Het overige nieuws

Info over kuddebeschermingshonden

Donderdag 30 september 2021
Landschap vzw en Welkom Wolf nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober om 19u in Buurthuis De Locht in Eksel een infomoment over het gebruik van kuddebeschermingshonden bij te wonen. Directe aanleiding is de campagne Welkom Waakhond die op touw werd gezet naar aanleiding van de vergiftiging van een belangrijke kuddewaakhond op het militair domein in Helchteren-Meeuwen de voorbije zomer.
Beide organisaties brachten een aantal specialisten samen - onder leiding van Ray (…) Het hele nieuwsbericht

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Houthalen-Helchteren - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Houthalen-Helchteren - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Bromfietser (16) geraakt door auto

Woensdag 29 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Bremstraat in Zonhoven liep een 16-jarige bromfietser verwondingen op toen hij geraakt werd door een auto. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht

Lieve Vanbaelen overleden

Woensdag 29 september 2021
Houthalen-Helchteren - Lieve Vanbaelen overledenMaandag is Lieve Vanbaelen overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats in Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Houthalen-Helchteren - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.

Woning volledig uitgebrand

Dinsdag 28 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is aan de Oppelsenweg in Zonhoven een woning uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer. De brand is mogelijk het gevolg van roofingwerken die eerder op de dag op het dak werden uitgevoerd. Tijdens de bluswerken werd de weg Zonhoven-Genk afgesloten voor het doorgaand verkeer.

KFC Helson neemt afscheid van trainer

Maandag 27 september 2021
Houthalen-Helchteren - KFC Helson neemt afscheid van trainerNa onderling overleg heeft eersteprovincialer KFC Helson beslist de samenwerking met trainer Frank Lemmens te stoppen. Lemmens was zijn eerste seizoen bezig bij KFC Helson.
Houthalen-Helchteren - 2 kringwinkels Reset dicht door coronaZoomOmwille van enkele covid-besmettingen onder het personeel zullen de kringwinkels van Tessenderlo en Heusden-Zolder gesloten zijn tot en met 30/09/2021. Er werden twee besmettingen vastgesteld na een teamuitstap. De winkel van Houthalen-Helchteren was ook even preventief dicht maar is al terug open. “Ondanks dat de geldende coronamaatregelen goed werden opgevolgd, willen we toch geen enkel risico nemen. Dit is een preventieve maatregel om te verhinderen dat het virus zich verspreid tussen de collega’s. We benadrukken dat dit een preventieve maatregel is en dat klanten die de winkels bezochten geen enkel risico liepen”, laat Reset weten.
Klanten kunnen wel nog veilig winkelen in één van de 6 andere winkels zoals die van Beringen, Houthalen-Helchteren, Genk, Tongeren, Bilzen of Riemst.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Houthalen-Helchteren - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Volleybal: Helchteren klopt Hasselt

Zondag 26 september 2021
In derde nationale dames van het volleybal heeft Helchteren Hasselt verslagen met 3-1. Sets: 25-17, 17-25, 25-21, 25-17.

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen verslaat Kabouters BEendracht Houthalen heeft een uitoverwinning behaald op het veld van Kabouters Opglabbeek B. Uitslag: 1-5.

Houthalen VV klopt Ham United

Zondag 26 september 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt Ham UnitedHouthalen VV heeft thuis Ham United verslagen. Uitslag: 2-1.

Helson verliest bij Bree-Beek

Zondag 26 september 2021
Houthalen-Helchteren - Helson verliest bij Bree-BeekHelson is vandaag met 4-3 gaan verliezen bij Bree-Beek A.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hechtel verslaat Park Houthalen

Zondag 26 september 2021
Houthalen-Helchteren - Hechtel verslaat Park HouthalenHechtel FC heeft deze namiddag Park Houthalen verslagen. Uitslag: 3-0. In een aangename 1ste helft ging het spel vlot op en neer. Maar doelkansen waren er amper. Dat veranderde in de 2de periode. In de 50ste minuut vond Clerix de vrijstaande Van Herck en die werkte mooi af. En de Duinenboys gingen door op hun elan. Dennis Clerix strafte een mistasten van de bezoekers af en werkte alleen voor doel beheerst af 2-0 na 59 min. En amper 6 minuten later lag de eindscore vast: De aalvlugge Clerix werd (…) Het hele nieuwsbericht

Duizenden betoogden tegen de wolven

Zondag 26 september 2021
Houthalen-Helchteren - Duizenden betoogden tegen de wolvenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Handbal: Houthalen klopt Courtrai

Zondag 26 september 2021
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen klopt CourtraiIn eerste nationale van het handbal heeft Houthalen Ap Courtrai verslagen. Uitslag: 31-28.

Angelo Leocata overleden

Zaterdag 25 september 2021
Houthalen-Helchteren - Angelo Leocata overledenDonderdag is Angelo Leocata overleden, de echtgenoot van Maria Corica. Hij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse Missie aan de Risstraat in Genk-Hoevenzavel. Vandaag (17 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Infra Services failliet

Vrijdag 24 september 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren Infra Services uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 23 oktober ingediend worden.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Houthalen-Helchteren - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Man komt om bij vliegtuigcrash

Woensdag 22 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een veld aan het vliegveld van Aero-Kiewit in Hasselt is deze namiddag een vliegtuigje neergestort. De piloot kwam daarbij om. Het slachtoffer is een vijftiger uit Zonhoven.

Twaalfjarige jongen aangereden

Woensdag 22 september 2021
Op de Kazernelaan is een 12-jarige fietser uit de gemeente gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19 uur.

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Houthalen-Helchteren - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Houthalen-Helchteren - Wolf Fencing Team heeft de handen volZoomSinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Houthalen-Helchteren - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Twee aanhoudingen in drugsonderzoek

Dinsdag 21 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een drugsonderzoek in Heusden-Zolder zijn twee aanhoudingen verricht. Mogelijk komen er nog arrestaties. De recherche voert nog volop onderzoek.

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Houthalen-Helchteren - 'Schrik wolven af met een ezel'Zoom"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

Eén gewonde bij ongeval

Maandag 20 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een bromfietser en een voetganger raakten vanmiddag in een ongeval betrokken op de Kantoorweg in Zonhoven. Eén van hen werd daarbij gewond.

Maria Vaes overleden

Maandag 20 september 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Vaes overledenOp 16 september is in Grimbergen Maria Vaes overleden, de weduwe van Jef Baptist. Zij was 83 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Handbal: Izegem - Houthalen 19-19

Zondag 19 september 2021
Houthalen-Helchteren - Handbal: Izegem - Houthalen 19-19In eerste nationale van het handbal hebben Izegem en Kreasa Houthalen gelijkgespeeld. Uitslag: 19-19.
Houthalen-Helchteren - Monsterscore voor Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft vanmiddag zwaar uitgehaald tegen Umitspor Maasmechelen B. Uitslag: 11-0 .

Vrouw (38) en meisje (6) gewond

Zondag 19 september 2021
Een 38-jarige vrouw en een 6-jarig meisje uit Houthalen-Helchteren zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Molenheideweg in Zonhoven. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Houthalen-Helchteren - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Borgerhout - La Baracca 6-3In tweede nationale van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen verloren van FT Borgerhout. Uitslag: 6-3.

Pandoering voor Houthalen VV

Zaterdag 18 september 2021
Houthalen-Helchteren - Pandoering voor Houthalen VVHouthalen VV heeft vanavond een zware nederlaag geleden op het veld van FC Maasland NO. Uitslag: 7-0.

Park Houthalen klopt Leopoldsburg

Zaterdag 18 september 2021
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt LeopoldsburgPark Houthalen heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen K. ESK Leopoldsburg. Uitslag:1-0, na een laat penaltydoelpunt van Grossi.

Helson - Zepperen-Brustem 2-2

Zaterdag 18 september 2021
Houthalen-Helchteren - Helson - Zepperen-Brustem 2-2Helson Helchteren en Zepperen-Brustem hebben vanavond gelijkgespeeld. Uitslag: 2-2.

Auto mikpunt van vandalen

Zaterdag 18 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben in de Van Dijcklaan in Heusden-Zolder de banden van een auto stuk gestoken. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Houthalen-Helchteren - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Houthalen-Helchteren - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

Twee elektrische fietsen gestolen

Vrijdag 17 september 2021
Uit een stal achter een woning in de Steenbergwijk werden twee elektrische fietsen gestolen. De diefstal werd gisteren aan de politie gemeld.

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Houthalen-Helchteren - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Houthalen-Helchteren - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wolvenoverleg op 12 oktober

Vrijdag 17 september 2021
Houthalen-Helchteren - Wolvenoverleg op 12 oktoberZoomOp 12 oktober vindt in Limburg een wolvenoverleg plaats tussen onder meer de burgemeesters van de gemeenten uit het wolvengebied, het Agentschap Natuur en Bos en andere organisaties.
Inmiddels roept burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) op om de polemiek over de wolven te stoppen en het overleg af te wachten. Hij vindt dat er te hevig en te emotioneel gereageerd wordt. "We moeten het hoofd koel houden en met alle partners aan tafel gaan, zowel het team van Welkom Wolf als de Boerenbond. We (…) Het hele nieuwsbericht

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Frituur Bonacci failliet

Donderdag 16 september 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag frituur Bonacci uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Als curator is mr. Engelen aangesteld.

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Houthalen-Helchteren - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vijf personen geëvacueerd na gaslek

Woensdag 15 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Meylandtlaan in Heusden-Zolder zijn vanmiddag vijf personen tijdelijk geëvacueerd nadat er een gasgeur was waargenomen in de kelder van een appartementsgebouw. Uit veiligheidsoverwegingen werd de straat ook afgesloten.

Sandro Filippone overleden

Dinsdag 14 september 2021
Houthalen-Helchteren - Sandro Filippone overledenOp 2 september overleed Sandro Filippone. Hij was 37 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Voor ruim 6.000 euro boetes geïnd

Dinsdag 14 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle zijn vandaag in Heusden-Zolder voor 6.884 euro achterstallige boetes geïnd. Dat gebeurde tijdens een actie van de politie en de Vlaamse Belastingdienst.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Houthalen-Helchteren - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht

Amazone en paard gewond

Maandag 13 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Rietstraat in Zonhoven zijn een amazone en haar paard gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Motorrijder (24) gewond bij botsing

Maandag 13 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kapelhof in Zonhoven raakte een 24-jarige motorrijder gewond bij een ongeval met een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Houthalen-Helchteren - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.

Fietser (82) gewond bij val

Maandag 13 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Heusden-Zolder is deze voormiddag een 82-jarige fietser gewond geraakt bij een val. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

STA Genk B - Eendracht Houthalen 2-5

Zondag 12 september 2021
Houthalen-Helchteren - STA Genk B - Eendracht Houthalen 2-5STA Genk B heeft vanmiddag thuis verloren van Eendracht Houthalen. Uitslag: 2-5.

Houthalen VV verslaat Lutlommel

Zondag 12 september 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat LutlommelHouthalen VV heeft deze namiddag de punten thuis gehouden tegen Lutlommel A. Uitslag: 3-1.

Helson verliest van Torpedo Hasselt

Zondag 12 september 2021
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Torpedo HasseltHelson heeft vandaag verloren op het veld van Torpedo Hasselt A. Uitslag: 4-1 .

Ruime winst voor Park Houthalen

Zaterdag 11 september 2021
Houthalen-Helchteren - Ruime winst voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond een ruime overwinning behaald op het veld van Moedige Duivels Halen. Uitslag: 0-4.

Zaalvoetbal: Meeuwen-Houthalen 3-3

Zaterdag 11 september 2021
In het zaalvoetbal is de derby tussen Meeuwen en Houthalen geëindigd op een gelijkspel. Uitslag: 3-3.

Burenkijkdag in Kleine-Brogel

Vrijdag 10 september 2021
Houthalen-Helchteren - Burenkijkdag in Kleine-BrogelZoomEr was een massale belangstelling voor de burenkijkdag in Kleine-Brogel vandaag. Speciaal voor de buurgemeentes konden de inwoners ervan een unieke kijk krijgen achter de schermen van de vliegbasis. Volledig coronaproof kon iedereen kennismaken met de vele demonstraties. En dankzij de samenwerking met de Sanicole Airshow konden de spotters ook hun hartje ophalen aan de talrijke vliegactiviteiten. Meer foto's op onze Facebookpagina. (Foto's Robert Boons) UPDATE Rudy Luys maakte een filmpje van de burenkijkdag. Niet te geloven hoeveel daar te zien en te horen was... Dat filmpje vindt u hier.
Burenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-Brogel
Zoom

Aannemer Magné failliet verklaard

Donderdag 9 september 2021
Aannemer Maichel Magné uit Houthalen-Helchteren is failliet. Het faillissement werd uitgesproken door de Ondernemersrechtbank in Hasselt.

Fietsster (64) aangereden door auto

Donderdag 9 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de N72 is deze namiddag een 64-jarige fietsster uit Zonhoven aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

De Plas niet toegankelijk

Donderdag 9 september 2021
Omwille van de opbouw en afbouw van het dancefestival Extrema Outdoor zal De Plas in Kelchterhoef niet toegankelijk zijn tot en met maandag 27 september. Dat meldt het gemeentebestuur.

Laatste kans voor coronaprik

Donderdag 9 september 2021
Op dinsdag 21 september is er een vaccinatienamiddag voor Pfizer en AstraZeneca in het NAC. Dit prikmoment is bedoeld voor wie zijn tweede vaccinatie gemist heeft. Opgelet: voor je 2de vaccinatie heb je een afspraak nodig. Hiervoor kan je mailen naar vaccinatiecentrum[!]houthalen-helchteren.be (je kan niet zonder afspraak naar het NAC komen) of bellen naar 011 49 24 24. Het callcenter is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur.

Trofee Maarten Wynants

Donderdag 9 september 2021
Na anderhalf jaar noodgedwongen pauze is de Trofee Maarten Wynants klaar om er opnieuw een lap op te geven. Niet in de maand mei zoals we het gewoon zijn, maar wel op zaterdag 11 september. Als je niet naar de koers komt kijken, vermijd dan de omgeving of volg de omleidingen. Dit jaar zal het een "Lite"-editie zijn waarbij er geen profdames of -heren aan de start staan, maar enkel jeugd.

Voor 97.000 euro boetes geïnd

Woensdag 8 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Heusden-Zolder zijn gisteren voor ruim 97.000 euro aan achterstallige boetes geïnd. Dat gebeurde tijdens een actie van de politie en de dienst Douane & Accijnzen.

Pleger vluchtmisdrijf geklist

Woensdag 8 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisterenavond een automobilist ingerekend die even voordien met een andere auto botste op de Meylandtlaan in Heusden-Zolder en vluchtmisdrijf pleegde. Bij het ongeval was één persoon gewond geraakt.

André Beertens overleden

Woensdag 8 september 2021
Houthalen-Helchteren - André Beertens overledenZaterdag is André Beertens overleden, de weduwnaar van de eerder dit jaar gestorven Jakke Jacobs. Hij was 82 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

Dinsdag 7 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft een automobilist een fietser aangereden op de Korenmolenweg in Zonhoven. Hij vervolgde zijn weg zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Gevel gestut na ongeval

Dinsdag 7 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Laambroekstraat in Heusden-Zolder is deze namiddag een auto tegen een huisgevel beland. Daarbij is één gewonde gevallen. De brandweer moest de gevel stutten.

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht

Teresa Iglesia overleden

Dinsdag 7 september 2021
Houthalen-Helchteren - Teresa Iglesia overledenIn WZC Het Dorp in Helchteren is zondag Teresa Iglesia overleden, de weduwe van Juan Medoza. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Maria Calzonetti overleden

Maandag 6 september 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Calzonetti overledenZaterdag is Maria Calzonetti overleden. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk aan de Risstraat. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Houthalen-Helchteren - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Zonhoven waren gisterennamiddag een auto en een 63-jarige voetgangster in een aanrijding betrokken. De vrouw raakte daarbij gewond.

Exc. Hamont - Houthalen VV 0-2

Zondag 5 september 2021
Houthalen-Helchteren - Exc. Hamont - Houthalen VV 0-2Exc. Hamont heeft vanmiddag zijn eerste competitiewedstrijd tegen Houthalen VV verloren. Uitslag: 0-2.

E. Houthalen - LS Leut 1-4

Zondag 5 september 2021
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen - LS Leut 1-4Eendracht Houthalen heeft vanmiddag thuis zijn eerste competitiematch verloren tegen LS Leut. Uitslag: 1-4.

Helson verliest van Juve Hasselt

Zaterdag 4 september 2021
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Juve HasseltHelson heeft vanavond zijn eerste competitiematch verloren. Thuis werd het 0-2 tegen Juve Hasselt.

Park Houthalen wint van Bolderberg

Zaterdag 4 september 2021
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint van BolderbergPark Houthalen heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Tegen Bolderberg werd het 3-1 na Houthalense doelpunten van Grossi, Bieniek en Boonaerts.

Auto's en mobilhome uitgebrand

Zaterdag 4 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op Galgeneinde in Heusden-Zolder heeft een brand vanochtend twee auto's en een mobilhome verwoest. Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten. Er zou voor meer dan 200.000 euro schade zijn.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

Ivan Andruszek overleden

Zaterdag 4 september 2021
Houthalen-Helchteren - Ivan Andruszek overledenOp 31 augustus overleed Ivan Andruszek. Hij was 59 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroeting: vandaag (17-17.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fietser gegrepen op oversteekplaats

Vrijdag 3 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de fietsoversteekplaats op de Vogelsancklaan in Zonhoven is vanmiddag een fietser aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond. Er gebeuren daar geregeld ongevallen.

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi wandelweer

Vrijdag 3 september 2021
Houthalen-Helchteren - Mooi wandelweerZoomEr komen enkele dagen met heel mooi nazomerweer, perfect om nog te genieten van bijvoorbeeld een heidewandeling in de ochtend. (foto Hans Put)

BENE-League Handbal van start

Vrijdag 3 september 2021
Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie met zes ploegen uit België en zes ploegen uit Nederland is, sinds het ontstaan in 2008, toe aan de vijftiende editie. Na de reguliere competitie van 22 speeldagen nemen de vier beste teams het tegen elkaar op in de FINAL4.
Na twee moeilijke seizoenen omwille van coronaperikelen, waarvan de competitie 2019-2020 geen ontknoping kende en de competitie 2020–2021 al snel stopgezet werd, is de (…) Het hele nieuwsbericht

Voetganger (43) omgekomen

Donderdag 2 september 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 43-jarige voetganger is vanavond omgekomen op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder toen hij door een vrachtwagen werd gegrepen bij het oversteken van de rijbaan. De man werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar bezweek daar aan de opgelopen verwondingen. Het slachtoffer is van Bulgaarse afkomst.

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Houthalen-Helchteren - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Houthalen-Helchteren - Oplossing wiskundige termenZoomHeel wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun, die we eergisteren publiceerden. De tekenaar zelf had er acht aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren)... Maar lezers ontdekten nog de Pi, cirkel, zeshoek, trapezium... Een lezeres kwam zelfs op 55 termen uit!  

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen