Het overige nieuws

Brandje in Kruisvenstraat

Zondag 31 juli 2022
Een tuintafel en een partytent raakten deze namiddag beschadigd bij een brandje aan de Kruisvenstraat. Mogelijk werd de brand veroorzaakt door een kaars die op de tuintafel stond.

Houthalen VV klopt Kortessem

Zondag 31 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt KortessemHouthalen VV heeft in een vriendschappelijke wedstrijd Kortessem verslagen met 4-2.
Houthalen-Helchteren - De superopruimer in de natuurZoomRoger Vanwing uit Hulst nabij Tessenderlo kwam speciaal naar Houthalen-Oost voor de wandeling van Natuurpunt. Hij en zijn vriendin ruimen, overal waar ze komen, het slingervuil op. Roger heeft twee plastic zakjes bij: één voor het recycleerbaar afval en één voor het restafval. “Ik kan het niet aanzien dat wandelaars vuil gooien in de natuur. Ik ruim het op. Ik vond al vanalles, zoals oude frietketels en zelfs een luchtpistool. Het zijn vooral blikjes die mij storen, want als je een flesje meeneemt heb je geen probleem met een lekkend blikje in je broekzak. Mijn vriendin is natuurgids. Ik ga overal met haar mee en we ruimen samen de shit op,” zegt hij.
Rogers blik is getraind op afval. Dadelijk ziet hij blikjes of plastic allerhande en pakt het op met de blote hand. Roger is top! (Jef Lingier)

Hechtel wint van Park Houthalen

Zaterdag 30 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Hechtel wint van Park HouthalenIn de Beker van Limburg heeft KFC Hechtel thuis gewonnen van Park Houthalen met 4-3. Voor de thuisploeg scoorden Cedriec Vanherck (2), Daan Wauters en Filip Karafiloski.
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Blervacq overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Martin Blervacq overledenWoensdag is in Houthalen Martin Blervacq overleden, de echtgenoot van Paula Vanderhoydonck. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt dinsdag (13.30 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

Roza Hermans overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Roza Hermans overledenWoensdag is Roza Hermans overleden, de echtgenote van Cornee Vansnick. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Moeffa gaat op vakantie

Vrijdag 29 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Moeffa gaat op vakantieZoomIn brasserie Mijn Pastorij vierde cafébaas Moeffa zijn vakantie van volgende week met een hapje en een drankje, omkaderd door een diskjockey met platen uit de oude kast. Het leek wel op rimpelrock in Houthalen, zoveel volk was er. Ambiance verzekerd... (Jef Lingier)

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Houthalen-Helchteren - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.
Aan de Huttestraat is ingebroken in een tuinhuis. Er is een mountainbike gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.
Houthalen-Helchteren - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Auto over de kop na botsing

Vrijdag 29 juli 2022
Op de E314 in Houthalen raakten rond middernacht twee voertuigen in een aanrijding betrokken. Eén van de wagens ging over de kop. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)

Antonietta Di Martino overleden

Donderdag 28 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Antonietta Di Martino overledenOp 23 juli overleed Antonietta Di Martino, de echtgenote van Lelio Mammarella. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk aan de Risstraat in Waterschei, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder op de begraafplaats in Houthalen. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen.

Park Houthalen - ASV Geel 1-1

Woensdag 27 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - ASV Geel 1-1In een vriendschappelijke wedstrijd hebben Park Houthalen en ASV Geel 1-1 gelijkgespeeld.

Oproep tot getuigen

Woensdag 27 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Het parket heeft vanmiddag een oproep tot getuigen verspreid in verband met een zwaargewonde vrouw die zaterdagochtend rond 2 uur is gevonden in de Pastoor Douvenstraat in Viversel, vlakbij het kruispunt met de Kerkstraat. De vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en is dan naar het het Jessa Ziekenhuis in Hasselt gebracht. Daar verblijft ze nog steeds op de afdeling intensieve zorgen. Het gaat om een vrouw van 39 uit Houthalen-Helchteren.
Het lab van de federale politie, een (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Christiane Raymaekers overleden

Woensdag 27 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Christiane Raymaekers overledenMaandag is Christiane Raymaekers overleden, de weduwe van François Vandeput. Zij was 76 jaar en woonde in Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Hechtel.

Ruit van auto ingeslagen

Dinsdag 26 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben de ruit van een auto ingeslagen op de Geenrijt in Heusden-Zolder. De feiten werden vandaag gepleegd.

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht
Gisterenavond rond 23 uur raakten een auto en een 16-jarige voetganger uit de gemeente in een aanrijding betrokken op de Grote Baan. De jongen liep daarbij verwondingen op.

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Roberto Cruys (31) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Cruys Consulting opgericht met zetel aan de Spechtstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy- en managementdiensten.
Houthalen-Helchteren - U moet toch niet naar Hasselt? (6)ZoomVolgende week maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer tegelijk op de binnen- en de buitenring. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelwegen op 1 rijstrook in elke rijrichting. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Vlaams minister van Mobiliteit en (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Vanmorgen is een 32-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt toen zij tegen het openslaand portier van een auto reed. Het ongeval gebeurde in de Heuvenstraat in Zonhoven.
Houthalen-Helchteren - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht
Ex-prof Marco Ospitalieri trekt de deur achter zich dicht bij Park Houthalen. Hij verkast naar Eendracht Termien.

Rudi Baeten overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Rudi Baeten overledenDonderdag overleed Rudi Baeten (66). Hij woonde in Eksel maar was afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

Hilda Houben overleden

Vrijdag 22 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Hilda Houben overledenGisteren is Hilda Houben (82) overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Jef Schruers. Zij woonde in Genk en was afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Opglabbeek waarna gelegenheid tot groeten in UCOP aan de Weg naar As in Opglabbeek.

Nieuwe vennootschap: La Onda

Vrijdag 22 juli 2022
Gökay Sensoy uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap La Onda opgericht met zetel aan de Bremstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van juwelen en imitatiesieraden en kleinhandel in uurwerken, horloges, sieraden en edelsmeedwerk.

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Houthalen-Helchteren - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Albert Neyens overleden

Donderdag 21 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Albert Neyens overledenDinsdag is Albert Neyens overleden, de weduwnaar van Mariette Baeten. Hij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 30 juli (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Vrijdag 29 juli (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg De Linde aan de Bosstraat.

Maria Stefou overleden

Donderdag 21 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Maria Stefou overledenDinsdag is Maria Stefou overleden, de weduwe van Georgiers Devos. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de Griekse kerk in Houthalen.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)

Theresia Vanhoudt overleden

Woensdag 20 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Theresia Vanhoudt overledenOp 16 juli is Theresia Vanhoudt overleden, de weduwe van Richard Bortels. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats op de begraafplaats aan de Kerkhofstraat.

Jef Delien overleden

Woensdag 20 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Jef Delien overledenOp 16 juli is Jef Delien overleden. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Materiaal gestolen uit woning

Woensdag 20 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met materiaal aan de haal in een woning aan de Merelstraat in Heusden-Zolder die momenteel verbouwd wordt. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Fernand Melotte overleden

Woensdag 20 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Fernand Melotte overledenZondag is Fernand Melotte overleden, de weduwnaar van Maria Buyvoets. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Soms schieten woorden tekort

Woensdag 20 juli 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Soms schieten woorden tekortAls ik vrouw en kinderen even buiten beschouwing laat, is taal (en dan vooral het Nederlands) mijn grote liefde. Schrijven is als seks. Wat wordt het verrukkelijk als je je gevoel volgt, als je experimenteert. Versta me niet verkeerd. In het dagelijkse leven hou ik van regels, maar als er gevoelens en passie aan te pas komen, kan je ze maar beter verwaarlozen, tenzij je seks reduceert tot zaad lozen.
De regel zegt dat ‘zweten’ een zwak werkwoord is en dus onveranderlijk is in de tijd. (…) Het hele nieuwsbericht

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.

Maria Schepers overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Maria Schepers overledenZaterdag is in Houthalen Maria Schepers overleden, de echtgenote van Gustaaf Schepers. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.
Kort nieuws van bij de buren
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt vanaf maandag 25 juli 2022 een tonnagebeperking op van 3,5 ton voor zwaar verkeer dat passeert over de brug aan de Jeugdlaan in Heusden-Zolder. “Uit een recente analyse van de staat van de brug over de snelweg E314, blijkt deze in slechtere staat te verkeren. Er is nood aan preventieve maatregelen. Zware weggebruikers worden omgeleid om de stabiliteit van de brug en veiligheid van de weggebruikers te garanderen. Voor voetgangers, fietsers en automobilisten blijft de brug toegankelijk.
Houthalen-Helchteren - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Imelda Driesen overleden

Maandag 18 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Imelda Driesen overledenIn Houthalen overleed op 13 juli Imelda Driesen, de weduwe van Fik Jaspers. Zij was 81 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Sen Abdullah Selim uit Lommel heeft de besloten vennootschap J.K. Company opgericht met zetel aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een restaurant, hotel, café en ijssalon én het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, lunches en recepties.

Ingebroken in chalet

Zaterdag 16 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden drongen binnen in een chalet in Weyerman in Heusden-Zolder. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten. Of er iets werd gestolen, is niet geweten.

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Het treinverkeeer tussen Hasselt en Mol werd deze namiddag verstoord door een auto-ongeval op de Engstegenseweg in Zonhoven. Daar ging een auto over de kop na het rammen van signalisatiepalen. Het voertuig lag langs het spoor. Een aankomende trein kon tijdig stoppen. Bij het ongeval viel één gewonde.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Houthalen-Helchteren - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht

Meisje (13) geraakt door auto

Dinsdag 12 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Galgenbergstraat in Heusden-Zolder is een 13-jarig meiisje geraakt door een auto. Zij raakte daarbij gewond.

Fons Thijs overleden

Maandag 11 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Fons Thijs overledenZaterdag is Fons Thijs overleden, de weduwnaar van Emma Kenens. Hij was 91 jaar en afkomstig van Peer. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uivaartcentrum De Linde aan de Guldensporenlaan.

Benny Reynders overleden

Maandag 11 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Benny Reynders overledenOp 8 juli is Benny Reynders overleden, de echtgenoot van Godelieve Loos. Hij was 67 jaar.. Het afscheid vindt donderdag (9.30 juur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum De linde aan de Guldensporenlaan.

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: RKA

Maandag 11 juli 2022
Ruzi Ahmadzai uit Laken heeft de besloten vennootschap RKA opgericht met zetel aan de Lillo Steenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer transport, de handel in voedingswaren, horeca en de uitbating van een carwash.

Nieuwe vennootschap: MTNS

Zondag 10 juli 2022
Metin Atak uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap MTNS opgericht met zetel aan de Binnenvaartstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vervaardiging van elektrische apparatuur, electricteitswerken, reparatie van computers en het optrekken van de ruwbouw van gebouwen.
Kort nieuws van bij de buren
In de Herestraat in Zonhoven botsten gisteren een motorrijder en een auto. De motorrijder en zijn duozitster raakten daarbij gewond.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)

Martha Vaes overleden

Zaterdag 9 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Martha Vaes overledenDonderdag is Martha Vaes overleden, de weduwe van Alexander Carreman. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum De Linde aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.

Aannemer failliet verklaard

Donderdag 7 juli 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft aannemer Kaygisiz Nurettin uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldeisers krijgen een maand de tijd om een vordering in te dienen.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen start tegen Turkse FCEendracht Houthalen speelt zijn eerste competitiematch van het nieuwe seizoen thuis tegen Turkse FC. Aftrap: zondag 4 september (15 uur).
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV start in VeldwezeltHouthalen VV speelt zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het veld van Veldwerelt. Aftrap op 3 september (19.30 uur).

Johnny Dendas overleden

Donderdag 7 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Johnny Dendas overledenOp 3 juli is Johnny Dendas overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische Gemeente Immanuel aan de Seringenstraat in Houthalen-Oost.

Wilhelmina Kanters overleden

Donderdag 7 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Wilhelmina Kanters overledenDinsdag is Wilhelmina Kanters overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Rosolino Macchiafave overleden

Woensdag 6 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Rosolino Macchiafave overledenGisteren is in Houthalen-Oost Rosolino Macchiafave overleden, de echtgenoot van Giuseppa Castronovo. Hij stierf op zijn 89ste verjaardag. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de Italiaanse kerk aan de Risstraat in Genk. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg,

Wist zij veel

Woensdag 6 juli 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Wist zij veel‘Vanwege uw rustige uitstraling ... Ach, eerlijk? Ik liet me leiden door uw fluorescerend roze T-shirtje. Ik had zoiets van: laat ik maar aan die vriendelijke homo vragen of ik erbij mag. Sorry, hoor. Jonge kerels zijn zo opdringerig en vervelend tegenwoordig. U bent al wat ouder. Zo tegen de vijftig aan, gok ik?’
Eerlijk en recht voor de raap, zo heb ik ze het liefst. Wist zij veel dat ik enkele uren eerder voor de zoveelste keer een roze kledingstuk als verjaardagscadeau had gekregen van mijn (…) Het hele nieuwsbericht
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Helson start in Park HouthalenFC Helson speelt op 3 september zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van Park Houthalen. Op 10 september geeft Helson Zepperen-Brustem thuis partij.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen start tegen HelsonPark Houthalen start op 3 september de competitie thuis tegen Helson. Op 10 september moet Park Houthalen naar Eksel.

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Houthalen-Helchteren - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Houthalen-Helchteren - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)

Pech voor dieven

Zondag 3 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen was er een inbraakpoging in een pand aan de Hesdinstraat in Heusden-Zolder. De daders raakten niet binnen.
Houthalen-Helchteren - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - In- en uitgaande transfers bij E. HouthalenEendracht Houthalen heeft Osman Mersinlioglu (Turkse Rangers) en Esref Tekinalp (Anadol) aangetrokken. Okan Kose, Umut Kinik, Serdar Kalyoncu en Omer Ozpoyraz verkassen naar Winterslag.

Bertha Driesen overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Bertha Driesen overledenOp 26 juni is in Hasselt Bertha Driesen overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Louis Gielen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: fam. Driesen, Kiewitstraat 120, 3500 Hasselt.
Houthalen-Helchteren - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'ZoomNog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Meylandtlaan in Heusden-Zolder botsten vanmiddag een auto en een 49-jarige bromfietser. Deze laatste liep daarbij verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Houthalen-Helchteren - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder is gisteren een motorrijder betrapt die 111 km per uur reed hoewel de snelheid er beperkt is tot 50 km per uur. De agenten namen ook een auto in beslag die al twee jaar niet meer verzekerd was.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen