Het overige nieuws

Nieuw: Innexus Consulting

Woensdag 31 maart 2021
Eddy Dekeijser uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Innexus Consulting opgericht met zetel aan de Souwstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting op het gebied van beheer, management, marketing en personeelsbeheer.
Moulay Ouzoubair uit Houthalen-Hechteren heeft de besloten vennootschap Haisman Consult opgericht met zetel aan de Bergbeemdenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, gegevensverwerking en webhosting.
Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Drugsdealer gestraft

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drugsdealer gestraftDe rechtbank in Tongeren heeft vandaag een drugsdealer uit Genk veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor het gedeelte dat de voorhechtenis overtreft. Hij kreeg ook een boete van 8.000 euro met uitstel. De man, een dertiger, moet zich verder ook laten begeleiden voor zijn drugsprobleem. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk zijn twee auto's gebotst. Twee mannen, respectievelijk 23 en 24 jaar, beiden uit Pepinster, raakten daarbij gewond.

Auto gestolen aan woning

Woensdag 31 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Veertien Septemberlaan in Genk is een auto gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Auto-onderdelen gestolen

Woensdag 31 maart 2021
In een bedrijf op de Grote Baan zijn auto-onderdelen gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Een 25-jarige man uit Hasselt en een 57-jarige Genkenaar zijn dinsdag in Genk gearresteerd omdat ze zich weerspannig opstelden tijdens de inbeslagname van hun dieren. In totaal zijn 27 dieren in beslag genomen. Niemand raakte gewond. Politie CARMA voerde dinsdag samen met de Inspectiedienst Dierenwelzijn een controle in de woning . Er werden 12 honden, 8 parkieten, 5 valkparkieten en 2 papegaaien in beslag genomen. De dieren leefden in zeer ongeschikte en vuile omstandigheden. De dieren werden door (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Hanegraaf overleden

Woensdag 31 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Jozef Hanegraaf overledenMaandag is Jozef Hanegraaf overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Chris Van de Haterd, Tramstraat 46, 3530 Houthalen.

Code geel in natuurgebied

Woensdag 31 maart 2021
De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos kondigt daarom Code geel af in de natuurgebieden. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten. 

Nachtvluchten Kleine-Brogel

Woensdag 31 maart 2021
Volgende week zullen de nachtvluchten van op de vliegbasis van Kleine-Brogel uitzonderlijk op dinsdag 6 en woensdag 7 april plaatsvinden, dus niet op paasmaandag. Dat meldt de vliegbasis.
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Veroordeeld voor verkrachting ex-vriendin24 maanden cel waarvan 8 maanden effectief: dat is de straf die een vijftiger uit Zonhoven vandaag heeft gekregen voor verkrachting van zijn ex-vriendin. De man moet zich ook laten behandelen voor zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag. De vrouw krijgt 11.000 euro schadevergoeding.
Houthalen-Helchteren - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Extra geld voor Digisprong

Dinsdag 30 maart 2021
De Vlaamse regering heeft extra geld vrijgemaakt om de digitalisering van het onderwijs in een hogere versnelling te brengen. Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Dat relatief lage bedrag maakt dat de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd is, dat digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd zijn en dat veel leerlingen geen toegang hebben tot een ICT-toestel. In totaal investeert de Vlaamse Regering via het project Digisprong 375 miljoen in ICT-toestellen, ICT-opleidingen en ICT-coördinatoren.
Houthalen-Helchteren - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.
De brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een buitenbrand in de Theodoor Masystraat. Het vuur kon snel geblust worden.
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)

Politie sluit café

Maandag 29 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie het voorbije week-end een café gesloten die ook afhaalmaaltijden levert. De reden: de uitbater hield zich niet aan de coronamaatregelen.

144 hardrijders betrapt

Maandag 29 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole in Heusden-Zolder zijn 144 hardrijders betrapt. Aan de controleposten passeerden 516 voertuigen.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest deze namiddag uitrukken omdat een haag in brand was gevlogen aan de Savoerenweg in Heusden-Zolder. Oorzaak van de brand: het wegbranden van onkruid.

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Fikse buit bij inbraak

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een elektrische fiets, een mountainbike en elektrische werktuigen: dat is de buit van een inbraak in een woning aan de Hengelsbroekweg in Zonhoven. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Vier gewonden bij ongevallen

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Henri Forirstraat in Genk vond vrijdag rond 15.30 uur een aanrijding tussen twee voertuigen plaats. Een 23-jarige man en vrouw uit Hoeselt en een 56-jarige man uit Heers raakten daarbij gewond. Vrijdag rond 17.30 uur zijn op de Vennestraat een wagen en een bromfietser gebotst. Een 61-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Inbraak in huis: juwelen weg

Zondag 28 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Jan Habexlaan in Genk is vrijdagavond een inbraak vastgesteld. Onbekenden gingen aan de haal met juwelen.
Houthalen-Helchteren - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.

Nieuwe coach bij Park Houthalen

Zaterdag 27 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Nieuwe coach bij Park HouthalenPatrick Monnissen is de nieuwe hoofdcoach van KFC Park Houthalen. Hij komt uit Dilsen en heeft de laatste jaren heel wat ervaring opgedaan, o.a. bij STVV als trainer bovenbouw elite A en als videoanalist. Het afgelopen seizoen was hij hoofdcoach bij Willem I in Maastricht.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
Houthalen-Helchteren - Fobie's coronacartoons geëxposeerdZoomNog tot 31 mei is in de gemeentelijke bibliotheek aan de Norbertinessenlaan in Pelt een tentoonstelling van cartoons van onze huiscartoonist Fobie te zien. Het gaat om cartoons die in het eerste jaar van de coronatijd werden getekend. Ze verschenen op de Internetgazet, maar ook op Instagram of Linked.in. Je kan de cartoons zien in de originele setting, en dat is toch nog anders dan de weergave op bijvoorbeeld de Internetgazet. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib, mits inachtname van de coronamaatregelen. Dat betekent: van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 19u, en op zaterdag van 9 tot 12u. Een bezoek waard!

Helena Colaers overleden

Zaterdag 27 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Helena Colaers overledenDonderdag overleed Helena Colaers, de weduwe van de in 2014 overleden Mathieu Paredis. Zij was 87 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Helchteren.

Patrick Hermans overleden

Zaterdag 27 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Patrick Hermans overledenOp 21 maart overleed Patrick Hermans, de echtgenoot van Monique Achten. Hij was 62 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Thieu Ulenaers overleden

Zaterdag 27 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Thieu Ulenaers overledenOp 19 maart overleed Thieu Ulenaers, de echtgenoot van Magda Vervaet. Hij was 75 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botsten twee auto's op het kruispunt van de Forirstraat en de Torenlaan in Genk. Een 27-jarige vrouw uit Maasmechelen raakte daarbij gewond. Gisterenavond raakte een 86-jarige voetgangster gewond toen zij door een auto werd aangereden op de Noordlaan.

Fietser (51) aangereden

Vrijdag 26 maart 2021
In de Tulpenstraat is deze namiddag een fietser gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het slachtoffer is een 51-jarige man uit de gemeente.

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Houthalen-Helchteren - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond belandde op de Grote Baan in Zonhoven een auto in de gracht na eerst een verlichtingspaal te hebben geramd. De bestuurder, een twintiger, raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: CGI België

Donderdag 25 maart 2021
Jessica Vanhoyland uit Zonhoven en de besloten vennootschap Rinoh uit IJsselstein (Ned.) hebben de besloten vennootschap Color Glo International België, verkort CGI België, opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer carrosserieherstellingen en het herstellen van interieurschade in gebouwen, auto's, vrachtwagens, campers en caravans, boten en vliegtuigen.

Vanavond gemeenteraadszitting

Donderdag 25 maart 2021
Vanavond vanaf 20u komen gemeente- en OCMW-raad bijeen. Men kan die zitting online meevolgen via deze link. De dagorde lees je hier.

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Barbaros Kilic uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Meli Building opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwen van huizen en appartementen, elektriciteits- en schilderwerken.

Nieuwe vennootschap: Kubraam

Woensdag 24 maart 2021
Mustafa Turan uit Heusden-Zolder heeft de besloten vennootschap Kubraam opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van binnen- en buitenschrijnwerk, het aanbrengen van thermische isolatiematerialen en het reinigen van gevels.

92 km per uur in zone 30

Woensdag 24 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Irislaan in Heusden-Zolder is een bestuurder betrapt die 92 km per uur reed hoewel de snelheid daar beperkt is tot 30 km per uur. Hij zal voor de politierechtbank moeten verschijnen waar hij een zware boete en een rijverbod riskeert.

Man (32) gewond bij aanrijding

Woensdag 24 maart 2021
Op de Europalaan in Genk kwam het gisterenavond rond 17.30 uur tot een aanrijding tussen een wagen en een motorfietser. Een 32-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht

Ingebroken in tuinhuis

Dinsdag 23 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenberg in Heusden-Zolder is er ingebroken in een tuinhuis. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Houthalen-Helchteren - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in oud slachthuis

Dinsdag 23 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Brand in oud slachthuisDe brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een brand in het oude slachthuis van Genk. De brand ging met heel wat rookontwikkeling gepaard. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Houthalen-Helchteren - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht

Catharina Luyten overleden

Dinsdag 23 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Catharina Luyten overledenIn RVT Vinkenhof in Houthalen is vrijdag Catharina Luyten overleden, de weduwe van Henri Ingels. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme familiekring.

Madeleine Gorissen overleden

Dinsdag 23 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Madeleine Gorissen overledenIn Helchteren is zondag Madeleine Gorissen overleden, de echtgenote van Henri Aerts. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats in Helchteren.

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Houthalen-Helchteren - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

Vrachtwagenchauffeurs beboet

Maandag 22 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagnamiddag organiseerde Politie CARMA verkeerscontroles in Genk en Oudsbergen. Zestien vrachtwagenbestuurders werden beboet omdat ze verkeerd geparkeerd stonden. 44 bestuurders legden een alcoholtest af. Slechts één bestuurder blies positief. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs en kon zijn rijbewijs meteen inleveren. Zeven personen droegen geen gordel. Een andere bestuurder reed zonder geldig rijbewijs en zijn voertuig werd getakeld. Een motorrijder kon geen geldige (…) Het hele nieuwsbericht

Twee dertigers gewond

Zondag 21 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de H. Esserslaan in Genk is zaterdagnamiddag rond 14 uur een motorrijder ten val gekomen. De 31-jarige man uit Genk werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Op het kruispunt van de Westerring en de Europalaan botsten gisterenavond rond 19 uur twee auto’s. Een 32-jarige man uit Pelt raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een appartement aan de Grotestraat in Genk zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Houthalen-Helchteren - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: MA Algemene Werken

Zaterdag 20 maart 2021
Mohamed Ajouaou uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap MA Algemene Werken opgericht met zetel aan de Burgemeester Jan Geritslaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van centrale verwarming en van wasverzachters, ventilatie- en koelingsapparatuur en het waterdicht maken van gebouwen.

Vijf faillissementen

Zaterdag 20 maart 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van Ali Baba Leuven, Bruintjes, Billa Airport Service, Bhagtana en Esay Team, allen uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 17 april ingediend worden.

Christina Van Roey overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Christina Van Roey overledenOp 15 maart overleed Christina Van Roey. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Rosa Vaes overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Rosa Vaes overledenIn WZC De Bloemelingen in Heusden-Zolder is donderdag de uit Houthalen afkomstige Rosa Vaes overleden. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Louisette Vleugels overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Louisette Vleugels overledenOp 13 maart overleed Louisette Vleugels, de echtgenote van Jozef Lijnen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Julia Jansen overleden

Zaterdag 20 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Julia Jansen overledenWoensdag is Julia Jansen overleden, de weduwe van Albert Ellens. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Twee ongevallen met gewonden

Vrijdag 19 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de N74 in Zonhoven is deze voormiddag een gewonde gevallen bij een botsing tussen twee auto's. Gisteren in de vooravond kwam het ook tot een aanrijding tussen twee auto's op de Heuveneindeweg. Daarbij raakte een vijftiger uit Houthalen-Helchteren gewond.
Houthalen-Helchteren - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in tuinhuis en woning

Donderdag 18 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een tuinhuis aan de Hasseltweg in Genk zijn een elektrische zaag en een boormachine gestolen. In een woning aan de Wilderkersstraat maakten inbrekers geld en juwelen buit.

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)

Man (39) gewond bij botsing

Woensdag 17 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk zijn deze namiddag rond 14 uur twee wagens gebotst. Een 39-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: ALS Company

Woensdag 17 maart 2021
Illyan Aladzhov uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap ALS Company opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken, slopingswerken, het plaatsen van metalen luiken en schiderwerken.
Houthalen-Helchteren - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: B&I

Dinsdag 16 maart 2021
Jean Jans uit Houthalen-Helchteren en Werner Mutzner uit Genk hebben de besloten vennootschap B&I opgericht met zetel aan de Hooiweg in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken, installatie van centrale verwarming, klinkerwerken en het plaatsen van omheiningen.
Houthalen-Helchteren - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Zonhoven raakten gisteren in de vooravond een 17-jarige fietsster en een auto in een aanrijding betrokken. De fietsster werd daarbij gewond.

Geld gestolen in winkel

Dinsdag 16 maart 2021
Dieven gingen aan de haal met een som geld uit een winkel op de Grote Baan. De diefstal werd gisteren vastgesteld.

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Vijftien maanden voor slagen

Maandag 15 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Vijftien maanden voor slagenDe rechter in Hasselt heeft vandaag een twintigjarige jongeman uit Heusden-Zolder veroordeeld tot vijftien maanden cel met uitstel omdat hij in oktober vorig jaar een zestiger sloeg die daarbij een hersenschudding opliep. De rechter heeft de veroordeelde ook verplicht zich te laten behandelen voor zijn drugsverslaving en een cursus agressiebeheersing te volgen.

Twee vrouwen en man gewond

Maandag 15 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oosterring in Genk zijn deze namiddag rond 13 uur twee wagens gebotst. Twee vrouwen uit Lanaken van 82 en 89 jaar en een 41-jarige Genkenaar raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Zware straf voor mishandeling vriendinVier jaar cel waarvan één jaar met uitstel en een boete van 1.200 euro: dat de straf die de rechter in Tongeren vandaag oplegde aan een vijftiger uit Genk voor het mishandelen van zijn vriendin. Aan het slachtoffer moet hij 13.500 euro schadevergoeding betalen. (PG)
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart weer de carpoolparking in Houthalen reinigen. Tijdens de reinigingswerken geldt daar een parkeerverbod zodat de aannemer grondig en efficiënt te werk kan gaan. De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto's kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20 uur en 6 uur.

Lockdownfeestje stilgelegd

Zondag 14 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft de politie een lockdownfeestje stilgelegd in een woning in Genk. Er werden vijf personen aangetroffen waaronder twee minderjarigen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerbaan in Genk botste gisterenmiddag rond 13 uur een 46-jarige bromfietser uit Zonhoven tegen een omgewaaide boom. Hij raakte daarbij gewond.

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Martens overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Robert Martens overledenDinsdag is Robert Martens overleden, de echtgenoot van Jacqueline Martens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weg naar As in Genk raakten gisterenavond rond 18.20 uur een auto en een 66-jarige voetgangster uit Genk in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Houthalen-Helchteren - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Vaes overleden

Vrijdag 12 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Pol Vaes overledenGisteren is Pol Vaes overleden. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Helchteren.
Houthalen-Helchteren - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Weg met juwelen en horloge

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning in de Driehoevenstraat in Genk zijn juwelen en een horloge gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Drugs gevonden in gestolen auto

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Drugs gevonden in gestolen autoDe Nederlandse politie achtervolgde gisterenavond een verdacht voertuig dat vanuit Nederland naar België reed. De kentekenplaat stond geseind als gestolen. De bestuurder verliet de afrit in Genk-Oost en kon tot stilstand gebracht worden in De Schom in Genk. De man veroorzaakte hierbij een aanrijding met een voertuig van de Nederlandse politie. De 29-jarige Nederlandse bestuurder vluchtte te voet weg maar kon gearresteerd worden in de Slagmolenweg. In het voertuig werd cocaïne en een grote som geld aangetroffen. De man werd overgebracht naar het commissariaat in Genk en mocht vandaag na verhoor het commissariaat verlaten.

Wind blaast grote tent weg

Donderdag 11 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Moverkensstraat in Zonhoven heeft de hevige wind een grote tent weggeblazen. De tent werd gebruikt om paard in te rijden.

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Houthalen-Helchteren - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

Nieuw: MBA Electro Automatisatie

Woensdag 10 maart 2021
M'Bark en Adil Lagouireh, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap MBA Electro Automatisatie opgericht met zetel aan de Klein Heresteeg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitwerking en de realisatie van projecten op het gebied van elektriciteit en elektronica, chemie, machine- en werktuigbouw en industriële systeemontwikkeling.

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft werkstraffen en een geldboete gevorderd tegen drie magazijniers die hun werkgever in Genk bestalen. De mannen roofden onder meer playstations en games. De meeste diefstallen dateren van 2018. Volgende maand wordt er vonnis geveld in deze zaak.(PG)
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Twee jaar cel gevorderd voor verkrachtingHet Openbaar ministerie heeft twee jaar cel gevorderd voor een vijftiger uit Zonhoven die ervan verdacht wordt zijn ex-vriendin verkracht te hebben. De verdediging vroeg echter de vrijspraak voor zijn cliënt. Op het einde van de maand wordt er vonnis geveld in deze zaak. (PG)
Kort nieuws van bij de buren
Een arbeider is vandaag zwaargewond geraakt toen hij van een koeltoren viel van de voormalige elektrische centrale van Langerlo in Genk. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Houthalen-Helchteren - Auto van de baan: vrouw (48) gewondOp de Peersedijk in Helchteren is vanmorgen rond 8.20 uur een wagen van de baan geraakt. Een 48-jarige vrouw uit Peer raakte gewond.

Kinderdagverblijf ontruimd

Dinsdag 9 maart 2021
Deze voormiddag is een kinderdagverblijf ontruimd aan de Takkenbosstraat in Genk. Dat gebeurde nadat de vaatwasser er begon te roken.

Maurits Gerits overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Maurits Gerits overledenVrijdag is Maurits Gerits overleden, de echtgenoot van Jeanne Wijns. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Zware straffen voor ramkrakers

Maandag 8 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Zware straffen voor ramkrakersDe rechter in Tongeren heeft vandaag twee mannen zware straffen opgelegd voor een ramkraak op juwelierszaak Istanbul in Genk. De éne kreeg die jaar cel, de andere 24 maanden. De rechter heeft de onmiddellijke aanhouding van één van hen bevolen.(PG)
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag rond 13.50 uur botsten twee auto's op het kruispunt van de Acacialaan met de Eikenlaan in Genk. Een 34-jarige- en een 23-jarige vrouw, beiden uit Genk, raakten daarbij gewond.

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Houthalen-Helchteren - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Vlaamse overheid is bezig met de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) om een reservatiestrook vast te leggen voor een ondergrondse leidingstraat tussen de Antwerpse haven tot aan de grens met Nederland (Geleen) en verder door tot in het Ruhrgebied.
Een leidingstraat is een zone waarin pijpleidingen gebundeld kunnen worden aangelegd.
Het plan ligt op het grondgebied van 45 gemeenten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. De startnota is nog tot en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Into Padel

Zaterdag 6 maart 2021
Guido Schroeyers uit Peer, Eli Henrotay uit Houthalen-Helchteren en Jurgen Agten uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap Into Padel opgericht met zetel aan de Hulststraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verhuring van padel courts, het uitbaten van padelvelden en het geven van sportlessen.

Nieuwe vennootschap: Bar-One 15

Zaterdag 6 maart 2021
Valentino Parra-Merola uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Bar-One 15 opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een pizzeria en de groot- en kleinhandel in voedingswaren, dranken en rookwaren.

René Hulsmans overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Houthalen-Helchteren - René Hulsmans overledenOp 28 februari overleed René Hulsmans, de echtgenoot van Maria Maes. Hij was 87 jaar, medestichter van Red Star Laak en erevoorzitter van Houthalen VV. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Robert Cieszkowski overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Robert Cieszkowski overledenOp 27 februari overleed Robert Cieszkowski, de echtgenoot van Lea Gijbels. Hij was 79 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Vrouw (36) gewond bij botsing

Vrijdag 5 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Heusden-Zolder. Een 36-jarige vrouw raakte daarbij gewond.

Drie gewonden bij ongevallen

Vrijdag 5 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Weg naar As en de Bretheistraat in Genk botsten gisterenavond rond 19.10 uur twee auto's. Een 64-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Genk raakten daarbij gewond. Bij een botsing tussen een bromfietsster en een scootmobiel in de Dieplaan werd een 16-jarig meisje uit Lanaken gewond.
De handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams bestaande uit zes clubs. De zes deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De (…) Het hele nieuwsbericht

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Houthalen-Helchteren - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor Houthalen VV

Donderdag 4 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Aanwinst voor Houthalen VVDerde provincialer Houthalen VV heeft een nieuwe speler aangetrokken: Brian Gerits van Bolderberg.

Bakkerij Leyl failliet

Donderdag 4 maart 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag bakkerij Leyl uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 april ingediend worden.

Drie gewonden bij gasexplosie

Donderdag 4 maart 2021
Bij een gasexplosie in een woning aan de Keinkesstraat in Genk zijn deze voormiddag drie personen lichtgewond geraakt. De slachtoffers zijn de twee bewoners en een thuisverpleegster. De ontploffing deed zich in de keuken voor.

Vrouw (24) gewond bij ongeval

Donderdag 4 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 24-jarige vrouw uit Leuven is vanmiddag rond 13 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Jaarbeurslaan in Genk. Daarbij waren een auto en een fietser betrokken.

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Houthalen-Helchteren - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Simonne Jaspers overleden

Donderdag 4 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Simonne Jaspers overledenOp 28 februari overleed Simonne Jaspers, de weduwe van Julien Meurice. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Houthalen-Centrum.
De naamloze vennootschap Ecoo Group uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Ecoo Beringen opgericht met zetel in Europark. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het recycleren van kunststoffen en kunststofafval.

Scooterrijder (55) omgekomen

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Scooterrijder (55) omgekomenIn de Rekhovenstraat in Heusden-Zolder raakten vanavond een auto en de 55-jarige scooterrijder Wilfried Witters uit Beringen in een aanrijding betrokken. De scooterrijder kwam ter plaatse om. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Betonmixer gekanteld

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kompellaan in Genk is vanavond rond 18 uur een betonmixer gekanteld. De brandweer moest de bestuurder bevrijden. De man, een 50-jarige uit Bocholt, liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersactie op vier locaties

Woensdag 3 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma organiseerde gisteren een verkeersactie op vier locaties op het grondgebied van As, Genk en Zutendaal. Twintig personen droegen hun veiligheidsgordel niet. Eén voertuig bleek niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven te zijn. Verder is onder meer een bestuurder betrapt op drugsbezit.
Houthalen-Helchteren - Zeven aanwinsten voor FC HelsonFC Helson heeft zeven nieuwe spelers aangetrokken: Wuyts (FC Bolderberg), Paulino Rosario (Achel VV), Coenen (Weerstand Koersel), Delarbre (Bilzen-Waltwilder), Schijvenaars (Hoensbroek), Wielemans (Zonhoven United) en Ofori(Patro Maasmechelen).

Woninginbraak

Dinsdag 2 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op Hoefeinde in Heusden-Zolder is een inbraak gepleegd in een woning. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Dieven maken geld buit

Dinsdag 2 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Zomereikstraat in Genk is geld gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Germaine Rekkers overleden

Dinsdag 2 maart 2021
Houthalen-Helchteren - Germaine Rekkers overledenOp 24 februari is in Herentals de uit Houthalen afkomstige Germaine Rekkers overleden, de weduwe van de in 2002 overleden Maurice Vertente. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Motorfiets vernield door brand

Maandag 1 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan een benzinestation aan de Beringersteenweg in Heusden-Zolder is een motorfiets vernield door brand. Dat gebeurde gisterenavond.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meylandtlaan in Heusden-Zolder raakten een auto en een 49-jarige fietsster in een aanrijding betrokken. De fietsster is daarbij gewond geraakt.

Wapen aangetroffen in auto

Maandag 1 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Zonhoven heeft de politie een wapen en drugs aangetroffen in een auto. De chauffeur was onder invloed van drugs en zijn wagen was niet ingeschreven en niet verzekerd.

Gezinsbond zoekt vrijwilligers

Maandag 1 maart 2021
Heb je af en toe wat vrije tijd? Help je graag mensen? Wil je als vrijwilliger tegen vergoeding oppas bieden bij ouderen? Dan is oppas wellicht iets voor jou? Dit kan bij de Gezinsbond! Die wil ervoor zorgen dat iedere "oudere" WAARDIG in zijn/haar EIGEN HUIS kan blijven wonen. De oppas- en gezelschapsdiensten van Gezinsbond Regio Maaseik zoeken vrijwilligers (m/v) voor oppas, gezelschap, assistentie, tuinonderhoud. Ook in jouw gemeente/stad zoeken ze vrijwilligers. Per prestatie krijgt u een vrijwilligersvergoeding en verplaatsingsonkosten. Nieuw is ook de hulp bij tuinonderhoud! Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Luk Remans: 0478/999997. Hij legt je graag uit hoe je mee kan werken aan een mooie thuis voor mensen die zorgbehoevend zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Zaterdagavond voerde Politie CARMA bij controles in Kinrooi en Genk in totaal 92 ademtesten uit. Twee bestuurders waren onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken. Zij moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. 14 personen kregen een boete wegens het overtreden van de coronamaatregelen. De politie stelde nog andere overtredingen vast: één voertuig was niet verzekerd en werd getakeld. Drie voertuigen waren niet gekeurd, twee (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie het voorbije weekend een 46-jarige chauffeur betrapt die onder invloed was van cocaïne. De man moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen. De politie betrapte ook vijf chauffeurs die te diep in het glas hadden gekeken.

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Houthalen-Helchteren - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Eerste telpalen op fietssnelwegenZoomHet provinciebestuur wil méér Limburgers op de fiets krijgen. Niet enkel in het weekend, maar ook voor de dagelijkse functionele verplaatsingen. Daarom investeert het onder meer in comfortabele en veilige fietsroutes, maar het bestuur zet ook in op fietsdata. Zo werden er drie gloednieuwe fietstelpalen geplaatst op de Limburgse fietssnelwegen in Hasselt, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem. De fietstelpaal telt er 24/7 elke fietser die passeert over de fietssnelwegen (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen