Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Ondertussen, bij de speelgoedzaken...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus wordt het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag opnieuw verplicht op de recyclageparken van Limburg.net. Aan alle bezoekers wordt gevraagd deze richtlijn te respecteren in het belang van hun eigen gezondheid en deze van de andere aanwezige bezoekers en recyclageparkwachters. Naast deze nieuwe richtlijn blijven de bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.
Houthalen-Helchteren - Verstrengde lockdown vanaf zondagnachtDe federale regering heeft vanavond maatregelen bekendgemaakt die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten terugdringen en die neerkomen op een verstrengde lockdown. Dit zijn de voornaamste maatregelen:
- Men mag slechts één knuffelcontact thuis uitnodigen, dat ene contact mag niet te vaak wisselen.
- Niet-essentiële winkels gaan dicht, voedingswinkels en supermarkten blijven open. Hamsteren is niet nodig. Niet-essentiële winkels mogen wel een afhaalpunt (…) Het hele nieuwsbericht

Het leven anno 2020

Vrijdag 30 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Het leven anno 2020Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Halveweg in Zonhoven raakte vanmorgen een bromfietser gewoond bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer is een 17-jarige uit Heusden-Zolder.

Extra fietsinvesteringen voor Limburg

Donderdag 29 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Extra fietsinvesteringen voor LimburgZoom
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters investeert via het Vlaams relanceplan 21 miljoen euro in 29 Limburgse fietsprojecten. Zo zal er onder andere geïnvesteerd worden in het herstellen van jaagpaden, extra lantaars voor fietsveiligheid, het vernieuwen van fietspaden en het vervangen van klinkers door asfalt.

Beryl Stevens overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Beryl Stevens overledenOp 23 oktober overleed Beryl Stevens, de echtgenote van Henk Gelling. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Gelling, Bevrijdingslaan 9, 3530 Houthalen.

René Janssens overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - René Janssens overleden
Op 24 oktober overleed René Janssens, de echtgenoot van Marie-Thérèse Vanoirbeek. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Monique Vanheste overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Monique Vanheste overledenOp 21 oktober overleed Monique Vanheste, de weduwe van Rosario Cammalleri. Zij was 65 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Erwin Zakarowski overleden

Donderdag 29 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Erwin Zakarowski overledenDinsdag is Erwin Zakarowski overleden. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Martine Vanbael overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Martine Vanbael overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Houthalen-Helchteren woonachtige Martine Vanbael overleden, de levenspartner van Georges Van den Bosch. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium De Vloot in Leopoldsburg.

Emma Paredis overleden

Woensdag 28 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Emma Paredis overledenGisteren is de in Helchteren woonachtige Emma Paredis overleden, de weduwe van de in januari overleden Marcel Winters. Zij was 78 jaar. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

De visie van Fobie

Woensdag 28 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeugdcompetities stopgezet

Woensdag 28 oktober 2020
UPDATE De jeugdcompetities in het voetbal worden vanwege corona helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan. UPDATE Ook Basket Vlaanderen meldt dat de competitie van de ploegen met spelers -12 (U8, U10 en U12) wordt stopgezet.  
Houthalen-Helchteren - Nieuwe maatregelen starten om middernachtDe nieuwe coronamaatregelen gaan al in vanaf middernacht i.p.v. overmorgen/vrijdag om 18u00. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) deze namiddag bekend gemaakt.

Hogere temperaturen

Woensdag 28 oktober 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hogere temperaturenEen omvangrijke en krachtige depressie nabij IJsland, stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstromingen nog steeds vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Op het einde van de week wordt er wel gevoelig zachtere lucht aangevoerd en tijdens het weekend stijgt de luchtdruk tijdelijk.
Vandaag zijn er talrijke wolken in de ochtend met kans op een spat regen of een bui. Nadien is het tijdelijk wat droger en zijn er enkele opklaringen mogelijk. Na de middag komen er echter opnieuw buien (…) Het hele nieuwsbericht

Nu de zwaarden nog

Woensdag 28 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Nu de zwaarden nogZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Strive

Woensdag 28 oktober 2020
Stijn Cuypers uit Heist-op-den-Berg en Ilse Welter uit Zonhoven hebben de besloten vennootschap Strive opgericht met zetel in Europark in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verstrekken van allerlei diensten, advies en consultancy in verband met lichaamsverzorging en lichamelijk welzijn.

De tijd van de Vikingen

Dinsdag 27 oktober 2020
Radio en TV
Morgen kunt u op National Geographic kijken naar twee documentaires over de Vikingen. Om 15u start 'Viking Warrior Queens' (2019). Wetenschapper en National Geographic Explorer Ella Al-Shamahi bewijst met behulp van geavanceerde technologieën dat er meer dan duizend jaar geleden ook vrouwelijke Vikingkrijgers waren. Aansluitend kan je om 16u kijken naar 'Ultimate Viking Sword' (2019). Slechts een aantal Vikingen bezat het angstaanjagende Ulfberht-zwaard. Dit revolutionaire wapen kwam tot stand op een manier die eeuwenlang onbekend zou blijven bij de rivalen van de Vikingen. (National Geographic, 15u)

Nieuwe maatregelen tegen het virus

Dinsdag 27 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Nieuwe maatregelen tegen het virusDe Vlaamse regering heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zeker nu die verspreiding ongekende proporties aanneemt. De basisregels blijven alleszins behouden: het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden. Maar ook en vooral moet het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven tot het absolute minimum. Bovendien gaan volgende maatregelen vrijdag om 18u in voor een periode van minstens 12 (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 27 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dronken man gearresteerd

Dinsdag 27 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA arresteerde maandagavond een 25-jarige man uit Landen in het station in Genk. De dronken man lag te slapen in een trein. Bij controle bleek dat de man in het bezit was van een alarmpistool. Hij stelde zich weerspannig op tijdens de fouillering en verwondde daarbij een inspecteur. De twintiger werd overgebracht naar het commissariaat en moest de nacht doorbrengen in de cel.

Meisje (12) en man (62) gewond

Dinsdag 27 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gildelaan in Genk raakten gisterenavond een auto en een 12-jarige fietsster in een aanrijding betrokken. Het meisje werd daarbij gewond. In Terboekt raakte vanmorgen een 62-jarige man gewond.

Auto rijdt twee voetgangers aan

Dinsdag 27 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Auto rijdt twee voetgangers aanOp de Grote Baan zijn gisterenavond rond 17.30 uur een 47-jarige vrouw uit de gemeente en haar 9-jarig kind aangereden door een auto. Beiden liepen daarbij verwondingen op.

Twee motorfietsen gestolen

Maandag 26 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een loods op de Zonhoverweg in Genk zijn twee motorfietsen gestolen. De diefstallen werden het voorbije weekend gepleegd.

Zonnepanelen op 13.000 woningen

Maandag 26 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Zonnepanelen op 13.000 woningenZoomAcht Limburgse huisvestingsmaatschappijen investeren samen 35 miljoen euro in zonnepanelen. Ze willen er de komende 3 jaar zo'n 13.000 woningen mee uitrusten. De huurders zullen elke maand tot 30 euro meer huur moeten betalen, maar dat geld verdienen ze terug door een verlaging van hun stroomfactuur. (Radio 2)

Mickey Bellavia overleden

Maandag 26 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Mickey Bellavia overledenVrijdag is Mickey Bellavia overleden, de weduwnaar van de in 1994 overleden Clementine Gerits. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Houthalen-Helchteren - Openbaarvervoerplan 2021 goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag het nieuwe openbaarvervoerplan (OV-plan) voor de vervoerregio Limburg officieel goed. 33 steden en gemeenten stemden in met dit plan dat het toekomstige openbaar vervoernetwerk uittekent. De invoering is voorzien voor januari 2022.
De vervoerregioraad had het OV-plan in juni al voorlopig goedgekeurd. Niet alle Limburgse steden en gemeenten waren toen te vinden voor de nieuwe plannen. Zo was er toen bezorgdheid over de aansluiting van de OV-netten in (…) Het hele nieuwsbericht

Winteruur in het recyclagepark

Maandag 26 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Winteruur in het recyclageparkVanaf morgen geldt de winteruurregeling in het recyclagepark. Dat wil zeggen dat het park steeds een uur vroeger dicht gaat. Het park zal dus telkens om 16 uur sluiten, op donderdag om 17 uur.
Houthalen-Helchteren - Ziekenhuizen schakelen over naar fase 1BVandaag schakelen de ziekenhuizen over naar fase 1B. Dat betekent dat ze tot 50 procent van hun bedden op intensieve zorg voor Covidpatiënten moeten vrijhouden, en nog eens vier keer zo veel op gewone Covid-afdelingen.
Tussen 15 en 21 oktober waren er in Limburg dagelijks gemiddeld 388 nieuwe besmettingen, een stijging met 74 procent tegenover de zeven dagen voordien. Van de 26.283 uitgevoerde coronatesten in Limburg was 10,3 procent positief. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt 1,406, wat betekent dat 100 besmette personen er 140 andere besmetten. In totaal raakten al 14.712 Limburgers besmet in de pandemie.

Herfstvakantie wordt verlengd

Zondag 25 oktober 2020
#samentegencorona
De Vlaamse scholen krijgen na volgende week een verlengde adempauze tot en met 11 november. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen. “Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser (16) gewond bij val

Zondag 25 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk is een 16-jarige bromfietser ten val gekomen bij het vermijden van een aanrijding met een voetganger. De bromfietser raakte gewond.

Juwelendiefstal

Zondag 25 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is een diefstal gepleegd in een huis aan de Hoefdstadstraat in Genk. Er zijn juwelen gestolen.

Foto's van op de tatami

Zondag 25 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Foto's van op de tatamiZoomBijna alleen coronanieuws dezer dagen, reden waarom fotograaf Rik Vander Sanden zijn judofoto's van afgelopen jaar eens verzamelde. De meeste komen uit Europa (Grand Prix van Boedapest en Den Haag, de Grand Slam van Düsseldorf, de Europacup in Saarbrücken en Luxemburg),... En daar bovenop nog foto's uit enkele Belgische tornooien. (foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Foto's van op de tatamiFoto's van op de tatami
Zoom
Houthalen-Helchteren - Morgen overleg gouverneur-burgemeestersMorgen/maandag is er op vraag van de lokale besturen een overleg gepland tussen alle 42 Limburgse burgemeesters en de provinciegouverneur. Op de agenda staat de coronacrisis, de situatie in Limburg en de eventuele noodzaak om bijkomende maatregelen te nemen.

De visie van Fobie

Zaterdag 24 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dak- en thuislozentelling

Zaterdag 24 oktober 2020
Volgende week vrijdag zetten verschillende organisaties en instanties in Limburg zich in om de aantallen dak- en thuislozen in onze provincie in kaart te brengen. “Iedereen telt mee” is een project van de Koning Boudewijnstichting, die LUCAS, KU Leuven en Universiteit Luik aanduidde om het onderzoek te voeren. In Limburg doen ze dit in samenwerking met het Limburgs Steunpunt Lokaal Sociaal Beleid en het provinciebestuur.
Het project wil een zicht krijgen op de aantallen, maar ook op de (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht start de wintertijd

Zaterdag 24 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Komende nacht start de wintertijdZoomKomende nacht schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd. Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!

Rikske Donné overleden

Zaterdag 24 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Rikske Donné overledenDinsdag overleed Rikske Donné, de echtgenoot van Corry Donné-Kerkhofs. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: fam. Donné-Kerkhofs, Rafnusstraat 67, 3530 Houthalen.

André Dreesen overleden

Zaterdag 24 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - André Dreesen overledenWoensdag is André Dreesen overleden, de echtgenoot van Maria Geerts. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Veel regen en wind

Zaterdag 24 oktober 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Veel regen en windEen omvangrijke en krachtige depressie nabij Schotland stuurt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming zachte, maar gestoorde lucht naar onze streken. Vooral op zondag zorgt een actieve storing voor een hele tijd neerslag. Na het weekend blijft het wisselvallig met geregeld wat regen of buien, maar er komen ook enkele drogere dagen voor. Het wordt wel iets kouder. 
Vandaag overheersen wolken het weerbeeld. De bewolking is zelfs voldoende dik om af en toe een drupje regen of motregen te (…) Het hele nieuwsbericht

Vier onder invloed van drugs

Vrijdag 23 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersactie op de Grote Baan in Zonhoven zijn vier bestuurders betrapt die onder invloed waren van drugs. De politie schreef ook 27 boetes uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en gsm-gebruik aan het stuur.

Strenge maatregelen tegen corona

Vrijdag 23 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Strenge maatregelen tegen coronaZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
In Kockengen, een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, is vogelgriep uitgebroken. Het ministerie van landbouw heeft daarom over het hele land een ophokplicht voor pluimvee verordend. Het gaat om de zwaarste variant van vogelgriep, H5N8. .

Fietsster (88) gewond bij aanrijding

Donderdag 22 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koebaan in Genk raakten deze namiddag rond 14.15 uur een auto en een 88-jarige fietsster uit Genk in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbij verwondingen op.

Oproep om bloed te geven

Donderdag 22 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Oproep om bloed te gevenZoomSinds begin september merkt Rode Kruis-Vlaanderen een structurele daling in het aantal donoren. Een gevolg van de stijgende coronacijfers. Op de bloedinzamelingen komen er dagelijks een 200-tal donoren minder langs dan gewoonlijk. Nochtans zijn voldoende bloedgevers nodig om een comfortabele bloedvoorraad op te bouwen. Als deze trend zich verder zet, vreest het Rode Kruis dat de bloedvoorraad zwaar onder druk zal komen te staan. De organisatie roept samen met Vlaams minister Wouter Beke daarom zijn (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Donderdag 22 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Aangereden wolvenwelpen waren in goede conditieZoomVrijdagochtend 9 oktober werd het kadaver van een wolf opgemerkt langs de kant van de N74 ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het Natuurhulpcentrum haalde kort nadien het dier op. Daar werden röntgenopnames gemaakt waarop duidelijk meerdere breuken en letsels te zien waren. Nadien werd de jonge wolvin overgebracht naar het INBO in Geraardsbergen voor een autopsie en genetisch onderzoek om 100% duidelijk te maken of de wolf deel uitmaakte van de roedel van Hechtel-Eksel. De tandformule bevestigde dat het een (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (81) gewond bij aanrijding

Woensdag 21 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Zwanenstraat in Zonhoven raakten gisterennamiddag een 81-jarige fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser raakte daarbij gewond.

Vijf verkeersongevallen

Woensdag 21 oktober 2020
Op de Europalaan in Genk gebeurde deze namiddag rond 13.15 uur een kop-staartaanrijding tussen twee auto's. Een 20-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. In de Grotestraat botsten deze namiddag om 12.45 uur twee auto's.. Een 49-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Ook op de Europalaan gebeurde woensdagmiddag rond 13.15 uur aanrijding tussen twee auto's. Een 20-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Op de Hoevenzavellaan kwam deze namiddag rond 13 uur een bromfietser ten val op het natte wegdek. Een 33-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond. Op de Kanaalweg reed vanmorgen rond 8.10 uur een vrachtwagen tegen een brug. De 47-jarige bestuurster uit Nieuwerkerken raakte daarbij gewond.

Weg met bromfiets

Woensdag 21 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Koning Boudewijnlaan in Genk is een bromfiets gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Twintigers gewond bij botsing

Woensdag 21 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Twintigers gewond bij botsingGisterenavond raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op de Grote Baan. Daarbij liepen twee twintigers verwondingen op. Gisterennamiddag vielen ook twee gewonden bij een botsing tussen twee auto's op de Weg naar Zwartberg.

Compressor gestolen

Dinsdag 20 oktober 2020
Uit een werfkeet op de Grote Baan is een compressor gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Geld en fiets weg

Dinsdag 20 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een huis aan de Geenhornstraat in Genk is geld gestolen. Uit een garagebox in de Minderbroedersstraat is een fiets gestolen.

Weer wolvenwelp doodgereden

Dinsdag 20 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Weer wolvenwelp doodgeredenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jozef Celen overleden

Dinsdag 20 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Jozef Celen overledenZondag is Jozef Celen overleden, de weduwnaar van Lucienne Houben. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Debacker-Put aan de Guldensporenlaan.

Vrouw (74) gewond bij ongeval

Maandag 19 oktober 2020
Op de Torenlaan in Genk is een 74-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 11 uur.

Iedereen naar school!

Maandag 19 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Iedereen naar school!Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Aantal besmettingen blijft snel stijgenHet aantal coronavirusbesmettingen blijft snel toenemen. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 180 nieuwe besmettingen vastgesteld (58 meer dan eergisteren), in Lommel 101 (+41), in Houthalen-Helchteren 95 (+46), in Tongeren 66 (+31), in Pelt 87 (+41), in Leopoldsburg 54 (+20), in Hamont-Achel 57 (+21), in Oudsbergen 35 (+7), in Bocholt 32 (+11), in Peer 25 (+9) en in Hechtel-Eksel 21 (+7).
Beringen, Lommel, Houthalen-Helchteren en Pelt zitten nu in de Limburgse top-tien van gemeenten met de meeste besmettingen.

Rijden spijts verval

Zondag 18 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3.15 uur merkte de politie op de Hasseltweg in Genk een bestuurder op met een onaangepaste rijstijl. De man droeg geen veiligheidsgordel en legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd al eerder ingetrokken. Zijn auto werd gerechtelijk getakeld.

Motorrijder zonder rijbewijs

Zondag 18 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
De politie merkte gisterennamiddag op de Noordlaan in Genk een motorrijder op die aan hoge snelheid reed en onaangepast rijgedrag vertoonde. Na een korte achtervolging werd de 23-jarige bestuurder uit het verkeer gehaald. De man droeg geen helm, noch aangepaste motorkledij en bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Zijn motorfiets was niet gehomologeerd en werd gerechtelijk getakeld.

Bromfietser (40) gewond bij val

Zondag 18 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zonhoverweg in Genk is gisterennamiddag een 42-jarige bromfietser uit Hasselt ten val gekomen. Hij raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - De Ronde in 2020: thuisbeleving...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Weg met 15 bakken bier

Zaterdag 17 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een inbraak gepleegd in café Nieuwe Erven aan de Boommeerstraat in Genk. Er zijn 15 bakken bier en een stereo-installatie gestolen. De daders zijn gefilmd. De politie analyseert de beelden. Eerder kwamen in de café ook al dieven over de vloer.

Monique Bynens overleden

Zaterdag 17 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Monique Bynens overledenDonderdag is Monique Bynens overleden. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - Nieuwe maatregelen tegen coronavirusOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft het overlegcomité vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Ze gaan maandag in.
- Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.
- Je mag per huishouden in totaal 4 personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde 4 personen zijn.
- Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer corona-opnames

Vrijdag 16 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Weer meer corona-opnamesZoomEn Fobie vraagt zich af of de mensen ziekenhuisbedden gaan hamsteren... (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Geld proberen te stelen uit bankautomaten
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een vijftiger uit Genk veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel omdat hij bankbiljetten probeerde te stelen uit twee bankautomaten in het KBC-kantoor in Genk. Met het ook daarop had hij de geldsleuven dicht gelijmd. (PG)
In de Meeuwerstraat in Genk is gisteren een inbraak in een woning gepleegd. Er zijn juwelen en geld gestolen.
In Limburg zijn er dit jaar tot op heden al 13 productiesites voor synthetische drugs aangetroffen en ontmanteld. Daarnaast werden er 11 dumpingen van drugsafval ontdekt en 7 stockageplaatsen blootgelegd. In 2019 waren dit 14 drugslabo’s, 5 stockageplaatsen en 23 dumpingen.

Giro kampt met coronavrees

Donderdag 15 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Giro kampt met coronavreesZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Ook handbal ligt stil

Donderdag 15 oktober 2020
Als de coronacrisis het toelaat worden de seniorenhandbalcompetities hervat in januari 2021. De BENE-League zal tot en met 15 november geen wedstrijden organiseren

Nieuwe vennootschap: Bakaliko

Donderdag 15 oktober 2020
Thomas Varvatzikis en Claudia Dormans, beiden uit Zonhoven, hebben de besloten vennootschap Bakaliko opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een traiteur- en cateringbedrijf en de verhuring van feestzalen.

Pony in beslag genomen

Donderdag 15 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de wijk Sledderlo in Genk is gisterennamiddag een verwaarloosde pony in beslag genomen door politie CARMA. Het paardje liep kreupel en de hoeven waren misvormd. De pony werd opgevangen door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. De eigenaar krijgt een PV voor dierenverwaarlozing.

Brand door alcoholgel

Donderdag 15 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In het Atlascollege in Genk vatte deze namiddag alcoholgel vuur die op een broek van een tiener terechtkwam. Het slachtoffer liep brandwonden op. Overbrenging van de tiener naar het ziekenhuis blijkt noodzakelijk.

Kelderbrand in kapsalon

Donderdag 15 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Kelderbrand in kapsalonVanmiddag ontstond brand in de kelder van een kapsalon aan de Stalenstraat in Genk. De brandweer kreeg het vuur snel uit. De brandoorzaak is niet gekend.

Fris voor de tijd van het jaar

Donderdag 15 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Fris voor de tijd van het jaarTussen hogedrukgebieden ten noorden en westen van het Verenigd Koninkrijk en depressies over het oosten en zuidoosten van Europa wordt in een koele noordoostelijke luchtstroming droge landlucht over onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn gevoelig lager, maar ook het kwik presteert ondermaats. Na het weekend wordt het zachter, maar de regenkansen nemen opnieuw toe.
Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken, maar overwegend droog. Mogelijk kan er na de middag een streepje zon voorkomen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Ciccotelli overleden

Donderdag 15 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Anna Ciccotelli overledenDinsdag is Anna Ciccotelli overleden, de echtgenote van Ronny Pinheiro. Zij was 42 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats.

Nieuwe vennootschap: De Winning

Woensdag 14 oktober 2020
Bert De Coster en Noëmi Romagnoli, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap De Winning opgericht met zetel aan de Winningstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verhuren van vakantiewoningen, vakantieverblijven en andere accommodatie voor kort verblijf.

Nieuwe vennootschap: Malou

Woensdag 14 oktober 2020
Koen Verjans en Sofie De la Rivière, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Malou opgericht met zetel aan de Schansbeemdenweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen.

Zondag de Ronde van Vlaanderen...

Woensdag 14 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Zondag de Ronde van Vlaanderen...Zoom...zonder publiek op hellingen of langs kasseistroken. (Cartoon: Fobie)

Aantal besmettingen verdubbeld

Woensdag 14 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Aantal besmettingen verdubbeldHet aantal besmettingen door het coronavirus in onze provincie is op een week tijd verdubbeld. In Beringen werden volgens Sciensano de afgelopen twee weken 122 nieuwe besmettingen vastgesteld (14 meer dan eergisteren), in Lommel 60 (+13), in Houthalen-Helchteren 49 (+9), in Tongeren 35 (-), in Pelt 46 (+16), in Leopoldsburg 34 (+5), in Hamont-Achel 36 (+7), in Oudsbergen 28 (+1), in Bocholt 21 (-), in Peer 16 (+3) en in Hechtel-Eksel 14 (+2).

Dumpen drugsafval: 3 jaar cel

Woensdag 14 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Drie jaar cel en een boete van 8.000 euro: dat is de straf die een veertiger uit Genk vandaag kreeg voor het dumpen van vaten met drugsafval. Op de vaten was zijn DNA aangetroffen.(PG)

Nog drie wolvenwelpen in leven

Woensdag 14 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Nog drie wolvenwelpen in levenZoomUit een analyse van nieuwe videobeelden van de dagen vòòr de dood van een van de wolvenwelpen op 9 oktober - het dier werd 's nachts in hechtel-Eksel doodgereden - blijkt dat ze tot dan toch nog met 4 waren. Er blijven nu dus nog 3 welpen over.
Op 16 september verspreidde INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, beelden van drie spelende wolvenwelpen. Sinds half juli waren er telkens slechts drie welpen samen op beeld. De boswachters en onderzoekers kregen ook (…) Het hele nieuwsbericht

Samen sterk tegen armoede

Woensdag 14 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Samen sterk tegen armoedeZoomIn het kader van de Werelddag van verzet tegen armoede op zaterdag 17 oktober bundelen de Limburgse verenigingen hun krachten. Dit jaar draait de campagne rond een waardig inkomen voor iedereen en uitsluiting moet de wereld uit. Helaas blijft ook vandaag armoede iets waar je niets voor terugkrijgt. Beringen is de gaststad van de activiteiten dit jaar maar door corona is er er een alternatief onlineprogramma uitgewerkt. De dag zal daarom gecentraliseerd worden bij Radio Benelux; het lokale (…) Het hele nieuwsbericht

Takelwagen en auto botsen

Dinsdag 13 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten op de Oosterring in Genk een takelwagen en een auto. Een 24-jarige Genkenaar werd daarbij gewond.

Voorlopig geen amateurvoetbal meer

Dinsdag 13 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Voorlopig geen amateurvoetbal meerDe competitie in het amateurvoetbal wordt voorlopig stilgelegd. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist omdat het met de huidige maatregelen onmogelijk is om veilig wedstrijden te organiseren. Het gaat om de competities van 2e nationale tot en met 4e provinciale en het recreatieve voetbal. Naast het profvoetbal (1A en 1B) kan alleen 1ste nationale (de hoogste amateurreeks met THES en Patro Eisden) nog spelen. Ook jeugdwedstrijden tot de U17 blijven wel nog toegestaan en ook vriendschappelijke matchen, als ze in de eigen regio plaatsvinden.

Ondertussen, in Noord-Frankrijk...

Dinsdag 13 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Noord-Frankrijk...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Een kalender van de vliegbasis

Maandag 12 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Een kalender van de vliegbasisZoomDe militairen van de vliegbasis van Kleine-Brogel hebben een - mooie - kalender samengesteld met foto's van modellen die op de basis werken. Titel van de kalender: "Kings, Wings, Queens & F-16's". Ze verkopen die kalenders om met de opbrengst goede doelen te kunnen steunen, zoals de MS-Liga Vlaanderen en de vzw Boemerang. Die inkomsten bleven door de coronacrisis achterwege, en dus hebben ze daar op de vliegbasis een andere oplossing gevonden. Een kalender kost in voorverkoop 18,5 euro en kan besteld worden via de webshop van de basis.

Kwaliteit fietspaden in kaart

Maandag 12 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Kwaliteit fietspaden in kaartZoomHet provinciebestuur start met een audit van haar functionele fietspaden. Dat zijn fietspaden die gebruikt worden voor functionele verplaatsingen naar het werk, of naar de winkel, bijvoorbeeld. Op basis van de verzamelde gegevens kan men het fietsbeleid beter afstemmen op de noden op het terrein en de behoeften van de fietser. Limburg telt zo’n 2.000 km aan functionele fietspaden. De provincie beheert dat netwerk in overleg met Vlaanderen en in samenwerking met de lokale besturen. Zo keert het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal besmettingen stijgt fors

Maandag 12 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Aantal besmettingen stijgt forsHet aantal besmettingen door het coronavirus schiet in onze provincie omhoog. In Beringen werden de afgelopen twee weken 108 besmettingen vastgesteld, in Lommel 47, in Houthalen-Helchteren 40, in Tongeren 35, in Pelt 30, in Leopoldsburg en Hamont-Achel 29, in Oudsbergen 27, in Bocholt 21, in Peer 13 en in Hechtel-Eksel 12. Met uitzondering van de laatste twee gemeenten geldt volgens Sciensano nu voor alle gemeenten code rood. (Lees ook "We zitten in de tweede golf")

Verzekering opgelicht

Maandag 12 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Verzekering opgelichtEen veertiger uit Zonhoven heeft twintig maanden cel gekregen omdat hij zich ten onrechte 48.000 euro had laten uitkeren dor zijn verzekeringsmaatschappij. Zijn ex die ook in deze zaak terechtstond kreeg acht maanden cel. Beiden kwamen al eerder in aanraking met het gerecht.(PG)

Motorrijder en duozitter gewond

Maandag 12 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Zonneweeldelaan in Genk is rond middernacht een 26-jarige motorrijder uit Genk ten val gekomen. De motorrijder en zijn 28-jarige duozitter zijn daarbij gewond geraakt.

Bevraging over mobiliteitsnetwerk

Maandag 12 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Bevraging over mobiliteitsnetwerkZoomAlle Limburgers worden opgeroepen om deel te nemen aan een online bevraging over het toekomstige mobiliteitsnetwerk van Limburg. Niet alleen inwoners, maar ook verenigingen, socio-economische actoren, het onderwijs, belangengroepen, adviesgroepen,... kortom iedereen die een mening heeft over de mobiliteit in Limburg kan waardevolle informatie geven.
In de bevraging gaat het onder andere over het toekomstige gebruik van de auto, de fiets, het openbaar vervoer en het logistiek netwerk, maar er wordt ook (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje voor zaalsporten

Maandag 12 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Code oranje voor zaalsportenVanaf woensdag schakelt de sportsector in heel Vlaanderen naar code oranje. Concreet betekent dit dat zaalsporten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Dat heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist op vraag van en in overleg met de sportsector. 
Er kunnen vanaf woensdag bijvoorbeeld geen competitiematchen basket meer georganiseerd worden, maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen verlichtingspaal

Maandag 12 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een auto tegen een verlichtingspaal gereden op het kruispunt van de Westerring en en de Bosdel in Genk. Eem man uit Diepenbeek is daarbij gewond geraakt.

Rode Duivels verliezen koppositie

Maandag 12 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Rode Duivels verliezen koppositieZoomIn de Nations League zijn de Rode Duivels hun leidersplaats kwijt, na hun verlies van gisteren. (Cartoon: Fobie)

Virtuele infomarkt over Noord-Zuid

Maandag 12 oktober 2020
Tot en met zondag 18 oktober organiseren De Werkvennootschap en het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid een virtuele infomarkt over het complex project Noord-Zuidverbinding Limburg. De resultaten van de eerste fase van het geïntegreerd onderzoek komen aan bod, alsook de verfijning van de alternatieven.
In het voorjaar stelde De Werkvennootschap zeven alternatieven voor om de Noord-Zuidverbinding te verbeteren. Tijdens een reizende infomarkt kon je je mening kenbaar maken. De zeven (…) Het hele nieuwsbericht

Auto belandt tegen boom

Zondag 11 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is op de Weg naar As in Genk een auto tegen een boom beland. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De auto is zwaar beschadigd.

Met de groeten uit... de Ardennen

Zondag 11 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Met de groeten uit... de ArdennenZoomIn de Ardennen kon Stefan Cruysberghs een wasbeer fotograferen. De kleine beertjes met Zorro-masker en geringde staart zien er schattig en aaibaar uit, maar dat zijn ze niet. De wasbeer is een invasieve exoot die tijdens WOII in Duitsland geïntroduceerd werd en zich nadien naar de buurlanden verspreid heeft. Waarschijnlijk zitten er al meer dan duizend in de Belgische Ardennen. En af en toe duikt er zelfs eentje op in Vlaanderen. Wasberen zijn vooral 's nachts actief en worden daardoor (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Handbal: Kortrijk - Houthalen 24-19In eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen verloren in Kortrijk. Uitslag: 24-19.

Geld en juwelen weg

Zondag 11 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bochtlaan in Genk is gisteren een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen met geld en juwelen aan de haal.

Skater (10) gewond bij botsing

Zondag 11 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Emiel Vandorenlaan in Genk raakten vrijdagavond een 10-jarige skater gewond bij een aanrijding met een auto. Op de Onderwijslaan ging zaterdagochtend een auto van de baan. Daarbij raakte een 32-jarige Genkenaar gewond.
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Herderen-MillenKFC Helson Helchteren heeft met 0-3 verloren van FC Herderen-Millen.

De visie van Fobie

Zondag 11 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Houthalen VV verliest bij Kadijk

Zaterdag 10 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verliest bij KadijkHouthalen VV is vanavond bij Kadijk in Pelt gaan verliezen met 3-0. Eendracht Houthalen won met 0-3 op het veld van Diepenbeek B. Park Houthalen speelde thuis 2-2 gelijk tegen Sporting Grote Heide; voor Park scoorden Bieniek en Mullenmeister.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Meeuwen - La Baracca 3-3In tweede nationale B van het zaalvoetbal hebben ZVK Meeuwen en La Baracca gelijk gespeeld. Uitslag: 3-3.

A400M Atlas maakte 'welcome flight'

Zaterdag 10 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - A400M Atlas maakte 'welcome flight'ZoomHet nieuwe militaire vrachtvliegtuig A400M Atlas werd gisteren gespot boven een deel van Limburg. Het maakte een 'welcome flight' doorheen het groothertogdom Luxemburg en België. Dit is het eerste van acht toestellen voor strategische en tactische luchttransport die Melsbroek als thuisbasis zullen krijgen. De A400M, die door Airbus wordt gebouwd, is groter, sneller en heeft een groter vliegbereik dan de huidige C-130's. Het toestel haalt een snelheid van maar liefst 780 km per uur en vliegt op een hoogte van 9.000 meter. Afhankelijk van de lading kan het 4.500 km tot 6.500 km ver vliegen. Het gaat hier om een samenwerking tussen het Belgisch en Luxemburgs leger. (Foto Stephan Volders)
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
A400M Atlas maakte 'welcome flight'A400M Atlas maakte 'welcome flight'
Zoom

Koude periode

Zaterdag 10 oktober 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Koude periodeEen depressiekern over de Scandinavische landen stuurt in een koude noordwestelijke luchtstroming onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn hoog. Ook na het weekend staan er nog regen en buien op het programma, maar in de tweede helft van volgende week zijn er ook af en toe droge dagen en stilaan wordt het iets zachter.
Vandaag kan de zon even flink tevoorschijn komen in de ochtend. Later nemen de wolken alweer toe vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Desiré De Koeyer overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Desiré De Koeyer overledenDonderdag is Desiré De Koeyer overleden, de weduwnaar van de in 1987 overleden Alisa Swennen en de levensgezel van Annie Claassen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn urne begraven wordt bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Michel Postelmans overleden

Zaterdag 10 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Michel Postelmans overledenDinsdag is Michel Postelmans overleden, de echtgenoot van Elza Stas. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Jonge wolf aangereden

Vrijdag 9 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Jonge wolf aangeredenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Peridoot

Vrijdag 9 oktober 2020
Roos De Krom uit Zonhoven heeft de besloten vennootschap Peridoot opgericht met zetel aan de Hortensiastraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de vervaardiging van sieraden, verwerking van gouden sieraden én handel in uurwerken en horloges.

Gewonde bij ongeval

Vrijdag 9 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Bochtlaan in Genk raakten vanmorgen rond 8 uur een fietser en een voetganger in een aanrijding betrokken. Daarbij is een 27-jarige uit Genk gewond geraakt.
Houthalen-Helchteren - 'Onder de radar': verhalen uit WO IIZoomHet provinciebestuur lanceert vandaag het nieuwe participatieve project 'Onder de Radar', waarbij op zoek wordt gegaan naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. “Dat ook onze provincie heel wat meegemaakt heeft in WO II hoeft geen betoog. Maar we zijn ons minder bewust van de sporen die de oorlog heeft achtergelaten: fysieke littekens in het landschap, maar ook verhalen in de hoofden van wie erbij was. Samen vormen ze een deel van onze geschiedenis die we in gedachten en in ere moeten (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Veel coronabesmettingen in het BrusselseZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Wolf doodgereden in Hechtel-Eksel

Vrijdag 9 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Wolf doodgereden in Hechtel-EkselZoom
Afgelopen nacht is een wolf doodgereden op de Noord-Zuid ter hoogte van Hechtel-Eksel. Het dode dier werd gezien door een passerende vrachtwagenchauffeur, die alarm sloeg. Volgens Jan Loos, van Welkom Wolf, gaat het vermoedelijk om een van de welpen van Noëlla en August. Welkom Wolf wil dat er veilige oversteekplaatsen voor de wolven komen. 
Het Natuurhulpcentrum is het kadaver komen ophalen. (Foto NHC)

Morgen staking bij De Lijn

Donderdag 8 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Morgen staking bij De LijnDe drie vakbonden houden morgen een 24 urenstaking bij De Lijn. Ze protesteren tegen de privatisering van activiteiten, zoals de belbuscentrale en het leerlingenvervoer, en het afstoten van personeel. De bonden vragen garanties voor de werkzekerheid van de betrokken personeelsleden.
Het is op dit moment nog afwachten wat de impact gaat zijn van de staking. De meest recente informatie over de dienstregeling van jouw bus op 9 oktober kan je terugvinden op de site van De Lijn.

Werkmateriaal gejat

Donderdag 8 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op Hemelrijk in Genk is vandaag een woninginbraak vastgesteld. Er is werkmateriaal gestolen.

Nieuwe vennootschap: Uniqus

Donderdag 8 oktober 2020
Eyyub Yildiz uit Mol, Faruk Ulvan uit Houthalen-Helchteren en Bekir Kablan uit Tessenderlo hebben de besloten vennootschap Uniqus opgericht met zetel aan de Varenstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de klein- en groothandel in kantoormaterieel, horecammaterieel en kantoor- en horecameubelen.

Twee faillissementen

Donderdag 8 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van twee bedrijven uit Houthalen-Helchteren: de Limburgse dak- en sanitaircentrale en de Senza Groep. Schuldvorderingen moeten voor 7 november ingediend worden.

Ook naar 'Pano' gekeken?

Donderdag 8 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Ook naar 'Pano' gekeken?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Michel Postelmans overleden

Donderdag 8 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Michel Postelmans overledenDinsdag is Michel Postelmans overleden, de echtgenoot van Elza Stas. hij was 86 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19-19.30u) in funerarium Witters en Baers.

Bèr Aerts overleden

Donderdag 8 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Bèr Aerts overledenMaandag is Bèr Aerts overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Agten. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Ook Nederlands-Limburg kleurt rood

Woensdag 7 oktober 2020
Grensgevallen
Na Noord-Brabant kleurt ook Nederlands-Limburg rood. Dat betekent dat Buitenlandse Zaken reizen naar die provincie(s) sterk afraadt en dat u, na een verblijf van twee dagen daar, bij uw terugkeer verplicht een covid-test moet ondergaan en in quarantaine moet gaan.

Een heldere persconferentie

Woensdag 7 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Een heldere persconferentieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Bestuurder step gewond

Woensdag 7 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Sint-Lodewijkstraat in Genk raakten vanmorgen rond 8.30 uur een auto en de 14-jarige bestuurder van een elektrische step in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte gewond.

Juwelen en geld gestolen

Woensdag 7 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Zonnebloemstraat in Genk is vandaag een inbraak vastgesteld. Dieven gingen er aan de haal met juwelen en geld.

Jef Vandeput overleden

Woensdag 7 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Jef Vandeput overledenZondag is de uit Houthalen afkomstige Jef Vandeput overleden, de echtgenoot van Ida Schrijvers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 6 oktober 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Flitsmarathon morgenFederale politie, lokale politie en wegpolitie starten morgenvroeg om 6u met een flitsmarathon tegen automobilisten die de snelheidsbeperkingen niet respecteren. Het is de bedoeling dat die actie 24 uur duurt.
Sandro Lopez-Corsi uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap NS Wood Creations opgericht met zetel aan het Mispad. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schrijnwerk, de handel in hout en het op maat maken van keukens.

Coronamaatregelen verstrengd

Dinsdag 6 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Coronamaatregelen verstrengdVanaf vrijdag worden de coronamaatregelen weer verstrengd. Dat is noodzakelijk omdat het aantal besmettingen weer de pan uitswingt. De maatregelen houden het volgende in:
- Het aantal toegelaten dichte contacten wordt verlaagd naar maximum 3 personen;
- Privébijeenkomsten thuis of in buitenlucht zijn beperkt tot maximaal 4 mensen bovenop je gezin;
- Cafés zullen nog maar tot 23 uur open zijn. Op café gaan mag maar met 4 personen per tafel. Restaurants blijven buiten schot.
- Thuiswerken wordt nog steeds aangemoedigd.

Werkmateriaal gestolen op werf

Maandag 5 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Mondeolaan in Genk is vandaag een diefstal op een bouwwerf vastgesteld. Onbekenden gingen er aan de haal met werkmateriaal.
Op dit moment liggen er 33 patiënten met COVID-19 in de Limburgse ziekenhuizen, waarvan 8 op de intensieve zorgen. Drie weken geleden waren er amper 5. De ziekenhuizen vragen om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. 

Volleybal: Helchteren wint

Maandag 5 oktober 2020
In derde nationale dames van het volleybal heeft Helchteren met 3-0 gewonnen van Franchimont-Theux. Sets: 25-9, 25-14, 25-8.

Zeventiger gewond

Zondag 4 oktober 2020
Een 73-jarige man uit de gemeente is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Hoevenzavellaan en de Achterstraat in Genk. Het ongeval gebeurde gisteren.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk raakten twee auto's en een 58-jarige fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Torpedo HasseltKFC Helson Helchteren is vanmiddag met 5-0 gaan verliezen bij Torpedo Hasselt. Eendracht Houthalen verloor met 1-2 van Herk B. Houthalen VV klopte Kattenbos Sport met 3-2.

Nieuwe huisdierstickers

Zondag 4 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Nieuwe huisdierstickersZoomVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts lanceert op Werelddierendag 500.000 gloednieuwe huisdierstickers. De huisdiersticker 2.0 maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van een brand of andere noodgevallen ook de huisdieren kunnen redden. “Niet alleen mensenlevens, maar ook dierenlevens tellen”, zegt Weyts. De stickers worden weldra verdeeld via de gemeenten. Brandweermannen en -vrouwen hebben tijdens een woningbrand altijd oog voor dierenlevens, maar vaak weten ze niet hoeveel dieren er in huis zijn. De huisdiersticker is een eenvoudige en efficiënte manier om dat de brandweer snel te laten weten.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen speelt gelijk in PeerPark Houthalen is vanavond gelijk gaan spelen op het veld van Racing Peer. Uitslag: 1-1.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca klopt AarschotOp speeldag 4 van het zaalvoetbal in tweede nationale B heeft La Baracca Houthalen FP Aarschot verslagen. Uitslag: 5-3.

Botsing met veel verkeershinder

Zaterdag 3 oktober 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag botsten twee auto's op het kruispunt van de Hoevenzavellaan en de Risstraat in Genk. Er was alleen blikschade maar er ontstond wel een lange file richting Opglabbeek.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Wie betaalt de begrafenisondernemer?Roger stierf op 73-jarige leeftijd in een Antwerps ziekenhuis. Hij was gescheiden en liet alleen zijn 44-jarige verstandelijk gehandicapte zoon Thierry na. Thierry woonde officieel nog bij zijn moeder maar verbleef in een instelling. Zijn voorlopig bewindvoerder werd verondersteld te waken over zijn belangen.
Om de begrafenis te regelen probeerde zijn 70-jarige zus Juliette vruchteloos de bewindvoerder van Thierry te bereiken. De uitvaart kon niet op zich laten wachten en Juliette nam de zorg voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Mijn vader zaliger

Vrijdag 2 oktober 2020
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Mijn vader zaligerIk droomde vannacht van mijn vader zaliger. Hij lag in de living op de lange zetel te slapen. Hij was om 3u30 opgestaan om naar zijn werk bij de spoorwegen te gaan. De ijzeren weg, zei men toen. Hij was treinbegeleider. Toen klonk dat nog als "chef garde". Die hadden twee strepen op hun kepie. Nu is alles meer vergrijsd en spreekt men gewoon van treinbegeleider.
Toen hij daar zo op de zetel lag met een grol en een ronk, rook ik zijn zweetvoeten. Ze roken naar erwtensoep. Sorry pa, zo was het. (…) Het hele nieuwsbericht

Het blijft wisselvallig

Vrijdag 2 oktober 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het blijft wisselvalligEen omvangrijke depressie nestelt zich over het westen van Europa en wordt weerbepalend voor onze streken. Regen en buien staan daarbij op het programma en de zon is vaak afwezig. Soms kan het echter tussen 2 storingen in overwegend droog zijn. De maxima zijn in het weekend normaal of net iets te laag voor de tijd van het jaar.
Morgen/ zaterdag kan het met wat geluk tot de avond overwegend droog blijven, al is een verdwaalde regendruppel zeker niet uitgesloten. Wolkenvelden domineren het (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - De dierenpolitie krijgt een gezichtZoomDe 'dierenpolitie' werd bij Politie CARMA al op poten gezet in 2015, als onderdeel van een team dat ook instaat voor Ruimtelijke Ordening en Milieu. Inspecteur Serge Jaeken geeft nu een gezicht aan het vierkoppig team en zal zich voltijds toeleggen op dierenwelzijn. De dierenpolitie voert vaststellingen en inbeslagnames uit in het kader van de dierenwelzijnswet. Naar aanleiding van klachten of meldingen voert het team controles uit. Meestal gaat het over verwaarlozing, mishandeling of loslopende dieren. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Artistic Boost

Donderdag 1 oktober 2020
Niels Diepvens uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Artistic Boost opgericht met zetel aan de Koekoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van juridisch en fiscaal advies en coaching en advisering aan ondernemingen en organisaties.

Senza failliet verklaard

Donderdag 1 oktober 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Senza, handel in allergenenvoeding, uit Houthalen-Helchteren, faillliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 31 oktober ingediend worden bij curator mr. Bussers.

Fons Vanderhoydonck overleden

Donderdag 1 oktober 2020
Houthalen-Helchteren - Fons Vanderhoydonck overledenDinsdag is de uit Houthalen afkomstige Fons Vanderhoydonck overleden. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in rouwcentrum Beyne-Franken in Heusden-Centrum.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen