Het overige nieuws

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Houthalen-Helchteren - Kunst in coronatijden...ZoomNaar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)

Olievlek op Grote Baan

Woensdag 30 september 2020
Houthalen-Helchteren - Olievlek op Grote BaanDe brandweer moest deze voormiddag uitrukken om een olievlek te verwijderen op de Grote Baan. De olie bleek afkomstig van een tractor.

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Houthalen-Helchteren - Maak jij mee kabaal?Zoom17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.
Houthalen-Helchteren - Processierupsen verpoppen ook in de grondZoomOp diverse plaatsen werden de afgelopen jaren in juni en soms eind mei eiken aangetroffen die opeens vol zaten met eikenprocessierupsen in het vierde larvestadium, dus met brandharen. Het blad van deze bomen was veel minder aangevreten dan men op basis van het grote aantal ver ontwikkelde rupsen zou verwachten. Ook op locaties waar in het voorjaar preventief gespoten was deed dit verschijnsel zich voor. Op basis van onderzoek is nu onomstotelijk vastgesteld dat men hier te maken had met grondnesten. Met andere woorden: eikenprocessierupsen verpoppen ook in de grond, waar bestrijding veel moeilijker is, schrijft Nature Today.

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Houthalen-Helchteren - Coronalert app actief vanaf vandaagZoomVandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht

Gewonde op Grote Baan

Dinsdag 29 september 2020
Bij een aanrijding tussen een fietser en een voetganger op de Grote Baan raakte een 34-jarige man uit de gemeente gewond. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Aanhoudend wisselvalligTerwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Houthalen-Helchteren - Virtuele VOKA Open BedrijvendagZoomZondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht

Moeder en dochter gered uit brand

Dinsdag 29 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Trichterweg in Genk hebben passerende arbeiders vanochtend de slapende moeder en dochter uit hun slaap gewekt toen de benedenverdieping in brand stond. De arbeiders hadden gemerkt dat de gordijnen hadden vuur gevat.

Bromfietser (17) gewond bij botsing

Maandag 28 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Vennestraat in Genk zijn gisterenavond rond 18.30 uur een auto en een 17-jarige bromfietser uit Genk gebotst. De bromfietser werd daarbij gewond.

'Urban explorers' gearresteerd

Maandag 28 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - 'Urban explorers' gearresteerdAan het slachthuis op de Europalaan in Genk arresteerde Politie CARMA gisteren na een tip vier personen naar aanleiding van een melding over een inbraak. Het bleek een groep urban explorers te zijn. De melder had enkele personen opgemerkt in het gebouw. Enkele politiepatrouilles snelden ter plaatse en voerden een controle uit. Vier personen trachtten te voet te vluchten naar een naastgelegen bos. Twee personen, een man en een vrouw, konden gevat worden. Een tweede vrouw keerde op haar stappen terug en bood (…) Het hele nieuwsbericht

Odile Daniëls overleden

Maandag 28 september 2020
Houthalen-Helchteren - Odile Daniëls overledenGisteren is Odile Daniëls overleden, de weduwe van de in 2003 overleden Englebert Piot. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

U21 Lutlommel - Park Houthalen 0-6

Maandag 28 september 2020
De U21 van Lutlommel gingen de boot in tegen Park Houthalen. Uitslag: 0-6.

Duo overvalt slagerij

Zondag 27 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Duo overvalt slagerijGisterenmorgen rond 7.35 uur hebben twee personen een slagerij in de Hoogstraat in Genk overvallen. De gemaskerde mannen belden aan bij de winkel. Een medewerker opende de deur en werd bedreigd. De verdachten namen geld uit de geldlade van de kassa en verlieten de winkel. Beide verdachten zijn dan in een onbekende richting gevlucht. Niemand raakte gewond. De politie ging onmiddellijk ter plaatse en kamde de omgeving uit. Er konden echter geen verdachte personen aangetroffen worden.

Winst voor Eendracht Houthalen

Zondag 27 september 2020
Houthalen-Helchteren - Winst voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen is bij E. Mechelen-Bovelingen Opheers gaan winnen met 1-4.
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Bilzen-WaltwilderKFC Helson Helchteren verloor vanmiddag met 0-2 van Bilzen-Waltwilder A.

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

Park Houthalen - Paal Tervant A 3-3

Zaterdag 26 september 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Paal Tervant A 3-3Park Houthalen speelde vanavond thuis 3-3 gelijk tegen Paal-Tervant A. De ruststand was 1-2.

Houthalen VV verliest bij Maasland NO

Zaterdag 26 september 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verliest bij Maasland NOHouthalen VV is vanavond bij FC Maasland NO gaan verliezen met 4-2.

Hondje gewond bij ongeval

Zaterdag 26 september 2020
Op de E314 slipte gisterenavond een auto. De wagen kwam op zijn dak in de berm terecht. De inzittenden bleven ongedeerd, hun hondje raakte gewond.
Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf morgen/zaterdag niet meer verplicht zijn in de recyclageparken van Limburg.net. "Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters," zo luidt het vanavond in een mededeling van Limburg.net. De andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus blijven wel nog gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.

Bromfietsster (17) gewond

Vrijdag 25 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk botsten gisterenavond rond 19.30 uur een auto en een 17-jarige bromfietsster uit Genk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Een echt herfstweekendEen venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Houthalen-Helchteren - Snel naar de koningZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Houthalen-Helchteren - Nieuwe gezondheidsenquête SciensanoSciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Verkeersongevallen

Woensdag 23 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wildekastanjelaan in Genk zijn vanmorgen rond 8.40 uur een motorfietser en een wagen gebotst. Een 73-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond. Rond 12.45 uur kwam het op de Hasseltweg tot een aanrijding tussen twee wagens. Daarbij viel één gewonde.

Weer schaap doodgebeten

Woensdag 23 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een schaap doodgebeten in een weide aan de Haltstraat in Zwartberg, op de grens met Houthalen-Oost. Dat is waarschijnlijk het werk van een wolf. Er zijn DNA-stalen van het schaap genomen.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht

Jules De Raeve overleden

Woensdag 23 september 2020
Houthalen-Helchteren - Jules De Raeve overledenGisteren is de uit Houthalen afkomstige Jules De Raeve overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Everzwijnen gevangen

Dinsdag 22 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het Natuurhulpcentrum uit Opgabbeek heeft deze namiddag vier everzwijnen gevangen in een bosje aan de Westerring in Genk. Dat gebeurde omdat politie CARMA vreesde voor verkeersproblemen.

Ongeval in Don Boscostraat

Dinsdag 22 september 2020
Deze voormiddag rond 9.30 uur botsten een fietsster en een auto in de Don Boscostraat. Een 75-jarige vrouw uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Twee ongevallen met gewonden

Dinsdag 22 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltweg in Genk reed vanochtend rond 2.10 uur een auto tegen de verkeerslichten. Een 47-jarige Hasselaar raakte daarbij gewond. Vanmorgen rond 8.20 uur botsten twee auto's op de Weg naar As. Daarbij werd een 43-jarige vrouw uit Genk gewond.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Carpoolparkings worden weer gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

Leandro Ginefra overleden

Dinsdag 22 september 2020
Houthalen-Helchteren - Leandro Ginefra overledenGisteren is Leandro Ginefra overleden bij een verkeersongeval in Houthalen-Oost. Hij was 18 jaar. De uitvaart zal in beperkte kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-19.30u) in funerarium Witters en Baers.

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - De herfst is daarHoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

U21 Park Houthalen lijden 0-1 verlies

Dinsdag 22 september 2020
Houthalen-Helchteren - U21 Park Houthalen lijden 0-1 verliesDe U21 van KFC Park Houthalen hebben thuis verloren van Torpedo Hasselt. Uitslag: 0-1 .

Jaak Gorissen overleden

Dinsdag 22 september 2020
Houthalen-Helchteren - Jaak Gorissen overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is op 17 september Jaak Gorissen overleden, de echtgenoot van Maria Driesen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) bij begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven.

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Houthalen-Helchteren - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?ZoomVoor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht

Lachgas in beslag genomen

Zondag 20 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij de controle van een auto in de Stalenstraat in Genk trof de politie 17 flessen lachgas en materialen aan die wijzen op de verkoop ervan. De flessen zijn in beslag genomen. De politie stelde een GAS-pv op en een pv voor zwartwerk.

Motorfietser (34) gewond bij botsing

Zondag 20 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Guillaume Lambertlaan in Genk botsten gisterenavond rond 17 uur een 34-jarige motorfietser uit Genk en een auto. De motorfetser raakte daarbij gewond.

Weg met mazout

Zondag 20 september 2020
Bij een inbraak in een woning aan de Guldensporenlaan is mazout gestolen. Dat meldde de politie vandaag.

Eendracht Houthalen klopt Loksbergen

Zondag 20 september 2020
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen klopt LoksbergenIn Vierde Provinciale heeft Eendracht Houthalen Vigor Loksbergen verslagen met 3-0.

Houthalen VV klopt Opitter

Zondag 20 september 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt OpitterHouthalen VV heeft vanmiddag Opitter FC verslagen met 5-3.

FC Helson wint in Zonhoven

Zondag 20 september 2020
Houthalen-Helchteren - FC Helson wint in ZonhovenFC Helson heeft vanmiddag een uitoverwinning behaald op het veld van Zonhoven United A. Uitslag: 1-2 .
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Studio uitgebrand: verdachte opgepaktDe brandweer rukte vanmorgen uit voor een brand in een studio aan de Fruitmarkt in Genk. De studio is uitgebrand. De politie pakte een twintiger op; hij wordt verdacht van brandstichting.

Park Houthalen wint in Stal

Zaterdag 19 september 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint in StalPark Houthalen heeft vanavond een uitoverwinning behaald bij Stal Sport. Uitslag:0-6. De doelpunten voor Park werden gescoord door Pellegritti (3), Lauwen, Bieniek en Van Hoegee.

Kaars veroorzaakt brand

Zaterdag 19 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag brak brand uit in een appartement aan de Stalenstraat in Genk. De brand werd veroorzaakt door een kaars.

Achterbouw uitgebrand

Zaterdag 19 september 2020
Aan de Bloemenstraat in Genk is gisterenavond de achterbouw van een woning uitgebrand. Bij de brand is ook een wagen vernield. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

ANPR-camera's op 11 plaatsen

Zaterdag 19 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In Genk komen er ANPR-camera's op 11 plaatsen, onder meer op de Emiel Van Dorenlaan, de Weg naar As, de Guillaume Lambertlaan en de Hoogstraat.

Maria Moors overleden

Zaterdag 19 september 2020
Houthalen-Helchteren - Maria Moors overledenDonderdag is Maria Moors overleden, de weduwe van Jef Jans. Zij was 96 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Philippe Van Gompel overleden

Zaterdag 19 september 2020
Houthalen-Helchteren - Philippe Van Gompel overledenOp 14 september overleed Philippe Van Gompel. Hij was 31 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zomers weekendOndertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Florentine Vermeulen overleden

Vrijdag 18 september 2020
Houthalen-Helchteren - Florentine Vermeulen overledenWoensdag is Florentine Vermeulen overleden, de weduwe van Marcel Maes. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Vijf auto's in botsing betrokken

Vrijdag 18 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk gebeurde gisterennamiddag rond 16.30 uur een kop-staartaanrijding tussen vijf voertuigen. Een 40-jarige vrouw uit Kortessem raakte daarbij gewond.

Paula Lemmens overleden

Vrijdag 18 september 2020
Houthalen-Helchteren - Paula Lemmens overledenDinsdag is de uit Beringen afkomstige Paula Lemmens overleden, de echtgenote van René Vanderlinden. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Zondag (18.30 uur) is er daar een avondwake. Begroeting; zaterdag (15-16 uur) in funerarium Reners in Houthalen.

Nieuwe vennootschap: A.D.-Group

Donderdag 17 september 2020
Ahmet Celebi uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap A.D.-Group opgericht met zetel aan de Burgemeester Jan Geritslaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aan- en verkoop en het onderhoud van voertuigen.

Begrafenisondernemer failliet

Donderdag 17 september 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft begrafenisondernemer Johan Reners (Houthalen-Helchteren) failliet verklaard. Ook marktkramer Samir uit de gemeente is failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 oktober ingediend worden.

Inbraak in woning

Donderdag 17 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan het Dorpsplein in Zonhoven. Over de aard en de omvang van de buit is nog niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Bromfietser (24) gewond

Donderdag 17 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Boshoekstraat in Genk is gisterenavond rond 18 uur een 24-jarige bromfietser uit Genk ten val gekomen. Hij raakte gewond.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer De Vloot

Donderdag 17 september 2020
Vanaf komende maandag is het niet meer mogelijk om vanaf de Grote Baan in te rijden naar De Vloot. Het verkeer kan enkel vanaf de Koolmijnlaan richting de Grote Baan rijden. Fiets- en wandelbewegingen kunnen wel nog in beide richtingen.
Een en ander heeft te maken met de bouw van een nieuwe Aldi-vestiging. De aannemer gaat beginnen met de kelder uit te graven. Om de veiligheid te garanderen zal het werfverkeer zoveel als mogelijk worden gescheiden van het doorgaand en winkelend verkeer. De snelheid wordt in De Vloot tijdelijk verlaagd van 50 km naar 30 km per uur. Deze situatie zal worden aangehouden tot het einde van dit jaar.

Fietsers botsen

Woensdag 16 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee fietsers in de Nachtegalenstraat in Zonhoven. Eén van hen, een 85-jarige man uit Heusden-Zolder, raakte daarbij gewond.

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Houthalen-Helchteren - Eerste werkdag van de kroonprinses...Zoom...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Juwelen gestolen in woning

Woensdag 16 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Neerzijstraat in Genk zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Twintiger en dertiger gewond

Woensdag 16 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Torenlaan in Genk botsten gisterenavond rond 18.15 uur twee auto's. Een 22-jarige vrouw uit Kinrooi en een 37-jarige man uit Kinrooi raakten daarbij gewond.

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.

Jef Geerts overleden

Dinsdag 15 september 2020
Houthalen-Helchteren - Jef Geerts overledenOp 11 september is Jef Geerts overleden, de echtgenoot van Josette Barbaix. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Reners aan de Guldensporenlaan.
Kort nieuws van bij de buren
Een patrouille van Politie CARMA merkte dinsdagochtend op de Weg naar As in Genk een wagen zonder geldige nummerplaat op. De 18-jarige bestuurder uit Geraardsbergen werd uit het verkeer gehaald en bleek ook niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Na controle bleek dat zijn voertuig niet geldig gekeurd, verzekerd of ingeschreven was. De auto werd in beslag genomen.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Houthalen-Helchteren - KRC Genk ontslaat zijn trainerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Annie Vandevoort overleden

Dinsdag 15 september 2020
Houthalen-Helchteren - Annie Vandevoort overledenOp 11 september is Annie Vandevoort overleden, de echtgenote van Theo Siborgs. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Brandstofdiefstal in Bosstraat

Maandag 14 september 2020
In de Bosstraat is brandstof uit een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Fietser (62) gewond bij botsing

Maandag 14 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Dieplaan in Genk raakten gisteren een 62-jarige fietser uit Genk en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij gewond.

Nieuw: Special Car Concept

Maandag 14 september 2020
Wesley Lowie uit Houthalen-Hechteren heeft de besloten vennootschap Special Car Concept opgericht met zetel aan de Baarsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in auto's en lichte bestelwagens, hulpverlening bij pech onderweg en carrosserieherstelling.

Man (50) gewond bij botsing

Zondag 13 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de André Dumontlaan in Genk botsten gisterenavond rond 20 uur twee auto's. Daarbij raakte een 50-jarige Genkenaar gewond.

Helson - E. Mechelen-aan-de-Maas 1-3

Zondag 13 september 2020
Houthalen-Helchteren - Helson - E. Mechelen-aan-de-Maas 1-3Helson Helchteren ging deze namiddag thuis de boot in tegen Eendracht Mechelen-aan-de Maas. Uitslag: 1-3. Zondag speelt Helson uit bij Zonhoven United A.

FC Alken B - Eendracht Houthalen 4-4

Zondag 13 september 2020
Houthalen-Helchteren - FC Alken B - Eendracht Houthalen 4-4Eendracht Houthalen heeft deze namiddag gelijk gespeeld op het veld van FC Alken B. Uitslag: 4-4. Zondag ontvangt Eendracht Houthalen V. Loksbergen.

Park Houthalen speelt gelijk

Zondag 13 september 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen speelt gelijkPark Houthalen is vandaag, thuis tegen FC Anadol, niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De Houthalense doelpunten werden gescoord door Bieniek en Pellegritti. Zaterdag moet Park Houthalen naar Stal Sport.UPDATE Park miste in de eerste helft via D’Arnese en Bieniek (lat) de kans om op voorsprong te komen. In de 26ste minuut ging de bal op de stip na een fout van Müllenmeister op Eren. Gungormus miste niet en tegen de gang van het spel in stond het 0-1. (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont wint bij Houthalen VV

Zondag 13 september 2020
Houthalen-Helchteren - Exc. Hamont wint bij Houthalen VVExcelsior Hamont heeft Houthalen VV verslagen. Uitslag: 3-1. 

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Houthalen-Helchteren - Het begon op 13 maart...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

La Baracca verliest in Koersel

Zondag 13 september 2020
Houthalen-Helchteren - La Baracca verliest in KoerselIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen verloren van RSC Koersel. Uitslag: 4-3.

José Smits overleden

Zaterdag 12 september 2020
Houthalen-Helchteren - José Smits overledenOp 8 september is José Smits, de weduwe van Bèr Paredis, overleden in WZC Het Dorp in Houthalen-Helchteren. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vind dinsdag (0.0 uur) plaats in de parochiekerk van Opglabbeek. Begroeting: maandag (19-20 uur) in UCAS.

Autobrand op E314

Zaterdag 12 september 2020
Op de E314 vatte een auto vuur, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. De brand zorgde enige tijd voor verkeershinder.

Kans op hittegolf

Vrijdag 11 september 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Kans op hittegolfHogedrukgebieden weten de volgende dagen onze streken te vinden en de weerkaarten beloven een stevig nazomertje, sterker nog, de kans op een hittegolf is zelfs aanwezig. Dat het in september nog mooi weer kan worden, is algemeen geweten. Een hittegolf is echter eerder zeldzaam. Na het weekend krijgen we echter minstens 5 dagen met meer dan 25 graden, waarvan er 3 mogelijk tropisch warm kunnen worden.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is de zon flink aanwezig in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geen bedrijven in Groene Delle

Vrijdag 11 september 2020
Houthalen-Helchteren - Geen bedrijven in Groene DelleZoomMinister Zuhal Demir zet het planningsproces voor bedrijvigheid in de Groene Delle in Lummen stop. “De Groene Delle blijft de groene spons van Limburg”, stelt ze vandaag in een mededeling. Naar eigen zeggen nam ze de beslissing nadat ze zondag zelf in het gebied was gaan wandelen.
Toch zal de Vlaamse regering blijven inzetten op watergebonden bedrijvigheid om ecologische redenen, maar er zal aan andere terreinen worden gewerkt, aldus de minister. "Waterwegen en binnenvaart zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Voor 12.615 euro boetes geind

Donderdag 10 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
De Douane, de Vlaamse Belastingdienst en de politie CARMA hebben gisteren een actie gehouden in As, Genk en Zutendaal. Er is voor 12.615 euro aan achterstallige boetes geind. De politie nam onder meer een opgedreven bromfiets en een niet-verzekerd voertuig in beslag.

Aanhangwagen gestolen op parking

Donderdag 10 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van een winkel aan de André Dumontlaan in Genk is een aanhangwagen gestolen. De diefstal is vanmiddag gepleegd.

Wolven beginnen zich te wennen

Donderdag 10 september 2020
Houthalen-Helchteren - Wolven beginnen zich te wennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Rekentool voor berekening alimentatie

Donderdag 10 september 2020
Het gerecht heeft een website ontwikkeld waar mensen in een echtscheidingsprocedure kunnen berekenen hoeveel onderhoudsgeld ze voor hun kinderen moeten bijdragen. De website is in de eerste plaats bedoeld voor familierechters, maar iedereen kan er gebruik van maken. In de tool wordt rekening gehouden met de meest voorkomende criteria: het inkomen en bezit van de ouders, de kosten voor het kind, de verblijfsregeling en het kindergeld. Voor alle duidelijkheid: het gaat om simulaties, niet om een bedrag dat je kunt afdwingen bij de familierechter.

Voertuig in beslag genomen

Donderdag 10 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA controleerde dinsdagavond een bestuurster op de Westerring in Genk. De 38-jarige vrouw uit Genk droeg geen veiligheidsgordel. Na een controle bleek dat haar voertuig niet geldig gekeurd, noch verzekerd was. De auto is in beslag genomen.

Willy Martens overleden

Donderdag 10 september 2020
Houthalen-Helchteren - Willy Martens overledenIn Houthalen is dinsdag Willy Martens overleden, de weduwnaar van de in 2016 overleden Victoire Mewis. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Houthalen-Helchteren - Slechte start voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft vanavond zijn eerste competitiewedstrijd verloren. Thuis werd het tegen Juve Hasselt B 1-3.

Wachten op de knal

Woensdag 9 september 2020
Houthalen-Helchteren - Wachten op de knalZoom"Eén van onze testpiloten is net opgestegen voor een controlevlucht," meldt de vliegbasis van Kleine-Brogel. "Dit is noodzakelijk nadat de motor een volledig nazicht kreeg in onze engine-shop. Heel even zal onze piloot supersonisch vliegen, dat wil zeggen dat er gedurende korte tijd aan een snelheid van meer dan Mach 1 (+1200km/u) gevlogen wordt. Mogelijk hoort u dan een doffe knal die we de "Sonic Boom" noemen." (Foto vliegbasis)

Bromfietser (30) gewond

Woensdag 9 september 2020
Een 30-jarige bromfietser uit Houthalen-Helchteren is gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zuidplaats in Genk. Het ongeval gebeurde vanmorgen om 7.25 uur.

Mooie nazomer op komst

Woensdag 9 september 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Mooie nazomer op komstDe lange termijn ziet er bijzonder gunstig uit. Met een hogedrukgebied ten oosten van ons land kunnen de temperaturen na het weekend zomerse waarden bereiken. Op korte termijn zijn de maxima nog wat bescheiden en zijn er enkele wolkenvelden. Het blijft echter droog en het kwik kan de volgende dagen steeds hogere waarden bereiken. Alleen op zaterdag is er tijdelijk nog een dipje.
Vandaag bevindt zich een zwakke storing over onze streken en is het meestal bewolkt. Neerslag van betekenis wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Regeringsonderhandelingen in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Auto tegen boom: chauffeur gewond

Dinsdag 8 september 2020
Houthalen-Helchteren - Auto tegen boom: chauffeur gewondZoomVanavond is een man uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom reed op de Hechtelsebaan in Hechtel-Eksel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe vennootschap: COBE Projects

Dinsdag 8 september 2020
Cevat Cicek uit Diest, Yavuz Colakoglu uit Krefeld (Duitsland), Bulent Colakoglu uit Istanboel (Turkije), Ozkan Polatzi uit Rotterdam, Batur Babacan uit Willich (Duitsland) hebben de besloten vennootschap COBE Projects opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Het gaat om een algemene bouwonderneming en een onderneming in onroerende goederen.

Nieuwe vennootschap: Pit Stop 2

Dinsdag 8 september 2020
Emrah Palabas uit Heusden-Zolder heeft de besloten vennootschap Pit Stop 2 opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de detailhandel in kranten en kantoorbenodigdheden en het organiseren van weddenschappen.

Nieuwe vennootschap: Giraf

Dinsdag 8 september 2020
Michaël Vanbriel uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Giraf opgericht met zetel aan de Sonnisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het snoeien van fruitbomen, het ontwerpen van tuinen en parken, bosbouw en landschapsverzorging.
Houthalen-Helchteren - Onderzoek naar coronabesmettingen in de TourZoomDat gebeurde gisteren, en met de nodige omkadering... (Cartoon: Fobie)

Weg met frisdrank

Dinsdag 8 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een chalet aan de Albert Remansstraat in Genk is frisdrank gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Jonathan Vrolix stopt met topsport

Maandag 7 september 2020
Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) stopt met topsportgymnastiek. Hij nam deel aan meerdere Europese en wereldkampoenschappen. Vrolix is 24 jaar.

U21 Park Houthalen - Jeuk 2-2

Maandag 7 september 2020
Houthalen-Helchteren - U21 Park Houthalen - Jeuk 2-2De U21 van Park Houthalen hebben thuis gelijk gespeeld tegen Huvo Jeuk. Uitslag: 2-2.

Ondertussen, in de Wetstraat...

Maandag 7 september 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de Wetstraat...ZoomDaar zijn de plooien tussen de onderhandelaars gladgestreken, dixit Joachim Coens... (Cartoon Fobie)

Geld gestolen in woning

Maandag 7 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Weg naar As in Genk is geld gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Woord van de week: acedia

Maandag 7 september 2020
Woord van de week
Houthalen-Helchteren - Woord van de week: acediaDoor de aanhoudende coronamaatregelen hebben veel mensen een gevoel van stress en overbelasting, van lethargie en een gebrek aan motivatie, van angst en onzekerheid over de toekomst. Voor dat complexe gevoel wordt het woord acedia gebruikt. Acedia (uitspraak: /aaseediejaa/) is niet nieuw. De Griekse dichter Homerus gebruikte het woord al in de betekenis 'verwaarlozing, gebrek aan verzorging'. Later kreeg acedia ook de betekenissen 'lusteloosheid', 'loomheid' en 'inertie'.

E. Houthalen- H. Wijshagen 3-4

Maandag 7 september 2020
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen- H. Wijshagen 3-4Eendracht Houthalen heeft een oefenwedstrijd tegen Heidebloem Wijshagen verloren. Uitslag: 3-4.

Park Houthalen klopt W. Koersel

Maandag 7 september 2020
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt W. KoerselPark Houthalen heeft een oefenwedstrijd tegen Weerstand Koersel gewonnen. Uitslag: 0-1.

U21 KSK Meeuwen - Helson 2-4

Zondag 6 september 2020
Houthalen-Helchteren - U21 KSK Meeuwen - Helson 2-4De U21 van KSK Meeuwen hebben verloren van Helson. Uitslag: 2-4.

Ondertussen, op het coronafront...

Zondag 6 september 2020
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

La Baracca wint bekerwedstrijd

Zondag 6 september 2020
Houthalen-Helchteren - La Baracca wint bekerwedstrijd
In de Beker van België van het zaalvoetbal heeft FT Houthalen La Baracca het gehaald van MFC Olympic Brunehaut. Uitslag: 2-6.

Voetgangster onder bestelwagen

Zondag 6 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder een voetgangster zwaargewond geraakt toen zij bij het oversteken van de rijbaan werd aangereden door een bestelwagen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Houthalen VV verslaat Winterslag

Zondag 6 september 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat WinterslagHouthalen VV heeft deze namiddag een oefenwedstrijd gewonnen tegen Sp. Winterslag. Uitslag:1-0.

Autodiefstal

Zondag 6 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Vennestraat in Genk is een auto gestolen. Dat gebeurde vrijdagavond.

Operatie Nachtwacht in Antwerpen

Zondag 6 september 2020
Houthalen-Helchteren - Operatie Nachtwacht in AntwerpenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Dode bij frontale klap

Zaterdag 5 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag kwam het tot een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Eén van de bestuurders overleefde de klap niet. Bij het ongeval is ook een zwaargewonde gevallen. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket Limburg de precieze omstandigheden van het ongeval.

René Poelmans overleden

Zaterdag 5 september 2020
Houthalen-Helchteren - René Poelmans overledenOp 24 augustus overleed de uit Houthalen afkomstige René Poelmans, de weduwnaar van Martha Poelmans. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur)in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Als twee mensen vechten om een hond

Vrijdag 4 september 2020
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Als twee mensen vechten om een hondVoor het hof van beroep van Antwerpen streden een man en zijn ex-vriendin om het contact met twee chihuahua’s, zowat het kleinste hondenras ter wereld. De dieren hadden deel uitgemaakt van hun gezin. Na hun split had de man nog tijdelijk contact met de hondjes, maar na een fikse rel moest hij het bijna een jaar zonder hen stellen. Hij maakte zijn beklag bij de familierechtbank van Turnhout, maar die had hem wandelen gestuurd (zonder hond).
De man gaf niet op en tekende dus beroep aan in Antwerpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser (17) gewond

Vrijdag 4 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hasseltweg en de Genkerhei in Genk botsten deze voormiddag rond 10.15 uur een 17-jarige bromfietser uit Zonhoven en een auto. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Herk FC - Park Houthalen 1-0

Donderdag 3 september 2020
Houthalen-Helchteren - Herk FC - Park Houthalen  1-0Park Houthalen verloor vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Herk FC. Uitslag: 1-0 .

Houthalen VV klopt Bilzen-Waltwilder

Donderdag 3 september 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt Bilzen-WaltwilderVanavond heeft Houthalen VV de oefenwedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder gewonnen. Uitslag: 4-1.

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 3 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk botsten deze namiddag rond 15 uur twee auto's. Een 19-jarige man uit Hasselt en een 77-jarige man uit Peer raakten daarbij gewond

Drugs gevonden bij controle

Donderdag 3 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenamiddag controleerde een patrouille van Politie CARMA een auto op de Hoogstraat in Genk.De auto was niet gekeurd en niet verzekerd. In de wagen trof de politie drugs aan. De 49-jarige bestuurder en zijn 60-jarige passagier uit Genk werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. De auto werd gerechtelijk getakeld. De politie voerde een huiszoeking uit in de woning van de bestuurder. Hier trof men een kleine hoeveelheid drugs en toebehoren aan. Het duo mocht na verhoor het commissariaat verlaten.

Ondernemers maken zich zorgen

Donderdag 3 september 2020
Economisch nieuws
Houthalen-Helchteren - Ondernemers maken zich zorgenZoomUit een ledenbevraging door VKW Limburg blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers aangeeft ernstig bezorgd te zijn over de vraag en de omzet van hun bedrijf. Niet minder dan 4 op 10 ondernemers zijn bekommerd om de financiële situatie van hun bedrijf. Maar ook de praktische en menselijke gevolgen van de huidige crisis bezorgen ondernemers extra kopzorgen. Meer dan 1 op 3 maakt zich ernstig zorgen over het behoud van de bedrijfscultuur en samenhang onder de werknemers. Ook de emotionele gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht

Helson klopt Gruitrode

Woensdag 2 september 2020
Houthalen-Helchteren - Helson klopt GruitrodeHelson heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Nevok Gruitrode gewonnen. Uitslag: 3-0.
Houthalen-Helchteren - Inspraak in het beleidsplan voor ruimte in LimburgZoomDe provincie werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg. Tot eind oktober kan iedereen opmerkingen formuleren i.v.m. klimaat, biodiversiteit, mobiliteit en bereikbaarheid, een kwalitatieve ruimtelijke leefomgeving, erfgoedwaarden en een gezonde en veilige leefomgeving. Via limburg.be/beleidsplanruimte kan de burger reageren.

Meer eerstejaars aan hogescholen

Woensdag 2 september 2020
Er is een duidelijke stijging van nieuwe eerstejaarsstudenten aan de Limburgse hogescholen. De inschrijvingen zijn volop bezig. Hogeschool UCLL noteert een voorlopige stijging van 10 procent, bij Hogeschool PXL gaat het om 13 procent. (Radio 2)

Rustig septemberweer

Woensdag 2 september 2020
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Rustig septemberweerDankzij de nabijheid van een hogedrukgebied kunnen we genieten van rustig septemberweer met wat zon, maar ook wolkenvelden. In de tweede helft van de week trekt een storing over onze regio en kan er wat neerslag vallen. Het weekend lijkt dan weer overwegend droog te verlopen, maar de temperaturen zijn eerder aan de lage kant. Vandaag kan de zon wat meer doorbreken en voelt het een stuk aangenamer aan. Het kwik bereikt gemiddeld 19 of 20 graden en er is nauwelijks wind.
Morgen komt (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Bouts overleden

Woensdag 2 september 2020
Op 27 augustus is de in Helchteren woonachtige Bèr Bouts overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Hechtel-Eksel, vonden in alle stilte plaats.

Houthalen VV verliest in Hechtel

Dinsdag 1 september 2020
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verliest in HechtelHouthalen VV heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld op het van KFC Hechtel. Het verloor met 7-6.
Kort nieuws van bij de buren
In de nacht van zaterdag op zondag kwamen twee Genkse twintigers om het leven bij een verkeersongeval op de Brikkenovenstraat in Genk. De bestuurder is gsteren aangehouden door de onderzoeksrechter. De 25-jarige Genkenaar reed met een vervallen voorlopig rijbewijs. Hij had wel een aanvraag gedaan om een nieuw voorlopig rijbewijs te bekomen. Op het moment van het ongeval droeg de bestuurder als enige zijn veiligheidsgordel, in tegenstelling tot de drie passagiers. Een van hen vecht nog steeds voor zijn leven.

De eerste schooldag

Dinsdag 1 september 2020
Houthalen-Helchteren - De eerste schooldagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Morgan Van Baelen overleden

Dinsdag 1 september 2020
Houthalen-Helchteren - Morgan Van Baelen  overledenZondag is Morgan Van Baelen overleden, dochter van Eric en Sandra Van Baelen-Bulthé. Zij was 14 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
01/07

Het Dorpsrestaurant in "De Roepsteen" Helchteren sluit tijdens de vakantie haar deuren. Graag wenst het vrijwilligersteam iedereen een prettig verlof toe en graag tot ziens vanaf 11 september.

Sylvain Cuypers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren