gestolen

Dinsdag 14 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar As in Genk zijn twee oldtimers gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

De visie van Fobie

Dinsdag 14 januari 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoomGisteren waren de informateurs weer bij de koning. Telkens wanneer ze in beeld komen, valt er iets op. Ook bij onze cartoonist Fobie...

Wolven hebben elkaar gevonden

Dinsdag 14 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Wolven hebben elkaar gevondenZoomDe twee wolven August en Noëlla hebben elkaar gevonden. Dat meldt het Agentschap Natuur en Bos (ANB), dat via nachtcamera's beelden heeft van de twee wolven die samen voorbij komen. Eerder hadden boswachters al kruisende wolvensporen opgemerkt. Verdere DNA-analyse zal mogelijk de herkomst van Noëlla bepalen, zegt het ANB. (Foto ANB)

Lijnbus in ongeval betrokken

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Genk kwam het vanmorgen rond 8.10 uur tot een aanrijding tussen een lijnbus en een kind. Het kind raakte gewond. Op het kruispunt van de Oosterring en de Fleterdel raakten deze namiddag een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werd een 66-jarige vrouw uit Lanaken gewond.

Inbraak in broodautomaat

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar As in Genk is het geld uit een broodautomaat gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Man ontvlucht politiecontrole

Maandag 13 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Winkelstraat in Genk is zaterdagnacht een 31-jarige man uit Kortessem ingerekend nadat hij een controle wilde ontvluchten. Hij had drugs op zak en werd gearresteerd. De man sloeg op de vlucht toen Politie CARMA hem op de Duinenlaan wilde controleren. Na een korte achtervolging kon de politie hem klemrijden in de Winkelstraat. De man had een gebruikershoeveelheid drugs op zak en legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politie voerde (…) Het hele nieuwsbericht

Magda Goffin overleden

Maandag 13 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Magda Goffin overledenVrijdag is Magda Goffin overleden, de echtgenote van Denis Reynders. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Deken Poorters vertrekt

Maandag 13 januari 2020
E.H. Tony Poorters (68), deken van het dekenaat Peer, is benoemd tot pastoor-moderator van de federaties Bilzen-Centrum en Hoeselt. Hij zal zijn nieuwe taak aanvatten vanaf 1 september. Tot dan is hij verder deken van het dekenaat dat eind dit jaar samen met de dekenaten Lommel en Hamont één nieuw dekenaat zal vormen. Wie deken wordt van dit nieuwe dekenaat is nog niet geweten. Tony Poorters was sinds 1 september 2005 deken van het dekenaat Peer dat niet alleen Peer maar ook Hechtel-Eksel en Houthalen-Helchteren omvat. Houthalen-Helchteren zal straks deel uitmaken van het dekenaat Beringen.

Wisselvallig weer

Maandag 13 januari 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weer
Vandaag blijft het, op een enkel drupje motregen na, meestal droog. er is wel veel bewolking. De maxima liggen rond 9 graden. Morgen en woensdag wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien. Het wordt dan wel zachter bij 12 graden. Na een droge en zachte donderdag, valt er op vrijdag opnieuw wat neerslag. In het weekend wordt het droog, maar de temperaturen komen wat lager uit. (Michel Nulens)

De visie van Fobie...

Zondag 12 januari 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Alcoholcontroles op drie plaatsen

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Alcoholcontroles op drie plaatsenAfgelopen nacht heeft de politie Carma alcoholcontroles gehouden in Bree, Genk en Kinrooi. Er werden 263 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders hadden te veel gedronken, één had drugs gebruikt. Twee voertuigen werden getakeld wegens niet verzekerd.

Zestien flessen lachgas

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een auto in de Mulstraat in Genk trof de politie gisteren 16 flessen lachgas aan. De wagen en de aanwezigen werden gecontroleerd naar aanleiding van verdachte gedragingen. De eigenaar van de wagen stond op het punt om lachgas te verkopen. Er werd een GAS-PV opgesteld en de flessen werden in beslag genomen.

Inbrekers op pad

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenochtend is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Zonnebloemstraat in Genk. Er verdwenen heel wat voorwerpen waaronder geld, kledij, accessoires, juwelen en een handtas. In de nacht van vrijdag op zaterdag is ook ingebroken in een appartement aan de Vennestraat. Daar is geld gestolen.

Geen rijbewijs

Zondag 12 januari 2020
Bij controle van een auto op het Stadionplein in Genk bleek de bestuurder, een 24-jarige man uit Houthalen-Helchteren, niet over een rijbewijs te beschikken. De politie stelde proces-verbaal op.

Auto tegen elektriciteitskast

Zondag 12 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op Breekiezel in Oudsbergen botsten vrijdagavond twee auto's. Een 19-jarige man uit As liep daarbij verwondingen op. Zijn wagen kwam tot stilstand tegen een elektriciteitskast.
Houthalen-Helchteren - Zepperen-Brustem - Park Houthalen 3-1Park Houthalen heeft met 3-1 verloren van Zepperen-Brustem. Houthalen VV speelde thuis 2-2 gelijk tegen Lanaken VV. Eendracht Houthalen verloor met 4-0 in Voorshoven.
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van leider Lyra-LierseHelson Helchteren heeft vanavond verloren op het veld van leider Lyra-Lierse. Uitslag: 3-1. Helson ontvangt zaterdag KFC Turnhout.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca verliest in KoerselIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen verloren van RS Koersel. Uitslag: 5-4.

Verlichtingspaal in brand

Zaterdag 11 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zonhoverweg in Genk vatte vanmorgen rond 8 uur een verlichtingspaal vuur. Een kortsluiting lag aan de basis van de brand.

Autosalon 2020

Zaterdag 11 januari 2020
Uit de oude doos
Houthalen-Helchteren - Autosalon 2020ZoomDe 98e editie van de Brussels Motor Show vindt nog tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto’s en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter: ze krijgen voortaan zelfs een voorkeurspositie zodat ze centraal komen te staan in het meest bezochte evenement van België dat meer dan 95.000m² oppervlakte in beslag neemt. Alle traditionele (…) Het hele nieuwsbericht
Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020Autosalon 2020
Zoom

Mathilda Claessens overleden

Zaterdag 11 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Mathilda Claessens overledenOp 30 december overleed Mathilda Claessens, de weduwe van de in 2015 overleden Ferdinand De Backer. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

MCS failliet verklaard

Vrijdag 10 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft MCS uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 8 februari ingediend worden. Warson is curator.

Fietser (40) gewond bij aanrijding

Vrijdag 10 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Havenstraat in Genk kwam het vanmorgen rond 8.20 uur tot een aanrijding tussen een auto en een 40-jarige fietser uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Marcel Winters overleden

Vrijdag 10 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Marcel Winters overledenWoensdag is de in Helchteren woonachtige Marcel Winters overleden, de echtgenoot van Emma Paredis. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Houthalen-Helchteren - 292.000 vacatures bij VDAB aangemeldIn 2019 werden ruim 292.000 vacatures bij VDAB aangemeld, bijna 2% meer dan in 2018. Er is een stijging van 6,5% bij de vacatures voor hooggeschoolden en een lichte stijging van 0,4% bij kortgeschoolden. Opvallend is ook de grote stijging van het aantal vacatures in de maatschappelijke dienstverlening: hulp voor mensen die zorgbehoevend zijn bijvoorbeeld. Bij middengeschoolden is er in 2019 een daling van het aantal vacatures. (…) Het hele nieuwsbericht

Veertigtal drugsvaten gedumpt

Vrijdag 10 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven zijn gisterenavond rond middernacht 45 drugsvaten gedumpt. De vaten lagen verspreid over een afstand van 400 meter en werden vermoedelijk al rijdend uit een voertuig gegooid. Enkele vaten zijn gelekt waardoor het goedje in een beek belandde.>

Autosalon geopend

Donderdag 9 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Autosalon geopendZoomVanaf morgen is het autosalon open voor het publiek. Onze cartoonist Fobie zag er vandaag, op de persdag, al een curieus voertuig...
Houthalen-Helchteren - Extra alcoholcontroles tijdens het weekendIn deze periode van nieuwjaarsrecepties is het sowieso opletten geblazen, als je met de auto van één of andere viering komt. Maar komend  weekend is het riscio om betrapt te worden nog groter, want dan staat het 'weekend zonder alcohol' geprogrammeerd. De politie zal tussen nu vrijdag 18 uur en maandag 6 uur overal alcoholtesten afnemen.

5 jaar Internetgazet Beringen

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - 5 jaar Internetgazet BeringenZoomDe Internetgazet-editie BERINGEN is dezer dagen 5 jaar oud. Ze is al die tijd gerund door onze medewerker Hans Put en ze doet het uitstekend! Naar aanleiding van die vijfde verjaardag is er in de plaatselijke bibliotheek een tentoonstelling te zien van foto's die in de voorbije vijf jaar op de Internetgazet Beringen online kwamen. Foto's, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. "In de bib blikken we terug op de Beringse onlinekrant met de mooiste en strafste foto’s van de afgelopen vijf jaar," zegt Hans. "De bib zet naast de foto’s van de Internetgazet ook boeken in de kijker die te maken hebben met het belang van pers, fotografie, persvrijheid en lokaal nieuws." De expo is nog te zien tot en met 29 januari. Gefeliciteerd, Hans!

Verkrachter krijgt 8 jaar cel

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Verkrachter krijgt 8 jaar celDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een vijftiger uit Genk tot 8 jaar cel veroordeeld voor verkrachting van zijn 9-jarig nichtje en zijn 6-jarig stiefdochtertje. De man is ook voor tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet. (PG)

Twee bedrijfsinbraken

Donderdag 9 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond kregen twee bedrijven aan de Hengelhoefstraat in Genk inbrekers over de vloer. Er werden allerlei werkmaterialen en elektriciteitskabels gestolen. Uit de voortuin van een woning in de Hooiopperstraat werden gisterenavond planten gestolen.

Ondertussen, in Bosland...

Donderdag 9 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Bosland...Zoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Emile Plevoets overleden

Woensdag 8 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Emile Plevoets overledenVandaag is Emile Plevoets overleden. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Weg met aanhangwagen

Woensdag 8 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Hazenstraat in Genk is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Twee ongevallen: twee gewonden

Woensdag 8 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk raakte vanmiddag rond 12 uur een auto van de baan. Een 19-jarige vrouw uit Genk werd daarbij gewond. Om 14 uur kwam het op de Europalaan tot een aanrijding tussen een voetganger en een auto. Een 66-jarige vrouw uit Genk raakte gewond.
Houthalen-Helchteren - Nina Derwael waarschuwt voor gsm in autoZoomMeer dan 1 op de 6 jonge automobilisten in ons land plaatst tijdens het rijden berichten of foto's op sociale media. 1 op de 5 jongeren leest berichten tijdens het rijden en 13% neemt zelfs ‘selfies’ achter het stuur. Dit blijkt uit een nieuwe enquête van Vias. Om de bestuurders bewust te maken van de gevaren van smartphones achter het stuur lanceren Vias institute en Baloise Insurance een nieuwe campagne met de titel "Wagen in, gsm uit". Het gezicht van de campagne is tweevoudig (…) Het hele nieuwsbericht

Spreek meer dialect

Woensdag 8 januari 2020
Een studie van verschillende Nederlandse universiteiten toont aan dat het alleen maar voordelen heeft om, naast AN, dialect te spreken. Kinderen die in het dialect worden opgevoed, hebben geen kleinere woordenschat, zoals vroeger vaak werd gedacht. Bovendien kunnen die kinderen beter abstract denken en kunnen ze hun aandacht beter verdelen.
Het spreken van dialect of meertaligheid is ook goed voor de hersenen. De hersentraining die gepaard gaat met het moeten gebruiken van een andere taal, afhankelijk van de context en de spreker, resulteert in een verbetering van de aandacht en de geheugenvaardigheden en ook in een beter herstel na een beroerte en zelfs in het vertragen van de symptomen van dementie, aldus de studie.

1 op 5 weet niet hoe ritsen werkt

Woensdag 8 januari 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 1 op 5 weet niet hoe ritsen werktZoomHet AWV lanceert een nieuwe informatiecampagne rond risten. Met de slogan 'rits vooraan, file zo gedaan', gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de autobestuurders sensibiliseren want 20% van die bestuurders weet nog niet hoe je moet ritsen. Sinds 2014 is het verplicht om te ritsen. Uit onderzoek van VIAS (2019) blijkt dat 1 op de 5 bestuurders nog altijd niet weet hoe ritsen in het verkeer precies werkt. En dat leidt tot irritatie. “Niet-correct ritsen is een grote irritatie in het verkeer. (…) Het hele nieuwsbericht

19 fietsers zonder licht

Dinsdag 7 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag in Zonhoven 19 fietsers betrapt die zonder licht reden. De controle vond plaats op de Kantoorweg.
Kort nieuws van bij de buren
In de Winterslagstraat in Genk raakten vanmorgen rond 8.30 uur een auto en een 16-jarige fietsster uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd gewond.

798 bedrijven op de fles

Maandag 6 januari 2020
Houthalen-Helchteren - 798 bedrijven op de flesZoomIn Limburg zijn vorig jaar 798 bedrijven failliet gegaan, een stijging met bijna 20 procent. Limburg is procentueel gezien op de provincie Luxemburg na de slechtste leerling van de klas. (Cartoon: Fobie)

Bouwmateriaal gestolen

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Batenstraat in Zonhoven is bouwmateriaal gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

De Europese 'spin van het jaar'

Maandag 6 januari 2020
Zou Christus destijds waterafstotend haar op de onderkant van zijn voeten gehad hebben? Het zou kunnen verklaren waarom hij over het water kon wandelen. Want de gerande oeverspin, die vandaag verkozen is tot Europese spin van het jaar 2020, heeft zulke speciale waterafstotende haartjes op haar lijf. Daardoor kan ze over het water lopen, meldt Natuurpunt.
De gerande oeverspin, Dolomedes fimbriatus, behoort tot de familie van de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Verbod op wegwerpbekers en blikjesZoomOp 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een wijziging van het Vlarema, uitvoeringsbesluit van het Materialendecreet, goed. Eén van de wijzigingen is dat het vanaf 1 januari 2020 voor Vlaamse overheden en lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden is drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik. Wegwerpbekers zijn dus verboden, maar ook het aanbieden van drank in plastic of glazen wegwerpflessen of blik is dan niet meer toegelaten. (…) Het hele nieuwsbericht

Namaakkledij in beslag genomen

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA controleerde vrijdagavond een voertuig op het Stadionplein in Genk. In de koffer van de wagen vond de politie reiskoffers met meerdere stuks namaakkledij. De bestuurder, een 22-jarige Genkenaar, kon geen geldig aankoopbewijs voorleggen. De kledingstukken werden in beslag genomen.

Autovelgen gestolen

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de terreinen van een garage aan de Maaseikerbaan in Genk sloegen dieven toe. Zij gingen er met autovelgen aan de haal.

Verkeersactie in drie gemeenten

Maandag 6 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag organiseerde Politie CARMA controleacties in het kader van gordeldracht en fietsverlichting. De politie controleerde 203 fietsers in Bree. 22 personen kregen een jongeren-pv of onmiddellijke boete voor het niet gebruiken van de fietsverlichting. In As en Genk controleerde men bestuurders op gordeldracht. Van de 30 gecontroleerde bestuurders kregen 14 personen een onmiddellijke boete voor het niet dragen van de gordel. De politie stelde ook onmiddellijke inningen op voor het gebruik van (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Goede kerstvakantie voor toerismeZoomHet is een goede kerstvakantie geweest voor het toerisme in Limburg. De meeste logiesuitbaters hebben evenveel of meer gasten gehad dan vorig jaar, en ook de evenementen en attracties lokten heel wat bezoekers. Toerisme Limburg deed een rondvraag bij de logiesuitbaters om te horen hoe de vakantie voor hen is geweest. 8 op 10 hebben evenveel of meer boekingen gehad dan een jaar geleden. In de kerstvakantie zijn er 233.000 overnachtingen geboekt. (Radio 2)

Verraden door defecte lichten

Zondag 5 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag werd een wagen op de Mosselerlaan in Genk gecontroleerd naar aanleiding van defecte achterlichten. De bestuurder kon geen geldig keurings- en verzekeringsbewijs voorleggen.
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden een raam om binnen te dringen in een huis aan de Bruinstraat in Zonhoven. In een andere woning in dezelfde straat raakten de dieven niet binnen.

Houthalen VV wint bij Opoeteren

Zondag 5 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint bij OpoeterenHouthalen VV is bij Opoeteren gaan winnen met 0-3. Helson versloeg Termien met 1-0. Eendracht Houthalen klopte Flandria Termolen met 3-1.

De visie van Fobie

Zondag 5 januari 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Park speelt gelijk tegen Herkol

Zaterdag 4 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Park speelt gelijk tegen HerkolPark Houthalen heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Herkol uit Pelt. Zondag speelt Park Houthalen uit bij Zepperen-Brustem.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca - Wellen 2-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen gisterenavond verloren van Wellen. Uitslag: 2-5.
Een 51-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een andere fietser. Het ongeval gebeurde op de Kempische Steenweg n Hasselt.

Woninginbraak

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is ingebroken in een woning aan de Kriekelstraat in Zonhoven. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Fikse buit bij inbraak

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een inbraak in een woning in Peer heeft dieven een fikse buit opgeleverd. Ze reden er niet enkel met de auto van de bewoners vandoor maar namen ook juwelen, cadeaubons, een tablet, een handtas en geld mee.
Tijdens de oudejaarsnacht heeft de politie in Limburg 130 meldingen van overlast door vuurwerk binnengekregen. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 Limburg bij tien van de veertien politiezones. De meldingen gingen onder andere over dieren die in paniek geraakten, klachten over buren die vlakbij vuurwerk afstaken en schade aan privé-eigendom.

Gestolen Ferrari achtergelaten

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op een brug op de Henry Fordlaan in Genk hebben dieven vanochtend een in Hasselt gestolen Ferrari achtergelaten. De lichten van het voertuig brandden nog en het voertuig was niet afgesloten.

Juwelen gestolen in woning

Vrijdag 3 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Weg naar As in Genk zijn juwelen gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Het asociale verhuurkantoor

Vrijdag 3 januari 2020
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Het asociale verhuurkantoorVoor de vrederechter van Beveren stond een man die zijn sociale woning niet wilde verlaten. Hij had nochtans zelf de huur opgezegd omdat hij bezoekrecht kreeg met zijn dochtertje en nood had aan een ruimere woning. Hij zou die dan huren met een vriend, kwestie van de huur te kunnen betalen. Maar, halverwege de opzegtermijn, bedacht de man zich en vroeg aan het sociaal verhuurkantoor te mogen blijven. Het verhuurkantoor weigerde want de opzeg was een feit. Het vroeg aan de vrederechter het einde van de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee faillissementen

Donderdag 2 januari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Immo Claes en Bébé en Bobo, beiden uit Houthalen-Helchteren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 februari ingediend worden.

Auto en bromfiets in brand gestoken

Donderdag 2 januari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Auto en bromfiets in brand gestokenIn de Resedastraat in Genk vatte vanavond rond 22 uur een auto vuur. De auto brandde volledig uit. Niet veel later werd in de Hoevenzavellaan een uitgebrande bromfiets aangetroffen. Er zijn aanwijzingen dat beide voertuigen opzettelijk in brand gestoken zijn. Zowel de wagen als de bromfietser zijn getakeld voor sporenonderzoek.

Acht procent meer starters

Donderdag 2 januari 2020
In 2019 is het aantal startende bedrijven in Limburg gestegen met 8 procent. Omgerekend zijn er zo bijna 8.000 nieuwe zaken bijgekomen. Het is het tweede jaar op rij dat Limburg het goed doet wat startende bedrijven betreft.

Nog steeds brandend actueel...

Donderdag 2 januari 2020
Houthalen-Helchteren - Nog steeds brandend actueel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bewegingstips voor het nieuwe jaar

Woensdag 1 januari 2020
Bij de start van een nieuw jaar wenst iedereen elkaar het beste en nemen we ons allemaal voor om de dingen een stuk beter te gaan doen. Vaak hoort daar het steevaste voornemen bij om meer te gaan bewegen en een gezondere levensstijl aan te nemen. Hoe dat meestal verloopt weet u wel. Rosalie Coolkens, lector lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de lerarenopleiding van Hogeschool PXL en daarnaast ook bewegingscoach, adviseert ons om even te kijken hoe managers erin slagen om hun doelen te (…) Het hele nieuwsbericht

'Stop de jacht in wolvengebied'

Woensdag 1 januari 2020
De vzw Welkom Wolf heeft Vlaams minister Zuhal Demir opgeroepen, dringend maatregelen te nemen tegen jagers die nog altijd actief zijn in het leefgebied van de wolven. Hoewel de jachtconcessie in het gebied is ingetrokken, wordt er nog altijd intensief gejaagd, zegt Jan Loos van "Welkom Wolf". "Maandag nog hebben buren vier jagers de verboden zone zien binnenrijden. De overheid moet ter plaatse controleren of het jachtverbod wordt nageleefd."  Als dat niet gebeurt vreest Loos dat de nieuwe wolvin Noëlla hetzelfde lot beschoren is als haar voorgangster Naya.

Hulp voor Limburgers in nood

Woensdag 1 januari 2020
Het Crisisfonds Limburg keurde het afgelopen jaar zes aanvragen goed voor uitzonderlijke financiële hulp aan Limburgers in nood. Het fonds, een initiatief van het bisdom Hasselt en Caritas Hulpbetoon, hielp op die manier mensen die zich in een uitzichtloze situatie bevonden en voor hulp niet terechtkonden bij het OCMW of andere erkende instanties.
Ondanks de staking van de socialistische vakbond zijn alle geplande feestbussen van De Lijn op oudejaarsavond en -nacht uitgereden. Inwoners van 28 Limburgse gemeenten konden gratis op de feestbus omdat hun gemeente meebetaalde aan het project.

NHC bezorgd over gewonde egels

Woensdag 1 januari 2020
Houthalen-Helchteren - NHC bezorgd over gewonde egelsZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is bezorgd over het grote aantal opgevangen egels. Vorig jaar waren er dat liefst 1.223. Sil Janssen: "Het is duidelijk dat er iets aan de hand is. Dit bewijzen de 495 egels die met zware bijtwonden binnenkwamen. Hoe het komt dat dit zo opvallend meer is, willen we laten onderzoeken door een hogeschool of universiteit. Want er sterven nu meer egels dan er worden geboren en dat is catastrofaal."
Vorig jaar werden in het Natuurhulpcentrum 10.057 dieren (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen