Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Zes nieuwe spelers voor Park HouthalenPark Houthalen heeft zes nieuwe spelers aangetrokken: Robin Van Hoegee (Helson), Michiel Ooms (Zonhoven), Livio Olivieri (Torpedo), Niels Jeurgen (Zutendaal) en Wesley Grondelaers en Dennis Lauwen (beiden Beringen).
Vanaf dinsdag 11 augustus kan asbest opnieuw naar het recyclagepark. Dat meldt Limburg.net, dat er vanuit gaat dat het beschermingsmateriaal tegen die tijd geleverd is.
Vanaf die datuim veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig en fris

Dinsdag 30 juni 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig en frisEen storing schuift over onze streken en blijft lange tijd aanwezig, waarbij er flink wat neerslag kan vallen. Nadien stijgt de luchtdruk, maar de kans op een bui blijft bestaan. Op de langere termijn wordt het warmer en is er meer zon. De kans op wat neerslag blijft - voorlopig althans - nog aanwezig.
Vandaag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 20 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

De koning schrijft een brief

Dinsdag 30 juni 2020
Houthalen-Helchteren - De koning schrijft een briefZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De koning schrijft een brief
Zoom

De kracht van letters

Dinsdag 30 juni 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - De kracht van lettersZoomVoor haar masterproef aan de Hogeschool PXL in Hasselt heeft Walda Verbaenen een eigen schrift ontwikkeld: Phonotype. Die naam verwijst naar ‘Phono’ (de fonologie van een taal) verweven in ‘Type’ (het lettertype, letterbeeld). Binnenin het letterbeeld wordt elke klank die afwijkt van de klanken van de 26 letters van het Nederlandse alfabet op een nieuwe manier weergegeven. Letters die samen een nieuwe klank vormen, worden aan elkaar gekoppeld, waardoor één (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Steensels overleden

Dinsdag 30 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Toine Steensels overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige Toine Steensels overleden, de weduwnaar van Francine Aerts. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.
Kort nieuws van bij de buren
Een twintigjarige herbergbezoeker uit Hechtel-Eksel nam afgelopen weekend de auto van de caféuitbaatster. Hij vloog met de wagen een stuk verder op de Solterweg in Neeroeteren uit de bocht, belandde in de gracht en nam te voet de vlucht. Na een korte zoekactie kon hij aangetroffen worden door de politie Maasland. Hij legde een positieve ademtest af en bleek geen rijbewijs te hebben. De wagen is zwaar beschadigd.

Nieuwe vennootschap: Lekon

Maandag 29 juni 2020
Glenn Loos uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Lekon opgericht met zetel aan de Kunselstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consulting op het gebied van beheer en management en advies op het gebied van administratie, fiscale, sociale en financiële diensten.

Nieuwe vennootschap: Wagtmans

Maandag 29 juni 2020
Ward Cuypers uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Wagtmans opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. De vennootschap heeft tot voorwerp het uitoefenen van het beroep van advocaat.

Arnold Huisman overleden

Maandag 29 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Arnold Huisman overledenOp 23 juni overleed Arnold Huisman, de weduwnaar van Maria Gerits. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Reners aan de Guldensporenlaan.

Twintiger gewond bij botsing

Maandag 29 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7 uur botsten twee auto's op de Weg naar Opglabbeek in Oudsbergen. Daarbij raakte een 27-jarige man uit Oudsbergen gewond.
Houthalen-Helchteren - Coronamaatregelen worden versoepeldZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Met dit plaatje werd iemand vervloektZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren presenteerde vandaag een merkwaardig object: een loden vervloekingsplaatje uit de Romeinse tijd. Met zo'n plaatje (foto's) trachtte men onheil over iemand af te roepen. Het vervloekingsplaatje werd enkele jaren geleden opgegraven in de Regulierenstraat in Tongeren.
Op het tablet, dat uniek zou zijn in België, staan allerlei lijnen, tekens en woorden. Bovenaan heeft iemand een reeks magische tekens gekrast. Die zijn geïnspireerd op de (…) Het hele nieuwsbericht
Met dit plaatje werd iemand vervloekt
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Op de Industrieweg-Noord in Oudsbergen botsten vrijdagavond een auto en een fietser uit Maaseik. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Het wordt minder warm

Zaterdag 27 juni 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt minder warmEen storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken en maakt een einde aan de tropische temperaturen met het nodige klank- en lichtspel. De volgende dagen is het wisselvallig met buien of soms regen, maar ook droge perioden en opklaringen. Het wordt wel gevoelig minder warm en de hittegolf loopt dan op haar einde.
Vandaag zijn er in de ochtend enkele onweerachtige buien mogelijk, maar nadien wordt het droger en volgen er opklaringen. Na de middag kan hier en daar een bui vallen, (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Lietenstraat in Oudsbergen botsten gisterenavond rond 19 uur een 75-jarige fietsster uit Oudsbergen en een bestelwagen. De fietsster raakte daarbij gewond.

Twee gewonden bij ongeval

Vrijdag 26 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Twee gewonden bij ongevalIn de Forelstraat raakten gisterenavond twee fietsers en een motorrijder in een aanrijding betrokken. Een 66-jarige - en een 82-jarige man, beiden uit Oudsbergen, werden daarbij gewond.

Motorrijder (31) gewond

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een 31-jarige motorrijder uit Hechtel-Eksel gewond geraakt bij een val op de Oosterring in Genk. Hij werd daarbij gewond.

Man randt 36 vrouwen aan

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Man randt 36 vrouwen aanVijf jaar cel, waarvan drie met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Hechtel-Eksel vandaag van de correctionele rechtbank in Hasselt heeft gekregen voor de aanranding van 36 vrouwen. De man kon dertien jaar toeslaan voor hij kon ontmaskerd worden. Hij sloeg onder meer in Hasselt en Mol.(PG)

Jean Clerx overleden

Donderdag 25 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Jean Clerx overledenDinsdag is de in Helchteren woonachtige Jean Clerx overleden, de echtgenoot van Julienne Schoofs. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Hechtel-Eksel.

René De Cleene overleden

Donderdag 25 juni 2020
Houthalen-Helchteren - René De Cleene overledenOp 18 juni overleed René De Cleene, de echtgenoot van Gusta Vannoppen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Honden aan de leiband

Donderdag 25 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Honden aan de leibandZoomDe volgende weken zullen natuurinspecteurs en boswachters van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) nauwgezet toezien of baasjes hun honden aan de leiband houden. In heel Vlaanderen komen er extra controles en indien nodig wordt er geverbaliseerd.
Het ANB lanceerde vandaag de sensibiliseringscampagne "Hond aan de lijn". Loslopende honden veroorzaken in onze natuurgebieden vaak vreselijke taferelen. Met de campagne wil het ANB komaf maken met baasjes die hun honden laten loslopen. Want elke hond die vrij rondloopt is een gevaar voor de natuur, andere bezoekers en zichzelf. "Als we onze natuur willen beschermen, houden we onze honden aan de leiband," zegt Staf Coppens, het gezicht van de campagne..

Vrouw (31) gewond bij ongeval

Donderdag 25 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 7.10 uur gebeurde er een verkeersongeval op de Weg naar Meeuwen in Oudsbergen. Een 31-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond.

Afstand houden in het zwembad!

Donderdag 25 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Afstand houden in het zwembad!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: C.H.C.

Woensdag 24 juni 2020
Luc Cams uit Heusden-Zolder en Katrien Mallants uit Beringen hebben de besloten vennootschap Construct House Construct (C.H.C.) opgericht met zetel aan de Europarklaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen en het bouwen van woningen en appartementen.

Fietser (29) gewond bij botsing

Woensdag 24 juni 2020
Op de Lillo Steenweg zijn gisterenavond rond 17.45 uur een 29-jarige fietser uit de gemeente en een wagen gebotst. De fietser raakte daarbij gewond.

Kim Clijsters naar de VS

Woensdag 24 juni 2020
Kim Clijsters (36) verhuist met haar gezin naar de V.S., meldt Radio2. De verhuizing zal binnenkort plaatsvinden. Clijsters en haar man hebben een woning in New Jersey, dicht bij haar schoonfamilie.

Water aan de bron van de Dommel

Woensdag 24 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Water aan de bron van de DommelZoomDoor de huidige droogte zien we een lagere waterstand in de beken. Talrijke brongebieden dreigen volledig te verdrogen. Ook de bovenloop van de Dommel in Peer-Siberië ontkomt hier niet aan. Daarom staken enkele landbouwers en de watering De Dommelvallei de handen in elkaar om het Dommelwater ter plaatse te houden. De Dommel wordt minder gemaaid en kleine stuwtjes houden het water tegen. Het resultaat is verbluffend; er staat nog ongeveer 30 cm water in de Dommel! Door het water tegen te houden (…) Het hele nieuwsbericht

Man in elkaar geslagen

Woensdag 24 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Hechtel-Eksel is vanochtend rond 3 uur een man in elkaar geslagen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Over de omstandigheden van het voorval is niets geweten. Er zijn drie verdachten in deze zaak.

Schaap doodgebeten

Woensdag 24 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan het militair domein in Meeuwen is de voorbije nacht een schaap doodgebeten. Dat was mogelijk het werk van een wolf.
Houthalen-Helchteren - Reeksindeling in vierde provinciale CProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling voor vierde provinciale C bekendgemaakt met volgende 17 clubs: Alken B, Amandina, Bokrijk, BS Sport, Diepenbeek B, Eendracht Houthalen, EMBO, Gingelom, Halvenweg Zonhoven, Heers, Herk FC B, Juve Hasselt B, Loksbergen, Lummen, Termolen, Zelem en Zonhoven United B.
Houthalen-Helchteren - Reeksindeling derde provinciale BProvinciaal voetbal Limburg heeft de reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt met volgende ploegen:, Ham United, Exc. Hamont, Houthalen VV, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Lutlommel, Maasland NO, Neeroeteren, Opitter, Peer SV, SLW Maaseik, Sparta Lille, Turkse Rangers, Verbroedering Lommel en Sporting Wijchmaal.

Daar komen de welpjes!

Dinsdag 23 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Daar komen de welpjes!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Nieuwe reeksindeling 2de provinciale AZestien clubs zullen elkaar bekampen in tweede provinciale A: Anadol, Bolderberg, Grote Heide, Hamont'99, Hechtel, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lindel-Hoeven,Meeuwen, Paal-Tervant A, Park Houthalen, Racing Peer, RC Reppel, Stal Sport, Thes Sport en FC Turkse.
Houthalen-Helchteren - Veiligheidsraad buigt zich over mondkapjesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Vrouw (37) gewond bij botsing

Dinsdag 23 juni 2020
Op de Grote Baan zijn gisterenavond rond 17.45 uur twee wagens tegen elkaar gebotst. Een 37-jarige vrouw uit Meerhout raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Nieuwe reeksindeling 1ste provincialeVolgende zestien clubs maken komend seizoen deel uit van eerste provinciale: Achel, Alken A, Bilzen-Waltwilder, Bree-Beek, Bregel, Eksel, Helson, Herderen-Millen, Herk FC, Herkol, Juve Hasselt A, Mechelen-aan-de-Maas, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem en Zonhoven United A.

Code geel: hitte

Dinsdag 23 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Code geel: hitteHet KMI heeft zojuist code geel afgekondigd, die geldt vanaf vandaag tot en met vrijdag. Het gaat de komende dagen erg warm worden met temperaturen die van woensdag tot vrijdag rond of boven de 30 graden gaan. De hittewaarschuwing geldt voor een groot deel van het land, behalve voor de kust en de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Ook de waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan zijn geactiveerd.

De eerste wolvenwelpen

Dinsdag 23 juni 2020
Houthalen-Helchteren - De eerste wolvenwelpenZoomHet Agentschap Natuur en Bos heeft de eerste foto's vrijgegeven van de wolvenwelpen die wolvin Noëlla enkele maanden geleden geworpen heeft. Het zijn er vier, waarvan twee op bovenstaande foto. "Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen. Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien. Ik hoop dat ze in goede gezondheid verkeren en ongestoord mogen opgroeien," aldus (…) Het hele nieuwsbericht

Covid-19 in je gemeente

Dinsdag 23 juni 2020
Sciensano heeft een (Engelstalige) tool online gezet die de aanwezigheid van COVID-19 op gemeentelijk niveau weergeeftOp deze website kan iedereen op lokaal niveau bijhouden in welke mate het coronavirus aanwezig is. De gezondheidsautoriteiten van de regio’s ontvangen een waarschuwing wanneer de epidemiologen van Sciensano een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Starters 1ste middelbaar: gratis met De LijnZoomVlaamse scholieren die volgend schooljaar in het 1ste middelbaar starten, kunnen de hele maand september kosteloos reizen met bus en tram. met een gratis Buzzy Pazz-probeerabonnement ter waarde van 33 euro. Zo wil De Lijn – op een scharniermoment in de schoolcarrière – de keuze voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer promoten. Ouders kunnen zich op delijn.be/probeeractie registreren met het rijksregisternummer van hun zoon/dochter om het gratis maandabonnement aan te vragen. (foto Stefaan Van Hul)

Diefstal uit werfkeet

Maandag 22 juni 2020
Uit een werfkeet aan de Kelchterhoefstraat zijn allerlei elektrische werkmaterialen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

De visie van Fobie

Maandag 22 juni 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Voetgangster (49) gewond

Zondag 21 juni 2020
Deze voormiddag rond 11.45 uur raakten een 49-jarige voetgangster uit Houthalen-Helchteren en een auto in een aanrijding betrokken op de Hasseltweg in Genk. De voetgangster werd daarbij gewond.

Auto gestolen op parking

Zondag 21 juni 2020
Op een parking aan de Grote Baan is een Ford Focus gestolen. De diefstal werd vrijdag gepleegd.

Weg met geld

Zondag 21 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand op Rooierlee in Oudsbergen is geld gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Nijntje wordt vandaag 65

Zondag 21 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Nijntje wordt vandaag 65ZoomEn de wereld is nu toch wel anders dan in 1955, toen DIck Bruna met Nijntje begon... (Cartoon: Fobie)

De zomer is begonnen!

Zondag 21 juni 2020
Houthalen-Helchteren - De zomer is begonnen!ZoomEr zijn nog zekerheden. Gisteren was het de langste dag van het jaar, vandaag begint de zomer. Nu het coronavirus nog uitschakelen! (Tekening: Dirk Van Bun)

Roodkapje en de wolf

Zaterdag 20 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Roodkapje en de wolfZoomEn wie zat er aan het stuur? (Cartoon: Fobie)

Kans op hittegolf

Zaterdag 20 juni 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Kans op hittegolfAan de voorzijde van een storing, is de atmosfeer licht onstabiel met een kleine kans op een bui. Na de doortocht van deze storing op zondag, bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt na het weekend stralend zonnig weer en de temperaturen gaan flink de hoogte in. Er worden zelfs tropische maxima bereikt, waarbij een hittegolf wel eens mogelijk zou kunnen zijn.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. De kans op een bui is beperkt, maar niet geheel uitgesloten. Meestal is het wel (…) Het hele nieuwsbericht

Man gewond bij botsing met bus

Vrijdag 19 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Meeuwerbaan en de Waubergstraat in Peer kwam het vanmiddag tot een aanrijding tussen een auto en een bus. De autobestuurster, een vijftiger, raakte daarbij gewond.

Mathieu Lodewijckx overleden

Vrijdag 19 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Mathieu Lodewijckx overledenGisteren is Mathieu Lodewijckx overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar overleden Maria Vaes. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Viga Dakwerken met zetel aan de Meeuwerweg en de bvba Lakerberg uit de Berkenstraat failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 18 juli ingediend worden.

Auto en tractor botsen

Donderdag 18 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kamperbaan in Hechtel-Eksel raakten deze namiddag een auto en een tractor met aanhangwagen in een aanrijding betrokken. Beide voertuigen belandden in de gracht. De autobestuurster werd daarbij gewond.

Zeventienjarige fietser gewond

Donderdag 18 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 17-jarige fietser uit Oudsbergen is gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Weg naar Zwartberg en de Ophovenbosstraat in Oudsbergen. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Weg met grasmaaier

Donderdag 18 juni 2020
Vandaag is een inbraak vastgesteld in een tuinhuis aan de Saviostraat. Er is een grasmaaier gestolen.

Code geel in natuurgebied

Donderdag 18 juni 2020
Door de neerslag van de voorbije dagen is het risico op natuurbrand in onze provincie afgenomen. Daarom wordt het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden teruggebracht naar code "geel".

Bojanovic weg bij Houthalen VV

Donderdag 18 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Bojanovic  weg bij Houthalen VVMarko Bojanovic heeft de deur achter zich dicht getrokken bij Houthalen VV. Hij maakte de overstap naar FC De Zwaluw Vechmaal.

Kwart minder starters

Woensdag 17 juni 2020
In mei zijn in Limburg 431 ondernemingen opgericht, 24 procent minder dan in mei 2019. In april lag het aantal starters, onder meer door de coronacrisis, nagenoeg 44 procent lager, zo blijkt uit gegevens van Unizo Limburg.

Een veilige zomer... (3)

Woensdag 17 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Een veilige zomer... (3)Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Code geel: onweer

Woensdag 17 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Code geel: onweerHet KMI heeft code geel uitgeroepen van 13u deze namiddag tot 2u vannacht. Intense onweersbuien zullen langzaam over onze provincie trekken. Er kan lokaal veel neerslag vallen, hetgeen wateroverlast tot gevolg kan hebben. Ook hagel en rukwinden zijn plaatselijk niet uitgesloten. Niet-dringende hulp nodig? Deze kan je aanvragen via het speciale noodnummer 1722.

Rikske Hoogmartens overleden

Woensdag 17 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Rikske Hoogmartens overledenOp 12 juni is Rikske Hoogmartens overleden, de weduwnaar van Anna Paredis. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Een veilige zomer... (2)

Dinsdag 16 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Een veilige zomer... (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twee lichtgewonden bij botsing

Dinsdag 16 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten twee auto's in de Kiefhoekstraat in Hechtel-Eksel. Daarbij zijn de twee bestuurders lichtgewond geraakt.

Een veilige zomer (1)

Dinsdag 16 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Een veilige zomer (1)ZoomMocht de coronacrisis gaan liggen, dan kunnen we die mondmaskers nog voor andere doeleinden gaan gebruiken, vindt Fobie...

Man (24) gewond bij ongeval

Maandag 15 juni 2020
Een 24-jarige man uit de gemeente is vanmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde op de Naamsesteenweg in Sint-Truiden.
De uitzonderlijke zomer van 2019 is erkend als een landbouwramp voor het gehele Vlaamse grondgebied. Om een vergoeding te bekomen voor de geleden schade die werd vastgesteld moet u zelf vóór 30 juni een tegemoetkomingsaanvraag indienen per post (best aangetekend) of via e-mail bij de provinciale buitendienst van het departement Landbouw en Visserij. Meer info

Diefstal op bouwwerf

Maandag 15 juni 2020
Op een bouwwerf aan de Kelchterhoefstraat is een diefstal gepleegd. Er werden een aantal werkmaterialen gestolen.

536.897 fietsers

Maandag 15 juni 2020
Houthalen-Helchteren - 536.897 fietsersZoomIn de maand mei zijn er 536.897 fietsers geteld op het Limburgs Fietsroutenetwerk. De topdagen waren het Hemelvaart- en Pinksterweekend met respectievelijk 44.274 en 39.615 fietsers.
Houthalen-Helchteren - Harde tijden voor beeldhouwersZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Weg met autobatterijen

Zaterdag 13 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Weg naar As in Oudsbergen zijn enkele autobatterijen uit de garage van een woning gestolen. De diefstal is vrijdagavond vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Vier nieuwe spelers voor E. Houthalen
Eendracht Houthalen heet vier nieuwe spelers welkom: Brahim Kazza (Lanklaar), Emre Durusoy (Houthalen VV), Omer Ozpoyraz (Anadol) en Tolga Ulupinar (Heusden06).

Everzwijnen op caféterras

Zaterdag 13 juni 2020
Op het terras van café Buitenland aan de Stationsstraat doken donderdagavond veertien everzwijnen op. Er waren op dat ogenblik geen klanten.

Onweersbuien

Zaterdag 13 juni 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - OnweersbuienVerbonden aan een depressie over het westen van Frankrijk trekt doorheen onze regio een storing van zuidoost naar noordwest. Hierbij zijn er stevige buien mogelijk, eventueel vergezeld van hagel en onweer. Tijdens het weekend wordt nog steeds onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd, maar de buien zijn echter beperkt. Dinsdag neemt de onweersdreiging opnieuw toe.
Vandaag is het rustig in de ochtend en vrij zonnig. Nadien komen er stapelwolken opzetten en opnieuw is er kans (…) Het hele nieuwsbericht

Francis Brauns overleden

Zaterdag 13 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Francis Brauns overledenDonderdag is Francis Brauns overleden, de echtgenoot van Helga Galka. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Rouwadres: Fam. Brauns-Galka, p/a Weg naar Zwartberg 125, 3530 Houthalen-Oost.

Flor Janssen overleden

Zaterdag 13 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Flor Janssen overledenOp 8 juni overleed Flor Janssen, de echtgenoot van Maria Moermans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Houthalen-Helchteren - Twee nieuwe spelers bij Park HouthalenPark Houthalen heeft twee nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Robin Van Hoegee (Helson) en Michiel Ooms (Zonhoven United A).

Bedrijfs- en woninginbraak

Vrijdag 12 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Bedrijfs- en woninginbraakIn een bedrijf op de Grote Baan gingen afgelopen nacht aan de haal met cash geld. In een woning op de Violierenstraat is vandaag de diefstal van elektrisch materiaal vastgesteld.

Brand op schietterrein

Vrijdag 12 juni 2020
Op het schietterrein van Helchteren, op de grens met Peer en Meeuwen, is vanmiddag brand ontstaan. De brandweer doet al het nodige om de brand zo snel mogelijk te blussen. De brandweerzone Oost-Limburg krijgt daarvoor versterking van de Brandweer Noord-Limburg. UPDATE Het vuur is inmiddels geblust.
Eén op drie Limburgse bedrijven zoekt extra kapitaal. Dat blijkt uit een enquête van VKW-Limburg. Bijna drie op vier bedrijven vreest een belangrijke terugval in de vraag en de omzet. 41 procent van de bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen.

Tony Timmers overleden

Vrijdag 12 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Tony Timmers overleden
Maandag is Tony Timmers overleden. Hij was 67 jaar. Rouwadres:   Fam.Timmers-Maes, p/a Guldensporenlaan 18, 3530 Houthalen.
Houthalen-Helchteren - Met de huisvuilzak naar het recyclageparkHeb je een volle huisvuilzak die je niet buiten kan zetten omdat je, bijvoorbeeld, op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte opslagruimte? Dan kan je tijdens de zomermaanden deze zakken naar het recyclagepark brengen. Let op: dit kan pas vanaf dinsdag 16 juni, tot 12 september.
Houthalen-Helchteren - Aantal patiënten op intensieve blijft dalenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoge oversterfte in rusthuizen

Donderdag 11 juni 2020
#samentegencorona
Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, van begin maart tot eind april, overleden twee keer zoveel rusthuisbewoners als verwacht. Dat berekende professor Johan Surkyn van de onderzoeksgroep Interface Demography aan de VUB, zo meldt VRT-nieuws. De oversterfte in de rest van het land bedraagt ongeveer 35 procent. Het Brussels Gewest en de provincie Limburg staan wederom bovenaan de lijst met zwaarst getroffen gebieden. Lees meer bij VRT-nieuws

Nieuwe vennootschap: Finexx

Woensdag 10 juni 2020
De besloten vennootschap Smak Holding uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Finexx opgericht met zetel aan de Lijsterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT-activiteiten en het opmaken van websites, gegevensverwerking en webhosting.
Tele-Onthaal Limburg kreeg de voorbije maanden als gevolg van de coronacris twintig procent meer oproepen. Ook oudere mensen blijken nu de hulplijn ontdekt te hebben, vooral met vragen rond gezondheid en eenzaamheid.

Warmer weer

Woensdag 10 juni 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Warmer weerDepressies en storingen bevinden zich dichtbij onze streken, maar de neerslagkansen zijn beperkt. De volgende dagen wordt warmere lucht aangevoerd. De atmosfeer wordt echter erg onstabiel, waarbij er kans bestaat op een onweerachtige bui. Woensdag (10/06) zijn er talrijke wolkenvelden, afgewisseld met enkele opklaringen. Bij momenten is er ook wat zon, maar de wolken zijn meestal in de meerderheid. Op een enkele regenbui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Boskantstraat in Oudsbergen is een scootmobiel en een zitmaaier gestolen uit een garage. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Gertrude Verleysen overleden

Dinsdag 9 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Gertrude Verleysen overleden
Op 5 juni overleed Gertrude Verleysen, de weduwe van de op 5 juni 2019 overleden Jos Degeling. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Horeca heropent

Dinsdag 9 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Horeca heropentZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Auto en lijnbus botsen

Maandag 8 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wijchmaalsebaan in Hechtel-Eksel raakten vanmiddag een auto en een lijnbus in een aanrijding betrokken. De autobestuurster raakte daarbij gewond.

Freddy Coenen overleden

Maandag 8 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Freddy Coenen overledenOp 2 juni overleed Freddy Coenen, de weduwnaar van de in 1997 overleden Madeleine Vangeneugden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vond in strikte familiekring plaats.
Houthalen-Helchteren - Vanaf maandag gratis mondmaskersZoomVanaf volgende week maandag beschikken de apotheken over de 18 miljoen mondmaskers die enkele weken geleden door de federale regering waren beloofd. Elke Belg mag er daar dan gratis een gaan afhalen, maar niet allemaal tegelijk. Op 15 juni mag al wie 75 jaar of ouder is dat doen, vanaf dinsdag de mensen vanaf 67 jaar. Vanaf woensdag 17 juni zijn alle 60-plussers aan de beurt en dat gaat zo door tot 26 juni; dan mag iedereen in het bezit van een eID of kidsID er eentje gaan ophalen. U moet dus wel uw elektronische identiteitskaart bijhebben. Meer info

Marilena Faricelli

Zondag 7 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Marilena  FaricelliDonderdag is Marilena Faricelli overleden, de echtgenote van Cesidio di Nicola. Zij was 65 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg, gevolgd door de begraving in de famiiegrafkelder op de plaatselijke begraafplaats in Houthalen.

De visie van Fobie...

Zondag 7 juni 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van Fobie...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Auto tegen geparkeerde auto's

Zaterdag 6 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Genitsstraat in Oudsbergen is gisterenavond een auto door een muurtje gereden en tegen twee geparkeerde auto's beland. Het bleef bij blikschade.

Auto tegen rotonde

Zaterdag 6 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag zijn er twee gewonden gevallen toen een auto tegen de rotonde met de Starfighter reed in Peer. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Houthalen-Helchteren - De fiets op... met de nodige haltesZoomDe hel coronatijd kon u heerlijk gaan fietsen, maar dat extraatje, dat lekkere pintje of kopje koffie, dat ontbrak. Vanaf maandag is de horeca echter terug open en kunt u weer heerlijke fietstochten maken mét die extraatjes. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn de fietsgidsen 'Fietsen in en om Limburg 2020', of 'Fietsen in en om de Antwerpse Kempen 2020'. Via de website kan u deze gidsen bekijken en downloaden of ze afhalen in (…) Het hele nieuwsbericht

Katje Lee mag terug naar Peru

Zaterdag 6 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Katje Lee mag terug naar PeruZoomWaar zit Lee? (Cartoon: Fobie)

Maria Reynders overleden

Zaterdag 6 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Reynders overledenOp 30 mei overleed in Houthalen de uit Beverlo afkomstige Maria Reynders, de echtgenote van André Achten. Zij was 88 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

In gracht na botsing

Vrijdag 5 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - In gracht na botsingOp de Baan naar Bree in Peer raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Eén van de wagens belandde in de gracht. Bij het ongeval is er één lichtgewonde gevallen.

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 5 juni 2020
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Scènes uit een huwelijkBij een huwelijksdag horen foto’s of videobeelden en de verspreiding van al die beelden. Maar wat met foto’s of videobeelden van na de huwelijksdag? Zo was er een dame die voor de rechtbank van Antwerpen uitpakte met scènes uit haar huwelijksleven, toen haar ex-echtgenoot een onderhoudsgeld eiste van 2.000 euro per maand omdat hij niet in zijn bestaan kon voorzien, geplaagd door de ziekte die alcoholisme heet. De dame toonde de rechtbank video’s en foto’s met haar man, (…) Het hele nieuwsbericht
"Na advies van de Minaraad heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister Zuhal Demir haar principiële goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. Die wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Daardoor valt de Europese wolf, net als de andere Europees beschermde soorten in bijlage III, onder de bijzondere (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Na een evaluatievergadering met Fedasil, het Rode Kruis en de Limburgse burgemeesters die op hun grondgebied een asielcentrum hebben is beslist om de COVID-19-maatregelen die sinds 25 maart in de Limburgse asielcentra van kracht waren, vanaf komende maandag terug te draaien, behalve in Helchteren. Dat meldt waarnemend gouverneur Michel Carlier.
Enige uitzondering is dus het asielcentrum van Houthalen-Helchteren, waar voor het eerst een aantal besmettingen met COVID-19 is vastgesteld. De (…) Het hele nieuwsbericht
Inzake brandgevoeligheid schakelt het Agentschap Natuur en Bos vanaf vandaag terug naar de preventieve code ORANJE. Dit naar aanleiding van de regenbuien van de voorbije dagen. Let op: code oranje betekent nog steeds een hoog risico op brandgevaar. Hou het veilig!
Houthalen-Helchteren - Samen ten strijde tegen de processierupsZoomMezen, kevers, sluipwespen en -vliegen gaan de komende vijf jaar een centrale rol spelen in het nieuwe LIFE-project "Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden". Het project, onder leiding van provincie Antwerpen, zoekt de oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur. De provincies streven naar de meest ecologische vorm van beheer, waarbij de (gezondheids)impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met grasmachine

Donderdag 4 juni 2020
Uit de garage van een woning aan de Bakkerstraat is een grasmaaier gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in een lagere school...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).
Kort nieuws van bij de buren
Drie jaar cel met uitstel: dat is de straf die de correctionele rechtbank heeft uitgesproken tegen een Looise vrouw en haar nieuwe partner uit Meeuwen. Zij kregen deze straf omdat zij vuurwerk hadden laten ontploffen onder een voertuig aan het appartement van haar ex-vriend. Zij moeten de schade aan het voertuig vergoeden.(PG)
Houthalen-Helchteren - Drie actieve wietplantages ontdektUPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - WeersveranderingHogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Stijn Berckvens uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap BN Solutions opgericht met zetel aan de Koekoekstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer metaalverwerking en montagewerk in de ruimste zin.

Roger Vangeneugden overleden

Woensdag 3 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Roger Vangeneugden overledenVandaag is in Leuven de in Zonhoven woonachtige en uit Houthalen afkomstige Roger Vangeneugden overleden, de echtgenoot van Hilda Kelchtermans. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer heeft deze namiddag in de Hoogstraat in Peer een 4-jarige kleuter bevrijd die in een drie meter diep gat was gevallen. Hij kloeg over pijn aan de arm.

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Houthalen-Helchteren - Horeca mag maandag openZoomVanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Houthalen-Helchteren - U rijdt op een fietssnelwegZoomEen grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)

Twee branden in drie uur tijd

Woensdag 3 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Eilandsweg in Grote Brogel is vanochtend rond 2.30 uur een tuinhuisje en een kampeeraanhangwagen door brand vernield. Ook het tuinhuisje van de buren liep schade op. Gisterenavond rond 23.30 uur brandde een schuur uit in Lindedorp in Peer. Hoe de brand op de twee locaties ontstond, is nog niet geweten.

Elektrische fiets in brand

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Heidebloemstraat in Hechtel-Eksel vatte vanavond een elektrische fiets vuur. De brandweer deed het nodige.
Vanmorgen rond 9 uur botsten een fietsster en een auto op de Weg naar Zwartberg. Een 40-jarige vrouw uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Drugsdealer aangehouden

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een huiszoeking uit in een woning op de Weg naar Zwartberg in Oudsbergen. De huiszoeking gebeurde in het kader van een lopend onderzoek naar handel in drugs. In de woning trof de politie cannabis, hasj, verpakkingsmateriaal en cash geld aan. Een 23-jarige man uit Oudsbergen werd ter plaatse gearresteerd. De verdachte werd na verhoor zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot om de man aan te houden.

Martin Switten overleden

Dinsdag 2 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Martin Switten overledenIn WZC H. Catharina in Zonhoven is vrijdag de uit Houthalen afkomstige Martin Switten overleden,de weduwnaar van de vorig jaar overleden Mariette Rutten. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in strikt beperkte kring.
Kort nieuws van bij de buren
In Wijchmaal heeft de lokale politie Kempenland gisteren twee racende bromfietsers staande gehouden. Dat gebeurde met een anonieme politiewagen. Volgens een getuige veroorzaakten de twee een bijna-aanrijding aan de Handwijzersstraat in Eksel. Daarna reden ze aan hoge snelheid richting Wijchmaal waarbij ze fietsers de stuipen op het lijf joegen.
Houthalen-Helchteren - Inpakkunstenaar Christo overledenZoomDe Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)

Achterbouw chalet uitgebrand

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kiefhoekstraat in Eksel is deze namiddag de achterbouw van een chalet verwoest door brand. De brandweer slaagde erin de chalet zelf te vrijwaren. De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Bertha Mandiau overleden

Maandag 1 juni 2020
Houthalen-Helchteren - Bertha Mandiau overledenVrijdag is in Houthalen de uit Hechtel afkomstige Bertha Mandiau overleden, de weduwe van Jef Heylen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats, gevolgd door de teraardebestelling op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel.
Houthalen-Helchteren - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagenEven na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen