Het overige nieuws

Paula Houben overleden

Zondag 28 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Paula Houben overledenVrijdag is de uit Houthalen afkomstige Paula Houben overleden, de echtgenote van Paul Schreurs. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiale kring.

Drie spelers weg bij FC Helson

Zondag 28 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Drie spelers weg bij FC HelsonMathias Bertels, Stef Pluymers en Seppe Juressen trekken de deur achter zich dicht bij FC Helson. Bertels zal de kleuren verdedigen van Olmen, Pluymers verkast naar Leopoldsburg en Juressen maakt de overstap naar Balen.

Betrapt met lachgas

Zondag 28 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk trok een bestuurder gisterenavond de aandacht van de politie door zijn snelle en onveilige rijstijl. Naast de 18-jarige bestuurder zaten ook nog drie minderjarigen in de auto. De politie trof in de wagen twee flessen lachgas aan en ballonnen die gebruikt werden om het gas te inhaleren. De inzittenden wonen geen van allen op hetzelfde adres en droegen geen mondmasker. De meerderjarige kreeg meteen een coronaboete. Voor de mlnderjarigen is een corona-pv opgesteld.

Geschrapte kentekenplaat

Zondag 28 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Jaarbeurslaan in Genk is gisterenavond de auto van een twintiger uit Genk getakeld. Op de auto hing een geschrapte kentekenplaat en de bestuurder kon geen geldig verzekeringsdocument  voorleggen.

Auto tegen geparkeerde wagen

Zondag 28 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Rond middernacht is een auto tegen een geparkeerde auto gereden op de André Dumontlaan in Genk. Daarbij raakte een 22-jarige man uit Genk gewond.

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht

Valere Jarych overleden

Zondag 28 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Valere Jarych overledenDonderdag is Valere Jarych overleden, de echtgenoot van Marleen Schrijvers. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: Jada Bruccoleri

Zaterdag 27 februari 2021
Jada Bruccoleri uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Jada Bruccoleri opgericht met met zetel aan de Europarklaan. Tot het doel van de vennootschap behoren het verlenen van juridische diensten zoals het beroep van advocaat.
Vader Abraham had zeven zonen, en het wolvenkoppel Noëlla en August heeft er nog drie. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Voor dat onderzoek werden onder meer wolvenkeutels aangewend. 
Dat men er nu in geslaagd is de drie wolvenwelpen een soort genetische code te geven, betekent ook dat de twee welpen die in het verkeer omkwamen - in Hechtel-Eksel en Oudsbergen - teefjes waren. 

Anna Dillen overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Anna Dillen overledenOp 19 februari overleed Anna Dillen, de echtgenote van Hendrik Geraerts. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

Angèle Gijbels overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Angèle Gijbels overledenOp 21 februari overleed Angèle Gijbels, de weduwe van André Schepers. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Joseph Hesius overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Joseph Hesius overledenOp 21 februari overleed de uit Bocholt afkomstige en in Houthalen-Helchteren woonachtige Joseph Hesius, de weduwnaar van Magdalena Bruers. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring,

Versterking voor Houthalen VV

Vrijdag 26 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Versterking voor Houthalen VVHouthalen VV heeft zich versterkt met vier nieuwe spelers: Frederique Claes en Daan Hoeven (Bolderberg), William Vannes (Sp. Aalst) en Mohamed Nait Cherif (Boxberg). Eerder trok Houthalen VV ook al twee nieuwe spelers aan met het oog op het komende seizoen.

Zes nieuwe spelers voor Helson

Vrijdag 26 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Zes nieuwe spelers voor HelsonHelson heeft zes nieuwe spelers aangetrokken: Impe Claes (Hades),  Pieter Bormans (Olmen), Ruud Van Den Dungen (Herkol), Steffe Creyns (Beringen) Glenn Bloemen (Bree-Beek) en Kushtrim Llaphastica (Kadijk SK).
Kort nieuws van bij de buren
Een twintigjarige man uit Heusden-Zolder heeft twee jaar celstraf met uitstel gekregen voor aanranding en verkrachting. De slachtoffers waren 13 en 14 jaar. De man kwam al eerder in aanraking met gerecht, onder meer voor agressie tegen een treinconducteur. (PG)
Houthalen-Helchteren - Vier jaar gevorderd voor verkrachtingenHet Openbaar ministerie heeft vier jaar cel gevorderd tegen een dertiger uit de gemeente voor de verkrachting van twee vrouwen. Eén van de slachtoffers was amper zestien. De betichte ontkent de feiten. Op 26 maart valt het vonnis in deze zaak.(PG)

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.

Inbrekers weg met juwelen

Vrijdag 26 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Wiekstraat in Genk zijn juwelen gestolen. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Weg met isolatiemateriaal

Vrijdag 26 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een werd aan de Eendenstraat in Heusden-Zolder gingen dieven met isolatiemateriaal aan de haal. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Chauffeur onder invloed van lachgas

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 18.30 uur controleerde de politie op de Stalenstraat in Genk een auto wegens onverantwoord rijgedrag van de bestuurder. De twintiger bleek onder invloed van lachgas. In de auto werden vijf flessen lachgas aangetroffen. De flessen werden in beslag genomen. Het rijbewijs van de chauffeur is voor vijftien dagen ingetrokken.

Wietplantage ontdekt bij woningbrand

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA ontdekte dinsdag een wietplantage op de Weg naar As in Genk. De plantage kwam aan het licht nadat er brand ontstond in een woning. In het naastgelegen huis werd de wietplantage van een 200-tal planten aangetroffen. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door een technisch defect aan de elektrische installatie van de plantage. Die werd van stroom voorzien met een clandestiene stroomaftakking. De politie ontmantelde en vernietigde de installatie.

Gewond bij kop-staartbotsing

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartbotsing op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder is een vrouw uit Beringen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Bom ontdekt bij graafwerken

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij graafwerken aan de Beringersteenweg in Heusden-Zolder is vandaag een bom aangetroffen. De ontmijningsdienst heeft het oorlogstuig opgehaald.

Vermiste vrouw aangetroffen in bos

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Na een melding van de vermissing van een 79-jarige vrouw uit Heusden-Zolder zette de politie vanmorgen een zoekactie op. Kort voor de middag werd de dementerende vrouw aangetroffen in een bos. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Twee ongevallen met gewonden

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.45 uur zijn op de Oosterring in Genk twee wagens gebotst. Een 43-jarige man uit Genk raakte daarbij gewond. In de Bokrijklaan ging gisterenavond rond 22.45 uur een auto van de baan. Daarbij raakte een 22-jarige man uit Heusden-Zolder gewond.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.

Veroorzaker treinongeval veroordeeld

Woensdag 24 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een man die zich in Zonhoven vastreed op de sporen en daardoor een aanrijding met een trein veroorzaakte heeft vandaag van de politierechter in Hasselt vier maanden rijverbod gekregen. Hij liep ook een boete van 3.200 euro op waarvan 1.200 euro.(PG)

Godelieve Ceyssens overleden

Woensdag 24 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Godelieve Ceyssens overledenIn WZC Dorpvelt in Zonhoven is maandag de uit Houthalen afkomstige Godelieve Ceyssens overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Louis Bammens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Versterking voor Houthalen VV

Dinsdag 23 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Versterking voor Houthalen VVHouthalen VV heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Pilliteri (Grote Heide) en Bencherif (Zutendaal).

Politie zoekt exhibitionist

Dinsdag 23 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Schelstraat in Zonhoven heeft een exhibitionist zich getoond aan een tienermeisje. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart nadat zij vanavond melding kreeg van de feiten.

Knuffeldieven veroordeeld

Dinsdag 23 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Knuffeldieven veroordeeldEen koppel dat hoogbejaarden beroofde – onder meer in Zonhoven – is vandaag veroordeeld tot drie jaar cel. De knuffeldieven waren vooral uit op juwelen. In Zonhoven maakten zij bij een negentiger de ringen van zijn overleden vrouw buit.
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige voetgangster en een auto raakten vanmiddag in een ongeval betrokken op de Heuveneindeweg in Zonhoven. De voetgangster werd daarbij gewond.

Pater dood in gracht

Dinsdag 23 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is pater Hugo Umans (84) uit Heusden-Zolder dood aangetroffen in een gracht aan het Beukenbergsveld in Balen. Mogelijk is de man onwel geworden tijdens het fietsen en in de gracht beland.
Houthalen-Helchteren - Twee criminele organisaties opgedoektIn het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser en vrachtwagen botsen

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hoevenzavellaan in Genk kwam het deze voormiddag rond 10.10 uur tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietser. Deze laatste, een 73-jarige Genkenaar, raakte daarbij gewond.

Brandoefening op schietterrein

Maandag 22 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Brandoefening op schietterreinZoomWoensdag (met als back-up donderdag) zal er een brandweeroefening plaatsvinden op het NAVO-schietterrein Pampa. De gespecialiseerde vliegveldbrandweer zal hierin worden bijgestaan door ploegen van de omliggende civiele brandweer- en politiezones. De brandoefening voorziet het gecontroleerd afbranden van een vooraf gedefinieerd perceel teneinde het betrokken personeel te trainen in het bestrijden van de zeer specifieke heidebranden. Tevens kunnen ze hun onderlinge samenwerking en terreinkennis optimaliseren, aldus een mededeling van het vliegveldcommando van Kleine-Brogel. (Foto Robin Mues)

Hilda De Ridder overleden

Maandag 22 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Hilda De Ridder overledenGisteren is in Beringen-Mijn de uit Houthalen afkomstige Hilda De Ridder overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Marcel Serneels. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Kort nieuws van bij de buren
De politie Carma verhoort vandaag twee mannen die zich afgelopen nacht hebben gemeld in verband met de dodelijke steekpartij in Bocholt waarvan de 22-jarige Jason Tollenaere uit Zonhoven het slachtoffer werd, zo is vanmorgen vernomen.

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.

Man (22) dood na steekpartij

Zondag 21 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking aan het Matthijsplein in Bocholt is vanavond rond 18u een 22-jarige man uit Zonhoven neergestoken. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De omstandigheden van de steekpartij zijn nog niet bekend. De politie was vanavond op de parking op zoek naar het wapen waarmee het slachtoffer werd neergestoken. Voor zover bekend is er nog geen dader opgepakt. Het onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie en het gerechtelijk labo. Een wetsdokter gaat het stoffelijk overschot onderzoeken.

Dieven kruipen door raam binnen

Zondag 21 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Driesstraat in Heusden-Zolder drongen dieven via een raam binnen in een woning. Of zij buit maakten, is niet geweten. De politie kreeg vrijdagavond melding van de inbraak.

Twee bromfietsers gewond

Zondag 21 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 14 uur botsten op het kruispunt van de Maastrichterweg met de Oosterring in Genk een auto en een bromfietser. De 45-jarige bromfietser uit Genk raakte daarbij gewond. Op de Evence Coppéelaan botsten gisterenamiddag rond 14.15 uur een 16-jarige bromfietsster uit Genk en een auto. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.
Houthalen-Helchteren - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Michel Timmers overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Michel Timmers overledenDinsdag is Michel Timmers overleden, de weduwnaar van Mathilde Poelmans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Drie zekeringskasten gestolen

Vrijdag 19 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf aan de Vennestraat in Genk zijn drie zekeringskasten gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Nieuw overleg rond belasting mijnwerkerspensioenOp een persconferentie in ZLDR Luchtfabriek heeft het bestuur van de KS-Vriendenking herhaald dat de achterstallen op de mijnwerkerspensioenen onbelast moeten worden uitbetaald. Zoals bekend hebben ze daar verschillende pensioendeskundigen en fiscalisten voor geraadpleegd en uit hun analyses blijkt dat er geen wettelijke basis is om die inhoudingen te doen. Het gaat voor alle duidelijkheid om het achterstal dat momenteel wordt uitgekeerd. Volgens voorzitter Michel Dylst zou het wat de KS betreft om ongeveer (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dieven stelen juwelen

Woensdag 17 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Ossendriesstraat in Zonhoven. Er zijn juwelen gestolen.

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Yvonne Ceyssens overleden

Woensdag 17 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Yvonne Ceyssens overledenIn Houthalen is gisteren Yvonne Ceyssens overleden, de echtgenote van Richard Hendrikx. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten kring plaats in de parochiekerk van Lillo.

Jef Cuypers weg bij Houthalen VV

Dinsdag 16 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Cuypers weg bij Houthalen VVJef Cuypers trekt de deur achter zich dicht bij Houthalen VV. Hij verkast naar Stal Sport.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Aanpassingstermijn mijnwerkerspensioen verlengdOndergrondse mijnwerkers, hun weduwen of nabestaanden, die recht hebben op extra tegemoetkoming door de herberekening van de pensioenen, krijgen daarvoor wat langer de tijd. Minister van pensioenen Karine Lalieux en de Federale Pensioendienst hebben de termijn van vier naar acht maanden gebracht omdat elk dossier een complexe berekening vergt. Maar nog steeds moet iedere weduwe of nabestaande zelf een aanvraag indienen bij de Federale Pensioendienst in Brussel. Daarvoor hebben ze - na de aanpassing - nog de tijd tot 29 juni dit jaar.

Woninginbraak mislukt

Maandag 15 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden zich toegang te verschaffen tot een woning aan de Beringersteenweg in Heusden-Zolder. De daders slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is vandaag vastgesteld.

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fijne Valentijn!

Zondag 14 februari 2021
Uit de oude doos
Houthalen-Helchteren - Fijne Valentijn!ZoomMet dit retrokaartje wensen wij al onze lezers een fijne Valentijnsdag!

Bestelwagen in gracht

Zaterdag 13 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Wagemanskeel in Genk is vanavond rond 20.30 uur een bestelwagen in de gracht beland. De bestuurder, een 26-jarige Genkenaar, is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Drie auto's in aanrijding betrokken

Zaterdag 13 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Meylandtlaan in Heusden-Zolder botsten vanmiddag drie auto's. Bij de aanrijding viel één gewonde. Een berger heeft de wagens afgesleept.

Rosa Mercuri overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Rosa Mercuri overledenDinsdag is Rosa Mercuri overleden, de weduwe van Evelino Righi. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing aan overweg

Vrijdag 12 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Vrankenschansweg in Zonhoven botsten vanavond twee auto’s. Daarbij vielen twee gewonden. Door het ongeval ontstond er schade aan de signalisatie van de overweg, met vertraging van het treinverkeer tot gevolg.

Zuster Benedicta Timmers overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Zuster Benedicta Timmers overledenWoensdag is zuster Benedicta Timmers overleden. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in beperkte kring.

Radiatorknoppen gestolen

Vrijdag 12 februari 2021
In een woning aan de Kerklaan zijn radiatorknoppen gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Brand in Kruisvenstraat

Donderdag 11 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Brand in KruisvenstraatVanmorgen, kort voor 8 uur, ontstond brand in de bijbouw van een huis aan de Kruisvenstraat. Er is schade aan het dak en een gedeelte van de inboedel is vernield. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Achterstallige belastingen geïnd

Donderdag 11 februari 2021
Bij een controleactie in samenwerking met de politie heeft de Vlaamse Belastingdienst in Heusden-Zolder 9.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd. De controles gebeurden op de Beringersteenweg en in de Sint-Jobstraat.

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Eén gewonde bij botsing

Donderdag 11 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder raakten vandaag een bestelwagen en een auto in een aanrijding betrokken. Daarbij is één gewonde gevallen.

Twee aannemers failliet

Donderdag 11 februari 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van de aannemers SPC Systems en Raf Geuns, beiden uit de gemeente. Schuldvorderingen moeten voor 11 maart ingediend worden.

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Jef Timmers overleden

Woensdag 10 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Timmers overledenVandaag is de uit Hechteren afkomstige en in Meeuwen woonachtige Jef Timmers overleden, de echtgenoot van Magda Schreurs. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Marcel Vanhove overleden

Woensdag 10 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Marcel Vanhove overledenGisteren is de in Helchteren woonachtige Marcel Vanhove overleden, de echtgenoot van Germaine Loysch. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

Nieuwe vennootschap: G&L Service

Dinsdag 9 februari 2021
Guy De Locht uit Lommel en Linda Vannoppen uit Houthalen-Helchteren hebben de besloten vennootschap G&L Service opgericht met zetel aan de Koningin Astridlaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een broodjesbar, catering en de organisatie van feesten en recepties.

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in pand

Maandag 8 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Genkerbaan in Zonhoven kwamen dieven over de vloer. Dat is vandaag vastgesteld. Vermoedelijk is er niets gestolen.

Greet Deferme overleden

Maandag 8 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Greet Deferme overledenVandaag is de uit Houthalen afkomstige en in Tessenderlo woonachtige Greet Deferme overleden, de echtgenote van Leo Henkens. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Chauffeur met niets in orde

Maandag 8 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Rozenkranslaan in Genk merkte Politie CARMA zaterdagmiddag een auto op die zich met overdreven snelheid verplaatste. De bestuurder beging meerdere verkeersinbreuken en bracht andere weggebruikers in gevaar. De bestuurder werd aan de kant gehaald voor een controle. De veertiger uit Genk had een rijverbod en zijn documenten waren niet in orde. Zijn auto was niet ingeschreven, niet gekeurd en niet verzekerd. De man droeg ook geen veiligheidsgordel. Zijn voertuig werd getakeld.

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

Auto tegen vangrail beland

Zondag 7 februari 2021
Op de E314, richting Genk, is een auto tegen de vangrail beland. Het ongeval gebeurde vanmiddag ter hoogte van de uitrit Houthalen-Helchteren.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Houthalen-Helchteren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Kleine Hemmenweg in Zonhoven zijn dit week-end twee verkeersongevallen gebeurd. Telkens werd er een fietser aangereden. De slachtoffers zijn uit Houthalen-Helchteren en Zonhoven.

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

Oplichter gearresteerd

Zaterdag 6 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In het kader van een lopend onderzoek naar oplichting voerde Politie CARMA vrijdagochtend een huiszoeking uit in een benzinestation in Balen. Ter plaatse werd een dertiger gearresteerd. In de woning werden documenten en cash geld in beslag genomen. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden. Hij wordt verdacht van feiten van oplichting, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen.

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Houthalen-Helchteren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met sloophamer

Vrijdag 5 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk is een sloophamer van een oplegger gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gordelweg in Genk botsten vanochtend rond 6 uur een fietser en een auto. De 32-jarige jarige fietser uit Bilzen raakte daarbij gewond. Op het kruispunt van de Vennestraat en de Eikenlaan botsten gisterenavond rond 21.20 uur twee auto's. Een 30-jarige vrouw en een 19-jarige passagier uit Genk raakten daarbij gewond.

Twee nieuwe spelers voor Houthalen VV

Donderdag 4 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Twee nieuwe spelers voor Houthalen VVHouthalen VV heeft twee nieuwe spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Sven Paredis (Eendracht Louwel) en Ilias Kaddouri (Boxberg).

Woning onder vuur genomen

Donderdag 4 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 23.30 uur is een woning in de Onafhankelijkheidslaan in Genk beschoten. De woning werd getroffen door verschillende kogelinslagen. Niemand raakte gewond.

Woninginbraak via dak

Donderdag 4 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen via het dak binnen in een huis aan de Reeënlaan in Heusden-Zolder. Zij maakten er handtassen buit. Die zijn later leeg teruggevonden. De inbraak is vanmorgen vastgesteld.

Reimond Declercq overleden

Donderdag 4 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Reimond Declercq overledenGisteren is de uit Helchteren afkomstige en in Overpelt woonachtige Reimond Declercq overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Declercq, Dorpsstraat 160/4 3900 Overpelt.

Swa Frederix overleden

Donderdag 4 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Swa Frederix overledenGisteren is de in Helchteren woonachtige Swa Frederix overleden, de weduwnaar van Georgette Donné. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Weg met juwelen en drank

Woensdag 3 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Heivinkstraat in Zonhoven kwamen gisterenavond dieven over de vloer. Zij gingen met juwelen en drank aan de haal.

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom

Gaslek in tankstation

Woensdag 3 februari 2021
Vandaag is in de late voormiddag een gaslek vastgesteld aan een pomp van een tankstation aan de Grote Baan. Het tankstation werd tijdelijk gesloten terwijl het lek hersteld werd.

Jean Oomsels overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Jean Oomsels overledenZondag is de in Helchteren woonachtige Jean Oomsels overleden, de echtgenoot van Lisette Geerkens. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt thuis bewaard.

Auto en vrachtwagen botsen

Dinsdag 2 februari 2021
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Linzenstraat botsten deze namiddag rond 15.30 uur een auto en een vrachtwagen. Een 47-jarige vrouw en haar minderjarige zoon, beiden uit Hasselt, raakten daarbij gewond.

Zware boete voor afvalverbranding

Dinsdag 2 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank in Hasselt heeft een dertiger uit Heusden-Zolder een zware boete gegeven voor het verbranden van afval in zijn tuin. Hij moet een boete van 4.000 euro betalen.PG)

Lichte bevolkingsafname

Dinsdag 2 februari 2021
Op 1 januari 2021 telde Houthalen-Helchteren 30.487 inwoners, 53 minder dan op 1 januari 2020. Bron: Statbel, het Belgisch statistiekbureau).

Maurice Lijnen overleden

Dinsdag 2 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Maurice Lijnen overledenOp 28 januari overleed de uit Houthalen afkomstige en in Hasselt woonachtige Maurice Lijnen, de echtgenoot van Liliane Driesen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Godsheide.
Twee vrouwen uit de gemeente, respectievelijk 20 en 44 jaar, zijn het voorbije weekend gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de N80 in Sint-Truiden.
Op de E314, richting Lummen, zijn twee gewonden gevallen bij een kop-staartaanrijding. Het ongeval gebeurde vanavond, even voor half zeven.

Overvaller (26) veroordeeld

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Zestien maanden cel en een boete van 1.600 euro: dat is de straf die een 26-jarige man heeft gekregen voor een overval op een Aldi-winkel in Genk. De feiten dateren van 26 december 2018. De overvaller kon met 670 euro aan de haal gaan. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft respectievelijk 24 en 30 mannen celstraf gevorderd tegen twee mannen die een mislukte ramkraak pleegden op een juwelierszaak in Genk. Vonnis op latere datum. (PG)

Drifter loopt tegen de lamp

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen weekend zag een patrouille van Politie CARMA een auto die aan het driften was op de rotonde Hasseltweg / Tennislaan tot aan de afslag aan de Europalaan in Genk. Op de rotonde bracht de bestuurder verschillende voertuigen in gevaar. Hij had de aanwezigheid van de politie niet opgemerkt. De politie kon de drifter stoppen op de Europalaan. Bij de controle stelde de 28-jarige bestuurder uit Linter zich arrogant en weinig meewerkend op. Het parket Limburg werd in kennis gesteld en het rijbewijs van de (…) Het hele nieuwsbericht

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Houthalen-Helchteren - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst donderdagnacht een nieuw verlicht verkeersbord op de E314 aan het Klaverblad in Lummen, in de rijrichting Nederland. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de autosnelweg komende van Leuven in de richting van het Klaverblad dan tijdelijk afgesloten tussen 23u en 3u. Vanaf 21u wordt er plaatselijk al één rijstrook ingenomen op de snelweg, ter hoogte van de werfzone.
Het verkeer op de snelweg wordt aan (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen