Het overige nieuws

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir wil de nesten en jongen van een aantal broedvogelsoorten op landbouwpercelen beter beschermen. Naast bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors gaat het vanaf dit jaar ook over blauwe kiekendief, steppekiekendief, grutto en wulp. Allemaal bedreigde, zeldzame vogelsoorten die kunnen broeden op landbouwgronden die niet in natuurbeheer zijn. Elke eigenaar, pachter of gebruiker van een landbouwperceel die bereid is om extra inspanningen te leveren door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, kan een compensatie krijgen voor de gemiste inkomsten.

De grenzen van het biechtgeheim

Vrijdag 30 april 2021
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - De grenzen van het biechtgeheimZijn laatste gesprekken die avond had de man met een priester. Hij leefde gescheiden van zijn echtgenote en had psychische problemen. Al twintig jaar was de priester zijn vriend en vond hij steun bij hem.
’s Anderendaags vond zijn echtgenote hem in zijn auto, in de garage van zijn woning. Gestikt. Naast hem foto’s van het koppel in betere tijden.
Drie keer belde de man op de bewuste avond met de priester, Via sms'jes liet hij ook weten dat hij niet verder kon zonder zijn vrouw en hij (…) Het hele nieuwsbericht

Man (62) gewond bij botsing

Vrijdag 30 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk kwam het deze namiddag rond 14 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 62-jarige man uit Lummen liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Vier chauffeurs onder invloed drugsPolitie CARMA voerde gisteren op drie plaatsen in Bocholt, Genk en Zutendaal verkeerscontroles uit. In totaal werden 119 voertuigen gecontroleerd. Vier bestuurders reden onder invloed van drugs. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De politie betrapte bovendien zes personen met een gebruikershoeveelheid cannabis. Drie bestuurders waren niet in orde met de verzekering van hun voertuig, twee auto’s werden hiervoor getakeld. De agenten stelden daarnaast nog een 10-tal inbreuken vast voor o.a. veiligheidsgordel, niet correct gebruik van het kinderzitje, technische eisen aan voertuigen en identiteitskaart.

Brand bij Wara

Vrijdag 30 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Brand bij WaraDe brandweer rukte vanmiddag uit voor een brand bij Wara, een winkel voor huishoudtoestellen, aan de Stalenstraat in Genk. De brand brak uit op een afdak dat naar de ingang van de winkel leidt. Zowel het personeel als de klanten werden geëvacueerd.

Opgepast: code oranje

Vrijdag 30 april 2021
Houthalen-Helchteren - Opgepast: code oranjeHet Agentschap Natuur en Bos heeft code oranje in de Limburgse natuur afgekondigd. Voor Heusden-Zolder geldt dat niet alleen in de natuurgebieden die ANB zelf beheert, maar ook in alle andere gebieden. Het is erg droog, de natuurwachters hadden op regen gehoopt, maar de voorspelde neerslag is uitgebleven. Er mag nog wel gewandeld worden in de natuur, maar vuur maken of sigarettenpeuken weggooien is uit den boze. Het publiek wordt ook opgeroepen om als het een rookwolk in de natuur ziet, meteen de brandweer te bellen.
Houthalen-Helchteren - Verkoop stickers loopt niet goedZoomDonderdag 22 april ging de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis van start. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen de vrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht. Daarnaast is de sticker ook te koop via lokale handelaars, Delhaize en www.koopdesticker.be. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op. Als de verkoop zo doorgaat, verwacht men een opbrengst van minder dan de helft vergeleken met andere jaren. Om je lokale afdeling van het Rode Kruis te steunen heb je nog tot 6 mei de tijd om stickers te kopen.

Lucien Aerts overleden

Vrijdag 30 april 2021
Houthalen-Helchteren - Lucien Aerts overledenWoensdag is in Hasselt Lucien Aerts overleden, de weduwnaar van de in 2003 overleden Irene Bellefroid en de levenspartner van Maria De Permentier. Hij was 84 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Nieuw: Mini Italia Market

Donderdag 29 april 2021
Maria Leocata uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Mini Italia Market opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groothandel in huishoudtextiel, beddengoed, porselein en glaswerk, kleding en kledingaccessoires.
Na "de misleidende campagnes" over de terugdraaiende teller in 2020 stelt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir vast dat onder meer energiebedrijf Essent "zich bezondigt aan het verspreiden van misleidende informatie aan de Vlaamse consumenten over de terugverdientijd van thuisbatterijen", zo heeft ze vanmorgen bekendgemaakt. De minister vindt dat onaanvaardbaar en eist dat Essent al haar misleidende communicatiemiddelen onmiddellijk stopzet. “Ik sta versteld dat bedrijven zoals Essent gezinnen met (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe veilig is je straat?

Donderdag 29 april 2021
Houthalen-Helchteren - Hoe veilig is je straat?ZoomWie geïnteresseerd is in de veiligheid en de leefbaarheid van zijn straat kan zich inschrijven voor de vierde editie van Straatvinken, het burgeronderzoek rond mobiliteit van de Universiteit Antwerpen, HIVA - KU Leuven en de Ringland Academie. Je inschrijven kan hier.
Zodra je ingeschreven bent kan je op donderdag 20 mei van 17 tot 18 uur het verkeer in je straat tellen. Iedereen in heel Vlaanderen kan meedoen. Je telt met (…) Het hele nieuwsbericht

Afvalvrij mei

Donderdag 29 april 2021
Houthalen-Helchteren - Afvalvrij meiZoomHet is weer zover, Afvalvrij mei staat voor de deur. Limburg.net moedigt in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Want jij laat je toch niet inpakken, zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen? Handige tips vind je via deze link.

Twee mannen gewond bij botsing

Woensdag 28 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hermeslaan in Genk botsten gisterenavond rond 22.40 uur twee auto's. Een 32-jarige man uit Diepenbeek en een 20-jarige Genkenaar liepen daarbij verwondingen op.

Brand op veld in Helchteren

Dinsdag 27 april 2021
Vanavond ontstond brand op een veld gelegen langs een landweg aan de Molenheidestraat in Helchteren. De brandweer kon de brand snel blussen.

Wisselvallig weertje

Dinsdag 27 april 2021
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weertjeEen omvangrijke depressie over het zuiden van Europa trekt de volgende dagen naar het noorden van Duitsland en zorgt voor flink wat hemelwater in onze streken vanaf woensdagavond. Na de regen wordt opnieuw koudere lucht aangevoerd. Vóór deze depressie uit, wordt echter warme lucht aangevoerd en kan het kwik hoge waarden bereiken.
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Slechts hier en daar komt een stapelwolkje voor of zijn er wat hoge wolkensluiers. Daarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Belangrijke wijziging voor hond en katZoomDat het in België verplicht is om je hond of kat te voorzien van een chip, wist je waarschijnlijk al. Aan de hand van dat chipnummer kan er dan nagegaan worden wie er de eigenaar is, als je trouwe viervoeter bijvoorbeeld beslist om de poten te nemen. Maar vanaf 1 mei is dat niet meer zo gemakkelijk! Dan moet het baasje eerst toestemming hebben gegeven om deze info te delen, zoals bepaald is in de privacywet. Heel belangrijk dus om dat snel te doen als je jouw huisdier vlot wil terugvinden! Goedkeuring geven kan vanaf 1 mei door je aan te melden via dogid.be of catid.be.
Kort nieuws van bij de buren
Op een wandelpad langs de Oude Postweg in Genk zijn vanochtend 112 blauwe en witte jerrycans gevonden. Een wandelaar trof het afval aan en verwittigde de politie. Politie CARMA stelde meteen een veiligheidsperimeter in en voerde de eerste vaststellingen uit. Van zodra de site veiliggesteld werd door de brandweer, werd er sporenonderzoek en staalname uitgevoerd door het gerechtelijk labo en CRU (Clan Lab Response Unit). Het is momenteel nog niet duidelijk om welke chemische producten het gaat. De politie voert verder onderzoek. De opruiming zal gebeuren door civiele bescherming.

Protestlied tegen leidingstraat

Dinsdag 27 april 2021
Houthalen-Helchteren - Protestlied tegen leidingstraatZoomDe tijd dat we veel protestliedjes hoorden op de radio ligt al verschillende decennia achter ons maar nu werd deze clip ingeblikt door Guy Swinnen en Naragonia. Ze doen hiermee een oproep om nog klacht in te dienen tegen de leidingstraat die een groot stuk van de Limburgse natuur zal doorkruisen. Het is nu vijf voor twaalf, klacht indienen kan nog tot eind deze maand. Meer info via deze link.

De visie van Fobie

Maandag 26 april 2021
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Korte Hofstraat afgesloten

Maandag 26 april 2021
Houthalen-Helchteren - Korte Hofstraat afgeslotenSinds vanmorgen is de Korte Hofstraat afgesloten vanwege dringende herstellingswerken aan de riolering tussen de Groenstraat en de Hofstraat. De werken zouden tot vrijdag kunnen duren, meldt de gemeente..
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hermeslaan in Genk botsten gisterennamiddag rond 15 uur twee auto's en een vrachtwagen. Een 62-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met gereedschap aan de haal in een tuinhuis op het Heike in Heusden-Zolder. In de Lavendelsteeg is een inbraakpoging in een woning mislukt.

Nieuwe fietsgidsen beschikbaar

Maandag 26 april 2021
Houthalen-Helchteren - Nieuwe fietsgidsen beschikbaarZoom
Al voor de zesde keer voor Limburg, en de tweede keer voor Antwerpen, verschijnt er een prachtige fietsgids met 92 kant-en-klare fietsroutes met in totaal 117 stopplaatsen (horecazaken) waar kan gepauzeerd worden. Al deze routes lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten...). De gidsen 'Tips voor Fietsers' zijn volledig gratis af te halen via de toeristische diensten van de deelnemende gemeentes, en in alle deelnemende horecazaken (vanaf 7 mei dus). Al deze verdeelpunten vind je op de website, waar je de gidsen ook kan downloaden.

Aydemir weg bij Park Houthalen

Zondag 25 april 2021
Emre Aydemir verlaat Park Houthalen. Hij verkast naar tweede provincialer Anadol.
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hengelhoefstraat en de Hermeslaan  in Genk  is deze  voormiddag een 24-jarige vrouw uit Zonhoven gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Westerring raakte een 43-jarige Luikenaar gewond. Twee tieners uit Diepenbeek raakten gisterennamiddag gewond bij een botsing op de Hoevenzavellaan.

Koffer gestolen uit schuur

Zondag 25 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe in een schuur aan de Schurfstraat in Genk. Er werd een koffer met werkmaterialen gestolen.

Confrontatie voetbalsupporters

Zondag 25 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vrijdagavond rond 20 uur verzamelden een groep van 80 voetbalsupporters op de parking van het KRC Genk stadion. Enige tijd later werd een 40-tal Luikse supporters gesignaleerd in de omgeving van het stadion, in de Nijverheidslaan. Beide supportersgroepen troffen mekaar op de parking van Thor park. Er werd Bengaals vuur ontstoken en met stokken naar elkaar gegooid. Voor de politie kon tussenkomen, gingen de groepen uit elkaar waardoor een grote confrontatie uitbleef. Eén Luiksupporter raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Politie CARMA heeft drie personen uit Luik en Genk bestuurlijk aangehouden. Rond 21.15 uur hadden alle supporters de plaats verlaten en werd het weer rustig.

Nieuwe vennootschap: Viridice

Zaterdag 24 april 2021
Rean Gijzen uit Schimmert (Nl) en Maria Henckens uit Geel hebben de besloten vennootschap Viridice opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de groothandel in sustainable products.

Papier vat vuur in garage

Zaterdag 24 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen, kort voor 8 uur, vatte papier vuur in een garage aan het Lindehof in Heusden-Zolder. Er is weinig schade.

Michel Awouters overleden

Zaterdag 24 april 2021
Houthalen-Helchteren - Michel Awouters overledenIn WZC Hof ter Bloemen in Heusden-Zolder is op 19 april Michel Awouters overleden, de weduwnaar van Madeleine Achten. Hij was 87 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

André Janssen overleden

Zaterdag 24 april 2021
Houthalen-Helchteren - André Janssen overledenOp16 april overleed in Heusden-Zolder André Janssen. Hij was 79 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Nieuwe vennootschap: Breslin

Vrijdag 23 april 2021
Adil Ulvan uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Breslin opgericht met zetel aan de Lijsterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in allerlei producten via het internet en de diensten van verzekeringsmakelaar.

Beschermingsmechanisme verlengd

Vrijdag 23 april 2021
Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd voor de maanden mei en juni. Wie verplicht gesloten blijft, kan een beroep blijven doen op dat beschermingsmechanisme. Ook wie open is, maar minstens 60% omzetverlies kan aantonen, zoals toeleveranciers en ondernemers uit de reis- en eventsector, kan rekenen op de bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten. Horecazaken die hun terras openen, kunnen verder op steun rekenen en de (…) Het hele nieuwsbericht
De bestendige deputatie geeft een negatief advies voor de nieuwe leidingstraat die Vlaanderen plant tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied.
"Na het doornemen van de startnota blijven er erg te veel onzekerheden," zegt gedeputeerde Inge Moors (CD&V). Daarom geven we vandaag een negatief advies en vragen we eerst bijkomend onderzoek. (...) Voordat we een duidelijk standpunt kunnen innemen dienen eerst de maatschappelijke kosten-baten voor onze provincie duidelijk in beeld gebracht. Dit (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Van Hazar Autogroup

Vrijdag 23 april 2021
Serhat Yagci uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Van Hazar Autogroup opgericht met zetel aan de Grote Baan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer import en export van auto's en carrosserieherstel.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren het faillissement uitgesproken van schoonmaakbedrijf SAS Group bv uit Houthalen. Schuldvorderingen kunnen tot 22 mei ingediend worden.

Zes arrestaties na drugsvangst

Vrijdag 23 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Zes arrestaties na drugsvangstPolitie CARMA voerde woensdag huiszoekingen uit op vijf locaties in de zone. Zes personen werden gearresteerd. De politie vond drugs en nam twee auto’s in beslag. In het kader van een lopend onderzoek naar de verkoop van verdovende middelen voerde Politie CARMA woensdag vijf huiszoekingen uit op verschillende locaties inGenk en Oudsbergen. Er werden aanzienlijke hoeveelheden cocaïne en cannabis en een grote som cash geld gevonden. Zes mannen tussen 34 en 47 jaar werden gearresteerd. De (…) Het hele nieuwsbericht

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Droog, zonnig en frisEen hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

Uitslaande dakbrand

Vrijdag 23 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Uitslaande dakbrandDe brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een uitslaande dakbrand in een appartementsgebouw aan de Onderwijslaan in Genk. Er is heel wat schade. De brandoorzaak is niet bekend.
Malik Zaghbi uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootscbap The 1 Collection opgericht met zetel aan de Nachtegaalstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer herstellen en onderhoud van motorvoertuigen, carrosseriewerkzaamheden en depannagewerkzaamheden.

Geld gestolen in Edelweisstraat

Donderdag 22 april 2021
In een woning aan de Edelweisstraat in geld gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Houthalen-Helchteren - De nieuwe sticker is er weer!ZoomVandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Houthalen-Helchteren - Btw-verlaging in horecaZodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.

Rita Reynders overleden

Woensdag 21 april 2021
Houthalen-Helchteren - Rita Reynders overledenGisteren is Rita Reynders overleden, de echtgenote van Fons Vanderheyden. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats in Helchteren.

Verkeersacties

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - VerkeersactiesOp twee locaties in As en Genk voerde Politie CARMA gisteren tussen 10 en 15 uur verkeersacties uit. Eén bestuurder reed rond met een vervallen keuring , een andere bestuurder gebruikte zijn gsm achter het stuur en vier personen droegen geen veiligheidsgordel. Op de Evence Coppéelaan in Genk werd een auto met aanhangwagen uit het verkeer gepikt. De bestuurder kon geen geldig rijbewijs voorleggen en reed onder invloed van verdovende middelen. De lading op de aanhangwagen was niet goed vastgemaakt, de verlichting was defect en er was geen reproductieplaat aanwezig.

Motorfietser gewond bij botsing

Woensdag 21 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk botsten vanmorgen rond 9 uur een autobus en een 47-jarige motorfietser. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Houthalen-Helchteren - Code 'geel' in natuurgebiedenHet is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Tamelijk veel zonHet ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Feesteditie 20 jaar Erfgoeddag

Woensdag 21 april 2021
Houthalen-Helchteren - Feesteditie 20 jaar ErfgoeddagZoom
Dit weekend is het Erfgoeddag en ondanks corona zijn er toch verschillende leuke activiteiten in onze mijnregio. Op deze website vind je een heuse portie nostalgie met een terugblik op alle voorgaande edities in onze regio. Deel daar ook zeker jouw herinneringen aan Erfgoeddag in de Mijnstreek van de afgelopen 20 jaar. Een volledig overzicht van de activiteiten in de mijngemeenten is te vinden op www.erfgoeddagmijnstreek.be.

Obus aangetroffen in weide

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een weide in Zolder heeft een man met een metaaldetector vandaag een obus van 50 bij 20 cm. aangetroffen. De ontmijningsdienst is opgeroepen om het oorlogstuig te verwijderen.

Isolatiemateriaal gestolen

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Weg naar As in Genk sloegen dieven toe. Zij gingen er met isolatiemateriaal aan de haal.
Houthalen-Helchteren - Dronken bestuurder rijdt tegen combiVrijdagavond rond 23 uur zag een politieploeg van Heusden-Zolder een BMW die zwalpend over de weg reed. Verschillende pogingen om de auto te doen stoppen mislukten, de bestuurder reageerde niet en bleef voor zich uit kijken. Ondertussen kwam de melding dat de wagen in Houthalen bij een ongeval betrokken was. Hij werd klemgereden maar reed daarbij tegen de combi. De bestuurder, een 62-jarige uit Beringen, had gedronken. Zijn rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Houthalen-Helchteren - Grote flitsmarathonZoomWoensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Computer gestolen in bedrijf

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf op C-Mine in Genk is een computer gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Auto tegen reclamebord

Maandag 19 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Stalenstraat in Genk belandde zondagavond rond 18.40 uur een auto tegen een reclamebord. Daarbij raakte een 46-jarige Genkenaar gewond.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Houthalen-Helchteren - Week van de teekZoomHet is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)
Houthalen-Helchteren - Toch geen staking bij De Lijn morgenEr komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.

Meubels en tapijt gedumpt

Zondag 18 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben meubels en een tapijt gedumpt op de terril van de voormalige mijn van Zwartberg. De politie spoort de sluikstorter op.

Schoenen en drank gestolen

Zondag 18 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is een diefstal vastgesteld in een woning aan de Maaseikerbaan in Genk. Dieven gingen er met schoenen, frisdrank en een werktas aan de haal.
Houthalen-Helchteren - Morgen gaan de scholen weer openZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Xerofyt

Zaterdag 17 april 2021
Nayib Lagouireh uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Xerofyt opgericht met zetel aan de Herebaan-West. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van sport- en fitnesscentra, personal training en handel in sportartikelen en voedingssupplementen.

Nieuwe vennootschap: Niels

Zaterdag 17 april 2021
Niels Bohy uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Niels opgericht met zetel aan de Kruisvenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen en de plaatsing van poorten en hekwerk, het snoeien van planten en bomen, verkoop van bouwmaterialen en glaswerken.

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Houthalen-Helchteren - Staking bij De Lijn op maandagZoomDoor een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht

Meisje (17) gewond bij botsing

Vrijdag 16 april 2021
Op de Grote Baan raakten gisterenavond rond 21 uur drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 17-jarig meisje uit Temse raakte daarbij gewond.

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zon met stapelwolkenEen hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor Houthalen VV

Donderdag 15 april 2021
Houthalen-Helchteren - Aanwinst voor Houthalen VVHouthalen VV heeft Paolo Di Lernia aangetrokken. De speler komt over van Kabouters Opglabbeek.
Geoffroy Trippaers uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap TST Pleisterwerken opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer pleister- en stukadoorwerken, het plaatsen van tussenwanden en het leggen van tegelvloeren. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Grote Baan.
Franco La Monaca uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Aeiro-engineering opgericht met zetel aan de Broekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consultancy in verband met machine- en prototypebouw.
Michele Gallista uit Houthalen-Helchteren en Stefano Lespes uit Genk hebben de besloten vennootschap MG.SL-Technics opgericht met zetel aan de Bosduifstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechnische installatiewerken, installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie én loodgieterswerk.

Twee gewonden bij botsing

Donderdag 15 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt gevormd door de Evence Coppéelaan, de Bochtlaan en de Winterslagstraat in Genk raakten deze namiddag twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij vielen twee gewonden.

Brandstichting in wassalon

Donderdag 15 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend heeft een man een koffer in brand gestoken in een wassalon aan de Stalenstraat in Genk. De politie arresteerde de man. Over zijn motief is niets geweten. De schade in het wassalon bleef beperkt.
Houthalen-Helchteren - Regering versoepelt coronamaatregelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).

Jos Wuyts overleden

Donderdag 15 april 2021
Houthalen-Helchteren - Jos Wuyts overledenOp 11 april overleed Jos Wuyts, de echtgenoot van Rina Loos. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Tuinhuis uitgebrand

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Arbeidsstraat in Genk is vanavond een tuinhuis door brand verwoest. De oorzaak van de brand is niet gekend.
Houthalen-Helchteren - Voorzichtige versoepeling coronamaatregelenVermoedelijk vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het is een van de "voorzichtige" versoepelingsmaatregelen die eraan zitten te komen. Hoewel: prijs de dag niet voor het avond is! De besmettingscijfers zijn bij ons weer aan het stijgen, ook over de grens. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft voorlopig helaas noodzakelijk...

Openbaar onderzoek naar fietsbrug

Woensdag 14 april 2021
Houthalen-Helchteren - Openbaar onderzoek  naar fietsbrugZoomVan vrijdag 16 april tot en met zaterdag 15 mei loopt een openbaar onderzoek over de plannen voor de fietsbrug in Houthalen-Helchteren. Bezwaren indienen kan in die periode via www.houthalen-helchteren.be/bekendmakingen. De brug komt er als snelle ingreep binnen het complex project van de Noord-Zuidverbinding (N74) en zal in Helchteren-Noord de fietssnelweg F74 volgen. Vandaag moeten fietsers en voetgangers daar de Grote Baan oversteken, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. De werken aan de fietsbrug starten na de zomer. 

Nog altijd nachtvorst

Woensdag 14 april 2021
Houthalen-Helchteren - Nog altijd nachtvorstOndertussen noteren we al half april en nog steeds is het koud. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Engeland. Aan de oostelijke flank van dit hoog wordt koude lucht van Arctische oorsprong in een noordelijke stroming naar onze regio gevoerd. De lucht is zelfs voldoende onstabiel om een lokale bui te laten ontstaan. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verplaatst het hoog zich richting Scandinavië, wordt de luchtstroming noordoostelijk en is er meer zon.
Vandaag is er (…) Het hele nieuwsbericht

Dertiger gewond bij ongeval

Woensdag 14 april 2021
In de Boxbergstraat in Genk botsten gisterenavond rond 17.15 uur een auto en een quad. Daarbij is een 36-jarige Genkenaar gewond geraakt.

TV gestolen uit woning

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Emiel Van Dorenlaan in Genk is een tv gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.45 uur ging een auto van de baan op de Europalaan in Genk. Een 23-jarige vrouw uit Genk liep daarbij verwondingen op.

Jos Gielis overleden

Maandag 12 april 2021
Houthalen-Helchteren - Jos Gielis overledenVrijdag is Jos Gielis overleden, de echtgenoot van Christine Vliegen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Helchteren.

Auto volledig uitgebrand

Zondag 11 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Heuveneindeweg in Zonhoven is vanavond een auto volledig uitgebrand. De brand ontstond toen de bestuurder een ondergrondse parkeergarage wou binnenrijden. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Houthalen-Helchteren - Wereld Parkinson DagZoomHet is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.

Bestuurder step gewond

Zondag 11 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de rotonde van de Europalaan en de Eerste Cyclistenlaan in Genk gebeurde vrijdag rond 17.15 uur een ongeval tussen een auto en een step. De 15-jarige bestuurder van de step raakte daarbij gewond.

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 'Roundup doodt ook hommels'ZoomDe veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Bowlingzaak door brand vernieldEen hevige brand heeft de voorbije nacht bowlingzaak Champion aan de Zavelstraat in Zonhoven volledig vernield. De brand werd bestreden door meerdere brandweerkorpsen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Houthalen-Helchteren - Wanneer terug een 'pint drinken'?ZoomDe heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)

Gerard Henraat overleden

Zaterdag 10 april 2021
Houthalen-Helchteren - Gerard Henraat overledenWoensdag is Gerard Henraat overleden, de weduwnaar van de in 2000 overleden Rosa Olaerts. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt op 14 april plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Houthalen.
Alle gedeputeerden van Nederlands-Limburg hebben vandaag hun ontslag gegeven. Ook gouverneur Theo Bovens stelt zijn functie beschikbaar. Een en ander heeft te maken met een schandaal over de besteding van provinciale subsidies. Dat werd aan het licht gebracht door de krant NRC. Volgens gedeputeerden en gouverneur ontbreekt nu het vertrouwen om verder te kunnen besturen.

Weekend valt in het water

Vrijdag 9 april 2021
Houthalen-Helchteren - Weekend valt in het waterActieve storingen bepalen het weer over onze streken tijdens het weekend. Er wordt daarbij flink wat hemelwater verwacht. Na het weekend wordt het droger dankzij de invloed van een hogedrukgebied. Met een noordelijke luchtstroming is het aanvankelijk wel eerder koud. Later in de week wordt de luchtstroming oostelijk en kan het kwik wat hoger uitkomen. Het is ook meestal droog.
Vandaag is het rustig voorjaarweer met een afwisseling van wolken en zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Mislukte plofkraak op KBC-filiaal

Donderdag 8 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 22.30 uur is er een mislukte plofkraak gepleegd in het KBC-filiaal aan de Ringlaan in Zolder. Er is geen buit en de schade is beperkt. Er zijn geen gewonden gevallen.

De service is alles

Donderdag 8 april 2021
Houthalen-Helchteren - De service is allesZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder merkte de politie gisteren een trucker op die zijn wegreus niet onder controle had. Hij was koffie aan het drinken aan het stuur en kreeg prompt een boete.

Koperdiefstal in loods

Donderdag 8 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een loods op Steenakker in Genk maakten dieven koper en werkmaterialen buit. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Vrachtwagen vat vuur

Donderdag 8 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag heeft een vrachtwagen vuur gevat in een bedrijf aan de Hermeslaan in Genk. De vrachtwagen liep zware schade op. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Op bezoek bij Erdogan...

Donderdag 8 april 2021
Houthalen-Helchteren - Op bezoek bij Erdogan...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Studio uitgebrand

Woensdag 7 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Studio uitgebrandEen hevige brand heeft vanochtend een studio vernield aan de Genkerbaan in Zonhoven. De bewoner werd opgevangen door familie. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Houthalen-Helchteren - Fietser (54) aangereden door autoIn de Binnenvaartstraat is gisteren rond 19.30 uur een 54-jarige fietser uit Zonhoven aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de trein naar de kust...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Sneeuw en andere grillen

Dinsdag 6 april 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Sneeuw en andere grillenOntwaken onder een sneeuwtapijt in april, neen, zo vaak komt dat niet voor. Door de combinatie van een hogedrukgebied ten westen van Schotland en een depressie over Scandinavië wordt in een strakke noordelijke luchtstroming onstabiele en erg koude arctische lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen wordt de stroming zuidwestelijk en wordt de aangevoerde lucht wat zachter. 
Vandaag was het even schrikken in de ochtend, op veel plaatsen lag er een wit sneeuwtapijt van (…) Het hele nieuwsbericht

Controles op vier locaties

Zondag 4 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie voerde vrijdag op vier locaties in As en Genk verkeerscontroles uit. In totaal werden 269 voertuigen gecontroleerd. 22 personen droegen geen gordel, twee bestuurders waren niet in orde met hun keuring, er werden drie overtredingen tegen de technische eisen vastgesteld. Verder stelden de agenten nog een 5-tal andere verkeersovertredingen vast.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Motorrijder (54) omgekomen bij botsingOp Terboekt in Genk vond vanavond rond 17.30 uur een dodelijk verkeersongeval plaats. Het kwam er tot een aanrijding tussen een wagen en een motorrijder. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar voor de 54-jarige motorrijder uit Genk kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. In opdracht van het parket kwam een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
Houthalen-Helchteren - 'Aan het raam zitten is verplicht'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorgoed verloren?

Zondag 4 april 2021
Vandaag gelezen
"Veel oude volkstradities rond Pasen zijn zo goed als verloren gegaan. Zoals een schutterij die huis aan huis spek ophaalde, recepten voor apostelsoep en bijzondere geluiden. Want van witte donderdag tot paaszaterdag was eeuwenlang het geluid van klepperende kinderen te horen. Het is voorgoed verstomd."
(L1.nl)
Houthalen-Helchteren - Ophokplicht voor kippen versoepeldZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Vanmorgen is een bestelwagen tegen een vrachtwagen gereden op de E314. De bestuurder liep daarbij lichte verwondingen op.

Twaalf maanden voor slagen

Vrijdag 2 april 2021
Houthalen-Helchteren - Twaalf maanden voor slagenDe rechtbank in Tongeren heeft een dertiger uit Genk veroordeeld tot 12 maanden celstraf waarvan de helft onder voorwaarden en een boete van 800 euro voor slagen aan de uitbater van een telefoonwinkel. Hij moet een cursus agressiebeheersing volgen. Het slachtoffer krijgt 1.700 euro schadevergoeding. (PG)

Boetes voor niet dragen gordel

Vrijdag 2 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie organiseerde gisteren een verkeersactie gehouden in de Woudstraat in Genk. Vier bestuurders kregen een boete omdat ze geen gordel droegen. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs en kreeg een boete. Een andere bestuurder werd bekeurd omdat hij aan een onaangepaste snelheid reed. Daarnaast stelde de politie nog enkele verkeersinbreuken vast inzake rijbewijs, keuring en inschrijving voertuig.

Drie auto's botsen

Vrijdag 2 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk gebeurde rond 13.45 uur een kop-staartaanrijding tussen drie auto's. Daarbij raakte een 40-jarige vrouw uit Diepenbeek gewond.

Vrouw (42) gewond bij botsing

Vrijdag 2 april 2021
Een 42-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte deze namiddag rond 14 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Europalaan in Genk.

Twee faillissementen

Donderdag 1 april 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Valox en aannemer Kris Vanbilsen, beiden uit Houthalen-Helchteren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 1 mei ingediend worden.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Vogelsancklaan in Zonhoven. De vijftiger is naar het ziekenhuis gebracht.

Hommels observeren

Donderdag 1 april 2021
Houthalen-Helchteren - Hommels observerenZoomHet mooie weer lokt ook de hommels naar buiten - ze zijn op zoek naar nectar op de eerste lentebloemen. Hommels zijn eigenlijk wilde bijen en in België zijn er maar liefst dertig soorten. Een deel daarvan is sterk bedreigd. Natuurpunt vraagt om observaties van hommels bij te houden en door te geven. Je kan deze onschadelijke zoemers trouwens gemakkelijk fotograferen. Meer info via deze link. (foto Marleen Abeels)

Grote opbrengst bij verkeersactie

Donderdag 1 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie organiseerde gisteren samen met de Vlaamse Belastingdienst en de douane verkeerscontroles op drie locaties in Genk. Eén auto reed op rode mazout. De bestuurder ontving een boete van 500 euro. De politie liet twee wagens takelen omdat de bestuurders hun achterstallige boete niet konden betalen. Twee andere wagens werden getakeld omdat ze niet verzekerd waren. Eén bestuurder legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Daarnaast stelde de politie nog 14 verkeersovertredingen vast. De belastingdienst inde 12.500 euro aan achterstallige belastingen en boetes.
Kristof Aerden uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Krima Interieur opgericht met zetel aan de Lyceumstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging en reparatie van meubels, de handel in elektrische huishoudstellen, het desinfecteren van gebouwen en slopingswerken.

Weg met zaagtafel

Donderdag 1 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf op de Heikant in Heusden-Zolder is een zaagtafel gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Quad in beslag genomen

Donderdag 1 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisterenavond in Heusden-Zolder een quad in beslag genomen wegens gevaarlijk rijgedrag. De bestuurder, een twintiger, die de quad geleend had van een kameraad, zal gedagvaard worden voor de politierechtbank.

Europa in kleur

Donderdag 1 april 2021
Houthalen-Helchteren - Europa in kleurZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Stijging aantal teken

Donderdag 1 april 2021
Houthalen-Helchteren - Stijging aantal tekenZoomSciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, volgt elk jaar tekenbeten op bij de Belgen via hun website en mobiele applicatie ‘TekenNet. Uit de cijfers blijkt dat het aantal tekenbeten in 2020, na enkele jaren met lagere aantallen, terug is toegenomen. Met de start van de lente begint het Agentschap Zorg & Gezondheid opnieuw met de campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck.” Daarnaast onderzoekt TekenNet dit jaar opnieuw de aanwezigheid van ziektekiemen in teken. Sciensano doet daarom een oproep aan iedereen die een tekenbeet oploopt: registreer de beet op TekenNet en stuur de verwijderde teek tussen 1 april en 31 oktober 2021 gratis met de post naar Sciensano. Meer info via deze link.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen