Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Helson speelt gelijk tegen Herk FCHelson Helchteren is vanavond thuis tegen Herk FC niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.

Voetgangster aangereden

Zaterdag 30 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder is een voetgangster gewond geraakt toen zij werd aangereden. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 16 uur.

Het is lente: parende spreeuwen

Zaterdag 30 april 2022
Houthalen-Helchteren - Het is lente: parende spreeuwenZoomIn mei leggen alle vogeltjes een ei, maar in de praktijk zijn die vogeltjes al veel eerder met het baltsen en het paren bezig. Hier en daar zijn er al vroege vogeltjes uit het nest gekomen. Waarom niet eens een reeksje over dat paargedrag beginnen? vroegen we ons af. We beginnen met een foto van twee parende spreeuwen (we schreven bijna sparende preeuwen) - zie je ook niet elke dag. Een foto van Theo Van Vlierden.

Droog maar bewolkt

Zaterdag 30 april 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Droog maar bewolktHogedrukgebieden, uitgestrekt van de Atlantische Oceaan tot Rusland, bepalen het weer zowel op korte als op lange termijn in ons land. Af en toe kunnen verzwakte storingen tot over ons land schuiven. Deze worden dan vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar, op het eind van de week wordt het warmer.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met soms wat zon. Het blijft wel overwegend droog en de maxima liggen rond 14 graden. (…) Het hele nieuwsbericht

Een albino everzwijn

Zaterdag 30 april 2022
Houthalen-Helchteren - Een albino everzwijnZoomAan het kanaal in Pelt is gisteren een wit everzwijn gezien. Het gaat om een albino dier dat daar rondliep in het gezelschap van een normaal everzwijn. Het zou de eerste keer zijn dat in België een albino everzwijn is opgemerkt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Het blijkt niet om een wit everzwijn te gaan, maar om een Hongaars wolvarken!

Lisette Tielens overleden

Zaterdag 30 april 2022
Houthalen-Helchteren - Lisette Tielens overledenIn Helchteren is donderdag Lisette Tielens overleden, de echtgenote van Alfons Ulenaers. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Houthalen-Helchteren - Natuurpunt-afdelingen samen in 'Regio Dommeldal'ZoomDe lokale Natuurpunt-afdelingen van Pelt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel en Peer gaan nauwer samenwerken in de ‘Regio Dommeldal’. Ze geven daarvan morgenavond om 20u de aftrap in De Geer in Eksel met de première van de documentaire ‘Het Dommeldal vroeger en nu’  van Maggie Kumpen.
In 1958 werd een Noord-Limburgse afdeling opgericht van de natuurvereniging ‘De Wielewaal’. Vanaf de jaren 1980 startte ze (…) Het hele nieuwsbericht

Postkantoren blijven maandag dicht

Donderdag 28 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Postkantoren blijven maandag dichtKomende maandag 2 mei zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten. Dat meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

Bromfietsen in beslag genomen

Donderdag 28 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder heeft de politie twee bromfietsen in beslag genomen. Dat gebeurde nadat de bestuurders zich schuldig maakten aan gevaarlijk rijgedrag.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Versterking voor La BaraccaLa Baraccca Houthalen heeft zich versterkt met twee spelers van RSC Koersel-Ham: Niels Bodard en Nermin Hasanbegovic.

De Lijn lanceert 50-rittenkaart

Woensdag 27 april 2022
Houthalen-Helchteren - De Lijn lanceert 50-rittenkaartZoomDe laatste jaren is ons leven door de coronapandemie sterk veranderd. Onze verplaatsingspatronen zijn veel flexibeler geworden, er wordt vaker van thuis gewerkt. Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer flexibiliteit, lanceert De Lijn nu tijdelijk de 50-rittenkaart. Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Er is steeds meer vraag naar flexibiliteit in onze dagelijkse mobiliteit. Dit speelt zeker bij abonnementen van onze vervoersmaatschappijen, pendelaars willen deze flexibeler kunnen inzetten. Op die manier speelt De Lijn op een klantgerichte manier in op het nieuwe normaal, waarbij dagelijkse verplaatsingspatronen soms omwille van uiteenlopende redenen kunnen wijzigen.” (Foto De Lijn)

Droogte houdt aan

Woensdag 27 april 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Droogte houdt aanEen hogedrukgebied nestelt zich over de Britse Eilanden en zorgt voor aanhoudend droog weer in onze streken. Langs de oostelijke flank van dit hoog wordt de volgende dagen met een noordelijke luchtstroming koele en vochtige zeelucht aangevoerd. Op korte termijn is de wind noordoostelijk en is er veel ruimte voor de zon.
Morgen/donderdag starten we met erg lage temperaturen in de ochtend. Met 4 graden is het erg fris. Een stralende zon laat het kwik echter al vlug oplopen en na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser en auto botsen

Woensdag 27 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag botsten een fietser en een auto in de Sluisbamd in Heusden-Zolder. De fietser is daarbij gewond geraakt.

Quinto Riti overleden

Woensdag 27 april 2022
Houthalen-Helchteren - Quinto Riti overledenOp 25 april is Quinto Riti overleden, de echtgenoot van Domenica Santini. Hij was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Prov. campagne voor asbestverwijdering gestartZoomVanmorgen stelde député van milieu Bert Lambrechts op de werf naast het NAC in Houthalen-Helchteren de provinciale campagne voor asbestverwijdering voor. Het provinciaal steunpunt DuBoLimburg biedt gratis professioneel advies aan voor wie asbest in zijn woning wil laten verwijderen. Het gaat zowel over asbest op daken als in leidingen.
Eerst komt een asbestdeskundige ter plaatse om het asbest te detecteren. Daarna zal een bouwspecialist langs komen die advies zal geven over isolatie, (…) Het hele nieuwsbericht

Zoveel overlijdens...

Woensdag 27 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Hoe komt het toch dat er sinds enkele maanden zoveel mensen overlijden? In vele gevallen is de oorzaak Covid-19 of griep, vernemen we in huisartsenkringen. Veel ouderen overlijden relatief vaak aan de gevolgen van het oplopen van het griepvirus. De griepgolf is later begonnen dan in vorige jaren; bij mensen die in oktober of november een "griepspuit" haalden, is de werking daarvan al wat afgenomen. Overigens geeft zo'n inenting geen 100% bescherming tegen een griepvirus.
Daarnaast is het coronavirus nog altijd niet weg; wekelijks sterven er nog steeds mensen aan Covid-19. 

Een boomkikker in je tuin

Woensdag 27 april 2022
Houthalen-Helchteren - Een boomkikker in je tuinZoomJohan Leijskens woont in Heusden-Zolder. Hij fotografeerde daar in zijn tuin een boomkikker. Niet evident, al blijkt dat boomkikkers steeds meer opduiken in Limburgse natuurgebieden. 
Een boomkikker in je tuin
Zoom

De dikke Van Dale

Woensdag 27 april 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - De dikke Van DaleIk was een tamelijk plompe, lompe puber. Niet dom, wel mollig, lummelig, dromerig en onbeholpen. Stil ook, maar sporadisch kwam ik snedig en adremmerig uit de hoek. De logheid van mijn lichaam stond in fel contrast met mijn flitsende geest. Als iemand niet uit zijn woorden kwam of er dreigde over te struikelen, verbrak ik mijn stilzwijgendheid en schoot ik vliegensvlug verbaal te hulp. ‘Danny, jij lijkt wel een wandelend woordenboek!’ werd op die momenten weleens geopperd. ‘Dat zal wel,’ (…) Het hele nieuwsbericht
De provincieraad heeft woensdag nogal wat mobiliteit op de dagorde staan. Het gaat onder meer over de fietssnelweg "Spoorlijn 18" en de aanleg van Hoppin-punten in Wijchmaal (Peer), Neerpelt (Pelt), Houthalen(-Helchteren) en Kiewit-station. In het dossier van de fietssnelweg wordt aan de raadsleden gevraagd een dadingsovereenkomst met een Brussels studiebureau goed te keuren. Bij de Hoppin-punten moet de provincieraad zich uitspreken over de vaststelling van de gunningswijze en de lastvoorwaarden.
De vergadering van de provincieraad start woensdag om 17u in het Provinciehuis in Hasselt.

Nieuwe vennootschap: Obosa

Maandag 25 april 2022
Ozcan Belgen uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Obosa opgericht mùet zetel aan de Lillo Steenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer traiteurdiensten en catering, groot- en kleinhandel in voeding en dranken en computerconsultancy

Man verbrijzelt autoruit

Maandag 25 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 5 uur stopte een automobilist in de Brugstraat in Heusden-Zolder. Hij verbrijzelde er een autoruit en reed verder.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Werken op E314 richting NederlandHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 6 mei gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. De ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.
De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er wordt daardoor filevorming verwacht. Richting Nederland zijn de op- en afrit Maasmechelen en de parking Boorsem slechts beperkt beschikbaar tijdens deze werken. Na de zomer wordt dezelfde zone rijrichting Lummen vernieuwd.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Kortrijk 32-30In de play-offs eerste nationale mannen van het handbal heeft Houthalen Kortrijk verslagen met 32-30. Door het verliesn van leider Eupen pakt Houthalen de leiding.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen wint in WiemismeerEendracht Houthalen heeft een 0-2 overwinning behaald op het veld van Zwaluw Wiemismeer. Ulupinar en Emre Durusoy maakten de doelpunten.

Meisje (8) gewond bij botsing

Zondag 24 april 2022
Op het kruispunt van de Rozenstraat en de Crisantenstraat botsten vrijdagavond rond 19.15 uur twee auto's. Een 8-jarig meisje uit de gemeente raakte daarbij gewond.
Een 23-jarige vrouw uit Peer die zich met een speed pedelec verplaatste botste vrijdag rond 16.50 uur met een auto in de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. Zij raakte daarbij gewond .

Ruime winst voor Houthalen VV

Zondag 24 april 2022
Houthalen-Helchteren - Ruime winst voor Houthalen VVHouthalen VV is bij Opitter FC gaan winnen met 1-7.

Park klopt Heusden-Zolder

Zondag 24 april 2022
Houthalen-Helchteren - Park klopt Heusden-ZolderPark Houthalen heeft Heusden-Zolder verslagen met 1-3. Voor Park Houthalen scoorden Ospitalieri,  Bienik en Grossi.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Tweede fase van werken aan fietspaden N.-Z.ZoomIn het kader van het project voor de vernieuwing van de Noord-Zuid begint de aannemer maandag aan fase 2 van de werken aan de fietspaden in Houthalen-Helchteren. In deze tweede fase schuiven de werken en dus ook de hinder op naar drie nieuwe zones aan de westkant van de Grote Baan, waar het verkeer richting Zonhoven rijdt:
- vanaf bedrijventerrein Centrum-Zuid tot de Dorpsstraat,
- van de Herebaan-West tot de Molenweg en
- van de Technische Schoolstraat tot de (…) Het hele nieuwsbericht

Bregel Sport - Helson 0-0

Zaterdag 23 april 2022
Houthalen-Helchteren - Bregel Sport - Helson 0-0Bregel Sport en Helson Helchteren hebben vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

Meestal droog

Zaterdag 23 april 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Meestal droogEen depressie met storingen over Frankrijk trekt naar het noordoosten en zorgt voor meer bewolking met ook kans op een lokale bui. Veel neerslag wordt er niet verwacht en op veel plaatsen blijft het gewoon droog. Na het weekend stijgt de luchtdruk stilaan en vanaf dinsdag is die kans op een bui weer volledig verdwenen. Het wordt wel iets kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend en het kwik kan dan ook al vlug oplopen. Na de middag worden maxima bereikt van om en bij de 20 graden. Er komen (…) Het hele nieuwsbericht

Marc Snoks overleden

Zaterdag 23 april 2022
Houthalen-Helchteren - Marc Snoks overledenWoensdag is Marc Snoks overleden, de echtgenoot van Mariette Caelen. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Portefeuille gejat uit auto

Vrijdag 22 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onder de Poort in Heusden-Zolder is een portefeuille uit een auto gestolen. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten.

Boomverzorgers aan het werk

Vrijdag 22 april 2022
Houthalen-Helchteren - Boomverzorgers aan het werkZoomAan de achterkant van Hoeve Mieneke in Kelchterhoef verzorgen twee boomklimmers de inlandse eiken. "We zijn geen boomhakkers, maar boomverzorgers. We snoeien deze bomen tot een normale kruin. We hebben eerder deze week al de bomen in de dreef een grote beurt gegeven. Volgende week komen de bomen aan De Plas aan de beurt." 
De twee boomverzorgers slingeren als apen van tak naar tak. Ze zijn wel veilig vastgemaakt met touwen, zoals alpinisten dat doen. (Jef Lingier)
Houthalen-Helchteren - Hinder bij De Lijn door vakbondsactieVandaag rijdt je bus mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, zeggen de bonden, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Bij De Lijn is er nu een alternatieve dienstverlening op basis van het beschikbare personeel. Wie de bus moet nemen, controleert best eerst de app of website van De Lijn.

Lucky Cars failliet verklaard

Donderdag 21 april 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van autohandel Lucky Cars uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 21 mei ingediend worden.
Gisterenavond rond 17.30 uur botsten een auto en een 73-jarige fietsster in de Rozenstraat. De fietsster, die in de gemeente woont, raakte daarbij gewond.
Van maandag 25 tot woensdag 27 april 2022 organiseert het Belgische leger een militaire oefening in een aantal Limburgse gemeenten, waaronder Houthalen-Helchteren.

In de kijker: vrijwilliger Piero

Woensdag 20 april 2022
Houthalen-Helchteren - In de kijker: vrijwilliger PieroZoomPiero Ventura (72) uit Opglabbeek is al zeven jaar vrijwilliger bij het Limburgs Landschap. Hij werkte daarvoor 20 jaar voor het vakantiepark van de CM in Hengelhoef. Toen men daar de pijp aan maarten gaf verkaste Piero in 2002 naar het Limburgs Landschap in Kinrooi. Toen hij in 2015 pensioengerechtigd werd verpopte hij tot full time vrijwilliger in Hengelhoef. "Ik werk met de grasmaaier, de bosmaaier, ik snoei bomen en struiken, ik maak de goten zuiver, enzovoort," vertelt hij. "Morgen zal ik samen met een collega de zitbanken verhogen. Eén maal per week ruim ik ook het slingervuil op in de dreef en op de parking." Waarom blijft hij dit doen, willen we weten. "Ik ben graag buiten in de natuur en heb graag contact met mensen." (Jef Lingier)
Deze voormiddag rond 11.30 uur botsten twee fietsers op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Beiden raakten daarbij gewond. Het betreft een 44-jarige man uit Genk en een 46-jarige man uit Houthalen-Helchteren.

Fietser tegen openslaand portier

Woensdag 20 april 2022
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is deze namiddag rond 15 uur een 37-jarige fietser uit Pelt gewond geraakt toen hij tegen een openslaand portier van een auto reed.

Candy Van Wetswinkel overleden

Woensdag 20 april 2022
Houthalen-Helchteren - Candy Van Wetswinkel overledenOp 14 april is Candy Van Wetswinkel (30) overleden, het liefje van Audrey Peters. Ziu woonde in Kortessem mar was afkomstig van Houthalen-Helchteren. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Bejaarde fietser gewond

Dinsdag 19 april 2022
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Dorpsstraat werd deze voormiddag rond 10.15 uur een 88-jarige fietser uit de gemeente aangereden door een vrachtwagen. De bejaarde raakte daarbij gewond.

Man (32) gewond bij botsing

Dinsdag 19 april 2022
In de Forelstraat in Houthalen-Helchteren kwam het gisterenavond rond 23 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakte een 32-jariuge man uit Genk gewond.

Linda Melotte overleden

Dinsdag 19 april 2022
Houthalen-Helchteren - Linda Melotte overledenOp 16 april is Linda Melotte overleden, de echtgenote van Benny Vaes. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Houthalen-Helchteren - Ruime overwinning voor E. HouthalenEendracht Houthalen heeft vanmiddag met 0-5 gewonnen op het veld van Umitspor Maasmechelen B.

Gelijkspel voor Houthalen VV

Zondag 17 april 2022
Houthalen-Helchteren - Gelijkspel voor Houthalen VVHouthalen VV heeft vanmiddag thuis 5-5 gelijkgespeeld tegen Maasland NO A.

Happy Easter !

Zondag 17 april 2022
Houthalen-Helchteren - Happy Easter !ZoomDuidelijke wensen van Mario Vanoppen.

Ruiten scoutslokalen vernield

Zaterdag 16 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben enkele ruiten van de scoutslokalen aan de Oude Baan in Heusden-Zolder vernield. De scoutslokakalen vormden al eerder het mikpunt van vandalen.

Park Houthalen klopt Leopoldsburg

Zaterdag 16 april 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt LeopoldsburgPark Houthalen is bij K ESK Leopoldsburg gaan winnen met 0-3.

François Carmans overleden

Zaterdag 16 april 2022
Houthalen-Helchteren - François Carmans overledenOp 12 april is François Carmans overleden, de weduwnaar van Julia Lodewyckx. Hij was 80 jaar en afkomstig van Helchteren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 23 apil (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Lijnbus verliest wiel

Zaterdag 16 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven heeft een bus van De Lijn een wiel verloren. Dat gebeurde vandaag op de Halveweg.

Zonnig paasweekend

Zaterdag 16 april 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig paasweekendEen hogedrukgebied manifesteert zich over Scandinavië en bepaalt het weer in onze streken tijdens het Paasweekend. Het is rustig, droog en zonnig. Op de langere termijn bereiken verzwakte storingen onze streken, maar veel neerslag lijkt er niet op te zitten.
Vandaag is de zon al van de vroege ochtend aanwezig in het weerbeeld en kan tot de late avond domineren. Er komen slechts enkele hoge wolkensluiers voor en hier en daar een stapelwolkje. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 17 (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Zepperen-Brustem - FC Helson 0-0FC Helson Helchteren heeft vanavond 0-0 gelijkgespeeld op het veld van Zepperen-Brustem. Zaterdag 23 april speelt FC Helson uit bij Bregel Sport.

Dieven doorzoeken huis

Vrijdag 15 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond drongen dieven binnen in een woning aan de Kruiswegstraat in Heusden-Zolder. Zij haalden het hele huis overhoop. Over de buit is niets geweten.
Houthalen-Helchteren - Kinderen van 6 en 12 jaar gewondZoomIn de Bochtlaan in Genk botsten gisterenavond rond 19.45 uur twee auto's. Twee kinderen, respectievelijk 6 en 12 jaar, beiden uit Houthalen-Helchteren, raakten daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Door werken gaat de Kennedytunnel in Antwerpen dit weekend volledig dicht in de richting van Nederland. De tunnel zal gesloten zijn van vanavond 21 uur tot maandagochtend 5 uur. Er is een omleiding voorzien via de E34 en ook de Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn dit weekend.
Houthalen-Helchteren - Russisch leger verliest de 'Moskva'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Bandencentrale failliet verklaard

Donderdag 14 april 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag bandencentrale S&B Center uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 14 mei ingediend worden.
Houthalen-Helchteren - Techniek in het wielrennen staat niet stilZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Met de trein naar de kust? Even oplettenHet treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Oorzaak: werken. Meer bij VRT-nieuws.

Blijf op de hoogte met Fobie

Donderdag 14 april 2022
Houthalen-Helchteren - Blijf op de hoogte met FobieZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Een 46-jarige vrouw uit Hechtel-Eksel is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 11.15 uur.

Mathilda Sikosek overleden

Donderdag 14 april 2022
Houthalen-Helchteren - Mathilda Sikosek overledenGisteren is Mathilda Sikosek overleden, de echtgenote van Karel Sternisa. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Een mooie bh past bij elke vrouw

Donderdag 14 april 2022
Partnerbijdrage
Het maakt niet uit hoe je figuur is. Als je de juiste bh kiest dan past die altijd. Er zijn modellen die iedereen aan kan. Dat komt omdat ze zich aanpassen aan je figuur. Je vrouwelijkheid komt nog meer naar voren in een bh die goed past. Een aantal van die bh’s leggen wij je graag uit.
De Elomi lingerie past bij elke vrouw
De Elomi lingerie is er voor iedereen. Heb je een vollere figuur, dan is de Elomi collectie zeker iets voor jou. In de collectie zitten verschillende modellen. Je (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de zon

Donderdag 14 april 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Daar is de zonEen zwakke storing verlaat in de ochtend het zuidoosten van het land en wordt gevolgd door een hogedrukgebied vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is daarbij minimaal en er is ruimte voor de zon. De volgende dagen blijft de atmosfeer in rust door hogedrukinvloeden. De kern van het hogedrukgebied komt boven Scandinavië te liggen, waarbij droge landlucht wordt aangevoerd.
Vandaag is het droog en aangenaam lenteweer. Ook de zon komt tevoorschijn. Na de middag zijn er wel wat meer (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Cristal Alken lanceert extra breed bierglasZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Middeleeuwse charters opgespoord

Woensdag 13 april 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Middeleeuwse charters opgespoordZoomIn de loop der eeuwen gingen vele archieven die eigenlijk in het Rijksarchief thuishoren om de meest uiteenlopende redenen 'verloren'. Het Rijksarchief zet zich actief in om deze verloren gewaande publiekrechtelijke archieven maximaal op te sporen. Zo werden onlangs enkele loten middeleeuwse charters die door een veilinghuis te koop werden aangeboden, op vraag van het Rijksarchief uit de veiling gehaald en via de politie van Eigenbrakel gerecupereerd. Het gaat om twee charters van de abdij van Boudelo in (…) Het hele nieuwsbericht
Middeleeuwse charters opgespoord
Zoom

Motorrijder rijdt tegen everzwijn

Woensdag 13 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 40-jarige motorrijder uit Zonhoven is gewond geraakt toen hij in de Heidestraat in Hasselt tegen een everzwijn reed. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft gisteren in Heusden-Zolder een opgedreven bromfiets in beslag genomen. De bromfiets kon een een snelheid van 86 km per uur ontwikkelen. De bestuurder moet voor de politierechter verschijnen.

Valère Rogiers overleden

Woensdag 13 april 2022
Houthalen-Helchteren - Valère Rogiers overledenMaandag is Valère Rogiers overleden, de echtgenoot van Lucie Kerkhofs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Satisfying

Woensdag 13 april 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - SatisfyingLeuk vinden is voor oppervlakkige, oude mensen uit ver vervlogen tijden. In 2022 is iets ‘satisfying’, volgens onze tienerkinderen. ‘Gaat dat niet net iets verder dan gewoon leuk vinden?’ vraag ik me luidop af. Ik word door vier tienersnoetjes bekeken als een zojuist geattrapeerde potloodventer. ‘Niet alles heeft met seks te maken, papa! Je moet het beschouwen als een synoniem van chill en rustgevend, zoals tegenwoordig met fidget toys en ASMR.’ Ik sluit mijn ogen en knik enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Sterrenrestaurant Innesto weg

Dinsdag 12 april 2022
Sterrenrestaurant Innesto stopt na twaalf jaar zijn activiteiten op de vroegere site van De Barrier, aan de Grote Baan in Houthalen. Eind mei heropent het restaurant in Zonhoven.

Dieven weg met laptop

Dinsdag 12 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand aan de Schansstraat in Heusden-Zolder hebben dieven een laptop buitgemaakt. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Mislukte woninginbraak

Dinsdag 12 april 2022
Dieven probeerden in te breken in een huis aan de Katschotseweg in Zonhoven. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is gisteren in de vooravond vastgesteld.

De laatste keer La Rocca...

Dinsdag 12 april 2022
Houthalen-Helchteren - De laatste keer La Rocca...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Doop van twaalf volwassenen

Dinsdag 12 april 2022
Kerk
Houthalen-Helchteren - Doop van twaalf volwassenenIn het bisdom Hasselt worden in de paaswake 12 volwassenen gedoopt en gevormd. Zij zullen ook voor de eerste keer de communie ontvangen. Het gaat om zes mannen en zes vrouwen. De oudste is 53 jaar, de jongste 16 . Zij hebben er een hele voorbereidingstijd opzitten.

Inbraken in twee flats

Maandag 11 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Heusden-Zolder is gisterenavond ingebroken in twee appartementen. De buit bestaat uit juwelen en geld.

Diane Van Genechten overleden

Maandag 11 april 2022
Houthalen-Helchteren - Diane Van Genechten overledenDiane Van Genechten uit Houthalen-Helchteren, echtgenote van Dirk Breugelmans, is overleden.
(° Heusden op 15 februari 1966 † Hasselt op 10 april 2022) Begroeting: vrijdag 15 april 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: zaterdag 16 april 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Oostham

Miet Ceyssens overleden

Maandag 11 april 2022
Houthalen-Helchteren - Miet Ceyssens overledenZaterdag is Miet Ceyssens overleden, de echtgenote van Remi Cloesen. Zij was 80 jaar. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Helchteren vinden in besloten kring plaats.

Man (63) gewond bij aanrijding

Maandag 11 april 2022
In de Tronkstraat in Genk botsten vanmorgen rond 9 uur een bestelwagen en een 63-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Honger naar een knuffel

Zondag 10 april 2022
Houthalen-Helchteren - Honger naar een knuffelZoomWie heeft er in deze coronatijden géén honger naar een echte knuffel? Die hunker is mooi verwoord in het liedje "Give me some skin", dat vandaag in Nederland werd uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze onderscheiding, de Willem Wilminkprijs, is het winnende liedje "een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken" en daarmee "wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden". Het liedje is geschreven door Jurriaan van Dongen (tekst) en Jan en Kees Groenteman (melodie). Zeker even beluisteren (en bekijken)!

Motorfietser komt ten val

Zondag 10 april 2022
In de Gildenstraat in Oudsbergen kwam gisteren rond 17 uur een motorfietser ten val. Een 16-jarige uit Houthalen-Helchteren raakte gewond.
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen wint in Dilsen-StokkemEendracht Houthalen heeft vanmiddag met 2-3 gewonnen op het veld van Dilsen-Stokkem B.

Houthalen VV - Kadijk 2-4

Zondag 10 april 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Kadijk 2-4Houthalen VV heeft vanmiddag thuis met 2-4 verloren van Kadijk SK. Voior Kadijk scoorden Molenberghs (2), Buntinx en Dirickx.

Helson - Eksel 1-1

Zondag 10 april 2022
Houthalen-Helchteren - Helson - Eksel 1-1KFC Helson en FC Eksel hebben vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld.

Twintiger gewond bij botsing

Zondag 10 april 2022
Een 27-jarige uit de gemeente is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's in de Biezenstraat in Hasselt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Auto botst tegen verkeerslicht

Zondag 10 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op Heuveneinde in Zonhoven is gisterennamiddag een auto tegen een verkeerslicht gereden. De bestuurder, een vijftiger uit Hasselt, liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Veel schade bij woningbrand

Zondag 10 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een brand heeft gisterenavond veel schade aangericht in een leegstaande woning op de hoek van de Pastorijstraat en de Kapelstraat in Heusden-Zolder. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Paal Tervant 3-3Paal Tervant is bij Park Houthalen niet verder gekomen dan een gelijkspel: 3-3. Bij de rust was de stand 1-0.

Weer een wolf doodgereden

Zaterdag 9 april 2022
Op de autosnelweg A2 bij het Nederlandse Nederweert is vorige nacht een wolf doodgereden. Dat heeft de provincie Nederlands-Limburg bekendgemaakt.  
De dode wolf is volgens de provincie de derde in vier maanden tijd die in een straal van 35 kilometer is aangereden. Volgens de provincie gaat het om een mannetjeswolf. In het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht en Wageningen Environmental Research wordt het dier verder onderzocht, onder meer om leeftijd, maaginhoud en conditie te achterhalen. Mogelijk gaat het - net als de twee eerder aangereden wolven in die regio - om een van de nakomelingen van Noëlla en August.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: winst voor La BaraccaIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen Solona Ranst verslagen met 8-2. La Baracca staat zesde in de stand.

Rachelle Ruymen overleden

Zaterdag 9 april 2022
Op 5 april overleed Rachelle Ruymen, de weduwe van Frans Spooren. Zij was 100 jaar. Het afscheid en de begraving vonden plaats in intieme kring.
Houthalen-Helchteren - NAVO levert geheime wapens aan OekraïneZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fietser komt zwaar ten val

Vrijdag 8 april 2022
In de Bremstraat kwam de voorbije nacht een fietser zwaar ten val. De 57-jarige man uit de gemeente werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Grondvorst

Vrijdag 8 april 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - GrondvorstEr komt een koele noordwestelijke hoogtestroming op gang met aanvoer van buien van over de Noordzee. Daarna gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we een droge zondag. Na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droog en stabiel weer. Met een zuidelijke luchtstroming wordt dan gevoelig warmere lucht aangevoerd. Halfweg volgende week nemen de neerslagkansen echter toe.
Vandaag is het bewolkt in de namiddag met kans op een drupje regen, maar vaak blijft het droog. Het is wel eerder fris bij (…) Het hele nieuwsbericht
Vanavond gaat op de Grote Baan in Helchteren fase 2 van de werken aan de bouw van een fietsbrug van start. Er wordt dan ter hoogte van de Peersedijk een tijdelijke fietsoversteekplaats aangelegd. Zo kunnen fietsers de Grote Baan gemakkelijker oversteken via de middenberm, in afwachting van de nieuwe fietsbrug. Voor deze werken zal er één rijstrook ingenomen worden. De werken starten vanavond om 22 uur en zullen vrijdag om 6 uur afgerond zijn. Ze worden ’s (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Tila

Donderdag 7 april 2022
Danny Bullen uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Tila opgericht met zetel aan de Lakerberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy- en managementdiensten en het organiseren en ondersteunen van marketing, sales en public relations activiteiten.

Fietser tegen geparkeerde auto

Donderdag 7 april 2022
Vanmorgen rond 6.15 uur reed een 20-jarige fietser uit de gemeente tegen een geparkeerde auto in de Kerklaan. Hij raakte daarbij gewond.

Woninginbraak in Berkenstraat

Donderdag 7 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Berkenstraat in Heusden-Zolder kwamen dieven over de vloer. Er is geld gestolen. De inbraak is gisteren in de vooravond vastgesteld.

Elly Lijnen overleden

Woensdag 6 april 2022
Houthalen-Helchteren - Elly Lijnen overledenOp 3 april is Elly Lijnen overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Nieuwe vennootschap: Eco-House

Dinsdag 5 april 2022
Bart Callebaut uit Houthalen-Helchteren, Dennis Schoofs uit Herk-de-Stad en Niels Peeters uit Kortenaken hebben de besloten vennootschap Eco-House opgericht met zetel aan de Maartenhoek in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling en vervaardiging van prefab-elementen in hout en beton, houtskeletbouw en het plaatsen van isolatie en gevelbekleding.

Kijk! Een rugzwemmer

Dinsdag 5 april 2022
Houthalen-Helchteren - Kijk! Een rugzwemmerZoomWe wisten nauwelijks dat er in de insectenwereld rugzwemmers bestaan, maar dit is er een, gefotografeerd door Jan Leijskens. Door deze typische manier van zwemmen lijkt het lichaam van een rugzwemmer erg op een omgekeerde boot, wat hem de naam bootsmannetje heeft gegeven. Bootsmannetjes hebben een bruine of roze kleur die voor een goede camouflage zorgt. Bootsmannetjes zijn bij veel vijverliefhebbers geliefde insecten. Hun prooi bestaat namelijk uit insecten en dieren die op of net onder het wateroppervlak leven. Hierbij moet je denken aan vissen, kikkervisjes en waterinsecten, maar ook aan muggenlarven. Hoe meer muggenlarven er immers opgegeten worden, hoe minder groot de kans is dat wij geprikt zullen worden. Wel opletten, want rugzwemmers kunnen venijnig bijten...

Grasmaaier en koffer gestolen

Dinsdag 5 april 2022
Uit een woning aan de Ahornstraat werden een grasmaaier en een gereedschapskoffer gestolen. De diefstal werd vandaag gemeld bij de politie.

Luc Elsen overleden

Dinsdag 5 april 2022
Houthalen-Helchteren - Luc Elsen overledenZaterdag is Luc Elsen overleden, de echtgenoot van Thoke Winters. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Gilbert Magchiels overleden

Dinsdag 5 april 2022
Houthalen-Helchteren - Gilbert Magchiels overledenZondag is in Neeroeteren Gilbert Magchiels overleden, de echtgenoot van Noëlla Bertjens. Hij was 63 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Man (55) gewond bij botsing

Maandag 4 april 2022
Op het kruispunt van de Motmansstraat en de Bergbeemdenstraat botsten vanmiddag rond 13.15 uur twee auto's. Een 55-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Tongerse gidsen serveren gratis stadswandelingZoomGeniet van historisch Tongeren tijdens een gratis stadswandeling! Elke zaterdagmiddag tussen april en september 2022 neemt een stadsgids je mee langs de mooiste plekjes van de stad zoals de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes, het Agnetenklooster, de Moerenpoort en de middeleeuwse wallen. Vorig jaar vonden de gratis stadswandelingen voor het eerst plaats. Het vertrekpunt van (…) Het hele nieuwsbericht
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel met 2-6 verloren van La Baracca Houthalen.

Handbal: Houthalen klopt Sasja

Maandag 4 april 2022
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen klopt SasjaIn het handbal heeft Kreasa Houthalen Sasja verslagen met 28-29. Aan de rust was de stand 13-17.
Houthalen-Helchteren - Helson verliest van Schoonbeek-BeverstHelson Helchteren heeft vanmiddag met 4-1 verloren op het veld van WS Schoonbeek-Beverst.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen klopt LanklaarEendracht Houthalen heeft vanmiddag met 3-0 gewonnen van Lanklaar VV.
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verliest in NeeroeterenHouthalen VV heeft vanavond met 3-1 verloren op het veld van KFC Neeroeteren.

Nachtvorst in het weekend

Zaterdag 2 april 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nachtvorst in het weekendMet drukstijgingen staat er een overwegend droog weekend op het programma. Er wordt echter erg koude lucht aangevoerd, waarbij het in de nacht tot algemene vorst komt. Na het weekend wordt het stilaan wat zachter, maar dat gepaard met regen en buien.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag worden de wolken talrijker en is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog. Bij een matige en gure noordelijke wind liggen de maxima rond 7 (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Joors overleden

Zaterdag 2 april 2022
Houthalen-Helchteren - Maria Joors overledenIn WZC Vinkenhof is op 28 maart Maria Joors overleden, de weduwe van de in 21018 gestorven Stan Haccuria. Zii was 87 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.
Houthalen-Helchteren - Versterking voor Park HouthalenPark Houthalen heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: Giel Vandebeeck (Landen) en Huseyin Bilican van Anadol.

Woninginbraak in Terlaemenlaan

Vrijdag 1 april 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Terlaemenlaan in Heusden-Zolder is er ingebroken in een woning. Over de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Betaalt uw bank voor het vissen?Voor de ondernemingsrechtbank van Leuven stond een slachtoffer van phishing tegenover zijn bank. Hij had geklikt op een link in een sms-berichtje, waarna hij terechtkwam op twee nagemaakte websites, die van de FOD Financiën en die van zijn bank. Met zijn bankkaart en kaartlezer genereerde hij een code, deelde ze mee via zijn gsm, in de waan 89 euro aan de fiscus te betalen. Enkele uren later (iets na middernacht) ging er een reeks bedragen van zijn zichtrekening naar verschillende rekeningen, in totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag gelezen
65 procent van de renovatiesubsidies komt terecht bij hoge inkomens. 45 procent van de huiseigenaren in Vlaanderen kan een ingrijpende energetische renovatie niet financieren. (Tertio)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen